-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Μερικοι δεν γουσταρουν την πιστα, δεν εχουν να αποδειξουν τιποτα σε κανεναν, η πολυ απλα δεν εχουν λεφτα για αγωνες. ΔΕΝ λεω οτι αυτο τους δικαιολογει να τρεχουν στους δρομους (και εμενα μαζι) αλλα απλως οτι ΔΕΝ ειναι οσο απλα τα λετε εσεις για την πιστα...
Κάτι μου λέει όμως ότι πλειοψηφία αυτών που πάνε λιμανάκια θέλουν να αποδείξουν κάτι σε κάποιους...
Φαντάζεσαι να μην ήξεραν ότι υπάρχει κοινό να τους βλέπει?
Θα πήγαινε το 1/10 από αυτούς άραγε?
Να προσθέσω: γιατί κανένας από τους εν'λόγω ψευτόμαγκες δεν πάει τη διαδρομή από Ανάβυσσο για Σούνιο? Γιατί κανένας δεν σηκώνεται από τις 5 το πρωί καθημερινής να κάνει το γύρο της Λίμνης του Μαραθώνα? Ή το Μερκούρη?
Προφανώς είναι τόσο χεράδες που αποδεικνύουν τα πάντα στο 'φυσικό τους χώρο'.
Υ.Γ. Μιας και μιλάμε για στροφές στην περιοχή, νομίζω ότι η Τρύπα του Καραμανλή είναι μακράν η πιο επικίνδυνη, είτε από την μία είτε από την άλλη κατεύθυνση.
-
Κανω quote το δικο μου ποστ για να καταλαβετε τι ειπα
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Μερικοι δεν γουσταρουν την πιστα, δεν εχουν να αποδειξουν τιποτα σε κανεναν, η πολυ απλα δεν εχουν λεφτα για αγωνες. ΔΕΝ λεω οτι αυτο τους δικαιολογει να τρεχουν στους δρομους (και εμενα μαζι) αλλα απλως οτι ΔΕΝ ειναι οσο απλα τα λετε εσεις για την πιστα...Mε απλα λογια, αναφερομουν σε ΜΕΡΙΚΟΥΣ και το ξερω οτι οι περισσοτεροι το κανουν για μαγκια και εχω συμφωνησει μαζι σας. Και η παρατηρηση ηταν οτι 'δεν ειναι τοσο απλα δηλαδη αμα θελω να τρεξω τοτε παω μεχρι τα Μεγαρα'...Sirgus συμφωνουμε, δεν ειπα κατι αντιθετο, ενα διαχωρισμο εκανα.
Tryphon, ξεχνας οτι αυτα τα λεφτα τα ριζχνουν σοτ αμαξι με το οποιο κυκλοφορουν και καθε μερα. Δεν ειναι ευκολο για ολους να συντηρουν ΚΑΙ ενα αγωνιστικο, ουτε ειναι ευκολο να κυκλοφορουν με το αγωνιστικο στον δρομο. Παιδια μην τρελαινομαστε, ΕΝΑΝ αγωναα να κανεις θελεις ΑΡΚΕΤΑ λεφτα, ποσο μαλλον να το κανεις επι μονμου βασεως. Ασε που δεν μπορεις ΟΠΟΤΕ σου την δωσει να πας να τρεξεις σε εναν αγωνα. Δεν ξερω ποια ειναι η οικονομικη σου επιφανεια, αλλα εγω (και ΠΑΡΑ πολλοι αλλοι που ξερω) αν και θελουμε να τρεξουμε σε καποιοβν αγωνα, δεν μπορουμε. Ετσι απλα.
Vasilie, θες να ενωσουμε τις μοναξιες μας? Να πηγαινουμε μαζι μεχρι το Σουνιο η στον Μερκουρη στις 5 το πρωι γιατι εγω γουσταρω πολυ και το κανω που και που.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Tryphon, ξεχνας οτι αυτα τα λεφτα τα ριζχνουν σοτ αμαξι με το οποιο κυκλοφορουν και καθε μερα. Δεν ειναι ευκολο για ολους να συντηρουν ΚΑΙ ενα αγωνιστικο, ουτε ειναι ευκολο να κυκλοφορουν με το αγωνιστικο στον δρομο. Παιδια μην τρελαινομαστε, ΕΝΑΝ αγωναα να κανεις θελεις ΑΡΚΕΤΑ λεφτα, ποσο μαλλον να το κανεις επι μονμου βασεως. Ασε που δεν μπορεις ΟΠΟΤΕ σου την δωσει να πας να τρεξεις σε εναν αγωνα. Δεν ξερω ποια ειναι η οικονομικη σου επιφανεια, αλλα εγω (και ΠΑΡΑ πολλοι αλλοι που ξερω) αν και θελουμε να τρεξουμε σε καποιοβν αγωνα, δεν μπορουμε. Ετσι απλα.
Ena palio A112 i mini den kanei mia. To ftiaxneis monos sou, mathaineis kiolas kai mporeis aneta na trekseis me poly liga lefta. Rikse mia matia se osous kanoun anavaseis. Meta ta 30 prota aftokinita ti trexei? Tetoia aftokinita. Mia anavasi einai poly ftini kai me ena set lastixa kaneis aneta mia saizon. An eisai kai ligo kalos kai sou katsei kai kamia niki klasis konomas kai tin venzini tou agona.
Ta lefta einai dikaiologia mono, an pragmatika goustareis mono etsi tha nioseis tin adrenalini, ton antagonismo, tin aksia sou. Allos tropos den yparxei. -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Vasilie, θες να ενωσουμε τις μοναξιες μας? Να πηγαινουμε μαζι μεχρι το Σουνιο η στον Μερκουρη στις 5 το πρωι γιατι εγω γουσταρω πολυ και το κανω που και που.
Μπα, δε νομίζω ότι είμαστε και τόσοι λίγοι.
Δε συμφωνώ με το διαχωρισμό αγωνιστικό/καθημερινό αυτοκίνητο. Θα μπορούσε να χρησιμοποιεί κανείς το ίδιο αυτοκίνητο για track days, αγώνες club, κλπ και να το έχει και για κάθε μέρα. Μην ξεχνάς ότι πολλά φτιαγμένα SaxoRalla των Λιμς μόνο κατάλληλα για καθημερινή χρήση δεν είναι.
-
Συγγνώμη φίλοι αλλά από πού προκύπτει ότι ο συνηθέστατα ευκατάστατος ή εξαιρετικά καλά δικτυωμένος οδηγός αγώνων ο οποίος έχει την πολυτέλεια όχι μόνον να δεσμεύσει κάποιο σημαντικό χρηματικό ποσό για την προετοιμασία του και την αγωνιστική του συμμετοχή αλλά και πολύ χρόνο να ξοδέψει για το χόμπυ του, είναι πιο “μάγκας” από τον κάθε πιτσιρικά (αυτόν που αποκαλείτε “ψευτόμαγκα”) που χωρίς κλωβό ασφαλείας, ζώνες 6 σημείων, κράνος, και συχνά με ακατάλληλο αυτοκίνητο, παίζει συνειδητά την ζωή του κορόνα-γράμματα κάνοντας τις απίστευτες ταρζανιές στα λιμανάκια ή αλλού?
Ποιος σας είπε ότι πολλοί από τους θαμώνες των λιμανακιών και θιασώτες της κόντρας δεν είναι εξαιρετικοί οδηγοί που συχνά ανεβαίνουν μέχρι την Πάρνηθα ή πετάγονται στο Σούνιο, την Στενή, την Καμαρίτσα, ή την Αγία Άννα νωρίς το πρωί για να κάνουν το κέφι τους σε άδειους δρόμους?
Γιατί ο ανεγκέφαλος που εννοεί να πηγαίνει με 40 χιλιόμετρα στην αριστερή λωρίδα της περιφερειακής του Υμηττού θεωρείτε λιγότερο κατακριτέος από τον πιτσιρικά που θέλει να εκατοσταρήσει στο πέταλο?
Νομίζω ότι αδικείτε ένα μεγάλο αριθμό πραγματικών φίλων της αυτοκίνησης βάζοντας τους αδιακρίτως ταμπέλες του τύπου “κοντράκιας”, “ψευτόμαγκας”, “κάγκουρας” κτλ.
Ευτύχης
-
Ο χρήστης ebotonakis έγραψε:
Συγγνώμη φίλοι αλλά από πού προκύπτει ότι ο συνηθέστατα ευκατάστατος ή εξαιρετικά καλά δικτυωμένος οδηγός αγώνων ο οποίος έχει την πολυτέλεια όχι μόνον να δεσμεύσει κάποιο σημαντικό χρηματικό ποσό για την προετοιμασία του και την αγωνιστική του συμμετοχή αλλά και πολύ χρόνο να ξοδέψει για το χόμπυ του, είναι πιο “μάγκας” από τον κάθε πιτσιρικά (αυτόν που αποκαλείτε “ψευτόμαγκα”) που χωρίς κλωβό ασφαλείας, ζώνες 6 σημείων, κράνος, και συχνά με ακατάλληλο αυτοκίνητο, παίζει συνειδητά την ζωή του κορόνα-γράμματα κάνοντας τις απίστευτες ταρζανιές στα λιμανάκια ή αλλού?Ποιος σας είπε ότι πολλοί από τους θαμώνες των λιμανακιών και θιασώτες της κόντρας δεν είναι εξαιρετικοί οδηγοί που συχνά ανεβαίνουν μέχρι την Πάρνηθα ή πετάγονται στο Σούνιο, την Στενή, την Καμαρίτσα, ή την Αγία Άννα νωρίς το πρωί για να κάνουν το κέφι τους σε άδειους δρόμους?
Γιατί ο ανεγκέφαλος που εννοεί να πηγαίνει με 40 χιλιόμετρα στην αριστερή λωρίδα της περιφερειακής του Υμηττού θεωρείτε λιγότερο κατακριτέος από τον πιτσιρικά που θέλει να εκατοσταρήσει στο πέταλο?
Νομίζω ότι αδικείτε ένα μεγάλο αριθμό πραγματικών φίλων της αυτοκίνησης βάζοντας τους αδιακρίτως ταμπέλες του τύπου “κοντράκιας”, “ψευτόμαγκας”, “κάγκουρας” κτλ.
Ευτύχης
Από την άλλη ψάχνω να βρω ποιος μίλησε τόσο απόλυτα και είπε για παράδειγμα ότι πολλοί από τους θαμώνες των λιμανακιών και θιασώτες της κόντρας δεν είναι εξαιρετικοί οδηγοί που συχνά ανεβαίνουν μέχρι την Πάρνηθα ή πετάγονται στο Σούνιο, την Στενή, την Καμαρίτσα, ή την Αγία Άννα νωρίς το πρωί για να κάνουν το κέφι τους σε άδειους δρόμους
Ή ότι ο ανεγκέφαλος που εννοεί να πηγαίνει με 40 χιλιόμετρα στην αριστερή λωρίδα της περιφερειακής του Υμηττού θεωρείτε λιγότερο κατακριτέος από τον πιτσιρικά που θέλει να εκατοσταρήσει στο πέταλο -
Kαι προσθετω, ειστε ΤΟΟΟΟΟΣΟ σιγουροι οτι απο αυτους που χωνονται στα λιμανακια, κανενας τους δεν τρεχει σε αγωνες? Εγω μπορω ετσι οπως καθομαι να σας αναφερω τουλαχιστον 5-6 τρανταχτα ονοματα (και δεν ξερω και παρα πολλους οδηγους αγωνων...) που εχω δει να χωνονται σε Λιμς η να κανουν κοντρες (φυσικα δεν τα αναφερω για ευνοητους λογους).
2ον) ρε παιδια ισως εγω να ειμαι πολυ αδυναμος ως χαρακτηρας και να ειναι μονο σε εμενα, αλλα εγω πιστευω οτι καλοι οι αγωνες και ειμαι σιγουρος οτι θα ειναι μεγαλη κ...λα, αλλα επισης ειμαι σιγουρος οτι με τους αγωνες θα θελω ολο και πιο πολυ να τρεχω και στους δρομους. Αυτο που λενε οτι με τους αγωνες ηρεμεις, ισως να ισχυει, αλλα εγω πιστευω οτι σε εμενα τουλαχιστον θα εχει το αντιθετο αποτελεσμα
Τελος, για το κοστος... Ρε παιδια, εδω και λιγο καιρο που το ψαχνω το θεμα, εχω βγαλει ενα κοστολογιο 900 χιλιαρικα για κρανος φορμα γαντια καθισμα (ΕΝΑ καθισμα....) ζωνες roll cage (σαν ανταλλακτικο, ΧΩΡΙΣ την εργασια) και πυροσβεση., δηλαδη μονο για τα απαραιτητα, ΧΩΡΙΣ το αυτοκινητο, την συντηρηση του κλπ κλπ. Και ΟΧΙ δεν κοιταω το πιο ακριβο κρανος, το καθισμα απο ανθρακονηματα κλπ αλλα αντιθετως κοιταω ισα ισα να εχει homologation και να μην ειναι το απολυτα πιο φτηνο, κυριως για ψυχολογικους λογους. Που το ειδατε εσεις το χαμηλο κοστος ρε παιδια ???
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Kαι προσθετω, ειστε ΤΟΟΟΟΟΣΟ σιγουροι οτι απο αυτους που χωνονται στα λιμανακια, κανενας τους δεν τρεχει σε αγωνες? Εγω μπορω ετσι οπως καθομαι να σας αναφερω τουλαχιστον 5-6 τρανταχτα ονοματα (και δεν ξερω και παρα πολλους οδηγους αγωνων...) που εχω δει να χωνονται σε Λιμς η να κανουν κοντρες (φυσικα δεν τα αναφερω για ευνοητους λογους).Ακόμα πιο ανώριμοι λοιπόν!
Τόσο που δεν τους φτάνει η εκτόνωση στην πίστα και συνεχίζουν στο δρόμο!Τελος, για το κοστος... Ρε παιδια, εδω και λιγο καιρο που το ψαχνω το θεμα, εχω βγαλει ενα κοστολογιο 900 χιλιαρικα για κρανος φορμα γαντια καθισμα (ΕΝΑ καθισμα....) ζωνες roll cage (σαν ανταλλακτικο, ΧΩΡΙΣ την εργασια) και πυροσβεση., δηλαδη μονο για τα απαραιτητα, ΧΩΡΙΣ το αυτοκινητο, την συντηρηση του κλπ κλπ. Και ΟΧΙ δεν κοιταω το πιο ακριβο κρανος, το καθισμα απο ανθρακονηματα κλπ αλλα αντιθετως κοιταω ισα ισα να εχει homologation και να μην ειναι το απολυτα πιο φτηνο, κυριως για ψυχολογικους λογους. Που το ειδατε εσεις το χαμηλο κοστος ρε παιδια ???
Ακόμα και αν είναι έτσι δεν δικαιολογούνται οι κόντρες...
Αν μπορείς να πας σε πίστα έχει καλώς...αν όχι οδηγάς, σαν άνθρωπος -
mporw na kanw mia parathrhsh????
Den tha pw pws eimai kata auton pou pane sta limanakia kai strivoun to perivohto petalo giati hmoun enas apo autos mexri prin kana 2 xronia,an kai akoma paw kamia volta ta vradia,mono san aplo theaths pleon.
Alla giati na paw na dwsw ta wraia mou leftakia stous diorganotes gia na trexw agwna kai na mhn paw ekei na to kanw pio anexoda. (apla kanw ton dikhgoro tou diavolou,me pia logikh mporei na skeftei enas 18 xronos pou mwlis exei parei to roz xartaki sta xeria tou kai prospathei na to paixei pilotos F1 )P.S. Mhn mou peite gia exoda mias kai th evga mporeis na thn kaneis kai se ena agwna kai akoma kai na traumatiseis h' na skotwseis kapoion me ta eleeina metra asfaleias pou uparxoun,kai kati akoma sto amaxi mou uparxei o aparaithtos agwnistikos exoplismos asfaleias,alla epeidh oi ellhnikoi agwnes einai mia megalh 'oikogeneia' (gia mena klika) den trexw..........
-
Ο χρήστης bouxmaxer έγραψε:
Alla giati na paw na dwsw ta wraia mou leftakia stous diorganotes gia na trexw agwna kai na mhn paw ekei na to kanw pio anexoda. (apla kanw ton dikhgoro tou diavolou,me pia logikh mporei na skeftei enas 18 xronos pou mwlis exei parei to roz xartaki sta xeria tou kai prospathei na to paixei pilotos F1 )
Αφού κάνεις τον δικηγόρο του διαβόλου ( -> ) τότε θα συμφωνείς ότι είναι κάπως επικίνδυνο .... Απλό νομίζω!
Τώρα αν ο 18χρονος δεν ξέρει τι σημαίνει κίνδυνος...τότε κάποιοι άλλοι φταίνε για αυτό αλλά μάλλον είναι αργά...
Ελπίζω όχι αργά και για τον ίδιο στο θέμα της ζωής του -
εδω ο 18χρονος που μολις εχει παρει το ροζ χαρτακι!!!
η αληθεια ειναι οτι εχω χρονισει(και βαλε) στο τιμονι!
τι θελω να πω: τα πραγματα ειναι λιγο πολυ οπως εχουν ειπωθει στο τοπικ! απλα θα πρεπει ο καθε νεος οδηγος να μαθαινει ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΚΑΛΑ οτι αν αυτος κανει καποια μ@@@@@α μπορει να στερησει ΤΗ ΖΩΗ καποιων και φυσικα τη δικια του.δε λεω,πολλοι απο εμας αγαπαμε το αυτοκινητο και την οδηγηση και νοιωθουμε που και που την αναγκη μιας 'τρελας'. το θεμα ειναι να γινεται εκει που ΔΕ ΘΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!
αρα λοιπον φταιει το συστημα; δε θα το εθετα ετσι.φταινε ολοι οσοι δημιουργουν την εντυπωση στον τυπο (καθε ηλικιας) που παει στα λιμανακια και στα καθε λιμανακια( πρβ carefour στη θεσσαλονικη) οτι αν κανει την 'μαγκια' του θα εντυπωσιασει και θα τον προσεξουν.
ειναι καθαρα θεμα αντιμετωπισης της ζωης. αν κανεις κατι για τους αλλους η για εσενα τον ιδιο,καθως και το κατα ποσο σεβετι τους αλλους και φυσικα τον εαυτο του.ουφ,τα ειπα και ξελαφρωσα σορυ αν σας κουρασα η δεν ειπα κατι το καινουργιο αλλα θα εσκαγα
-
μας εσκασες και μας κουρασες!
-
Sirgus δεν ειπα οτι δικαιολογουνται οι κοντρες και ακομα περισσοτερο το χωσιμο στα λιμανακια, ειναι λαθος και επικινδυνα (αλλα τα κανω και τα δυο, απλως δεν μπαινω στο πεταλο αλλα στις υπολοιπες στροφες).
Αυτο που προσπαθω να περασω ειναι οτι η πιστα δεν ειναι λυση για τις κοντρες, και οτι μην λετε τοσο ευκολα 'μπες σε μια πιστα να δειξεις τι αξιζεις.' Γιατι δεν ειναι ευκολο
Τελος, σκεφτειτε κατι:
Οσο υπαρχει το αυτοκινητο, θα υπαρχουν οι κοντρες. Οσες πιστες και να γινουν, οσο και να μας κυνηγανε, οι κοντρες θα υπαρχουν οπως υπαρχουν σε ΟΛΕΣ τις χωρες του κοσμου. Εγω πχ και διπλα στο σπιτι μου να ειχα πιστα, θα πηγαινα καθε μερα και οταν θα εφευγα, αμα πετυχαινα καποιον 'γρηγορο' στον δρομο θα τον κυνηγουσα χωρις δευτερη σκεψη, γιατι με εξιταρει παρα πολυ (ΟΧΙ για να δειξω οτι ειμαι πιο γρηγορος ή οτιδηποτε τετοιο, απλως ειναι το 'παιχνιδι' που μου αρεσει). -
Ο χρήστης Vasilios έγραψε:
Μερικοι δεν γουσταρουν την πιστα, δεν εχουν να αποδειξουν τιποτα σε κανεναν, η πολυ απλα δεν εχουν λεφτα για αγωνες. ΔΕΝ λεω οτι αυτο τους δικαιολογει να τρεχουν στους δρομους (και εμενα μαζι) αλλα απλως οτι ΔΕΝ ειναι οσο απλα τα λετε εσεις για την πιστα...
Κάτι μου λέει όμως ότι πλειοψηφία αυτών που πάνε λιμανάκια θέλουν να αποδείξουν κάτι σε κάποιους...
Φαντάζεσαι να μην ήξεραν ότι υπάρχει κοινό να τους βλέπει?
Θα πήγαινε το 1/10 από αυτούς άραγε?
Να προσθέσω: γιατί κανένας από τους εν'λόγω ψευτόμαγκες δεν πάει τη διαδρομή από Ανάβυσσο για Σούνιο? Γιατί κανένας δεν σηκώνεται από τις 5 το πρωί καθημερινής να κάνει το γύρο της Λίμνης του Μαραθώνα? Ή το Μερκούρη?
Προφανώς είναι τόσο χεράδες που αποδεικνύουν τα πάντα στο 'φυσικό τους χώρο'.
Υ.Γ. Μιας και μιλάμε για στροφές στην περιοχή, νομίζω ότι η Τρύπα του Καραμανλή είναι μακράν η πιο επικίνδυνη, είτε από την μία είτε από την άλλη κατεύθυνση.
Egw paw apo ekei ka8e brady...... Exei yperoxh 8ea ama exei panselino. Paw stoys ry8moys moy arazw xazeyw to feggari kai meta gyrizw pali stoys ry8moys moy
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Από την άλλη ψάχνω να βρω ποιος μίλησε τόσο απόλυτα και είπε για παράδειγμα ότι πολλοί από τους θαμώνες των λιμανακιών και θιασώτες της κόντρας δεν είναι εξαιρετικοί οδηγοί που συχνά ανεβαίνουν μέχρι την Πάρνηθα ή πετάγονται στο Σούνιο, την Στενή, την Καμαρίτσα, ή την Αγία Άννα νωρίς το πρωί για να κάνουν το κέφι τους σε άδειους δρόμους
Ή ότι ο ανεγκέφαλος που εννοεί να πηγαίνει με 40 χιλιόμετρα στην αριστερή λωρίδα της περιφερειακής του Υμηττού θεωρείτε λιγότερο κατακριτέος από τον πιτσιρικά που θέλει να εκατοσταρήσει στο πέταλοΦίλε sirgus, δεν έχεις παρά να ρίξεις μια ματιά στα όσα μέχρι τώρα έχουν γραφεί στο συγκεκριμένο τοπικ και θα καταλάβεις σε τι αναφέρομαι.
Είναι προφανές ότι υπάρχει μια απαξιωτική διάθεση προς οποιονδήποτε αγαπά να τρέχει (μόνος ή με παρέα σε δημόσιο δρόμο μη έχοντας επιλέξει τη συμμετοχή του σε επίσημους αγώνες.
Λες και όλοι εκείνοι οι προβεβλημένοι και αναγνωρίσιμοι αγωνιζόμενοι που συντηρούν σαν προσωπικό καθημερινό τους αυτοκίνητο πχ κάποιο Mitsu Evo XXX, Subaru Sti, ή Focus RS κινούνται με απόλυτο σεβασμό προς τα όρια ταχύτητας και αποφεύγουν να οδηγούν επιδεικτικά.
Και για το τέλος να σας πω την εκπληκτικότερη ανάμνηση μου από τα λιμανάκια:
Εδώ και κάμποσο καιρό … Ζεστή βραδυά Αυγούστου, Ξημερώματα, 2 Αυτοκίνητα σχεδόν κάθετα τοποθετημένα στο φανάρι της λίμνης (το ένα είχε και καλά μείνει και ο άλλος τον είχε δέσει για να τον τραβήξει :), Απίστευτος κόσμος, Άλλα αυτοκίνητα όμορφα άλλα υπερβολικά μερικά ολίγον κιτς, Μοναδικό κλίμα … και (μεταξύ άλλων) ένα εκπληκτικό Λευκό Ford Sierra να κατεβαίνει κομμάτια με τις μπάντες προς Αθήνα … Ο οδηγός από την είσοδο της πρώτης αριστερής μετά την καντίνα μέχρι το τελευταίο εσακι κοιτούσε από τα πλαϊνά παράθυρα (χωρίς υπερβολή
Έχω παρακολουθήσει αναβάσεις, ασφάλτινα ραλλύ, drift challenges, side-shows, αγώνες F1 … μπορείτε γιατρέ να μου εξηγήσετε γιατί τα όσα συνέβησαν εκείνο το βράδυ νιώθω πως ήταν (μαζί με τα στησίματα στην βούτα την δεκαετία του 80) ότι εντυπωσιακότερο, πιο ανόθευτο, αυθεντικό και όμορφο έχω ποτέ δει?
Και για να μην ξεχνιόμαστε αν συναντήσω κάποια στιγμή το παλικάρι που οδηγούσε το λευκό Sierra πιστεύετε ότι θα έπρεπε να του πω ότι είναι ένας απλός κυνηγός του φθηνού εντυπωσιασμού, πάσχει από σύνδρομο επιδειξιμανίας και εντέλει δεν είναι παρά ένας κουλός ψευτόμαγκας … ?
Ευτύχης
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Τελος, για το κοστος... Ρε παιδια, εδω και λιγο καιρο που το ψαχνω το θεμα, εχω βγαλει ενα κοστολογιο 900 χιλιαρικα για κρανος φορμα γαντια καθισμα (ΕΝΑ καθισμα....) ζωνες roll cage (σαν ανταλλακτικο, ΧΩΡΙΣ την εργασια) και πυροσβεση., δηλαδη μονο για τα απαραιτητα, ΧΩΡΙΣ το αυτοκινητο, την συντηρηση του κλπ κλπ. Και ΟΧΙ δεν κοιταω το πιο ακριβο κρανος, το καθισμα απο ανθρακονηματα κλπ αλλα αντιθετως κοιταω ισα ισα να εχει homologation και να μην ειναι το απολυτα πιο φτηνο, κυριως για ψυχολογικους λογους. Που το ειδατε εσεις το χαμηλο κοστος ρε παιδια ???Το έχεις δει από τελείως λάθος οπτική γωνία. Με τα λεφτά που αναφέρεις, ΟΚ, ίσως και ελάχιστα περισσότερα, αγοράζεις ένα μεταχειρισμένο αγωνιστικό κατηγορίας Ν ή Ε (τώρα που καταργήθηκαν τα τεκμήρια εξέλιπε και μια δικαιολογία να μην έχεις δεύτερο αυτοκίνητο αποκλειστικά για αγωνιστικό) και κάνεις την πλάκα σου σε αναβάσεις, μικρά ραλάκια και πίστες με λιγότερες από 500 χιλιάδες το χρόνο.
-
Ο χρήστης bouxmaxer έγραψε:
P.S. Mhn mou peite gia exoda mias kai th evga mporeis na thn kaneis kai se ena agwna kai akoma kai na traumatiseis h' na skotwseis kapoion me ta eleeina metra asfaleias pou uparxoun,kai kati akoma sto amaxi mou uparxei o aparaithtos agwnistikos exoplismos asfaleias,alla epeidh oi ellhnikoi agwnes einai mia megalh 'oikogeneia' (gia mena klika) den trexw..........Μιλάμε για αντιστροφή της πραγματικότητας Ναι, στους αγώνες μπορεί να κάνεις 'έβγα', και ναι μπορείς να σκοτώσεις ή να τραυματίσει κάποιον. Και στο δρόμο, ακόμα και αν πηγαίνεις ήσυχα με την οικογένειά σου, μπορεί να συμβεί αυτό ή να σε σκοτώσει κάποιος. Το θέμα είναι ποιές είναι οι πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο στα 3 διαφορετικά περιβάλλοντα (αγώνες, κόντρες, δρόμος). Ε, δε νομίζω να διαφωνεί κανείς πως οι αγώνες είναι το ασφαλέστερο (με διαφορά!) από τα 3.
Οσο για τα 'ελεεινά μέτρα ασφαλείας' που λες, μάλλον είσαι άδικος, αλλά αν θέλεις να το συζητήσουμε στους 'Ελληνικούς Αγώνες'. Αυτά πάντως τα, έστω ελεεινά, μέτρα ασφαλείας, είναι εκατομμύρια φορές ασφαλέστερα από τα λιμανάκια.
Οσο για την κλίκα που λες, σου αντιπαραθέτω: όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, δέκα χρόνια κοσκινίζει
-
Kai mipos ta limanakia den einai 'klika'?
-
Ο χρήστης ebotonakis έγραψε:
Είναι προφανές ότι υπάρχει μια απαξιωτική διάθεση προς οποιονδήποτε αγαπά να τρέχει (μόνος ή με παρέα σε δημόσιο δρόμο μη έχοντας επιλέξει τη συμμετοχή του σε επίσημους αγώνες.Δεν κατάλαβα αν αναφέρεσαι στον sirgus ή γενικότερα. Αλλά, από τη μέχρι τώρα συζήτηση, δεν είδα απαξιωτική διάθεση στο να πάρεις το αυτοκινητάκι σου και να πας ένα ήσυχο πρωί ή βραδάκι ή και ξημερώματα ένα Σούνιο, ένα Αχλαδόκαμπο ή μία Ναύπακτο. Ολοι σε αυτό το Forum αγαπάμε τα αυτοκίνητα, και πολλοί από εμάς το κάνουν αυτό.
Η απαξιωτική διάθεση είναι για τις απίστευτες 'καγκουριές' που γίνονται στα λιμανάκια, χάριν, γιατί ρε παιδιά δεν το παραδεχόμαστε, αποκλειστικά και μόνο επίδειξης Να πάει γρήγορα κανείς μόνος του μπορεί σε πολλά μέρη, το να παει εκεί δε σημαίνει τίποτε άλλο (ΙΜΗΟ) πως θέλει να παει γρήγορα ή 'γρήγορα' και να τον βλέπουν.
Και η απαξίωση ως προς το τι ξέρουν οι θαμώνες των λιμανακίων εντείνεται από αυτό ακριβώς που ανέφερες πιο πριν, πως η ταχύτητα εισόδου στο πέταλο έχει αναγορευτεί σε κριτήριο 'οδηγικής μαγκιάς', ενώ όλοι εδώ ξέρουμε (και εσύ το παραδέχτηκες) πως το πόσο γρήγορα μπαίνεις σε μια στροφή είναι άσχετο με το πόσο γρήγορα οδηγείς (και ίσως σχετικό μόνο με το πόσο μεγάλα αρχ.... έχεις -που και αυτό ίσως είναι κριτήριο καταξίωσης εκεί).
Το μόνο που δέχομαι από τα παραπάνω σαν στιβαρό επιχείρημα είναι πως μαζεύεται εκεί κόσμος που αγαπάει τα αυτοκίνητα για να βρει ομοϊδεάτες του, να συζητήσει κτλ. Κανένα πρόβλημα, χώρο έχει, θέα έχει, όλα καλά. Μόνο που είμαι σίγουρος πως αρκετοί από αυτή την παρέα (χωρίς αυτό να μειώνει την αξία της) ανυπομονούν για ...λίγο αίμα
-
Νομίζω όμως ότι ενα μεγάλο ποσοστό ευθύνης έχει και η πολιτεία γιατί αν πραγματικά ήθελε να σταματήσουν οι κόντρες στα λιμανάκια-βούτα ή οπουδήποτε αλλού θα έβρισκε λύση ή μήπως όχι......;
Δεν θα έγραφε το περιπολικό της αστυνομίας τον 15χρονο με το παπί που δεν έχει δίπλωμα ενώ την ίδια στιγμή αφήνει τα τυμπανιαζμένα saxoralla των 200ps να λυσάνε στο φανάρι ή στο πέταλο.....ούτε θα προσπαθούσε με αστείες κλείσεις του τύπου 'δεν έχεις πυροσβεστήρα-φαρμακείο' να διώξει τον κόσμο απο το πέταλο.......
Μήπως όμως ευθύνοντε λίγο και οι γονείς, που βάζουν την υπογραφούλα τους για να πάρει ο γιόκας τους ή και η κορούλα τους (που μόλις πήρε δίπλωμα) το τελευταίο μοντέλο σε GT-GTI-16V-TURBO-R που κυκλοφορεί;
Mήπως τελικά αυτοί που ευθύνοντε λιγότερο είναι τα παιδιά που πάνε στις κόντρες;Oλοι έχουμε περάσει απο αυτή την ηλικία και ξέρουμε καλά οτι η τρέλα προηγείται της λογικής..........
Αυτοσχέδιοι αγώνες (κοινώς ΚΟΝΤΡΕΣ) και συνέπειες