-
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
Να κάνω μια ερώτηση, είναι δυνατόν μόνο 10 άλογα να χάνονται από την μετάδοση? Δεν θα έπρεπε να είναι περισσότερα?Εξαρτάται απο το δυναμόμετρο.
Το Dynojet σύμφωνα με τα λεγόμενα ειδικού έχει μεγάλα τύμπανα και είναι κυρίως για αυτοκίνητα με πολύ μεγαλύτερες ιπποδυνάμεις απο αυτά που αναφέρουμε εδώ,γι'αυτό και οι απώλειες δείχνουν λίγες.
Επίσης δεδομένου οτι οι απώλειες,στη διαδικασία της μέτρησης,αυξάνουν όσο αυξάνουν οι στροφές του κινητήρα και δεδομένου επίσης οτι η μέγιστη ιπποδύναμη της 2.0Τ ήταν μόλις στις 4500 σαλ,αυτα σημαίνουν οτι και οι απώλειες στις στροφές αυτές θα είναι λιγότερες συγκριτικά με το να αποδίδονταν η μέγιστη ισχύς π.χ. στις 5500 σαλ.
Αυτό ακριβώς δίνει συγκριτικό πλεονέκτημα στη 2.0Τ χαμηλά διότι βγάζει περισσότερα άλογα στο δρόμο στις μεσαίες στροφές σε σύγκριση με κάποιο άλλο αυτοκίνητο που αποδίδει τα ίδια άλογα σε ψηλότερες στροφές.Απο την άλλη είναι και μειονέκτημα διότι στις ψηλές στροφές που χρειάζεται ΚΑΙ ιπποδύναμη για να πετύχει υψηλή τελική ταχύτητα,το μοτέρ πέφτει σε ισχύ (στο στρόφαλο) και αυξάνονται και οι απώλειες (όπως είπαμε) με αποτέλεσμα η 2.0Τ να περιορίζεται στα 218 Km/h,ενω η C230 να αγγίζει τα 235 km/h (εδώ βέβαια παίζει ρόλο και η κορυφαία αεροδυναμική της C230,εν αντιθέσει με το μέτριο 0.30-0.32 της 2.0Τ). -
Ο χρήστης GTZ έγραψε:
....
Επίσης δεδομένου οτι οι απώλειες,στη διαδικασία της μέτρησης,αυξάνουν όσο αυξάνουν οι στροφές του κινητήραΔεν είχα ιδέα γι'αυτό, ευχαριστώ!
-
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
....Επίσης δεδομένου οτι οι απώλειες,στη διαδικασία της μέτρησης,αυξάνουν όσο αυξάνουν οι στροφές του κινητήρα
Δεν είχα ιδέα γι'αυτό, ευχαριστώ!
Κι εμένα πολύ μου αρέσει να μαθαίνω τέτοιες λεπτομέρειες!
-
Για να μην ανοιγω καινουργιο τοπικ θα ηθελα να σασ ρωτησω ποια η γνωμη σας για τησ εξατμισης BEDA?
Ενας φιλος μου σκεφτεται να αλλαξει και του προτειναν αυτες.εχει καποιος καποια εμπειρια?Τον απασχολει ο ηχος να ειναι σε λογικα πλαισια και να ειναι αξιοποιστες. -
Ανασταση θεματος:
Ποιες οι επιπτωσεις ενος σκουριασμενου τελικου; Ή αλλιως, το τελικο μου σκουριασε και εφοσον ο ηχος και οι ρυποι ειναι εντος οριων για ποιο λογο να το αλλαξω;
-
Αν με το 'σκούριασε' εννοείς και τρύπησε, τότε θα έχει επιπτώσεις στην απόδοση του αυτοκινήτου, αφού η πίεση των καυσαερίων, σε όλο το μήκος της εξάτμισης, δεν θα είναι αυτή που πρέπει.
-
Γιατί τα καυσαέρια κάτω από το αυτοκίνητο ΜΠΑΙΝΟΥΝ στη καμπίνα.
Αν διαλύσει εσωτερικά το καζανάκι μπορεί να βουλώσει το ηχοαπορροφητικό υλικό την εξάτμιση. Ακόμα, αν πέσει λίγο και μαγκώσει στο δρόμο μπορεί να γίνει μεγάλη ζημιά.
-
εχει κανεις ακουστα τις εξατμισεις supersport;διαφημιζονται πολυ σε περιοδικα με ειδη tuning,αλλα μεχρι τωρα ηξερα τις supersprint μονο,
και οχι τις supersport.μαλιστα βγαινουν με 45 διαφορετικων ειδων μπουριων. -
Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ.....ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΑΣ ΚΟΙΝΩΣ POPEYE
ΕΠΙ 5ΕΤΙΑΣ ΕΙΧΑ ΣΤΟ ΚΟΥΠΕ ΜΟΥ ΦΟΥΛ ΕΞΑΤΜΙΣΗ ΑΠΟ ΕΜΠΡΟΣ ΕΩΣ ΠΙΣΩ..ΤΕΛΕΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ...ΑΥΞΗΣΗ ΙΠΠΟΔΥΝΑΜΗΣ ΠΕΡΙΠΟΥ 7 ΑΛΟΓΑΚΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ...ΚΑΙ ΣΕ ΟΤΙ ΗΘΕΛΑ Ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΗΤΑΝ ΚΟΝΤΑ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ...
ΑΞΙΖΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΞΑΤΜΙΣΑΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ..ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟΥ...
ΜΗΝ ΜΠΛΕΞΕΤΕ ΜΕ ΨΕΥΤΟΜΑΡΚΕΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΤΡΕΛΕΣ ΙΠΠΟΔΥΝΑΜΕΙΣ..ΠΗΓΑΙΝΤΕ ΣΤΟ ΣΤΕΛΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ..
ΕΙΝΑΙ ΜΙΑΟΥΛΗ 54& ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΟΥ 165(ΓΗΠΕΔΟ ΜΟΣΧΑΤΟΥ)
ΤΗΛ. 2109412900-9484338
ΦΑΞ 2109415302 -
Οϋτε διαφήμηση να τού'κανες ρε φιλε
-
δηλαδη η remus,supersprint,sebring κλπ που εχουν εργοστασια κ φτιαχνουν τις εξατμισεις για καθε αυτοκινητο ξεχωριστα κ στελεχωνονται απο μηχανολογους ειναι για τα μπαζα?ενω ο μαστρο-ποπαυ,ολιβ ,μητσος racing exhausts ειναι επiστημονας ε?ασε μας ρε φιλε με τους κατσαρολακηδες...αλλα βεβαια αμα η εξατμιση δεν κανει σαν group a tι σο'ι' εξατμιση ειναι
-
ναι μαστορες ολοι τους....
ασε δε που οταν τους ελεγα πως ακριβως θελω να φτιαξω το διχαλο μου και που να βαλω το καταλυτη ολοι αυτοι πιο...πανω με κοιταγαν σα εξωγηινο μου ανεπτησαν ηλιθιες θεωριες οτι το δικο τους χειροποιητο χταποδι ηταν το καλυτερο και μου ζηταγαν με 2-3πραματακια ακομα 400+ευρω...πηγα στη πατρα. βρηκα ενα καλο παιδι και μαστορα σωστο. εφαρμοσε πληρως τις οδηγιες μου και εφτιαξα εξατμιση με 250ευρω...αει σιχτιρ με ολα τα μαστορια πια στην αθηνα...
πηραν ενα κουρμπαδωρο και νομιζουν οτι εγιναν επιστημονες...πες στο ποπαυ να σου υπολογισει παλμους με βαση τους εκκεντροφορους σου το βυθισμα και την ταχυτητα ανοδου του εμβολου και αν δε σε πεταξει εξω απο το μαγαζι να με χεσεις.
για κανα τελικο και κανα καταλυτη καλοι ειναι ολοι και καποιοι δεν αντιλεγω καλυτεροι. απο εκει και περα υπαρχει και μια σουπερσρπιντ και καποια εργοστασια που ξερουν καλυτερα απο εμας και πριν απο εμας....
-
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
ασε δε που οταν τους ελεγα πως ακριβως θελω να φτιαξω το διχαλο μου και που να βαλω το καταλυτη ολοι αυτοι πιο...πανω με κοιταγαν σα εξωγηινο μου ανεπτησαν ηλιθιες θεωριες οτι το δικο τους χειροποιητο χταποδι ηταν το καλυτερο και μου ζηταγαν με 2-3πραματακια ακομα 400+ευρω...πηγα στη πατρα. βρηκα ενα καλο παιδι και μαστορα σωστο. εφαρμοσε πληρως τις οδηγιες μου και εφτιαξα εξατμιση με 250ευρω...αει σιχτιρ με ολα τα μαστορια πια στην αθηνα...
πηραν ενα κουρμπαδωρο και νομιζουν οτι εγιναν επιστημονες...πες στο ποπαυ να σου υπολογισει παλμους με βαση τους εκκεντροφορους σου το βυθισμα και την ταχυτητα ανοδου του εμβολου και αν δε σε πεταξει εξω απο το μαγαζι να με χεσεις.
για κανα τελικο και κανα καταλυτη καλοι ειναι ολοι και καποιοι δεν αντιλεγω καλυτεροι. απο εκει και περα υπαρχει και μια σουπερσρπιντ και καποια εργοστασια που ξερουν καλυτερα απο εμας και πριν απο εμας....
Πηγαινε να δεις τι δουλεια κανει και με ποιους οικους συνεργαζεται στο εξωτερικο...Πηγαινε δες ποσες αντιπροσωπειες εμπιστευονται τον ποπαυ σε κατασκευη βελτιωτικων εξατμισεων..Τελος ρωτα στην πιατσα περι ποπαυ και θα καταλαβεις..
Εγω ποσταρισα τα στοιχεια του ποπαυ γιατι πραγματικα ειναι εξαιρετος στη δουλεια του..και να ξερεις κατι..ολα τα σχεδια που εχει ειναι δυναμομετρημενα και αποδιδουν το μεγιστο βαη εκπομπης ρυπων και προδιαγραφων...πηγαινε μια βολτα εκει, δες και μετα βγαλε συμπερασμα..Ολοι οι βελτιωτικοι οικοι της αθηνας ακομα κ η λορινσερ,καφουνης κλπ φτιαχνουν ολοι τις εξατμισεις τους εκει καθως και καθε ειδους turbo manifold...εσυ βαλε τη ρεμους του εργοστασιου και πορευσου εν ειρηνη...
-
Ο χρήστης Random έγραψε:
Πηγαινε να δεις τι δουλεια κανει και με ποιους οικους συνεργαζεται στο εξωτερικο...Πηγαινε δες ποσες αντιπροσωπειες εμπιστευονται τον ποπαυ σε κατασκευη βελτιωτικων εξατμισεων..Τελος ρωτα στην πιατσα περι ποπαυ και θα καταλαβεις..
Εγω ποσταρισα τα στοιχεια του ποπαυ γιατι πραγματικα ειναι εξαιρετος στη δουλεια του..και να ξερεις κατι..ολα τα σχεδια που εχει ειναι δυναμομετρημενα και αποδιδουν το μεγιστο βαη εκπομπης ρυπων και προδιαγραφων...πηγαινε μια βολτα εκει, δες και μετα βγαλε συμπερασμα..Ολοι οι βελτιωτικοι οικοι της αθηνας ακομα κ η λορινσερ,καφουνης κλπ φτιαχνουν ολοι τις εξατμισεις τους εκει καθως και καθε ειδους turbo manifold...εσυ βαλε τη ρεμους του εργοστασιου και πορευσου εν ειρηνη...
Kαλα, πηγαινε φτιαξε καζανακι στον καθε ποπαϋ χειροποιητο, για να δουλευει με 12 συμπιεση, και αν δεν τα φτυσει σε ενα εξαμηνο, τρυπα μου τη μυτη με σακοραφα!
-
ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΙΑΝΟΥΝΕ ΤΟΝ ΠΟΠΟ ΟΙ ΒΕΛΤΙΩΤΕΣ ΕΝ ΤΕΛΕΙ....
-
o ποπαυ και ο καθε ποπαυ παπαδοπουλος σταμελος καραμπελας κλπ κλπ κλπ
μπορει να ειναι ο καλυτερος στη κατασκευη ενος καζανιου.
μπορει αυτο που θα φτιαξει να ειναι κατασκευαστικα καλυτερο και απο επωνυμα.
ΟΜΩΣ οταν κανεις μια βελτιωση αλλαζοντας τους παλμους ενος συστηματος εξαγωγης-εισαγωγης που πρεπει να αλλαξεις ογκους καζανιων και θεσεις, τοτε ολοι αυτοι ειναι για το πουτσο.και αν εσυ περιμενεις οτι μπορει καποιος απο αυτους να σου υπολογισει τοτε τι και πως χρειαζεσαι στην εξατμιση σου εισαι το λιγοτερο γραφικος....
εγω σπουδασα μηχανολογος και παλι οταν μου τα εξηγουσαν μπερδευομουνα. αλλα τι να ξερουμε ολοι εμεις μπροστα στο μαστρονικολα που εχει φτιαξει ολα τα γρηγορα της ελλαδας και του εξωτερικου...αυτα και οποιος καταλαβε καταλαβε....
-
τον κυριο που αναφερει ο ραντομ δεν τον γνωριζω,
αλλα σιγουρα υπαρχουν μαστορες που πιστευω ειναι πιο ικανοι και εχουν παραπανω γνωσεις πανω στο αυτοκινητο απο καθε αντιπροσωπεια και βελτιωτικο οικο.ειναι λιγοι μεν,αλλα υπαρχουν.
κατι αλλο,που το ρωτησα και κανα δυο σελιδες πριν.
εχει ρε παιδια κανεις ακουστα τις εξατμισεις supersport; -
mporite na mou pite ti eksatmish na valo sto toutou mou ????
-
Θα ηθελα να ακουσω προτασεις για εξατμιση!Εχω πολο 9Ν3 με τα 100 αλογα και θελω μια εξατμιση με ωραιο μπασο ηχο...αλλα χωρις πολυ βαβουρα!
Επισης με ενδιαφερει να ειναι και ομορφη οχι κανενα κανονι...Ακομη κανεις???
-
Σε χειροποιητη νομιζω οτι εσυ θα αποφασισεις τι θελεις,απλα βαλε μεγαλο καζανι για να 'κοψει' θορυβο.
Σε επωνυμη απλα διαλεγεις εταιρια αν και απο οτι ξερω δεν πρεπει να εχεις και απειρες επιλογες πλην των κλασσικων Sebring/Remus αντε και καμια Supersprint...
Περι εξατμισεων...