-
Και αν έχεις κάνει 200αρες+ επί ν φορές τι γίνεται; Photo album;
-
Mακάρι να μας τις δίνανε ρε πστ
Φεσώνεσαι τους πόντους και το χάνεις μιά και καλή -
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Και αν έχεις κάνει 200αρες+ επί ν φορές τι γίνεται; Photo album;Έχεις δει το Demolition Man; Αν ναι, θυμάσαι πώς βρήκε χαρτί ο Σταλόνε για να μην χρησιμοποιήσει τα κοχύλια;
-
Τώρα κάτι έχει αλάξει και εξηγούμαι
Φίλος έχει χάσει το δίπλωμα + πινακίδες 2 φορές στο ίδιο ταξίδι.
2006 επιστροφή από Θεσσαλονίκη
Στην Θήβα του βγαίνει ο θεός με 207χλμ και του τα αφήνει όλα επιτόπου για 2μήνες
Μετά από 1 χρόνο έρχεται το δικαστήριο όπου πήρε την ελάχιστη ποινή (παραδεχόμενος-πάπια την ενοχή του και το σφάλμα του) η οποία διπλασιάζεται στο ταμείο και έφθασε τα 280 κάτι αν θυμάμαι καλά
Μετά απο 2 μήνες τον φωνάζουν στο τμήμα και του λένε φωτό από Λαμία την ίδια μέρα αφήνει δίπλωμα και πινακίδες ξανα για 2 μήνες χωρίς να πληρώσει τίποτα και το δικαστήριο δεν ήρθε ποτέ καθώς πρέπει να ήταν στην παρτίδα που ακυρώθηκαν τα δικαστήρια για ξεμπούκωμα στα δικαστήρια.Πλέον το δικαστήριο έχει καταργηθεί καθώς στην τελευταία του στάση τον σταμάτησαν στην παραλιακή με 120 του τα ξαναπήραν όλα για 2 μήνες αλλά πλέον δεν είχε δικαστήριο, μόνο διοικητικό πρόστιμο 700 Euro το οποίο το πληρώνεις μες στην εβδομάδα και πέφτει στα μισά. Αλλα πινακίδες και δίπλωμα 2 μήνες δεν τα παίρνεις με τίποτα
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Η κλήση πάει αυτεπάγγελτα στον κάτοχο του οχήματος, ο οποιος έχει δικαίωμα να υποδείξει εντός κάποιου διαστήματος (δεν θυμάμαι, αλλά ίσως και έπιτόπου στο τμήμα) τον οδηγό στην περίπτωση που δεν είναι αυτός.Εν ολίγοις, ψάξτε και βρείτε διπλώματα απο θειάδες, γιαγιάδες παππούδες γκόμενες και καβατζώστε τα
Από που κι ως που η κλήση για ταχύτητα βαρύνει τον ιδιοκτήτη του οχήματος; Ο οποίος κάλλιστα μπορεί να μην έχει καν δίπλωμα; Το ότι πάει ταχυδρομικώς πάει. Το ότι τον καλούν στο δικαστήριο, τον καλούν. Αν δεν υποδείξει όμως τον οδηγό ;
Είστε σίγουροι γι' αυτό που λέτε; Γιατί εγώ ξέρω το αντίθετο.Επίσης δεν χρειάζεται η 'λήθη'. Αν το αυτοκίνητο το οδηγούσε μέλος της οικογενείας του ιδιοκτήτη, είναι υποχρεωμένος δια νόμου [ή έστω έχει το δικαίωμα] να ΜΗΝ κατονομάσει μέλος της οικογενείας του.
[Το τι μπορεί να υποστηρίζει ένας μπατσ... εμ.. αστυνομικός μικρή σχέση μπορεί να έχει με το νόμο]
-
Αν δεν κατονομάσει άλλον, θεωρείται ότι οδηγούσε ο ίδιος. Αυτός θα πρέπει να αποδείξει ότι οδηγούσε άλλο άτομο και το 'δεν είμαι υποχρεωμένος να σας το κατονομάσω' δεν είναι απόδειξη του ισχυρισμού του.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Αν δεν κατονομάσει άλλον, θεωρείται ότι οδηγούσε ο ίδιος. Αυτός θα πρέπει να αποδείξει ότι οδηγούσε άλλο άτομο και το 'δεν είμαι υποχρεωμένος να σας το κατονομάσω' δεν είναι απόδειξη του ισχυρισμού του.Από που κι ως που πρέπει να αποδείξει ότι ΔΕΝ οδηγούσε ο ίδιος;
Από που προκύπτει ότι το οδηγούσε ο ίδιος ώστε να πρέπει να αποδείξει τον οποιονδήποτε ισχυρισμό;Φυσικά και το να μην κατονομάσει δεν αποτελεί απόδειξη του οτιδήποτε. Δεν υπάρχει ισχυρισμός από τον κατηγορούμενο. Το ζήτημα είναι ότι δεν υπάρχει ισχυρισμός και από πλευράς δικαστηρίου. Δλδ, το οδηγούσε επειδή είναι ιδιοκτήτης; Εκεί πολύ απλά μπορείς να πεις ότι πρόσβαση στα κλειδιά του αυτοκινήτου (ή και ξεχωριστά κλειδιά) έχουν όλα τα μέλη της οικογενείας.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Από που κι ως που πρέπει να αποδείξει ότι ΔΕΝ οδηγούσε ο ίδιος;
Από που προκύπτει ότι το οδηγούσε ο ίδιος ώστε να πρέπει να αποδείξει τον οποιονδήποτε ισχυρισμό;Φυσικά και το να μην κατονομάσει δεν αποτελεί απόδειξη του οτιδήποτε. Δεν υπάρχει ισχυρισμός από τον κατηγορούμενο. Το ζήτημα είναι ότι δεν υπάρχει ισχυρισμός και από πλευράς δικαστηρίου. Δλδ, το οδηγούσε επειδή είναι ιδιοκτήτης; Εκεί πολύ απλά μπορείς να πεις ότι πρόσβαση στα κλειδιά του αυτοκινήτου (ή και ξεχωριστά κλειδιά) έχουν όλα τα μέλη της οικογενείας.
Ως ιδιοκτήτης έχει ευθύνη σε ποιόν δίνει το αυτοκίνητο. Δεν μπορώ να δανειστώ εγώ το αμάξι σου για μια ...ληστεία και όταν σε βρει η αστυνομία από τις πινακίδες να τους πεις 'Δεν το οδηγούσα εγώ αλλά και δεν σας λέω ποιός το είχε τότε'.
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Ως ιδιοκτήτης έχει ευθύνη σε ποιόν δίνει το αυτοκίνητο. Δεν μπορώ να δανειστώ εγώ το αμάξι σου για μια ...ληστεία και όταν σε βρει η αστυνομία από τις πινακίδες να τους πεις 'Δεν το οδηγούσα εγώ αλλά και δεν σας λέω ποιός το είχε τότε'.
Η ευθύνη δεν είναι κάτι γενικό κι αόριστο και επι παντός επιστητού.
Εγώ έχω την εντύπωση ότι το συγκεκριμένο αδίκημα της παράβασης ορίου ταχύτητας βαρύνει τον οδηγό και μόνο αυτόν. Μπορεί ο νόμος να ορίζει διαφορετικά για το συγκεκριμένο αδίκημα.Η ληστεία ως αδίκημα, και η γενικότερη ευθύνη του ιδιοκτήτη ως έννοια, δεν σημαίνουν απαραίτητα κάτι.
-
mjacob είμαι απόλυτα σίγουρος γι αυτά που γράφω. Δυστυχώς ή ευτυχώς η ευθύνη βαραίνει αυτόν που κατέχει το όχημα αυτεπάγγελτα. ΑΥτός είναι κύριος του οχήματος και πρέπει να ξέρει ποιος το οδηγάει. Είναι ελαφρώς αδύνατο, αλλά εφόσον απαγορεύεται η φωτό απο μπροστά δεν υπάρχει άλλο ενδεχόμενο.
Στη γερμανία που φωτογραφίζουν απο μπροστά(αλλά δεν τις εμφανίζουν πάντα) πάλι η φωτο πάει στον κάτοχο. Βγαίνουν 2 φωτό μία με τον οδηγό και μία με την πινακίδα.
Εαν δεν θυμάσαι ποιός οδήγαγε, ζητάς και την εμφάνιση της άλλης.
Αν δηλώσεις άλλον, χωρίς να ήταν, κινδυνεύεις σε δειγματοληπτικό έλεγχο να σε τσακώσουν και τότε την πο@τσισες.
Αυτά τα ολίγαΥ.Γ. Δικαστήριο πλέον για υπερβολική ταχύτητα ΔΕΝ υπάρχει.-
-
Λοιπόν, σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ. εγώ βλέπω αυτό :
http://www.yme.gr/imagebank/categories/KOK_pdf.pdfΆρθρο 4
Τρόπος βεβαίωσης παραβάσεων
[...]
2. Εάν η βεβαίωση της παράβασης γίνει μόνο με βάση τον αριθμό κυκλοφορί-
ας του οχήματος, τότε η σχετική έκθεση επιδίδεται με δημόσιο έγγραφο στον φε-
ρόμενο ως ιδιοκτήτη αυτού και, σε περίπτωση συνιδιοκτησίας, σε έναν από τους
συνιδιοκτήτες. Στην περίπτωση που ο αναφερόμενος στο προηγούμενο εδάφιο
ιδιοκτήτης ισχυριστεί ότι δεν ήταν αυτός ο παραβάτης-οδηγός, για τη συγκεκρι-
μένη παράβαση, υποχρεούται εντός αποκλειστικής προθεσμίας πέντε (5) ημερών
από την ημερομηνία επίδοσης της πιο πάνω έκθεσης να υποβάλει υπεύθυνη δή-
λωση του ν. 1599/86 στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής κατοικίας του ή στην
Υπηρεσία όργανο της οποίας βεβαίωσε την παράβαση, στην οποία **να δηλώνει
ότι δεν είναι αυτός ο παραβάτης-οδηγός, καθώς και το ονοματεπώνυμο και τη
διεύθυνση κατοικίας του συγκεκριμένου οδηγού, στον οποίο είχε παραχωρήσει
τη χρήση του οχήματος. **Τα παραπάνω ισχύουν και σε περιπτώσεις όπου τα οχή-
ματα είναι μισθωμένα είτε από εταιρίες ενοικιαζομένων αυτοκινήτων, είτε από
εταιρίες χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing).
Σε περίπτωση που δεν υποβάλει την παραπάνω δήλωση στην καθοριζόμενη
προθεσμία, παραβάτης λογίζεται ο ιδιοκτήτης του οχήματος. Επί συνιδιοκτητών
όπου το ποσοστό συνιδιοκτησίας είναι 50%, παραβάτης λογίζεται αυτός, το όνο-
μα του οποίου αναγράφεται πρώτο στην άδεια κυκλοφορίας του οχήματος, εκτός
αν ο έτερος συνιδιοκτήτης με υπεύθυνη δήλωσή του αποδεχθεί ότι διέπραξε αυ-
τός την παράβαση. Επί συνιδιοκτητών με διαφορετικό ποσοστό ιδιοκτησίας ο
καθένας, παραβάτης λογίζεται αυτός που έχει το μεγαλύτερο ποσοστό ιδιοκτησί-
ας του οχήματος ή επί εταιριών ο νόμιμος εκπρόσωπός τηςΓενικώς στον Κ.Ο.Κ. παραβάτης είναι πάντα ο οδηγός. Δεν αναφέρεται πουθενά η έννοια του 'παραβάτη ιδιοκτήτη'.
Εγώ αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι ως ιδιοκτήτης για να θεωρηθείς 'παραβάτης-οδηγός' πρέπει αμέσως [με ρητή δήλωση] ή εμμέσως [αν δεν δηλώσεις τπτ] να αποδεχτείς ότι ήσουν οδηγός. Αν το αρνηθείς ρητώς είναι πρόβλημά τους να αποδείξουν ποιος ήταν.Τώρα βέβαια το 'καθώς και το ονοματεπώνυμο και τη διεύθυνση κατοικίας του συγκεκριμένου οδηγού, στον οποίο είχε παραχωρήσει τη χρήση του οχήματος' είναι ένα ζήτημα.
Αν δλδ εγώ ισχυριστώ ότι οδηγός ήταν μέλος της οικογενείας μου, τότε κανείς δεν μπορεί να με υποχρεώσει με κανέναν τρόπο και με καμμία συνέπεια να το κατονομάσω.
Επίσης καθένας έχει δικαιωμα να ΜΗΝ δώσει απάντηση που τον ενοχοποιεί.Δεν είμαι νομικός είναι η αλήθεια, αλλά πιστεύω πως 'κανονικά' αν το κυνηγήσει κανείς ΔΕΝ μπορεί να αποδειχτεί η ενοχή κανενός.
Τώρα βέβαια το τι απόφαση θα βγάλει ο εκάστοτε δικαστής -αν καταλήξει εκεί το ζήτημα- είναι άλλη υπόθεση -
Σωστά είναι αυτά που γράφεις αλλά ο νόμος έχει τα δικά του 'στεγανά'. Π.χ. σου έρχεται η κλήση και εσύ πας στην Τροχαία και υποστηρίζεις ότι εκείνη τη μέρα κάποιος σου είχε κλέψει το αυτοκίνητο αλλά το βρήκες την επόμενη μέρα και για αυτό δεν έκανες δήλωση κλοπής. Τι θα κάνει ο αστυνομικός? Θα κάθεται να ακούει τι λέει ο ένας και ο άλλος.
Ίσως να μην γνωρίζεις ότι το αυτοκίνητο έχει την έννοια της 'ιδιοκτησίας' όπως την έχει και το σπίτι. Π.χ. Νο2: είσαι ιδιοκτήτης ενός διαμερίσματος και έχεις κλείσει τον ημιυπαίθριο. Το έχεις νοικιασμένο εσύ το σπίτι και κάποιο πρωί ξυπνάει στραβά ο κλασικός σε κάθε γειτονιά 'κακός γείτονας' και σου ρίχνει μια καταγγελία στην πολεοδομία για τον υμιυπαίθριο. Τι θα κάνει το κράτος? Θα κάτσει να ψάξει ποιος το χρησιμοποιεί το σπίτι? Όχι. Πολύ απλά θα κυνηγήσει τον ιδιοκτήτη. Η ακόμη περισσότερο ξεκολλάει αναίτια ένα μπαλκόνι και πλακώνει ένα παιδί στο πεζοδρόμιο (ακραίο, αλλά για τη κουβέντα). Ποιον θα πρέπει να κυνηγήσει πάλι το κράτος? Τον ενοικιαστή ή τον φιλοξενούμενο ξάδελφο από την επαρχία? Τον ιδιοκτήτη φυσικά και αυτός το μηχανικό του.
Σε συμπλήρωμα των προηγουμένων είτε αρνηθείς να κατονομάσεις άλλον είτε δεν πας να πληρώσεις καθόλου, η αστυνομία και η τροχαία ΔΕΝ έχουν πρόβλημα κανένα. Στέλνουν το πρόστιμο στην εφορία και άντε μετά εσύ να πάρεις φορολογική ενημερότητα για κάποια άλλη συναλλαγή.
Εγώ πάντως το θεωρώ λογικό αυτό με τον ιδιοκτήτη. Είτε οδηγεί ο ίδιος, είτε η γκόμενα του, είτε ο γκόμενος του, είτε ο καυλόγκαζος ανιψιός, ο ιδιοκτήτης φέρει την ευθύνη.
Για το θέμα που λέγαμε για την Α.Ο. η κάμερα ΔΕΝ είναι αυτή πίσω από τις πινακίδες στην περιφερειακή Αιγάλεω. Είναι στο ύψος του αυτοκινήτου. Με την πρώτη ευκαιρία θα ανεβάσω φωτό. Σκέφτομαι όμως να τους κάνω αγωγή για προσβολή προσωπικότητας και ψυχική οδύνη. Το αμάξι είναι σχεδόν σουζαριστό , ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να πήγαινα μόνο με 160 !!!
(κλεμμένο από Joe Bar Team! )
-
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
Για το θέμα που λέγαμε για την Α.Ο. η κάμερα ΔΕΝ είναι αυτή πίσω από τις πινακίδες στην περιφερειακή Αιγάλεω. Είναι στο ύψος του αυτοκινήτου. Με την πρώτη ευκαιρία θα ανεβάσω φωτό.)
είναι στο ίδιο σημείο της Α.Ο. όμως? μηπως δεν είναι ρανταρ αλλα κάμερα διαχείρισης κυκλοφορίας?
-
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
.........Σε συμπλήρωμα των προηγουμένων είτε αρνηθείς να κατονομάσεις άλλον είτε δεν πας να πληρώσεις καθόλου, η αστυνομία και η τροχαία ΔΕΝ έχουν πρόβλημα κανένα. Στέλνουν το πρόστιμο στην εφορία και άντε μετά εσύ να πάρεις φορολογική ενημερότητα για κάποια άλλη συναλλαγή.
...........Δηλαδή αν σε καλέσουν να περάσεις από το αρμόδιο τμήμα της Τροχαίας στο οποίο έχει φτάσει η φωτογραφία και να παραδώσεις πινακίδες + δίπλωμα και εσύ τους αγνοήσεις, μετά η μόνη συνέπεια είναι να σου επιβληθεί ΜΟΝΟ χρηματικό πρόστιμο μέσω της εφορίας στην οποία ανήκεις;
Αυτό ίσως και να συμφέρει....
-
Πρώτα πηγαίνεις από την Αστυνομία για το πρόστιμο. Αφού το πληρώσεις τότε έρχεται σε δεύτερη φάση η Τροχαία για να σου πάρει το δίπλωμα. Εγώ είμαι στην πρώτη φάση και εκεί ρώτησα αν δεν πληρώσω τι θα κάνει η αστυνομία και μου είπαν ότι το πρόστιμο φεύγει για εφορία. Προφανώς θα ακολουθήσει και η Τροχαία αν μείνει απλήρωτο.
Οικονομικά και μόνο δεν συμφέρει γιατί πληρώνοντας το μέσα σε 10 μέρες από 350 πληρώνεις 175 ευρώ. Όταν με καλέσει η Τροχαία θα ενημερώσω και από εκεί τι θα κάνανε αν δεν το πλήρωνα.
Με πάνω από 180 που παλιότερα ήταν αυτόφωρο ξέρει κανείς αν αυξάνεται και το πρόστιμο? Είναι παραπάνω από 350 δηλαδή?
-
Νομίζω το μαξ που έχεις είναι τα 700€-->350 σε 10 μερες.
-
Ρε φίλε που σε τσίμπησαν? Πες μας τώρα ότι υπάρχει και άλλη κάμερα που δεν την ξέρουμε να αρχίσουμε το γλέντι
-
700 εε? Τσούζει το άτιμο !
Μάλλον θα πάρω δώρο τουβλάκι για να βάλω κάτω από το γκάζι ! -
Ρε παιδιά, ειδικά εσείς που κινείστε σε συγκεκριμένη διαδρομή είστε απαράδεκτοι να σας πιάνουν σταθερές κάμερες.
Μπείτε στα σαιτ και ενημερωθείτε, όχι να κάνουμε και χρυσή την αττική οδο -
Σωστό, αλλά καμιά φορά ξέρεις ξεφυτρώνουν εκεί που δεν τις περιμένεις, μην νομίζεις ! Ειδικά αυτή που την έφαγα ψάχνω να βρω που είναι γιατί ΔΕΝ είναι καμία από τις δύο γνωστές της Αττικής οδού (στην είσοδο από Ελευσίνα και στην Περιφερειακή Αιγάλεω πρός Κόρινθο). Επίσης απ' ότι έχω μάθει κυκλοφορούν και τουλάχιστον 2 Οκτάβια με κάμερα στο ταμπλό-παρμπρίζ. Μάλιστα το ένα το έχω δει, ένα άσπρο ήταν. Η συσκευή φαίνεται από το πλάι γιατί είναι αρκετά ογκώδης. Δεν ξέρω αν απλά στέλνουν σήμα και σε σταματούν παρακάτω ή παίρνει φωτογραφία και στη στέλνουν σπίτι. Κάτι σαν φορητό Gatso δηλαδή ενδεχομένως ...
Radar και πού βρίσκονται.