-
Πόσο αντέχουν οι κουβέρτες? Πρόκειται να περάσω τον επόμενο χρόνο Καρπενήσι και θα κάνω πολλά χιλιόμετρα... θα αντέξουν 300χλμ την εβδομάδα για έναν χειμώνα ή θα τις αλλάζω κάθε μήνα?
-
Γι'αυτές τις αλυσίδες τι λέτε? Κάτι ενδιάμεσο μεταξύ κουβέρτας και αλυσίδας
Γλυτώνεις κραδασμούς και μάλλον σκίζονται πιο δύσκολα από τις κουβέρτες αλλά μπαίνουν εξίσου εύκολα.
Τιμή δεν είδα όμως...
Youtube Video -
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Πόσο αντέχουν οι κουβέρτες? Πρόκειται να περάσω τον επόμενο χρόνο Καρπενήσι και θα κάνω πολλά χιλιόμετρα... θα αντέξουν 300χλμ την εβδομάδα για έναν χειμώνα ή θα τις αλλάζω κάθε μήνα?Μηπως να βαλεις χειμερινα λαστιχα καλυτερα;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Πόσο αντέχουν οι κουβέρτες? Πρόκειται να περάσω τον επόμενο χρόνο Καρπενήσι και θα κάνω πολλά χιλιόμετρα... θα αντέξουν 300χλμ την εβδομάδα για έναν χειμώνα ή θα τις αλλάζω κάθε μήνα?
Μηπως να βαλεις χειμερινα λαστιχα καλυτερα;
Είναι καθαρά θέμα χρηματών...αλλά τελικά με βλέπω να το σκάω το 400άρικο!
-
παρε κάτι μέτριο σε λάστιχα... ετσι κι αλλιως είναι για να μην τρέχεις
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Μηπως να βαλεις χειμερινα λαστιχα καλυτερα;
Είναι καθαρά θέμα χρηματών...αλλά τελικά με βλέπω να το σκάω το 400άρικο!
Exει και φθηνότερα. Να βάλεις χειμερινά ελαστικά φίλε. Είναι πολλά τα χλμ που θα κάνεις και πρέπει να έχεις ασφάλεια στις μετακινήσεις σου.
-
Ερώτηση προς τους ειδικούς/'ειδικούς' :
Το ερχόμενο ΠΣΚ θα πάω εκδρομή στο Μαίναλο. Το TypeR δεν 'παίρνει' αλυσίδες σύμφωνα με το εργοστάσιο. Οπότε ποιες λύσεις μού μένουν; Κουβέρτες; Μήπως οι http://www.youtube.com/watch?v=rCmPoOt7xnI που πρότεινε συμφορουμίτης στην προηγούμενη σελίδα θα ταιριάζουν; Δυστυχώς, το μέγεθος (225/40-18) σε συνδυασμό με το χαμηλό προφίλ δεν είναι snow-friendly
Υπάρχει κι η εναλλακτική ενός Toyota Yaris. Αλυσίδες αγορασμένες για 205/45-16 θα κάνουν σε 185/60-15; Η διαφορά στην περιφέρεια είναι μόνο 2%. Απλά πρέπει να 'πεταχτώ' μέχρι το εξοχικό (Ραφήνα) να δοκιμάσω κατά πόσο ταιριάζουν...
Γενικότερα ποιο από τα δύο αυτοκίνητα θα θεωρούσατε πιο friendly/ασφαλές σε συνθήκες χιονιού/παγετού/κτλ;
-
με το type-r θα γλιστράς πολύ... εδω δεν το επιχείρησα ποτέ.
Από Αθήνα δεν είναι και μακρυα να βάλεις το γιάρις
http://www.accessories-eshop.gr/index.a ... gory&id=55
αν ήταν ενιάρρες όπως είναι του πρακτικέρ ήταν το ίδιο...
-
Ευχαριστώ πολύ Coyote!
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Ερώτηση προς τους ειδικούς/'ειδικούς' :Το ερχόμενο ΠΣΚ θα πάω εκδρομή στο Μαίναλο. Το TypeR δεν 'παίρνει' αλυσίδες σύμφωνα με το εργοστάσιο. Οπότε ποιες λύσεις μού μένουν; Κουβέρτες; Μήπως οι http://www.youtube.com/watch?v=rCmPoOt7xnI που πρότεινε συμφορουμίτης στην προηγούμενη σελίδα θα ταιριάζουν; Δυστυχώς, το μέγεθος (225/40-18) σε συνδυασμό με το χαμηλό προφίλ δεν είναι snow-friendly
Υπάρχει κι η εναλλακτική ενός Toyota Yaris. Αλυσίδες αγορασμένες για 205/45-16 θα κάνουν σε 185/60-15; Η διαφορά στην περιφέρεια είναι μόνο 2%. Απλά πρέπει να 'πεταχτώ' μέχρι το εξοχικό (Ραφήνα) να δοκιμάσω κατά πόσο ταιριάζουν...
Γενικότερα ποιο από τα δύο αυτοκίνητα θα θεωρούσατε πιο friendly/ασφαλές σε συνθήκες χιονιού/παγετού/κτλ;
ΠΑρε το γιαρις αφου εχεις αλυσιδες ,αν και δεν νομιζω οτι θα τις χρειαστεις για να ανεβεις Οστρακινα.
Προσεχε τα δολοφονικα 5χρονα με τα ελκηθρα!Ειδες τι επαθε ο Στραβελακης!!!
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Ευχαριστώ πολύ Coyote!παρακαλώ
Εννούσα ότι αυτή την μάρκα την είχε το πράκτικερ γιατί πηρα ίδιες για το αμάξι -
Στην BMW έχω λάστιχα 225/40/18 και δεν μπαίνουν αλυσίδες, οπότε κουβέρτες και με... το ζόρι!
Φυσικά δεν είναι (η BMW , λόγω πίσω κίνησης...) ό,τι καλύτερο στο χιόνι, αλλά όταν χρειάστηκαν, δεν είχα κάποιο πρόβλημα. Στο Type-R που είναι μπροστοκίνητο, οι κουβέρτες θα δουλέψουν μια χαρά. Ποιος ο λόγος να φας στην μάπα το Yaris;Πάρε ένα σετ κουβέρτες και πήγαινε με το αμαξάκι σου. Λογικά δεν θα τις χρειαστείς. Αν πάλι ΝΙΩΣΕΙΣ πως τις χρειάζεσαι, να τις βάλεις πριν κολλήσεις ή έρθουν τα δύσκολα. Γενικώς, οι κουβέρτες πρέπει να μπουν ΠΡΙΝ κολλήσεις, αλλιώς μπορεί να μην τα καταφέρεις (σε αντίθεση με τις αλυσίδες που μπαίνουν χωρίς να μετακινήσεις το αυτοκίνητο...).
-
Ποσο δυσκολες ειναι οι κουβερτες στο μετα τη χρηση καθαρισμα/συντηρηση?
Sent from my HTC Desire using Tapatalk
-
Κύριοι έχει δοκιμάσει κάποιος απο εσάς τις χονοκουβέρτες της Guard? Ευχαριστώ
-
Δεύτερη μερα Χριστουγεννων 1 χιλ. πριν το Λαιλια (Σερρες), δε φαντάζεστε τη γινοταν!!
80% χωρις αλυσιδες η χιονολαστιχα κ τερμα το γκαζι για να ανεβούνε!
Προσωπικά αν κ ειχα αλυσίδες έφαγα ενα σκάλωμα γιατι αλλο να κάνεις δοκιμές σπίτι κ αλλο μεσα στα χιόνια!
Δεν έσφιξα κ την μια καλα αρχικα κ βγήκε αλλα μετα τα κατάφερα αρκετά καλά!
Τελικα καβατζοσα κατι λαστιχένια γάντια που φοράνε οι υδραυλικοι απο τα εργαλεία του πατερα μου για την επόμενη φορά
Tapawhat
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Ποσο δυσκολες ειναι οι κουβερτες στο μετα τη χρηση καθαρισμα/συντηρηση?Sent from my HTC Desire using Tapatalk
Συνήθως όταν τις βγάζεις θα είναι λερωμένες ή/και βρεγμένες.
Να έχεις μια σακούλα να τις βάζεις ώστε να στεγνώσουν χωρίς να τρέξουν νερά και λάσπες μέσα στο αμάξι. -
Ειδα αυτες τις 'Biathlon' και ψαρωσα.. φαινονται πολυ μαχιμες...
Η χρηση που κανω ειναι ελαχιστη (αντε 1-2 φορες το χρονο)
θα αντεξουνε καμια δεκαετια πχ η θα πανε τα λεφτα χαμενα; -
κανεις πολλά χλμ την στιγμή που τις φοράς. Εκει νομίζω φαίνεται η αξία τους.
Αν κάνεις πανω κάτω την αράχωβα 3 φορές συνεχόμενες νομίζω αξίζει (σε 3 μέρες νομίζω)
αν τις έχεις για καβάτζα.... όχι και τόσο -
Ο χρήστης anemosgr έγραψε:
Κύριοι έχει δοκιμάσει κάποιος απο εσάς τις χονοκουβέρτες της Guard? ΕυχαριστώΤις είχα πάρει πέρυσι από το Praktiker εγώ. Από απόδοση στο χιόνι είμαι πολύ ικανοποιημένος. Και τις δύο φορές τις χρησιμοποίησα για να ανεβώ στο χιονοδρομικό του Παρνασσού, οπότε δοκιμάστηκαν σε αργές ταχύτητες, ανηφόρες και φουρκέτες (όπως και κατηφόρες μετά), που είναι αρκετά απαιτητικό τεστ. Έχω ένα Mazda MX-5, οπότε μιλάμε για πισωκίνητο όχημα και μόνο με αυτό έχω εμπειρία να καταθέσω για χιονοκουβέρτες. Πάντα φυσικά με προσοχή και... ευαισθησία στην οδήγηση.
Μπαίνουν πανεύκολα. Βγαίνουν... βασικά όχι. ΔΕΝ βγαίνουν. Δεν ξέρω αν κάνω κάτι λάθος ή οι διαστάσεις των ελαστικών μου (εντός προδιαγραφών των συγκεκριμένων που πήρα) είναι εντελώς στο όριο, αλλά απλά ΔΕΝ βγαίνουν.
Αν ξέρει κάποιος κάποιο κόλπο, κάτι, θα με βοηθούσε πολύ και θα μου έλυνε και την απορία... -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Ποσο δυσκολες ειναι οι κουβερτες στο μετα τη χρηση καθαρισμα/συντηρηση?
Sent from my HTC Desire using Tapatalk
Συνήθως όταν τις βγάζεις θα είναι λερωμένες ή/και βρεγμένες.
Να έχεις μια σακούλα να τις βάζεις ώστε να στεγνώσουν χωρίς να τρέξουν νερά και λάσπες μέσα στο αμάξι.Στο 206 που φοράει από τη μάνα του 205/40R17 χρησιμοποιιώ τις WeissSock, οι οποίες έχοντας βγάλει 3 ή 4 χιονοεξορμίσεις (από το 2006 που τις είχα πάρει) πλέον συμπεριφέρονται σαν να έχουν 'μπάσει στο πλύσιμο' και μπαινοβγαίνουν αισθητά πιο δύσκολα απ' ότι αρχικά... Πατάει μεν εκπληκτικά το αμάξι και το ΣΚ στο χιονοδρομικό του Πηλίου πριν από δυο βδομάδες το έβγαλε πολύ άνετα, αλλά πλέον ειδικά η αφαίρεσή τους έχει δυσκολέψει αρκετά....
Αντιολισθητικές Αλυσίδες