-
μιλαω για εμενα και αυτους που ξερω και κανουμε βολτες μαζι. Οπως εχω πει-δειξει-αποδειξει εδω και παρα πολυ καιρο σε αυτο και διαφορα αλλα τοπικ, την καγκουραρια που παει για επιδειξη και να το παιξουν μαγκες χωρις να ξερουν το παραμικρο και τελικα στην προσπαθεια να περασουν το πεταλο με 140 (!) φευγουν και πανε και πεφτουν πανω σε αθωοο κοσμο τους βριζω και μονος μου. Αλλα οπως ειπα και αλλου αυτοι ειναι που βλεπει ο πολυς ο κοσμος και βγαζει συμπερασματα για ολους...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
ΔημητριοςΜε αδικεις πολυ με τους χαρακτηρισμους σου, εμενα και πολλους αλλους. Αλλα δεν σε αδικω γιατι αυτοι που περιγραφεις ειναι αυτοι που θα δει ο πολυς ο κοσμος και θα βγαλει συμπερασματα, οι συνειδητοποιημενοι δεν φαινονται κα ιγια αυτο δεν ενοχλουν. Για αυτο ομως λεω οτι οποιος ειναι στην απ'εξω ειναι πολυ ευκολο να βγαλει συμπερασματα και να απορριπτει ολες τις αλλες γνωμες...
Αν είναι δυνατόν ρε Kacey να απευθυνόμουνα σε 'σένα!!! Για τον λόγο αυτόν τόνισα και υπογράμμισα την λέξη 'Γενικά'.
Σε καμιά περίπτωση δεν μιλούσα για 'σένα. Αν και το φοβόμουνα ότι θα γίνει έτσι. Εξάλλου θα ήταν εντελώς άστοχη και άτοπη μια προσωπική επίθεση, από μέρους μου...Γενικά μιλάω, από αυτά που βλέπω γύρω μου και δεν νομίζω να έχω άδικο.
Έχω μιλήσει με άτομα σαν αυτά που περιγράφω, έχω δει τέτοια άτομα, τα έχω ζήσει ως ένα βαθμό. Δεν ζω σε γυάλα, θεωρώ τον εαυτό μου αρκετά 'ψημένο' για την ηλικία του...
Επίσης έχω και έναν γνωστό που συμμετείχε σε τέτοιες κοντρίτσες εδώ στην Θεσσαλονίκη, αλλά κατ' τα άλλα είναι συμπαθητικότατο άτομο. Θέλω να πω ότι δεν είναι όλα άσπρο - μαύρο. -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Στα λιμανακια μαζευομαστε για να βρουμε και τους υπολοιπους, και μετα να παμε ησε κλειστο ελεγχομενο χωρο να κανουμε οτι μας κατεβει, η να παμε σε αλλα μερη που δεν κυκλοφορει κοσμοςΠου ειναι αυτοί οι κλειστοί και ελεγχόμενοι χώροι να τους μάθουμε κι εμείς;
-
Ελα ρε Tiger τωρα...Τοσα παρκινγκ υπαρχουν μακρυα απο σπιτια που το βραδυ ειναι αδεια...Δεν μιλησα για πιστα ολοκληρη. Στο σπιτι μου μονο εχω 3 αλλα δεν τα τιμαω γιατι εκει πραγματικα ενοχλω (θορυβος). Οταν ξεμπαζωσαν το παρκινγκ του λουνα παρκ στην Βαρκιζα (οπου ΣΠΑΝΙΟΤΑΤΑ περναει αυτοκινητο αφου κλεισει το λουνα παρκ), μαζευτηκαν εκει ολα τα λιμανακια. Σε μια καλη μερα ειχε τουλαχιστον 1000 ατομα. Ε τωρα που εβαλαν τα (παρανομα) σαμαρακια, ολοι αυτοι ξαναβγηκαν να κυνηγιουνται στα λιμανακια.
-
Πάρκινγκ..εκει τι μπορείς να κανει περα απο το να ξεχειλώσεις το χειρόφρενο και να αφήσεις κάτω τα λάστιχα;
Οταν θες να κανεις κοντρα,εξω στον δρόμο δεν θα βγεις ούτως ή αλλως; -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Πάρκινγκ..εκει τι μπορείς να κανει περα απο το να ξεχειλώσεις το χειρόφρενο και να αφήσεις κάτω τα λάστιχα;
Οταν θες να κανεις κοντρα,εξω στον δρόμο δεν θα βγεις ούτως ή αλλως;εδω ειναι αυτα που λεγαμε και αλλου περι χαβαλε, επιδειξης κλπ κλπ συναφη.
-
Tiger
Δεν νομιζεις οτι ειναι 10 φορες καλυτερο αυτο παρα οι κοντρες στον δρομο? Σαφως και δεν εννοουσα οτι υπαρχει κλειστος και ελεγχομενος χωρος που μπορεις να κανεις κοντρα,μιλαγα για αυτα που λες εσυ. Το θεμα ειναι ομως οτι οταν υπηρχε αυτος ο χωρος, ολοι εφυγαν απο το πεταλο και πηγαν εκει. το αποτελεσμα ηταν να μην κυνηγιουνται στους δρομους. Τωρα που το εκλεισαν παλι, ολοι ξαναγυρισαν στους δρομους.
Alex
Κοιτα αν μιλας για μενα σε πληροφορω οτι μεχρι την μερα που ξεμπαζωθηκε το παρκινγκ αυτο, εγω ημουν εκει καθε βραδυ (ειχε και αλλου χωρο για drift challenge ) και καθομουν ολο το βραδυ. Ουτε κοινο ειχα ουτε γκομενες να με κοιτανε. Το εκανα για μενα, αντε να ημασταν και 10 ατομα ολοι φιλοι και γνωστοι που καναμε τον χαβαλε μεταξυ μας. Οταν πλακωσαν 1000+ ατομα, πηγαινα για να βλεπω μεν, αλλα ΕΓΩ προσωπικα αντε να εκανα 1-2 περασματα γιατι ε στις 3 ωρες καπου βαριεσαι ρε φιλε...;). Ποτε δεν μπηκα μεσα μπροστα στον κοσμο να δειξω τι ειμαι (γιατι δεν ειμαι και τιποτα).
-
τελικα εχουμε τρια τοπικς με το ιδιο θεμα πανω κατω και το γυριζουμε σβουρα.
αντε μεσα στο χαβαλε λοιπον να βαλουμε και τον ενθουσιασμο που οδηγει σε επιδειξη ικανοτητων που οσο και να μην μας αρεσει να το παραδεχθουμε δεν το κανουμε μονο για την προσωπικη μας ευχαριστηση αφου αν ηταν ετσι θα πηγαιναμε σε μια ερημια αντε και με εναν δυο κολλητους και θα λυσαγαμε..........ομως αλλη χαρη εχει ενωπιον πολυπληθους κοινου ετσι;; .
το πρωτο προσωπο σε πληθυντικο το χρησιμοποιω χωρις να σημαινει οτι συμμετεχω .........ενταξει!!τωρα στα γεραματα
-
εγω ειπα, προτιμω τις ερημιες. μεσα σε 1 μηνα τελειωσα 2 πισω λαστιχα και παρ'ολα αυτα κοινο ειχα μονο 2 φορες, την μια κατι γερμανοι που ειχαν ερθει διακοπες και περναγαν τυχαια απο την παραλιακη (που 'βλεπει' εκει κατω και μας ειδαν) και μια αλλη που μαζευτηκαν κατι πιτσιρικαδες με μηχανακια και μετα απο λιγο εφυγα γιατι ενιωθα αβολα ακριβως λογω 'κοινου'
ΥΓ Δεν υπαρχει επιδεξη αμα δεν υπαρχει καποιος στον οποιο επιδεικνυεσαι
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
εγω ειπα, προτιμω τις ερημιες............
ΥΓ Δεν υπαρχει επιδεξη αμα δεν υπαρχει καποιος στον οποιο επιδεικνυεσαιΤι ποσοστό είσαι? 1%? 0,1%? Δηλαδή αν υποθέσουμε ότι στα Λιμανάκια 'τρέχουν' 100 άτομα, αν ο δρόμος εκεί κλείσει για το κοινό, γίνει ερημιά και δεν υπάρχουν θεατές, θα δούμε εκεί και τα 100 άτομα? Ή μόνο εσένα? Αν φτιάξουν μια πίστα για τους κοντράκηδες, ακριβώς όπως είναι τα Λιμανάκια, που όμως θα είναι κλειστή για τους 'θεατές' πόσοι από αυτούς τους 100 θα την προτιμούν από τα Λιμανάκια?
Άποψή μου είναι κανείς.... Το 99% το κάνει μόνο και μόνο για επίδειξη και όχι από αγάπη για το αυτοκίνητο και την ταχύτητα... -
Εχχμ , συμφωνουμε, αλλα το θεμα ειναι οτι και ολοι μα ολοι που γραφουν στα δυο site που προανεφερα που ασχολουνται με dragster και κοντρες (και ως εκ τουτου ψαχνονται λιγακι παραπανω απο αυτον που διαβασε για τα λιμανακια στα περιοδικα και πηγε με την γκομενα να το παιξει μαγκας) λενε το ιδιο πραγμα, δωστε μας μια πιστα να μπουμε μεσα. Τωρα το αν ια το κανουν εκεινη την στιγμη ειναι αλλο θεμα, αλλα τουλαχιστον τωρα ολοι αυτο λενε.
Οπως ειπα τις 2-3 εβδομαδες που ξεμπαζωθηκε το παρκινγκ του λουνα παρκ, ΟΛΟΙ μεταφερθηκαν εκει. Μπορει να ηταν εκει παλι για την επιδειξη και το πουλ-μουρ, αλλα το αποτελεσμα ηταν οτι αυτα τα 100 αυτοκινητα δεν ηταν στους δρομους να κυνηγιουνται μεταξυ τους
-
Α επειδη το ειχα ξεχασει εντελως...
ΗΔΗ υπαρχει ατελειωτη ασφαλτοστρωμενη ευθεια σε κλειστο χωρο (οχι δρομος), απομακρη και μακρυα απο σπιτια ωστε ο θορυβος να μην ειναι θεμα, που δεν χρησιμοποιειται απο κανεναν τωρα πια κλπ κλπ (τοσο απομακρη που δεν θυμαμαι πως να παω*) που ηδη μερικοι χρησιμοποιουν για κοντρες. Αυτη η εκταση θα μπορουσε πολυ πολυ ευκολα να γινει drag strip (ειπαμε ευθεια και ασφαλτος υπαρχουν ηδη) και σε τακτα χρονικα διαστηματα να γινονται events τυπου Run what you brung ('τρεξε με οτι εφερες').
Εγω σας παω ενα στοιχημα οτι μολις το μυριστουν οι αρχες θα την κλεισουν και αυτη.
- για ευνοητους λογους δεν θα πω που ειναι, αλλα ειναι τοσο μακρυα που δεν παιζει να υπαρχει κατι γυρω της σε αποσταση χλμ. Η προσβαση ομως αμα εχεις αυτοκινητο ειναι ευκολη (δεν ειναι πχ στην Λαμια, εντος αττικης μιλαμε παντα).
-
*Ποινή φυλάκισης 15 μηνών στον καθένα, αλλά και κατασχέσεις αυτοκινήτων, επέβαλε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο στους Νίκο Μητσοτάκη, Παναγιώτη Παπαλέξη και Δημήτρη Παπαδόπουλο, που συνελήφθησαν την περασμένη Παρασκευή σε αυτοσχέδιους αγώνες αυτοκινήτων στη λεωφόρο Βουλιαγμένης.
Το δικαστήριο τούς έκρινε ένοχους για τις κατηγορίες της διατάραξης ασφάλειας συγκοινωνιών και παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, τα αυτοκίνητα των δύο πρώτων κατάσχονται, ενώ για τον τρίτο δεν υπήρξε απόφαση κατάσχεσης, καθώς το αυτοκίνητο που οδηγούσε δεν ανήκε στον ίδιο.
Η ποινή για τους δύο πρώτους είναι με αναστολή, ενώ για τον Παπαδόπουλο είναι εξαγοράσιμη.
*
Απο το IN.GR
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=594780&lngDtrID=244για τον τρίτο δεν υπήρξε απόφαση κατάσχεσης, καθώς το αυτοκίνητο που οδηγούσε δεν ανήκε στον ίδιο.
Λες να αρχισουν να μεταβιβαζονται αδειες σε γιαγιαδες και παπουδες ;
-
Κι οι δύο πρώτοι θα κάνουν δικαστήριο και θα τα πάρουν πίσω, αφού μόλις πριν μερικές μέρες η κατάσχεση κατέρρευσε
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Εγω σας παω ενα στοιχημα οτι μολις το μυριστουν οι αρχες θα την κλεισουν και αυτη.Άδικα??? Ή καλώς θα την κλείσουν?
Και εξηγούμε, αφού πρώτα πω πως αυτό το 'άθλημα' με αφήνει παγερά αδιάφορο και με ενοχλεί μόνο όταν κάποιος, στην προσπάθειά του να δείξει στους υπόλοιπους τι γρήγορο αυτοκίνητο έχει, κάνει σφήνες και κλείσει το Matiz που οδηγά μπροστά μου η κοπελίτσα με το Ν πίσω και από την απειρία της αρχίσει τα φρένα και τις στραβοτιμονιές και πέσω πάνω της, από εκεί και πέρα ας κάνει ο καθένας ότι θέλει!
Νόμοι υπάρχουν? Οι νόμοι επιτρέπουν τους αυτοσχέδιους αγώνες σε αυτοσχέδιες πίστες? Αν υπάρχουν και τους απαγορεύουν καλώς θα την κλείσουν! Πρόσεχε! Δεν λέω για το ότι καλώς υπάρχουν οι νόμοι (αν υπάρχουν φυσικά), αλλά λέω πως αν υπάρχουν καλώς εφαρμόζοντε και δεν πρέπει να κάνουμε παράπονα επειδή εφαρμόστικε ο νόμος!
Το άλλο θέμα που είναι και το πιο σοβαρό κατά τη γνώμη μου.
Εσύ μπορεί να είσαι πολύ καλός οδηγός, να έχεις ένα αυτοκίνητο δεμένο και έτοιμο για αγώνες, να φοράς το κράνος σου κλπ. Ο πιτσιρικάς με το σαξόραλο που θα έρθει στην αυτοσχέδια πίστα θα είναι το ίδιο? Ή απλά λόγω του ότι έχει πιάσει στο τιμόνι του ένα γρήγορο αυτοκίνητο θα νομίζει ότι έγινε Σουμάχερ και θα πάει να σκοτωθεί χωρίς να το καταλάβει? Οι θεατές που θα είναι εκεί θα έχουν γνώση του τι είναι ένα αυτοκίνητο που τρέχει? Θα ξέρουν που να σταθούν? Ή θα φύγει σε καμιά στροφή το σαξόραλο και θα τους κάνει κομάτια?
Με λίγα λόγια ποιος εγγυάτε την ασφάλεια των 'αθλητών' και των 'θεατών'? Κανείς μάλλον...
Άρα λογικό δεν είναι αν η αστυνομία ανακαλύψει ότι υπάρχει αυτοσχέδια πίστα με αυτοσχέδιους αγώνες να την κλείσει?
Περιμένω απόψεις...Υ.Γ.: Κατανοώ πλήρως την ανάγκη σου (όχι μόνο τη δική σου αλλά και αρκετών άλλων, απλά απευθύνομαι σε σένα μιας και εσύ γάφεις εδώ) να εκτονοθείς κατά αυτόν τον τρόπο και εγώ άλλωστε εκτονόνομαι! Εγώ με το Jimny μου σε 'παιδικές χαρές' με επικύνδινες κλίσεις, λίγες μοίρες πριν το τουμπάρισμα και σε κολλήματα βράδυ μόνος σε κάποιο βουνό, αλλά το θέμα είναι ότι αν μας δει κάποιος που δεν έχει την εμπειρία μας να προσπαθήσει να κάνει το ίδιο με τραγικά αποτελέσματα! Τώρα, αν σε αυτή την 'πιστα' ή 'παιδική χαρά' μαζευόμαστε γνωστοί και συγγενείς δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά αν μαζευτούν πολλοί και άσχετοι???
-
giwrgosth μιλαμε για ευθεια, και κοντρες τυπου dragster. σε μεγαλο πλατος. ολα αυτα που λες δεν παιζουν. Και αυτη ακριβως η νοοτροπια
'απο την μια δεν φτιαχνουμε πιστες απο την αλλη σας διωχνουμε απο τους κλειστους χωρους που με ασφαλεια μεν, παρανομα δε μπορειτε να κανετε την πλακα σας'
ειναι που μας εχει φαει...
Εσυ προτιμας ολοι αυτοι που κανουν τις κοντρες τους εκει να ξαναβγουν στον δρομο? Πιο ειναι το καλυτερο?Οσο για την κατασχεση τι να πω, γνωμοδοτει ο εισαγγελεας του ΑΠ οτι ειναι μη εφαρμοσιμη σε αυτες τις περιπτωσεις και αντισυνταγματικη, και το δικαστηριο τον γραφει και την επιβαλει?
EDIT
Φαντασου κατι απο μικρο αεροδιαδρομο -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
giwrgosth μιλαμε για ευθεια, και κοντρες τυπου dragster. σε μεγαλο πλατος. ολα αυτα που λες δεν παιζουν.ΟΚ σε αυτό πάω πάσο
-
Παιδιά δεν ξέρω αν θα έπρεπε να γράψω εδώ τα παρακάτω ή θα έπρεπε να ανοίξω καινούριο θέμα.
Προχθές, κατά την διάρκεια αυτοσχέδιων αγώνων αυτοκινήτων στην περιοχή Πρωταρά (κοντά στην Αγία Νάπα) στην Κύπρο, σκοτώθηκε ένας 23χρονος. Με αφορμή το γεγονός αυτό ένας βουλευτής πρότεινε την δημιουργία πίστας ώστε να εκτονώνονται κάποιοι σε ασφαλείς συνθήκες και να περιοριστεί το φαινόμενο των αυτοσχέδιων αγώνων.
Θα σας αναφέρω τις αντιδράσεις σε αυτή την εισήγηση:
Κάποιος άλλος βουλευτής παρομοίασε την πρόταση αυτή με την άποψη ότι ο καλύτερος τρόπος να περιορίσεις την χρήση ναρκωτικών είναι η νομιμοποίηση τους!!!
Μία δημοσιογράφος τον ρώτησε με έκπληξη εάν το έχει σκεφτεί καλά πριν να κάνει την πρόταση αυτή.
Η αστυνομία, παραδόξως, συμφωνεί και επικροτεί την εισήγηση αυτή.
Εδώ θα πρέπει να σημειώσω ότι τα τελευταία χρόνια έχουν κυκλοφορήσει πολλά αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων (κυρίως μεταχειρισμένα από Ιαπωνία) στα οποία γίνονται και επεμβάσεις (νίτρο κλπ) με αποτέλεσμα να είναι πραγματικός κίνδυνος στους δρόμους. -
Ο χρήστης pafos13 έγραψε:
Παιδιά δεν ξέρω αν θα έπρεπε να γράψω εδώ τα παρακάτω ή θα έπρεπε να ανοίξω καινούριο θέμα.Το θέμα μετονομάστηκε ώστε να καλύπτει γενικώς τις κόντρες.
-
Η αστυνομια ανα την υδρόγειο φυσικα προτιμά χίλιες φορες οι κοντρακηδες να ειναι σε μια πίστα και να βγαζουν τα μάτια τους παρα να τρεχει απο πίσω τους σε δημόσιους δρόμους,ειναι απολυτα λογικο.
Οι βουλευτες και οι δημοσιογραφοι φυσικα δεν εχουν ιδεα και γι'αυτο πετάνε άρες-μαρες κουκουνάρες,γι αυτους λυσεις θα μπορουσαν να ειναι η απαγορευση των αυτοκινητων,η επαναφορα του νόμου περι τεντυμποϊσμού,και οι καθε φύσεως ποινές για την ταχυτητα, που φυσικα δεν αγγίζουν αυτους γιατι με ενα τηλεφωνο λυνονται ολα..
Αυτοσχέδιοι αγώνες (κοινώς ΚΟΝΤΡΕΣ) και συνέπειες