-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Na valoun samarakia kai terma.
Kai ena aftomato radar sti vouta...
Να δω τι άλλη κοτσάνα θα διαβάσω εδώ μέσα...
Giati kotsana? Yparxoun samarakia plastika megistou ypsous 10cm kai mikous 80cm apo ta opoia mporeis kallista na peraseis me 50km/h.
Oso gia to radar pistepse me an ypirxe kratos tha to eixan kanei edo kai xronia.
Athanati Ellada me tis odigares sou...
-
Ο χρήστης tryphon έγραψε:
Giati kotsana? Yparxoun samarakia plastika megistou ypsous 10cm kai mikous 80cm apo ta opoia mporeis kallista na peraseis me 50km/h.
Oso gia to radar pistepse me an ypirxe kratos tha to eixan kanei edo kai xronia.
Μεγιστη κοτσανα.....
-
Φίλοι Nass, Timkoul, kleisj,
Προφανώς δεν υπήρξα αρκετά σαφής, μη τονίζοντας αρκετά εκείνο το “(ηθικά)” που έγραψα στην επίμαχη φράση. Αυτό που εννοούσα είναι ότι η αυτή καθαυτή η τάση επίδειξης των όποιων οδηγικών ικανοτήτων είναι στον ίδιο βαθμό ηθικά θεμιτή (ή αθέμιτη) είτε πρόκειται για επίσημους είτε για αυτοσχέδιους αγώνες/εκδηλώσεις. Η επικινδυνότητα του πράγματος είναι ένα διαφορετικό ζήτημα, και σε αυτό το σημείο συμφωνώ με όσα γράφετε.
Όμως μεταξύ του ενός άκρου (κινούμε με 30 στο πέταλο) και του άκρου που αναφέρθηκε (άτσαλο χειρόφρενο στο πέταλο από τον ανεγκέφαλο πιτσιρικά) υπάρχει μια απειρία από άλλα ενδεχόμενα έτσι δεν είναι? Κάποια μάλιστα από αυτά μπορεί να είναι ταυτόχρονα απολαυστικά και να έχουν αποδεκτό βαθμό ρίσκου, ή τουλάχιστον εγώ έτσι νομίζω.
Αν κάποιος συνφορουμιστής έχει πρόσβαση σε σχετικά στατιστικά στοιχεία θα ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρον να μας πληροφορήσει πόσα ατυχήματα έχουν γίνει την τελευταία πχ 10ετία στα λιμανάκια στα οποία να έχει υπάρξει εμπλοκή “άμαχου πληθυσμού”. Κρίνοντας βάσει των όσο έχω ακούσει, δει και διαβάσει μάλλον θα πρέπει να είναι ελάχιστα (δεν εννοώ βέβαια ότι έστω και 1 τραυματισμός ή ακόμα περισσότερο θάνατος είναι επουσιώδης απώλεια).
Η μόνη λύση τελικά μάλλον είναι να κλείνει η παραλιακή από βουλιαγμένη μέχρι βάρκιζα Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο από 11μμ ώς 2πμ (έχω κάτι φίλους φορτηγατζίδες οπότε το ζήτημα κανονίζεται ). Η είσοδος θα επιτρέπεται μόνον κατόπιν επίδειξης πρόσφατου διαγράμματος δυναμομέτρησης ΣΤΟΝ ΤΡΟΧΟ. Ζήτημα αμφισβήτησης των αποτελεσμάτων δεν πρόκειται να υπάρξει αφού το φόρουμ διαθέτει τουλάχιστον δύο ομολογκαρισμένους χρονομέτρες ακριβείας . Για pit-babes δεν έχω ιδέα (το δικό μου προορίζεται μόνον για σιρκουί), αν και με την συνεισφορά των παρακείμενων “μαγαζιών” σίγουρα κάτι θα βρεθεί . Και για να μη το ξεχάσω ιδιαίτερη μέριμνα θα λαμβάνεται από τις δυνάμεις περιφρούρησης ώστε να μην σκάσει μύτη ηλικιωμένη νυχτερινή κολυμβήτρια με πορτοκαλί Lada από τις παρακείμενες διόδους (ναι το έχω δει να συμβαίνει!!! ).
Δεν ξέρω για εσάς πάντως εγώ χαλαρά θα έκανα τον καντινιέρη σε τέτοια περίπτωση!!!
Υ.Γ.1 Κleisj αν και διαφωνώ με πολλά απ όσα γράφεις πρέπει να ομολογήσω ότι με έβαλες σε σκέψεις ...
Υ.Γ.2 Nass διάβασα τις εντυπώσεις σου από το CTR και ζηλεύω. Εγώ μόνον για λίγο οδήγησα το CTR ενός φίλου και ξετρελάθηκα, εκπληκτικό σαζμάν και κινήτηρας. Κρίμα που αδικείται από την εμφάνιση και το τιμόνι του. Περιμένω να δω και να οδηγήσω το βελτιωμενο CTR 2004 Facelift προτού αποφασίσω οριστικά για το αν θα γίνω πελάτης του ακατανόμαΣτου αντιπροΣώπου ελλάδοΣ
-
Αν το SaxoRallo το εχει πληρωσει ο μπαμπας δεν κανει τιποτα..... Σωστα?
Kai omos.
Prepei o pitsirikos na eipe: 'Mpampa an den valo rollbar, buckets, lampakia,... to aftokinito den paei.'Mpampas: 'Vale oti xreiazetai kamari mou kai fere timologio na se volepso.'
Sou fenetai pithano to senario?
Οχι, μονο που δεν γινεται συνηθως ετσι .....
-
Ο χρήστης ebotonakis έγραψε:
Φίλοι Nass, Timkoul, kleisj,Προφανώς δεν υπήρξα αρκετά σαφής, μη τονίζοντας αρκετά εκείνο το “(ηθικά)” που έγραψα στην επίμαχη φράση. Αυτό που εννοούσα είναι ότι η αυτή καθαυτή η τάση επίδειξης των όποιων οδηγικών ικανοτήτων είναι στον ίδιο βαθμό ηθικά θεμιτή (ή αθέμιτη) είτε πρόκειται για επίσημους είτε για αυτοσχέδιους αγώνες/εκδηλώσεις. Η επικινδυνότητα του πράγματος είναι ένα διαφορετικό ζήτημα, και σε αυτό το σημείο συμφωνώ με όσα γράφετε.
Όμως μεταξύ του ενός άκρου (κινούμε με 30 στο πέταλο) και του άκρου που αναφέρθηκε (άτσαλο χειρόφρενο στο πέταλο από τον ανεγκέφαλο πιτσιρικά) υπάρχει μια απειρία από άλλα ενδεχόμενα έτσι δεν είναι? Κάποια μάλιστα από αυτά μπορεί να είναι ταυτόχρονα απολαυστικά και να έχουν αποδεκτό βαθμό ρίσκου, ή τουλάχιστον εγώ έτσι νομίζω.
Οντως δεν διαφωνουμε σ' αυτο. Απλα δεν ειναι σωστο να γινονται αυτα μεσα στην κινηση ετσι? Εφ' οσον η κυκλοφορια δεν το επιτρεπει, οσο ελκυστικη κι αν ειναι η διαδρομη, δεν κανουμε ταρζανιες...
Αν κάποιος συνφορουμιστής έχει πρόσβαση σε σχετικά στατιστικά στοιχεία θα ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρον να μας πληροφορήσει πόσα ατυχήματα έχουν γίνει την τελευταία πχ 10ετία στα λιμανάκια στα οποία να έχει υπάρξει εμπλοκή “άμαχου πληθυσμού”. Κρίνοντας βάσει των όσο έχω ακούσει, δει και διαβάσει μάλλον θα πρέπει να είναι ελάχιστα (δεν εννοώ βέβαια ότι έστω και 1 τραυματισμός ή ακόμα περισσότερο θάνατος είναι επουσιώδης απώλεια).
Πιστεψε με ειναι αρκετα. Το ξερω γιατι οπως σου ειπα περναω αρκετα συχνα απο κει.
Η μόνη λύση τελικά μάλλον είναι να κλείνει η παραλιακή από βουλιαγμένη μέχρι βάρκιζα Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο από 11μμ ώς 2πμ (έχω κάτι φίλους φορτηγατζίδες οπότε το ζήτημα κανονίζεται ). Η είσοδος θα επιτρέπεται μόνον κατόπιν επίδειξης πρόσφατου διαγράμματος δυναμομέτρησης ΣΤΟΝ ΤΡΟΧΟ. Ζήτημα αμφισβήτησης των αποτελεσμάτων δεν πρόκειται να υπάρξει αφού το φόρουμ διαθέτει τουλάχιστον δύο ομολογκαρισμένους χρονομέτρες ακριβείας . Για pit-babes δεν έχω ιδέα (το δικό μου προορίζεται μόνον για σιρκουί), αν και με την συνεισφορά των παρακείμενων “μαγαζιών” σίγουρα κάτι θα βρεθεί . Και για να μη το ξεχάσω ιδιαίτερη μέριμνα θα λαμβάνεται από τις δυνάμεις περιφρούρησης ώστε να μην σκάσει μύτη ηλικιωμένη νυχτερινή κολυμβήτρια με πορτοκαλί Lada από τις παρακείμενες διόδους (ναι το έχω δει να συμβαίνει!!! ).
Δεν ξέρω για εσάς πάντως εγώ χαλαρά θα έκανα τον καντινιέρη σε τέτοια περίπτωση!!!
Ενταξει , ομως σοβαρα τωρα, το ενδεχομενο τοτποθετησης μπαριερας που θα εσωνε ΠΟΛΛΕΣ ζωες, γιατι δεν το εξεταζουν οι αρμοδιοι? Ουτε σαμαρακια , ουτε ρανταρ, ουτε αλλα συναφη....
-
Τι σαμαρακια,ρανταρ και ολα τ'αλλα που λετε.Μια ειναι η λυση. Μετα το φαναρι της λιμνης ακολουθει νομιζω μια αριστερη ,κατηφοριζει και μετα μια δεξια ολιγον ανηφορικη.Στο κεντρο αυτης της δεξιας εχει(?) μια μπαρα που φραζει ενα χωματοδρομο που φτανει μεχρι το καμπινγκ.Καποτε ηταν ειδικη στο Ακροπολις.
Κανουν λοιπον ασφαλτινο αυτο το δρομο και διοχετευουν τη κινηση απο εκει οποτε οι μουστρηδες θελουν να κανουν τις ταρζανιες τους.
Αμα εχω εμπνευση σου γραφω αγγελους -
Νομιζω μια ΝΗΣΙΔΑ τσιμεντενια (με 'φαγωμα' μισου μετρου απο τον βραχο και μισου απο το παρκινγκ) ειναι ευκολο να γινει και θα εσωζε ΟΛΕΣ τις ζωες. Αλλα σιγα μην το κανει αυτο το κρατος. Γιατι ετσι θα ειναι σαν να παραδεχονται οτι οι κοντρες δεν γινεται να σταματησουν οποτε ας βαλουμε τουλαχιστον την νησιδα για να μην σκοτωνονται. Βλεπετε πιο πολυ νοιαζει το κρατος να μην δειχνει οτι ενδιδει παρα να σωσει ζωες. ΑΛΛΑ εμεις που ζουνμε στην πραγματικοτητα και οχι στα μυαλα των θιασωτων της εξουσιας, πιστευω καταλαβαινουμε οτι ΔΕΝ γινεται να σταματησουν οι κοντρες, αντε να μεταφερθουν λιγο πιο κατω.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Οσο για την κλίκα που λες, σου αντιπαραθέτω: όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, δέκα χρόνια κοσκινίζει
nass ama tou to eleges auto prin merikous mhnes tha sou elega pws exeis dikio,pragmati koskiniza alla pleon exw olh thn oikonomikh eukairia na parw meros se merikous agwnes mias kai to amaxi tha apoktithei sto polli ameso mellon.Gia ta metra asfaleias pame kalitera sto section tou forum pou prepei na ta poume.
Oso gia thn klika auto den mou to allazei kanenas oti htan einai kai tha einai klika oi ellhnikoi agwnes.Pare paradeigma pioi euprosdektoi ston xwro,egw h o gios,anipsios klp klp tou kurkou (paradeigma dinw,den exw tpt me thn oikogeneia kurkou)sirgus htan paralipsh mou na pw pws an kai to upostiriza auto pou ginetai sta limanakia den pavei na einai epikindino,kai fusika exeis dikio file mou.
-
Α, εσύ τα θες και τα λες, δε σου ξεφεύγουν! Εδώ λέμε να καταργήσουμε τα ραντάρ, γιατί αποτελούν μόνον πηγή εσόδων για το γκούβερνο και ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ δεν προσφέρουν ΤΙΠΟΤΑ στην οδική ασφάλεια κι εσύ λες να μπει ραντάρ; Άντε και μπήκε, τι έγινε; Τίποτα.
Όσον αφορά το να μπουν σαμαράκια, αυτό είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ. Για να κόψεις το βήχα σε μερικούς 'παλαβούς' θα σκοτώσεις 5.000 άλλους; Ή, με την ύπαρξη των σαμαριών, θα τους υποχρεώσεις να πέφτουν πανικόβλητοι στα 30 χ.α.ω.; Αν έχεις έστω και στοιχειώδη λογική στο κρανίο σου, θα πρέπει να ξέρεις πως, όταν οι μπροστινοί πλακώνονται στα φρένα, οι από πίσω αιφνιδιάζονται. Και τότε, ή γίνονται καραμπόλες - ενίοτε πολύνεκρες - ή προκαλείται κυκλοφοριακό κομφούζιο.
Εδώ λέμε να αυξήσουμε τη μέση ωριαία ταχύτητα της κυκλοφορίας, να ανασάνει ο υδροκέφαλος (η Αθήνα) κι εσύ το βιολί σου... Μ'αρέσει που, με την παρουσία σου εδώ, θες να υποθέσουμε ότι διαβάζεις και 4 Τροχούς!
Κι έρχεσαι και γράφεις ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ανοησίες που ή στρουμφ θα τις έγραφε ή νεκροθάφτης που θα χαιρόταν πάρα πολύ από την αύξηση των τροχαίων στο πέταλο με τα σαμαράκια.
-
Ο χρήστης bouxmaxer έγραψε:
Oso gia thn klika auto den mou to allazei kanenas oti htan einai kai tha einai klika oi ellhnikoi agwnes.Pare paradeigma pioi euprosdektoi ston xwro,egw h o gios,anipsios klp klp tou kurkou (paradeigma dinw,den exw tpt me thn oikogeneia kurkou).
Συμφωνώ κι εγώ. Θυμάται κανένας τον μπαμπά Φαμπιάτο που στο Ενιαίο, όταν ο Πατέλος δεν έκανε στη μπάντα να περάσει ο κανακάρης του, του επιτέθηκε με βρισιές;
Τις βλακώδεις επιθέσεις κατά του Πολίτη από μαστοράντζες και αγωνιζομένους που θέλουν να μπορούν να χώνουν ό,τι μοτέρ θέλουν σε ιστορικά αγωνιστικά αυτοκίνητα και να κλέβουν νίκες;
Υπάρχουν πολλά παιχνίδια και στους αγώνες. Και αυτά παίζουν πολύ σοβαρό ρόλο στην απομάκρυνση των νέων από εκεί και (σε συνδυασμό και με τη διαφήμιση που γίνεται) την κατεύθυνσή τους στα Λιμανάκια κλπ.
-
Α, εσύ τα θες και τα λες, δε σου ξεφεύγουν! Εδώ λέμε να καταργήσουμε τα ραντάρ, γιατί αποτελούν μόνον πηγή εσόδων για το γκούβερνο και ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ δεν προσφέρουν ΤΙΠΟΤΑ στην οδική ασφάλεια κι εσύ λες να μπει ραντάρ; Άντε και μπήκε, τι έγινε; Τίποτα.Όσον αφορά το να μπουν σαμαράκια, αυτό είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ. Για να κόψεις το βήχα σε μερικούς 'παλαβούς' θα σκοτώσεις 5.000 άλλους; Ή, με την ύπαρξη των σαμαριών, θα τους υποχρεώσεις να πέφτουν πανικόβλητοι στα 30 χ.α.ω.; Αν έχεις έστω και στοιχειώδη λογική στο κρανίο σου, θα πρέπει να ξέρεις πως, όταν οι μπροστινοί πλακώνονται στα φρένα, οι από πίσω αιφνιδιάζονται. Και τότε, ή γίνονται καραμπόλες - ενίοτε πολύνεκρες - ή προκαλείται κυκλοφοριακό κομφούζιο.
Εδώ λέμε να αυξήσουμε τη μέση ωριαία ταχύτητα της κυκλοφορίας, να ανασάνει ο υδροκέφαλος (η Αθήνα) κι εσύ το βιολί σου... Μ'αρέσει που, με την παρουσία σου εδώ, θες να υποθέσουμε ότι διαβάζεις και 4 Τροχούς!
Κι έρχεσαι και γράφεις ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ανοησίες που ή στρουμφ θα τις έγραφε ή νεκροθάφτης που θα χαιρόταν πάρα πολύ από την αύξηση των τροχαίων στο πέταλο με τα σαμαράκια.
Prota to radar: As estelnan tis kliseis sto spitaki tous kai as eixan ena tropo na eispratoun kai tha evlepes. Otan ksereis oti yparxei radar sikoneis podi. Sti Gallia egkathistoun afti ti stigmi xiliades radar kai exoun poly kala apotelesmata. Meiothikan oi thanatoi stous dromous kata 35% se enan xrono.
Stin Agglia den yparxei pleon dromos xoris radar...Tora ta samarakia: Pios sou eipe oti tha ta valoun ksafnika kai den tha kserei kaneis tipota? Oloi tha to kseroun kai oloi tha sikonoun podi. Opou yparxoun samarakia yparxoun kai oi analoges pinakides pou proidopoioun.
Na min anafero kalitera to thema tis mesis oriaias taxytitas giati tha gineis rezili ton skylion....
-
Ο χρήστης bouxmaxer έγραψε:
nass ama tou to eleges auto prin merikous mhnes tha sou elega pws exeis dikio,pragmati koskiniza alla pleon exw olh thn oikonomikh eukairia na parw meros se merikous agwnes mias kai to amaxi tha apoktithei sto polli ameso mellon.Gia ta metra asfaleias pame kalitera sto section tou forum pou prepei na ta poume.
Oso gia thn klika auto den mou to allazei kanenas oti htan einai kai tha einai klika oi ellhnikoi agwnes.Pare paradeigma pioi euprosdektoi ston xwro,egw h o gios,anipsios klp klp tou kurkou (paradeigma dinw,den exw tpt me thn oikogeneia kurkou)Καταρχήν να διευκρινίσω πως δεν το έλεγα προσωπικά
Πάντως η άποψή μου είναι πως αν θέλει κάποιος να κάνει την πλάκα του (δηλ. κάποιος που κάνει την πλάκα του στα λιμανάκια να φύγει από εκεί και να την κάνει στην πχ. Ριτσώνα), δεν πρέπει να τον πολυαπασχολεί αν θα είναι 'ευπρόσδεκτος'. Στο κάτω-κάτω πάντοτε μπορεί να βρει, αν μη τι άλλο, ανθρώπους στην ίδια κατάσταση με αυτόν (χώρια που υπάρχουν σίγουρα πολλοί 'παλιοί' πρόθυμοι να βοηθήσουν τους 'νέους').
Εν ολίγοις ναι, υπάρχει 'κύκλωμα' (ας το πω έτσι, το 'κλίκα' είναι βαρύ) στους Ελληνικούς αγώνες (όπως και στους περισσότερους χώρους). Οχι όμως, δεν πιστεύω πως εμποδίζει κάποιον που πραγματικά θέλει (εξ΄ ου και το σχόλιο για το κοσκίνισμα) να συμμετάσχει.
-
Υπάρχουν πολλά παιχνίδια και στους αγώνες. Και αυτά παίζουν πολύ σοβαρό ρόλο στην απομάκρυνση των νέων από εκεί και (σε συνδυασμό και με τη διαφήμιση που γίνεται) την κατεύθυνσή τους στα Λιμανάκια κλπ.Αμφιβάλλω πάρα πολλοί αν κάποιος που φεύγει από τους αγώνες πάει στη λιμανάκια -και αντίστροφα. Δηλ. μου φαίνεται πως πρόκειται για διαφορετικό κοινό. Ισως από τα λιμανάκια να πηγαίνουν στα drift/side show κτλ. αλλά να συμμετάσχουν στη Ριτσώνα, το Αττικό ή για ένα αγώνα ταχύτητας στα Μέγαρα, χλωμό...
-
Αυτό που λες Νάσσο ισχύει μόνο εν μέρει. Ξέρω πολλά παιδιά από το TFRC που δεν χάνουν ούτε έναν αγώνα ράλλυ στην ευρύτερη περιοχή τους, αλλά τη μάζωξη και την κόντρα την έχουν περισσότερο ως στοιχείο της παρέας και του χαβαλέ. Δε μπορούμε αυτά τα άτομα - που δεν είναι λίγα - να τα βάζουμε στην ίδια κατηγορία με τους κάγκουρες.
-
Ρε παιδια αν συγκρινουμε τα παιδια αυτα με εναν οδηγο αγωνων ειναι σαν να τρεχει ο τυφλος με τον κουλο.
Επισης αν συγκρινουμε το επιπεδο των θεατων (εννοωντας ποσο καλοι κριτες ειναι ) με το επιπεδο ανθρωπων που ασχολουνται με το ραλλυ ειναι η μερα με τη νυχτα.
Τωρα ο 'κουλος' που θα παει για να δειξει την κλασση του; Να αντιμετωπισει τον εμπειρο οδηγο η τον 'τυφλο'; Και σε ποιους θα εχει μεγαλυτερη περαση; Στην ξανθια τυπισσα που κρινει τον καλυτερο οδηγο απο την εμφανιση του αμαξιου του η στον αυστηρο θεατη/κριτη του οργανωμενου αγωνα; -
Προς NASS για την κλικα:
Εστω οτι εγω ξεκιναω να τρεχω με ενα Rallακι εντελως για την πλακα μου. Και εστω οτι σιγα σιγα αρχιζω να γραφω χρονους γιατι ξυπναει μεσα μου το τρελλο ταλεντο που εστω οτι εχω. Αλλα εγω δεν τρεχω σε ολο το πρωταθλημα, αλλα σε 1-2 αγωνες επειδη τοσο μπορω. Για πες μου, σε αυτη την περιπτωση, τι θα γινει ?
Δεν θα ενοχληθουν καποιοι που βλεπουν ενα 24χρονο να ερχεται να τρεχει σε 1 αγωνα και να γραφει καλυτερους χρονους απο αυτους που τρεχουν σοβαρα (= ΟΧΙ για την πλακα τους οπως εγω) και θα κοιταξουν να μου κανουν την ζωη δυσκολη? Ας μην γελιομαστε, πολλοι απο αυτους (τα μεγαλα ονοματα) μπορουν και ΘΑ ασκησουν επιρροη προς κριτες, ΤΕ κλπ κλπ.
Καθομουν και διαβαζα στο site της FIA για τους τεχνικους κανονισμους για τα GrN και ειδα οτι μπορει αμα καποιος ΤΕ θελει, να μου κανουν το αυτοκινητο μπιλιες για να ελεγξουν τα παντα. Σωστα τα λεω? Αν ομως εμενα στους 1-2 αγωνες που τρεχω την χρονια, μου κανουν την ζωη τοσο δυσκολη, γιατι να μην τους γραψω στα @@ μου και να ξαναγυρισω στον δρομο οπου κανω την πλακα μου οπως γουσταρω ?Τryphon...
Στην Αγγλια υπαρχουν πολλοι δρομοι χωρις ρανταρ. ΔΕΝ υπαρχουν motorways χωρις ρανταρ, αλλα εκει η ταχυτητα ειναι τριτευον λογος για ατυχηματα. Απλως εκει τα τσακωνουν καλυτερα...
Επισης, το οριο στα λιμανακια ειναι 30. Εχεις περασει εσυ ποτε απο εκει με 30? Η μανα μου που κανει Αθηνα-Αιγειρα σε 3 ωρες (οταν ολος ο κοσμος κανει Αθηνα-Πατρα (+65 χλμ) σε 2 ωρες) περναει με 45-50. Εχουν γραψει φιλο μου επειδη πηγαινε με 45...
Επισης σε στροφη δεν ειναι ευκολο να βαλεις ρανταρ που να μετραει σωστα, θελεις καποια ευθεια.Σαμαρακια σε μη αστικο δρομο (απο την αποψη οτι εκει ΔΕΝ ειναι κατοικημενη περιοχη) δεν δικαιολογουνται, και φυσικα δεν γουσταρω να σπαω το αυτοκινητο μου, να μου βγαινει η μεση και να σπανε τα νευρα μου επειδη δεν μπορει να βρεθει πιο σωστη λυση. Δεχομαι τα σαμαρακια εξω απο σχολεια και μονο, αντε και σε κανενα πολυ στενο δρομο σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ περιοχη ηπιας αστικης αναπτυξης (η τεσπα πως τις λενε) και οχι στο Ψυχικο/Φιλοθεη που εχουν μπει απο ρουσφετια...
-
Ο χρήστης timkoul έγραψε:
Ενταξει , ομως σοβαρα τωρα, το ενδεχομενο τοτποθετησης μπαριερας που θα εσωνε ΠΟΛΛΕΣ ζωες, γιατι δεν το εξεταζουν οι αρμοδιοι? Ουτε σαμαρακια , ουτε ρανταρ, ουτε αλλα συναφη....
Γιατί έχει μπει μπαριέρα στην Κορίνθου Πατρών στα 117, 126 190 και λοιπά θανατηφόρα χλμ. για να μπει στα λιμανάκια;
Όσο για σαμαράκια και λοιπά εμπόδια στα λιμανάκια, απλώς θα μεταφέρω τη δήλωση εκλεγμένου εκρόσωπου της Βουλιαγμένης (κοινώς 'κύριος' Κασιδόκωστας)
-Καλά, περιμένετε να τελειώσουν οι Ολυμπιακοί και θα δείτε τι θα γίνει στη Βουλιαγμένη που περνάει όλη η Ελλάδα για να πάει Σούνιο.
Σωστά, θα χρειαστούμε διαβατήριο, αφού το γνωστό πριγκηπάτο (όπως και άλλα) δεν ανήκουν στην Ελλάδα
-
Επανέρχομε με μια σημερινή μου εμπειρία, μετα που έγραψα το προηγούμενο post...
Πηγαίνω Δολιανά το απόγευμα, ανεβαίνω με 60-70 χλμ και σε μια τυφλή στροφή πέφτω πάνω σε ένα Hyundai που πάει στη μέση του δρόμου, στην ίδια κατεύθηνση με μένα, με 10-20 χλμ... Ίσα που πρόλαβα να φρενάρω πριν τον χτυπήσω... Από τα νεύρα μου κορνάρω έντονα και βλέπω ξαφνικά το Χιουνται να πάει αριστερά δεξιά, προφανώς γιατί από τα κορναρίσματα πανικοβλήθικε και ακόμη δεν μπορώ να καταλάβω πως δεν έφυγε στον γκρεμό, αφού πάτησε στην άκρη του δρόμου! Στο προσπέρασμα βλέπω ένα γεράκο, 70-80 χρονών (έτσι εξηγήτε γιατί η Χιουντάι είναι ψηλά σε πωλήσεις, το εφάπαξ εκέι πάει...), να είναι αγκαλιά με το τιμόνι... Έχω τόσες τύψεις που πήγα να τον ρίξω στον γκρεμό που σταματάω λίγο πιο πάνω για να του ζητήσω συγνώμη που του κόρναρα και να του πω το λόγο που το έκανα! Του έκανα νόημα να σταματήσει αλλά δεν σταμάτησε, εξακολουθούσε να έχει το τιμόνι αγκαλιά και να κοιτάζει ευθεία μπροστά... Θα μου πέιτε τι σχέση έχει αυτό με τα λιμανάκια... Ας υποθέσουμε ότι αυτός ο γεράκος ( που κακώς κυκλοφορεί στο δρόμο, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα...) κινήτε στα λιμανάκια, πάντα με 10-20 χλμ... Ξαφνικά έρχετε πίσω του ο ινδιάνος με το rally με 80... Τι νομίζετε ότι θα γίνει όταν ο συμπαθάστατος οδηγός του rally, που έχει τα μάτια του στις γκομενιτσες που τον παρακολουθούν, τον προσπεράσει κλίνοντάς τον? Α) Ο γεράκος θα τον χειροκροτήσει Β) ο γεράκος θα πει 'νεολαία...') Γ) ο γεράκος θα χάσει τον έλεγχο του χουντάι παρασέρνοντας ότι βρει μπροστά του, ενδεχομένος και αυτούς που έρχοντε από το αντίθετο ρέυμα... Θα το ξαναπώ και πάλι, στο δρόμο ΔΕΝ κυκλοφορούμε μόνο εμείς! Κάντε όσες μαγκιές θέλετε, σκοτωθείτε αν θέλετε, επιλογή σας είναι, οι δικοί σας θα σας κλάψουν, εμάς δεν μας πέφτει λόγος, αλλά ΜΗΝ το κάνετε αυτό όταν στο δρόμο που κινήστε κυκλοφορούν κι άλλοι! ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΊΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ! Εκεί είναι η μοναδική μου ένσταση στις κόντρες στο δημόσιο δρόμο και πουθενά αλλού! Και κάτι ακόμη... Διάβασα απόψεις του στυλ... κόντρες γίνοντε σε όλο τον κόσμο... Ναι, γίνοντε κόντρες παντού, όπως και στην αμερική δεκάχρονοι πιτσιρικάδες μπένουν στις τάξεις τους με τα αυτόματα και καθαρίζουν καθηγητές και μαθητές τους, οπότε αφού γίνετε στην υπανάπτικτη από πλευράς κουλτούρας αμερική, θα πρέπει να γίνει και εδώ για να μην μας θεωρούν οπισθοδρομικούς! Πέρα από αυτό, κάνουν κόντρες σε άλλες χώρες, αλλά εκεί οδηγούν από το 1900, ενώ εμείς εδώ αποκτήσαμε αυτοκίνητο το 1990... Δεν υπάρχει κάποια διαφορά? -
Paratheto ta parakato apo allo forum gia na syllavete ti ginetai. Den leo oti afto einai kanonas vevaia alla symvainei. I krisi diki sas:
xthes to brady sta milanakia, eida kati opos kai oloi osoi itan ekei, poy thelo na sxoliaso kai ...na to krakso! itan loipon enas typos me tin parea toy, se ena seat toledo kai ekanan ta apisteyta. proton empene synexeia kai polles fores me kindino na fygei kai na pesei pano ston kosmo kai deyteron ekane pragmata poy mono se tsirko tha ta dlepame. stin arxei enas apo toys 4 poy itan sto aytokinito, bgeike kai kathise anamesa apo tis dyo portes toy synodigoy kai tin piso kai arxisan nastriboyn kai san min eftane ayto, ligo meta anebike ston oyrano toy seat kai ton kratagan oi alloi apo xeria kai podia. malista, se mia anabasi pige na fygei kai tin teleytaia stigmi ton epiasan!!an thelame na doyme tetioies mal... tha pigename sto ALLOY kai oxi sta limanakia.
to idio brady, enas typos me ena corsaki (o opoios den xero ti eixe parei!!!) kai eixe balei malista stin kerea to drepani toy XAROY. itan pragmatika o typos XAROS. ekane oti pernage apo to xeri toy gia na bgalei to corsa ektos dromoy kai na apodeixe etsi to logo gia ton opoio eixe balei to drepani!!!malista pige na patisei kati palikaria poy kathontan kai parakoloythoysan!!
TO MONO POY THELO NA PO, EINAI OTI OLOI AYTOI OI TYPOI POY PROSPATHOYN ME TETOIES BLAKIES (GIA NA MIN PO TIPOTA BARYTERO), EINAI OI YPAITIOI TON ATYXIMATON KAI POY SYNEXEIA SKANE TA STROYMFAKIA, POY MAS DIOXNOYN KAI MAS GRAFOYN.
Ayta ta oliga, sorry an eimoyn koyrastikos alla ithela na to kraxo ayto.Ola ta meli tou allou forum symfonisan sto gegonos oti tha eprepe na eixan ksylodarthei oi 'drastes'.
-
Και εγω μαζι τους, εγω μαλιστα προτεινα να του ςπλακωσουν την επομενη φορα (γιατι δεν ειναι η πρωτη φορα που εμφανιζεται αυτος ο κοπανος...)
Αυτοσχέδιοι αγώνες (κοινώς ΚΟΝΤΡΕΣ) και συνέπειες