-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Ζω για την ώρα που θα μπουν κάμερες στα φανάρια και θα κόβουν τον κ@λο σε οποιονδήποτε περνάει την γραμμή του σηματοδότη.πολύ politically correct μου είσαι εσύ...
-
Ναι, έχω κάτι παράλογα όνειρα μερικές φορές. Όπως ας πούμε να μην περνάει κανείς με 'βαθύ πορτοκαλί' βάζοντας την ζωή μου σε κίνδυνο, να μην χώνεται κανείς μπροστά μου στο φανάρι την στιγμή που εγώ περιμένω στην σειρά μου, ή να μπορούν οι πεζοί να περνούν από την διάβαση χωρίς να κάνουν σλάλομ ανάμεσα στα αυτοκίνητα.
Αγνόησε με, κρίση είναι, θα μου περάσει.
-
^ +1 για όλα εκτός από το πορτοκαλί.
Επειδή
- δεν έχω μεγάλη ιδέα για τον εαυτό μου, ότι δηλαδή μπορώ να αλλάξω τη νοοτροπία έστω και ενός Έλληνα
- έχω ακούσει πολλές στριγλίσματα από λάστιχα πίσω μου όταν κάποτε σταματούσα στα πορτοκαλί
- ξάδελφος φίλου μου σκοτώθηκε με αιτία το πορτοκαλί καθώς φρέναρε δυνατά και το κοκκάλωσε και ο γέρος με τη Μερσέντα αρκετά πίσω του το πάτησε τέρμα θεωρώντας ότι θα περάσουν και οι δύο.
ΠΟΤΕ δεν σταματώ σε πορτοκαλί. Η μόνη περίπτωση (και αρκετά συνυηθισμένη όταν δεν έχει κίνηση) είναι να είμαι ρολαριστός και να έχω ελεγξει πίσω μου προκαταβολικά και να μην είναι κανένας. Ακόμη και σε απόσταση να είναι ο άλλος η τρέλα που οδηγεί γύρω μας είναι ανίκητη και εξαιρετικά επικίνδυνη. Ακόμα και με τη βέσπα όταν με πιάνει και δεν το προλαβαίνω πάντοτε πατάω πάνω στη διακεκομένη. Τουλάχιστον 2-3 φορές έχουν περάσει ξυστά από τα πόδια μου οι γνωστοί νεοέλληνες-νεάτερνταλ.
Το ξέρω ότι έτσι δεν αλλάζει τίποτα και σε άλλες περιπτώσεις προσφέρω με τον τρόπο μου και την οδήγηση μου κάποιου είδους κυκλοφοριακή αγωγή σε 'νέους' (και όποιος έχει μάτια και μυαλό ανοικτά ας μάθει κάτι) αλλά ο σεβασμός στο πορτοκαλί είναι απλά ρώσικη ρουλέτα στη σύγχρονη Αθήνα.
Υ.Γ. : μου την έχει κοπανήσει μεθυσμένος από πίσω ενώ ήμουν στο κόκκινο περίπου 20-30 δεύτερα σταματημένος.
-
Ο χρήστης pipinos1976 έγραψε:
γείτονα ξέρεις ποιο είναι το θέμα; Λένε ότι έβαλαν 15 κάμερες αλλά φανερές είναι μόνο οι 3 από όσο έχω δει.
που στον κόρακα τις έχουν κρύψει ; Είναι δυνατόν να μην βρίσκονται δίπλα στον δρόμο; Pipinos1976 ;
Το πιο πιθανό είναι να μην έχουν τοποθετηθεί ακόμα όλες οι κάμερες ή κάποιες να βρίσκονται ψηλά πίσω από ηλεκτρονικές πινακίδες ενδείξεων. Πρέπει πρώτα να ελεγχθούν όλες οι ηλεκτρονικές πινακίδες για τέτοιες κάμερες και μετά να δούμε για διαφορετικές κρυψώνες.
Ευχαριστώ.
στην Μαραθώνος δεν υπάρχουν ηλεκτρονικές πινακίδες ενδείξεων, το ξέρεις άλλωστε εφόσον την έχεις περπατήσει.
-
Στη Λ. Μαραθώνος δύσκολα να μπουν κάμερες κρυμμένες σε τέτοιες πινακίδες καθώς δεν υπάρχουν. Στην Α.Ο. εξυπηρετεί καθώς είναι κρυμμένες και ηλεκτροδοτούνται και εύκολα. Στην περίπτωση της Μαραθώνος, αυτό που θα κάνουν είναι να τις κρύψουν κοντά σε διαφημιστικές πινακίδες ή σε πινακίδες καταστημάτων ώστε να μπερδεύονται οι οδηγοί = €€€. Τα ίδια και στην Α.Ο. που δεν υπάρχουν πινακίδες πριν τις κάμερες.
Μιας και έχω και προφητκές δυνατότητες μάλλον, αυτό που πιστεύω ότι συμβαίνει είναι το εξής:
-
Σε Λ. Μαραθώνος υπάρχουν προειδοποιητικές πινακίδες λόγω της τοποθέτησής τους από το Δημόσιο (τοπικοί Δήμοι), οπότε η μεγιστοποίηση του κέρδους δεν είναι πρώτιστη επιθυμία, εμφανώς τουλάχιστον.
-
Στην Α.Ο. προειδοποιητικές πινακίδες θα τοποθετηθούν όταν το κόστος των καμερών αποσβεστεί και ακόμα και τότε, αν τελικά οι κάμερες βγάζουν €€€, δε θα μπουν πινακίδες, κατά παράβαση της απαίτησης του νόμου... ιδιώτης είμαι, κάνω ό,τι θέλω.
Ευχαριστώ.
-
-
2. Στην Α.Ο. προειδοποιητικές πινακίδες θα τοποθετηθούν όταν το κόστος των καμερών αποσβεστεί και ακόμα και τότε, αν τελικά οι κάμερες βγάζουν €€€, δε θα μπουν πινακίδες, κατά παράβαση της απαίτησης του νόμου... ιδιώτης είμαι, κάνω ό,τι θέλω.Τι σημαίνει αυτό ? Τις κάμερες δεν τις βάζει η ΑΟ και σίγουρα δεν εισπράττει τα πρόστιμα η ΑΟ. Οπότε δεν είναι ιδιώτης και πρέπει να έχει προειδοποιητικές πινακίδες.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Τι σημαίνει αυτό ? Τις κάμερες δεν τις βάζει η ΑΟ και σίγουρα δεν εισπράττει τα πρόστιμα η ΑΟ. Οπότε δεν είναι ιδιώτης και πρέπει να έχει προειδοποιητικές πινακίδες.Τα πρόστιμα δεν τα εισπράττει. Εγκατάσταση καμερών δεν κάνει. Πινακίδες όμως ΔΕΝ υπάρχουν. Άραγε γιατί; Μήπως, λέω μήπως, άνετος δρόμος = μεγάλες ταχύτητες = €€€, αλλά αν αρχίσουν να πέφτουν οι κλήσεις θα μειωθεί η κίνηση και η Α.Ο. χρειάζεται κάποιο κίνητρο για να δεχθεί εγκατάσταση καμερών; Και τελικά, ποιος είναι υπεύθυνος για την εγκατάσταση των καμερών;
Ευχαριστώ.
-
@pipinos1976: Είναι δυνατόν να μην υπάρχουν προειδοποιητικές πινακίδες; Με δικαστήριο δεν κρίνεται παράνομη η βεβαίωση της παράβασης ελλείψει προειδοποίησης;
-
Συνήθως δηλώνεις τη μάνα σου ως οδηγό, παραδίδει το δίπλωμα 2 μήνες, πληρώνεις και 175€ και καθάρισες. Το να το τραβήξεις σε Διοικητικό δικαστήριο για μια τόσο φτηνή παράβαση είναι περιττό και σε αυτό στηρίζονται.
Παράνομο, λοιπόν, θα βγει μετά το δικαστήριο, αλλά ποιος θα το κυνηγήσει; Παλαιότερα, που όλοι πήγαιναν άνετα δικαστήριο, θα συνέφερε γιατί με το δεδικασμένο αυτομάτως ΟΛΟΙ θα αθωώνονταν. Σήμερα, 1-2-5-10 θα κερδίσουν και οι υπόλοιποι απλά δε θα πάνε ΠΟΤΕ στο δικαστήριο, άρα δε χάνουν και τα έσοδα. Η πονηρή σκέψη στο μέγιστο βαθμό.
Σκέψου το εξής:
- Έχουμε τον καλύτερο δρόμο στην Ελλάδα.
- Έχει βγει ασφαλέστερος και στην Ευρώπη.
- Οι υψηλές Μ.Ω.Τ. είναι εφικτές και απολύτως ασφαλείς.
- Μπήκαν κάμερες σε ύπουλα σημεία.
- Δεν υπάρχουν προειδοποιητικές πινακίδες.
Όλα αυτά τα έχει κάνει το Δημόσιο; Γιατί δεν το έκανε πχ στην Αντιρρίου - Ιωαννίνων που τρέχουν και λιγότερο, οπότε οι πινακίδες εκμηδενίζουν ουσιαστικά το κέρδος από τις παραβάσεις, αφού όλοι προλαβαίνουν να κόψουν αν όχι στο όριο, τουλάχιστον στα
-
Παρατήρησα στην Μαραθώνος ότι οι προειδοποιητικές πινακίδες πλην των 3 καμερών που είναι γνωστές πλέον βρίσκονται πριν από πράσινους στύλους που έχουν ψηλά μια καμερούλα...εκείνα που είχαν βάλει για τους ΟΑ 2004... ...είναι δυνατόν αυτά να τροποποιηθούν σε φωτοραντάρ ;
-
Περιφερειακή Υμηττού, ρεύμα προς Καρέα, ακριβώς στην έξοδο προς Κατεχάκη (δηλ. λίγο πριν το τέλος του δρόμου): κάμερες και στα 3 ρεύματα πάνω στις ηλεκτρονικές πινακίδες (τελικά βολεύει αυτή η θέση, να την έχουμε υπόψη μας )
Επειδή έψαχνα, δεν είδα πουθενά αλλού κάμερα στο ρεύμα αυτό της Περιφερειακής Υμηττού.
-
είναι στο φανάρι που ανεβαίνει για σιδηρόκαστρο αν θυμάμαι καλά (είναι σε ένα δρόμο που πάει παράλληλα με μια μάντρα)
Δε θυμάμαι, αλλά αυτή η πληροφορία αρκεί. Αν είναι εκεί που λες, μια φωτογραφία της κάμερας για το πού κοιτάει και θα μας δώσει ιδέα για το τι σκοπό έχει η τοποθέτησή της. Όποιος χρήστης είναι από Δράμα ή περνάει ή κάνεις διακοπές εκεί, ας τραβήξει μια φωτογραφία.
Ευχαριστώ.
Σιδηροκαστρο και Δραμα, χλωμον.
Σιδηρονερο ισως, αλλα αν θυμαμαι καλα ο δρομος για Σιδηρονερο δεν εχει ουτε ενα φαναρι (ειναι ο προηγουμενος δρομος απο το σπιτι των πεθερικων)Δυο δρομοι με νησιδες συναντιουνται στο φαναρι του Ξενία, στο κατω φαναρι της Νομαρχίας (προς τον σταθμο) και στην εισοδο/εξοδο της πολης για Θεσσαλονικη. Μαντρα δεν θυμαμαι σε καποιο απο αυτα. Τεσπα οταν ξαναπαω στα πεθερικα θα κανω μια ερευνα και θα ρωτησω και τιποτα γνωστους μου τσιμπα, αν ξερουν τι και πως
-
Επειδη εχω χαθει μεσα στο τοπικ, μπορει καποιος να μου πει εν ολιγοις αν υπαρχουν σταθερες καμμερες στην ΑΟ στο κομματι απο τον Κηφισσο μεχρι εξοδο για Παλληνη ή ακομα κ για αεροδρομιο?
Αν η απαντηση ειναι θετικη, μπειτε στον κοπο να μου πειτε με απλα λογια περιπου που, αλλα δεν εχει κ πολυ σημασια γιατι θα ετοιμασω αλμπουμ...
...στην καμερομανα Αγγλια, ουδεμια αξιοσημειωτη μεταβολη επεφερε η τοποθετηση καμερων, περα απο τα εσοδα στις τσεπες του κρατους.
Έχουμε κάποια πηγή για αυτό, κάποια μελέτη ή στατιστική;
Προχειρη οχι αλλα εχοντας ζησει 5 χρονια εκει μπορω να σου πω οτι ολες οσες εγιναν που υπεπεσαν στην αντιληψη μου, εδειχναν ακριβως αυτο. Σε μερικα -λιγα βεβαια - σημεια μαλιστα τα ατυχηματα αυξηθηκαν ακριβως επειδη ολοι πλακωνονταν στα φρενα για την καμερα.
Κ η λογικη πισω απο αυτο ειναι ακριβως οτι οι καμερες μπαινουν (ΚΑΙ στην Αγγλια, απλα εκει οχι αποκλειστικα) σε σημεια οπου ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΡΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ, οποτε ελαχιστη συνεισφορα ειχε η μικροτερη ταχυτητα ή τα προστιμα που επεφεραν οι καμερες στο σημειο εκεινο.
-
Ζω για την ώρα που θα μπουν κάμερες στα φανάρια και θα κόβουν τον κ@λο σε οποιονδήποτε περνάει την γραμμή του σηματοδότη.Δηλωνω υπευθυνα οτι για αλλη μια φορα συμφωνουμε .
Με την παρατηρηση ομως οτι στην Ελλαδαρα ακομα κ αυτες οι καμερες θα χρησιμοποιηθουν πρωτιστως για $$$. Το πως μπορει να γινει αυτο με τις συγκεκριμενες καμερες το εξηγησε ο πιπινοσ λιγο παραπανω. Ε στην Ελλαδαρα ολο κ καποια αλλη πατεντα θα βρουν να κανουν.
ΥΓ Τι γινεται με τις συγκεκριμενες καμερες οταν υπαρχει τροχονομος που ρυθμιζει την κυκλοφορια κ σε στελνει να περασεις με κοκκινο???
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ζω για την ώρα που θα μπουν κάμερες στα φανάρια και θα κόβουν τον κ@λο σε οποιονδήποτε περνάει την γραμμή του σηματοδότη.
Δηλωνω υπευθυνα οτι για αλλη μια φορα συμφωνουμε .
Στα διάλα, καταντάει βαρετό!
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
ΥΓ Τι γινεται με τις συγκεκριμενες καμερες οταν υπαρχει τροχονομος που ρυθμιζει την κυκλοφορια κ σε στελνει να περασεις με κοκκινο???Θα κάνει σήμα ο τροχονόμος και θα τον γράφουμε όλοι στα @@ρια μας! 'Όχι ρε γουρούνι!!! Δεν περνάω!!!'
[Αντίστοιχα 'έγραψα' κι εγώ τροχονόμο που 'ρύθμιζε' την κυκλοφορία στο φανάρι της πλατείας Μαβίλλη και μού έκανε νόημα να περάσω με τη μηχανή μου... Μιλάμε για αριστερή στροφή με κόκκινο.... ενώ πλησιάζαν διάφοροι φουριόζοι από Κηφισίας! 'Μπα, θα περιμένω το φανάρι, okthxbye.' ]
-
Τελικά έχει χτυπήσει κάποιον, φωτοραντάρ στην λ. Μαραθώνος εκτός των 3 γνωστών ;
Γιατί αυτά τα 15 που και καλά έβαλαν δεν τα βλέπω στην πραγματικότητα στον δρόμο. Εσκεμμένο ψάρωμα ;
-
Μπλόκο σήμερα το πρωί στη Λεπτοκαριά με lasergun (κατεύθυνση προς Θεσ/νικη ,σε παρκινγκ 2-3 χλμ μετά τα διόδια) . Οι απατεώνες σε δρόμο άπειρη ευθεία, τρείς λωρίδες ανα κατεύθυνση + ΛΕΑ, με 200 νομίζεις οτι είσαι σταματημένος, τη γλύτωσα γιατί δοκίμαζα το νεο μου subwoofer και πήγαινα μόνο με 150, κάποιοι άλλοι όμως δεν ήταν τόσο τυχεροί.
-
Κλασσικό σημείο...
-
Στην ΠΑΘΕ από Αθήνα προς Θεσ/κη Χθες σκοπεύανε με πιστόλι ακριβώς πριν την είσοδο σε τούνελ στον Αγ Κων/νο (στο ίδιο σημείο τους είχα δεί ξανά) να είναι καλά το Audi που μου άναψε τα φώτα και προς το τέλος του καλού δρόμου λίγων χλμ αμέσως μετά τη Λαμία (ας είναι καλά η έμπνευσή μου).... όχι ότι έτρεχα τόσο που να κινδυνεύω φυσικά αλλά φύλαγε τα ρούχα σου...
Radar και πού βρίσκονται.