-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
ε αυτο λεω, πες τους εσυ οτι ειναι επαχθες και αυτοι θα σε διευκολυνουνΜε λίγα λόγια δεν γνωρίζεις αν υπάρχει κάποια νομική διαδικασία σε όσα ρωτάω. Ευχαριστώ για τον χρόνο σου.
-
Τον τελευταίο χρόνο, με τα τέλη να έχουν σκαρφαλώσει σε δυσθεώρητα ύψη, πολλοί κατέφυγαν σε εικονική έναρξη επιχείρησης στη Βουλγαρία και έγραψαν το αυτοκίνητο στην εκεί επιχείρηση. Η όλη κομπίνα κόστιζε κάνα χιλιάρικο και εξασφάλιζε χαμηλότατα τέλη για τις επόμενες χρονιές.
Το κράτος είχε ανακοινώσει ότι θα διεξάγει σχολαστικούς ελέγχους σε όσα πολυτελή αυτοκίνητα είχαν βουλγάρικες πινακίδες, ώστε να ρίξει τσουχτερά πρόστιμα (2.5-10Κ έλεγαν τα δημοσιεύματα). Τα ερωτήματά μου είναι τα εξής:
- η ιστορία ξεχάστηκε. Γνωρίζει κανείς αν όντως έπεσαν τα πρόστιμα αυτά;
- ή μήπως ήταν όντως νομιμότατη η όλη διαδικασία, οπότε το ελληνικό κράτος έφαγε άκυρο τρελό;
-
τι σκέπτεσαι να αγοράσεις ?
-
Τίποτα, δεν υπάρχει σάλιο. Απλώς θα ήθελα να έχω ένα κι όχι δύο παροπλισμένα οχήματα. Χρειάζεται, όχι για να κάνω το κέφι μου. Γνωρίζει κανείς τίποτα;
-
Φρεσκια ερωτηση:
εχω μερικους πελατες που ενω χρωσταγαν λεφτα, μια μερα εκλεισαν τα μαγαζια τους κ εξαφανιστηκαν. Καποιοι απο αυτους ειναι αφαντοι = αγνωστου διαμονης.
α) εχει νοημα το εξωδικο, σε οσους ξερουμε που μπορουμε να τους βρουμε?
β) μπορει να γινει τακτικη αγωγη σε οσους ειναι αγνωστου διαμονης?Απαντησεις δυο διαφορετικων δικηγορων που ειναι εκ διαμετρου αντιθετες, οι οποιοι ομως δεν ξερουν οτι μιλαω κ με αλλον (ωστε πχ να θεωρησουμε οτι ο ενας προσπαθει να την πει στον αλλο ωστε να παρει τη δουλεια).
1ος ειπε οτι το εξωδικο (ενω νομικα ειναι ενα τιποτα = δεν τον υποχρεωνει σε κατι) ειναι απαραιτητο, οχι απο το νομο αλλα ως 'καλη δικηγορικη πρακτικη', γιατι α) ετσι δειχνεις στο δικαστηριο οτι προσπαθησες να λυσεις το θεμα εξωδικαστικα κ β) γιατι αν δεν βρουμε τελικα τον Χ, μας δειχνει οτι δεν εχει νοημα να συνεχισουμε γιατι δεν μπορεις να κανεις αγωγη για χρωστουμενα σε αγνωστου διαμονης. Το θεμα ειναι οτι το καθε εξωδικο θα παει 200-250ε μαζι με τους επιμελητες χ 5 ατομα για αρχη (επισης, απο τιμη, πως φαινεται?).
2ος ειπε οτι το εξωδικο ειναι πεταμενα λεφτα αφου νομικα δεν υποχρεωνει κ οτι φυσικα μπορουμε να κανουμε αγωγη για χρωστουμενα σε αγνωστου διαμονης. 'αυτο μας ελειπε, να μη μπορουσες = ετσι να επιβραβευοταν ο καθενας που χρωσταει κ εξαφανιζεται'.
Τι λετε?
-
Λοιπόν μη με βάζεις να πω για τιμές γιατί είναι λίγο περίεργο το θεμα και έχει σχέση με το πόσο εκτιμά καθένας τη δουλειά του.... (μάλλον)
Τώρα επι της ουσίας σε κάθε περίπτωση τους κυνηγάς με άσκηση αγωγών η διαταγής πληρωμής ανάλογα με τα έγγραφα που εχεις και ασε τα εξώδικα κλπ.... η άγνωστη ή δήθεν άγνωστη διαμονή δεν παίζει κανένα ρόλο.....σε κάθε περίπτωση εσυ πρέπει να δικαιολογήσεις (εφορία κλπ.) το ανοιγμα που εχεις απο τις οφειλές αυτών που κυνηγάς και ότι έκανες οτι ήταν δυνατόν για να εισπράξεις (αυτό ισχύει ιδίως αν έχεις εταιρεία και έχεις θέμα με τον ισολογισμό...) -
Τα φώτα σας παρακαλώ:
Έχει το δικαίωμα η διαχείριση της πολυκατοικίας (ή η εταιρεία που αναλαμβάνει τη διαχείριση) στην οποία έχω αγοράσει θέση πάρκινγκ στο υπόγειο να μου απενεργοποιήσει την κάρτα πρόσβασης στο χώρο (και κατά συνέπεια στην ιδιοκτησία μου και στο αυτοκίνητό μου ή μηχανή μου, που μπορεί να βρίσκεται εκεί αραγμένη) αν χρωστώ πάνω από 2 ή 3 μήνες κοινόχρηστα (σύμφωνα με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης); και άν ναι τότε για ποιό λόγο να συνεχίζει να μου χρεώνει κοινόχρηστα αφότου απενεργοποίησε την κάρτα και δεν έχω πλέον πρόσβαση στο χώρο;
ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια. -
stelios.k
παντως να ξερεις οτι κ 2ος δικηγορος (κ μαλιστα φιλος) μου ειπε οτι σε αγνωστου διαμονης δεν μπορεις να κανεις τιποτα. κ το ειπε ακριβως για να μη δινω τσαμπα λεφτα κ χρονο κυνηγωντας τετοιους.
-
Ο χρήστης XENO έγραψε:
Τα φώτα σας παρακαλώ:
Έχει το δικαίωμα η διαχείριση της πολυκατοικίας (ή η εταιρεία που αναλαμβάνει τη διαχείριση) στην οποία έχω αγοράσει θέση πάρκινγκ στο υπόγειο να μου απενεργοποιήσει την κάρτα πρόσβασης στο χώρο (και κατά συνέπεια στην ιδιοκτησία μου και στο αυτοκίνητό μου ή μηχανή μου, που μπορεί να βρίσκεται εκεί αραγμένη) αν χρωστώ πάνω από 2 ή 3 μήνες κοινόχρηστα (σύμφωνα με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης); και άν ναι τότε για ποιό λόγο να συνεχίζει να μου χρεώνει κοινόχρηστα αφότου απενεργοποίησε την κάρτα και δεν έχω πλέον πρόσβαση στο χώρο;
ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια.Εικάζω οτι δέν μπορούν να το κάνουν αυτό, εκτός αν υπάρχει τέτοια ρήτρα στο συμβόλαιο αγοράς, αλλά ακόμα και αν υπάρχει δέν σημαίνει οτι είναι και νόμιμη.
Ρεαλιστικά τώρα, όπως και αυτοί θα πάρουν τα 3 αν κινηθούν νομικά εναντίον σου για τα χρωστούμενα, το ίδιο θα γίνει αν και εσύ κινηθείς εναντίον τους. Οπότε μία λύση είναι να προσπαθήσεις να έρθεις σε κάποιο διακανονισμό και να πληρωσεις κάποιο μέρος των χρωστούμενων ωστε να ξεκλειδώσουν την κάρτα.
Για το άλλο που ρωτάς, φαντάζομαι οτι τα κοινόχρηστα αφορούν μόνο το γκαράζ?
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Τα φώτα σας παρακαλώ:
ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια.Εικάζω οτι δέν μπορούν να το κάνουν αυτό, εκτός αν υπάρχει τέτοια ρήτρα στο συμβόλαιο αγοράς, αλλά ακόμα και αν υπάρχει δέν σημαίνει οτι είναι και νόμιμη.
Ρεαλιστικά τώρα, όπως και αυτοί θα πάρουν τα 3 αν κινηθούν νομικά εναντίον σου για τα χρωστούμενα, το ίδιο θα γίνει αν και εσύ κινηθείς εναντίον τους. Οπότε μία λύση είναι να προσπαθήσεις να έρθεις σε κάποιο διακανονισμό και να πληρωσεις κάποιο μέρος των χρωστούμενων ωστε να ξεκλειδώσουν την κάρτα.
Για το άλλο που ρωτάς, φαντάζομαι οτι τα κοινόχρηστα αφορούν μόνο το γκαράζ?
Μα τι λέτε? Να μου απαγορεύσει ο κάθε τυχαρπαστος την πρόσβαση σε ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΜΟΥ? Αν ήταν διαχειριστής θα του έκανα διακριτικά και μόνο μεταξύ μας (ώστε να ειναι ο λόγος του ενάντια στο δικό μου μόνο) γνωστό ότι ειναι κρίμα το αυτοκίνητο του. Επίσης θα έβρισκα τρόπο να μπλοκαρω και να μένει μόνιμα ανοιχτή η είσοδος, αν προτιμούν το μπατε σκύλοι αλέστε..μια χαρά!
Δηλαδή το επόμενο βήμα τι θα ήταν? Να μου αλλάξουν κλειδαριά στην πόρτα και να μην μπορώ να μπω σπίτι μου?! Έλεος!!
Sent from my Neo V using Tapatalk
-
@ dog80 : Ναι τα κοινόχρηστα αφορούν στη θέση στάθμευσης και είναι λίγα. Δεν θα είχα καμμιά αντίρρηση να τα πληρώσω, αλλά μου τη σπάει η φασιστική νοοτροπία τους και σκέφτομαι να τους πάω δικαστικά. Επειδή λείπω για μεγάλα διαστήματα (είχα να περάσω από το καλοκαίρι) είχα αφήσει τηλέφωνο και e-mail για να με ειδοποιούν και να μου στέλνουν τα κοινόχρηστα, αλλά τίποτε από αυτό δεν έκαναν. Μπαίνοντας λοιπόν στο πάρκινγ, μου άνοιξε ενας ιδιοκτήτης, βρήκα τις ειδοποιήσεις κολλημένες στη μηχανή μου και το ultimatum ότι διακόπτουν τη λειτουργία της κάρτας μου, ενώ συνεχίζουν να μου χρεώνουν κονόχρηστα για το διάστημα που δεν έχω , από δική τους υπαιτιότητα, πρόσβαση στο χώρο.
@Alxnks : έχεις δίκιο, μάλλον θα μας κλειδώνουν σε λίγο και έξω από το σπίτι μας. -
@ XENO: Μήπως αντί για τηλέφωνο , e-mail, θα ήταν καλύτερο να είχες αφήσει προκαταβολή πχ:150€ για το 4μηνο-5μηνο που εκτιμούσες ότι θα έλειπες??
Οπότε, σε περίπτωση που για προσωπικούς λόγους είχες αργήσει να επιστρέψεις, άρα και να πληρώσεις κατά 2-3-4 μήνες, δικαιότατα θα διαμαρτυρόσουν εντόνως για το πρόβλημα που σου δημιούργησαν, καθόσον θα είχες αποδείξει ότι είσαι 'καλοπληρωτής' ???
Λέω τώρα ....Υπάρχει η νομιμότητα, υπάρχει και η ηθική.
Για την πρώτη, μου λείπουν γνώσεις και δεν αποφαίνομαι.
Για τη δεύτερη, έχει τόσο πολύ 'ξεχειλώσει' απο ενάρξεως οικονομικής κρίσης, ενώ καθημερινά 'αμβλύνεται' περισσότερο, που και για αυτή πλέον δεν τολμάω να εκφράσω ξεκάθαρα την άποψή μου.
Και ο νοών νοήτω!ΥΓ: Εχω την εντύπωση ότι το σχόλιο του Alxnks ήταν ειρωνικό ! Μπορεί όμως και να γελιέμαι ....
Edit: Ορθογραφικό -
Ο χρήστης XENO έγραψε:
Τα φώτα σας παρακαλώ:
ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια.http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=13&t=33224&start=90#p2660257
-
Ο χρήστης Γιώργης έγραψε:
http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=13&t=33224&start=90#p2660257
ευχαριστώ πολύ!
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
@ XENO: Μήπως αντί για τηλέφωνο , e-mail, θα ήταν καλύτερο να είχες αφήσει προκαταβολή πχ:150€ για το 4μηνο-5μηνο που εκτιμούσες ότι θα έλειπες??Αυτό θα ήταν ηθικά σωστό, αλλά ποιος του εξασφαλίζει ότι δε θα αλλάξει η εταιρεία διαχείρισης και μετά θα τους κυνηγά; Προσωπικά, έχοντας καεί και στο γιαούρτι , δε θα έκανα κάτι τέτοιο (να δώσω δηλαδή χρήματα προκαταβολικά).
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
@ XENO: Μήπως αντί για τηλέφωνο , e-mail, θα ήταν καλύτερο να είχες αφήσει προκαταβολή πχ:150€ για το 4μηνο-5μηνο που εκτιμούσες ότι θα έλειπες??
Οπότε, σε περίπτωση που για προσωπικούς λόγους είχες αργήσει να επιστρέψεις, άρα και να πληρώσεις κατά 2-3-4 μήνες, δικαιότατα θα διαμαρτυρόσουν εντόνως για το πρόβλημα που σου δημιούργησαν, καθόσον θα είχες αποδείξει ότι είσαι 'καλοπληρωτής' ???
Λέω τώρα ....Υπάρχει η νομιμότητα, υπάρχει και η ηθική.
Για την πρώτη, μου λείπουν γνώσεις και δεν αποφαίνομαι.
Για τη δεύτερη, έχει τόσο πολύ 'ξεχειλώσει' απο ενάρξεως οικονομικής κρίσης, ενώ καθημερινά 'αμβλύνεται' περισσότερο, που και για αυτή πλέον δεν τολμάω να εκφράσω ξεκάθαρα την άποψή μου.
Και ο νοών νοήτω!ΥΓ: Εχω την εντύπωση ότι το σχόλιο του Alxnks ήταν ειρωνικό ! Μπορεί όμως και να γελιέμαι ....
Edit: ΟρθογραφικόΓιατί να αφήσει προκαταβολή; Αν του είχαν αποστείλει μέσω email το λογαριασμό των κοινοχρήστων, θα μπορούσε πολύ απλά μέσω web-banking να πληρώσει.
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Αυτό θα ήταν ηθικά σωστό, αλλά ποιος του εξασφαλίζει ότι δε θα αλλάξει η εταιρεία διαχείρισης και μετά θα τους κυνηγά; Προσωπικά, έχοντας καεί και στο γιαούρτι , δε θα έκανα κάτι τέτοιο (να δώσω δηλαδή χρήματα προκαταβολικά).
Mην ανησυχείς, τό 'χω ζήσει κι αυτό (ο πατέρας μου, απ΄τη διαχείριση του εξοχικού διαμερίσματος, που αποδείχτηκε ότι δεν πλήρωνε επι 6μηνο τη ΔΕΗ). Οπότε, τι να πω ρε γμτ, θα ζήσουμε πραγματικά επικίνδυνα χρόνια. Δεν ξέρεις, ....
κατά που να πάς ....Γιατί να αφήσει προκαταβολή; Αν του είχαν αποστείλει μέσω email το λογαριασμό των κοινοχρήστων, θα μπορούσε πολύ απλά μέσω web-banking να πληρώσει.
Για να ελαχιστοποιήσει και την περίπτωση απάντησης απ την πλευρά της διαχείρισης : 'Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο, κύριος'.
Αλλά, μετά και την περίπτωση που ανέφερε ο Scotch, χάνεται κάθε έννοια συνεννόησης - κατανόησης και συνεργασίας, σε κάθε οικονομική συνδιαλλαγή. Πίκρα .......
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
... Για να ελαχιστοποιήσει και την περίπτωση απάντησης απ την πλευρά της διαχείρισης : 'Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο, κύριος'.
...Να αφήσεις τη διαχείριση σε κάποιον που να έχει κύριος!
Δεν ήξερες...δεν ρώταγες κύριος?
Αν ειναι εταιρεία...γι αυτό πληρώνεσαι κύριος!
Κι ο ιδιώτης διαχειριστής βέβαια συνηθίζεται κάτι να κρατάει για τον κόπο του, οπότε πάλι...πριν αναλάβεις read the fukin manual κύριος!Και...ως προς τι να ήταν ειρωνικό το προηγούμενο μου μήνυμα? Απλά θυμωμένο μήνυμα ήταν, όπως είπα, ποιος ειναι ο κάθε τυχαρπαστος που θα μου αποκλείσει την είσοδο στην ιδιοκτησία μου? Μήπως θα τον βρω και στο κρεβάτι μου καμία μέρα?!
Sent from my Neo V using Tapatalk
-
OK. Aπόψεις .....
-
Η πάγια τακτική μου είναι να είμαι εντάξει στις υποχρεώσεις μου. Δεν ξέρω πώς θάπρεπε να αντιμετωπίζει κανείς τέτοιου είδους νοοτροπίες(απολυταρχικές) και τακτικές: αποκλεισμούς, αφαιρέσεις, παρεμπόδιση, κλειδώματα, κλπ, απλά λέω ότι αισθάνομαι ότι μου καταπατούν τα δικαιώματα και εκνευρίζομαι.
Νομικές ερωτήσεις