-
Ο γεράκος του παραδείγματος καλά θα κάνει να μην οδηγεί. Όσο σκληρό κι αν ακούγεται, αφού είναι καταφανώς ανίκανος να οδηγήσει με στοιχειώδη ασφάλεια, να μην οδηγεί. Και, για να εμπλακεί ο γεράκος αυτός σε πολύνεκρο τροχαίο δεν χρειάζεται να του'ρθει ο ινδιάνος απ'τα λιμανάκια. Το παθαίνει και μόνος του.
Ο χρήστης giwrgosth έγραψε:
Επανέρχομε με μια σημερινή μου εμπειρία, μετα που έγραψα το προηγούμενο post...
Πηγαίνω Δολιανά το απόγευμα, ανεβαίνω με 60-70 χλμ και σε μια τυφλή στροφή πέφτω πάνω σε ένα Hyundai που πάει στη μέση του δρόμου, στην ίδια κατεύθηνση με μένα, με 10-20 χλμ... Ίσα που πρόλαβα να φρενάρω πριν τον χτυπήσω... Από τα νεύρα μου κορνάρω έντονα και βλέπω ξαφνικά το Χιουνται να πάει αριστερά δεξιά, προφανώς γιατί από τα κορναρίσματα πανικοβλήθικε και ακόμη δεν μπορώ να καταλάβω πως δεν έφυγε στον γκρεμό, αφού πάτησε στην άκρη του δρόμου! Στο προσπέρασμα βλέπω ένα γεράκο, 70-80 χρονών (έτσι εξηγήτε γιατί η Χιουντάι είναι ψηλά σε πωλήσεις, το εφάπαξ εκέι πάει...), να είναι αγκαλιά με το τιμόνι... Έχω τόσες τύψεις που πήγα να τον ρίξω στον γκρεμό που σταματάω λίγο πιο πάνω για να του ζητήσω συγνώμη που του κόρναρα και να του πω το λόγο που το έκανα! Του έκανα νόημα να σταματήσει αλλά δεν σταμάτησε, εξακολουθούσε να έχει το τιμόνι αγκαλιά και να κοιτάζει ευθεία μπροστά... Θα μου πέιτε τι σχέση έχει αυτό με τα λιμανάκια... Ας υποθέσουμε ότι αυτός ο γεράκος ( που κακώς κυκλοφορεί στο δρόμο, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα...) κινήτε στα λιμανάκια, πάντα με 10-20 χλμ... Ξαφνικά έρχετε πίσω του ο ινδιάνος με το rally με 80... Τι νομίζετε ότι θα γίνει όταν ο συμπαθάστατος οδηγός του rally, που έχει τα μάτια του στις γκομενιτσες που τον παρακολουθούν, τον προσπεράσει κλίνοντάς τον? Α) Ο γεράκος θα τον χειροκροτήσει Β) ο γεράκος θα πει 'νεολαία...') Γ) ο γεράκος θα χάσει τον έλεγχο του χουντάι παρασέρνοντας ότι βρει μπροστά του, ενδεχομένος και αυτούς που έρχοντε από το αντίθετο ρέυμα... Θα το ξαναπώ και πάλι, στο δρόμο ΔΕΝ κυκλοφορούμε μόνο εμείς! Κάντε όσες μαγκιές θέλετε, σκοτωθείτε αν θέλετε, επιλογή σας είναι, οι δικοί σας θα σας κλάψουν, εμάς δεν μας πέφτει λόγος, αλλά ΜΗΝ το κάνετε αυτό όταν στο δρόμο που κινήστε κυκλοφορούν κι άλλοι! ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΊΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ! Εκεί είναι η μοναδική μου ένσταση στις κόντρες στο δημόσιο δρόμο και πουθενά αλλού! Και κάτι ακόμη... Διάβασα απόψεις του στυλ... κόντρες γίνοντε σε όλο τον κόσμο... Ναι, γίνοντε κόντρες παντού, όπως και στην αμερική δεκάχρονοι πιτσιρικάδες μπένουν στις τάξεις τους με τα αυτόματα και καθαρίζουν καθηγητές και μαθητές τους, οπότε αφού γίνετε στην υπανάπτικτη από πλευράς κουλτούρας αμερική, θα πρέπει να γίνει και εδώ για να μην μας θεωρούν οπισθοδρομικούς! Πέρα από αυτό, κάνουν κόντρες σε άλλες χώρες, αλλά εκεί οδηγούν από το 1900, ενώ εμείς εδώ αποκτήσαμε αυτοκίνητο το 1990... Δεν υπάρχει κάποια διαφορά? -
kilo λυπαμαι πολυ για το γνωστο σου..
-
Ο χρήστης kilo έγραψε:
Γνωριστήκαμε στη Μαθηματική Αθηνών, φοιτητές τότε. Σήμερα είναι 42 ετών, είναι μαθηματικός, και επι 15 περίπου χρόνια βρίσκεται σε αναπηρική καρέκλα. Δεν πρόκειται ποτέ να ξαναπερπατήσει, να χαρεί τη ζωή τις γυναίκες, τίποτα απο όλα αυτά. Μη νομίσεται ότι μιλάω για τον Steven Hawkins, αλλά για τον καλό μου φίλο τον Παράσχο. Μα την αλήθεια απο τους δυνατότερους οδηγούς που έχω γνωρίσει. Τα λιμανάκια της Βουλιαγμένης τα ήξερε καλύτερα απο την τσέπη του. Την ανάποδη στη βούτα την Λεωφόρου Βουλιαγμένης την έχει φάει με το κουτάλι. Στις στροφές για τις καβοκολώνες, μου έφευγε η ψυχή σαν συνοδηγός. Θυμάμαι που μου έλεγε, Ελα ρε συ το βράδυ μαζί μου στα λιμανάκια να τους τα πάρουμε απόψε και μετά να πάμε για ξενύχτι με τις γυναίκες μας. Ετσι έλεγε τις φιλενάδες μας. Και έτσι γινόταν. Ασε δε που τράβαγε και μιά απο τις ωραιότερες γυναίκες, στους Αμπελόκηπους, την Αδαμαντία, ή άλλως Αντα. Το αυτοκίνητο που είχε ήταν ένα κατάλευκο Simca χιλιάρι, που ήταν ο διάολος μεταμορφωμένος. Είχε δε ξοδέψει τρελά λεφτά επάνω του. Κάποτε - κάποτε του έλεγα, ρε συ Παράσχο γιατί προκαλείς την τύχη σου? δε φοβάσαι? Η απάντησή του ήταν πως οι ρόδες ήταν τα ίδια τα πόδια του και ο μοχλός των ταχυτήτων η προέκταση του χεριού του στη μηχανή. Αλλά κάποια στιγμή η τύχη τον εγκατέλιψε. Ετσι κάποιο χάραμα Κυριακής, και προφανώς επάνω σε κόντρα, το αυτοκίνητό του μάλλον τον πούλησε. Δεν του βγήκε καλά η στροφή απο το On the Rocks στην τελική ευθεία πρός τη Βάρκιζα και το αυτοκίνητο εκφενδονίστηκε δεξιά έξω απο το δρόμο. Ευτυχώς που τα πανάκριβα συστήματα που είχε βάλει τον γλύτωσαν απο το να πάρει φωτιά. Αλλά, ίσως θα ήταν καλύτερα να είχε σκοτωθεί τότε επι τόπου. Τον μαζέψανε σχεδόν κομμάτια, αλλά ζωντανό. Μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα χάνει τον πατέρα του απο την στεναχώρια του και κάπου στο 2001 χάνει και τη μάνα του, το μοναδικό του στίρηγμα που είχε στη ζωή του. Και βέβαια τόσο η Αντα όσο καί οι υπόλοιποι φίλοι του σιγά-σιγά εξαφανίζονται απο τη στιγμή που βγήκε απο τα νοσοκομεία. Βλέπετε ο κοινωνικός θάνατος είναι άμεσος είναι πολύ-πολύ σκληρώτερος. Ξεχασμένος, ανήμπορος και χωρίς σοβαρούς οικονομικούς πόρους δεν κατορθώνει να επιβιώσει μέσα σε κάποιο διαμέρισμα στου Γκύζη. Ετσι αναγκάζεται να το πουλήσει και ζητώντας βοήθεια απο την κοινωνική πρόνοια μεταφερεται σε ίδρυμα αναπήρων στο Μενίδι. Προσπάθησα κάμποσες φορές να το δώ, αλλά δεν με δέχτηκε. Απο ότι μου εξήγησαν οι υπέυθυνοι του ιδρύματος, δεν θέλει να βλέπει κανένα γνωστό του, όπως επίσης δεν θέλει να βλέπει ή να ακούει τίποτα για αυτοκίνητα. Εχωντας τύψεις για τον χαμό των γονιών του, θέλει να σβήσει απο το μιυαλό του το παρελθόν του. Γιατί τα έγραψα όλα αυτά. Φυσικά όχι για να συγκινήσω κανένα σας. Συμβουλές δεν μου άρεσε ποτέ να δίνω, όπως επίσης και γρονθιά σε μαχαίρι. Απλά διαβάζοντας όλο το post για τα λιμανάκια ξανάφερα στο νού την ιστορία αυτή, και θυμήθικα τον καλό μου φίλο τον Παράσχο. Να σαι καλά ρε Lofty!Σαν να είναι βγαλμένο απο το παραμύθι .......
ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ .
Σαν να είναι βγαλμένο απο το ψέμα .....
ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ .
Είναι η Άντα που φεύγει,
Είναι η γροθιά στο μαχαίρι,
Είναι η ζωή που θύμησες φέρνει,
Είναι το μετά ,που το Λιμανάκι ΔΕΝ φέρνει ....................................
μικρός μπροστά σε όσα έγιναν -
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Ο γεράκος του παραδείγματος καλά θα κάνει να μην οδηγεί. Όσο σκληρό κι αν ακούγεται, αφού είναι καταφανώς ανίκανος να οδηγήσει με στοιχειώδη ασφάλεια, να μην οδηγεί. Και, για να εμπλακεί ο γεράκος αυτός σε πολύνεκρο τροχαίο δεν χρειάζεται να του'ρθει ο ινδιάνος απ'τα λιμανάκια. Το παθαίνει και μόνος του.To είπα αυτό! Φυσικά και είναι πιο πολύ επικύνδινος από τους 'ινδιάνους' αλλά αυτόν όμως τον προστατεύει το κράτος με τους νόμους του, έτσι? Φυσικά και είμαι υπέρ των 'ινδιάνων' σε αυτή την περίπτωση και συμωνώ μαζί σου ότι μπορεί να σκοτώσει κάποιον ακόμη και αν είναι μόνος του στο δρόμο, αλλά από τη στιγμή που το επίσημο κράτος του επιτρέπει να κυκλοφορεί αναγκάζομε να πάρω το μέρος του, γιατί διαφορετικά θα έπρεπε να έχουμε και από ένα κουμπούρι και να εκτελούμε όποιον πιστεύουμε ότι κάνει κακό στο σύνολο...
-
[quote='kilo']Γνωριστήκαμε στη Μαθηματική Αθηνών, φοιτητές τότε. Σήμερα είναι 42 ετών, είναι μαθηματικός, και επι 15 περίπου χρόνια βρίσκεται σε αναπηρική καρέκλα. Δεν πρόκειται ποτέ να ξαναπερπατήσει, να χαρεί τη ζωή τις γυναίκες, τίποτα απο όλα αυτά. Μη νομίσεται ότι μιλάω για τον Steven Hawkins, αλλά για τον καλό μου φίλο τον Παράσχο. Μα την αλήθεια απο τους δυνατότερους οδηγούς που έχω γνωρίσει. Τα λιμανάκια της Βουλιαγμένης τα ήξερε καλύτερα απο την τσέπη του. Την ανάποδη στη βούτα την Λεωφόρου Βουλιαγμένης την έχει φάει με το κουτάλι. Στις στροφές για τις καβοκολώνες, μου έφευγε η ψυχή σαν συνοδηγός. Θυμάμαι που μου έλεγε, Ελα ρε συ το βράδυ μαζί μου στα λιμανάκια να τους τα πάρουμε απόψε και μετά να πάμε για ξενύχτι με τις γυναίκες μας. Ετσι έλεγε τις φιλενάδες μας. Και έτσι γινόταν. Ασε δε που τράβαγε και μιά απο τις ωραιότερες γυναίκες, στους Αμπελόκηπους, την Αδαμαντία, ή άλλως Αντα. Το αυτοκίνητο που είχε ήταν ένα κατάλευκο Simca χιλιάρι, που ήταν ο διάολος μεταμορφωμένος. Είχε δε ξοδέψει τρελά λεφτά επάνω του. Κάποτε - κάποτε του έλεγα, ρε συ Παράσχο γιατί προκαλείς την τύχη σου? δε φοβάσαι? Η απάντησή του ήταν πως οι ρόδες ήταν τα ίδια τα πόδια του και ο μοχλός των ταχυτήτων η προέκταση του χεριού του στη μηχανή. Αλλά κάποια στιγμή η τύχη τον εγκατέλιψε. Ετσι κάποιο χάραμα Κυριακής, και προφανώς επάνω σε κόντρα, το αυτοκίνητό του μάλλον τον πούλησε. Δεν του βγήκε καλά η στροφή απο το On the Rocks στην τελική ευθεία πρός τη Βάρκιζα και το αυτοκίνητο εκφενδονίστηκε δεξιά έξω απο το δρόμο. Ευτυχώς που τα πανάκριβα συστήματα που είχε βάλει τον γλύτωσαν απο το να πάρει φωτιά. Αλλά, ίσως θα ήταν καλύτερα να είχε σκοτωθεί τότε επι τόπου. Τον μαζέψανε σχεδόν κομμάτια, αλλά ζωντανό. Μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα χάνει τον πατέρα του απο την στεναχώρια του και κάπου στο 2001 χάνει και τη μάνα του, το μοναδικό του στίρηγμα που είχε στη ζωή του. Και βέβαια τόσο η Αντα όσο καί οι υπόλοιποι φίλοι του σιγά-σιγά εξαφανίζονται απο τη στιγμή που βγήκε απο τα νοσοκομεία. Βλέπετε ο κοινωνικός θάνατος είναι άμεσος είναι πολύ-πολύ σκληρώτερος. Ξεχασμένος, ανήμπορος και χωρίς σοβαρούς οικονομικούς πόρους δεν κατορθώνει να επιβιώσει μέσα σε κάποιο διαμέρισμα στου Γκύζη. Ετσι αναγκάζεται να το πουλήσει και ζητώντας βοήθεια απο την κοινωνική πρόνοια μεταφερεται σε ίδρυμα αναπήρων στο Μενίδι. Προσπάθησα κάμποσες φορές να το δώ, αλλά δεν με δέχτηκε. Απο ότι μου εξήγησαν οι υπέυθυνοι του ιδρύματος, δεν θέλει να βλέπει κανένα γνωστό του, όπως επίσης δεν θέλει να βλέπει ή να ακούει τίποτα για αυτοκίνητα. Εχωντας τύψεις για τον χαμό των γονιών του, θέλει να σβήσει απο το μιυαλό του το παρελθόν του. Γιατί τα έγραψα όλα αυτά. Φυσικά όχι για να συγκινήσω κανένα σας. Συμβουλές δεν μου άρεσε ποτέ να δίνω, όπως επίσης και γρονθιά σε μαχαίρι. Απλά διαβάζοντας όλο το post για τα λιμανάκια ξανάφερα στο νού την ιστορία αυτή, και θυμήθικα τον καλό μου φίλο τον Παράσχο. Να σαι καλά ρε Lofty![/quote
Μπορεί κανείς να απαντήσει σε αυτό???
ΟΧΙ!
Μόνο να το διαβάσει μπορεί...
Μακάρι ο Παράσχος να ήταν ο τελευταίος... -
Clio μας συγκινισες πραγματικα με την ιστορια του φιλου σου
νασαι καλα και να συνεχισεις να προσπαθεις να δεις το φιλο σου
-
Εγω θα ειθελα να θεσω λιγο διαφορετικα το ζητημα για τα λιμανακια
Διαφονω καθετα με τα μετρα του στυλ μεγαλαχρηματικα προστημα σαμαρακια αφαιρεση πινακιδων η ρατναρ γιατι ιδιως τα τελευταια ολοι τα βριζουμε.
Στην Ελλαδα μπορουμε ολοι μωλις συμπληρωσουμε το 18 ετος της ηλικιας μας να παρουμε το διπλωμα. Αυτο δεν ισχυει γιατι πιο μικρη ηλικια οχι γιατι δεν φτανουμε τα πενταλ. Αλλα γιατι τοτε ειμαστε υποτηθεται ωριμη αρκετα για να συνηδητοποιησουμε τους κινδυνους στους δρομους. οταν λοιπον ενα ατομο παει στα λιμανακια η οπουδηποτε αλλου και στηνει το συνηθως κολοφτιαγμενο αυτοκινιτο του για να κανει κοντρα με καποιον αλλο βαζωντας σε κυνδινο τη ζωη του αλλα και αρκετων αλλων, εμενα πρωσοπικα δεν μου διχνει σημαδια ωριμοτητας αλλα ανωριμοτητας για να μην πω τιποτα πιο βαρυ. Αρα πως γινεται αυτος να τιμωρηται με αφερεση πινακιδων που θα πληρωσει και θα τις ξανα παρει πισω σε λιγες μερες.
για μενα θα επρεπε απλουστατα να του παρουν το διπλωμα για 2 χρονακια ωστε να ωριμασει και να εχει πολυ χρονο για να ξανασκευτει τη εκανε.Πιστευω πως ενα τετοιο μετρο μπορει να μην εβαζε μυαλο σε αρκετους που ειναι τακτικοι θαμωνες αλλα σιγουρα θα εκανε ολους τους υπολοιπους να νιωθουν πολυ πιο ασφαλεις αφου αλοι αυτοι θα ηταν εκτος δρομων για κανα δυο χρονακια και σιγουρα καποια παιδια θα το σκευτονταν διπλα πριν πανε στα λιμανακια να 'τα τρεξουν' αφου μετα θα επρεπε να εξηγησουν στους παντες πως εχασαν το διπλωμα και ιδιως στους γονεις.
-
Διαφονω καθετα με τα μετρα του στυλ μεγαλαχρηματικα προστημα σαμαρακια αφαιρεση πινακιδων η ρατναρ γιατι ιδιως τα τελευταια ολοι τα βριζουμε.
...
θα επρεπε απλουστατα να του παρουν το διπλωμα για 2 χρονακια ωστε να ωριμασει και να εχει πολυ χρονο για να ξανασκευτει τη εκανε.Sygnomi afto den einai to apotelesma tou radar? Na sou paroun to diploma. Pos allios tha sou to paroun? Pos tha stiriksoun tin katigoria se ena dikastirio?
-
'Σε 'ειδαμε' να οδηγας επικινδυνα' (δηλαδη κατα την γνωμη του μπατσου οδηγουσες επικινδυνα......
Και αντε μετα εσυ, ο 20χρονος με το Rallye (που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ πηγαινες σαν κυρια εκεινη την στιγμη) να αποδειξεις στο δικαστηριο οτι ο μπατσος δεν ειδε καλα, εντυπωσιαζεται ευκολα, η απλως εκτελουσε διαταγες...Και μην βγει κανεις και πει οτι δεν γινονται αυτα γιατι τα ξερω απο πρωτο χερι. Οταν με ειχαν σταματησει εμενα με την δικαιολογια οτι 'σε ειδαμε οτι πηγαινες γρηγορα'( δηλαδη φαινοταν με το ματι...) και τους ειπα οτι αυτα δεν στεκουν σε κανενα δικαστηριο, η απαντηση ηταν 'Κοιτα η σου δινουμε μιαα κληση για ταχυτητα που πληρωνεις 10 χιλιαρικα (αφου με 'ειδαν' να τρεχω) ή σε στελνουμε στο δικαστηριο για επικινδυνη οδηγηση και αντε να αποδειξεις μετα οτι θελεις'....
Ασε που με οριο 30 στα λιμανακια, ακομα και η μανα μου (που μπαινει πεταλο με 60) ειναι δημοσιος κινδυνος γιατι παει με ταχυτητα διπλασια του οριου...PANOSCORFU και εσυ μετα λες να μπορουν να τσιμπανε το διπλωμα ετσι απλα.....ωραια λυση.
Για αυτο λεω, αυξηση της αυστηροτητας των ποινων δεν κανει τιποτα παρα να γεμιζει τα ταμεια του κρατους ευκολοτερα.
-
Δυστυχως αρκετοι κ λογω της λοξας μας με το αυτοκινητο εχουμε δει κ ακουσει καποια πολυ ασχημα γεγονοτα. Χτυπαω ξυλο κ μακρια απο ολους μας αυτα.
Ομως το εν λογω topic εχει ανοιξει γιατι αυτη η περιοχη που συζηταμε κ που εκτεινεται ως το Ribas κ πισω μετα γινονται κοντρες του σκοτωμου. (Κι οχι μονον εκει). Αυτο που περιεγραψε ο kilo ειναι ενα τραγικοτατο παραδειγμα που ομως δεν ηταν το πρωτο ουτε κ το τελευταιο κ που συνεβει στη περιοχη που συζηταμε.
Μην γελοιομαστε, ολοι ξερουμε οτι τ αυτοκινητο η ταχυτητα κ οτι εχει σχεση με αυτο ειναι ακρως επικινδυνα. Το να προσθετουμε περισσοτερο κινδυνο ειναι τελειως ασκοπο. Απο την στιγμη επισης που ασχολουμαστε μπορουμε να εχουμε κ τις γνωσεις για να προστατευτουμε παραπανω παιρνοντας τα αναγκαια μετρα οποια κ αν ειναι αυτα. Σαφεστατα δεν μπορουμε ολοι να μπουμε σε αγωνες κ μαλιστα ειναι κ αρκετοι που μπορει να μην το θελουν. Δεκτο κ σεβαστο. Επισης ομως οι ιδιοι οφειλουν στον εαυτο τους, τους συγγενεις κ φιλους τους κ στους συνανθρωπους τους το παθος τους κ την αγαπη τους για την ταχυτητα να τα εκτελουν με τον οποιο ασφαλεστερο τροπο γινεται. Πχ αλλο στα λιμανακια κ αλλο στο Σουνιο τον χειμωνα.
Τι 5/10 τι 7/10 τι 10/10. Εγω δεν θεωρω τον εαυτο μου οδηγο καλυτερο του μετριου κ εκει που οδηγω πχ με 5/10 μπορει να συμβει κατι που να απαιτει αντιδρασεις κ εμπειρια οδηγησης 10/10 ενος πολυ εμπειρου με επιπεδο οδηγικο ανωτερου του δικου μου. Οσο ομως πιο κοντα στα ορια σου οδηγεις τοσο πιο ευκολα μπορεις να τα φτασεις... κ να τα ξεπερασεις! Τοτε ομως θετεις νεα ορια ή την κανεις...! Ευχομαι το πρωτο!
Στην κοντρα ομως κ οταν ο αλλος ειναι γρηγοροτερος (για τον οποιαδηποτε λογο) κυνηγοντας τον πλησιαζεις τα ορια σου χωρις να το καταλαβεις, τα φτανεις κ τα ξεπερνας πανω στην λυσσα την μαυρη! Τοτε τα πραγματα δυσκολευουν κ ειτε θετεις παλι νεα ορια ή απλα προσευχεσε!
Η διαφορα του παω σπιτι μου σωος κ αβλαβης μ την διαφορα του οποιαδηποτε ασχημου συμβαντος ξερετε ολοι οτι ειναι στο δεκατο του δευτερολεπτου. Ζουμε σε μια χωρα που οχι απλως δεν ειναι φιλικη στο θεμα που λεγεται αυτοκινητο αλλα ειναι για την ακριβεια ακρως εχθρικη. Εμεις οι ιδιοι δεν πρεπει να κανουμε κατι γι αυτο; Να αυτοπροστατευτουμε; Ακομα κ αν χρειαζεται να μετριασουμε το παθος μας. Τελικα τι εχει μεγαλυτερο νοημα κ αξια; Η αγαπη μας για τ αυτοκινητο ή η ιδια μας η ζωη της οποιας μερος ειναι κ αυτο το παθος; Δεν ρητορω ή φιλοσοφω καμια σχεση. Κ που διαβαζω αυτα που γραφω καλο μου κανουν κ με βοηθουν να τα εχω στο μυαλο μου κ να ειμαι πιο εγκρατης στον δρομο. Ουτως ή αλλιως γνωριζω τους κινδυνους, ακομα κ οι αγωνες που ειναι ο ασφαλεστερος τροπος για να τρεχεις κρυβουν πολλους απ αυτους απεναντι στη ιδια μας την σωματικη ακεραιοτητα.
Αδιαμφησβιτητα ολοι εχουμε κανει τις εξυπναδες μας τις μαγκιες μας, τα φιλακια στα πεζοδρομιακια κλπ κλπ καλο ομως ειναι να αποφευγουμε κ τις κακοτοπιες κ ν αφηνουμε την οδηγηση να μας συνεπαιρνει για την παρτη μας κ οχι για να 'εκτελεσουμε' τον ινδιανο ή να εντυπωσιασουμε τον ασχετο. Γιατι ο σχετικος ή που δεν θα ειναι λιμανακια ή που δεν θα εντυπωσιαστει! Μαλλον το πρωτο.
Ανατριχιαζω φρικαρω σοκαρομαι εκνευριζομαι απιστευτα οταν οι 17 κ 20 του ΣαββατοΚυριακου κ οι ποσοι τραυματιες, τους ακουμε στερεοτυπα κ ρουτινιαρικα σαν χαλασμενο δισκο χωρις να αποσχολει πια κανενα.
Θα μου πειτε τι σχεση εχει αυτο με τα λιμανακια; Μπορει κ να εχει μπορει κ οχι παντως ενα ποσοστο των οδηγων της νεας γενιας κ του αυριο πλαθουν νοοτροπια κ παιδεια απο τα λιμανακια κ οποια αλλα μερη.Κ δειτε ποσα ατυχηματα ειναι εντος Αττικης... κ ποσα στην Εθνικη!
Κ αλλος λεει 'ζωνη;;; πως φοραω οταν βγω στην εθνικη...!'Συγνωμη αν το κουρασα με το μακρυ post αλλα ετσι τα βλεπω κ με στεναχωρουν γιατι το γενικοτερο προβλημα εχει εξελιχθει σε εθνικη μαστιγα.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Ο γεράκος του παραδείγματος........τον προστατεύει το κράτος με τους νόμους του, έτσι?
Όχι, δεν τον προστατεύει το κράτος με τους νόμους. Τον προστατεύει η λάθος επιβολή του νόμου που επαφείεται στα αστυνομικά όργανα. Αρκετά από τα οποία κουβαλάνε όλα τα συμπλέγματα του καταπιεσμένου έλληνα της τουρκοκρατίας και δικατοτορίας κλπ σε συνδυασμό με ευθυνοφοβία, έλλειψη κρίσης και παιδείας.... Αυτά τα όργανα που αποφασίζουν με το μάτι ότι το Saxorallo πάει γρήγορα. Το ίδιο ισχύει και για τα βαρύτερα πρόστιμα ποινές κλπ. Δεν έχουν νόημα αν δεν επιβάλλονται σωστά. Αν όμως οι νόμοι που ήδη υπάρχουν επιβάλλονταν σωστά τότε δεν χρειάζονται βαρύτερες ποινές. Αν ο παππούς κάθε εβδομάδα τρώει κλήση για επικίνδυνη οδήγηση ή για έλλειψη σεβασμού των άλλων (careless driving) ή απλά διαπιστωθεί ότι δεν βλέπει και σταλεί για εξέταση που δεν θα περάσει και το αυτοκίνητό του δεν περνάει ΚΤΕΟ ίσως πάρει απόφαση να μην οδηγάει άλλο!
Και αντίστοιχα αν ο κοντράκιας την πρώτη είχε πληρώσει τη δεύτερη είχε χάσει δίπλωμα και την τρίτη που πιάστηκε χωρίς δίπλωμα είχε πάει φυλακή (μέσα, όχι να την πληρώσει) τότε ξανασυζητάμε την αποτελεσματικότητα των νόμων και των ποινών! -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Αν ο παππούς κάθε εβδομάδα τρώει κλήση για επικίνδυνη οδήγηση ή για έλλειψη σεβασμού των άλλων (careless driving) ή απλά διαπιστωθεί ότι δεν βλέπει και σταλεί για εξέταση που δεν θα περάσει και το αυτοκίνητό του δεν περνάει ΚΤΕΟ ίσως πάρει απόφαση να μην οδηγάει άλλο!Ναι καλά! Δεν έχουν ανάγκη! Οδηγάνε και χωρίς να έχουν βγάλει ποτέ στη ζωή τους δίπλωμα!
-
Διάβασα σχεδόν όλο το post. Την ιστορία του kilo την γνωρίζω από πρώτο χέρι αφού είμαστε γείτονες, φίλοι και συνάδελφοι. Στέλιο τα έχουμε πει πολλές-πολλές φορές, και θα σου επαναλάβω για φορά μια φορά ακόμη, και αυτή τη φορά και δημόσια. Να σταματήσετε και οι δυο σας να έχετε αισθάνεστε ένοχοι για το τραγικό συμβάν του γνωστού σας ή φίλου σας. Ήτανε της μοίρας του να γίνει και έγινε. Πάει και τέλος. Ας είναι, πάμε παρακάτω. Οδηγώ από το 1975, και όπως έχω ξαναπεί και παλαιότερα, σήμερα έρχονται στιγμές που φοβάμαι που βρίσκομαι στο τιμόνι. Δεν είναι τα λιμανάκια, οι αυτοσχέδιες κούρσες και όλα τα υπόλοιπα. Είναι η γενική συμπεριφορά μας. Έχουμε αγριέψει πολύ φίλοι μου. Μα την αλήθεια, έτσι είναι! Ένα πολύ πρόσφατο παράδειγμα είναι όταν σε κάποιο δρόμο έκανα νόημα στον οδηγό του διπλανού μου αυτοκινήτου ότι ένα πίσω λάστιχο του ήταν καθισμένο. Η αντίδρασή του προς εμένα ήταν αχαρακτήριστη. Είμαι σίγουρος ότι μου απάντησε το γνωστό και ας μην το άκουσα, ας φόραγε δε και γραβάτα. Γιατί έτσι? Τι είναι αυτό που μας έχει εξαγριώσει τόσο? Οπουδήποτε και αν βρίσκομαι, πεζός ή οδηγός παρατηρώ μια λυσσαλέα συμπεριφορά, μιά μόνιμη κόντρα. Και δεν αναφέρομαι μόνο στην οδήγηση, αλλά σε όλες τις εκδηλώσεις της ζωής μας. Μα στο ταμείο του super-market κοιτάζει ο ένας πως θα πάρει μαγκιά τη θέση του άλλου. Μα στην πολυκατοικία δεν ανταλλάσσεις καλημέρα με τον διπλανό σου, αλλά το παίζεις μαγκιά. Μα στο δρόμο ο καθένας κοιτάζει πως χωθεί να προσπεράσει τον άλλο, έτσι χωρίς κανένα ιδιαίτερο νόημα. Να ανάψει το πράσινο και να καθυστερήσεις κάποια δευτερόλεπτα να φύγεις? Πάει θα πέσουν οι πίσω από σένα οδηγοί να σε κατασπαράξουν. Ταξιδεύω πολύ την εθνική Λαμίας, προς Εύβοια. Εντάξει, όταν ο δρόμος το επιτρέπει άνοιξε το αυτοκίνητό σου να το χαρείς. Αλλά τις Κυριακές το απόγευμα που το ρεύμα προς Αθήνα είναι εξαιρετικά φορτωμένο, βλέπεις ένα λυσσασμένο τρόπο οδήγησης που λες Παναγιά μου βοήθα με να φτάσω σώος στην οικογένειά μου. Άσε δε την προκλητικότητα. Γιατί άραγε? Κάποια φορά ανέβαινα την εθνική προς Χαλκίδα. Μπροστά μου στη δεξιά προπορευόταν η κόρη μου με το αυτοκίνητο της έχοντας μαζί και μια φίλη της, και εγώ την ακολουθούσα με τη γυναίκα μου. Κάποια στιγμή μετά τη Μαλακάσα τους την πέφτουν δύο νεαροί με το sportive τους. Δεν είμαι δα και τόσο πουριτανός αλλά έβλεπα πως με τον τρόπο που τις γυροφέρνουν θα μπορούσαν να προκαλέσουν ατύχημα, αφού η κόρη μου ήταν τότε σχετικά νέα οδηγός. Έφτασα δίπλα τους από την αριστερή, και τους είπα με τον πλέον ευγενικό τρόπο, ότι έτσι όπως πάμε θα καταλήξουμε σε καραμπόλα. Έφαγα το βρίσιμο της αρκούδας, και βέβαια αφού και εγώ πήρα ανάποδες τους κατέβασα και εγώ τα πλέον άγρια μπινελίκια μου. Με προκάλεσαν να σταματήσω στο πρώτο πάρκιν. Στί πίσω κάθισμα βρισκόταν λυμένη η κυνηγετική καραμπίνα. Εκανα πίσω το χέρι και έπιασα την κάννη και την έβγαλα απο το παράθυρο. Εκεί βέβαια ήταν το γέλιο της αρκούδας, αφού το sportive τους ξαφνικά έβγαλε φωτιές στο δρόμο και εξαφανίστηκαν. Όχι ότι περηφανεύομαι για την δική μου συμπεριφορά, αλλά αναρωτιέμαι με την γενική αγριότητα που υπάρχει σήμερα, αν τελικά θα πρέπει να φτάνουμε σε τέτοιες λύσεις για να προστατέψομε πρώτα την ανθρώπινη αξιοπρέπειά μας και μετά την οδική μας ασφάλεια.
Τάκης!
-
Τάκη, οι μεγαλουπόλεις έχουν γίνει πραγματικά άγριες. Εμένα μου φαίνεται ότι ο τσαμπουκάς αυτός κρύβει φόβο. Όχι ότι και σε μικρότερες πόλεις (π.χ. Χανιά) δεν έχω αντιμετωπίσει τέτοιες συμπεριφορές, αλλά αυτές οι περιπτώσεις ήταν ελάχιστες.
Δεν ξέρω, ίσως η πραγματική αποκέντρωση θα ήταν μια λύση εκτόνωσης...
-
παιδια αν προσεξατε δεν μιλαω για υπερβολικη ταχυτητα ουτε για ταρζανιες στο δρομο. Μιλαω, πιστεω ξεκαθαρα, για τις κοντρες. Πιστευω οτι ολοι καταλαβαινουμε οτι εκει ειναι που κανεις ξεπερνα τα ορια του και γινεται ακρως επικυνδινος για ολους οσους ειναι στο δρομο, ιδιως οταν ο αλλος σου εχει φυγει και τον κυνηγας σαν διαολος απο πισω να τον φτασεις
Καταλαβαινω πολυ καλα οτι η αφαιρεση διπλωματος ειναι πολυ σκληρο πραγμα ιδιως για καποιον που αγαπαει τα αυτοκινητα για αυτο κιωλας μιλαω μονο για κοντρα. Πρωσοπικα για εμενα η κοντρα στο δρομο σε ωρες που κυκλοφορουν αυτοκινητα ειναι εγκλημα εκτος απ τον εαυτο σου που θετεις σε κινδυνο θετεις και και αυτους που ανηποψιαστη μπορει να βρισκονται στο δρομο
Τωρα το ποτε γινεται κοντρα και ποτε καποιος απλα τρεχει στο δρομο πιστευω και ο ποιο ηλιθιος μπατσος μπορει να το καταλαβει
-
PanosCorfu
Η τωρινη νομοθεσια προβλεπει την αφαιρεση διπλωματος για αυτοσχεδιους αγωνες και μαλιστα επι τοπου απο το 'οργανο', δηλαδη αυτο που ζητας ισχυει ηδη.
Αλλο λεω εγω. Λεω οτι η πιστοποιηση της παραβασης αυτης, ειναι εντελως υποκειμενικη και μπορει εως ενα βαθμο να ειναι λανθασμενη ή ακομα και υποκινουμενη απο εντολες κλπ κλπ (οπως ειπα, μην μου πει κανεις οτι αυτα δεν γινονται...)
. Τι πιο ευκολος τροπος να καθαρισουν τα λιμανακια απο το να σταματησουν ΚΑΘΕ SaxoralloPunto κλπ κλπ που οδηγαει με την ακρως επικινδυνη ταχυτητα των 50 χαω (οπως και η μανα μου δηλαδη..) και να τους παρουν το διπλωμα για 'αυτοσχεδιους αγωνες'με την δικαιολογια οτι πηγαιναν με κοντα 70% παραπανω απο το οριο....Αντ εμετα να αποδειξεις οτι δεν εισαι ελεφαντας.
Στην Αγγλια για παραδειγμα, καθε περιπολικο ειναι εφοδιασμενο με καμερα. Αμα δουν καποιον να τρεχει η να να κανει αγωνες, πολυ απλα τον ακολουθουν για λιγο ωστε να καταγραψει το βιντεο το πως οδηγει, και μετα δεν μπορει να φερει αντιρηση σε τιποτα. Εδω περα σε σταματανε και σου λενε 'σε ειδαμε προχθες να τρεχεις'....(με την προφαση οτι σε καταλαβαν απο το bodykit που φορας και σε θυμουνται)
Οπως καταλαβαινεις σε αυτη την χωρα οση παραπανω εξουσια δινεις, τοσο λιγοτερο εξυπηρετειται ο πολιτης, και αυτο σε ολους τους τομεις...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Λεω οτι η πιστοποιηση της παραβασης αυτης, ειναι εντελως υποκειμενικη και μπορει εως ενα βαθμο να ειναι λανθασμενη ή ακομα και υποκινουμενη απο εντολες κλπ κλπ (οπως ειπα, μην μου πει κανεις οτι αυτα δεν γινονται...). Τι πιο ευκολος τροπος να καθαρισουν τα λιμανακια απο το να σταματησουν ΚΑΘΕ SaxoralloPunto κλπ κλπ που οδηγαει με την ακρως επικινδυνη ταχυτητα των 50 χαω (οπως και η μανα μου δηλαδη..) και να τους παρουν το διπλωμα για 'αυτοσχεδιους αγωνες'με την δικαιολογια οτι πηγαιναν με κοντα 70% παραπανω απο το οριο....Αντ εμετα να αποδειξεις οτι δεν εισαι ελεφαντας.
Στην Αγγλια για παραδειγμα, καθε περιπολικο ειναι εφοδιασμενο με καμερα. Αμα δουν καποιον να τρεχει η να να κανει αγωνες, πολυ απλα τον ακολουθουν για λιγο ωστε να καταγραψει το βιντεο το πως οδηγει, και μετα δεν μπορει να φερει αντιρηση σε τιποτα. Εδω περα σε σταματανε και σου λενε 'σε ειδαμε προχθες να τρεχεις'....(με την προφαση οτι σε καταλαβαν απο το bodykit που φορας και σε θυμουνται)
Οπως καταλαβαινεις σε αυτη την χωρα οση παραπανω εξουσια δινεις, τοσο λιγοτερο εξυπηρετειται ο πολιτης, και αυτο σε ολους τους τομεις...
Δυστυχως αυτο συμβαινει. Ξερω αρκετους που την εχουν πατησει ετσι. Αναλογως τα κεφια του καθε αστυνομικου κ Ζ εκεινη την στιγμη. Αυτο που ξερω παντως οτι σε τετοιες περιπτωσεις καταχρησης εξουσιας ειναι να δει κ να παρει καποιος το νουμερο του αστυνομικου που εχει στον ωμο χωρις ομως να το καταλαβει ο αστυνομικος. Γραψτε το καπου κ μετα καντε του μια ομορφη αναφορα στα κεντρικα κ θα δειτε πως θα γινει ανθρωπος.
Αυτο ειναι το κακο οτι πρεπει να προστατευομαστε απο τους μεν αλλα πρεπει να προστατευομαστε κ απο τους δε. Υπερ των αστυνομικων γιατι ειναι δυσκολη κ επιπονη η δουλεια τους για την επιβολη της ταξης, τελειως κ εκ διαμετρου αντιθετως στη καταχρηση εξουσιας που μπορουν να κανουν. κ που δυστυχως την κανουν σε καποιες περιπτωσεις. -
Ο χρήστης kleisj έγραψε:
Δυστυχως αυτο συμβαινει. Ξερω αρκετους που την εχουν πατησει ετσι. Αναλογως τα κεφια του καθε αστυνομικου κ Ζ εκεινη την στιγμη. Αυτο που ξερω παντως οτι σε τετοιες περιπτωσεις καταχρησης εξουσιας ειναι να δει κ να παρει καποιος το νουμερο του αστυνομικου που εχει στον ωμο χωρις ομως να το καταλαβει ο αστυνομικος. Γραψτε το καπου κ μετα καντε του μια ομορφη αναφορα στα κεντρικα κ θα δειτε πως θα γινει ανθρωπος.
Δεν υπάρχει λόγος να το κάνεις 'κρυφά'. Όπως κάθε δημόσιος υπάλληλος είναι υποχρεωμένος από το νόμο να σου δώσει τα πλήρη στοιχεία του αν του ζητηθεί. Εννοείται, το κάνεις όσο πιο ευγενικά και ουδέτερα γίνεται, και όχι με κραυγές του τύπου 'ξέρεις ποιος είμαι εγώ?' και 'θα σε βάλω να πατήσεις χιόνι'.
-
Διάβασα τα προηγούμενα post (13 σελίδες είναι αυτές!) και θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας κάποιες σκέψεις μου. Βαδίζοντας στα πρώτα -άντα μου δεν μπορώ να περηφανευτώ ότι είμαι το ταλέντο που ποτέ δεν ήρθε στην επιφάνεια για τις οδηγικές του ικανότητες. Είμαι αθηναίος και έχω περάσει από τα Λιμανάκια 2 φορές, μέρα και οχι για να παρακολουθήσω τους 'αγώνες'. Αν με ρωτήσετε αν θα ήθελα, θα απαντήσω ότι ναι θα ήθελα να πάρω 1 ή 2 καλούς μου φίλους να δούμε τι είναι αυτό το show όπως ακριβώς με την ίδια λογική θα ήθελα να κάνω bungee-jumping. Είμαι σίγουρος ότι ιστορίες με κακό τέλος έχουν πάρα πολλοί να διηγηθούν αναφορικά με αυτοσχέδιους αγώνες και δυστυχώς, θα το πω, δεν πρόκειται ποτέ να αγγίξουν όλους αυτούς που συμμετέχουν στα Λιμανάκια. Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ καλό οδηγό αλλά έχω και το γνώθι σ'αυτόν να επικρίνω τον εαυτό μου όταν είμαι απρόσεκτος πίσω από το τιμόνι ή όταν κάνω λάθος εκτίμηση. Επειδή έχω την ΑΤΥΧΙΑ να κυκλοφορώ 2 ώρες καθημερινά στην Αθήνα (προσοχή, έχει σημασία, όχι πηγαίνοντας ή γυρνώντας από τη δουλειά, αλλά μέσα στα πλαίσια της εργασίας μου) έχω δει πολλά που με έχουν κλονίσει σαν οδηγό και επιβεβαιώνουν πάντα αυτό που έχετε ακούσει αλλά δεν το έχετε πολυσκεφτεί ότι δηλαδή δεν ξέρετε πόσο καλοί ή πόσο κακοί είναι οι άλλοι οδηγοί. Το κριτήριο για να καταλάβετε δεν είναι το ίδιο το αυτοκίνητο, (ίσως να είναι κάποια ένδειξη παράλληλα με την ηλικία ή την φυσιογνωμία του οδηγού) αλλά η παρατήρηση και η πρόβλεψη συμπεριφορών, κάτι που κερδίζεται μόνο από την εμπειρία. Οι καταστάσεις που έχω βιώσει με έχουν κάνει τελείως αναίσθητο, οι συνεπιβάτες μου με κοιτούν με απορία και αρχίζουν να βρίζουν αυτοί πρώτοι και ελάχιστες φορές βρίζω χυδαία. Δεν έχει ιδιαίτερη σημασία αν αυτός που παίρνει τη στροφή πλαγιολισθαίνοντας οδηγεί peugeot rallye (όνειρο!) ή hyundai. Το λάθος είναι το ίδιο. Αυτός που έρχεται από το αντίθετο ρεύμα δεν μπορεί φίλε μου να ξέρει αν είσαι το παιδί του vatanen, θα τρομάξει σε κάθε περίπτωση και ανάλογα με την περίσταση μπορεί να είναι αυτός που θα σε στείλει στο ΚΑΤ από ένα λάθος χειρισμό του. Οι πραγματικοί αγώνες δεν είναι στα Λιμανάκια αλλά σε κάθε δρόμο που βρισκόμαστε είτε λέγεται Πειραιώς είτε Κηφισίας και είναι αγώνες για την επιβίωση. Δεν είμαι υπερβολικός, τα Λιμανάκια για μένα πάντα θα έχουν λόγο ύπαρξης είτε μείνουν όπως είναι είτε μεταφερθούν σε άλλο χώρο. Δεν είναι το θέμα το ότι δεν υπάρχει πίστα κοντά ή ότι είναι ακριβό το εισιτήριο ή ότι τα λάστιχα στην πίστα φθείρονται πολύ εύκολα ή ότι αυτοί που πάνε εκεί πάνε για 'γκόμενες' ή ότι αυτοί που πάνε εκεί έχουν γρήγορα αυτοκίνητα. Δεν είναι καν για τους περισσότερους θέμα αγάπης προς την ταχύτητα, το επικίνδυνο του πράγματος, είναι απλώς (και όμως πόσο αλήθεια είναι!) μία εκτόνωση, μία εκτόνωση από το άγχος, την αβεβαιότητα της ζωής και τη διόγκωση των καθημερινών προβλημάτων. Φαίνεται απλοική σαν ιδέα αλλά δεν είναι. Γιατί καπνίζουμε σαν μανιακοί το ένα πίσω από το άλλο; Γιατί πινουμε τόσο πολύ; Γιατί τα καζίνο αυξησαν κατά 50% τους τζίρους τους σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο; Καταλήγοντας, στην ερώτηση αν είμαι υπέρ ή κατά αυτού που γίνεται στα Λιμανάκια θα ήθελα να πω ότι είμαι σαφέστατα κατά και ο λόγος δεν είναι άλλος από το ότι τίθενται σε κίνδυνο άτομα τα οποία έχουν την ατυχία να περνάνε από τα Λιμανάκια με τα αυτοκίνητα τους και δεν έχουν επίγνωση του ότι περνάνε από ένα χώρο επίδειξης οδηγικών ικανοτήτων (ή ανικανοτήτων ή βλακείας όπως θέλετε πείτε το). Αν ακούστηκαν τα παραπάνω δογματικά λυπάμαι, απλώς είπα την άποψη μου και δεν περιμένω όλοι να συμφωνήσουν μαζί της.
-
εχω διαβασει κι εγω αυτες τις 13 σελιδες χωρις να εχω απαντησει γιατι το 8εμα δε φαινοταν να οδηγειτο που8ενα... το ποστ του jgy1 ομως με καλυπτει απολυτα οσο κι αν ανηκω στην κατηγορια των μη συντηριτικων(ισως κ λιγο αλαζονικων) στο δρομο οδηγων.
Αυτοσχέδιοι αγώνες (κοινώς ΚΟΝΤΡΕΣ) και συνέπειες