-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Η Maybach δεν θεωρείται υπερβολή σύμφωνα με τον παραπάνω ορισμό λόγω του κλασικού κόφτη στα 250.Φυσικά δεν θα εμποδίσει κάποιους να την χαρακτηρίσουν υπερβολική με μια προέκταση του ορισμού που θα λέει πως υπερβολικά είναι ΚΑΙ τα αυτοκίνητα που το ονομά τους αρχίζει απο May και τελειώνει σε bach.
Μπορεί η Maybach να έχει κόφτη στα 250, αλλά το εσωτερικό της (φωτό), η πολυτέλεια, αποτελεί υπερβολή ;
- τα 5,7 μέτρα μήκος
- τον 6,3 κινητήρα με τα 640 άλογα
Το σύνολο κρίνεται υπερβολικό ;
-
Θεωρώ φυσιολογικό να πιεί κάποιος μια CocaCola, πολύ το να πιεί δύο και υπερβολικό το να πιεί τρείς στην καθισιά του!
Τα όρια προσαρμόζονται στην εποχή και το περιβάλλον άρα είναι ελαστικά και μεταβλητά. Παλιά ακόμα και η δεύτερη CocaCola ήταν υπερβολή. Στο μέλλον μπορεί η κατανάλωση νερού να είναι υπερβολή.....Με αυτά στο μυαλό μου και εγώ θεωρώ την Bugatti Veyron υπερβολική.
Αυτό όμως δεν με ενοχλεί, δεν είναι αυτός ο λόγος που διαφωνώ με την ύπαρξή της. Αντίθετα η τεχνολογία που διαθέτει σε εφαρμογή θα περάσει σταδιακά και σε αυτοκίνητα που θα οδηγήσω και αυτό μόνο καλό είναι.
Το μόνο που με ενοχλεί είναι η χρήση του ιστορικού ονόματος της μάρκας σε αυτοκίνητο που δεν ταιριάζει με τα βασικά χαρακτηριστικά και θεμελιώδεις αρχές της όπως έχουν αναφερθεί μερικές σελίδες πιο πριν. Και για να προλάβω, δεν το θεωρώ εξέλιξη του χαρακτήρα όπως πχ μπορώ να δεχτώ ότι συμβαίνει με την έγχυση γερμανικών γονιδίων στην Lamborghini αλλά βιασμό. -
Εντάξει, είμαστε κομπλεξικοί. Ευχαριστημένος;
ναι
-
H Veyron είναι κακόγουστη και δεν συνάδει με την υψηλή αισθητική των Bugatti.
-
Ο χρήστης kingalone έγραψε:
Συγνωμη αν ειναι λιγο ασχετο,αλλα θυμοσαστε πριν 10 η και παραπανω χρονια καποιος callaway τι ειχε κανει?sladgehummer αν δεν κανω λαθος λεγοτανε εκεινη εκεινη η κορβετα.Εχω κρατημενο ενα αμερικανικο περιοδικο στο οποιο την εκανε δοκιμη καποιος πρωταθλητης μηχανων.Με πολυ λιγοτερη αξια,εκεινη την εποχη και χωρις ηλεκτρονικα οι προδιαγραφες της ισως και να ητανε πιο ψηλα απο αυτο το τερατουργημα,αλλα σιγουρα ειχε και θα συνεχισει να εχει την υψηλοτερη τελικη.Ας βγει ομως πρωτα στην παραγωγη και βλεπουμε.τι θυμήθηκες άνθρωπε.... Sledgehammer λεγόταν (σημαίνει βαριοπούλα...)
Σπύρος
-
...όσο για την Βεϋρόν...
πραγματικά πιστεύω ότι κάποια στιγμή ο Ετόρε θα σηκωθεί από τον τάφο του να τους κράξει. Το να είσαι (άξια) πρόεδρος ενός (άξια) πάμπλουτου ομίλου (VAG) δε σου δίνει το δικαίωμα να προσβάλλεις την ιστορία, απλά και μόνο επειδή έχεις αρκετό χρήμα στα χέρια σου ώστε να ικανοποιήσεις τη ματαιοδοξία σου...
προσωπικά ως φίλο του αυτοκινήτου προσβάλλει την αισθητική μου η χρήση του ονόματος Bugatti για αυτό το... πράγμα, όπως επίσης και η γερμανοποίηση της Lambo...
και ΟΧΙ, η Έντσο δεν είναι υπερβολή, είναι το αρτιότερα (επίρρημα) γρηγορότερο αυτοκίνητο στον κόσμο αυτή τη στιγμή.
Σπύρος
PS: ο Καββαθάς τι του έκανε του φίλου που τον έκραξε πιο πάνω???
-
PS: ο Καββαθάς τι του έκανε του φίλου που τον έκραξε πιο πάνω???
Τον αγαπάει κατα βάθος απλώς είναι και αυτος γκρινιάρης σαν τον καββαθά
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
H Veyron είναι κακόγουστη και δεν συνάδει με την υψηλή αισθητική των Bugatti.Σ' αυτο 8α διαφωνησω. Πιστευω οτι ειναι αρκετα ομορφη(σιγουρα περισσοτερο απο την EB110) κ διατηρει τα σχεδιαστικα χαρακτηριστικα των Bugatti. To εσωτερικο της απο την αλλη ειναι μια συλλογη κοσμηματων.
Επισης, για να αγορασεις αυτο το αυτοκινητο δεν 3ερω αν πρεπει να εισαι ματαιοδο3ος η παμπλουτος συλλεκτης...
Η χρηστικη α3ια της βρισκεται υπο το μηδεν... -
Συγγνώμη εκ των προτέρων από όσους δε γνωρίζουν την αγγλική.
The Maybach - The Phaeton, The Rolls Royce, That Giant Piece Of Shit By Chrysler.
What is wrong with the designers? these cars are frightful. Or to put it another way, complete arsing shite.
Jolly comfy inside no doubt and each would surely give the local yob in his tricked up - bolt on garbage - exhaust pipe you could shoot a canon ball out of Honda pratty Civic a run for his money, but still shite though aren't they? Have you ever seen so much desperately dull machinery in all your puff eh? eh???!!
Blimey they are fucking horrible.
And whos going to be the first nonce to say 'I'll bet you wouldn't refuse if it was given to you' - why do people say that? no of course I wouldn't refuse it - first chance I get and its on ebay so I can buy an Noble or an Aston or both and still have enough left over for a Fish and Chips and a packet of Woodbines.
I mean what did they model these heaps on? The Housebrick? The Box The Mac G5 Came In? The Boeing 747 Assembly Building?
Graceless shapeless lumps.
Seems to me the suits got involved and made sure that there was no hanky panky with the designers in the windtunnel or on the cad - no muscular arches like a Volante or Viper and no Marilyn curves like a Chimera or Masserati - nothing to frighten the horses.
Some of these things cost over a quarter of a million and if I were to spend that I would want it to look as if I had some taste or individuality - rather than some tosspot rapper like Piff Duddy who knows bling but bugger all else.
They are souless, half arsed, tragically un- hip sheds with no sex appeal or va va voom fit only for well to do pimps and tabloid proprietors.
Have you noticed how difficult it is to be envious of the super wealthy these days? A Maybach, a monster Gucci watch, Versacci jeans and a DKNY tee shirt with the imaginatively designed 'DKNY' in huge letters front and back.
Hard to get all green eyed with those status symbols eh?
Wouldn't it be simpler to walk up and down Kings Road with a big sandwich board saying 'Huge Fashion Victim'?
And just to be absolutely sure of convincing an underwhelmed public of just what a complete ringpeice you are - there is a stretched version of the Maybach at over six metres - just to emphasise its utter absurdity. And yours.
No expense spared - no style, verve or panache spent.
The front end of the new Rolls looks like they had bags of space for big driving light clusters and then some sphincter decides they should glue on some poxy little torch lights instead. All that empty space around these teensie weensie fridge lights seem to apologise for all the empty space in the shape of a big fuck off head light cluster.
Christ that Rolls is ugly.
So how was your day? -
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
προσωπικά ως φίλο του αυτοκινήτου προσβάλλει την αισθητική μου η χρήση του ονόματος Bugatti για αυτό το... πράγμα, όπως επίσης και η γερμανοποίηση της Lambo...
**''Γερμανοποίηση'' της Lambo ; **
NAI, αν κρατά τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της και έχει την καλύτερη ποιότητα κατασκευής απο όλα τα Ιταλικά supercars.
NAI, αν πουλά περισσότερο (το 2003 σημείωσε ιστορικό ρεκόρ στις πωλήσεις, γεγονός που κάνει την αυτοκινητοβιομηχανία-επιχείρηση κερδοφόρα, άρα θα μπορέσει να μας προσφέρει ομορφότερες ιδέες στο προσεχές μέλλον)
και ΟΧΙ, η Έντσο δεν είναι υπερβολή, είναι το αρτιότερα (επίρρημα) γρηγορότερο αυτοκίνητο στον κόσμο αυτή τη στιγμή.
Π.χ εγώ θεωρώ την Enzo σχεδιαστικά-υπερβολική (ίσως η πιο άσχημη Ferrari που έχει βγεί)
Επίσης, θα ήμουν περισσότερο επιφυλακτικός στο θέμα ''το αρτιότερα γρηγορότερο αυτοκίνητο στον κόσμο'' -
Η Lambo εχει πουλησει συνολικα γυρω στα 11.000 κομματια στην ιστορια της. Kα8ε μοντελο της εχει κ συλλεκτικη α3ια. Τωρα με την παραγωγη 4-5.000 Gallardo(τοσο σκοπευει νομιζω) ετησιως μπαινει σε εναν νεο κυκλο...
Κανω quote μια δημοσιευση απο αλλο τοπικ(evo8) που ταιριαζει 'γαντι σε αυτο':
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
....
Πολεμικα ξεπολεμικα δεν ονειρευομαι οτι εχω δυνατοτητες να τα οδηγησω ουτε κοντα στα ορια (χωρις να σκοτωθω ).Νικος
Ποιος 8α μπορεσει να οδηγησει την Veyron στα ορια? Μονο σε οβαλ πιστες 8α μπορει να τρε3ει... Αλλα μην λεω μεγαλες κουβεντες... Δεν κανει καν παρουσιαστει το μοντελο...
Αλλη απορια που μου γεννη8ηκε ηταν εφοσον φτιαγμενα skyline και supra φτανουν κ 3επερνουν τους 1000 ιππους κ 'πανε', γιατι οχι κ η Veyron?
-
Κατ' εμέ, όλα τα υπεραυτοκίνητα συνιστούν υπερβολή. Λόγω τιμής. Για κανέναν άλλο λόγο.
Από εκεί και πέρα, σαφώς και τα θαυμάζω, αλλά μέχρις εκεί. Ίσως έπαιρνα κάποιο εάν είχα τόσα λεφτά να δώσω για το 3ο μου αμάξι (προς το παρόν επικεντρώνωμαι σε πιο επίγεια ζητήματα πχ να βάλω και κανένα φράγκο στον λογαριασμό μου ) αλλά το κόστος τους ξεφεύγει από κάθε λογική... Μόνο η 911 είναι πιο λογική, μιας και φτιάχνεται με την λογική ενός everyday supercar. -
Tα τελευταία νέα που έχουμε, είναι ότι η παραγωγή της Veyron θα καθυστερήσει (για άλλη μια φορά) γύρω στους 15 μήνες, καθώς δεν αναμένεται νωρίτερα από το β εξάμηνο του 2005.
Αιτία ; Τα ''απαιτητικά στάνταρ ποιότητας'' που έχει θέσει ο όμιλος VW.
Eπιπλέον, είναι γνωστό ότι η τελική ταχύτητα μειώθηκε για λόγους ευστάθειας στα 352 χλμ/ω.Γιατί αρχίζω και πονηρεύομαι από τις απανωτές καθυστερήσεις παραγωγής
ΠΗΓΗ : Autopress
-
Δηλαδή εσείς θεωρείτε ότι ο Κώστας Καββαθάς δεν είναι βαθύτατα κομπλεξικός και ήταν υπερβολικό αυτό που έγραψα; Ασφαλώς και δε μου έχει κάνει τίποτα προσωπικά, η παραπάνω άποψη απορρέει από τα γραφόμενά του, όπως αυτά παρουσιάζονται στους 4Τ. Μικρότερος είχα και γω αυτή την κακή συνήθεια, ευτυχώς όμως μεγαλώνοντας συνειδητοποίησα ότι επρόκειτο ασφαλώς για επιβλαβή συνήθεια και σταμάτησα άμεσα. Εξαίρεση το άρθρο του στους 4Τ Μαρτίου που αναφερόταν στις 'κόντρες και τη Βούτα'. Συγχωρήστε με που το διάβασα αλλά για αυτό ευθύνεται ο τίτλος του άρθρου. Όσοι έκαναν τον κόπο να το διαβάσουν, θα απόλαυσαν μπαρουφολογία υψηλού επιπέδου. Ο άνθρωπος δεν παίζεται. Ένα 'φτιαγμένο' αυτοκίνητο 500 ίππων αποτελεί ύψιστη κοινωνική πρόκληση και θέτει σε κίνδυνο την ζωή των υπόλοιπων οδηγών. Ενώ, κ. Καββαθά, αν στη θέση του υπήρχε μία Porsche με αντίστοιχη ιπποδύναμη και επιδόσεις και πενταπλάσια τιμή, τότε θα ήταν αλλιώς τα πράγματα. Ούτε κοινωνική πρόκληση θα υπήρχε (πενταπλάσια τιμή) ούτε θα κινδύνευε κανείς.
Βέβαια μη νομίζετε ότι η άποψή μου για τον λατρεμένο σας εκδότη διαμορφώθηκε μόνο από τα γραφόμενά του. Όχι, έκανε και ο ίδιος ότι μπορούσε για να βοηθήσει. Μαθητής Λυκείου ακόμα, είχε έρθει στο σχολείο μας για να μας μιλήσει για την οδική ασφάλεια. Όλα τα πιτσιρίκια που αγαπούσαν τα αυτοκίνητα, είχαμε τους 4Τ σαν ευαγγέλιο και τον κ. Καββαθά σαν πρότυπο. Τι μας είπε; Ότι τον κατηγορούν πως δεν είναι άντρας και πως κάνει πιάτσα στη Συγγρού και ότι θα χαρεί ιδιαίτερα να αποδείξει σε όποιον θέλει τις αντρικές του ικανότητες. Κοιταζόμαστε αναμεταξύ μας γεμάτη απορία, ίδια με αυτή που ένιωθαν και οι καθηγητές μας. Ο ΤΥΠΟΣ ΕΙΝΑΙ , πάρτε το χαμπάρι. Μπορεί να βγάζει ένα αρτιότατο περιοδικό, αυτό ξέρει να το κάνει καλά, αλλά όσοι διαβάζεται τις προσωπικές του απόψεις, μόνο κακό μπορείτε να κάνετε στον εαυτό σας. Και σας το λέω αυτό εγώ που παλιότερα τον είχα σαν πρότυπο και σαν είδωλο και ταυτιζόμουν με κάποιους που του έστελναν επιστολές και τον περιέγραφαν σαν 'πνευματικό τους πατέρα'. Μεγάλη προσοχή λοιπόν. -
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Ένα 'φτιαγμένο' αυτοκίνητο 500 ίππων αποτελεί ύψιστη κοινωνική πρόκληση και θέτει σε κίνδυνο την ζωή των υπόλοιπων οδηγών.Και βέβαια!
Όταν κάποιος παίρνει ένα αυτοκίνητο σχεδιασμένο να 'αντέχει' το πολύ 200 ίππους και το ανεβάζει στους 500 πόσες είναι οι πιθανότητες να είναι ασφαλές, δεδομένου μάλιστα ότι κατά πάσα πιθανότητα έχει ξοδέψει ελάχιστα χρήματα και ακόμα πιο ελάχιστη (αν μου επιτρέπετε το βαρβαρισμό) κοινή λογική για αναβάθμιση αναρτήσεων/φρένων/ακαμψίας πλαισίου;
Ενώ, κ. Καββαθά, αν στη θέση του υπήρχε μία Porsche με αντίστοιχη ιπποδύναμη και επιδόσεις και πενταπλάσια τιμή, τότε θα ήταν αλλιώς τα πράγματα.
Όσον αφορά την ασφάλεια βεβαιότατα. Όσον αφορά την τιμή σε παραπέμπω σε άλλες δημοσιεύσεις μου σε αυτό το θέμα.
-
Εξαίρεση το άρθρο του στους 4Τ Μαρτίου που αναφερόταν στις 'κόντρες και τη Βούτα'. Συγχωρήστε με που το διάβασα αλλά για αυτό ευθύνεται ο τίτλος του άρθρου
Νομίζω το πρόβλημα είναι οτι θα έπρεπε να έχει ενα τέτοιο τίτλο το άρθρο για να το διαβάσεις.
Ο Καββαθάς δεν είναι τέλειος, έχει όμως άποψη και τα γραφόμενά του είναι δεν είναι 'γκρίνιες' έχουν εμπνευσει ανθρώπους να γίνουν καλύτεροι, πόσοι το έχουνε κάνει αυτό ?
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Tα τελευταία νέα που έχουμε, είναι ότι η παραγωγή της Veyron θα καθυστερήσει (για άλλη μια φορά) γύρω στους 15 μήνες, καθώς δεν αναμένεται νωρίτερα από το β εξάμηνο του 2005.Αιτία ; Τα ''απαιτητικά στάνταρ ποιότητας'' που έχει θέσει ο όμιλος VW.
Eπιπλέον, είναι γνωστό ότι η τελική ταχύτητα μειώθηκε για λόγους ευστάθειας στα 352 χλμ/ω.Γιατί αρχίζω και πονηρεύομαι από τις απανωτές καθυστερήσεις παραγωγής
ΠΗΓΗ : Autopress
Εμ, εύκολο είναι να πετύχεις τέτοιους στόχους;;; Και 400χαω και ευκολοδήγητο, μάλλον είναι πιο δύσκολο απ' ότι ο Πιχ είχε φανταστεί...
Αλήθεια, οι πελάτες που έχουν δώσει (παχυλές) προκαταβολές και τώρα από την μία τους καθυστερούν τις παραδόσεις και από την άλλη μειώνουν την τελική ταχύτητα (είχαν υποσχεθεί 400, μην το ξεχνάμε) τι λένε;;;
Πάντως, αν τελικά τα κατεφέρουν όλα αυτά θα είναι ένα πραγματικό θαύμα...και πιστεύω πως όλοι θα πρέπει να τους βγάλουν το καπέλο...
-
cavallino, αυτό το άρθρο που μας έδωσες ήταν όλα τα λεφτά!
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Αλήθεια, οι πελάτες που έχουν δώσει (παχυλές) προκαταβολές και τώρα από την μία τους καθυστερούν τις παραδόσεις και από την άλλη μειώνουν την τελική ταχύτητα (είχαν υποσχεθεί 400, μην το ξεχνάμε) τι λένε;;;Who gives a shit...
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Εξαίρεση το άρθρο του στους 4Τ Μαρτίου που αναφερόταν στις 'κόντρες και τη Βούτα'. Συγχωρήστε με που το διάβασα αλλά για αυτό ευθύνεται ο τίτλος του άρθρου
Νομίζω το πρόβλημα είναι οτι θα έπρεπε να έχει ενα τέτοιο τίτλο το άρθρο για να το διαβάσεις.
Ο Καββαθάς δεν είναι τέλειος, έχει όμως άποψη και τα γραφόμενά του είναι δεν είναι 'γκρίνιες' έχουν εμπνευσει ανθρώπους να γίνουν καλύτεροι, πόσοι το έχουνε κάνει αυτό ?
Μακάρι να έχει συμβεί αυτό σε ορισμένους. Το καλό που έχει ο Καββαθάς είναι η αγάπη του για την τεχνολογία, οπότε σίγουρα έχει εμπνεύσει κάποιους και τους έχει εμφυσήσει την αγάπη για τα αυτοκίνητα, τις μοτοσυκλέτες, τα αεροπλάνα, το διάστημα. Σε χαρακτήρα όμως σε τι σε ωφελεί; Όταν μου λέει ότι δεν τολμά να οδηγήσει Mercedes γιατί πεθαίνει από ντροπή κάθε φορά που σταματάει στο φανάρι; Μόνο εγώ νομίζω ότι είναι βαθύτατα κομπλεξικός; Βρίζει το 99,9% των Ελλήνων και αποθεώνει μόνο αυτούς που συμφωνούν με τα δικά του πρότυπα. Το θεωρείτε σωστό αυτό;Έναν τέτοιο άνθρωπο θέλετε για πνευματικό καθοδηγητή; Αν ναι, με γεια σας με χαρά σας. Εϊμαστε ενήλικοι και έχουν πλήρη ευθύνη για τις πράξεις μας
BUGATTI VEYRON 16.4: ''Θαύμα'' ή....ματαιοδοξία του κ. Πίχ ;