-
Ο χρήστης ethnikaras έγραψε:
Υ.Γ. κάντε και μία βόλτα από το site της αο, έχει αρκετό γέλιο
Μπορεις να εξηγησεις τι βρισκεις αστειο στο site της ΑΟ?
Την ανακοίνωση της 14/2 ότι ΑΝΟΙΞΕ ο δρόμος και γιατί τον έκλεισαν
Τα λεγόμενα FAQ (ερωτήσεις-απαντήσεις)
Εμένα μου φαίνονται αστεία ως γελοία. Φυσικά σε άλλους μπορεί να φαίνονται σοβαρά
-
Η επιφάνεια του οδοστρώματος ελένχεται με διάφορα τέστ για να διαπιστωθεί εάν χρειάζεται συντήρηση. Η σύμβασης της ΑΟ θα λέει ποιές προδιαγραφές θα πρέπει να πληρούνται για να προχωρήσουν η οχι σε ανακατασκευή του οδοστρώματος (αντιολοισθηράς). Προσωπικά πιστεύω οτι θα αργήσει πολύ να γίνει κάτι τέτοιο. Στην Ευρώπη το κάνουν συνηθως μετά τα 6 - 8 χρόνια.
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Ο
και ενώ είχαν ξεκινήσει οι εργασίες μπλοκαρίστηκε απο προσφυγές διαφόρων περιβαλλοντολόγων για 2-3 χρόνια. .εισαι σιγουρος οτι ηταν περιβαλλοντολογοι αυτοι που εκαναν τη προσφυγη?? Ας μην μπερδευουμε το περιβαλλοντολογο με το δηθεν οικολογο...
Ο περιβαλλοντολογος κανει τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, ορίζει δηλαδη πόσο κοντα θα περναέι η χάραξη από κατοικιες και οικισμούς, αν θα περάσει από βιοτόπους, το αν και κατα πόσο θα επιβαρυνθεί η ατμοσφαιρα της γυρω περιοχης από ένα τετοιο εργο, αν θα χρειαστουν ηχοπετασματα παραπλευρως της χάραξης και άλλα τετοια...
Παρόλα αυτα αν πράγματι εννοούσες Περιβαλλοντολόγος και όχι οικολόγος, τοτε παιδιά ειναι πολύ πιθανόν η χάραξη της ΑΟ σε κάποια κομματια να μην επρεπε να περναει απο τα δεδομένα σημεία.
Ηλίας 4ο ετος τμηματος Περιβαλλοντος
Πανεπιστημιο Αιγαιου -
Συγνώμη, εννοούσα οικολόγους.
Πάντως το 'κίνημα' πρέπει να ήταν αρκετά οργανωμένο-νομίζω ότι είχε παρουσιστεί μελέτη και από την πλευρά τους για τις επιπτώσεις του έργου. Σίγουρα από περιβαλλοντικής άποψης το έργο αποτελεί μεγάλη θυσία τα πάντα όμως είναι συσχετισμός κόστους-οφέλους.
Έχω ακούσει και εγώ ότι σε κάποια σημεία η χάραξη θα έπρεπε να είναι διαφορετική. Γνωρίζεις κάτι περισσότερο πάνω σε αυτό?
-
Κάτι συγκεκριμενο δεν εχω ακουσει. Αυτο που βλέπω ειναι ότι σε μερικασημεια η χαραξη ειναι πολυ κοντα σε κατοικιες (βλ. κομματι της χαραξης που περναει απο εργατικες κατοικιες παλληνης -παραλληλα στην οδο λεονταρίου-
Συμφωνω για το συσχετισμό κόστους-οφέλους... Άλλωστε το μη χειρον βελτιστο...
-
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
Επίσημα στοιχεία του ΥΠΕΧΩΔΕ από την Kυριακή, 13 Oκτωβρίου 2002
'Η κοινοπραξία των 11 κατασκευαστικών εταιρειών ανέλαβε την κατασκευή της Αττικής Οδού με κόστος 1,016 δισ. ευρώ (346,3 δισ. δραχμές), ενώ το έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Συγχρηματοδοτούμενων Εργων του ΥΠΕΧΩΔΕ, που εστάλη στην εταιρεία ΑΚΤΩΡ (βασικού μετόχου της κοινοπραξίας), αναφέρει ότι έχει ήδη εγκρίνει δαπάνες που αγγίζουν τα 1,85 δισ. ευρώ (630 δισ. δραχμές).'Στοιχεία από το site της Αττικής Οδού....
Που αποδίδονται τα έσοδα από τα διόδια ;
Τα έσοδα που προέρχονται από τα διόδια τέλη της Αττικής Οδού χρησιμοποιούνται για
την αποπληρωμή του κόστους της επένδυσης του αυτοκινητόδρομου (850 εκ. Ευρώ προερχόμενα από 'Ιδια και Δανειακά Κεφάλαια)
την κάλυψη του συνόλου των δαπανών λειτουργίας-συντήρησης του αυτοκινητόδρομου
την απόδοση εσόδων στο δημόσιο μέσω του ΦΠΑ και της φορολογίας εσόδων του Αναδόχου.Η ποσοστιαία κατανομή του κόστους που πληρώνει ο χρήστης σε κάθε είσοδο του στον αυτοκινητόδρομο διαμορφώνεται ως ακολούθως :
Φόροι προς το Ελληνικό Δημόσιο (ΦΠΑ & Φορολογία Εισοδήματος) 32%
Αποπληρωμή Δανείων και Ιδίων Κεφαλαίων 40%
Δαπάνες Λειτουργίας και Συντήρησης Αυτοκινητόδρομου 25%
Επενδύσεις για Ανανέωση και Επέκταση των Υποδομών (εξοπλισμοί και κατασκευές του έργου) 3%
Τα 850 εκατ Ευρώ είναι 289 δις δραχμές. Ή τα στοιχεία που στείλαμε
στο Barnie είναι αναληθή ή τα στοιχεία που έχει το site είναι αναληθή
ή το κόστος για την εταιρεία ήταν 290 δις δραχμές (όπως με βεβαιώσε
φίλη μου που εργαζόνταν και εργάζεται στην κοινοπραξία δεν είχαμε
υπερβάσεις του κόστους του έργου. Μάλιστα δε σε ορισμένα σημεία
συνέβει και το αντίθετο....) οπότε τα 800 και δις τα 500 τα πληρώνουμε
από την τσέπη μας και ο δρόμος αυτός είναι κατά τα άλλα ιδιωτικός....Αεραά.....
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Επίσημα στοιχεία του ΥΠΕΧΩΔΕ από την Kυριακή, 13 Oκτωβρίου 2002
'Η κοινοπραξία των 11 κατασκευαστικών εταιρειών ανέλαβε την κατασκευή της Αττικής Οδού με κόστος 1,016 δισ. ευρώ (346,3 δισ. δραχμές), ενώ το έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Συγχρηματοδοτούμενων Εργων του ΥΠΕΧΩΔΕ, που εστάλη στην εταιρεία ΑΚΤΩΡ (βασικού μετόχου της κοινοπραξίας), αναφέρει ότι έχει ήδη εγκρίνει δαπάνες που αγγίζουν τα 1,85 δισ. ευρώ (630 δισ. δραχμές).'Στοιχεία από το site της Αττικής Οδού....
Που αποδίδονται τα έσοδα από τα διόδια ;
Τα έσοδα που προέρχονται από τα διόδια τέλη της Αττικής Οδού χρησιμοποιούνται για
την αποπληρωμή του κόστους της επένδυσης του αυτοκινητόδρομου (850 εκ. Ευρώ προερχόμενα από 'Ιδια και Δανειακά Κεφάλαια)
την κάλυψη του συνόλου των δαπανών λειτουργίας-συντήρησης του αυτοκινητόδρομου
την απόδοση εσόδων στο δημόσιο μέσω του ΦΠΑ και της φορολογίας εσόδων του Αναδόχου.Η ποσοστιαία κατανομή του κόστους που πληρώνει ο χρήστης σε κάθε είσοδο του στον αυτοκινητόδρομο διαμορφώνεται ως ακολούθως :
Φόροι προς το Ελληνικό Δημόσιο (ΦΠΑ & Φορολογία Εισοδήματος) 32%
Αποπληρωμή Δανείων και Ιδίων Κεφαλαίων 40%
Δαπάνες Λειτουργίας και Συντήρησης Αυτοκινητόδρομου 25%
Επενδύσεις για Ανανέωση και Επέκταση των Υποδομών (εξοπλισμοί και κατασκευές του έργου) 3%
από την τσέπη μας και ο δρόμος αυτός είναι κατά τα άλλα ιδιωτικός....Αεραά.....
2 παρατηρήσεις.
Πρώτα απ' όλα βλέπω ότι η ανάλυση των εσόδων δεν αναφέρεται στα κέρδη της Εταιρείας. Ή στο κράτος ή στην αποπληρωμή εξόδων ή στη λειτουργία του έργου. Και στην τσέπη; Για την ψυχή της μάνας τους το έκαναν το έργο;
Τα 290 δις (σύμφωνα με το site) ήταν το κόστος για την Εταιρεία και όχι το κόστος του έργου. Υπήρξε συγχρηματοδότηση από κονδύλια της Ε.Ε. και συμμετοχή του κράτους. Κάτι σαν το αεροδρόμιο;
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
από την τσέπη μας και ο δρόμος αυτός είναι κατά τα άλλα ιδιωτικός....Μα δεν έχω λόγο να αμφισβητήσω τα στοιχεία του ίδιου του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ και της ΑΟ αε., ή μήπως νομίζουμε ότι το ΥΠΕΧΩΔΕ και η ΑΟ αε θέλει το κόστος να φαίνεται υψηλότερο? Δεν νομίζω...
Υπερβάσεις του κόστους του έργου είχαμε, ότι γράφω παραπάνω είναι στοιχεία του υπουργείου, της Αττικής Οδού αε και μόνο μια παράγραφος είναι από εφημερίδα...
Αν και το θέμα μας είναι τα διόδια και εξακολουθώ να πιστεύω ότι 3 ευρώ είναι πανάκριβα...
-
Ο χρήστης syele έγραψε:
Πρώτα απ' όλα βλέπω ότι η ανάλυση των εσόδων δεν αναφέρεται στα κέρδη της Εταιρείας. Ή στο κράτος ή στην αποπληρωμή εξόδων ή στη λειτουργία του έργου. Και στην τσέπη; Για την ψυχή της μάνας τους το έκαναν το έργο;Τα 290 δις (σύμφωνα με το site) ήταν το κόστος για την Εταιρεία και όχι το κόστος του έργου. Υπήρξε συγχρηματοδότηση από κονδύλια της Ε.Ε. και συμμετοχή του κράτους. Κάτι σαν το αεροδρόμιο;
Η ανάλυση των εσόδων που δίνουν στο site είναι λίγο παιδική...
Βεβαίως υπήρξε συγχρηματοδότηση από κονδύλια της Ε.Ε. (3ο ΚΠΣ) και συμμετοχή του κράτους...
-
Το θεμα δεν το εχω παρακολουθησει μιας και δεν μενω στο λεκανοπεδιο, ομως θα πω τη γνωμη μου. Ενα μερος του ποσου που πληρωνει ο κοσμακης πρεπει να πηγαινει προς τη συντηρηση του δυκτιου. Αυτο κατα την αποψη μου περιλαμβανει και το να διατηρει το δρομο ανοικτο σε ασχημες καιρικες συνθηκες οπως για παραδειγμα τη προσφατη κακοκαιρια. Θα το καταλαβαινα εαν υπηρχε δυσκολια στη κυκλοφορια εκεινη τη στιγμη, αλλα να κλεισει εντελως ειναι λιγο εξωφρενικο για αυτους που πληρωνουν σε καθημερινη βαση και στο κατω κατω θα περιμεναν καλυτερο management του δρομου αυτου.
Δηλαδη τι περιμενουν οι υπευθυνοι να κανουν με τα 2-3 ευρω που πληρωνει ο κοσμος, να ξεπληρωσουν ολοκληρο το εργο?
Σε τελικη αναλυση, που πανε τοσα χρηματα, ποιος τα διαχειριζεται και τι τα κανει? -
Ο χρήστης Spiros19 έγραψε:
G60 Δεν μπορεις να φανταστεις ποσο συμφωνω μαζι σου (αν και σε κατι γερμανοφιλιες και γκολφ διαφωνω! , αλλα και ποσο μου αρεσε το κειμενο σου!!! αναφερεις και πολλες πτυχες που μας διαφευγουν... (το διαβασα 3 φορες!!) ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΜΗΓΙΑΓΓΙΧΤΟΙ!!! μειναμε χωρις να πλυνουμε το κωλαρακι μας 2 μερες, και παθαμε παρακρουση!!! και οσον αφορα τον ιλιλιας, ναι... βραζει νερο στο τζακι, και με χιονι μαλιστα (η κατσαρολα ειναι το προβλημα, αλλα απο κει φαινεται ποιος ξερει απο μαγειρεμα στο τζακι... ) και μπορεις να αλλατισεις και το νερο με αλατι απο το δρομο! χαχα...στο πνευμα του ποστ του ΟΝΥΞ, πιο πανω, να πω οτι και στο μοναχο, οποιος εχει παει χειμωνα και εχει πετυχει 5-10 μερες να μη βρεξει, θα καταλαβε τι παει να πει μποχα, αφου οι κατηκοι εχουν τη συνηθεια να πετανε απορριματα και αλλες ακαθαρσιες στο αυλακι του δρομου και να τα παρασυρει η βροχη στα φρεατια... οταν δε βρεχει λοιπον....
[list:2qdvmx2k]Σπυρο, μεγαλυτερη σημασια δεν εχει οτι συμφωνουμε, αλλα η επιβεβαιωση απο εναν ανθρωπο οπως εσυ που ζει σε μια ανεπτυγμενη χωρα.Σιγουρα το συστημα της Σουηδιας δεν μπορει να συγριθει με το δικο μας αλλα η ουσια ειναι αλλου.Ο λαος ειναι αυτος που καθοριζει τον τροπο ζωης του.Κι εγω γενηθηκα στην Γερμανια και παλιοτερα ημουν ισωπεδωτικος και των ακρων.Αν σκεφτει ομως ο καθενας μας και αρχισει πρωτα απ τον εαυτο του τοτε θα αναθεωρησει πολλα πραγματα για τον κοσμο που τον περιβαλει.Ο δικοματισμος ειναι κι αυτος μια απ της πληγες μας.Πως γινετε ομως αυτο τη στιγμη που και η Γερμανια πχ διαθετει μονον δυο μεγαλα κοματα?Κι εκει δεν επρεπε να συνεβεναι το ιδιο?Θαυμαζουμε τους ανεπτυγμενους λαους (ειμαι απο αυτους που τους παρακολουθουν με δεος) αλλα οταν κατι πει να γινει και να μπουμε πλεον στο καβουκι μας τοτε καταρα σ αυτον που το εφαρμοζει.Κοιτουσα προχτες στις ειδησεις και εβλεπα οτι στον Καναδα σε μια περιοχη εριξε ΤΟ χιονι.Οι αρχες εβγαλαν ανακοινωση λεγοντας οτι οποιος κυκλοφορησει στους δρομους για τις επομενες 48 ωρες (ΣΑΡΑΝΤΑ ΟΚΤΩ κι οχι ΜΗΔΕΝ οπως εδω) θα εχει 1000 δολλαρια προστιμο.Δεν ειδα κανεναν πολιτη να διαμαρτυρετε κι ο καθενας καθαριζε τα του οικου του.Φαντασου να συνεβεναι αυτο εδω.Θα μιλουσαν ολοι για φασισμο, τραμπουκισμο κι εγω δεν ξερω τι αλλο.Τους αγροτες τους εχουμε καθε χρονο και μας τα πρηζουν κανονικα ασχετα που αυτους κανεις τους δεν επενδυσε στην δουλεια του για να εχει καλυτερο μελλον.Στην Γαλλια πριν κανα 2 χρονια σε μαι ομοια απεριγιακη κινητοποιηση των αγροτων κλεινοντας το οδικο δυκτιο το κρατος επενεβηκε ριχνοντας τα τρακτερ τους στα χωραφια.[/list:u:2qdvmx2k][list:2qdvmx2k]Αυτα τα ολιγα προς γνωση και προβληματισμο [/list:u:2qdvmx2k]
-
Εγώ ακόμα αναρωτιέμαι όχι μόνον για τα διόδια της πολυδιαφημισμένης Αττικής Οδού, αλλά και για τις Εθνικές οδούς.
Σοβαρά: Γιατί επιτέλους πληρώνουμε διόδια;
Για να κλείνουν οι δρόμοι με το πρώτο χιονάκι; Για να έχουν απαράδεκτη άσφαλτο, κακή χάραξη, ανεπαρκή σήμανση, ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας, επικίνδυνες κακοτεχνίες (20 χρόνια στην εξουσία ο... 'ήλιος ο πράσινος' δε μπόρεσε να φτιάξει ΕΝΑΝ δρόμο στοιχειωδώς σωστό);
Τόσους φόρους πληρώνουμε. Είναι ή δεν είναι υποχρέωση του κράτους να μας παρέχει σωστούς δρόμους; Και οι κλακαδόροι που χειροκροτάγανε τον Κινέζο κάθε φορά που έκοβε κορδέλες τι χειροκροτάγανε και μας το δείχνανε με καμάρι φυλλάδες όπως το Β(λ)ήμα και Τα Νέα;
Η ύπαρξη και μόνον των διοδίων σε οποιονδήποτε είναι σημάδι της σήψης του κρατικού μηχανισμού και της διασπάθισης των χρημάτων των φορολογουμένων.
Όσον αφορά δε την υπερκατανάλωση νερού... Αποκαλύφθηκε εν τέλει ότι όλο αυτό καταναλώθηκε από το... 'Ελ. Βενιζέλος' για να καθαρίσουν τα αεροπλάνα και μετά τη λυπητερή θα την πληρώσουν άλλοι!
Μας δουλεύουν πια οι 'κύριοι' της ΕΥΔΑΠ; Αλήθεια, τίνος κόμματος είναι οι μεγάλες ομιλούσες κεφαλές της ΕΥΔΑΠ;
Και, επιτέλους, να μιλήσουμε σοβαρά: Τι έγινε; Έπεσε λίγο χιονάκι παραπάνω! Έπρεπε το κράτος να παραλύσει; Βέβαια, φταίνε και τα ξόανα οι υπήκοοι του ρωμέικου ψευδοκράτους... Πού πας ρε καραμήτρο με τη νταλίκα στα χιόνια χωρίς αλυσίδες; Πού πας ρε τούβλο με το αμάξι σου στην κατηφόρα με το παγωμένο χιόνι χωρίς αλυσίδες (το είδα κι αυτό στη γειτονιά μου);
Και επανέρχομαι στους φόρους που πληρώνουμε. Πρέπει ή δεν πρέπει να έχουμε υποδομές ΚΑΙ για ακραία καιρικά φαινόμενα; ΠΡΕΠΕΙ.
Τότε, 'κύριοι' που μας κυβερνάτε 20 χρόνια τώρα, ΠΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΙΝΟΥΜΕ;
-
Ο χρήστης G60POWER έγραψε:
Ο λαος ειναι αυτος που καθοριζει τον τροπο ζωης του.[/list]Μάκη, πώς τον ανατρέφουν τον ρωμιό-ραγιά εδώ; Καταπώς τον ανατρέφουν, ετσά και θα'ν' τση ζήσης του ο μόδος!
-
Ο χρήστης ethnikaras έγραψε:
Και μαλιστα δεν εχει ουτε ενα ουτε δυο. Μπορεις να καταλαβεις ομως για ποσα χιλιομετρα δρομο μιλαμε? Εσυ θες ενα εκχιονιστικο καθε 500 μετρα για να προλαβαινε τετοια θεομηνια?Σιγά μωρέ τη θεομηνία! Έριξε ένα μέτρο χιόνι και κάτι τρέχει στα γύφτικα! Ρε σεις, η Λάρισα πριν από τρία περίπου χρόνια είχε μέσα ένα μέτρο χιόνι και λειτουργούσε κανονικότατα!
Άντε, το'χουμε βρει εύκολο πια, να λέμε... 'φταίει η θεομηνία'.
ΣΟΒΑΡΑ;
Δηλαδή, για τα μπαζωμένα ρέματα και για τα καμμένα δάση (που γίνανε ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΒΙΛΛΑΡΕΣ), για τα βουλωμένα φρεάτια (που όχι μόνο τα γεμίζουν οι κρετίνοι, αλλά δεν πάει και κανείς να τα καθαρίσει), εξαιτίας των οποίων η Αθήνα γίνεται Βενετία κάθε φορά που βρέχει, φταίει η... βροχή;
Για το ότι, μόλις ρίξει λίγο χιονάκι παραπάνω, όλοι παθαίνουν black-out και δεν ξέρουν τι να κάνουν (γιατί είναι ΚΡΕΤΙΝΟΙ), φταίει η... 'θεομηνία';
Τα βλέπετε τα χιόνια στα δέντρα, τα'χουν λυγίσει, έτοιμα είναι να πέσουν στα δέντρα! Πάρτε κοντάρια και τινάξτε τα χιόνια από εκεί, που να σας ρίξουνε στα Τάρταρα να ησυχάσουμε! Βλέπετε ότι άρχισε το χιόνι να μαζεύεται στους δρόμους! Καθαρίστε το! Μια, και δυο και τρεις και δέκα φορές, όσες χρειαστεί. Φροντίστε να έχετε αποθέματα σε αλάτι. Τόσα λεφτά σας πληρώνουμε... Ή μήπως τα λεφτά σας τα δίνουμε μόνο για να στηρίζετε το δείκτη της Σοφοκλέους;
Άει σιχτίρι πια με τους ανίκανους 'κυβερνώντες' που έχουν το θράσος και ζητούν να επανεκλεγούν. Να φύγουν, να απαλλαγούμε από δαύτους.
Υ.Γ. Εννοείται ότι δεν παραβλέπω τις ευθύνες του καθενός μας.
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Αν θα (ξανά)γκρινιάξει ο Κ.Κ. για το αεροδρόμιο και για την έλλειψη εναλλακτικής θα χει δίκιο; Το ελληνικό μπορεί να ήταν απηρχαιωμένο, αλλά λόγω τοποθεσίας δεν θα κλεινε για περισσότερο από μία μέραΑΝ θα έκλεινε...
Αλλά μου θέλανε 'ήπια οικιστική ανάπτυξη'!
ΟΥ ΡΕ!!!
-
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
2Ε και 3Ε ειναι υπερβολη με τα δεδομενα εισοδηματα του Ελληνα οσο και καλος να ειναι ο δρομος... Αν δεν μπορουσαν να εχουν καθολου η φτηνο διοδιο ας μην φτιαχνανε τετοιο δρομο. Δρομος για λιγους ειναι η ΑΟ.
Συμφωνώ.!!!!!!
Και επαυξάνω!
-
Μήπως τα λέμε αυτά για να χαϊδέψουμε τα αυτιά όλων μας; Τι θα πει μας ανατρέφουν; Εμείς τι κάνουμε; Τρόμε αμάσητο ότι μας δίνουν; Και είναι αυτό δικαιολογία;
Οι φυγόπονοι δασκαλεύονται εύκολα. Αυτό είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχουμε πάντα όλοι μας. Ποίος αφήνει τον καναπέ και τα εύκολα για να κουραστεί ψάχνοντας πρώτα τον εαυτό του και κατόπιν τη δική του αλήθεια;Δεν ξέρω αν είναι ακριβή ή όχι η Αττική Οδός. Δεν έχω ταξιδέψει εκτός Ελλάδας για να έχω μέτρο σύγκρισης με τις τιμές άλλων χορών. Αυτό που σίγουρα ξέρω είναι ότι θα προτιμούσα να έδινα διόδια σε ένα δρόμο ασφαλή και γρήγορο που θα έκανε τη μετάβαση στη δουλειά μου καθημερινά ευχάριστή από το να κάνω τσάμπα μια διαδρομή επικίνδυνη και ψυχοφθόρα όπως αυτή που κάνω καθημερινά από το Ηράκλειο στο Τυμπάκι. Όποιος ξέρει το δρόμο με καταλαβαίνει.
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Για το αεροδρομιο υπαρχει ενναλακτικη διαδρομη και δεν πληρωνεις διοδια. Αμα πας απο παραλια-βαρη κλπ κλπ, βγαινεις μεν στην ΑΟ αλλα δεν πληρωνεις διοδια, αυτο ΜΟΝΟ για το αεροδρομιο.
Γι'αυτό και έγραψα σε λογικά χρονικά πλαίσια. Από την παραλιακή-Βάρης-Κορωπίου το ξέρω ότι υπάρχει δρόμος, αφού παραλία μένω. Τον χαρακτηρίζεις δρόμο αυτόν; Τρία χρόνια μετά την έναρξη λειτουργίας του αεροδρομίου μόνο δρόμος δεν είναι
Και ποιος σου λέει ότι δεν τον κάνανε έτσι για να αναγκάζεσαι να πας και να τα σκας στα διόδια της ΑΟ; Δεν θα με εξέπλησσε, με δεδομένο το τι λαμόγια υπάρχουν σε ΟΛΟΝ τον κρατικό μηχανισμό.
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Αυτό όμως κατά την ταπεινή μου άποψη δεν είναι **κοινωνική πολιτική **αλλά κοινωνικός ρατσισμός. Πολλά για τους λίγους και λίγα για τους πολλούς, με το πρόσχημα ότι 'εμείς σου φτιάξαμε προδιαγραφές Ευρώπης και στην τελική εσύ κρίνεις αν σε συμφέρει έτσι όπως στο δίνουμε, δε σε υποχρεώνει κανείς να πας από κει και να πληρώσεις!'...
(Και για το ύψος του κομίστρου? Ούτε συζήτηση!...)Προσωπικά δε μου κάθεται καλά, και μου ανακατεύεται το στομάχι όταν ακούω για '3 Ευρώ', κι ας μην πρόκειται να τα βγάζω απευθείας από την τσέπη μου. Δηλαδή, τα 2 Ευρώ είναι λίγα?! Θα καθυστερήσει η απόσβεση και θα χαθεί το παιχνίδι?
Εκτός κι αν ξαφνικά πλουτίσαμε ως λαός και δεν το ξέρουμε. Αλλά γιατί γκρινιάζω? Εγώ βολεύτηκα...
Είδες τι κάνουν 20 χρόνια στην εξουσία; Αλήθεια, η ΔΙΚΗ ΜΑΣ η ευθύνη, που τους βλέπουμε τι κουμάσια είναι, αλλά τους ξαναβγάζουμε να μας...
κυβερνήσουν, γιατί δεν αναφέρεται ποτέ από κανέναν;
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Είδες τι κάνουν 20 χρόνια στην εξουσία; Αλήθεια, η ΔΙΚΗ ΜΑΣ η ευθύνη, που τους βλέπουμε τι κουμάσια είναι, αλλά τους ξαναβγάζουμε να μας...
κυβερνήσουν, γιατί δεν αναφέρεται ποτέ από κανέναν;
Γιατί είναι forum αυτοκίνησης
ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ, έχουν δίκιο που παραπονιούνται για τα διόδια??