-
Ξεθάψιμο ... (τι να κάνουμε, τώρα με αφορά )
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
...
Το κακό με τα turbo είναι ότι υπάρχει δυσαναλογία στο πάτημα του γκαζιού και την απόδοση που λαμβάνεις κάτι που εξαρτάται από το σε τί φάση βρίσκεται η φτερωτή σου. Αυτό ένας φίλος μου το βρίσκει πολύ ενοχλητικό. Επίσης αυτή η δυσαναλογία εκφράζεται και με την καθυστέρηση της επιβράδυνσης όταν ελαττώσεις το γκάζι, εφόσον έχει ανεβάσει πίεση πρέπει να εκτονωθεί ο περίσσιος αέρας και να πέσουν οι στροφές της φτερωτής (σε πλήρες άφημα γκαζιού επεμβαίνει η σκάστρα εαν υπάρχει και αδειάζει το σύστημα για να μην σε δυσκολεύει στο φρενάρισμα). Πάντως για μερικούς είναι μια ανασφαλής αίσθηση να κόβεις γκάζι και αυτό να μην κόβει.... ειδικά αν θέλεις να επιβραδύνεις, αν ακολουθεί στροφή κλπ. Στα diesel λίγω μεγάλης συμπίεσης αυτό είναι λιγότερο έντονο (σε φρενάρει κάπως ο κινητήρας)Πράγματι... περισσότερο φαίνεται σε ΕΟ και σε μείωση (όχι άφημα) του γκαζιού, όπως γράφεις και εσύ.
Χαίρομαι που πάω καλά από κατανάλωση, μάλλον μεγάλωσα
http://www.spritmonitor.de/en/detail/388765.html -
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
Ξεθάψιμο ... (τι να κάνουμε, τώρα με αφορά )...
Το κακό με τα turbo είναι ότι υπάρχει δυσαναλογία στο πάτημα του γκαζιού και την απόδοση που λαμβάνεις κάτι που εξαρτάται από το σε τί φάση βρίσκεται η φτερωτή σου. Αυτό ένας φίλος μου το βρίσκει πολύ ενοχλητικό. Επίσης αυτή η δυσαναλογία εκφράζεται και με την καθυστέρηση της επιβράδυνσης όταν ελαττώσεις το γκάζι, εφόσον έχει ανεβάσει πίεση πρέπει να εκτονωθεί ο περίσσιος αέρας και να πέσουν οι στροφές της φτερωτής (σε πλήρες άφημα γκαζιού επεμβαίνει η σκάστρα εαν υπάρχει και αδειάζει το σύστημα για να μην σε δυσκολεύει στο φρενάρισμα). Πάντως για μερικούς είναι μια ανασφαλής αίσθηση να κόβεις γκάζι και αυτό να μην κόβει.... ειδικά αν θέλεις να επιβραδύνεις, αν ακολουθεί στροφή κλπ. Στα diesel λίγω μεγάλης συμπίεσης αυτό είναι λιγότερο έντονο (σε φρενάρει κάπως ο κινητήρας)Πράγματι... περισσότερο φαίνεται σε ΕΟ και σε μείωση (όχι άφημα) του γκαζιού, όπως γράφεις και εσύ.
Χαίρομαι που πάω καλά από κατανάλωση, μάλλον μεγάλωσα
http://www.spritmonitor.de/en/detail/388765.htmlΕκπληκτικη καταναλωση για activa.. Τρωει τον αμπακο δυστυχως το συγκεκριμενο μοτερ.. Γραψε καμια φορα και τις εντυπωσεις σου γενικοτερα στο citroen topic..
-
Το λίγο έως ελάχιστο κόψιμο του κινητήρα στο άσε του γκαζιού είναι εμφανές σε παλαιότερους κινητήρες λόγω της πολύ χαμηλής συμπίεσης τους ( 7.5:1 - 8.0:1 ) και όχι στην τουρμπίνα που περιστρέφεται ακόμα αφού η σκάστρα εκτονώνει ακαριαία τον συμπιεσμένο αέρα, ( όσα δεν έχουν σκάστρα, καλά να πάθουν, και παθαίνουν πολλά ) στους σύγχρονους τούρμπο κινητήρες άμεσου ψεκασμού που μπορούν και έχουν υψηλή συμπίεση, 10.0:1 λόγω της στρωματοποίησης του καυσίμου, δεν υφίσταται τέτοιο πρόβλημα.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
( όσα δεν έχουν σκάστρα, καλά να πάθουν, και παθαίνουν πολλά )Γιατι υπαρχει κινητηρας τουρμπο χωρις σκαστρα?
Που εκτονωνεται ο αερας?
Μηπως εννοεις τις κλειστου τυπου? -
Ο χρήστης Blanc Ange έγραψε:
( όσα δεν έχουν σκάστρα, καλά να πάθουν, και παθαίνουν πολλά )
Γιατι υπαρχει κινητηρας τουρμπο χωρις σκαστρα?
Που εκτονωνεται ο αερας?
Μηπως εννοεις τις κλειστου τυπου?Όχι δεν εννοώ κλειστού τύπου ( τα δικά μου τουρμπάκια κλειστού τύπου έχουν ) εννοώ τους κινητήρες της 10ετίας τέλος ΄70 - αρχές ΄80 που δεν είχαν ούτε intercooler, που όλα ήσαν στην πολύ πρώϊμη μορφή τους, πρωτόλεια θα έλεγα. Τότε βγήκε και η κακή φήμη των τούρμπο, που είχαν μια τεράστια φορτηγήσια τουρμπίνα και ήθελε 5΄να σηκώσει πίεση, και όταν σήκωνε σε έστελνε αδιάβαστο αν είσουνα σε στροφή και αφηρημένος ή ανυποψίαστος. Ναι, αναφέρομαι στο BMW 2002 ( 1973 ) που η ίδια η BMW πριν το κόψει από την παραγωγή έβγαλε από ντροπή την λέξη TURBO που είχε βάλει με υπερηφάνεια στο τεράστιο εμπρός σπόϊλερ. Άλλα τα χρόνια εκείνα όμως.
http://www.google.gr/search?sourceid=na ... 2002+turbo
-
Το περιστατικό που θυμάμαι εγώ ήταν με μια Lancia Integrale EVO. Θυμάμαι τον οδηγό να μου λέει ότι τώρα αφήνω το γκάζι κι όμως συνεχίζαμε να γκαζώνουμε!! Τουλάχιστον είχε φοβερά φρένα! Δεν ξέρω αν είχε σκάστρα ή όχι, νομίζω το αυτοκίνητο αυτό έβγαινε γύρω στο 1992.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Το περιστατικό που θυμάμαι εγώ ήταν με μια Lancia Integrale EVO. Θυμάμαι τον οδηγό να μου λέει ότι τώρα αφήνω το γκάζι κι όμως συνεχίζαμε να γκαζώνουμε!! Τουλάχιστον είχε φοβερά φρένα! Δεν ξέρω αν είχε σκάστρα ή όχι, νομίζω το αυτοκίνητο αυτό έβγαινε γύρω στο 1992.παρόμοιο περιστατικό που περιέγραφε κάποιος άλλος οδηγώντας mitsubishi lancer evo 8 ή 9, που μου έλεγε ότι με σταθερό γκάζι το αμάξι από κάποιες στροφές και πάνω γκάζωνε μόνο του.
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Το περιστατικό που θυμάμαι εγώ ήταν με μια Lancia Integrale EVO. Θυμάμαι τον οδηγό να μου λέει ότι τώρα αφήνω το γκάζι κι όμως συνεχίζαμε να γκαζώνουμε!! Τουλάχιστον είχε φοβερά φρένα! Δεν ξέρω αν είχε σκάστρα ή όχι, νομίζω το αυτοκίνητο αυτό έβγαινε γύρω στο 1992.
παρόμοιο περιστατικό που περιέγραφε κάποιος άλλος οδηγώντας mitsubishi lancer evo 8 ή 9, που μου έλεγε ότι με σταθερό γκάζι το αμάξι από κάποιες στροφές και πάνω γκάζωνε μόνο του.
'σας παρακαλώ κύριε Πόλιτσμαν, οδηγήστε το κι εσείς να δείτε ότι δε λέω ψέμματα. Δε φταίω εγώ που δεν κατέβαινε από τα 200'
-
onyx, κάβουρας, αν και παληά είχα μπεί σε αρκετές Integrale δεν το είχα παρατηρήσει, για τα EVO δεν γνωρίζω, στα δικά μου Renault όμως εκείνης της εποχής που ακόμα ζούν και είναι μια χαρά, δεν έχω ούτε ελιχα ποτέ μου αυτό το πρόβλημα, αφήνω το γκάζι και κόβει όσο μπορεί να κόψει ένα αυτοκίνητο με 8:1 συμπίεση.
Αν τώρα σε εκείνα τα αυτοκίνητα είχαν μεγάλου μήκους σωληνώσεις από το Intercooler μέχρι την πεταλούδα και η σκάστρα ήταν πολύ μακρυά από την παταλούδα, μπορεί να παρατηρηθεί αυτό το φαινόμενο, νομίζω ότι αυτό πρέπει να συμβαίνει σε όχι εργοστασιακά set-up, αλλά σε όσα έχουν ανεβασμένη πίεση με σκληρό ελατήριο στη σκάστρα και αυτή να είναι αναίσθητη στις μεσαίες πιέσεις όταν αφήνουν το γκάζι.
-
Στα χρόνια των Integrale είχαν αρχίσει να βγαίνουν οι aftermarket σκάστρες και έβαζαν και εξωτερικό ρυθμιστή της πίεσης για το άνοιγμα της wastegate.
-
Ο χρήστης alexdouker έγραψε:
Yποστηριζω τουρμποπάμε γερά για αυτοδυναμία...
εγώ υποστηρίζω υβριδικά...
τα τούρμπο χαλάνε...
-
Yποστηριζω τουρμπο
( ) -
Yποστηριζω τουρμπο
πάμε γερά για αυτοδυναμία...
τα τούρμπο χαλάνε...
To σαλιγκαρι εχει αλλη χαρη,τα υβριδικα τα συχαινομαι γιατι ποτε δεν θα καταφερουν να βγαλουν τον ηχο μιας απλης ΜΕΚ.Και ναι,παμε για αυτοδυναμια
Και τα υβριδικά έχουν ΜΕΚ...
Αχ, πάτε να πείτε κάτι (και καλά ) ψαγμενο και τα κάνετε σαλάτα... -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Yποστηριζω τουρμπο
πάμε γερά για αυτοδυναμία...
τα τούρμπο χαλάνε...
Οτι παει σπαει!
-
ΜΕΚ= μηχανή εσωτερικής καύσης ...
Μόνο οι ατμομηχανες εξαιρούνται Απο τα γνωστά σύνολα...
Άτοπο το πρώτο σου σχόλιο... 2 φορές άτομο το δεύτερο ...Και ναι έναν συμβατικό βενζινοκινητηρα (αυτό θες να πεις Μάλλον... )
Χρησιμοποιούν παρέα με ηλ/κο μοτέρ... -
Aν δεις γραφω ΑΠΛΗΣ ΜΕΚ. Δεν νομιζω τα υβριδικα να εχουν απλη ΜΕΚ χωρις να εχει αλλαξει κατι......Αν και δεν το εχω ψαξει.....
H μόνη παρατήρηση, είναι πως κάμποσα υβριδικά λειτουργούν στον κύκλο Atkinson, ο οποίος όμως ουδεμία διαφορά στο ηχητικό αποτέλεσμα έχει. Το Prius ακούγεται, όπως θα ακουγόταν αν κάτω από το καπώ του δούλευε μαζί με τον ηλεκτροκινητήρα του ένας 1ZZ-FE για παράδειγμα.
Στο GS 450h που η Toyota έριξε το βάρος πιο πολύ στις επιδόσεις,η ΜΕΚ εκεί (2GR-FSE) συνδυάζει άμεσο και έμμεσο ψεκασμό καυσίμου και ακούγεται όπως ένας οποιοσδήποτε fine tuned εξακύλινδρος σε V όταν κληθεί από το σύστημα να εμπλακεί.
Eπίσης η απουσία ιμάντων σε κάποια υβριδικά, κανένα αποτέλεσμα στο ηχητικό κομμάτι δεν έχει.
Ο ήχος (κακός,καλός,αδιάφορος ή ξεσηκωτικός), οφείλεται σε άλλα τμήματα του κινητήρα και όχι σε αυτά που έχουν ή δεν έχουν πάνω τους οι σημερινοί θερμικοί κινητήρες που τοποθετούνται στα υβριδικά. -
Οπως σας ειπα τα συχαινομαι τα υβριδικα οποτε δεν ασχολουμαι και ολα αυτα που γραφετε για να δειξετε οτι ξερετε πανε στο βροντο....για ποια υβριδικά μου λες ?στοιχειώδεις γνώσεις μηχανολογίας σου λέμε...
αυτό που εσύ δεν κατέχεις και γράφεις αρλούμπες... -
http://www.eugenfound.edu.gr/frontoffic ... 0&cnode=81
-
Ανάλογα τι ψάχνεις ...
Κοιτά τεχνολογια αυτοκινήτου
Κινητ μηχανές κλπ -
Aυτα ειναι αρχαια!Κατι ποιο νεο με εικονες και τετοια?Τσάμπα ασχολούμαστε ...
Πόσο είσαι;; Ξεκινά με κανά μαξ παουερ...
Ποιά είναι τα αρνητικά τωνTurbo?