Ο χρήστης bmwz4 έγραψε:
Πιπίνος1976
Νομίζω οτι για να μάθεις πως λειτουργούν αυτές οι συσκευές δεν χρειάζεται να πάρεις πτυχίο απο το κράτος.
Εγώ είμαι ένας θεωρητικός και αντιγραφέας των ξένων ιστοσελίδων όπως και εσύ που όμως σύντομα θα περάσω στην πράξη καθώς η δουλειά μου αλλά και η ανάγκη να προστατευθώ με έκαναν να παραγγείλω το γνωστό σύστημα.
Η συζήτηση πρέπει να γίνεται πιστέυω με σκοπό την γνώση και οχι την προβολή των προσωπικών μας εγώ.
Νομίζω ότι κάνεις λάθος και συγχέεις έννοιες και ορισμούς.
Διαφορετικό επίπεδο 'θεωρητικού' είσαι εσύ, διαφορετικό είμαι εγώ. Μην προσπαθείς να εξισώσεις δύο ανόμοιες καταστάσεις. Εσύ διαβάζεις κάποιες σελίδες, μεταφέρεις αυτά που σου λέει να μεταφέρεις ο sakoylini και εκεί τελειώνεις ως θεωρητικός. Δυστυχώς όμως, ακόμα και ο 'πρακτικός' sakoylini, δεν έχει γνώση για αυτές τις συσκευές*, πέρα από τις μετρήσεις που έχει πάρει χρησιμοποιώντας πιστόλια και jammers.
Από την άλλη πλευρά, η δική μου θεωρία, δε σταματάει στο διάβασα τη Χ και Υ σελίδα και μεταφέρω αυτά που διάβασα εκεί. Η θεωρητική κατάρτιση, λοιπόν, βοηθάει στο να εξηγώ πώς δουλεύουν αυτά τα συστήματα και πώς είναι κατασκευασμένα**. Για να το κάνω αυτό όμως, απαιτείται να έχω την αντίστοιχη γνώση που προφανώς πιστοποιείται από πτυχίο και δείχνει ότι δε γράφω ό,τι θέλω, ούτε κάνω ό,τι θέλω*.
Μετά από όλα αυτά, πιστεύω ότι καταλαβαίνεις, πως η επιλογή μου να σχολιάζω μηχανήματα και δυνατότητες υπάρχει και μάλιστα σε αυξημένο βαθμό, ιδιαιτέρως από τη στιγμή που δεν έχω εξάρτηση από κάποια συγκεκριμένη εταιρεία.
- Είναι γνωστή η ιστορία που ο sakoylini αντικατέστησε τo LED σε ένα jammer της Blinder με μία δίοδο laser για επιπλέον ισχύ και το μόνο που κατάφερε ήταν να κάνει το laser να δουλεύει σαν LED. Το είχε δημοσιεύσει μάλιστα και σε γνωστό αμερικάνικο forum για αντίμετρα και όταν τον ρώτησαν τι κύκλωμα οδήγησης χρησιμοποίησε, ανέφερε ότι απλά αντικατέστησε το LED με το LD. Ξεχνούσε φυσικά ότι το laser, για να δουλεύει ως laser, χρειάζεται άλλο κύκλωμα οδήγησης που σταθεροποιεί το σημείο λειτουργίας που εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως η θερμοκρασία και αν βγει εκτός λειτουργίας laser λειτουργεί ως απλό LED, αλλά μπορεί και να καεί.
** Για εμένα είναι γνωστές ορισμένες καλές ιστορίες:
- Όταν ρωτούσαν τα χαρακτηριστικά που θα ήθελαν να έχει ο επόμενος ανιχνευτής της Bel απάντησα κομμάτια στην Ka για να ενεργοποιούνται αυτά που χρειάζονται κάθε φορά και να τελειώνουμε με τα 35,5 στην Ισπανία και τα 34 στην Αν. Ευρώπη. Μετά από λίγο, έβγαλαν το STi-R με segmented Ka.
- Όταν έγραφαν για το XR και πριν το μετρήσουν στις ΗΠΑ, είχα αναφέρει πως για να μετράει στα 1.500 m άνετα, χρειάζεται ισχυρές διόδους laser, οι οποίες δύσκολα θα δουλέψουν πιο γρήγορα από τα 4 KHz και μιας και ήξερα ότι δούλευε ψηλά, θεωρούσα λογική τιμή τα 3-4 KHz. Μου απάντησαν τότε μερικοί έξυπνοι διάφορες μπούρδες για αποπροσανατολισμό και μετά, το μετράνε στις ΗΠΑ και όντως ήταν στα 4 KHz.
- Όταν έγραφα ότι τα σύγχρονα πιστόλια χρησιμοποιούν παλμούς με διαφορετική ισχύ για να καταλαβαίνουν την παρεμβολή, μου έγραφαν ότι δεν υπάρχει αυτό και ξαφνικά βγαίνει ένας από ΗΠΑ και γράφει ακριβώς το ίδιο αποκαλύπτοντας την αλήθεια.
Πού τα ήξερα όλα αυτά; Μα τα υπέθεσα και σκέφτηκα πώς θα κατασκεύαζα ΕΓΩ ένα τέτοιο σύστημα. Λες να είμαι ο μόνος στον κόσμο που σκέφτεται έτσι; Το ίδιο σκέφτηκαν και οι μηχανικοί στις εταιρείες και αυτοί είχαν και το χρόνο και το χρήμα και την τεχνογνωσία να κάνουν πράξη της σκέψη τους.
Αν, λοιπόν, δεν εμπιστεύεσαι αυτά που γράφω, πολύ απλά μπορείς να μην τα διαβάζεις. Αν θέλεις να προωθήσεις τον φίλο σου τον sakoylini που προφανώς σου πούλησε AL G9 κάνε το με πιο δόκιμο τρόπο και όχι πετώντας ένα link χωρίς εξηγήσεις στον κόσμο που το μόνο που κάνει είναι να συντηρεί την αμάθεια / ημιμάθεια, κατάσταση που ευνοεί τους απατεώντες της αγοράς που το μόνο που θέλουν να κάνουν είναι να πουλήσουν προϊόντα. Και φυσικά, εννοείται ότι δεν μειώνω το AL G9 που είναι άριστο προϊόν, αλλά την πρακτική προώθησης που ακολουθείται από τη συγκεκριμένη ομάδα του myforum+ εδώ και μερικά χρόνια. Πρακτική που οδηγεί στο κυνήγι*** του pipinos1976 που παρουσιάζει την αλήθεια, πρακτική που δε θέλει να ακούγεται η άλλη άποψη (ότι το LI είναι ισάξιο προϊόν και το Blinder σχεδόν ισάξιο πλέον), πρακτική που δε στηρίζεται στο διάλογο, αλλά στην προκλητική επίθεση, στο ψέμα, στην ύβρη και τη διαστρέβλωση των λόγων του άλλου συνομιλητή. Ας αλλάξουν τακτική οι φίλοι σου, ας επικοινωνήσουν μαζί μου (το mail και το pm το έχουν), ας γίνουν διαλακτικοί όπως είμαι εγώ και τότε, τα συζητάμε πάλι.
*** Διαγραφή από το bloka, πρόκληση με προσβολές από την abuddy και δική μου διαγραφή στη συνέχεια ενώ η abuddy έγινε mod στο νέο forum, προκλητικά σχόλια στο shoutbox (τα έχω ΚΑΙ αυτά κρατημένα) από 6 άτομα με 2-3 διαφορετικά IP, προκλήσεις και διαγραφή από το myforum+, πρόκληση στο myphone για να κλειδωθεί το θέμα κτλ κτλ που χρειάζονται μέρες να τα εξηγώ.
Ευχαριστώ.