-
Ο χρήστης Lefteris25 έγραψε:
τα κιτρινα εχουν την πιο εντονη φωτεινοτητα αλλιως δεν θα χρησιμοποιουνταν για την ομιχλη.Το κιτρινο ειναι το μονο χρωμα που διακρινεται απο πολυ μακρια
Αλλωστε γιαυτο χρησιμοποιουνται και για φωτισμο δρομωνΜία συμπλήρωση: Το κόκκινο διακρίνεται ακόμα πιο μακριά απο το κίτρινο και επιπλέον διαπερνά καλύτερα την ομίχλη.
Οι λόγοι που χρησιμοποιούνται κίτρινες αντί για κόκκινες λάμπες για το φωτισμό των δρόμων είναι πολλοί. Πρώτα απ όλα το ανθρώπινο μάτι έχει μικρή ευαισθησία στο κόκκινο φώς (οπότε χρειάζεται μεγάλη ένταση για να φωτίσεις κάτι). Αντίθετα, το κίτρινο που χρησιμοποιείται στις λάμπες είναι πολύ κοντά στα 555nm, μήκος κύματος οπου το μάτι είναι πιο ευαίσθητο.
Έπειτα, οι λάμπες αυτές (ατμών Νατρίου) έχουν εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση ρεύματος και μεγάλη μακροζωία. Έχουν πολύ περιορισμένο φάσμα, οπότε δέν μπορείς να διακρίνεις τα χρώματα των αντικειμένων με το φώς τους, αλλά αυτό δεν έχει ιδιαίτερη σημασία στο φωτισμό δρόμων.
-
Έχετε υπόψη σας κάτι** δοκιμασμένο **(και με αισθητά μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, βέβαια) για Yaris?
-
Βρε παιδιά, μου είπαν και για κάτι Γερμανικούς με ονομασία 'φλόσερ', 'φλάσερ' ή κάτι τέτοιο...
μήπως τα έχετε άποψη σας ή μήπως γνωρίζετε το όνομα, μπας και βρω περισσότερες πληροφορίες;
-
Κανένας;
-
Τι ειναι αυτο το 'φλόσερ', 'φλάσερ' ;Λαμπες; Ρελεδες;
Πρωτη φορα το ακουω -
Είναι λάμπες που διεκδικούν +50% απόδοση...
Τελικά η ονομασία είναι Flosser (το 'o' με '¨' ) και το κόστος τους είναι περίπου 18 ΕΥΡΩ για τις Η7...
Τις έχει δοκιμάσει κανένας;
-
http://www.flosser.com/index.html
Δεν την εχω ξανακουσει αυτη την εταιρια.Εγω μονο της PIAA εχω δοκιμασει,πολυ καλες πολυ ακριβες.Κοιταξε και τις HELLA και OSRAM. -
Έχω βάλει PIAA EXTREME WHITE H.I.D. (110 ευρώ) και βγάζει ένα ψυχρό άσπρο φώς, η αλήθεια είναι ότι η διαφορά είναι τεράστια σε σχέση με τις εργοστασιακές και σε σχέση με τις TYPE R (20 euro), νομίζω ότι αξίζει τα λεφτά του.
Αρκεί μετά να ρυθμίσεις τους φανούς, ωστέ να μην τυφλώνεις και τους άλλους. -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Δεν την εχω ξανακουσει αυτη την εταιρια.Εγω μονο της PIAA εχω δοκιμασει,πολυ καλες πολυ ακριβες.Κοιταξε και τις HELLA και OSRAM.Αν είναι δυνατόν!
Δοκίμαζα www . flosser . de !!! (δε σκέφτηκα καν το .com)...
Ευχαριστώ...Κάτι ακόμα:
Υπάρχουν διαθέσιμα τηλέφωνα για εμπόρους PIAA και OSRAM; (για Flosser γνωρίζω τοπικό έμπορο)...Ευχαριστώ...
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Δεν την εχω ξανακουσει αυτη την εταιρια.Εγω μονο της PIAA εχω δοκιμασει,πολυ καλες πολυ ακριβες.Κοιταξε και τις HELLA και OSRAM.Αν είναι δυνατόν!
Δοκίμαζα www . flosser . de !!! (δε σκέφτηκα καν το .com)...
Ευχαριστώ...Κάτι ακόμα:
Υπάρχουν διαθέσιμα τηλέφωνα για εμπόρους PIAA και OSRAM; (για Flosser γνωρίζω τοπικό έμπορο)...Ευχαριστώ...
Για PIAA υπαρχει (μεταξυ αλλων ) η auto ergonomics 2109425371.
Για OSRAM δεν ξερω αλλα φανταζομαι οτι τα περισσοτερα καταστηματα με ειδη αυτοκινητου θα εχουν ,ρωτα και για τις PIAA εκει. -
Μιας και μιλάμε για φώτα στo Corsa C μου έχει xenon φώτα αλλά όταν ανάβουν είναι σαν συμβατικές λάμπες. Γιατί συμβαίνει αυτό, δεν θα έπρεπε να βγάζουν λευκό φώς? Πώς αλλάζει αυτό?
-
Φίλε μου δεν έχεις φώτα ξένον αλλά λάμπες που μιμούνται (στο χρώμα της δέσμης υποθέτω) τα φώτα ξένον, φέγγουν όμως όπως όλες οι λάμπες. Και εγώ Corsa C έχω!
Πήρα πριν λίγες μέρες στην Opel και μου είπαν ότι για Ξένον θέλει 1 εκατομμύριοΆνοιξα θέμα ειδικά για ξένον που είναι προς το παρόν κλειδωμένο. Ελπίζω να ξεκλειδωθεί
-
To κίτρινο χρώμα είναι στο μέσο του οπτικού φάσματος γι' αυτό και ξεκουράζει το μάτι. Το μάτι έτσι το εντοπίζει ευκολότερα. Τα ταξί γι' αυτό το λόγο είναι κίτρινου χρώματος ή γενικά ότι θέλουμε να εντοπίζεται ευκολότερα.
-
Σε Astra G τι να βαλω?Δεν θελω να ξεφυγω και πολυ σε κοστος(PIAA...).Απο τις osram οι silverstar ειναι πιο αποδοτικες απο τις cool blue?Οι καλυτερες της osram ειναι οι silverstar?
Ευχαριστω
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Φίλε μου δεν έχεις φώτα ξένον αλλά λάμπες που μιμούνται (στο χρώμα της δέσμης υποθέτω) τα φώτα ξένον, φέγγουν όμως όπως όλες οι λάμπες. Και εγώ Corsa C έχω!
Πήρα πριν λίγες μέρες στην Opel και μου είπαν ότι για Ξένον θέλει 1 εκατομμύριοΆνοιξα θέμα ειδικά για ξένον που είναι προς το παρόν κλειδωμένο. Ελπίζω να ξεκλειδωθεί
nickolas και εγω κορσα C, εχω του 2003.. εχει και το δικο μου τετοια φωτα;; παντως ειμαι ευχαριστημενος απο τα φωτα του, καμια σχεση με αλλα οχηματα που εχουμε στην οικογενεια...
-
... one more time!
http://www.philips.com/automotive
αν θελετε πραγματικα να μαθετε, καθιστε και διαβαστε το.
υπαρχουν ειδικες σειρες που το πετυχαινουν αυτο.
Σε οποιοδηποτε αυτοκινητο παραγωγης (εκτος αυτων που εχουν xenon φωτα απο τη μαμα τους) αν αλλαξεις τις 'απλες' λαμπες με καποιες visionplus ή τις αντιστοιχες osram θα δεις διαφορα! -
Για τις νόμιμες λάμπες, όχι γι αυτές που γράφουν NOT FOR SALE IN EU, OFF-ROAD USE ONLY: οι χειρότερες είναι αυτές που έχουν μια γαλάζια επικάλυψη (φίλτρο) για να μιμούνται το ακριβό φως από τα φώτα ξένον. Φωτίζουν λιγότερο και μερικές υπεροδηγούν το νήμα ώστε να μην έχουν μειωμένο φωτισμό με αποτέλεσμα μικρή ζωή. ΤΟ ΜΠΛΕ ΦΙΛΤΡΟ ΚΟΒΕΙ ΦΩΣ (τα φωτόμετρα υπάρχουν).
Για τις μη νόμιμες λάμπες (90-100W), αν τα πλαστικά φώτα σας δεν λιώσουν, η ύπαρξη ενισχυτή (ρελέ) είναι απαραίτητη για τη προστασία των καλωδιώσεων, αλλά οι περισσότερες θαμπώνουν τους απέναντι όχι γιατί βγάζουν πολύ φως αλλά γιατί έχουν κακή κατασκευή και όσο καλά να τις ρυθμίσεις πάντα 'χύνεται' λίγο φως πάνω από τη γραμμή και τυφλώνει.
Συμβουλή: Τοποθετήστε ενισχυτή (ρελέ) σε όλα τα αυτοκίνητα γιατί τα εργοστάσια χρησιμοποιούν πολύ λεπτά καλώδια για μικρό κοστολόγιο και μια λάμπα επώνυμου κατασκευαστή (PHILIPS, OSRAM) χωρίς μπλε φίλτρα.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Συμβουλή: Τοποθετήστε ενισχυτή (ρελέ) σε όλα τα αυτοκίνητα γιατί τα εργοστάσια χρησιμοποιούν πολύ λεπτά καλώδια για μικρό κοστολόγιο και μια λάμπα επώνυμου κατασκευαστή (PHILIPS, OSRAM) χωρίς μπλε φίλτρα.Για τις OSRAM Silver Star +50% Η7 σε Golf IV 1.6 Mod.99 χρειάζονται ρελέδες;
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
nickolas και εγω κορσα C, εχω του 2003.. εχει και το δικο μου τετοια φωτα;; παντως ειμαι ευχαριστημενος απο τα φωτα του, καμια σχεση με αλλα οχηματα που εχουμε στην οικογενεια...
Nα σου πω την αλήθεια το τί έχουμε στο Corsa δεν το έχω ψάξει. Λογικά λάμπες αλογόνου σίγουρα πάντως όχι Ξένον. Ο Pmavros υπέθεσα ότι είχε βάλει aftermarket λάμπα που έλεγε ότι είναι Xenon (χωρίς να είναι βέβαια)
Και εγώ είμαι ευχαριστημένος από τα φώτα του Corsa. Αν ισχύουν όμως όσα λένε για τα ξένον αξίζει να δώσει κανείς αρκετά λεφτά για αυτά... -
Όποιος ενδιαφέρεται για ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ καλό φωτισμό σαν αυτό που έχουν οι Mercedes και θέλει να βάλει στο αμάξι του, έχει επίσης και 600ευρώ να ξοδέψει για το ζευγάρι λαμπών μαζί με τα inverter τους θα βρει τη λύση.
Εκπληκτικός φωτισμός που αντικαθιστά τις λάμπες που φορά το αυτοκίνητο ανάλογα με τον τύπο τους και έχουν κατανάλωση μόνο 35w με φωτισμό 6000κεριών περίπου που δεν καίγονται ποτέ με 2 χρόνια εγγύηση. Περιμένω προσπέκτους από τον πωλητή και σε κανα δίμηνο θα βάλω και εγώ στο δικό μου.
Βελτίωση στα φώτα;