-
Συνέντευξη
http://www.rwf.gr/episode1.php?id=128&i ... iew_id=128
Michael Berg
(Πατέρας του Nicholas Berg)Ο αμερικανός όμηρος δολοφονήθηκε στο Ιράκ - σε αντίποινα για τα βασανιστήρια. Οι σκηνές του αποκεφαλισμού μεταδόθηκαν στο διαδίκτυο και προκάλεσαν σάλο στις ΗΠΑ.Ο Αμερικανικός Τύπος σας ρώτησε γιατί κατηγορείτε τον Μπους κι όχι τους ανθρώπους που τον σκότωσαν.
Δεν κατηγορώ τους ανθρώπους που τον σκότωσαν. Τους θεωρώ ανθρώπους οικτρά παραπλανημένους! Αυτό που δεν κατάλαβαν είναι, ότι εγώ κατανοώ την οργή τους. Καταλαβαίνω τι είναι αυτό που επιδιώκουν για τη Μέση Ανατολή. Αυτό που θέλουν είναι αυτονομία, αυτο-προσδιορισμό, ελευθερία από την καταπίεση. Και εδώ και έναν αιώνα, η πολιτική των Άγγλο-αμερικανών τους στέρησε την πραγματοποίηση των επιδιώξεών τους. 100 χρόνια απελπισίας έχουν δυσχεράνει πολύ την κατάσταση!
...
Πώς χειρίστηκαν τα Μ.Μ.Ε. την ιστορία σας;Τα Μ.Μ.Ε. μας έδειξαν μεγάλη συμπάθεια. Ήθελαν να μας παρουσιάσουν ως τεθλιμμένους γονείς. Η πρώτη τους ερώτηση ήταν πάντα, αν ήμαστε υπέρ του πολέμου. Και νομίζω ότι πάντα ήλπιζαν ότι θα τους απαντούσαμε πως υποστηρίζαμε τον πόλεμο. Διαδηλώνουμε εναντίον του Πολέμου από το 1965. Κι αυτό δεν αρέσει στα Μ.Μ.Ε. Εντάξει να είσαι υπέρ του πολέμου, μέχρι να σκοτωθεί το παιδί σου, γιατί έτσι δικαιολογείσαι. Η θλίψη σου σ’έχει «τρελάνει». «Δε συμφωνούμε μαζί σου γιατί έχεις τρελαθεί, αλλά σε συμπονούμε». Αλλά δεν είμαι έτσι, πραγματικά. Είμαι ο άνθρωπος που διαδηλώνει εναντίον του πολέμου σ’ολόκληρη την ενήλικη ζωή μου. Είμαι ενεργός διαδηλωτής και αυτοί δε θέλουν να μου επιτρέψουν...
Όταν λέω «αυτοί» μιλώ για τις χειρότερες εμπειρίες που είχα από τα Αμερικανικά Μ.Μ.Ε. Η συνέντευξή μου στο «Καλημέρα Αμερική» υπήρξε μακράν η χειρότερη όλων! Μου είπαν ψέματα, με ξεγέλασαν, μου έκοψαν τα αντιπολεμικά μπλουζάκια μου από το πλάνο... Μου υποσχέθηκαν ότι θα έχω χρόνο να μιλήσω ενάντια στον πόλεμο και δεν το τήρησαν...
Οι έρευνες, δείχνουν ότι η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του Μπους εξακολουθούν να πιστεύουν ότι στο Ιράκ υπάρχουν όπλα μαζικής καταστροφής. Και ότι ο Σαντάμ Χουσεϊν είχε σχέσεις με την Αλ Κάιντα. Νομίζουν ακόμη ότι ο πόλεμος στο Ιράκ εξελίσσεται καλά και η χώρα ευημερεί. Γιατί αυτές τις ειδήσεις βλέπουν στην τηλεόραση.
ΜΠΕΝΤΖΑΜΙΝ(ακτιβίστρια): Όταν έχεις μία κυβέρνηση που σου στερεί τις πολιτικές ελευθερίες, που εισβάλλει σε χώρες που δεν της έχουν επιτεθεί ποτέ και έχεις ένα κοινό που αγνοεί τα πάντα... Και τα αγνοεί γιατί κανάλια σαν τo Φοξ παραπληροφορούν το κοινό. Ένας από τους σχολιαστές, ο Μπιλ Ο'Ράλεϋ είναι ιδιαίτερα κακός κι όταν δεν του αρέσει αυτό που λες, σου λέει «Σκάσε!».
'FAUX NEWS'
Ο ΡΑΪΛΙ(FOX NEWS): Είναι καθήκον μας σαν αμερικανοί πολίτες, να το βουλώσουμε μόλις αρχίσουν οι εχθροπραξίες. Μόλις αρχίσει ο πόλεμος απαιτούμε κάθε αμερικανός να υποστηρίξει το στρατό μας, αλλιώς να το βουλώσει.FOX NEWS: Ο ιππόδρομος της Βαγδάτης άνοιξε και ναι μπορείτε να παίξετε! - Πέφτει η ανεργία, ανεβαίνουν οι μισθοί, μειώνονται τα επιτόκια και αυξάνονται οι ξένες επενδύσεις.
FOX NEWS: Η ζωή για το 95% των Ιρακινών είναι καλύτερη από ότι με τον Σαντάμ. Αυτό αναφέρεται ελάχιστα. Στις γεμάτες αγορές, βλέπεις να πουλάνε τεράστια ψάρια.
FOX NEWS: Οι νέοι της Βαγδάτης κάνουν κόντρες μια φορά την εβδομάδα κάτι που δεν τους επιτρεπόταν παλιότερα.
-
Το FAUX NEWS είναι γνωστό για την παπαρολογία του. Ο δε Ο'Reilly είναι ένας από τους μεγαλύτερους ακροφασίστες μαλάκες παγκοσμίως. Τι περιμένετε βρε παιδιά από ένα κανάλι που τα'χει κάνει πλακάκια με το εθνικοσιωνοχριcτοσοσιαλιστικό κόμμα που έβγαλε τον μπους(τη);
-
Ο χρήστης SAXOGUS2 έγραψε:
FOX NEWS: Οι νέοι της Βαγδάτης κάνουν κόντρες μια φορά την εβδομάδα κάτι που δεν τους επιτρεπόταν παλιότερα.
Πως;;; Και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα τι κάνει; Δύο μέτρα και δύο σταθμά...
-
http://www.in.gr/auto/news/article.asp? ... tyID=43517
http://www.in.gr/auto/news/article.asp? ... tyID=43515
http://www.in.gr/auto/news/article.asp? ... tyID=43499
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Πως;;; Και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα τι κάνει; Δύο μέτρα και δύο σταθμά...
ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!
-
ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!Παλι; Πριν μερικες μερες δεν ηρθε καινουργιος;
-
http://www.bbc.co.uk/greek/worldnews/st ... bush.shtml
Το επίσημο δόγμα της νέας 4ετίας του Μπους είναι το εξής:
'Η επιβίωση της ελευθερίας μας ολοένα και περισσότερο εξαρτάται από την επιτυχία της ελευθερίας σε άλλους τόπους'
Καταλαβαίνετε, έτσι; Αν δεν καταλάβατε, υπάρχει η εξής δήλωση του Μπους:
'Μας καλούν από το ...υπερπέραν να υπερασπίσουμε την ελευθερία και η Αμερική θα παραμείνει πιστή σε αυτή την αποστολή'.
-
Παιδιά, να χαίρεστε που βγήκε πάλι ο μπους(της), γιατί έτσι, αφ'ενός ρεζιλεύεται η 'χώρα' και απαξιώνεται που τον επανεξέλεξε, γίνονται (τ)ρόμπες οι ανά τον κόσμο σφουγγοκωλάριοί του και επιταχύνεται η διεργασία της πτώσης του τετάρτου ράιχ.
-
50 εκατομμύρια δολλάρια θα κοστίσει λέει το 'πάρτυ' της 2ης ορκομωσίας του Mr. Bush, στα οποία μάλιστα δεν συμπεριλαμβάνονται τα έξοδα για 'security'....
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
http://www.bbc.co.uk/greek/worldnews/story/2005/01/050120_bush.shtmlΤο επίσημο δόγμα της νέας 4ετίας του Μπους είναι το εξής:
'Η επιβίωση της ελευθερίας μας ολοένα και περισσότερο εξαρτάται από την επιτυχία της ελευθερίας σε άλλους τόπους'
Καταλαβαίνετε, έτσι; Αν δεν καταλάβατε, υπάρχει η εξής δήλωση του Μπους:
'Μας καλούν από το ...υπερπέραν να υπερασπίσουμε την ελευθερία και η Αμερική θα παραμείνει πιστή σε αυτή την αποστολή'.
Σιγουρα ειπε απο το υπερπεραν; Γιατι συνηθως ο θεος αυτοπροσωπως του αναθετει αυτα τα αγνων προθεσεων δυσκολα εργα..
Κ οπως εχω ξαναγραψει ουε κ αλιμονο μας αν καποια στιγμη 'θεωρησουν' κ την Ελλαδα 'ανελευθερη χωρα'! -
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
50 εκατομμύρια δολλάρια θα κοστίσει λέει το 'πάρτυ' της 2ης ορκομωσίας του Mr. Bush, στα οποία μάλιστα δεν συμπεριλαμβάνονται τα έξοδα για 'security'....Το 1/3 ή 1/4 του ποσου της ανθρωπιστικης τους βοηθειας στην ΝΑ Ασια απ'οτι ελεγε ο Κουλογλου..
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Παιδιά, να χαίρεστε που βγήκε πάλι ο μπους(της), γιατί έτσι, αφ'ενός ρεζιλεύεται η 'χώρα' και απαξιώνεται που τον επανεξέλεξε, γίνονται (τ)ρόμπες οι ανά τον κόσμο σφουγγοκωλάριοί του και επιταχύνεται η διεργασία της πτώσης του τετάρτου ράιχ.Κι εγώ υπέρ της επανεκλογής Μπους ήμουν. Ο Κέρυ ήταν το ίδιο προϊόν σε πιο ελκυστική συσκευασία. Όταν σε 4 χρόνια βγουν (;) οι δημοκρατικοί, δεν νομίζω ότι θα αλλάξει κάτι στην αμερικανική εξωτερική πολιτική.
-
Η επίθεση (για την ώρα μέσω του τύπου) μιας διαπλεκόμενης οικογένειας της Ελλάδας εναντίον της Ελληνικής κυβέρνησης ( ) μπορεί να συζητηθεί, η είναι πολιτικό θέμα και 'φτου κακά';
-
Γιατί, πρώτη φορά είναι; Τα ίδια έκανε ο Αλαφούζος με την Καθημερινή, τα ίδια ο Κόκκαλης με το http://www.flash.gr και τον ομώνυμο ραδιοφωνικό σταθμό. Παλιότερα το ίδιο έκανε ο Κοσκωτάς.
Η ξεφτίλα είναι ότι ευθαρσώς πολλοί βουλευτές υποστηρίζουν τέτοιες κινήσεις. Γιατί άραγε; -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Η ξεφτίλα είναι ότι ευθαρσώς πολλοί βουλευτές υποστηρίζουν τέτοιες κινήσεις. Γιατί άραγε;
Ρητορικό το ερώτημα,υποθέτω...
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Γιατί, πρώτη φορά είναι; ....Μα, ακριβώς επειδή δεν είναι πρώτη φορά και επειδή είδαμε τα τελευταία χρόνια νέα 'τζάκια' να ξεφυτρώνουν (αλλά και μεταξύ μας υπάρχουν πιο 'παλαιοί', που έχουν πληροφορίες για προηγούμενα τέτοια φαινόμενα) δεν είναι λογικό να αναρωτιόμαστε τι συμβαίνει, τελικά, στον άμοιρο τούτο τόπο; Και πως μπορούμε να βλέπουμε και να σχολιάζουμε τα της ΗΠΑμερικής, για παράδειγμα, και όχι τα της ημεδαπής;
Το θέμα είναι βαθιά πολιτικό, αλλά καθόλου κομματικό. Θα μπορούσε, όμως, μια συζήτηση να παραμείνει έτσι; -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Γιατί, πρώτη φορά είναι; ....
Και πως μπορούμε να βλέπουμε και να σχολιάζουμε τα της ΗΠΑμερικής, για παράδειγμα, και όχι τα της ημεδαπής;
Το θέμα είναι βαθιά πολιτικό, αλλά καθόλου κομματικό. Θα μπορούσε, όμως, μια συζήτηση να παραμείνει έτσι;Το θέμα των ΜΜΕ είναι γενικευμένο φαινόμενο(Π.Χ. δελτίο mega για Πόμπολα , TV MAGIC για Κόκκαλη κ.ο.κ.) και πάντα έτσι θα είναι.Είναι γνωστό ότι η πληροφόρηση είναι καθοδηγούμενη.
Σχολιάζουμε όμως τα των Υ.ΠΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ γιατί ξέρουμε ότι κυρίως από εκεί έρχονται οι καινοτομίες που αφορούν την ανθρώπινη καταπίεση.
ΧΘΕΣ Ο ΜΠΟΥΣ(ΤΗΣ) ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΜΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
-
Εγώ πάλι βλέπω ότι αναλωνόμαστε σε άναρθρες κραυγές εναντίον μιας χώρας της οποίας εκλιπαρούμε την εύνοια.
Από την άλλη μεριά, κοιτάμε με απάθεια τα τεκταινόμενα μέσα στο σπίτι μας, δίχως ( ; ) να καταλαβαίνουμε πόσο αυτά επηρεάζουν την καθημερινότητα και το μέλλον μας.
Ας είναι. -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Εγώ πάλι βλέπω ότι αναλωνόμαστε σε άναρθρες κραυγές εναντίον μιας χώρας της οποίας εκλιπαρούμε την εύνοια.
Από την άλλη μεριά, κοιτάμε με απάθεια τα τεκταινόμενα μέσα στο σπίτι μας, δίχως ( ; ) να καταλαβαίνουμε πόσο αυτά επηρεάζουν την καθημερινότητα και το μέλλον μας.
Ας είναι.Επειδή η πλειοψηφία τα κοιτά με απάθεια δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κραυγές διαμαρτυρίας.Μη ξεχνάς ότι η πραγματικότητα δεν αποτυπώνεται 100% στα δελτία ειδήσεων!
Εάν θέλει κάποιος να διαμαρτυρηθεί υπάρχει πάντα τρόπος αρκεί να αποχωριστεί το τηλεκοντρόλ και τον καναπέ του και να μη ρίχνει ευθύνες για το ΤΙ δεν έκαναν οι άλλοι ,αλλά για το ΤΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΟΣ!!http://www.enet.gr/online/online_text?d ... d=86382784
-
Εάν θέλει κάποιος να διαμαρτυρηθεί υπάρχει πάντα τρόπος αρκεί να αποχωριστεί το τηλεκοντρόλ και τον καναπέ του και να μη ρίχνει ευθύνες για το ΤΙ δεν έκαναν οι άλλοι ,αλλά για το ΤΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΟΣ!!Μπορούμε να το βάλουμε με bold αυτό, παρακαλώ; Θενκς.
"ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ"