-
Εβαλα τις osram nighr breaker unlimited h11.δεν με ικανοποιησαν.ισως βεβαια να χρειαζετε λιγο ανεβασμα τα φωτα γιατι νομιζω δειχνουν χαμηλα αλλα το αμαξι ειναι καινουργιο και υποτιθεται ειναι σωστα ρυθμισμενη η δεσμη των φωτων
-
Τα φώτα του αυτοκινήτου δεν είναι προβολείς σταδίου να κάνουν την νύχτα μέρα. Η νύχτα σημαίνει σκοτάδι, όσο αυξάνουμε την ένταση των φώτων μας δήθεν για να βλέπουμε καλύτερα για μεγαλύτερη ασφάλεια τόσο η ασφάλεια μας μειώνεται γιατί τόσο γίνονται πιο κουραστικά για αυτόν που έρχεται από απέναντι μας και αυξάνονται οι πιθανότητες ατυχήματος. Δεν αυξάνουμε την ασφάλεια μας αλλά την δυνατότητα να δούμε καλύτερα αυτόν που θα πέσει πάνω μας. Δεν πρέπει να έχουμε την απαίτηση να οδηγούμε το βραδυ με τον τρόπο και την ταχύτητα που οδηγούμε την ημερα, μειώνουμε ταχύτητες και είμαστε πιο ήρεμοι.
Όλες οι νέου τύπου ισχυρές λάμπες εδωσαν μεγάλο βάρος στο μάρκετινγκ που υπόσχεται την νύχτα μέρα και επειδή είναι αδύνατο αυτο, δημιουργεί απογοήτευση στις προσδοκιες των χρηστών.Στάλθηκε από το Redmi 5 Plus μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Η νύχτα δεν θα γίνει μέρα ποτέ. Αλλά υπάρχουν τρόποι (βλέπε xenon, laser κλπ) να γίνει απόγευμα!
-
Ο χρήστης tedd έγραψε:
Τα φώτα του αυτοκινήτου δεν είναι προβολείς σταδίου να κάνουν την νύχτα μέρα. Η νύχτα σημαίνει σκοτάδι, όσο αυξάνουμε την ένταση των φώτων μας δήθεν για να βλέπουμε καλύτερα για μεγαλύτερη ασφάλεια τόσο η ασφάλεια μας μειώνεται γιατί τόσο γίνονται πιο κουραστικά για αυτόν που έρχεται από απέναντι μας και αυξάνονται οι πιθανότητες ατυχήματος. Δεν αυξάνουμε την ασφάλεια μας αλλά την δυνατότητα να δούμε καλύτερα αυτόν που θα πέσει πάνω μας. Δεν πρέπει να έχουμε την απαίτηση να οδηγούμε το βραδυ με τον τρόπο και την ταχύτητα που οδηγούμε την ημερα, μειώνουμε ταχύτητες και είμαστε πιο ήρεμοι.
Όλες οι νέου τύπου ισχυρές λάμπες εδωσαν μεγάλο βάρος στο μάρκετινγκ που υπόσχεται την νύχτα μέρα και επειδή είναι αδύνατο αυτο, δημιουργεί απογοήτευση στις προσδοκιες των χρηστών.Στάλθηκε από το Redmi 5 Plus μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
ΑΚΡΙΒΩΣ.
Σε μια κλασσική λάμπα αλογόνου με ισχύ 50 Watt ότι και να κάνεις δεν μπορείς να βγάλεις απόδοση που αντιστοιχεί σε 100 Watt. Κάποιες βελτιώσεις στο γυαλί, στο νήμα και τον καθρέπτη του μπορεί να γίνουν και να δώσουν ένα λίγο πιο λευκό φωτισμό (οπότε το φως γίνεται περισσότερο αντιληπτό από το μάτι, χωρίς να σημαίνει ότι έχουμε 'περισσότερο' φως, κατά τον ίδιο τρόπο που τα πολύ ψηλά KELVINS δίνουν φως που μπλεδίζει και 'δεν φωτίζει καλά' το δρόμο). Όμως ΕΠ' ΟΥΔΕΝΙ δεν μπορεί το αποτέλεσμα να είναι αύξηση της φωτεινότητας (lumens) κατά το διισχυριζόμενο +90%, +120% κλπ όπως διαφημίζεται στις συσκευασίες. Υπ' όψη δε ότι η όποια μικρή αύξηση φωτεινότητας από την επέμβαση στο νήμα επιδρά αντιστρόφως ανάλογα στη διάρκεια ζωής του λαμπτήρα.
Πέρα από την ΦΩΤΕΙΝΟΤΗΤΑ, ο καλός φωτισμός είναι και θέμα **ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΙΚΟΤΗΤΑΣ **της δέσμης (δηλ. να συγκεντρώνεται εκεί που χρειάζεται). Δίνεις 50 ΕΥΡΩ, βάζεις λάμπες τύπου XENON σε κλασσικά φανάρια χωρίς προτζέκτορες και αποκτάς δυνατή πηγή φωτισμού, αλλά επειδή το φανάρι δεν έχει σωστή δέσμη καταλήγει να φωτίζει όπου να ΄ναι και το τελικό αποτέλεσμα είναι πολύ χειρότερο από αυτό που δίνουν οι κλασικές λάμπες αλογόνου (χώρια που στραβώνεις και όλους τους άλλους, προπορευόμενους και διερχόμενους αντιθέτως).
Οι λάμπες LED είναι ίσως μια ενδιάμεση λύση, αλλά και πάλι υπάρχουν περιορισμοί. Διότι τα LED φώτα παράγουν πολύ μεγάλη θερμοκρασία που μπορεί να καταστρέψει και την λάμπα και το φανάρι. Εξού και πρέπει ο λαμπτήρας να έχει πάρα πολύ καλό σύστημα ψύξης (ψύκτρα) αλλά και χώρο μέσα στο φανάρι προκειμένου να κυκλοφορεί ο αέρας για να ψύχεται η πηγή. Και πάλι το αποτέλεσμα θα εξαρτηθεί από την κατευθυντικότητα της δέσμης αλλά και την θερμότητα/ψυχρότητα του φωτός, γιατί όσο πιο ψυχρό γίνεται, τόσο απομειώνεται ο βαθμός που γίνεται αντιληπτό από το μάτι. Χώρια που στο εμπόριο οι 1ης γενιάς λαμπτήρες LED αποδείχτηκε ότι έδιναν χειρότερο αποτέλεσμα από τους κλασικούς λαμπτήρες αλογόνου.
-
Ο χρήστης SoKoFLiKo έγραψε:
Σε μια κλασσική λάμπα αλογόνου Όμως ΕΠ' ΟΥΔΕΝΙ δεν μπορεί το αποτέλεσμα να είναι αύξηση της φωτεινότητας (lumens) κατά το διισχυριζόμενο +90%, +120% κλπ όπως διαφημίζεται στις συσκευασίες.
Καλά αυτά είναι παραμύθια για μικρά παιδιά και απορώ που δεν επεμβαίνουν οι αρχές για ψεύδη διαφήμιση.
Χώρια που στο εμπόριο οι 1ης γενιάς λαμπτήρες LED αποδείχτηκε ότι έδιναν χειρότερο αποτέλεσμα από τους κλασικούς λαμπτήρες αλογόνου.
Και οι τωρινές led η εξαίρεση είναι να δίνουν περισσότερο φως.
-
@Aikibill:
+1Γι αυτό έγραψα στο φίλο πιό πάνω να πάει σε δοκιμασμένες λύσεις pnp και όχι στα σκουπίδια που πουλάνε οι περισσότεροι...
Φυσικά υπάρχουν και ΒΙ-LED σε προτζέκτορα που αγγίζουν επιδόσεις xenon αλλά χρειάζεται retrofit kit. -
Καλησπέρα παιδιά έχω ένα Suzuki swift του 2006 και θέλω να αλλάξω φώτα γιατί αυτά βλέπω ότι αρχίζουν και κάνουν κόλπα! Το θέμα είναι ότι δεν έχω καθόλου μα καθόλου ιδέα τι πρέπει να κοιτάξω για να επιλέξω λάμπες!! Δεν θέλω το κλασικό κίτρινο φως αλλά λευκό ...υπάρχει κάτι τέτοιο?
-
καλησπέρα, έχω ξεκινήσει να κοιτάω λάμπες αλογόνου Η7 για τα φώτα πορείας (μεσαία σκάλα). Επειδή βλέπω αρκετές προτάσεις και παραλλαγές απο διάφορες μάρκες και σε διάφορες θερμοκρασίες ποιά είναι τα όρια θερμοκρασιών για να είναι νόμιμη μια λάμπα στην χώρα μας;
-
Γνωρίζει κανείς τίποτα για την **Wurth H4 XENONLIGHT PLUS **???
Αν και με 25€ η μία γιατί να μην πάρεις PIAA NIGHT TECH...?
-
Ο χρήστης tempo έγραψε:
καλησπέρα, έχω ξεκινήσει να κοιτάω λάμπες αλογόνου Η7 για τα φώτα πορείας (μεσαία σκάλα). Επειδή βλέπω αρκετές προτάσεις και παραλλαγές απο διάφορες μάρκες και σε διάφορες θερμοκρασίες ποιά είναι τα όρια θερμοκρασιών για να είναι νόμιμη μια λάμπα στην χώρα μας;4200K
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
καλησπέρα, έχω ξεκινήσει να κοιτάω λάμπες αλογόνου Η7 για τα φώτα πορείας (μεσαία σκάλα). Επειδή βλέπω αρκετές προτάσεις και παραλλαγές απο διάφορες μάρκες και σε διάφορες θερμοκρασίες ποιά είναι τα όρια θερμοκρασιών για να είναι νόμιμη μια λάμπα στην χώρα μας;
4200K
Σωστός! Και συγκεκριμένα αν θες Crystal Vision στα 4300Κ. Ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Απλά πιο λευκό φως!
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης petran17 έγραψε:
4200K
Σωστός! Και συγκεκριμένα αν θες Crystal Vision στα 4300Κ. Ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Απλά πιο λευκό φως!
σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις.....οι Crystal Vision οριακά είναι εκτός νόμου, έτσι;
Αυτό που με ενδιαφέρει είναι το περισσότερο φως και η διάρκεια ζωής και όχι τόσο το χρώμα (λευκό ή κίτρινο). Με αυτά τα δεδομένα είναι οι Crystal Vision λάμπες μια καλή επιλογή; τι εναλλακτικές έχω;
-
Το περισσότερο φως και η διάρκεια ζωής είναι μεγέθη αντίστροφος ανάλογα στις λάμπες αλογόνου. Δεν μπορείς να έχεις και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο.
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Το περισσότερο φως και η διάρκεια ζωής είναι μεγέθη αντίστροφος ανάλογα στις λάμπες αλογόνου. Δεν μπορείς να έχεις και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο.σωστό αυτό που γράφεις, οπότε ρωτάω τις γνώμες αυτών που έχουν χρησιμοποιήσει κάποιες απο τις λάμπες για να βρω τον ιδανικό συνδυασμό (πχ οι νέες philips 150% προσφέρουν πολύ φως άλλα καίγονται πολύ γρήγορα απο ότι έχω διαβάσει, οπότε ρωτάω αν οι παλαιότερες 130% προσφέρουν ικανοποιητικό φως με καλύτερη διάρκεια ζωής).
Μια ακόμη ερώτηση: η θερμοκρασία και επομένως και το χρώμα της λάμπας (λευκό-κίτρινο) πόσο επηρρεάζει την 'ποιότητα' του φωτός (για παράδειγμα έχω διαβάσει ότι με το 'άσπρο' φως σε συνθήκες βράδυ-βροχή δεν έχεις τόσο καλή ορατότητα όσο με το κίτρινο); -
Εχει βαλει καποιος led φωτα αντι για αλογονου λαμπες;εχω διαβασει οτι πλεον οι αλογονου ειναι ξεπερασμενες.η καλυτερη επιλογη ειναι οι led.περισσοτερη φωτεινοτητα περισσοτερη διαρκεια ζωης αλλα ελαφρως πιο ακριβω κοστος.
-
Ο χρήστης tempo έγραψε:
4200K
σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις.....οι Crystal Vision οριακά είναι εκτός νόμου, έτσι;
Αυτό που με ενδιαφέρει είναι το περισσότερο φως και η διάρκεια ζωής και όχι τόσο το χρώμα (λευκό ή κίτρινο). Με αυτά τα δεδομένα είναι οι Crystal Vision λάμπες μια καλή επιλογή; τι εναλλακτικές έχω;
Γιατί να είναι εκτός νόμου ; Και δη ποίου νόμου ;
-
Ο χρήστης nikoskall έγραψε:
Εχει βαλει καποιος led φωτα αντι για αλογονου λαμπες;εχω διαβασει οτι πλεον οι αλογονου ειναι ξεπερασμενες.η καλυτερη επιλογη ειναι οι led.περισσοτερη φωτεινοτητα περισσοτερη διαρκεια ζωης αλλα ελαφρως πιο ακριβω κοστος.Εγώ έχω αντικαταστήσει τις άθλιες αλογόνου και στο υβριδικό γιαρις και στο 108 και στην Χ1.
Στα δυο πρώτα επειδή το φαναρι είναι τύπου projector το αποτέλεσμα είναι σαν τα έργοστασιακα που βλέπεις σε ΜΑΗ άκυρες αμάξια.
Στην Χ1 με το φαναρι καθρέπτη το αποτέλεσμα δεν ειναι το ίδιο εντυπωσιακό αλλά σίγουρα καλύτερο από τα αλογόνου.
Ολα επώνυμα από σωστό και γνωστό μαγαζί με εγγύηση και σωστή ρύθμιση για να μην παραπονιέται κανεις.Το Yaris
Το 108
H X1 φίλου που βάλαμε τα ίδια
Youtube Video -
Του Yaris φαίνονται δυνατές και με σωστό pattern στο φως, του 108 not,μάλλον θα σε βρίζουν οι μπροστινοι οδηγοί.
-
Μη σε μπερδεύει η γωνία λήψης.
Τεσταρισμενα ολα τα φώτα και στο δρόμο με το τεστ του διαφορετικού οδηγού. Ούτε κ απέναντι ούτε ο μπροστά ενοχλείται.
Άναμμα απευθείας, κανονικές θερμοκρασίες, δυνατό φως.
Απορώ γιατί ασχολούνται κάποιοι ακόμα με μουφο xenon των 80 ευρώ και ενισχυμένες αλογόνου που καίγονται στο χρόνο. -
[quote]Μη σε μπερδεύει η γωνία λήψης.
Τεσταρισμενα ολα τα φώτα και στο δρόμο με το τεστ του διαφορετικού οδηγού. Ούτε κ απέναντι ούτε ο μπροστά ενοχλείται.
Άναμμα απευθείας, κανονικές θερμοκρασίες, δυνατό φως.
Απορώ γιατί ασχολούνται κάποιοι ακόμα με μουφο xenon των 80 ευρώ και ενισχυμένες αλογόνου που καίγονται στο χρόνο.[quote]Συμφωνω φιλε.σε προηγουμενο αμαξι ειχα τις philips x treme 130%ειμουν ικανοποιημενος.στο καινουργιο εβαλα τις osram night braker unlimited σε h11 αλλα απογοητευτικα.και αρχησα να διαβαζω για led και ολοι οι ειδικοι λενε οτι πλεον οι led ειναι καλυτερες και απο xenon.εμενα με ενδιαφερει η φωτεινοτητα και η απο σταση που φευγουν.εσυ που εχεις led εχουν καλη φωτεινοτητα και μεγαλη αποσταση;χρειαζετε ειδικη μετατροπη για να μπουν οι led;απο μαρκες ποιες προτεινεις σε h11;
Βελτίωση στα φώτα;