-
Οι αποδοση τω κεφαλαιων της επενδυσης ειναι συμβατικα προκαθορισμενη ,με συγκεκριμενο αριθμο χρηστων ημερησιως και συγκεκριμενο διοδιο!!!
Μεχρι τώρα οι χρηστες ειναι 15-20% περισσοτεροι απο τους αναμενομενους, αρα αν θελουν υπαρχη ισχυροτατο επιχειρημα να υπαρξει αντιστιχοι μειωση απο το συμβατικό διοδιο =3 ε-20%=2,4ε -
Αυτό που τους νοιάζει είναι να πάρουν όσο το δυνατόν ταχύτερα το 11.2% απόδοση επί των ίδιων κεφαλαίων που προβλέπει η σύμβαση και να επιστρέψουν το έργο στο κράτος.
Εχω την εντύπωση πάντως πως πέρα από το 11.2% δεν υπάρχει συγκεκριμένη πρόβλεψη (δηλ. υπάρχει αλλά που να έχει επίδραση στην τιμή των διοδίων) για τον αριθμό των αυτοκινήτων ή το διόδιο (πέρα από τη μέγιστη τιμή των 2.9 ευρώ)
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Αυτό που τους νοιάζει είναι να πάρουν όσο το δυνατόν ταχύτερα το 11.2% απόδοση επί των ίδιων κεφαλαίων που προβλέπει η σύμβαση και να επιστρέψουν το έργο στο κράτος.Αυτό ειναι που τρέμω...οτι καποια στιγμή θα γίνει, και τοτε να δουμε τρυπες στη μεση του δρόμου!!
Εχω την εντύπωση πάντως πως πέρα από το 11.2% δεν υπάρχει συγκεκριμένη πρόβλεψη (δηλ. υπάρχει αλλά που να έχει επίδραση στην τιμή των διοδίων) για τον αριθμό των αυτοκινήτων ή το διόδιο (πέρα από τη μέγιστη τιμή των 2.9 ευρώ)
Αν καταλαβα καλά εννοείς να ειναι συμβατική υποχρέωση η μειωση τιμης διοδίου με αντιστοιχη αυξηση της χρησης???Αν ναι, δεν γινεται αυτό αυτεπαγγελτα , αλλά η οποια αυξηση θελει εγκριση του ΥΠΕΧΩΔΕ ,αρα μπορεί να πιεση ωστε αυτή η αυξηση ναμην γινει!!!
-
Μήπως θα πρεπε να μάθουμε να πληρώνουμε κάποτε?
-
Απ την στιγμη που εγινε ετσι η συμφωνια οσο και να κραζουμε τπτ δεν προκειται να γινει.
Εχει δικαιωμα να παει μεχρι τα 3Ε ειτε κανεις 500μ ειται 50κμ διαδρομη και γιατι να μην το εκμεταλευτει αλλωστε???
Εχω πιασει αρκετες φορες τον εαυτο μου ενω στην αρχη δεν εμπενα ποτε στην ΑΟ να εχει σπαστει απο την κινηση και να λεω 'δεν πειραζει ας δωσουμε 2Ε'...
Και ειναι ενας μεγαλος παραγοντας επιτυχιας του εργου.Αν το Χαλανδρι ηταν αδειο δεν θα εδινες 2Ε για να πας μεσω ΑΟ απο Κυμης-Πεντελης ετσι? Τωρα ομως πηζεις, χανεις χρονο, φθορα κλπ σπανε τα νευρα σου και τα δινεις.
Τα κυρια σημεια της ΑΟ που χτυπανε ειναι 2>
-Μη αποδοση τιμης/αποστασης
-Ακριβο κομιστρο για τους ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ μισθουςΑλλο ενα εργο για λιγους. Ακριβο σαν κατασκευη ναι αλλα γιατι να μην γινοταν η αποσβεση πιο αργα???
Και υποτιθεται οτι εχεις προβλεψει και υπερβαση των διελευσεων..
Το 'αυξανω διοδιο για να μειωσω κινηση' δεν ειναι αδικο???? -
Ο χρήστης Madman77 έγραψε:
Το 'αυξανω διοδιο για να μειωσω κινηση' δεν ειναι αδικο????Ηλίθιο είναι, αλλά και μια απόδειξη για το πως αντιμετωπίζονται οι μη έχοντες σ'αυτή τη χώρα...
Σε μερικά χρόνια για να μπεις στην Αττική οδό θα πρέπει να δείχνεις φορολογική ενημερώτητα ότι έχεις εισόδημα πάνω από 25000 Ευρώ και όλα αυτά για να περιοριστεί η κίνηση... -
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
Το 'αυξανω διοδιο για να μειωσω κινηση' δεν ειναι αδικο????Ηλίθιο είναι, αλλά και μια απόδειξη για το πως αντιμετωπίζονται οι μη έχοντες σ'αυτή τη χώρα...
Σε μερικά χρόνια για να μπεις στην Αττική οδό θα πρέπει να δείχνεις φορολογική ενημερώτητα ότι έχεις εισόδημα πάνω από 25000 Ευρώ και όλα αυτά για να περιοριστεί η κίνηση...Ούτε ηλίθιο, ούτε άδικο είναι. Ο δρόμος αυτός φτιάχτηκε για να εξηπηρετήσει κάποιες μεγάλες διαδρομές. Αν όλοι μπαίνουν και βγαίνουν στην επόμενη έξοδο για να κόψουν δρόμο θα γίνει μπάχαλο σε συγκεκριμένα κομμάτια του δρόμου.
Γύρω στα 5 ευρώ θα είναι καλά πιστεύω.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Ούτε ηλίθιο, ούτε άδικο είναι. Ο δρόμος αυτός φτιάχτηκε για να εξηπηρετήσει κάποιες μεγάλες διαδρομές. Αν όλοι μπαίνουν και βγαίνουν στην επόμενη έξοδο για να κόψουν δρόμο θα γίνει μπάχαλο σε συγκεκριμένα κομμάτια του δρόμου.Γύρω στα 5 ευρώ θα είναι καλά πιστεύω.
Ο δρόμος υποτίθεται ότι εξυπηρετεί όλους τους πολίτες ή τουλάχιστον αυτό μας έλεγαν μέχρι τώρα. Δεν νομίζω ότι η διαδρομή Σπάτα-Αθήνα που τα τελευταία χρόνια την κάνει πολύς κόσμος κάθε μέρα για να πάει από και προς της εργασία του είναι διαδρομή 'από την μια έξοδο στην επόμενη'.
1.50 είναι καλά...
-
To Αθήνα-Μεσόγεια είναι κλασσική περίπτωση διαδρομής που η παρουσία της ΑΟ δεν έχει καθόλου χαλάσει (τι να χαλάσει... που ήταν έτσι και αλλιώς χάλια ) τον παλιό δρόμο (Λαυρίου ή οδός Σπάτων) και συνεπώς υπάρχει πάντοτε η εναλλακτική (με λιγότερη κίνηση απ΄ ό,τι παλιά λόγω της ΑΟ).
(Τα έχουμε ξαναπεί αυτά...)
-
Όσοι πραγματικά χρειάζονται να χρησιμοποιήσουν την Αττική Οδό για τη δουλειά τους, μπορούν να ζητήσουν compensation απο τον εργοδότη τους.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Όσοι πραγματικά χρειάζονται να χρησιμοποιήσουν την Αττική Οδό για τη δουλειά τους, μπορούν να ζητήσουν compensation απο τον εργοδότη τους.Σε ποια χώρα ζεις; Μήπως εργάζεσαι σε ξένη εταιρεία;
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Όσοι πραγματικά χρειάζονται να χρησιμοποιήσουν την Αττική Οδό για τη δουλειά τους, μπορούν να ζητήσουν compensation απο τον εργοδότη τους.
Σε ποια χώρα ζεις; Μήπως εργάζεσαι σε ξένη εταιρεία;
Δεν εργάζομαι καθόλου αυτή τη στιγμή, αλλά το θεωρώ απολύτως λογικό ο εργοδότης να καλύπτει εως ένα βαθμό τα έξοδα μετακίνησης απο και προς τον χώρο εργασίας.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Όσοι πραγματικά χρειάζονται να χρησιμοποιήσουν την Αττική Οδό για τη δουλειά τους, μπορούν να ζητήσουν compensation απο τον εργοδότη τους.Φίλε μου ναι... και μετά να ζητήσεις και υπερωρίες και επίδομα υπολογιστή και διάλειμμα...
Δυστυχώς όμως στην χώρα μας...ah this? last year!Υγ Η λύση που έχουμε δηλαδή είναι ή μια εναλλακτική που θα σπάμε το αυτοκίνητο μας σε κάθε λακούβα ή το πιασωκωλέ διόδιο της ΑΟ... κάτι λογικό δεν μπορούμε να έχουμε? Αν και -ίσως- η λύση είναι ο προαστιακός...
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Όσοι πραγματικά χρειάζονται να χρησιμοποιήσουν την Αττική Οδό για τη δουλειά τους, μπορούν να ζητήσουν compensation απο τον εργοδότη τους.Εγώ έχω free e-pass από την εταιρεία που δουλεύω , τα δίνει βέβαια ανάλογα που κατοικεί κάποιος.
Και αυτό έγινε βέβαια λόγω της μετακόμισης του αεροδρομίου από το Ελληνικό στα Σπάτα που ,στην αρχή τουλάχιστον , αναγκαστικά έπρεπε να χρησιμοποιήσει την ΑΟ όποιος έμενε πάνω στον άξονα της διαδρομής της.
Οσοι βέβαια μένουν πχ. Γλυφάδα δεν δικαιούνται e-pass αφού υπάρχει η περίφημη Βάρης -Κορωπίου -
Ο χρήστης aleng έγραψε:
[snip]
Με αυτά δεν προσπαθώ να δικαιολογήσω τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα, απλά θα πρέπει να τα έχετε υπόψη σας την επόμενη φορά που θα σχολιάσετε παρόμοια θέματα
[snip]Εμένα θα με συγχωρέσεις, αλλά το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό μου όταν σχολιάζω παρόμοια θέματα είναι η Εγνατία Οδός (κι αμέσως μετά το... γιοφύρι της Άρτας ).
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
[snip]
Γύρω στα 5 ευρώ θα είναι καλά πιστεύω.???????????
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Δεν εργάζομαι καθόλου αυτή τη στιγμή, αλλά το θεωρώ απολύτως λογικό ο εργοδότης να καλύπτει εως ένα βαθμό τα έξοδα μετακίνησης απο και προς τον χώρο εργασίας.το απολύτως λογικό είναι πως ο εργοδότης σου προσφέρει την εργασία..αν η φύση της εργασίας απαιτήσει μετακίνηση τότε λογικά καλύπτεσαι από τον εργοδότη (εταιρικό αυτοκίνητο, βενζίνες κλπ)..η μετακίνηση προς τον χώρο εργασίας είναι κάτι που οφείλεις να λάβεις υπ'όψιν όταν την αποδέχεσαι..και φυσικά αν δεν σου αρέσει μπορείς (??) πάντα να φύγεις
για τα 5 ευρώ (δηλαδή τις 1,703.75 δραχμές) που θεωρείς επίσης λογικό αντίτιμο..δεν θέλω να κάνω κανένα σχόλιο (όπως δεν έκανα και για τα σχόλιά σου περί κομπλεξικών στο θέμα των suv)
μου αρέσει πάντως ο τρόπος που σκέφτεσαι εύχομαι και όταν μεγαλώσεις να αντιμετωπίζεις την ζωή με την ίδια αισιοδοξία
-
Δέν είμαι σίγουρος αν ισχύει στην Ελλάδα, όμως στο εξωτερικό η μετακίνηση απο και προς την δουλειά σου συγκαταλέγεται στο χρόνο εργασίας. Αν δηλαδή τρακάρεις με το αυτοκίνητό σου ενώ πήγαινες στο γραφείο σου, τότε θεωρείται εργατικό ατύχημα. Ο εργοδότης είναι υπεύθυνος ως ένα βαθμό για αυτές τις μετακινήσεις.
Το άλλο σχετικά με τα 5 ευρώ ήταν tongue-in-cheek
-
Ο χρήστης theios έγραψε:
μου αρέσει πάντως ο τρόπος που σκέφτεσαι εύχομαι και όταν μεγαλώσεις να αντιμετωπίζεις την ζωή με την ίδια αισιοδοξίαΕίμαι κυνικός, όχι αισιόδοξος.
-
Ο χρήστης theios έγραψε:
..δεν θέλω να κάνω κανένα σχόλιο (όπως δεν έκανα και για τα σχόλιά σου περί κομπλεξικών στο θέμα των suv)Μάλλον με μπερδεύεις με κάποιον άλλο. Το μόνο που είπα περι κόμπλεξ ήταν το εξής:
Και πραγματικά αυτή η καραμέλα με το κόμπλεξ είναι το λιγότερο ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΗ για κάποιους που θεωρούν τα SUV άτοπα στις πόλεις!!!
Κάποιοι πήραν μια φαρδιά βούρτσα και μπογιατίσανε όλους τους οδηγούς SUV ώς αντικοινωνικά στοιχεία. Κόμπλεξ δεν είναι αυτό?
ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ, έχουν δίκιο που παραπονιούνται για τα διόδια??