-
Θα ήθελα να δηλώσω εξαρχής ότι δεν είμαι φιλόζωος. Πολλοί κακόβουλοι λένε ότι δεν είμαι καν φιλάνθρωπος, αλλά το αντιπαρέρχομαι.
Έχω σκοτώσει πολλά ζώα στο κυνήγι, μέχρι τα 15 μου. Μετά κατάλαβα πόσο ανόητο και ανούσιο είναι αυτό το 'σπορ' (sorry Ανδρέα! ) και το σταμάτησα. Παράλληλα έχω μεγαλώσει περισσότερα σκυλιά απ'όσα έχετε χαϊδέψει σε ολόκληρη τη ζωή σας οι περισσότεροι από εσάς. Σκυλιά που 'έβγαζαν το ψωμί τους' στο χωριό, κυνηγώντας ή σαν φύλακες.
Για αρκετά χρόνια είχα είτε σκύλο είτε γάτα στο σπίτι. Δεν παράτησα ποτέ ζώο στο δρόμο, μια φορά που έπρεπε έδωσα ένα σκύλο για υιοθεσία (σε καλό σπίτι).
Πιστεύω ειλικρινά ότι σκύλοι και περιστέρια (γιατί αναφέρθηκε παραπάνω) δεν έχουν την παραμικρή δουλειά μέσα στις πόλεις (οι γάτες εξαιρούνται). Εννοείται ότι εμείς οι ίδιοι τα φέραμε κοντά μας. Τα περιστέρια ειδικά τα θεωρώ αρρουραίους με φτερά και θεωρώ μαλάκες όσους τα ταΐζουν (συντηρώντας έτσι ένα ασφαλές περιβάλλον γι'αυτά και επιτρέποντας στους πληθυσμούς τους να αυξάνονται ραγδαία).
Δεν είμαι υπέρ της ευθανασίας, αλλά νομίζω ότι η μαζική στείρωση είναι καλή λύση. Όσο για τους φιλόζωους (εντός και εκτός εισαγωγικών) θα ήθελα να ρωτήσω πόσοι απ'αυτούς κυκλοφορούν με σακουλάκι για να μαζεύουν τις ακαθαρσίες των σκυλιών τους.
Τώρα σε ό,τι αφορά το διαχωρισμό και το ψευτοδίλλημα άνθρωπος/ζώο, νομίζω πως αν κάποιος είναι ευαίσθητος και σε αρμονία με τη φύση δεν πρόκειται να πειράξει εν γνώσει του ούτε άνθρωπο ούτε ζώο, εκτός αν είναι αναγκασμένος. Όποιος δεν σταματάει να μαζέψει το γατάκι από τη λεωφόρο, δεν πρόκειται να σταματήσει και για το γυφτάκι που μπορεί να βρει χτυπημένο, ούτε για τη μάνα του την ίδια. Είναι, τελικά, θέμα πολιτισμού και στάσης ζωής.
-
Σίγουρα τα ζώα στους δρόμους δεν είναι 'κατασκευασμένα' να προβλέπουν και να αντέχουν τόνους από σίδερο. Η κατάσταση για την προφύλαξη από αυτά στους δρόμους είναι ανύπαρκτη, άρα τα πάντα εξαρτώνται από τα αντανακλαστικά του οδηγού και την απόφαση που θα πάρει, έτσι ώστε να έχει τις λιγότερες συνέπειες.
Είναι τόσο απλά τα πράγματα. Το δύσκολο είναι να κρίνεις σε αυτό το 1 δευτ τι είναι πιο σωστό. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Τα μαζεύουν τα στειρώνουν και μετά αν δεν τα ζητήσει κανένας τα ξαναπάνε εκεί που τα βρήκαν??? Αυτό δεν έχει κόστος κοινωνικό, τουριστικό, δημόσιας υγιεινής κλπ? Προσφέρει μήπως καλύτερη ποιότητα ζωής στα ζώα ή στους ανθρώπους?Σαφέστατα θα ήταν πολύ καλύτερα αν τα στειρωμένα αδέσποτα περνούσαν το υπόλοιπο της ζωής τους σε κάποιο ειδικά διαμορφωμένο χώρο (εννοείται με ανθρώπινες συνθήκες) και εγώ θα αποδεχόμουν ευχαρίστως το κόστος. Όμως για διάφορους λόγους αυτό δεν γίνεται, οπότε είμαι διατεθειμένος να 'ανεχτώ' την παρουσία (στειρωμένων) αδέσποτων στη γειτονιά μου ώσπου να εκλείψουν μόνα τους λόγω αδυναμίας αναπαραγωγής.
Εκτός όμως και από τα (ομολογουμένως ενοχλητικά) αδέσποτα σκυλιά μην ξεχνούμε ότι τα αδέσποτα γατιά προσφέρουν και υπηρεσίες στον τόπο που ζουν: τον καθαρίζουν από ποντίκια, κατσαρίδες και άλλα απείρως πιο βλαβερά παράσιτα, χωρίς παράλληλα να ενοχλούν (ακούσατε ποτέ γατί να την πέσει σε άνθρωπο; ). Όταν κάποιοι 'καλοί' άνθρωποι φόλιασαν σχεδόν όλα τα αδέσποτα γατιά στη γειτονιά μου γεμίσαμε ποντίκια! Μετά από χρόνια που ο γατοπληθυσμός αποκαταστάθηκε τα ποντίκια εξαφανίστηκαν.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
(ακούσατε ποτέ γατί να την πέσει σε άνθρωπο; )Όχι, πάντα στην πέφτουν αθόρυβα.
-
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
Όχι, πάντα στην πέφτουν αθόρυβα.Δε λέει γι'αυτές τις γάτες!
-
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
Εδω εχεις λαθος και εξηγουμε...
Δεν ειπα οτι οποσδηποτε κυνηγαω τα ζωα,ΑΛΛΑ,αν στην εθνικη πεταχτει ξαφνικα μπροστα μου και πρεπει να διαλεξω, αν δεν μπορω να σταματησω, να κανω ελιγμό που μπορει να στοιχισει τη ζωη σε καποιον περαστικό οδηγο, η να βγω εκτος δρομου και να σκοτωσω την οικογενεια μου για να μου πουν μπραβο ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΠΛΕΟΝ, ειμαι ξεκαθαρος.
Θα προτιμησω να κτυπησω το ζωο οτι αυτο και αν συμαινει, αν ειναι να γλυτωσω ανθρωπους.Πρωτα η ζωη των ανθρωπων και μετα τα υπολοιπα, ειναι αρχή μου, και αυτη ειναι και η ενσταση μου εναντι των φιλοζωον, οτι εχουν μπερδεψει τα πραγματα.Αυτη ειναι η αποψη μου... και δεν επιδεχετε παρερμηνειες νομιζω..
Για τα παρακατω που λες φιλε μου, δεν διαφωνουμε σε κατι .....[/b]
Κι όμως είχες πει ακριβώς αυτό και κανείς δεν σε παρεξήγησε ούτε 'είναι λάθος'. Συγκεκριμένα έγραψες κατά λέξη: 'Πεταγονται μπροστα μου και ειτε φρεναρω, με οποιες συνεπιες (βλεπε συνοδηγο, ή αυτον που ακολουθεί ) ειτε προσπαθω να το αποφυγω με ελιγμους....
Πλεον σκεφτομαι να τα παταω.... , αλλα λυπαμε το αυτοκινητο μου'
Αν έχεις τη στοιχειώδη γνώση της ελληνικής γλώσσας (κάτι το οποίο όντως δε διαφαίνεται αν κάποιος κρίνει από την ορθογραφία σου, οπότε σου αναγνωρίζω ελαφρυντικό) αυτό που έγραψες παραπάνω σημαίνει 'μέχρι τώρα έκανα ελιγμούς για να τα αποφύγω, πλέον σκέφτομαι να πέφτω πάνω τους επίτηδες αλλά λυπάμαι το αυτοκίνητό μου'. Οπότε όσο γρήγορα και να κάνεις πετάλι προς τα πίσω πλέον, τα γραπτά μένουν και το μόνο που δείχνουν στην προκειμένη περίπτωση είναι έναν απολίτιστο άνθρωπο.
Επίσης δεν κατάλαβα τις συνέπειες που αφορούν το συνοδηγό. Εννοείς πως εκτοξεύεται μπροστά κατά το απότομο φρενάρισμα επειδή δε φοράει ζώνη; Ε; Αυτό εννοείς; Η' μήπως χύνεται ο καφές;
Το πιο γελοίο από όλα όμως είναι που έχεις ανοίξει στο παρελθόν ένα thread στο οποίο εξίστασαι ΜΑ, ΕΙΝΑΙ ΟΡΙΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΑΥΤΑ???? Φυσικά και είναι γελοία τα όρια σε πάμπολλες περιπτώσεις, αλλά προφανώς τα έχουνε βάλει για κάποιους σαν κι εσένα. Αυτό το συμπέρασμα βγάζω. Το ότι (προφανώς) τα αγνοείς όμως, είναι που με τρομάζει περισσότερο από όλα.
Τελειώνω λέγοντας πως λατρεύω τα ζώα, αλλά ποτέ δεν θα έθετα σε κίνδυνο τη ζωή συνανθρώπων μου προκειμένου να μη χτυπήσω ένα ζώο με το αυτοκίνητο. Ευτυχώς δεν έχω βρεθεί σε τέτοια κατάσταση μέχρι τώρα, ίσως να φταίει πως όταν βλέπω ζώα πιο μπροστά κόβω ταχύτητα σε περίπτωση που πεταχτούν στο δρόμο. [/i]Διαγράφηκε προσωπική επίθεση
-
Ο χρήστης Vasilios έγραψε:
Τα περιστέρια ειδικά τα θεωρώ αρρουραίους με φτερά και θεωρώ μαλάκες όσους τα ταΐζουν (συντηρώντας έτσι ένα ασφαλές περιβάλλον γι'αυτά και επιτρέποντας στους πληθυσμούς τους να αυξάνονται ραγδαία).Εδώ συμφωνώ απόλυτα, αν και δεν περίμενα να υπάρχουν πολλοί με την ίδια άποψη. Ιδιαίτερα όταν βλέπω την κατίνα στο απέναντι σπίτι να εκτοξεύει φραντζόλες στα περιστέρια συγχίζομαι, αν και πλέον θεωρώ ότι είναι ένδιεξη συναδελφικής αλληλεγγύησης από ζώο σε ζώο
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Τελικά αναρωτιέμαι αν ο GFON μας δουλευει χονδροειδώς !
Φαντάζομαι οι περισσότεροι ξέρουν ότι η λέξη 'ευγενια' ειναι..όνομα και δεν αφορά τα γένια μας και σίγουρα όχι την ευγένεια μας.
Όσο για τα δυποδα ζώα,μόνο επίτηδες και όχι απο ανορθογραφία μπορεί κάποιος να βάλει εκεί αυτό το 'υ'.GFON,εχει αποψη όπως όλοι μας,και σεβαστή,αλλά απο εκεί και πέρα,αν θες να μιλήσουμε σοβαρά,
- κόψε ταχύτητα
- βλεπε τον δρόμο (οχι σε αποσταση 200 μέτρων μπροστά,ούτε μόνο στα 10 πρώτα εκατοστά)
αν κάνεις αυτα τα δύο,εγγυημένα δεν θα εχεις συχνά προβλήματα με τα αυθαδέστατα τετράποδα που διακόπτουν την ευγενή πορεία σου.
Αν ποτέ ειχες ζώο και ειδικά σκύλο,θα αισθανόσουνα πολύ ασχημα για το είδος σου και την γενικότερη συμπεριφορά του,που χαρακτηρίζεται απο άκρατο εγωισμό,υπερμετρη αλαζονεία και μεγαλομανία,στοιχεία που κανουν τον άνθρωπο ΝΑ ΜΗΝ ΒΛΕΠΕΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΥΤΗ ΤΟΥ,γι αυτό και πέφτει πάνω στα τετράποδα!
-
ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ADMINISTRATOR ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ
Για να καταλάβω κατι, σε αυτο το forum γιατί τα εχω παρει στο κρανίο με τον cavallino...
**Μπορει ο καθε , μη εχοντας καποια επιχειρήματα ή διαφονώντας με τους αλλους να ΒΡΙΖΕΙ **????
Αν ναι, σας παρακαλώ να μου το πειτε για να μην ξανασχοληθώ με τετοιου ειδους FORUM
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ADMINISTRATOR ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜΓια να καταλάβω κατι, σε αυτο το forum γιατί τα εχω παρει στο κρανίο με τον cavallino...
**Μπορει ο καθε , μη εχοντας καποια επιχειρήματα ή διαφονώντας με τους αλλους να ΒΡΙΖΕΙ **????
Αν ναι, σας παρακαλώ να μου το πειτε για να μην ξανασχοληθώ με τετοιου ειδους FORUM
Φίλε μου, καταρχάς μην εξάπτεσαι, κάνει μεγάλο κακό στην υγεία και προκαλεί και ηχορύπανση.
Δεύτερον μπέρδεψες τα ονόματα των ζώων, δεν σου απάντησε το Αλογάκι, αλλά ο Τίγρης. Αυτό δε με παραξενεύει, καθώς δήλωσες ήδη -και μας απέδειξες με τα γραπτά σου- πως δεν είσαι φιλόζωος.
Τρίτον και σπουδαιότερο, γύρνα μια σελίδα πίσω και πες μας πως θα πρέπει να χαρακτηρίσουμε εσένα (για την απάντησή σου περί δύποδων ζώων) και ποιος είναι αυτός που υποβαθμίζει την ποιότητα του φόρουμ.
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ADMINISTRATOR ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜΓια να καταλάβω κατι, σε αυτο το forum γιατί τα εχω παρει στο κρανίο με τον cavallino...
Εχεις δικιο... οποιος ειναι φιλοζωος ειναι κομπλεξακιας... ενω οποιος λυπαται για τον προφυλακτηρα του που βαφτηκε με αιμα απο καποιο αδεσποτο ζωο (προσοχη μην ειναι και κανα παιδακι καμια μερα... ποτε δεν ξερεις...) ειναι απλα... Θεος!
-
Lock Alert!
Κύριοι, αν συνεχίσετε έτσι θα κλειδώσω το θέμα. Αφήστε τον GFON ήσυχο και συζητήστε επί του θέματος. Κι εσύ GFON σταμάτα να αντιδράς έτσι!
Επίσης, να πω πως είναι αγενέστατο και δε μου αρέσει καθόλου να τσιγκλάτε τον άλλον κάνοντάς του παρατηρήσεις για την ορθογραφία του λες και είστε παιδάκια!
-
Ο χρήστης Vasilios έγραψε:
ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ADMINISTRATOR ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ
Για να καταλάβω κατι, σε αυτο το forum γιατί τα εχω παρει στο κρανίο με τον cavallino...
Φίλε μου, καταρχάς μην εξάπτεσαι, κάνει μεγάλο κακό στην υγεία και προκαλεί και ηχορύπανση.
Δεύτερον μπέρδεψες τα ονόματα των ζώων, δεν σου απάντησε το Αλογάκι, αλλά ο Τίγρης. Αυτό δε με παραξενεύει, καθώς δήλωσες ήδη -και μας απέδειξες με τα γραπτά σου- πως δεν είσαι φιλόζωος.
Τρίτον και σπουδαιότερο, γύρνα μια σελίδα πίσω και πες μας πως θα πρέπει να χαρακτηρίσουμε εσένα (για την απάντησή σου περί δύποδων ζώων) και ποιος είναι αυτός που υποβαθμίζει την ποιότητα του φόρουμ.
Δεν νομιζω οτι εκανα λαθος!!!!! διαβασε σε παρακαλω ενα post πιο πισω απο το δικο μου για να δεις το λογο που εκνευριστηκα
Σταμάτα να προκαλείς μπας και ηρεμήσει το θέμα!
-
-
Και για να ηρεμήσουμε (εξάλλου νομίζω δεν ξεκίνησα εγώ την ένταση, και αν κάποιοι το πιστεύουν ζητώ εκ των προτέρων συγνώμη ) αναφέρω τα εξής...
Από αυτή την συζήτηση έχω βγάλει κάποια συμπεράσματα....
Όσοι αυτοαποκαλούνται ζωόφιλοι έχουν την εντύπωση ότι η δική τους άποψη είναι σωστή ,και όχι μόνο δεν έχουν κάτι να πουν ως επιχείρημα αλλά επιδίδονται σε μπαράζ προσωπικών επιθέσεων και χαρακτηρισμών προς τον συνομιλητή τους.
Αυτό γίνεται και στην τηλεόραση και με μεγάλη μου λύπη διαπίστωσα και εδώ.
Έχω την εντύπωση ότι συνομιλώ με ανθρώπους που τουλάχιστον έχουν κάποιο λόγο να αντιπαραθέσουν, και όχι ύβρεις!!
Συνεχίζω να έχω αυτή την άποψη, φυσικά όχι πλέον για όλους!!!Από την άλλη προσπαθώ να αντιληφθώ τον πολιτισμό που εκφράζεται μέσο της ζωοφιλίας , όπως πολλοί φαντάζομαι θα τον εννοούν., αλλά δεν μπορώ να βρω απάντηση σε καίρια ερωτήματα για μένα όπως.....
1.Γιατί να επιτρέπετε στο ζώο να πηγαίνει στο πάρκο, και να κάνει τις βρομιές του και να μην μπορούν τα παιδιά να παίζουν χωρίς να κινδυνεύουν να κολλήσουν αρρώστιες?.
- Γιατί όταν περπατούμε στο πεζοδρόμιο να πατάμε ότι ακαθαρσία υπάρχει από κάθε λογής ζώο?
3.Γιατι να μην μπορώ να κοιμηθώ στο σπίτι μου με ησυχία παρά να άκουω τα γαυγίσματα από το σκυλί του γείτονα?
4.Ειναι φιλόζωοι αυτοί που κλείνουν τα ζώα σε ένα διαμέρισμα η στην ταράτσα?
5.Θα μπορούσα να γράψω και άλλα, καταλάβατε όμως τι εννοώ...
Μήπως τελικά έχουμε δώσει περισσότερα δικαιώματα στα ζώα από ότι στους ανθρώπους??
Μήπως τελικά τα σεβόμαστε περισσότερο από τους ανθρώπους ?
Τώρα θα μου πείτε εντάξει, και τι πρέπει να κάνουμε, να τα σκοτώσουμε ?ΟΧΙ βέβαια, υπάρχουν και άλλες λύσεις του προβλήματος, αλλά σας παρακαλώ μην μου παρουσιάζεται τη σημερινή κατάσταση και σαν μοντέρνα εξέλιξη της κοινωνίας, και ότι όποιος δεν συμφωνεί με αυτό, είναι αναχρονιστικός., απάνθρωπος και δεν ξέρω τι άλλο, έλεος...
Όταν κάποιος κάνει το κέφι του εις βάρος τον υπολοίπων δεν το θεωρώ πολιτισμό!!
Και μην ξεχνάμε ότι το σημερινό πρόβλημα με τα αδέσποτα δημιουργήθηκε από κάποιους κατά ονόματι ‘φιλόζωους’.
Αυτά, αν και άσχετα με το forum.
ΥΣ
Ελπίζω να μην αρχίσουμε πάλι τα ίδια ... - Γιατί όταν περπατούμε στο πεζοδρόμιο να πατάμε ότι ακαθαρσία υπάρχει από κάθε λογής ζώο?
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Από την άλλη προσπαθώ να αντιληφθώ τον πολιτισμό που εκφράζεται μέσο της ζωοφιλίας , όπως πολλοί φαντάζομαι θα τον εννοούν., αλλά δεν μπορώ να βρω απάντηση σε καίρια ερωτήματα για μένα όπως.....
1.Γιατί να επιτρέπετε στο ζώο να πηγαίνει στο πάρκο, και να κάνει τις βρομιές του και να μην μπορούν τα παιδιά να παίζουν χωρίς να κινδυνεύουν να κολλήσουν αρρώστιες?.
- Γιατί όταν περπατούμε στο πεζοδρόμιο να πατάμε ότι ακαθαρσία υπάρχει από κάθε λογής ζώο?
3.Γιατι να μην μπορώ να κοιμηθώ στο σπίτι μου με ησυχία παρά να άκουω τα γαυγίσματα από το σκυλί του γείτονα?
4.Ειναι φιλόζωοι αυτοί που κλείνουν τα ζώα σε ένα διαμέρισμα η στην ταράτσα?
5.Θα μπορούσα να γράψω και άλλα, καταλάβατε όμως τι εννοώ...
Μήπως τελικά έχουμε δώσει περισσότερα δικαιώματα στα ζώα από ότι στους ανθρώπους??
Μήπως τελικά τα σεβόμαστε περισσότερο από τους ανθρώπους ?
Τώρα θα μου πείτε εντάξει, και τι πρέπει να κάνουμε, να τα σκοτώσουμε ?ΟΧΙ βέβαια, υπάρχουν και άλλες λύσεις του προβλήματος, αλλά σας παρακαλώ μην μου παρουσιάζεται τη σημερινή κατάσταση και σαν μοντέρνα εξέλιξη της κοινωνίας, και ότι όποιος δεν συμφωνεί με αυτό, είναι αναχρονιστικός., απάνθρωπος και δεν ξέρω τι άλλο, έλεος...
Οι απόψεις σου είναι ανθρωποκεντρικές.Νομίζεις οτι ο άνθρωπος είναι ανώτερος απο τα ζώα και μπορεί να θέτει τους όρους της ζωής τους.
Όμως αυτό είναι λάθος.Ο άνθρωπος δεν είναι τίποτα παραπάνω απο όλα τα άλλα ζώα που κατοικούν στη γη.Απλά έχοντας περισσότερο μυαλό θέλησε να κυριαρχήσει σκεφτόμενος μόνο τον εαυτό του.
Μπορεί εσένα να σε ενοχλεί η ακαθαρσία του ζώου στο δρόμο όμως και τα ψάρια τα ενοχλούν οι ακθαρσίες σου στο νερό τους.
Ή μπορεί εσένα να σε ενοχλούν τα γαυγίσματα του σκύλου,όμως και αυτόν τον ενοχλεί ο θόρυβος του αυτοκινήτου σου.Τώρα για το θέμα μας δε θα ρισκάριζα ανθρώπινη ζωή για ένα ζώο.
Σίγουρα όμως θα έσπαγα το αυτοκίνητο μου,(ακόμη και ferrari να είχα) αν μπορούσα να το σώσω. - Γιατί όταν περπατούμε στο πεζοδρόμιο να πατάμε ότι ακαθαρσία υπάρχει από κάθε λογής ζώο?
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
2. Γιατί όταν περπατούμε στο πεζοδρόμιο να πατάμε ότι ακαθαρσία υπάρχει από κάθε λογής ζώο?
4.Ειναι φιλόζωοι αυτοί που κλείνουν τα ζώα σε ένα διαμέρισμα η στην ταράτσα?Με αυτά συμφωνώ απόλυτα αλλά πρέπει να συμφωνήσεις ότι γι'αυτά ο τελευταίος που φταίει είναι το ζώο.
Μήπως τελικά τα σεβόμαστε περισσότερο από τους ανθρώπους ?Θεωρείς ότι εκείνοι που τα χρησιμοποιούν ως μέσο κοινωνικής προβολής, συνήθως εις βάρος των άλλων, και τα αμολάνε όποτε τα βαρεθούν είναι εκείνοι που τα 'σέβονται'; Νομίζω ότι παρεξηγείς το νόημα της λέξης 'φιλόζωος': Φιλόζωος είναι αυτός που σέβεται όλα τα έμβια όντα κι όχι όποιος έχει κατοικίδιο. Ένας πραγματικός φιλόζωος πρώτα απ'όλα είναι φιλάνθρωπος και δεν θα κάνει ποτέ αυτά που ανέφερες πιο πάνω.
αλλά σας παρακαλώ μην μου παρουσιάζεται τη σημερινή κατάσταση και σαν μοντέρνα εξέλιξη της κοινωνίας, και ότι όποιος δεν συμφωνεί με αυτό, είναι αναχρονιστικός., απάνθρωπος και δεν ξέρω τι άλλο, έλεος...
Ποιος έκανε κάτι τέτοιο;
Να σου θυμίσω όμως ότι το θέμα μας (όπως το έθεσες εσύ άλλωστε) είναι τα αδέσποτα και η οδική ασφάλεια, οπότε αυτά που λες για τα κατοικίδια και τους κατόχους τους είναι εκτός θέματος.
-
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
Όμως αυτό είναι λάθος.Ο άνθρωπος δεν είναι τίποτα παραπάνω απο όλα τα άλλα ζώα που κατοικούν στη γη.Απλά έχοντας περισσότερο μυαλό θέλησε να κυριαρχήσει σκεφτόμενος μόνο τον εαυτό του.Μια ένσταση εδώ: όρισε τι εννοείς 'ανώτερο'. Από την άποψη της ικανότητας για επιβίωση, ο άνθρωπος σαφώς είναι ανώτερος από ο,τιδήποτε ζει σήμερα στον πλανήτη, με την πιθανή εξαίρεση των ιών.
Υπάρχει ο λεγόμενος εγωϊσμός του Είδους ή του Γονιδίου, καλύτερα. Δεν εγείρεται κανένα απολύτως 'ηθικό ζήτημα', μιας και 'η ηθική σταματάει εκεί που αρχίζει η κάνη του όπλου'.
-
Πρωτα απ'ολα,μολις μπηκα στο forum και ειδα τοσες τοποθετησεις μεσα σε λιγες ωρες γυρω απο το θεμα,χαρηκα ιδιαιτερως.
Να ξεκινησω την τοποθετηση μου με κατι τυπικο.Η σωστη ορολογια ειναι 'ζωοφιλος' και οχι 'φιλοζωος'.'Φιλοζωος' ειναι αυτος που αγαπα την ζωη.
Να μπω στην ουσια του θεματος και να τοποθετηθω αρχικα σε γενικο επιπεδο.Πιστευω οτι ειναι θεμα γενικοτερης παιδειας.Πρεπει να μαθουμε να σεβομαστε καθε μορφη ζωης και να το προστατευουμε με οποιοδηποτε κοστος.Δεν πρεπει να μπαινει θεμα διακρισης σε αξια ζωών.Ειναι εξ'ισου πολυτιμες.
Προσωπικα,θεωρω οτι η αξια της ζωης ενος σκυλου ειναι ιση με την αξια της ζωης ενος ανθρωπου.Εχω αποφυγει δυο φορες σκυλο που πεταχτηκε,εκ των οποιων την μια φορα εριξα το αυτοκινητο σε διαζωμα,με μεγαλες υλικες ζημιες,αλλα ηταν μεγαλη η χαρα μου που την γλυτωσε ο σκυλος.
Δεν ειμαι απο αυτους που θα αποκαλεσουν 'παλιοσιδερα' ενα αυτοκινητο.Το αντιθετο.Ειναι ενα πολυ μεγαλο μερος της ζωης μου και το λατρευω.Κλεινοντας,θελω να πω οτι σε αυτο το topic μεγαλωσε η εκτιμηση μου για ορισμενα ατομα και εφτασε υπο το μηδεν για καποια αλλα...
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
αλλά σας παρακαλώ μην μου παρουσιάζεται τη σημερινή κατάσταση και σαν μοντέρνα εξέλιξη της κοινωνίας, και ότι όποιος δεν συμφωνεί με αυτό, είναι αναχρονιστικός., απάνθρωπος και δεν ξέρω τι άλλο, έλεος...
Ποιος έκανε κάτι τέτοιο;
Να σου θυμίσω όμως ότι το θέμα μας (όπως το έθεσες εσύ άλλωστε) είναι τα αδέσποτα και η οδική ασφάλεια, οπότε αυτά που λες για τα κατοικίδια και τους κατόχους τους είναι εκτός θέματος.
Ηδη το εχω αναφερει, oτι ειναι εκτος θεματος, στο τελος του post μου, απλα ηθελα να ξεκαθαρισω την αποψη μου για το θέμα, για να αποφυγω και αλλες παρερμηνειες!!
Οσον αφορα τη σχεση των ζωων με την οδική ασφαλεια και εδω νομιζω οτι ειπα την αποψη μου σε προηγουμενα post που με μια κουβεντα ειναι 'αν πρεπει να διαλεξω μεταξυ ανθρωπου και ζωου διαλεγω το πρωτο'!!
Ο προηγουμενος φιλος ειπε, οτι εχω ανθρωποκεντρικη αποψη, ΟΚ το δεχομαι ετσι ειναι
Εχετε τρακαρει με καποιο ζωο ?