-
Ο χρήστης teodoulke έγραψε:
Παιδια εχετε να με προτεινεται ποιες λαμπες να βαλω σε alfa romeo 159? Σχετικα φθηνες και με καλο φωτισμοΕγώ έχω βάλει της philips crystal vision. Λευκό φως και σίγουρα καλύτερος φωτισμός στο σκοτάδι. Κοστίζουν από 20-30€ περίπου. Πάντως το μεγαλύτερο ρόλο τον παίζει το φανάρι να ξέρεις!
-
teodoulke:
Αν έχεις αλογόνου τότε:
-Philips RacingVision (κιτρινοπές-μέγιστη απόδοση)
-Osram Night Breaker Laser (κιτρινοπές-μέγιστη απόδοση)
-Philips CrystalVision (λευκές-κανονική απόδοση)
-Osram Cool Blue Intense (λευκές-κανονική απόδοση) -
Οι racing vision θα κρατήσουν ελάχιστο.
Οι night breaker laser είναι απάτη,γιατί είναι ακριβότερες χωρίς να είναι καλύτερες απο τις night breaker unlimited.
Οι cool blue δεν φωτίζουν.
Οι crystal vision φωτίζουν σαν Oem είναι απλώς λιγότερο κιτρινιαρες.
Καλύτερη επιλογή οι night breaker unlimited, και οι Philips Xtreme vision. -
Προ 3μηνου έβαλε τις φιλίπς white vision. Aρκετα ευχαριστημένος σημαντική διαφορά από τις απλές όχι βέβαια κάτι τρομακτικό, μεγάλωσε το οπτικό πεδίο και βγάζουν λευκό φως και όχι κίτρινο. Είναι νόμιμες δεν στραβώνουν τους απέναντι όπως κάποιος 150+. Επίσης για να έχουν έχουμε καλό φωτισμό θα πρέπει πρώτα να μην έχουμε θολα φαναρια.
Στάλθηκε από το Redmi 5 Plus μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Τι ασχολείστε βρε παιδιά με τις ενισχυμένες αλογόνου. Βάλτε led ειδικά αν έχετε προτζέκτορα και βρείτε το φως σας
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Οι racing vision θα κρατήσουν ελάχιστο.
Οι night breaker laser είναι απάτη,γιατί είναι ακριβότερες χωρίς να είναι καλύτερες απο τις night breaker unlimited.
Οι cool blue δεν φωτίζουν.
Οι crystal vision φωτίζουν σαν Oem είναι απλώς λιγότερο κιτρινιαρες.
Καλύτερη επιλογή οι night breaker unlimited, και οι Philips Xtreme vision.Δυστυχώς παίδες η αλήθεια αυτή είναι όπως την έγραψε ο Aikibill. Καλά θα ήταν οι racing να κρατούσαν περισσότερο γιατί πραγματικά κάνουν διαφορά..
Στο μήκος κύματος των crystal vision ανήκουν και οι White vision που ανέφερε και ο φίλος στο παραπάνω ποστ, άσπρες αλλά όχι τόσο όσο οι Crystal vision.
Εγώ τις crystal έχω βάλει και αν θες να διώξεις λίγο την κιτρίνίλα κάνουν, αν θες να την εξαφανίσεις οπως εγώ [emoji12] και πάλι δεν κάνουν... θες xenon ή LED.Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Τι ασχολείστε βρε παιδιά με τις ενισχυμένες αλογόνου. Βάλτε led ειδικά αν έχετε προτζέκτορα και βρείτε το φως σαςΣτέφανε από τη στιγμή που θα ριξεις τόσα λεφτά, εγώ θα προτιμούσα xenon μιας και ένα LED kit δεν με έχει πείσει ότι κάνει καλύτερη δουλειά από ένα xenon kit..
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης petran17 έγραψε:
Τι ασχολείστε βρε παιδιά με τις ενισχυμένες αλογόνου. Βάλτε led ειδικά αν έχετε προτζέκτορα και βρείτε το φως σας
Στέφανε από τη στιγμή που θα ριξεις τόσα λεφτά, εγώ θα προτιμούσα xenon μιας και ένα LED kit δεν με έχει πείσει ότι κάνει καλύτερη δουλειά από ένα xenon kit..
Sent from my iPhone using Tapatalk
Αυτό που λέει ο ice με τους προτζέκτορες και τα led δεν ισχύει, σαφώς καλύτερα αποτελέσματα θα έχεις με xenon αν δεν σε τρομάζει το γεγονός ότι μπορεί να καίγονται συνέχεια, η χειρότερα να σου κάψουν τα φανάρια,η ακόμη χειρότερα να φας επιτόπου καταγγελία σε περίπτωση ατυχήματος.
-
Για να βάλεις xenon χρειάζεται retrofit με ειδικό προτζέκτορα γι αυτή τη δουλειά.
Ο προτζέκτορας για λάμπες αλογόνου δεν κάνει σωστή δουλειά ενώ το κάτοπτρο είναι ότι πρέπει για να γίνεις φάρος.Αν λοιπόν θες να φύγεις από λάμπες αλογόνου:
-αν δεν έχεις budget πας σε δοκιμασμένες led pnp (morimoto/diode dynamics)
-αν έχεις budget πας σε retrofit με προτζέκτορα xenon ή led. -
Εγω προσωπικά σωθηκα με αλογόνου. Ειχα παρει κινεζικες 100w, υπερβολικά λευκο φως και αρκετά καλό αλλά εκαψαν την επίστρωση τους. Βρήκα απο Ελλάδα κινεζικες 80w (αφου αντέχει το φανάρι κ η καλωδιωση) χωρίς τίποτα. Πιθανόν λογω αυξημένης φωτεινότητας λίγο πιο λευκές απο τις απλές αλλά φως πολυ παραπάνω. Πολυ περισσότερο φως απο osram nightbreaker και με μονο 4€.
Υ.Γ. Σε ταξίδια ψηφιζω κίτρινο προς λευκό φωτισμό, ο λευκος που ειχαν οι κινεζικες οι 100w,παροτι επαρκής, ήταν κουραστικός.
-
Osram night breaker unlimited από ebay στο 1/3 της τιμής που ζητάνε εδώ...!
-
Προσοχή μην είναι μαϊμούδες μόνο.
-
Ο χρήστης nick-sport έγραψε:
Για να βάλεις xenon χρειάζεται retrofit με ειδικό προτζέκτορα γι αυτή τη δουλειά.
Ο προτζέκτορας για λάμπες αλογόνου δεν κάνει σωστή δουλειά ενώ το κάτοπτρο είναι ότι πρέπει για να γίνεις φάρος.Οι προτζεκτορες για αλογόνου δεν είναι δεδομένο ότι θα λειτουργούν σωστά ούτε με led.
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Προσοχή μην είναι μαϊμούδες μόνο.Οι μαιμουδες εχουν 1/10 της τιμης.
-
-
Philips Xtreme Vision μετά από 1 χρόνο κάηκαν με διαφορά 1 εβδομάδας η μία από την άλλη.
PIAA NIGHT TECH κράτησαν μία τριετία παρότι το αυτοκίνητο τρεμόπαιζε γιατί είχε κόψει βάσεις η μηχανή.
-
Καλημέρα σε όλους. Τις morimoto 2stroke led τις έχει δοκιμάσει κανένας.
Στάλθηκε από το MI 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
@suzukiswift73:
Οι πρώτης γενιάς είναι πολύ αδύναμες. Οι 2.0 έχουν απόδοση αντίστοιχη με performance αλογόνου και καλύτερη (σε κάποιες περιπτώσεις). Είναι όμως νέο φρούτο και δεν έχει πολυδικιμαστεί ακόμα... -
Ευχαριστώ. Σκέφτομαι να τις βάλω 308 2018.
-
Ο χρήστης suzukiswift73 έγραψε:
Ευχαριστώ. Σκέφτομαι να τις βάλω 308 2018.Στάλθηκε από το MI 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Αν κάποιος έχει κάποια δοκιμασμένη πρόταση καλοδεχουμενη.
Βελτίωση στα φώτα;