-
Δεν δεχομαι (ούτε απορριπτω) το νουμερο των 35εκ. νεκρων. Διευκρινιζω μονο οτι δεν ειναι παραλογο για δυο λογους: 1. Ελληνες = εθνικοι = μη χριστιανοι. Δεν ειχε να κανει με τον στενο ελληνισμο που μας εχουν επιβαλλει οι εθνικιστες και το παπαδαριο. 2. Δεν θα τους σκοτωσαν με μιας. Αν σκοτωνεις 50.000 ετησιως επι 700 χρονια, παλι 35 εκ. βγαινει.
Αν σε καποιον φαινονται πολλα τα 700 χρονια, να θυμησω οτι η Ειρηνη η Αθηναια που εγινε αυτοκρατειρα στο τελος 8ου-αρχες 9ου αιωνα ηταν κορη του ιερεα της Αθηνας στην Ακροπολη. Αρα τον 9ο αιωνα υπηρχε ζωντανη η πιστη στο 12θεο.Να πω παντως δυο πραματα:
- Μπορει οι φιλοσοφοι που αναφερει ο G60POWER να μην λενε παραλογα πραματα, αλλα συγκρινομενο το Βυζαντιο με οτι συνηπηρξε, σαφεστατα το αδικουν. Εχουν νοημα αυτες οι δηλωσεις μονο αν συγκρινεις το Βυζαντιο με αλλες (είτε παλιοτερες είτε μεταγενεστερες) εποχες.
- Με εξοργιζει να ακουω την απεραντη κοτσανα οτι ο ελληνισμος διεσωθει μεσω της ορθοδοξιας. Ορθοδοξοι ειναι επισης οι Βουλγαροι, Σερβοι, Βλαχοι, Μολδαβοι, Σλαβομακεδονες, Αρμενιοι, Γεωργιανοι που διεσωσαν την εθνικη τους συνειδηση επι οθωμανικης αυτοκρατοριας, χωρις να 'εξελληνιστουν'. Επισης ΔΕΝ τουρκεψαν μουσουλμανοι, οπως Αλβανοι, Βοσνιοι, Πομακοι, Κουρδοι, Αζεροι, Τσερκεζοι, Αραβες, Τσετσενοι, Περσες κλπ. Και φυσικα ειναι ελληναρες στη συνειδηση οι καθολικοι των επτανησων και των κυκλαδων, οι 'τουρκο'κρητικοι που εχουμε ακομα εξοριστους στη Συρια, οι τουρκοκυπριοι μεχρι τον Β'ΠΠ και οι καθολικοι της Magna Grecia.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Κάποτε υπήρχαν πάνω από 40 εκατομμύρια Έλληνες.Πού;;;;
Δεν δεχομαι (ούτε απορριπτω) ....
Συμφωνούμε.
-
Ο greo εξήγησε ήδη πώς είναι λογικό το νούμερο των 40+ εκατομμυρίων Ελλήνων (Έλλην = μετέχων της Ελληνικής - και ουχί εβραϊκής ή εβραιογενούς - παιδείας και του Ελληνικού πολιτισμού = εθνικός = μη χριcτιανός). Ο Αλάριχος πάντως περηφανευόταν ότι σκότωσε κάπου 15 εκατομμύρια Έλληνες επί των ημερών του...
Αλήθεια, πώς είναι δυνατόν ένα τσούρμο ΑΣΤΡΑΤΕΥΤΩΝ, ΑΓΑΜΩΝ ατόμων, που προκρίνουν τα εβραϊκά 'θεόπνευστα' κείμενα και καθυβρίζουν την Ελλάδα να έχουν... διασώσει τον Ελληνισμό;
Μια και έθιξα το θέμα της στράτευσης, πώς τολμά ο ΑΣΤΡΑΤΕΥΤΟΣ ο παπάς ή καλόγερος να μου μιλά για 'πατρίδα';
Πώς τολμά ο ΑΓΑΜΟΣ να μιλά για 'οικογένεια';
Εγώ γιατί είμαι υποχρεωμένος ως Έλλην πολίτης να υπηρετήσω τη στρατιωτική μου θητεία και ο παπάς όχι; Και γιατί η γνώμη του ΑΓΑΜΟΥ και ΑΣΤΡΑΤΕΥΤΟΥ βαρύνει περισσότερο από τη δική μου;
-
Ιερέας από το Ρέθυμνο εκδίδεται στην Ισπανία
Ένας ιερέας από το Ρέθυμνο αποτελεί τον πρώτο Έλληνα πολίτη για τον οποίο υπάρχει ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, με σκοπό την έκδοσή του στην Ισπανία. Η έκδοση Ελλήνων πολιτών σε άλλες χώρες απαγορευόταν μέχρι και το καλοκαίρι του 2004, οπότε και άλλαξαν τα πράγματα με την ισχύ του ευρωπαϊκού εντάλματος συλλήψεως, από την εφαρμογή του οποίου πλέον δεν εξαιρείται η χώρα μας.
Ο ιερέας αυτός, ο οποίος ασκεί και διδασκαλικά καθήκοντα σε σχολείο του Ρεθύμνου, κατηγορείται - ύστερα από καταγγελία στις ισπανικές Αρχές - για σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος ενός 6χρονου κοριτσιού στη Βαρκελώνη. Συγκεκριμένα, ο άνθρωπος αυτός τη χρονική περίοδο 2001-2002 είχε αποσπαστεί στη Βαρκελώνη, προκειμένου να διδάξει σε ελληνορθόδοξο σχολείο. Την περίοδο αυτή υπήρξε καταγγελία σε βάρος του από μία Ισπανίδα, η 6χρονη κόρη της οποίας ήταν μαθήτρια του ιερέα. Η μητέρα κατήγγειλε ότι ο ιερωμένος προέβη σε άσεμνη χειρονομία στη γενετήσια περιοχή του κοριτσιού.
Από το ποινικό δικαστήριο της Βαρκελώνης κινήθηκαν οι διαδικασίες έκδοσης του Κρητικού ιερέα, προκειμένου να διερευνηθούν δικαστικά οι καταγγελίες της μητέρας, όμως οι διαδικασίες δεν προχώρησαν, καθώς υπήρχε εμπόδιο από πλευράς της χώρας μας, που μέχρι τότε αρνείτο να εκδίδει τους Έλληνες πολίτες σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Από τον Ιούνιο του 2004, οπότε και τέθηκε σε εφαρμογή το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για όλες ανεξαιρέτως τις ευρωπαϊκές χώρες, οι ισπανικές Αρχές ενεργοποίησαν αυτή την κοινοτική οδηγία σε βάρος του Ρεθυμνιώτη ιερέα.
Το Εφετείο Κρήτης, χθες, συζήτησε την αίτηση των ισπανικών Αρχών και απεφάνη υπέρ της έκδοσης του Κρητικού, χωρίς βέβαια να εξετάσει την αξιοπιστία της κατηγορίας, καθώς στις περιπτώσεις ενεργοποίησης του ευρωπαϊκού εντάλματος συλλήψεως οι κατηγορίες δε διερευνώνται.
Σήμερα κιόλας ο συνήγορος υπεράσπισης του ιερέα θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης, και την τελική απόφαση - που αναμένεται να εκδοθεί εντός οκτώ ημερών - θα έχει ο Άρειος Πάγος. -
(Έλλην = μετέχων της Ελληνικής - και ουχί εβραϊκής ή εβραιογενούς - παιδείας και του Ελληνικού πολιτισμού = εθνικός = μη χριcτιανός).Άσχετο και από απλή περιέργια...
Εμείς που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε σε αυτή τη χώρα και έτυχε να πιστεύουμε στο Χριστιανισμό και όχι στο Δία, τι είμαστε?
Έλληνες από ότι κατάλαβα όχι, αλλά τότε τι?
Συγνώμη για την 'χαζή' ερώτηση, απλά θα ήθελα να ξέρω... -
Είσαι σίγουρος ότι πιστεύεις πραγματικά στο χριcτιανιcμό; Τον γνωρίζεις στο σύνολό του; Ξέρεις τι πραγματικά πρεσβεύει;
Γιατί, αν δεν ξέρεις τα 'ιερά' κηρύγματα (στο σύνολό τους) και τους κανόνες, τότε δε μπορείς να λες ότι πιστεύεις σ'αυτά!
Και μου κάνει εντύπωση το πώς κάθονται τόσοι άνθρωποι και λένε ότι πιστεύουν σε πράγματα που δεν γνωρίζουν!
-
Είσαι σίγουρος ότι πιστεύεις πραγματικά στο χριcτιανιcμό; Τον γνωρίζεις στο σύνολό του; Ξέρεις τι πραγματικά πρεσβεύει;Γιατί, αν δεν ξέρεις τα 'ιερά' κηρύγματα (στο σύνολό τους) και τους κανόνες, τότε δε μπορείς να λες ότι πιστεύεις σ'αυτά!
Εσύ δηλαδή ξέρεις τι πραγματικά πρεσβεύει; Ξέρεις τα 'ιερά' κηρύγματα στο σύνολό τους και τα έχεις καταδικάσει; Είναι άλλο πράγμα ο χριστιανισμός και άλλο ο κλήρος του.
-
Κώστα, τα έχω μελετήσει πολύ προσεκτικά (κι ακόμα πονάει το κεφάλι μου από την αγραμματοσύνη και την παράνοια που υπάρχει εκεί μέσα), διασταυρώνοντάς τα με τις σύγχρονές τους ιστορικές πηγές. Και ναι, τα έχω απορρίψει.
Για το 'άλλο η θρησκεία, άλλο οι παπάδες', θέλω να σε ρωτήσω το εξής:
Αν υποθέσουμε ότι ΔΕΝ υπήρχαν παπάδες, μοναχοί, κατηχητές, προφήτες και 'άγιοι' και 'όσιοι', τότε ΠΟΙΟΙ έγραψαν αυτά τα κείμενα που σήμερα θεωρούνται 'ιερά'; Από μόνα τους γράφτηκαν; Μήπως τα έστειλε από τον ουρανό ο Γιαχβέ;
Δε στέκει! Ποιος τα'γραψε; Ο κλήρος... Αφού λοιπόν έχουμε τόσα μισελληνικά και μισογυνικά κηρύγματα εκεί μέσα, τα οποία τα'γραψε ο ΚΛΗΡΟΣ, τότε γιατί να μην συμπεράνουμε πως ο ΚΛΗΡΟΣ έγραψε αυτό που νόμιζε και τελικά το επέβαλε ως 'ιερό'; Εκτός αν γράφουν και επιβάλλουν πράγματα που δεν τους εκφράζουν, οπότε ή είναι διχασμένες προσωπικότητες ή εξυπηρετούν κάποιον αφέντη που τους επιβάλλει αυτήν τη βούληση... Το δεύτερο βέβαια δεν παίζει. Το πρώτο είναι κάπως πιθανό, αλλά δε μπορεί να είναι έτσι όλοι τους, οπότε πού καταλήγουμε; Στο ότι, απλούστατα, γράφουν αυτά που αυτοί νομίζουν και έχουν φτιάξει ΑΥΤΟΙ τη θρησκεία όπως εκείνοι ήθελαν και θέλουν!
Άρα: Θρησκεία και κλήρος ταυτίζονται.
ο.ε.δ.
-
Άλλο ρώτησα...
Το τι γνωρίζω για το Χριστιανισμό είναι κάτι που αφορά μόνο εμένα. -
Ο χρήστης giwrgosth έγραψε:
(Έλλην = μετέχων της Ελληνικής - και ουχί εβραϊκής ή εβραιογενούς - παιδείας και του Ελληνικού πολιτισμού = εθνικός = μη χριcτιανός).
Άσχετο και από απλή περιέργια...
Εμείς που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε σε αυτή τη χώρα και έτυχε να πιστεύουμε στο Χριστιανισμό και όχι στο Δία, τι είμαστε?
Έλληνες από ότι κατάλαβα όχι, αλλά τότε τι?
Συγνώμη για την 'χαζή' ερώτηση, απλά θα ήθελα να ξέρω...[list:1kri9f9p]Δεν υπαρχουν χαζες ερωτησεις.Πολυ σωστα το εθεσες, 'ετυχε' να πιστευει ο ελληνας στο Γιαχβε, η μαλλον ποιο σωστα ετσι μας καταντησαν.Το θεμα ειναι περα απ τις παραδοσεις των γιαγιαδων μας (τοσα ηξεραν τοσα ελεγαν, και με το δικιο τους φυσικα) ποσο ειμαστε σε θεση να δουμε τα πραγματα πολυπλερα και με σκεπτικισμο, γιατι οταν ενα παιδι βιωνει τον θρησκευτικο φανατισμο απ το δημοτικο (το βλεπω και στην κορη μου) ειναι δυσκολο μεγαλωνωντας καποιος να δει με ανοιχτο μυαλο οτι αυτο που του επεβαλαν να πιστευει καταρεει κατω απ τα ποδια του.Η ουσια της αφυπνησης δε βρισκεται κατω απ ο πρισμα μιας υποτιθεμενης αντικαταστασης του υπαρχοντος ωβραικου Γιαχβε αλλα στο να κατανοησουμε οτι θρησκεια που την υπηρετουμε μεχρι σημερα με (μετανοιες ,εξομολοηγσεις,σερνομενοι σα τα φιδια στα προσκυνηματα και αλλες ευτελης μορφες θρησκευτικου φανατισμου που εκμηδενιζουν την ανθρωπινη νοημοσυνη) ευλαβεια σημερα ακομα διοικει (οι περισσοτεροι δεν το καταλαβαινουν, στο τελος ομως θα θεσω καποια ερωτηματα να δω ποσο πειστικες απαντησεις θα παρω απ το ποιμνοιο) περιοριζοντας και στερωντας μας βασικες αρχες ελευθεριας και γνωσης.Το ειπα και προχθες, η ουσια δεν ειναι να επιβληθει ο δωδεκαθεισμος ως η ατοφια και πραγματικη θρησκεια αλλα να κατανοηθει ο τροπος και η σοφια με τον οποιο οι προγονοι μας τους αντιμετωπιζαν καθως αυτο πηγαζει μεσα απ την σοφια της σκεψης και των γραμματων, η ουσια δηλ ειναι να καταφερουμε και παλι να σκεφτομαστε και να παραγουμε δημιουργικα.Απο κει και περα (για μενα τουλαχιστον) το Θειο ειναι προσωπικη υποθεση του καθενος και δεν εχει κανενος ειδους υποσταση και μορφη (αυτο ειναι μονο προνομοο του χριστιανισμου που εχει τον υεο στο τσεπακι του).Πρεπει επισης να καταλαβουν οι φανατικοι οτι η οποιαδηποτε θρησκεια (η οποιες ειναι κατασκυασμενες αποκλειστικα και μονο απ τον ανθρωπο) δεν εχει να κανει σε καμια περιπτωση με την υπηκοοτητα του καθε πολιτη.Μπορω να παραμεινω ελληνας πιστεοντας στο αλαχ στο βουδα η στον.......κουδα η στο τιποτα (κατι το οποιο δεν θελει να παραδεχτει η εκκλησια μας για να μη φυγουν τα προβατα απ το μαντρι).Και ερωτω λοιπον εγω ο παραλογικος και ο 'κολασμενος'.[/list:u:1kri9f9p][list:1kri9f9p]Γιατι εγω πληρωνω τη **δικη ** σας θρησκεια, τη στιγμη που αδυνατουμε να επανδρωσουμε οικονομικα τα νοσοκομεια και το στρατο??Να διαχωριστει απ το κρατος και να πληρωνετε εσεις απ την τσεπη σας το θεο σας με κρατησεις που θα γινονται καθε μηνα οπως πχ Γερμανια[/list:u:1kri9f9p][list:1kri9f9p]Αφου η θρησκεια σας εινα η ποιο η δικαιη του κοσμου και δεν εχει να φοβηθει τιποτα στο περασμα των αιωνων, γιατι ο κληρος αντιδραει σπασμωδικα στο ακουσμα του δωδεκαθεου και στις τελετες αυτων?Απο που πηραν το δικαιωμα να συκοφαντουν (ακομα και σημερα) και να καταριουνται?[/list:u:1kri9f9p][list:1kri9f9p]Γιατι τα χρηματα (μιλαμε για κατι δις ετησιως) απ τις περιφορες των εικονων (ειπαμε, αυτο δεν ειναι ειδολωλατρεια) και τις καταθεσεις των φτωχων δεν φορολογουνται?[/list:u:1kri9f9p][list:1kri9f9p]Γιατι πρεπει να πληρωνω 6 000 000 ευρω μεσω του υπουργειου εξωτερικων στο πατριαρχειο της κωσταντινουπολης (απο τα οποια τους φορολογουν οι τουρκοι) τη στιγμη που αδυνατω να αγορασω αεροπλανα για να αμυνθω την πατριδα μου?[/list:u:1kri9f9p][list:1kri9f9p]Μπορει καποιος να μου δωσει σαφης και πειστικες απαντησεις?[/list:u:1kri9f9p]
-
Μάκη για αυτά που λές (και με τον τρόπο που τα λές! )θα μπορούσαμε να κουβεντιάζουμε για πολλές ώρες!!
Ομως.Μια ερώτηση.Γράφεις:
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Η ουσια της αφυπνησης δε βρισκεται κατω απ ο πρισμα μιας υποτιθεμενης αντικαταστασης του υπαρχοντος ωβραικου Γιαχβε αλλα στο να κατανοησουμε οτι θρησκεια που την υπηρετουμε μεχρι σημερα με (μετανοιες ,εξομολοηγσεις,σερνομενοι σα τα φιδια στα προσκυνηματα και αλλες ευτελης μορφες θρησκευτικου φανατισμου που εκμηδενιζουν την ανθρωπινη νοημοσυνη)
Θεωρείς ότι μιλάς εδω μέσα με ανθρώπους θρησκόληπτους?
Αυτό που με ενοχλεί είναι ο φανατισμός από οποιαδήποτε πλευρά!
Και οι της Εκκλησίας θα έχουν κάποια επιχειρήματα, και οι της Θρησκείας (που είναι εντελώς άλλο πράγμα) θα έχουν κάτι να καταθέσουν και οι ενάντιοι θα έχουν κάτι να πουν!
Προσωπικά μου αρέσει ο Χριστιανισμός,όπως τον έχουμε διαμορφώσει στην Ελλάδα (μίξη με Δωδεκάθεο) αλλά εκκλησία δεν πάω ποτέ!Είμαι θεούσα?
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Προσωπικά μου αρέσει ο Χριστιανισμός,όπως τον έχουμε διαμορφώσει στην Ελλάδα (μίξη με Δωδεκάθεο)..Τωρα με μπερδεψες! Μπορεις να γινεις λιγο πιο αναλυτικος;
-
Ξεκίνησα, που λέτε, να γράφω μακροσκελή απάντηση στο word, αλλά τη σταμάτησα για τους εξής λόγους:
- ορισμένοι κατηγορούν τους φανατισμένους ορθόδοξους πιστούς. Εγώ εδώ μέσα τουλάχιστον δεν είδα κάποιον (μήπως είμαι εγώ αυτός; Μπορεί, ας το κρίνει άλλος). Από ορισμένα γραφόμενα δεν βγαίνει απλώς αντιπάθεια, αλλά μίσος, άρα δεν υπάρχει έδαφος για γόνιμη συζήτηση.
- το υποτιθέμενο μίσος των Χριστιανών κατά των 'Εθνικών' δεν μπορώ να φανταστώ ότι ήταν μεγαλύτερο από αυτό που βγαίνει από τα ανωτέρω γραφόμενα. Προσωπικά πάντως, πλην κάποιων μισοβαρεμένων κυράδων και ημιαγράμματων ιερέων, δεν έχω συναντήσει φανατικούς στο χώρο της Ορθόδοξης εκκλησίας.
Χαλαρώστε λοιπόν, δείτε τι συμβαίνει στην πραγματικότητα σήμερα, κατανοήστε το ποιοι είναι αυτοί που σας στερούν την ελευθερία ή κατευθύνουν την κοινή γνώμη προς το συμφέρον τους και τα λέμε εν καιρώ.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Θεωρείς ότι μιλάς εδω μέσα με ανθρώπους θρησκόληπτους?[list:3051htwy]Θρησκοληπτοι Νικο, δεν ειναι μονο οσοι εκδηλωνονται σε στυλ 'Λουκα' .Υπο αυτο το πρισμα (οχι μονο αλλα σε πανελλαδικο επιπεδο) ναι, εχουμε να κανουμε με θρησκοληπτους.[/list:u:3051htwy]>Αυτό που με ενοχλεί είναι ο φανατισμός από οποιαδήποτε πλευρά!
Και οι της Εκκλησίας θα έχουν κάποια επιχειρήματα, και οι της Θρησκείας (που είναι εντελώς άλλο πράγμα) θα έχουν κάτι να καταθέσουν και οι ενάντιοι θα έχουν κάτι να πουν!
[list:3051htwy]Δε νομιζω οτι οι 'πραγματικοι ιστορικοι' μιλουν με φανατισμο, αλλα με επιχειρηματα τα οποια η θρησκεια δεν μπορει να αντικρουσει.Δε νομιζω οτι ακομα κι ενας Χριστοδουδος μπορει να παραταξει σαφη επιχειρηματα.Μιλουσε ενας βλακας θρησκοληπτος στη Νετ σημερα και ελεγε οτι η αγαμια (η σωστη αγαμια μαλιστα και το τονισε, αρα οι σωστοι αγαμοι κατα τον χριστιανισμο-γιατι για το συγκεκριμενο επικαλεστηκε τις γραφες τους-ειναι ισαξιοι με το Χριστο, που φορουσε εναν μανδυα......) ειναι ανωτερη απ την οικογενεια.Με συγχωρεις Νικο, αλλα οχι μονο δε θα παρω αλλα ειμαι και στην ευχαριστη θεση να του ριξω και εναν κουβα με σκ@τ@ γιατι μονο για αυτο αξιζουν.Προσωπικα, για μενα, ο Χριστος ηταν το θυμα ολης αυτης της σκευωριας του φανατισμου και του μισους, αρχης γενομενης απ την δημιουργια της βιβλου την οποια στην συνεχεια ταυτισαν με την καινη διαδηκη (σβηστηκαν και ξαναγραφηκαν απειρες φορες μεχρι να τα φερουν στα μετρα τους για να δημιουργησουν τον χριστιανισμο)και τον χρησιμοποιουν για να αλητευουν παγκοσμιως.Το να μου πει καποιος οτι σεβεται το προσωπο του Χριστου, σαν ανθρωπο (το δεχομαι και το υποκλινομαι) η να παρομοιαζει το θεο του διαμορφωνωντας το προσωπο του Χριστου (ηθικο στηριγμα της μεταθανατιας ζωης, ειπαμε ο καθενας διαμορφωνει το Θειο με τα δικα του μετρα και σταθμα αν και εδω που τα λεμε η συνηδηση ειναι ο μεγαλυτερος τιμωρος, το μετα δεν το γνωριζει κανει για να πλαθει μυθους και να δημιουργει εμπορικα θρησκευτικα κεντρα) εχει τεραστια διαφορα με το δογμα που λεγεται χριστιανισμος.Προσωπικα δεν το δεχομαι ουτε σαν παραμυθι, και αν θελουν καποιοι (και αντεχουν ) χωρις φλυαριες και αερολογιες, να το θεσουμε ξεκινωντας απ την αρχη, με μια ερωτηση του στυλ 'ποιος εγραψε την βιβλο'? Αν καπου κανω λαθος ειμαι ετοιμος να το δεχτω, ομως θα πρεπει να παραταθουν ουσιαστικα επιχειρηματα.[/list:u:3051htwy]>Προσωπικά μου αρέσει ο Χριστιανισμός,όπως τον έχουμε διαμορφώσει στην Ελλάδα (μίξη με Δωδεκάθεο) αλλά εκκλησία δεν πάω ποτέ!Είμαι θεούσα?
[list:3051htwy]Τι ειναι αυτο που σου αρεσει απ τον χρστιανισμο?Θεωρω πως εννοεις την ουσια του δογματος τους και οχι τις εκδηλωσεις (κοινωνικες θα ελεγα εγω) του Πασχα κλπ κλπ.[/list:u:3051htwy][list:3051htwy]Διαφωνω ομως οτι εχουμε εμεις διαμορφωσει τον χριστιανισμο (εχει χυθει πολυ αιμα Νικο για να τον καθιερωσουν παση θυσια) και ακομα χειροτερα οτι εχει μιξαριστει με το δωδεκαθεο (το θεωρω ιεροσυλια και συκοφαντια).Αμα ειναι μαγκες ας αφησουν το δωδεκαθεισμο να τον επιλεξουν οι πολιτες (οποιοι επιθυμουν φυσικα) μεσα απ τα τοσα θρησκευματα Καταλαβαινωεις οτι ακομα φοβουνται (οχι το δωδεκαθεο αλλα να μην αρχισει παλι να λειτουργει ο εγκεφαλος και πως να εξηγησουμε τις απατες/θαυματα και αλλα παρεμφερη ιληθιωδη μαγικα τεχνασματα).Οχι μονο δεν το σεβαστηκαν αλλα πανω στις ιερες τελετες των ελληνων καθιερωσαν τις δικες τους και σημερα ο ελληνας δεν γνωριζει τι ακριβως γιορταζαμε στις προκαθορισμενες ημερομηνιες που βεβηλωσαν οι αγιοι απεσταλμενοι του θεου.Παραθετω μερικα[/list:u:3051htwy][list:3051htwy]Η ημερομηνια γεννησης του Χριστου αλλαξε επτα φορες για να την καθιερωσουν τελικα στις 25/12 οπου οι ελληνες γιορταζαν τους δικους τυς θεους (Διονυσος κυριως).Στην πραγματικοτητα κανεις δεν γνωριζει την πραγματικη ημερομηνια γενησης τους Χριστου. [/list:u:3051htwy][list:3051htwy]Γιορτη της Αρτεμης τον δεκαπενταυγουστο[/list:u:3051htwy][list:3051htwy]Οι εορτες των παναθηναιων εγιναν εορτες της παναγιας[/list:u:3051htwy][list:3051htwy]Η Αθηνα προστατης των γραμματων αντικατασταθηκε απ τους μισελληνες τρεις ιεραρχες[/list:u:3051htwy][list:3051htwy]Η εορτη των Διοσκουρων εγινε Κοσμα και Δαμιανου[/list:u:3051htwy][list:3051htwy]Το λιβανι μπροστα στα αγαματα απαγορευτηκε με εντολη του Μ.Κωνσταντινου για να το εφαρμοσουν αργοτερα και οι χριστιανοι[/list:u:3051htwy][list:3051htwy]Το κυπαρισι των νεκροταφειων μεταφερθηκε κι αυτο στη νεα θρησκεια[/list:u:3051htwy][list:3051htwy]Ο Δευκαλιωνας και η Πυρα εγιναν Νωε[/list:u:3051htwy][list:3051htwy]Ο ιερος σταυρος του Μινωα ηλικιας 3500 ετων ο αλαβαστρινος ισοσκελης σταυρος που βλεπουμε στο μουσειο Ηρακλειου ηταν πανιερο συμβολο των ελληνων, το οποιο οικειοποιηθηκαν οι εβραιοχριστιανοι[/list:u:3051htwy][list:3051htwy]Παρεθεσα μερικα γιατι αδυνατω να τα γραψω ολα[/list:u:3051htwy][list:3051htwy]Απο εδω ξεκιναει καποιος αν θελει να ξετιλυξει το νημα της θρησκευτικης απατης, οπου στοιχεια για να τα επιβεβαιωσει υπαρχουν απειρα καθως και να τα αποριψει αν κρινει οτι βαση λογικης δε στεκουν.Απλα χρειαζεται να διαθετει ενα προσον.Να αποβαλει το δογματισμο και την προκαταληψη πριν διαβασει οτιδηποτε γιατι η ιστορια, η πραγματικη ιστορια διδασκει πολυ σκληρα πραγματα[/list:u:3051htwy]
-
Γειά σου ρε Μάκη!!!
Λοιπόν.
Η μίξη Δωδεκάθεου και Χριστιανισμού είναι εν μέρει αυτή που περιγράφεις.
Η μίξη παραδόσεων και αρχαίων εθιμων στην Νέα Θρησκεία.Οπως άλλωστε έγινε και με το Δωδεκάθεο (που κι αυτό ήταν Νέα Θρησκεία που αντικατέστησε την Θρησκεία της Μητερας Γης,βλέπε Κρόνος/Δίας κλπ).Η Βίβλος (όπως την ξέρουμε,γιατι υπάρχουν πολλά βιβλία που δεν μπορούμε να διαβάσουμε επειδή είναι κλειδωμένα) γράφτηκε από τους αντίστοιχους Φαρισαίους (αυτούς δηλαδη που ήθελαν να παρουσιάσουν τα πράματα με ένα τρόπο που να τους βολεύει).
Επί της ουσίας περιγράφει καποιους βασικούς κανόνες ζωής (αγάπη, πίστη προς τον σύντροφο, συγγνώμη κλπ). Αυτά που περιγράφει (σε γενικές γραμμές ίσχυαν πάντα και ανεξάρτητα από θρησκεία) με βρίσκουν σύμφωνο.Μην μπλέκεις όμως το τελετουργικό,που προφανώς κανένας Χριστός δεν θα μπορούσε να έχει διατυπώσει.Αυτό είναι εφεύρημα της Εκκλησίας (που έγινε 200 χρόνια μετά τον θάνατο του Χριστού) προκειμένου να ελέγξει τις μάζες και να οργανώσει την δουλειά (αρχικά με καλούς σκοπούς οργάνωσης της λατρείας όπως και σε κάθε εποχή και θρησκεία.Αργότερα για να βγαίνει και κάποιο κέρδος).
Προσωπικά λοιπόν δεν πάω στην εκκλησία αλλά μ' αρέσει αυτή η θρησκεία. ΄Την θεωρώ κάτι σαν το Δωδεκάθεο αλλά πιο εξελιγμένο.Η κοινωνία άλλαξε και οι Θεοί της πρέπει να είναι πιο αφηρημένοι.
Αλλωστε εδω είναι η Κόλαση εδω και ο Παράδεισος.Και μιλάω μόνο για τους Ορθόδοξους.Οι Καθολικοί είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.
Αυτά πιστεύω.
Αλλά όσο και αν μου προκαλούν αναγούλα οι διαφοροι 'παπάδες' δεν μπορώ να μην δεχθώ ότι υπάρχουν χιλιάδες παπάδες στην επαρχία (κυρίως) που είναι μεροκαματιάρηδες ή πασχίζουν μαζί με τους χωριανούς τους για την επιβίωση ή είναι καλοί άνθρωποι.Ξέρω έναν που σκάβει μόνος του τα χωράφια του και μαζεύει τους καρπούς,βοηθάει και τους άλλους και στα γλέντια βάζει στην ακρη το καλιμαύκι και τραβάει και το κρασάκι του.Ολους τους κατατάσσω κάπου και ανάλογα τους αντιμετωπίζω.
Απλό. -
Νίκο, δες τη βίβλο κομμάτι-κομμάτι:
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Γειά σου ρε Μάκη!!!Λοιπόν.
Η μίξη Δωδεκάθεου και Χριστιανισμού είναι εν μέρει αυτή που περιγράφεις.
Η μίξη παραδόσεων και αρχαίων εθιμων στην Νέα Θρησκεία.Οπως άλλωστε έγινε και με το Δωδεκάθεο (που κι αυτό ήταν Νέα Θρησκεία που αντικατέστησε την Θρησκεία της Μητερας Γης,βλέπε Κρόνος/Δίας κλπ).[list:hmxx8qlt]Ωωωωωωπ!Αλλο 'αντικατεστησε' και αλλο επιβληθηκε με τη βια.Αν αλλαζε σταδιακα, αυτο θα γινοταν αν οι ελληνες πολιτες δεχοταν τον χριστιανισμο ομαλα (εξαλου το δωδεκαθεο δεν ηταν υποχρεωτικο), που σημαινει οτι αυτοι θα επρεπε να ειχαν τον πρωτο λογο στην κριση τους και να το δεχτουν η να το αποβαλουν κατι το οποιο δυστιχως δεν εγινε.[/list:u:hmxx8qlt]>Η Βίβλος (όπως την ξέρουμε,γιατι υπάρχουν πολλά βιβλία που δεν μπορούμε να διαβάσουμε επειδή είναι κλειδωμένα) γράφτηκε από τους αντίστοιχους Φαρισαίους (αυτούς δηλαδη που ήθελαν να παρουσιάσουν τα πράματα με ένα τρόπο που να τους βολεύει).
Επί της ουσίας περιγράφει καποιους βασικούς κανόνες ζωής (αγάπη, πίστη προς τον σύντροφο, συγγνώμη κλπ). Αυτά που περιγράφει (σε γενικές γραμμές ίσχυαν πάντα και ανεξάρτητα από θρησκεία) με βρίσκουν σύμφωνο.
[list:hmxx8qlt]Τι εννοεις 'κλειδωμενα'?Δεν τα δινουν στη δημοσιοτητα η δεν μπορει να τα καταλαβει ο κοσμος?Γιατι εγω εχω την εντυπωση οτι συμβαινει το δευτερο.Βλεπεις ο απατεωνας εχει τον τροπο να τα γραφει κατα τετοιο τροπο που να μην τα καταλαβαινει ουτε ο ιδιος και να επικαλειτε το θειο της γραφης, αλλα λογια να αγαπιοματε δηλ.[/list:u:hmxx8qlt][list:hmxx8qlt]Σε γενικες γραμμες που σε βρισκουν συμφωνο ρε Νικο?Ολα τα γραπτα τους καταριουνται τον ελληνισμο και εξυψωνουν το ισραηλ.Απορω πως το δεχεσαι.Συμφωνουμε ομως στο ποιοι γραψαν τα βιβλια αυτα.[/list:u:hmxx8qlt]>Μην μπλέκεις όμως το τελετουργικό,που προφανώς κανένας Χριστός δεν θα μπορούσε να έχει διατυπώσει.Αυτό είναι εφεύρημα της Εκκλησίας (που έγινε 200 χρόνια μετά τον θάνατο του Χριστού) προκειμένου να ελέγξει τις μάζες και να οργανώσει την δουλειά (αρχικά με καλούς σκοπούς οργάνωσης της λατρείας όπως και σε κάθε εποχή και θρησκεία.Αργότερα για να βγαίνει και κάποιο κέρδος).
[list:hmxx8qlt]Συμφωνουμε, και θα προσθεσω οτι 200 χρονια μετα παντρεψαν το νεο με το παλιο και εφτιαξαν τη νεα θρησκεια.Αρα το τελετουργικο ως ατοφια θρησκεια, ουτε αυτο υπαρχει[/list:u:hmxx8qlt]>Προσωπικά λοιπόν δεν πάω στην εκκλησία αλλά μ' αρέσει αυτή η θρησκεία. ΄Την θεωρώ κάτι σαν το Δωδεκάθεο αλλά πιο εξελιγμένο.Η κοινωνία άλλαξε και οι Θεοί της πρέπει να είναι πιο αφηρημένοι.
Αλλωστε εδω είναι η Κόλαση εδω και ο Παράδεισος.
[list:hmxx8qlt]Η θεοι ηταν αφηρημενοι, οι χριστοδουλοι μας τους ορισαν με ασπρα μαλια και γενια.Τετοια επικοινωνια με το θεο δεν εχει προηγουμενο.[/list:u:hmxx8qlt]>Και μιλάω μόνο για τους Ορθόδοξους.Οι Καθολικοί είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.
[list:hmxx8qlt]Να αλλος ενας διχασμος.Αν τα βιβλια ηταν θεοπνευστα δε νομιζω οτι θα υπηχαν ασαφειες, ατελειες και ιστορικες ασυναρτησιες.Γι αυτο και δημιουργηθηκαν χιλιες δυο αιρεσεις και τρωγωνται σα τα σκυλια, που να φαγωθουν και να μη μεινει κανενας.Ο θεος θα μιλουσε καθαρα να τον καταλαβαινει ολος ο κοσμος σε ολα μηκη και πλατη της γης.[/list:u:hmxx8qlt]>Αυτά πιστεύω.
Αλλά όσο και αν μου προκαλούν αναγούλα οι διαφοροι 'παπάδες' δεν μπορώ να μην δεχθώ ότι υπάρχουν χιλιάδες παπάδες στην επαρχία (κυρίως) που είναι μεροκαματιάρηδες ή πασχίζουν μαζί με τους χωριανούς τους για την επιβίωση ή είναι καλοί άνθρωποι.Ξέρω έναν που σκάβει μόνος του τα χωράφια του και μαζεύει τους καρπούς,βοηθάει και τους άλλους και στα γλέντια βάζει στην ακρη το καλιμαύκι και τραβάει και το κρασάκι του.
Ολους τους κατατάσσω κάπου και ανάλογα τους αντιμετωπίζω.
Απλό.[list:hmxx8qlt]Συμφωνω.Κι εγω μαζι σου.Και τετοιοι παπαδες (ασχετα το πιστευω, θα μπορουσα να με την ιδια ακριβως λογικη να σεβαστω και ιερεα του βουδισμου η οτιδηποτε αλλο, πανω απ ολα ο ανθρωπος) λειτουργησαν επαναστατικα στα 400 χρινια σκλαβιας και αφοριστηκαν απ τους βρυκολακες γιατι θιγοταν τα συμφεροντα τους και ηθελαν να τα εχουν καλα με τους τουρκους οπως αφορισαν ολους τους ιερους επαναστατες[/list:u:hmxx8qlt]
-
Αυτο που με προβληματιζει ειναι οτι θεωρουμε ως δεδομενο την υπαρξη καποιου (οποιουδηποτε) θεου,και ψαχνουμε να βρουμε και αν θα επρεπε να υπαρχουν καποιοι 'εξουσιοδοτημενοι' ιερεις του.
Ολες μα ολες οι θρησκειες ειναι ανθρωπινες επινοησεις,και ολες μα ολες οι εκκλησιες,ειναι πανεξυπνες επιχειρησεις που στηθηκαν με μοναδικο τους σκοπο το κερδος.
Αυτα τα λεω,διοτι,δεν μπορει κανενας ανθρωπος (απο τα εξι δισεκατομμυρια που υπαρχουν στον πλανητη σημερα) να αποδειξει την υπαρξη του οποιουδηποτε 'θεεικου' η 'αυλου' οντως.
Λαικες δοξασιες,και λογια του 'αερα' μονο. -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Ολες μα ολες οι θρησκειες ειναι ανθρωπινες επινοησεις,και ολες μα ολες οι εκκλησιες,ειναι πανεξυπνες επιχειρησεις που στηθηκαν με μοναδικο τους σκοπο το κερδος.Αααααακριβώς... Και γι' αυτό ΟΛΕΣ (από τις αρχαιότερες, μέχρι τις πιο σύγχρονες) θρησείες εξασκούν ασφυκτικό έλεγχο στο όποιο ποιμνίο τους, ο οποίος μάλιστα αναφέρεται και σε πράγματα από τα οποία κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει ή να ελέγξει... πχ θάνατος...
Αυτα τα λεω,διοτι,δεν μπορει κανενας ανθρωπος (απο τα εξι δισεκατομμυρια που υπαρχουν στον πλανητη σημερα) να αποδειξει την υπαρξη του οποιουδηποτε 'θεεικου' η 'αυλου' οντως.
Λαικες δοξασιες,και λογια του 'αερα' μονο.Επίσης ακριβώς...
Βέβαια, στα θέματα της πίστης, δεν χωράει **ούτε χλευασμός, ούτε περιφρόνηση, ούτε φυσικά και φανατισμός. **
Υ.Γ.: Το ότι η Ελλάδα είναι ένα θεοκρατούμενο κράτος, δεν χωράει αμφιβολία. Μόνο το ότι οι ιερείς (κάποιοι... όχι όλων των θρησκειών...) μισθοδοτούνται από το Ελληνικό δημόσιο με εξοργίζει!!! Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει κάποιος θαραλέος πολιτικός να τολμήσει τον πραγματικό διαχωρισμό...
Υ.Γ.2: Το ότι η χριστιανισμός είναι όμως μέρος του Ελληνισμού είναι κάτι που επίσης δεν μπορώ να αμφισβητήσω, για τα τελευταία 1500 χρόνια τουλάχιστον...
Υ.Γ.3: Πρόσφατα διάβασα ένα βιβλίο από κάποιον Χατζηνικολάου (όχι τον γνωστό παρουσιαστή) 'Το Ελιξήριο της Αθανασίας' (μυθιστόρημα σε στυλ Κωδικός Da vinci) το οποίο λέει ότι ουσιαστικά τη βίβλο συνέγραψαν οι Ρωμαίοι, οι οποίοι, αφού είδαν ότι δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν με άλλα μέσα τη νέα θρησκεία (καμία σχέση με τη σημερινή), αποφάσισαν να την αντιμετωπίσουν δόλια... Μυθιστόρημα, το ξέρω, αλλά ενδιαφέρον...
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Λαικες δοξασιες,και λογια του 'αερα' μονο.Ούτε μπορεί κάποιος να αποδείξει τη μη-ύπαρξή του επίσης, όπως και τη μη-ύπαρξη των καλικάτζαρων. Άρα σύμφωνα με το πείραμα της γάτας του Σρέντιγγερ ο θεός και υπάρχει και δεν υπάρχει ταυτόχρονα.
"ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ"