-
Γενικώς δε πάω στα χιόνια και για σκι...αλλά θα πάω τώρα (θα εξαρτηθεί από τους αγρότες βέβαια) ένα 4μερο στον Αθανάσιο Διάκο, στα Βαρδούσια οπότε τις παίρνω just in case περισσότερο...αν και δε πιστεύω ότι θα συναντήσω χιόνι, ο δρόμος στον Μπράλο φαίνεται ΟΚ...αλλά καλύτερα να έχω πάρει τις προφυλάξεις μου.
Σίγουρα τα χιονολάστιχα είναι Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ επιλογή...αλλά στη περίπτωσή μου είναι άχρηστα.
Ευχαριστώ!
-
Οι Autosock δοκιμαστηκαν το προηγουμενο ΣΚ σε πατημενο χιονι+παγο κ σιγουρα κανουν δουλεια. Απο κει και περα, στα πισωκινητα οντως το θεμα ειναι πρωτιστως να εχεις κινηση = τις βαζεις πισω. Προφανως κ ο κατασκευαστης θα σου πει να τα βαλεις πισω γιατι αμα δεν ξεκινας, δεν κανεις τιποτα.
Απο κει και περα δεν εχεις τιμονι κ φρενο βεβαια (φρενο εχεις λιγο, απο πισω), κ για αυτο τον λογο σου ειπε (κ σου λεω κ εγω) οτι καλυτερα ειναι 2 ζευγαρια, κ στους 4 τροχους. Στα μπροστοκινητα δεν εχεις τετοια προβληματα γιατι συνδυαζεις 2σε1, στα πισωκινητα η απλη λογικη κ η φυσικη λεει αυτα που σου γραφουμε απο πανω.
-
Μάλλον θα ανέβω τις επόμενες μέρες προς τη βόρεια Ελλάδα και ενδεχομένως να συναντήσω χιόνι.
Από όσο κατάλαβα η καλύτερη λύση για κάποιον που κάνει περιστασιακή χρήση του αυτοκινήτου στο χιόνι είναι να πάρει αυτές τις κάλτσες τις autoshock... Μάλιστα εγώ μάλλον θα συναντήσω πάγο...
Η διάσταση μου είναι 225/45/17 και το αμάξι είναι με μπροστινή κίνηση (επομένως δε χρειάζομαι και 2ο ζευγάρι). Η τιμή που μου δίνει το σαιτ είναι στα 115€. Υπάρχει η δυνατότητα να τις βρω κάπου φτηνότερα;Επίσης θέλω να ρωτήσω αν παίζει ρόλο ότι έχω ζάντες αλουμινίου. Λόγω αυτών λογικά δεν μπορώ να βάλω αλυσίδες γιατί θα δημιουργήσουν ζημιά, σωστά;
Ας μου απαντήσει (επιβεβαιώσει) κάποιος σχετικά γιατί είναι η πρώτη μου φορά που ασχολούμαι με χιόνι, αλυσίδες κλπ
-
Για τετοια χρηση
α) να βαλεις autosock
β) εφ'οσον μιλαμε για FWD τοτε ολα οκ
γ) να τις παρεις απο την Autoplus που εχουν 90 οι Autosock κ 70 οι Weissock (εκτος αν στα μεγαλυτερα νουμερα αλλαζει η τιμη, με ενα τηλ. μαθαινεις).ΥΓ Οταν βλεπεις οτι ο δρομος καθαριζει κ αρχιζει ασφαλτος, να τις βγαζεις γιατι σε γυμνη (οχι στεγνη, 'γυμνη' δηλαδη χωρις χιονι/παγο) ασφαλτο χαλανε.
-
Ο χρήστης www2000 έγραψε:
Επίσης θέλω να ρωτήσω αν παίζει ρόλο ότι έχω ζάντες αλουμινίου. Λόγω αυτών λογικά δεν μπορώ να βάλω αλυσίδες γιατί θα δημιουργήσουν ζημιά, σωστά;Σωστά εν μέρει. Οι συνηθισμένες φθηνές αλυσίδες των 20€ ίσως να προξενήσουν ζημιά στις ζάντες αλουμινίου. Υπάρχουν όμως και 'αλυσίδες' (τις βάζω σε εισαγωγικά γιατί οι περισσότερες δεν μοιάζουν με αλυσίδες) που μπορείς να χρησιμοποιήσεις χωρίς να τραυματίσουν τις ζάντες. Αυτές συνήθως ξεφεύγουν σε τιμή.
Οι autoshock φαίνονται καλή λύση. Τις αγόρασα πρόσφατα (100€ από Carner) και τις τοποθέτησα δοκιμαστικά για να μη βρεθώ προ εκπλήξεως όταν τις χρειαστώ...Να και ένα 'πρωτοποριακό' αντιολισθητικό σύστημα. Ανοίξτε τον ήχο για να ακούσετε πως κάνει το αυτοκίνητο όταν κινείται στο χιόνι...
ΥΓ. Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί σχεδόν σε όλα τα διαφημιστικά βίντεο για αλυσίδες, οι οδηγοί είναι γυναίκες;
-
BTW, o Μπράλος αυτό το Σάββατο τα ξημερώματα ήταν αρκετά tricky περίπτωση για όσους δεν είχαν αντιολισθητικό σύστημα. Όπως και το κατέβασμα από το Χ.Κ.Π. σήμερα.
-
Οπότε για εμένα με τις ζάντες και όχι τη συχνή χρήση οι λύσεις των autoshock ή weissock είναι ενδεδειγμένες. Θα κοιτάξω τις τιμές και θα προμηθευτώ τις ανάλογες.
kacey και Pitt ευχαριστώ για τις απαντήσεις και τις συμβουλές -
Άρα πάω να πάρω άλλο ένα σετ.
Γιαυτό ρωτάω...ευχαριστώ.
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
BTW, o Μπράλος αυτό το Σάββατο τα ξημερώματα ήταν αρκετά tricky περίπτωση για όσους δεν είχαν αντιολισθητικό σύστημα. Όπως και το κατέβασμα από το Χ.Κ.Π. σήμερα.Χρήστο...τον Μπράλο θα τον ανέβω μεσημέρι και θα τον κατέβω μεσημέρι και πάω στον Αθανάσιο Διάκο, στα Βαρδούσια. Πως είναι εκεί τα πράγματα?
-
Αν το ψάξεις και λίγο περισσότερο τις autosock τις βρίσκεις και με 75 ευρώ
-
Ο χρήστης www2000 έγραψε:
Μάλλον θα ανέβω τις επόμενες μέρες προς τη βόρεια Ελλάδα και ενδεχομένως να συναντήσω χιόνι.
Από όσο κατάλαβα η καλύτερη λύση για κάποιον που κάνει περιστασιακή χρήση του αυτοκινήτου στο χιόνι είναι να πάρει αυτές τις κάλτσες τις autoshock... Μάλιστα εγώ μάλλον θα συναντήσω πάγο...
Η διάσταση μου είναι 225/45/17 και το αμάξι είναι με μπροστινή κίνηση (επομένως δε χρειάζομαι και 2ο ζευγάρι). Η τιμή που μου δίνει το σαιτ είναι στα 115€. Υπάρχει η δυνατότητα να τις βρω κάπου φτηνότερα;Επίσης θέλω να ρωτήσω αν παίζει ρόλο ότι έχω ζάντες αλουμινίου. Λόγω αυτών λογικά δεν μπορώ να βάλω αλυσίδες γιατί θα δημιουργήσουν ζημιά, σωστά;
Ας μου απαντήσει (επιβεβαιώσει) κάποιος σχετικά γιατί είναι η πρώτη μου φορά που ασχολούμαι με χιόνι, αλυσίδες κλπ
Πουλάει ένας συμφορουμίτης τις δικές του...εδώ: viewtopic.php?f=9&t=41216
-
Λογικά θα βρεις χιόνι. Σε κάποια στιγμή συναντήσαμε πολλά εκχιονιστικά που ανέβαιναν. Εξαρτάται πάντα από την ώρα και τον καιρό. Από εβδομάδα αναμένονται πολύ ενδιαφέρουσες καταστάσεις.
BMW δεν έχεις; Μπορείς να βάλεις τις autosock χωρίς γρύλο;
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Πουλάει ένας συμφορουμίτης τις δικές του...εδώ: viewtopic.php?f=9&t=41216
Το έχω δει και επικοινωνήσαμε, ευχαριστώ
-
Λογικά θα βρεις χιόνι. Σε κάποια στιγμή συναντήσαμε πολλά εκχιονιστικά που ανέβαιναν. Εξαρτάται πάντα από την ώρα και τον καιρό. Από εβδομάδα αναμένονται πολύ ενδιαφέρουσες καταστάσεις.BMW δεν έχεις; Μπορείς να βάλεις τις autosock χωρίς γρύλο;
Ναι...τις έβαλε χθες...φαίνεται ότι μπαίνουν χωρίς πρόβλημα.
Θα πάμε μεσημέρι και θα φύγουμε μεσημέρι.
Τώρα αν συνεχίσουν οι αγρότες...θα το ακυρώσουμε μέχρι νεοτέρας.
Αν δε το ακυρώσουμε θα πάω να πάρω ένα ακόμα σετ.
-
Λογικά θα βρεις χιόνι. Σε κάποια στιγμή συναντήσαμε πολλά εκχιονιστικά που ανέβαιναν. Εξαρτάται πάντα από την ώρα και τον καιρό. Από εβδομάδα αναμένονται πολύ ενδιαφέρουσες καταστάσεις.BMW δεν έχεις; Μπορείς να βάλεις τις autosock χωρίς γρύλο;
Χιονι μονο στα χιονοδρομικά....Απο ΣΚ νοτιαδες με βροχες και ανοδο της θερμοκρασιας:
-
Μπορείς να επιβιώσεις και με περιορισμό ολίσθησης μόνο πίσω αλλά με τους ανάλογους περιορισμούς δηλαδή την μείωση της ταχύτητας σε αστείο επίπεδο. Η διαφορά σε άνεση/ηρεμία και ασφάλεια με τα να έχεις μπρος πίσω είναι σημαντική. Ίσως αξίζει να πάρεις απλή αλυσίδα για εμπρός (αν χωράνε χωρίς να βρίσκουν) αν δεις ότι ζορίζει το πράμα. Ειδικά σε κατηφόρα ίσως να είναι απαραίτητα και εμπρός.
Βέβαια το αν το θές ή όχι θα το δεις αφού βρεθείς σε ελαφρότατη κατηφόρα εκτός ελέγχου με ταχύτητα 10-15χλμ!! (αν είσαι τυχερός.... αλλιώς θα είσαι παραπάνω) Αυτό είναι και το κακό σε αυτές τις συνθήκες, αν έχεις έστω και λίγο μεγαλύτερη ταχύτητα από όσο πρέπει δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής.... =>σωρός από άμμο και χώμα ή αλλιώς χαντάκι, ταμπέλα/κολωνάκι, μπαριέρα, δέντρο, γκρεμός... -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Αυτό είναι και το κακό σε αυτές τις συνθήκες, αν έχεις έστω και λίγο μεγαλύτερη ταχύτητα από όσο πρέπει δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής.... =>σωρός από άμμο και χώμα ή αλλιώς χαντάκι, ταμπέλα/κολωνάκι, μπαριέρα, δέντρο, γκρεμός...Γιαυτό ακριβώς αποφάσισα τελικά ότι δε θα το πάρω στα βουνά. Δεν είναι το αυτοκίνητό μου για τέτοιες συνθήκες (άδικα τα 85 ευρώ που έδωσα χθες ).
Θα πάω στο 'Μέγαρο' τη Κυριακή και θα ησυχάσω
-
Μην τρελαινεσαι, τοσα κ τοσα αυτοκινητα ανεβαινουν στον Παρνασσο καθε ΣΚ. Απο αρχαια Fiat Panda 4x4 μεχρι 997 turbo το προηγουμενο Σαββατο. Αλλα εχουν χιονολαστιχα, αλλα αλυσιδες, αλλα κουβερτες κ αλλα λαστιχα AllTerrain. Μερικα δεν ειχαν τιποτα αλλα δεν το προτεινω .
Οι μπροστοκινητοι σε γενικες γραμμες καθαριζουμε με κουβερτες μπροστα, αλλα να εχετε το νου σας για γλυστριματα της ουρας. Εκτος αν ειναι επιθυμητα
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Μην τρελαινεσαι, τοσα κ τοσα αυτοκινητα ανεβαινουν στον Παρνασσο καθε ΣΚ. Απο αρχαια Fiat Panda 4x4 μεχρι 997 turbo το προηγουμενο Σαββατο. Αλλα εχουν χιονολαστιχα, αλλα αλυσιδες, αλλα κουβερτες κ αλλα λαστιχα AllTerrain. Μερικα δεν ειχαν τιποτα αλλα δεν το προτεινω .Οι μπροστοκινητοι σε γενικες γραμμες καθαριζουμε με κουβερτες μπροστα, αλλα να εχετε το νου σας για γλυστριματα της ουρας. Εκτος αν ειναι επιθυμητα
Μπα θα το αφήσω...θα πάω με άλλο...δε θέλω να το ρισκάρω. Θα ρίξει και χιόνι αρκετό το Σάββατο τα ξημερώματα και δε θέλω να το ρισκάρω.
-
Πήγα μια βόλτα χθες το μεσημέρι από την πίσω πλευρά του Χορτιάτη. Αρχικά είχε βροχή, μετά χιονόνερο και όταν ανεβήκαμε άρχισε πλέον να ρίχνει ωραίο χιονάκι. Το κακό ήταν πως είχε ελάχιστη κίνηση ο δρόμος και πως ενώ η όλη φάση ήταν πολύ ωραία, διαπίστωσα πως σε 1-2 σημεία που τα έπιανε ο αέρας, άρχισε να το στρώνει στον δρόμο και αναγκάστηκα να επιστρέψω επειδή δεν υπήρχαν αλυσίδες στο αμάξι . Γενικά δεν πηγαίνω στα χιόνια, αλλά σε φάσεις όπως η χθεσινή θα ήθελα να είχα αλυσίδες για να συνέχιζα (έτσι απλά για σιγουριά). Το αμαξάκι είναι ένα Fiesta με λάστιχο 175/65 R14. Για τέτοια περιστασιακή χρήση, αξίζει να πάρω αλυσίδες, ή μήπως είναι πιο βολικές και χρήσιμες οι κουβέρτες; Έχετε να προτείνετε κάποια συγκεκριμένη μάρκα;
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Πήγα μια βόλτα χθες το μεσημέρι από την πίσω πλευρά του Χορτιάτη. Αρχικά είχε βροχή, μετά χιονόνερο και όταν ανεβήκαμε άρχισε πλέον να ρίχνει ωραίο χιονάκι. Το κακό ήταν πως είχε ελάχιστη κίνηση ο δρόμος και πως ενώ η όλη φάση ήταν πολύ ωραία, διαπίστωσα πως σε 1-2 σημεία που τα έπιανε ο αέρας, άρχισε να το στρώνει στον δρόμο και αναγκάστηκα να επιστρέψω επειδή δεν υπήρχαν αλυσίδες στο αμάξι . Γενικά δεν πηγαίνω στα χιόνια, αλλά σε φάσεις όπως η χθεσινή θα ήθελα να είχα αλυσίδες για να συνέχιζα (έτσι απλά για σιγουριά). Το αμαξάκι είναι ένα Fiesta με λάστιχο 175/65 R14. Για τέτοια περιστασιακή χρήση, αξίζει να πάρω αλυσίδες, ή μήπως είναι πιο βολικές και χρήσιμες οι κουβέρτες; Έχετε να προτείνετε κάποια συγκεκριμένη μάρκα;και στις δύο περιπτώσεις θα χρειαστεί να τις βάλεις και να τις βγάλεις (ie να λερωθείς) οπότε το βολικό είναι σχετικό
απο εκεί και πέρα είμαι υπέρ της αλυσίδας λόγο του οτι είναι λιγότερο ευαίσθητη -υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες θα συναντήσεις μικτές συνθήκες-
έχουν τράνταγμα βέβαια αλλά εξαρτάται απο το που θες να κάνεις παραχωρήσεις
νομίζω οτι και να πάρεις για την περίπτωσή σου μια χαρά θα είσαι
Αντιολισθητικές Αλυσίδες