-
Ο χρήστης kingalone έγραψε:
Συγνωμη αν ειναι λιγο ασχετο,αλλα θυμοσαστε πριν 10 η και παραπανω χρονια καποιος callaway τι ειχε κανει?sladgehummer αν δεν κανω λαθος λεγοτανε εκεινη εκεινη η κορβετα.Εχω κρατημενο ενα αμερικανικο περιοδικο στο οποιο την εκανε δοκιμη καποιος πρωταθλητης μηχανων.Με πολυ λιγοτερη αξια,εκεινη την εποχη και χωρις ηλεκτρονικα οι προδιαγραφες της ισως και να ητανε πιο ψηλα απο αυτο το τερατουργημα,αλλα σιγουρα ειχε και θα συνεχισει να εχει την υψηλοτερη τελικη.Ας βγει ομως πρωτα στην παραγωγη και βλεπουμε.
Nαί, αλλά το θέμα είναι να έχει την υψηλότερη τελική κτλ...σε καθημερινή βάση αφού βγεί στην παραγωγή, και όχι για 100m για την κατάρριψη κάποιου ρεκόρ.Τέτοια υπάρχουν πολλά
Γιατι ποιος ειπε οτι οτι δεν ηταν για καθημερινη χρηση?Αλλο βεβαια αν μπορεις σε δημοσιο δρομο εστω να πλησιασεις αυτη την ταχυτητα.Την θυμηθηκα γιατι βαρεθηκα να ακουω για το αυτοκινητο με την μεγαλυτερη τελικη ενω αυτο εχει βγει εδω και αρκετα χρονια,και μαλιστα χωρις ηλεκτρονικα,και με πολυ λιγοτερα χρηματα,ασχετα αν συγκρινονται σαν συνολο.
Απ' ότι κατάλαβα, είναι εκτός παραγωγής, έτσι ;
Έχω μία λίστα με αυτοκίνητα που έχουν μεγαλύτερες τελικές, αλλά δεν βγήκαν ποτέ στην παραγωγή, δεν ήταν ασφαλή, δεν ήταν πολυτελή, είχαν ημερομηνία λήξης... -
Τελικά η BUGATTI οδηγήθηκε στη μείωση της τελικής ταχύτητας της Veyron, λόγω προβλημάτων σταθερότητας στις πολύ υψηλές ταχύτητες.
Έτσι η τελική, μειώνεται από τα 406 km/h στα 352 km/h, δηλαδή μείωση 54 km/h.
''Ανικανότητα'', λοιπόν, των μηχανικών της BUGATTI-VW να μήν μπορέσουν να εξαλείψουν τα προβλήματα σταθερότητας, ή απλά δεν μπορούν να καταργηθούν οι νόμοι της Φυσικής, δεν έχει βρεθεί δηλαδή, κατάλληλο μαθηματικό μοντέλο που να λύνει τα προβλήματα σταθερότητας των υψηλών ταχυτήτων ;
Αδάμαστο θηρίο, λοιπόν η Veyron ;
-
Δεν νομίζω πως δεν μπορούνε να το κάνουν σταθερό στα 400+χλμ απλώς το δύσκολο είναι να το κάνουν ταυτόχρονα και οδηγικά αποδεκτό σε πιο χαμηλές ταχύτητες.
Για παράδειγμα διάβασα πως τα ελαστικά που θα άντεχαν σε παρατεταμένη ταχύτητα 400+ θα ήτανε πολύ δύστροπα σε χαμηλότερες ταχύτητες οπότε στην πράξη θα ήτανε άχρηστα.
Το πιθανότερο είναι να πωλείται με κόφτη στα 350 και το εργοστάσιο να σου δίνει την δυνατότητα με λίγες μετατροπές (σε ελαστικά κάι ίσως και σε ανάρτηση/αεροδυναμική) να πιάσεις την πραγματική τελική.Ισως και μόνο σε ελεγχόμενο χώρο.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Δεν νομίζω πως δεν μπορούνε να το κάνουν σταθερό στα 400+χλμ απλώς το δύσκολο είναι να το κάνουν ταυτόχρονα και οδηγικά αποδεκτό σε πιο χαμηλές ταχύτητες.Για παράδειγμα διάβασα πως τα ελαστικά που θα άντεχαν σε παρατεταμένη ταχύτητα 400+ θα ήτανε πολύ δύστροπα σε χαμηλότερες ταχύτητες οπότε στην πράξη θα ήτανε άχρηστα.
Το πιθανότερο είναι να πωλείται με κόφτη στα 350 και το εργοστάσιο να σου δίνει την δυνατότητα με λίγες μετατροπές (σε ελαστικά κάι ίσως και σε ανάρτηση/αεροδυναμική) να πιάσεις την πραγματική τελική.Ισως και μόνο σε ελεγχόμενο χώρο.
Το τελευταίο, πάντως που θα ήθελε η BUGATTI και η VW, θα ήταν να πασσάρει στην αγορά ένα υπεραυτοκίνητο το οποίο δεν θα ήταν ασφαλές.
Φαντάσου πόσοι ''ματαιόδοξοι'' θα έσπευδαν στην αγορά μιας Veyron, το όχημα της απόλυτης ιπποδύναμης των 1001 ίππων. Θα ήταν αρκετοί πιστεύω, και γι αυτό θα πρέπει να είναι και ασφαλής.
-
Ακόμα και αν κάποιος δεν ήξερε ότι πρόκειται για το site των 4Τ, θα το καταλάβαινε αμέσως αφού σχεδόν όλοι όσοι ασχολούνται με αυτό, φαίνεται ότι έχουν υιοθετήσει τα συμπλέγματα κατωτερότητας που κατατρέχουν δεκαετίες τώρα το πρότυπό τους, Κώστα Καββαθά. Διαβάζω τις διάφορες απόψεις και δε βλέπω τίποτα άλλο από κακομοιριά και μικρότητα (οι ελάχιστες εξαιρέσεις ας με συγχωρέσουν, δεν αναφέρομαι σε αυτούς). Το θέμα μας είναι μία προσπάθεια κατασκευής του ταχύτερου αυτοκινήτου στον κόσμο και το μόνο που ενδιαφέρει τα μπουμπούκια μας, είναι πώς θα μας πείσουν ότι αυτή η προσπάθεια τους γεμίζει αηδία και αγανάκτηση. Όλοι οι μπουχτισμένοι από υπεραυτοκίνητα και υπερεπιδόσεις. Όλοι αυτοί που ξημεροβραδιάζονται στο γεμάτο με ιστορικά και συλλεκτικά μοντέλα γκαράζ τους και παίζουν την ιστορία της αυτοκίνησης στα δάκτυλα. Και σαν να μην έφταναν αυτά, χλευάζουν και όσους θεωρούν ότι όντως πρόκειται για μία σημαντική προσπάθεια. Τη στιγμή που τα αυτοκίνητα γίνονται όλο και ταχύτερα (μία πολυτελής Mercedes έχει για πλάκα 500 ίππους) και τα υπεραυτοκίνητα ξεπερνούν με άνεση τα 330 km/h, οι κύριοί μας αηδιάζουν και μόνο στη σκέψη μίας Bugatti με 1000 ίππους και 400 km/h τελικής.
Δεν πρόκειται να ασχολιόμουν με το ζήτημα, ούτε με τους συγκεκριμένους κυρίους, δεν αξίζουν καν τον κόπο, αλλά αυτά που διάβασαν ήταν προκλητικότατα. -
Ακόμα και αν κάποιος δεν ήξερε ότι πρόκειται για το site των 4Τ, θα το καταλάβαινε αμέσως αφού σχεδόν όλοι όσοι ασχολούνται με αυτό, φαίνεται ότι έχουν υιοθετήσει τα συμπλέγματα κατωτερότητας που κατατρέχουν δεκαετίες τώρα το πρότυπό τους, Κώστα Καββαθά.
Η προσωπική αιχμή, άκυρη κατα την ταπεινή μου γνώμη, καταστρέφει αυτά που γράφεις παρακάτω φίλε saba.
Το θέμα μας είναι μία προσπάθεια κατασκευής του ταχύτερου αυτοκινήτου στον κόσμο και το μόνο που ενδιαφέρει τα μπουμπούκια μας, είναι πώς θα μας πείσουν ότι αυτή η προσπάθεια τους γεμίζει αηδία και αγανάκτηση. Όλοι οι μπουχτισμένοι από υπεραυτοκίνητα και υπερεπιδόσεις. Όλοι αυτοί που ξημεροβραδιάζονται στο γεμάτο με ιστορικά και συλλεκτικά μοντέλα γκαράζ τους και παίζουν την ιστορία της αυτοκίνησης στα δάκτυλα. Και σαν να μην έφταναν αυτά, χλευάζουν και όσους θεωρούν ότι όντως πρόκειται για μία σημαντική προσπάθεια. Τη στιγμή που τα αυτοκίνητα γίνονται όλο και ταχύτερα (μία πολυτελής Mercedes έχει για πλάκα 500 ίππους) και τα υπεραυτοκίνητα ξεπερνούν με άνεση τα 330 km/h, οι κύριοί μας αηδιάζουν και μόνο στη σκέψη μίας Bugatti με 1000 ίππους και 400 km/h τελικής.
Δεν πρόκειται να ασχολιόμουν με το ζήτημα, ούτε με τους συγκεκριμένους κυρίους, δεν αξίζουν καν τον κόπο, αλλά αυτά που διάβασαν ήταν προκλητικότατα.Εχεις απόλυτο δίκιο, δυστηχώς οι περισσότεροι έλληνες (και όχι μόνο) είναι βαθύτατα κομπλεξικοί και δεν έχουν την παιδία να εκτιμήσουν ενα τεχνολογικό επίτευγμα εκτός και αν μπορούν να το αποκτήσουν. Αυτός που κράζει την bugatti για υπερβολή και ματαιοδοξία το πιθανότερο είναι να έχει κινητό με GPRS, TFT, Java κλπ ενώ θα μπορούσε να κάνει την δουλειά του με ενα κινητό με το 1% του κόστους.
Αύτό δεν είναι υπερβολή?
Και απαντώ:
ΟΧΙ δεν είναι
Η τεχνολογία και η ανθρώπινη πρόοδος είναι για να καλυτερέυουμε την ζωή μας, αυτά που θεωρούμε σήμερα υπερβολέ αύριο θα μας είναι απάραίτητα και η υπερβολή του χθές είναι καθημερινότητα του σήμερα.
Το 19ο αιώνα υπερβολή και ματαιοδοξία ήταν η χρήση ηλεκτρικού ρεύματος.
Και κάτι τελευταίο:
Αμαν αυτό το κόμπλεξ με την ταχύτητα !
Σε ότι αφορά τα αυτοκίνητα και τις μοτοσυκλέτες οπτιδήποτε είναι γρήγορο αμέσως αποκτά την στάμπα του υπερβολικού και του κοινωνικά κατακριτέου. Σε οποιοδήποτε άλλο κλάδο είτε πρόκειται για αεροπλάνα , είτε για τρένα είτε για πλοία η ταχύτητα είναι στόχος και επίτευγμα, σε αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες είναι (με μια γερή δόση υποκρισίας) κοινωνική μάστιγα.
Σε όσους θα μου πούνε για ατυχήματα κλπ να απαντήσω εκ των προτέρων πως θα έπρεπε να αποζητάμε όλοι καλύτερους δρόμους, συνθήκες και -γιατί όχι- αυτοκίνητα ωστε να μπορούμε να κινούμαστε ακόμα πιο γρήγορα και με ασφάλεια.
cheers
-
Κατά τη γνώμη μου υπάρχει ένα λεπτό όριο ανάμεσα στην τεχνολογία και την 'τεχνολογία για την τεχνολογία', δηλαδή την υπερβολή. Τα γνωστά υπεραυτοκίνητα μάλλον δεν το ξεπερνούν, αφού -έστω και σε ελάχιστους δρόμους και καραπαράνομα, εκτός ίσως της Γερμανίας- μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις δυνατότητές τους σε τελική ταχύτητα. Αν όμως ένα αυτοκίνητο χρειάζεται 'ειδικές συνθήκες' για να πιάσει την τελική ταχύτητα των 400χαω, δηλαδή το Salt Lake, πλήρη άπνοια, ανασχετικό αλεξίπτωτο και pressurized cabin τότε σίγουρα τα ξεπερνά. Δεν ξέρω αν η Βεϊρόν μπορεί να ξεπεράσει τα 400 σε δημόσιο δρόμο με ασφάλεια, αν όμως δεν μπορεί τότε σίγουρα είναι υπερβολή. Και νομιζω ότι αυτός είναι ακριβώς ο λόγος που δεν έχει βγει ακόμα στην παραγωγή.
-
kyan και το δικό σου αυτοκίνητο εφόσον η τελική του ξεπερνά το μέγιστο επιτρεπόμενο όριο των 120χαω στην Ελλάδα συνιστά υπερβολή.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
kyan και το δικό σου αυτοκίνητο εφόσον η τελική του ξεπερνά το μέγιστο επιτρεπόμενο όριο των 120χαω στην Ελλάδα συνιστά υπερβολή.Νομίζω πως αυτό δεν κολλάει με την απάντησή μου. Η 147 ταξιδεύει άνετα με 200χαω σε πολλά σημεία του εθνικού οδικού δικτύου (έστω και παράνομα) οπότε η τελική της ταχύτητα δεν είναι καθόλου υπερβολή.
Ξαναδιάβασε σε παρακαλώ πιο προσεκτικά την προηγούμενη δημοσίευσή μου μήπως καταλάβεις τι έλεγα.
-
Την ξαναδιάβασα την πρότασή σου αλλα δεν κατάλαβα κάτι διαφορετικό απο αυτό που είχα καταλάβει στην αρχή. Είσαι εσύ αυτός που θα βάλει το μέτρο και θα πεί πως είναι υπερβολή τα 400 και δεν είναι υπερβολή τα 200 ??
Το θέμα που θίχθηκε στα 3 προηγούμενα ποστ δεν είναι αν θα καταφέρει η Μπουγκάτι να πιάσει τα 400 χαω στον δρόμο αλλα το αν είναι υπερβολικό σαν αυτοκίνητο. Την δικιά μου γνώμη για το αν είναι ή οχι την είπα πιο πάνω.
Πίστεψέ με η Veyron θα ταξιδεύει πιο άνετα με 300 απ'οσο η 147 με 200 οπότε σκέψου αν είναι υπερβολή ή όχι.
Μια McLaren F1 είναι υπερβολή by the way ή τα 25 χιλιόμετρα πρίν τα 400 κάνουν τη διαφορά? ΕΝα αυτοκίνητο F1 είναι υπερβολή? οτιδήποτε δεν χρειάζεται σε εσένα (όχι προσωπικά) ή δεν μπορείς εσύ να αγοράσεις είναι υπερβολή? ΑΚόμα και αν συνιστα απο μόνο του ενα τεχνολογικό επίτευγμα?
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Πίστεψέ με η Veyron θα ταξιδεύει πιο άνετα με 300 απ'οσο η 147 με 200 οπότε σκέψου αν είναι υπερβολή ή όχι.Πάμε πάλι:
Αν η Βεϊρόν μπορεί να ταξιδέψει με 400 (και όχι με 300) σε δημόσιο δρόμο με ασφάλεια τότε δεν είναι υπερβολή. Αν πρέπει να την πας σε αεροδιάδρομο για να πιάσεις τα 400 με την ψυχή στο στόμα τότε σαφέστατα είναι υπερβολή.
Δε νομίζω ότι μπορώ να το πω πιο απλά.
-
H 147 στην τελική της (220?) θα είναι πιο ασφαλής απο την Veyron στα 400?
Και έστω οτι δεν είναι (που αμφιβάλω), η bugatti θα είναι υπερβολή ως επικύνδυνο αυτοκίνητο ? Θα είναι χάρος? Θα είναι πολύ πιο επικύνδηνη απο ενα mazda RX-7 σε βρεγμένο δρόμο ?
Και αν είναι δύστροπη στην τελική της και σωστά το εργοστάσιο επισημαίνει πως θα πρέπει να πιάνει τα 400 σε ειδικές συνθήκες, γιατί είναι υπερβολή?
Μια μοτοσυκλέτα SX έχει 3 ταχύτητες μόνο, δεν βγάζει πινακίδες κυκλοφοριας, δεν έχει φλας και φώτα, επίσης είναι πολύ επικύνδηνη στα χέρια ενός ανίδεου, ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΗ?? ή μήπς δεν είναι επειδή κάνει 3000ευρώ και όχι 1 εκατομύριο?
Και αν ισχύει το τελευταίο μήπως τελικά γκρινιάζετε όλοι επειδή η bugatti είναι ακριβή ?
τελευταία ερώτηση:
Αν έκανε 100.000 ευρώ θα ήτανε υπερβολή ή όχι ??
Ούτε εγώ νομίζω μπορώ να το πώ πιο απλά.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Και αν είναι δύστροπη στην τελική της και σωστά το εργοστάσιο επισημαίνει πως θα πρέπει να΄πιάνει τα 400 σε ειδικές συνθήκες γιατί είναι υπερβολή?Ακριβώς γιατί 'είναι δύστροπη στην τελική της και σωστά το εργοστάσιο επισημαίνει πως θα πρέπει να΄πιάνει τα 400 σε ειδικές συνθήκες'.
Αν έκανε 100.000 ευρώ θα ήτανε υπερβολή ή όχι ??
ΝΑΙ!!!
Ακόμα κι αν έκανε 10.000 ευρώ. Δεν έχει να κάνει με την τιμή, αυτό προσπαθώ να σου εξηγήσω!Άστο ρε IKE, δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε...
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Πίστεψέ με η Veyron θα ταξιδεύει πιο άνετα με 300 απ'οσο η 147 με 200 οπότε σκέψου αν είναι υπερβολή ή όχι.
Πάμε πάλι:
Αν η Βεϊρόν μπορεί να ταξιδέψει με 400 (και όχι με 300) σε δημόσιο δρόμο με ασφάλεια τότε δεν είναι υπερβολή. Αν πρέπει να την πας σε αεροδιάδρομο για να πιάσεις τα 400 με την ψυχή στο στόμα τότε σαφέστατα είναι υπερβολή.
Δε νομίζω ότι μπορώ να το πω πιο απλά.
Ασφαλώς και το στοίχημα για τους μηχανικούς, ήταν η Veyron να ξεπερνά τα 400 με ασφάλεια.
Προφανώς είδαν ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο υπο κατάλληλες προυποθέσεις και για αυτό κατέβασαν την τελική στα 352 χλμ/ω.
Σιγά μην κάτσει ο αγοραστής να αλλάζει λάστιχα, όταν θέλει να πιάσει τα 406...
Οπότε δώρο-άδωρον
-
[list:275wvr17]Δεν ξερω για ποιους οδηγους απευθυνεται αυτο το αυτοκινητο, εγω ενα πραγμα ξερω.1000 αλογα ΔΕΝ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΟΝΤΑΙ σε δημοσιους δρομους, αν θελει καποιος να εκμεταλευτει τις δυνατοτητες του.Αν φορτωθει με ηλεκτρονικα για να μη...............σπιναρει, κανε τον αρρωστο καλα και σκοτωσε τον!!![/list:u:275wvr17][list:275wvr17]Τωρα τελευταια βλεπω τους γερμανους να επιδιδονται σε εναν αγωνα ιποδυναμεων και αυτο δε μου αρεσει καθολου [/list:u:275wvr17][list:275wvr17]Διαμαντια της αυτοκινησης ειναι αυτοκινητα οπως η 911 η 959 τα οποια εχουν ολα εκεινα τα στοιχεια που στηνουν τελεια ενα αμαξι στο δρομο.Η ιποδυναμη ειναι το μονο ευκολο να καθοριστει σε ενα μοτερ, απλα πρεπει να ειναι τοση οση και οι δυνατοτητες της υπολοιπης κατασκευης.Το αν επιταχυνει 1sec ποιο γηγορα δεν το καθιστα υπεραυτοκινητο.Ευχομαι να μην το γυρισουν σε τραπεζικη επιχειρηση [/list:u:275wvr17][list:275wvr17]Αι στο διαολο απο δω γ@μω την παγκοσμιοποιηση μου γ@μω [/list:u:275wvr17]
-
To Prius της Toyota, το Vision της Mercedes, το RX-8 της Mazda και το EvO-8 της Μίτσου και μερικά παρόμοια είναι πιο αξιόλογα για την πραγματικότητα αυτοκίνητα από ότι το Βιερειροόν και προσφέρουν περισσότερα στον καθημερινό οδηγό.
-
Γιατί τα 1001 άλογα το 2004 είναι υπερβολή ενώ τα 478 το 1988 δεν είναι ?
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Γιατί τα 1001 άλογα το 2004 είναι υπερβολή ενώ τα 478 το 1988 δεν είναι ?Αυτό είναι υπερβολή ;
http://www.supercarsite.net/images/cars/brabus/maybach_57_63_02.jpg
http://www.supercarsite.net/images/cars/brabus/maybach_57_63_03.jpg
Βrabus Maybach με κινητήρα 6.3 lt, 640 ίππους και μήκος 5,7 μέτρα.
-
Σύμφωνα με τα πόστ που έγιναν εδώ και μου αναλήθηκαν ειδικά σε εμένα όσο πιο απλά γίνεται ωστε να το καταλάβω ενα αυτοκίνητο χαρακτιρίζεται ως υπερβολικό σε περίπτωση που είναι δύστροπο στην τελική του ταχύτητα.
Αρα το δικό μου αυτοκίνητο που είναι εξαιρετικά δύστροπο στην τελική του και ακόμα πιο δύστροπο αμα πας λίγο παραπάνω θεωρείται ως τέτοιο. Για την ακρίβεια στα 175 που είναι η μέγιστη που έχω πιάσει είμαι 100% σίγουρος πως είναι πιο δύστροπο απο την bugatti.
Οπότε μπορώ να παραδεχτώ πως ενγουστάρω που οδηγώ αυτοκίνητο που χαρακτηρίζεται απο υπερβολλή και ματαιοδοξία
Η Maybach δεν θεωρείται υπερβολή σύμφωνα με τον παραπάνω ορισμό λόγω του κλασικού κόφτη στα 250.
Φυσικά δεν θα εμποδίσει κάποιους να την χαρακτηρίσουν υπερβολική με μια προέκταση του ορισμού που θα λέει πως υπερβολικά είναι ΚΑΙ τα αυτοκίνητα που το ονομά τους αρχίζει απο May και τελειώνει σε bach.
Oπως και να έχει καμία σχέση δεν υπάρχει μεταξύ υπερβολικού αυτοκινήτου και των κόμπλεξ απο τα οποία ΄πηγάζει ο ορισμός
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Oπως και να έχει καμία σχέση δεν υπάρχει μεταξύ υπερβολικού αυτοκινήτου και των κόμπλεξ απο τα οποία πηγάζει ο ορισμός
Εντάξει, είμαστε κομπλεξικοί. Ευχαριστημένος;
BUGATTI VEYRON 16.4: ''Θαύμα'' ή....ματαιοδοξία του κ. Πίχ ;