-
οντως εχει γινει μπερδεμα...οι δρομοι οι κανονικοι και τα αμαξια απεχουν απο τα αντιστοιχα του γκραν τουρισμο και του πλεηστεισον!
(πλεηστεισον=playstation) -
Κάπου μου φαίνεται εκ παραδρομής έβαλες ένα 'λ' που δεν χρειαζόταν...
-
Ποιός είπε ότι τα κάθε είδους Λιμανάκια είναι τωρινό φαινόμενο?Και μάλιστα ότι οφείλεται σε περιοδικά κλπ?
Πάλι εύκολοι αφορισμοί?Οι κόντρες και οι κάθε είδους μαγκιές είναι παλαιότατο φαινόμενο!!Δεν εμφανίστηκε ξαφνικά!!
Ηδη απο την δεκαετία του '50 είχαμε τέτοια!!
-
Αυτό που έχει παρατηρηθεί Νίκο είναι ότι, από τότε που ορισμένα περιοδικά άρχισαν να προβάλλουν την όλη σκηνή των Λιμς ως κάτι 'trendy' και 'cool', τα πράγματα χειροτέρεψαν πάρα πολύ.
Ένας άλλος λόγος που το 'street racing' το αγκαλιάζει ο κόσμος - πέραν της υπερβολικής διαφήμισης που γίνεται - είναι το ότι σε πολλούς θυμίζει τις παλιές εποχές, που γίνονταν μεγάλοι, επικίνδυνοι αγώνες από τη μια πόλη στην άλλη. Μιλάω βέβαια για τις πρώτες μέρες του αυτοκινήτου.
Και δεν είναι λίγοι αυτοί που σήμερα σε πολλά από τα 'αλήτικης' σχεδίασης (μηχανολογικά και αισθητικά) αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στις μέρες μας βλέπουν τους διαδόχους των αντίστοιχων 'αλήτικων' (cad's car) αυτοκινήτων της ρομαντικής προπολεμικής περιόδου (π.χ. Jaguar SS100).
-
Όλα , μέχρι τώρα καλά ειπωμένα !!!!
Λιμανάκια , κόντρες , αυτοσχέδιοι αγώνες και ο κατάλογος δεν έχει τέλος.
Οι 'φίλοι του αυτοκινήτου' που ΕΝΕΡΓΑ παίρνουν μέρος σε τέτοιου είδους
γεγονότα , έχουν , ο καθένας τους , τους λόγους τους να το κάνει .Οι υπόλοιποι , που είτε ΑΜΕΣΑ , είτε ΕΜΜΕΣΑ δεν παίρνουμε μέρος σε τέτοιου είδους γεγονότα , μάλλον το αυτοκίνητο μας ενδιαφέρει σαν
κάτι ΑΛΛΟ απο μέσο προβολής ή καταξίωσης ή επίδειξηςΕίμαστε , ανάμεσα στους υπόλοιπους ιδιοκτήτες ή χρήστες του-τού, εμείς οι
'άλλοι' , που , ούτε στις κόντρες πάμε , ούτε όμως με 70 στην αριστερή
λωρίδα της εθνικήςΕίμαστε όμως ΕΔΩ, και έχω το θάρρος ΕΠΩΝΥΜΑ να μιλήσω εξ' ονόματός τους, εμείς οι 'ΑΛΛΟΙ' , που δεν είμαστε και λίγοι (!!!!).
Έχουμε και λέμε :
Είναι χαρά να βλέπεις, οδηγώντας κι' εσύ, στην εθνική έναν γρήγορο οδηγό, όχι όμως έναν κοντράκια.
Ειναι κάτι παραπάνω απο χαρά , σε στροφιλίκια επαρχιακής οδού, οδηγώντας κι' εσύ , να βλέπεις έναν οδηγό που να 'κατέχει' το αντικείμενο , όχι όμως κάποιον που οδηγεί 'χωρίς αύριο'.
ΚΑΤΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ , δεν πρέπει να χαίρεται κανείς για τους φαινομενικούς racing drivers σε δημόσιους δρόμους .
Ίσως , και πάλι ίσως , και πάλι πάλι ίσως , η αρχική 'πίστα' ενός οδηγού
αγώνων , να είναι η γρήγορη οδήγηση σε δημόσιο δρόμο !
Η συνέχεια , όμως , και η πραγματική αγωνιστική οδήγηση γίνεται σε πλαίσια ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ! !!! (όχι κατ' ανάγκη σε πλαίσια πρωταθλητισμού !)Τελικά :
............................. (Tα σχόλια δικά σας .......)Αποστόλης.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
.....Για το συγκεκριμένο πρόβλημα περισσότερο θα βοηθούσαν άλλα μέτρα (προληπτικά και όχι μόνον!)όπως:-νομοθετική ρύθμιση του στύλ αυτοσχέδιοι αγώνες και επιδεικτική οδήγηση σημαίνουν αυτόφωρο (χειρόπεδες και στην κλούβα) αφαίρεση διπλώματος και υποχρέωση κοινωνικής προσφοράς (πότισμα δένδρων, μάζεμα σκουπιδιών από parking όδικού δικτύου κλπ τα Σαββατοκύριακα!). Αν τα ΜΜΕ κάνουν κι ένα σχετικό αφιέρωμα εξευτελίζοντας τον βαρυποινίτη ακόμα καλύτερα!
Καλο θα ηταn αυτο (σου μιλαει ενας απο αυτους που αποκαλεις κοντρακηδες γκαζοφονιαδες) ΑΛΛΑ ελα μια βολτα κατω και δες ποσους σταματανε για πραγματικα επικινδυνη οδηγηση και ποσους για 'επικινδυνη οδηγηση'. Πιστεψε με, αμα εκαναν σωστα την δουλεια τους, η τωρινη νομοθεσια αρκει και παρα-αρκει.
Μερικα απο αυτα που εχω ακουσει απο μπατσους κατα την διαρκεια ελεγχου (σε φιλους, οχι σε εμενα, αλλα ημουν παρων):
a) (σε αυτοκινητο με roll cage) Επ παλικαρι, το εχεις κανει αγωνιστικο το αυτοκινητο = τρεχεις σε αγωνες = κανεις αγωνες και στον δρομο = παρε μια κλησην για αυτοσχεδιους αγωνες (το αυτοκινητο ηταν παρκαρισμενο στο πεταλο)
β) (σε αυτοκινητο με νιτρο) Αφου εχεις νιτρο, τοτε ΣΙΓΟΥΡΑ κανεις αγωνες (απαντηση: ναι κανω κοντρες αλλα τωρα ειμαι παρκαρισμενος, πιαστε με να κανω κοντρα και τοτε γραψτε με), οποτε παρε μια κληση για αυτοσχεδιους αγωνες (το αυτοκινητο παλι παρκαρισμενο)
γ) (σε αυτοκινητο με bodykit) σε ειχαμε δει πριν Χ μερες να κανεις κοντρες αλλα δεν σε σταματησαμε, παρε τωρα μια κληση για αυτοσχεδιους αγωνες....
δ) (σε αυτοκινητο με νιτρο) κληση για μεταφορα επικινδυνων (εκρηκτικων) υλων ανευ αδειας.....Οπως καταλαβαινεις αμα δωσεις σε αυτα τα διποδα ζωντοβολα εξουσια για αυτοφορω κλπ, μονο καλο δεν κανεις.
-νησίδα-μπαριέρα στη μέση (δύσκολο γιατί είναι στενά και ίσως να μην χωράνε τα λεωφορεία)
Aς φανε μισο μετρο απο τον βραχο και μισο απο το παρκινγκ και οπου αλλο εχει χωρο και να την φτιαξουνε την νησιδα. Αυτο με την ευκαιρεια της καινουριας ασφαλτου και διαγραμμισης που πρεπει να ριξουν
-μονοδρόμηση (πήγαινε από το βουνό επιστροφή από Λιμανάκια ή το αντίθετο) δυσκολεύει το πέρα δώθε, καλό και για την καλοκαιρινή κίνηση. (δεν ξέρω μόνο μήν μεταφερθούν οι κόντρες στο βουνό!)
Λιγο δυσκολο αυτο
-ψηλότερες μπαριέρες πιο απορροφητικές
Αμην και ποτε.....
-απόκρυψη του δρόμου από τους χώρους πάρκινγκ και καντίνας ώστε να αποθαρρυνθεί το κοινό αλλά το σπουδαιότερο
Μπα, θα μεταφερθουμε πιο κατω, εκτος αν κλεισουν ΟΛΟ τον δρομο που ειναι ανεφικτο
-σοβαρή αστυνόμευση (αφού είναι γνωστό το μέρος, μπορούν να είναι κάθε μέρα εκεί 2(δύο, μόνο, χωρίς ραντάρ και μπελάδες) αστυνόμοι που θα σημειώνουν πινακίδες για επικίνδυνη οδήγηση και θα στέλνουν κλήσεις με γράμματα, θα βγάλουν και λεφτά.
Αυτο ειναι απαραδεκτο και επικινδυνο. Η επι τοπου σταματημα για κληση η τιποτα. Αμα μπορουσαν να κανουν αυτο που λες, θα καθονταν απλως εκει και οποιος περναγε με Saxo, Rallye Punto κλπ κλπ, ακομα και 'κυρια' να περναγε, θα του εστελναν μια κληση και αντε μετα να αποδειξει ο '20χρονος νεαρος με το Rallye' οτι περναγε κυριλε.
-όχι αστυνόμευση αλλά αστυνομικό αυτοκίνητο με αναμμένα μπλέ φώτα να πηγαίνει πέρα δώθε με το όριο ταχύτητας.... ή απλά παρκαρισμένο στο πέταλο με αναμμένα μπλέ κι ας τρώνε donuts!
Το κανουν αυτο, αλλα πρεπει να εχουν ενα περιπολικο σε καθε στροφη, παλι ανεφικτο νομιζω.
-η απόλυτη λύση , να γίνει καλός χωματόδρομος (χωρίς σκόνη) με μπόλικο χαλικάκι (όπως πριν πέσει η άσφαλτος αλλά μόνιμα).....να δω ποιος θα μπορεί να τρέχει! Θα τρακάρουν αλλά με 30χλμ με ασφάλεια και ελάχιστους τραυματισμούς, χαρά οι φαναρτζήδες.....
Καλα, εχει να γινει drift challenge τοτε.....Σοβαρα τωρα, δεν νομιζω να το εννουσες σοβαρα αυτο ως λυση ?
-
ΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑ
καλο αυτο για το χωμα αλλα μην βαλουν χαλικακι και κανουν αμμοβολες στους παρκαρισμενους -
Kai afto:
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_arti ... 2004_92921Kathos kai afto:
http://www.dragster.gr/cgi-bin/ikonboar ... 47;t=2025;
-
Ο χρήστης CLIO-V6 έγραψε:
Συμφωνω και επαυξανω....
Παιδια τα Λιμανακια η αλλιως λιμς δεν προκειται να εκλειψουν.
Εχουν 3-4 στοιχεια που δεν τα βρισκεις ευκολα οπως τρομερη διαδρομη,ειναι κοντα στην Αθηνα,εχουν πολυ κοσμο μαζεμενο.
Το ερωτημα ειναι γιατι δεν κανει καποιος κατι για τα παιδια που σκοτωνονται καθε μερα.....Δηλαδη δεν μπορουν να ριξουν καλη ασφαλτο???
Σιγουρα θα περιοριζε τα ατυχηματα σε ενα μεγαλο βαθμο.Βεβαια δεν θελουμε να περιοριστουν αλλα να σταματησουν ολοκληρωτικα.Εδω συμβαλλει η οδηγικη μας παιδεια και συνεπως χρειαζεται βαθειες τομες το συστημα.
Προσωπικα τωρα θαμωνας των λιμανακιων δεν ειμαι.Πηγαινω 5-6 φορες τον χρονο και οχι δεν τρεχω.
Αλλα ας γινει κατι πρωτου χαθουν και αλλοι νεοι......Μήπως να έβαζε το κράτος και αχυρόμπαλες στις μπάρες? Και να έκλεινε από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 5 το πρωί το δρόμο για τους απλούς θνητούς που απλά δεν έχουν τι να κάνουν και θέλουν να πάνε σπίτια τους? Να έβαζε και κερκίδες να είναι πιο άνετα οι θεατές? Να έβαζε και video wall να βλέπουν οι θεατές τα πάντα?
Οπότε καταλήγουμε ότι για όλα φταίει το κράτος που δεν ρίχνει καλύτερη άσφαλτο στα λιμανάκια....
Ρε παιδιά να σοβαρευτούμε λίγο, τρεις ζάντες έχω σπάσει εδώ στο Ρέντη από τότε που άρχισαν τα έργα στον Κιφησό και συζητάμε για το αν φταίει το κράτος που δεν παίρνει μέτρα προστασίας για τον κάθε ανόητο που θέλει να κάνει επίδειξη του ανδρισμού του στα λιμανάκια και δεν βάζει αντιολισθητική άσφαλτο???
Αν θέλει να πάει να στουκάρει είναι επιλογή του! Αν εκεί σκοτωνόταν κανένας άλλος που απλά περνούσε και γλίστρισε θα ζητούσαμε καλύτερη άσφαλτο? Πόσοι δεν χάνουν τη ζωή τους από τις κακοτεχνίες στους δρόμους? Το κράτος φταίει για τα παιδάκια που έχασαν τη ζωή τους πέρισι στα Τέμπη, που δεν έχει φτιάξει ακόμη δρόμο, όχι για αυτούς που πουλούσαν μαγκιά και σκοτώθηκαν στα λιμανάκια! Το πρόβλημα δηλαδή εκεί είναι? Και στο ότι η πίστα στα Μέγαρα κοστίζει? Μην πας στα Μέγαρα, κάνε αναβάσεις, τρέξε ασφάλτινους, τόσα και τόσα παιδιά (που πολλοί από αυτούς γράφουν και σε αυτό το forum) το κάνουν αυτό και προσφέρουν θέαμα στους θεατές που ξέρουν τι είναι αγόνες αυτοκινήτου και όχι στην γκομενίτσα που πάει στη Βανδή και κάπου άκουσε για κόντρες και σταμάτησε και θα πει αύριο στις φίλες της ότι πριν πάει στη Βανδή είδε κόντρες! Σαν να φωνάζουμε γιατί κάποιος πήδησε από την Πάρνηθα για να πουλήσει μαγκιά σε αυτούς που περίμεναν το τελεφερίκ και να ζητάμε από το κράτος να βάλει στρόματα, έτσι ώστε αν ξαναπηδήξει κάποιος να μην πάθει τίποτα! Κρίμα φυσικά για τα παιδιά, αλλά πάντα να λαμβάνουμε υπόψιν μας ότι το αυτοκίνητο είναι ένα θανατηφόρο μηχάνημα αν δεν του κάνουμε σωστή χρήση! Υ.Γ.: Πέταξα Saxo 10 μηνών και ζω από θαύμα γιατί θεώρησα ότι η Συγγρού είναι μια πίστα που μπορεί ο κάθε μ****** (εγώ δηλαδή!!!) να κάνει μαγκιές! Στη Συγγρού όμως, όπως και σε κάθε δρόμο, κυκλοφορούν και άλλοι... Ας το σεβόμαστε αυτό και αν θέλουμε να σκοτωθούμε υπάρχουν και άλλοι τρόποι που δεν θα βάλουν κανέναν σε κίνδυνο και μετά να ζητάμε ευθήνες από το κράτος... -
Καλημέρα παιδία.
Ένα πράγμα δεν θα ήθελα ποτέ στην ζωή μου…
Να είμαι πατέρας και να μάθω ότι το παιδί μου, το σπλάχνο μου, σκοτώθηκε με το αυτοκίνητο του επειδή έτρεχε σε αυτοσχέδια κόντρα!Δεν θα ήθελα να ήμουν εγώ αυτός που θα πήγαινε την επόμενη ημέρα στο νεκροτομείο για να αναγνωρίσω το κομματιασμένο μου παιδί! Αυτό που εγώ και η μητέρα του το φέραμε στον κόσμο, αυτό που έπρεπε να ζήσει και εμείς να πεθάνουμε, όχι το αντίθετο!
Δεν θα ήθελα να πεθαίνω κάθε μέρα που θα ξυπνάω και κάθε μέρα που θα πέφτω για ύπνο, θυμούμενος το παιδί μου!
Δεν θα ήθελα να είμαι αυτός που θα πέρναγαν όλοι από μπροστά μου και να μου έλεγαν: Χριστός να το έχει καλά, εκεί που είναι τώρα, κρίμα και ήταν νέο παλικάρι!
Ενώ θα είμαι δίπλα από τον τάφο του παιδιού μου στο νεκροταφείο!Δεν θα ήθελα να περνάνε τα χρόνια και αντί να το καμαρώνω να μεγαλώνει και να κάνει οικογένεια, να του κάνω μνημόσυνα!
Και σε όποιον, όλα αυτά του φαίνονται μπαρούφες, καλά κάνει και πάει εκεί! Καλά κάνει! Καλά κάνει και παίζει την ζωή του κορώνα γράμματα, καλά κάνει άμα του αρέσει ας πάει να πνιγεί μιας και είναι κοντά ή θάλασσα. Μόνο εγώ δεν θα ήθελα να ήμουν στην θέση του πατέρα του και της μάνας του.
Και ακόμα όλοι σας θα λέτε, καλά σε έμενα θα συμβεί αυτό;
Ποτέ δεν ξέρετε!
Φιλικά Θανάσης.
-
Ο χρήστης giwrgosth έγραψε:
Συμφωνω και επαυξανω....
Παιδια τα Λιμανακια η αλλιως λιμς δεν προκειται να εκλειψουν.
Εχουν 3-4 στοιχεια που δεν τα βρισκεις ευκολα οπως τρομερη διαδρομη,ειναι κοντα στην Αθηνα,εχουν πολυ κοσμο μαζεμενο.
Το ερωτημα ειναι γιατι δεν κανει καποιος κατι για τα παιδια που σκοτωνονται καθε μερα.....Δηλαδη δεν μπορουν να ριξουν καλη ασφαλτο???
Σιγουρα θα περιοριζε τα ατυχηματα σε ενα μεγαλο βαθμο.Βεβαια δεν θελουμε να περιοριστουν αλλα να σταματησουν ολοκληρωτικα.Εδω συμβαλλει η οδηγικη μας παιδεια και συνεπως χρειαζεται βαθειες τομες το συστημα.
Προσωπικα τωρα θαμωνας των λιμανακιων δεν ειμαι.Πηγαινω 5-6 φορες τον χρονο και οχι δεν τρεχω.
Αλλα ας γινει κατι πρωτου χαθουν και αλλοι νεοι......Μήπως να έβαζε το κράτος και αχυρόμπαλες στις μπάρες? Και να έκλεινε από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 5 το πρωί το δρόμο για τους απλούς θνητούς που απλά δεν έχουν τι να κάνουν και θέλουν να πάνε σπίτια τους? Να έβαζε και κερκίδες να είναι πιο άνετα οι θεατές? Να έβαζε και video wall να βλέπουν οι θεατές τα πάντα?
Οπότε καταλήγουμε ότι για όλα φταίει το κράτος που δεν ρίχνει καλύτερη άσφαλτο στα λιμανάκια....
Ρε παιδιά να σοβαρευτούμε λίγο, τρεις ζάντες έχω σπάσει εδώ στο Ρέντη από τότε που άρχισαν τα έργα στον Κιφησό και συζητάμε για το αν φταίει το κράτος που δεν παίρνει μέτρα προστασίας για τον κάθε ανόητο που θέλει να κάνει επίδειξη του ανδρισμού του στα λιμανάκια και δεν βάζει αντιολισθητική άσφαλτο???
Αν θέλει να πάει να στουκάρει είναι επιλογή του! Αν εκεί σκοτωνόταν κανένας άλλος που απλά περνούσε και γλίστρισε θα ζητούσαμε καλύτερη άσφαλτο? Πόσοι δεν χάνουν τη ζωή τους από τις κακοτεχνίες στους δρόμους? Το κράτος φταίει για τα παιδάκια που έχασαν τη ζωή τους πέρισι στα Τέμπη, που δεν έχει φτιάξει ακόμη δρόμο, όχι για αυτούς που πουλούσαν μαγκιά και σκοτώθηκαν στα λιμανάκια! Το πρόβλημα δηλαδή εκεί είναι? Και στο ότι η πίστα στα Μέγαρα κοστίζει? Μην πας στα Μέγαρα, κάνε αναβάσεις, τρέξε ασφάλτινους, τόσα και τόσα παιδιά (που πολλοί από αυτούς γράφουν και σε αυτό το forum) το κάνουν αυτό και προσφέρουν θέαμα στους θεατές που ξέρουν τι είναι αγόνες αυτοκινήτου και όχι στην γκομενίτσα που πάει στη Βανδή και κάπου άκουσε για κόντρες και σταμάτησε και θα πει αύριο στις φίλες της ότι πριν πάει στη Βανδή είδε κόντρες! Σαν να φωνάζουμε γιατί κάποιος πήδησε από την Πάρνηθα για να πουλήσει μαγκιά σε αυτούς που περίμεναν το τελεφερίκ και να ζητάμε από το κράτος να βάλει στρόματα, έτσι ώστε αν ξαναπηδήξει κάποιος να μην πάθει τίποτα! Κρίμα φυσικά για τα παιδιά, αλλά πάντα να λαμβάνουμε υπόψιν μας ότι το αυτοκίνητο είναι ένα θανατηφόρο μηχάνημα αν δεν του κάνουμε σωστή χρήση! Υ.Γ.: Πέταξα Saxo 10 μηνών και ζω από θαύμα γιατί θεώρησα ότι η Συγγρού είναι μια πίστα που μπορεί ο κάθε μ****** (εγώ δηλαδή!!!) να κάνει μαγκιές! Στη Συγγρού όμως, όπως και σε κάθε δρόμο, κυκλοφορούν και άλλοι... Ας το σεβόμαστε αυτό και αν θέλουμε να σκοτωθούμε υπάρχουν και άλλοι τρόποι που δεν θα βάλουν κανέναν σε κίνδυνο και μετά να ζητάμε ευθήνες από το κράτος...Δεν καταλαβαινω γιατι χρησιμοποιεις καταρχην δικο μου quote .....
Τεσπα εγω πουθενα δεν ειπα οτι για ολα φταιει το κρατος.Φυσικα και δεν φταιει για ολα.Αλλα επιμενω οτι αν φτιαχνοταν το οδοστρωμα στο συγκεκριμενο σημειο τα πραγματα θα ηταν καλυτερα(εστω λιγο) και θα εσωζε μερικα παιδια.Δηλαδη σου φαινεται οτι λεω κατι το μη σοβαρο???
Οσο για τα Μεγαρα ειμαστε τακτικοι εκει..... -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Πίστα υπάρχει!!Στα Μέγαρα!!
Τα Λιμανάκια είναι επιλογή παίδες...δεν πάνε εκει επειδή δεν μπορούν να πάνε αλλού!!απολυτα σωστος!
Η παρανομια τραβαει ... με τις αναλογες συνεπειες! -
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
Καλημέρα παιδία.Ένα πράγμα δεν θα ήθελα ποτέ στην ζωή μου…
Να είμαι πατέρας και να μάθω ότι το παιδί μου, το σπλάχνο μου, σκοτώθηκε με το αυτοκίνητο του επειδή έτρεχε σε αυτοσχέδια κόντρα!Δεν θα ήθελα να ήμουν εγώ αυτός που θα πήγαινε την επόμενη ημέρα στο νεκροτομείο για να αναγνωρίσω το κομματιασμένο μου παιδί! Αυτό που εγώ και η μητέρα του το φέραμε στον κόσμο, αυτό που έπρεπε να ζήσει και εμείς να πεθάνουμε, όχι το αντίθετο!
Δεν θα ήθελα να πεθαίνω κάθε μέρα που θα ξυπνάω και κάθε μέρα που θα πέφτω για ύπνο, θυμούμενος το παιδί μου!
Δεν θα ήθελα να είμαι αυτός που θα πέρναγαν όλοι από μπροστά μου και να μου έλεγαν: Χριστός να το έχει καλά, εκεί που είναι τώρα, κρίμα και ήταν νέο παλικάρι!
Ενώ θα είμαι δίπλα από τον τάφο του παιδιού μου στο νεκροταφείο!Δεν θα ήθελα να περνάνε τα χρόνια και αντί να το καμαρώνω να μεγαλώνει και να κάνει οικογένεια, να του κάνω μνημόσυνα!
Και σε όποιον, όλα αυτά του φαίνονται μπαρούφες, καλά κάνει και πάει εκεί! Καλά κάνει! Καλά κάνει και παίζει την ζωή του κορώνα γράμματα, καλά κάνει άμα του αρέσει ας πάει να πνιγεί μιας και είναι κοντά ή θάλασσα. Μόνο εγώ δεν θα ήθελα να ήμουν στην θέση του πατέρα του και της μάνας του.
Και ακόμα όλοι σας θα λέτε, καλά σε έμενα θα συμβεί αυτό;
Ποτέ δεν ξέρετε!
Φιλικά Θανάσης.
Πραγματικα με ανατριχιασες..συγκινησες Θαναση!
Μακαρι μα διαβασουν το ποστ σου τα παιδια που κανουν τετοιες λαλακιες! -
Αλλα επιμενω οτι αν φτιαχνοταν το οδοστρωμα στο συγκεκριμενο σημειο τα πραγματα θα ηταν καλυτερα(εστω λιγο) και θα εσωζε μερικα παιδια.Δηλαδη σου φαινεται οτι λεω κατι το μη σοβαρο???
Οσο για τα Μεγαρα ειμαστε τακτικοι εκει.....Άλλο με ποιες προυποθέσεις θα ήταν καλύτερα τα πράγματα και άλλο να λέμε ότι είναι και **λύση **για το πρόβλημα.
Σαφέστατα και θα είχαμε λιγότερα ατυχήματα.. Λογικό ακούγεται τουλάχιστον (αν και ποιος μου λέει ότι δεν θα ξέρανε ότι έχουν καλύτερη άσφαλτο και έτσι θα τρέχανε ακόμα περισσότερο)Απλά δεν μπορούμε να λέμε ότι το να κάνεις τις κόντρες πιο ασφαλείς και μειώνεις τον κίνδυνο, είναι λύση
Το θέμα είναι να σταματήσουν οι αυτοσχέδιες κόντρες, όχι να τις κάνουμε πιο ασφαλείς επειδή δεν μπορούμε να τις σταματήσουμε...
-
Δεν καταλαβαινω γιατι χρησιμοποιεις καταρχην δικο μου quote .....
Τεσπα εγω πουθενα δεν ειπα οτι για ολα φταιει το κρατος.Φυσικα και δεν φταιει για ολα.Αλλα επιμενω οτι αν φτιαχνοταν το οδοστρωμα στο συγκεκριμενο σημειο τα πραγματα θα ηταν καλυτερα(εστω λιγο) και θα εσωζε μερικα παιδια.Δηλαδη σου φαινεται οτι λεω κατι το μη σοβαρο???
Οσο για τα Μεγαρα ειμαστε τακτικοι εκει.....Έχεις δίκαιο και με συγχωρείς αν σε πείραξε, σαφώς δεν το είπες, αλλά στάθηκα στο ότι θα πρέπει να πέσει καλύτερη άσφαλτος και το γενίκευσα βλέποντας και τα υπόλοιπα post.
Η λύση είναι αυτή που έχουν πει οι πιο πολλοί εδώ, να σταματήσουν οι αυτοσχέδιες κόντρες και όχι να κάνει το κράτος πιο ασφαλή το δρόμο! Ας φτιάξει πρώτα τους δρόμους που κινούντε όλοι όσοι πάνε στις δουλειές τους και στο τέλος φτιάχνει και τα λιμανάκια, τα οποία εγώ μια χαρά τα βρίσκω, πολύ καλή άσφαλτος! Τώρα αν πάω με 100 και όχι 40-50 που είναι το όριο εγώ θα φταίω αν δω τα ραδίκια ανάποδα! Επείσης σκέφτικες πως αν φτιαχτεί μια τέλεια άσφαλτος που θα διευκολήνει την ανάπτυξη ταχύτητας θα έχουμε πιο πολλά θύματα? Γιατί θα τρέχουν περισσότερο? Θα έλεγα πως καλύτερα είναι να φτιάξουν λακούβες Μπράβο σου που για να 'ξεσπάσεις' πας στα Μέγαρα και μακάρι να το έκαναν όλοι αυτό! -
Το ζήτημα πιστεύω οτι είναι πιο απλό απ'ότι νομίζετε.Τα λιμανάκια μπορούν άνετα να σταματήσουν να υπάρχουν.
Θα μπεί κάμερα της τροχαίας και όποιος τρέχει θα συλαμβάνεται απο αστυνομικούς που θα είναι πιο κάτω και θα κάνουν μπλόκα.Όμως για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρχουν και πίστες.
Πχ να υπάρχουν 5-10 πίστες στην Αττική και η είσοδος να είναι 5 ευρώ την ώρα.
Δεν είναι δυνατόν να πληρώνουμε 55ευρώ !!!!!!!!!
Ας είναι και πιο απλές οι πίστες με πιο μικρή διαδρομή και χειρότερη άσφαλτο απο τα Μέγαρα.Απλά να υπάρχει ασφάλεια.
Και τότε θα σταματήσουν να γίνονται οι κόντρες στους δρόμους.
Και αν ακόμη δε σταματήσουν θα είναι κατακριτέες απο όλους μας.
Ενώ τώρα τους δίνουμε κάποιο δίκιο. -
καλημμμμερα κυριοι
καθομαι κανα μισαωρο και εχω διαβασει απο την αρχη ολη τη συζητηση.
μπραβο Θαναση για το post σου. δεν νομιζω οτι θα διαφωνησει κανεις με το συγκεκριμενο και οτι ολοι το ασπαζονται, ενας απ'τους οποιους φυσικα και εγω!!θα πω κατι αστειο
για να σταματησουν οι κοντρες στα λιμανακια θα πρεπει να φτιαχτει σταθμος ΜΕΤΡΟ, οποτε μεχρι να ολοκληρωθει
δεν θα εχουμε απωλειες!!!!θα πω και κατι σοβαρο
ενα γεγονος σε αγωνες πριν απο αρκετα χρονια
καποιος γνωστος μου παει στα Μεγαρα, φορουσε κολαρο(!!) και κληρωνει οτι κερδισε να κανει ενα γυρο, συνοδηγος με καποιον πολυ γνωστο επαγγελματια οδηγο στο χωρο. ο συγκεκριμενος PRO των ρωταει αν μπορει λογω κολαρου. απανταει ναι.
τον δενουν λοιπον στη θεση του συνοδηγου, σταθεροποιουν καλυτερα το κεφαλι του, δεμενο στο μαξιλαρι του καθισματος, και ξεκινανε.
οδηγουσε με το σουηδικο στυλ, αριστερο-φρενο, δεξι-γκαζι.
την τσιμπιδα την πηρε με 120χλμ...οταν σταματησανε ο γνωστος μου του λεει
'ευχαριστω για την βολτα την κυριας!!'
ο PRO του κανει, λοιπον
'καταλαβαινω τι λες, ομως προσεξε,
οταν θα βγω απ'την πιστα θα καθισω στο συμβατικο μου, θα φτιαξω τους καθρεπτες, θα φορεσω ζωνη και βγαζοντας αριστερο φλας θα ξεκινησω οδηγοντας στην δεξια λωριδα χωρις να ξεπερασω τα 50χλμ εντος και τα 100χλμ εκτος πολης'
δηλαδη αυτος ο ανθρωπος γεννηθηκε σε αλλο κοσμο??
δεν θα μπορουσε να πηγαινει γαμ....ντας σε ολους τους δρομους??
κανει αυτο που αγαπαει, εκει που πρεπει(!!!) και μετα σηκωνεται και φευγει κυριος!!!
τα 'εγω προσεχω' και 'μπορω' και 'δεν θα πεθανω στο τιμονι'
τα ακουω βερεσε.
ουτε μπορω να δεχτω την δικαιολογια οτι τα Μεγαρα ειναι ακριβα.
το χομπι πληρωνεται. στην Ελλαδα δεν υπαρχουν εγκαταστασεις επαρκεις για ολους, οποτε και χρυσοπληρωνεται (νομος προσφορας-ζητησης).
ομως ρε γαμ... να το πληρωνουμε με τη ζωη μας???
πρεπει να παθουμε, για να μαθουμε.
τι προτιματε??? να'στε ξαπλα στο νοσοκομειο (αν ειστε τυχεροι)
η' να χαιδευετε κανα γκομενακι??
αν δηλωσετε το πρωτο μπραβο για μια εξαιρετη και σεβαστη επιλογη,
μειωστε ομως τις πιθανοτητες να φατε το κεφαλι σας..
και ακομα περισσοτερο καποιου αλλου!!!
μπορει να μην υπαρχει παιδεια σ'αυτην την γ...χωρα,
ομως η λογικη και η ασφαλεια ειναι κατι το οποιο ολοι μας οφειλουμαι να το εξασκησουμε, για μας και μονο!!!καλη σας μερα
-
Φιλε Sirgus οι κοντρες παντα υπηρχαν και θα υπαρχουν...Δεν ειναι τωρινο ουτε νομιζω οτι μπορει να σταματησει το φαινομενο...
Παντως σοβαρα τωρα επειδη το διαβασα λιγο πιο πανω,καθε φορα που φευγουμε απο τα Μεγαρα παμε δεξια και δεν τρεχουμε διοτι εχουμε στη πιστα....Μακαρι να γινουν πολλες πιστες και με λιγα λεφτα να κανεις το κεφι σου...Μακαρι να γινοταν και 2-3 πιστες για dragster(στην Αγγλια υπαρχουν πολλες)και να μπορουσαμε ολοι να πηγαινουμε εκει,αλλα δεν υπαρχει πρωτοβουλια...
Προχθες εγιναν επεισοδια στη Βουτα ενω αν θυμαμαι καλα το Star εδειξε και ενα τρακαρισμα live στο πεταλο των λιμανακιων...
Φιλε giwrgosth φυσικα και δεν παρεξηγηθηκα,απλα δεν ειχα γραψει κατι τετοιο.. -
PG220, ακομα και να κανουν αυτο που λες (το οποιο απ'οτι εμαθα γινεται εδω και λιγο καιρο, προσοχη αμα δεν εχει πολυ κοσμο στο πεταλο και εχει 1-2 αυτοκινητα μονο σταματημενα...), θα πανε πιο κατω. Στις στροφες πριν και μετα τις τρυπες Καραμανλη, μεχρι και στο Σουνιο. Κοντρες θα υπαρχουν και αυτο δεν αλλαζει. Απλως ετυχε το συγκεκριμενο σημειο, λογω περιβαλλοντος, ιδιαιτεροτητας της στροφης και της υπαρξης του παρκινγκ, να γινει αυτο που ειναι.
Georgev.gr ο κοντρακιας, οσες πιστες και να του δωσεις, οσο φτηνα και να ειναι, θα πηγαινει παντα σε κοντρες στον δρομο. Απλως θα πηγαινει ΚΑΙ στις πιστες. Αυτο ΔΕΝ σημαινει οτι η πιστα δεν ειναι ευπροσδεκτη, μακαρι να φτιαξουν 2-3 μεσα στην Αττικη.
Clio-V6, εγω ρε φιλε οταν μπηκα στα Μεγαρα, βγηκα πιο καυ...νος απ'οτι οταν μπηκα, και μετα σητ Εθνικκη κυνηγουσα οτι γρηγορο κυκλοφορουσε (σε λογικα πλαισια παιδια, την πλακα μου κανω, ουτε ζω απο τις κοντρες ουτε θα στεναχωρεθω αμα με περασει κανενας = ΔΕΝ θα φαω το κεφαλι μου η κεφαλι αλλουνου για να κανω την Χ σφηνα που θα με βγαλει 'νικητη')
-
Διάβασα προσεκτικά όσα έχετε γράψει μέχρι τώρα και θα ήθελα, σεβόμενος τις απόψεις σας ,να σταθώ και να σχολιάσω κάποια σημεία.
Θεωρώ πως ένα μεγάλο μέρος όλων των ανθρώπων που επικρίνουν τα λιμανάκια αυστηρά, μόνο εξ'αποστάσεως γνωρίζουν τα πραγματικά γεγονότα και το τι πραγματικά συμβαίνει εκεί κάτω. Είναι εντελώς διαφορετικό να βλέπει κάποιος τα πράγματα μέσω της τηλεόρασης, με τα πραγματικά γελοία ρεπορτάζ συνοδευόμενα με τους εκτός πραγματικότητας κραυγαλέους τίτλους, δημιούργημα της φαντασίας κάποιων δημοσιογραφίσκων, και τελείως διαφορετικό να έχει κάποιος βιώσει όλα αυτά από κοντά.
Και πριν βιαστείτε να με κατηγορήσετε, σας δηλώνω πως όχι δεν επικροτώ τα όποια έκτροπα συμβαίνουν στα λιμανάκια από κάποιους ανεγκέφαλους. Αλλά μην τα ισοπεδώνουμε και όλα. Η αλήθεια πάντα βρίσκεται κάπου στη μέση.
Όποιος θεωρεί πως τα λιμανάκια είναι άκρως επικίνδυνα και δεν θέλει να περάσει από εκεί έχει και άλλη επιλογή. Να πάει από Βάρη (από τα βλάχικα) και να βγει στη διασταύρωση της Βάρκιζας. Αυτό κάνω από το καλοκαίρι όχι τόσο για να αποφύγω τον όποιο ανεγκέφαλο οδηγό, όσο για να αποφύγω τους απαράδεκτους αστυνομικούς της τοπικής τροχαίας που έχουν βρει το σημείο ιδανικό, όχι τόσο για να συμμορφώσουν τους οδηγούς, όσο για τους φοροεισπρακτικούς τους σκοπούς. Πως αλλιώς εξηγείται το αστείο όριο ταχύτητας των 30(!) χλμ/ώρα μέσα στο πέταλο, τη στιγμή που ακόμα και το λεωφορείο του ΟΑΣΑ παίρνει τη στροφή με 40-50χλμ/ώρα?
Αναφέρατε την πίστα των Μεγάρων και είπατε πως ίσως να είναι τακτική των ιδιοκτητών ή των 4Τ να μην παραχωρείται σε διάφορα clubs αυτοκινήτων που έχουν σχέση με αγώνες κτλ. Σας ερωτώ λοιπόν: Έχουν μέχρι σήμερα δημιουργηθεί έκτροπα όσες φορές έχουν έρθει οργανωμένα τα club αυτά στη πίστα των Μεγάρων? Η απάντηση απ' όσο γνωρίζω είναι όχι.
Επίσης αναφέρθηκε ότι θα μπουν χρονόμετρα κτλ. Από ότι γνωρίζω όμως η επίσημη χρονομέτρηση θεωρείται παράνομη, γιατί αν πάω εγώ με άλλους 5 φίλους μου μέσα στην πίστα των Μεγάρων και κάνουμε επίσημα χρονομετρημένους γύρους, αυτό θεωρείται παράνομος αγώνας-κόντρα. Ή μήπως όχι?
Όλα όσα γράφω τα γράφω καλοπροαίρετα και δίχως να θέλω να έρθω σε αντιπαράθεση με κάποιον από εσάς. Συμφωνώ και εγώ πως στα λιμανάκια πρέπει να βρεθεί μια λύση, αλλά απλά κατακραυγάζοντας κάτι, δεν νομίζω πως μπορεί να βρεθεί κάτι ουσιαστικό.
Αυτοσχέδιοι αγώνες (κοινώς ΚΟΝΤΡΕΣ) και συνέπειες