-
Ο χρήστης dourou έγραψε:
By the way μπλε λεντάκια στους πιτσιλητήρες είναι ΜΑΣΤ για κάθε ΑΣΧΕΤΟ ΚΑΡΑΠΕΤΣΟ, ΚΑΡΑΒΛΑΧΟ κλπ. Δεν υπάρχει πιο ελεεινό και βάρβαρο πράγμα από αυτά.
Τουλάχιστον δεν είναι **και **επικίνδυνα όπως τα μπλε προφυλακτικά....
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Σαφώς και είναι πιο αδύναμα αφού πρόκειται για επιπλέον καλύμματα!!!Στο ΤΕΙ είχαμε μάλιστα κάνει αντίστοιχα πειράματα, όπου ακόμα και το πιο διαφανές, λεπτό, καθαρό γυαλί φιλτράριζε έστω και λίγο την ένταση του φωτός που διερχόταν από αυτό!
Κάναμε δοκιμή μετρώντας την ένταση του ηλιακού φωτός μια ηλιόλουστη μέρα, και μετά στις ακριβώς ίδιες συνθήκες βάλαμε ένα απλό τζάμι (διαφανές) μπροστά. Η ένταση μει΄'ωθηκε κατά 10-15%!!!!Δυσκολεύομαι να το πιστέψω.....10-15% μείωση στο ορατό φάσμα?
-
Να δειτε που σε λιγο καιρο μαστ θα ειναι και τα νεον κατω απο το αμαξι γιατι εκτοςαπο μεγαλη βοηθεια για τον οδηγο (του αυξανει το οπτικο πεδιο κατα 85% ) ειναι και πολυ συμαντικο για το αυτοκινητο αφου δινει τουλαχιστον 35 με 40 τις εκατο αυξηση στην ιπποδυναμη
-
Επειδή και το φόρουμ είναι μέρος της κοινωνίας,
ενδέχεται όσα κατακρίνουμε με στόμφο να
θίγουν άτομα που είναι μέλη του 4TF.
Έχει συμβεί και στο παρελθόν να αντιδρούν
κάποια μέλη σε δηκτικά σχόλια για μετατροπές κλπ.
Πού θέλω να καταλήξω: Ας κριτικάρουμε ό,τι δε μας
αρέσει,αλλά με κάποια αυτοσυγκράτηση.Είναι κρίμα
να ψυχραθούμε μεταξύ μας. -
Ρε παιδια εγω επειδη ακουω hip-hop εχω φαει τον κοσμο για να βαλω αναρτησεις σαν αυτες των niggaz στο Αμερικα, ξερετε, που πατας ενα κουμπι κ παει ολο το αυτοκινητο πανω κατω! Θα μου πειτε ειναι πεταμενα λεφτα, ετσι που ειναι οι δρομοι μας χοροπηδανε τα ταλαιπωρα τα αυτοκινητακια μας ουτως η αλλως -στις 3 λακουβες εχεις κ μια στραβωμενη ζαντα δωρο- αλλα βιτσια ειναι αυτα, ξερετε που θα βρω ή να αρχισω να ρωταω τα αδερφια με τα CD στις καφετεριες;;;
-
Το είδα και αυτό σήμερα!! Παρκαρισμένο έξω από σχολή οδηγών το εκπαιδευτικό Lanos με φρυδάκια στα φώτα και μπροστινά φλας. Όχι μόνο δεν έμενε τίποτα για να φωτίσουν τα φώτα, αλλά και από τα φλας έμειναν ακάλυπτα τρία μικρά σχεδόν αθέατα οβάλ. Με όποιον δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις!!!
-
Εκτός θέματος πλέον
Εγω είδα ξανθιά, δροσερή ύπαρξη , μαθητευόμενη οδηγός σε αυτοκίνητο σχολής να οδηγεί με καπέλο baseball και hands-free bluetooth στο αυτί !!!!
Για όνομα!
Αυτό μου θύμισε ατύχημα (όχι σοβαρό...ευτυχώς) όπου η οδηγός που μιλούσε ΟΤΑΝ προκάλεσε το ατύχημα, συνέχισε να μιλάει και μετά!
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Το είδα και αυτό σήμερα!! Παρκαρισμένο έξω από σχολή οδηγών το εκπαιδευτικό Lanos με φρυδάκια στα φώτα και μπροστινά φλας. Όχι μόνο δεν έμενε τίποτα για να φωτίσουν τα φώτα, αλλά και από τα φλας έμειναν ακάλυπτα τρία μικρά σχεδόν αθέατα οβάλ. Με όποιον δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις!!! -
Πάντως έχω σχηματίσει την εντύπωση ότι ο περισσότερος κόσμος αναλώνεται στο να 'ντύνει' το αμάξι του με μαϊμουδιές που τραβούν τα βλέματα και τίποτα δεν προσφέρουν σε ασφάλεια, επιδόσεις ή οδηγική ευχαρίστηση. Αν και αυτό το τελευταίο συζητείται, γιατί μπορεί ο τυπάκος με τα neon που φωτίζουν το δρόμο και τα μπλε λαμπάκια στα πιστιλιστήρια να αισθάνεται ότι 'πιλοτάρει' κάτι αντίστοιχο με τα μαχητικά του Πολέμου των Άστρων...
-
Ο χρήστης eizo έγραψε:
Επειδή και το φόρουμ είναι μέρος της κοινωνίας,
ενδέχεται όσα κατακρίνουμε με στόμφο να
θίγουν άτομα που είναι μέλη του 4TF.
Έχει συμβεί και στο παρελθόν να αντιδρούν
κάποια μέλη σε δηκτικά σχόλια για μετατροπές κλπ.
Πού θέλω να καταλήξω: Ας κριτικάρουμε ό,τι δε μας
αρέσει,αλλά με κάποια αυτοσυγκράτηση.Είναι κρίμα
να ψυχραθούμε μεταξύ μας.Ως γνωστόν για θέματα αισθητική περί ορέξεως και τα λοιπά. Δεν πιστεύω όμως να σχηματίσεις την καλύτερη εντύπωση για την αισθητική κάποιου που θα συναντήσεις και θα φοράει πράσινο παντελόνι και κόκκινη της φωτιάς μπλούζα ή κάνω λάθος; Κάποια πράγματα ξεπερνούν το υποκειμενικό και είναι όπως και να το κάνουμε αντικειμενικά κακόγουστα και προκλητικά στο μάτι ιδίως όταν είναι ενδεικτικά και συμπεριφορών.
Δεν θέλουμε να προσβάλουμε κανένα αλλά ακόμα τον αδερφό μου έβρισα πολλές φορές μέχρι να καταλάβει ότι τα προβολάκια μόνο τυφλώνουν τον απέναντί χωρίς να του δίνουν ούτε ένα μέτρο παραπάνω ορατότητα. -
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Ως γνωστόν για θέματα αισθητική περί ορέξεως και τα λοιπά. Δεν πιστεύω όμως να σχηματίσεις την καλύτερη εντύπωση για την αισθητική κάποιου που θα συναντήσεις και θα φοράει πράσινο παντελόνι και κόκκινη της φωτιάς μπλούζα ή κάνω λάθος; Κάποια πράγματα ξεπερνούν το υποκειμενικό και είναι όπως και να το κάνουμε αντικειμενικά κακόγουστα και προκλητικά στο μάτι ιδίως όταν είναι ενδεικτικά και συμπεριφορών.
Δεν θέλουμε να προσβάλουμε κανένα αλλά ακόμα τον αδερφό μου έβρισα πολλές φορές μέχρι να καταλάβει ότι τα προβολάκια μόνο τυφλώνουν τον απέναντί χωρίς να του δίνουν ούτε ένα μέτρο παραπάνω ορατότητα.Μα... δε νομίζω ότι είναι θέμα 'αντικειμενικότητας'. Ο καθένας διατηρεί το δικαίωμα να μη του αρέσει υποκειμενικά οποιαδήποτε αισθητική προτίμηση και έκφραση κάποιου άλλου. Στο μόνο σημείο που μπορεί να γίνει συζήτηση είναι η 'λογική' μιας επιλογής (π.χ. 'με τα λεφτά που έβαλες πίσω φώτα τύπου Lexus θα μπορούσες να βάλεις καλύτερα φρένα, ηλίθιε'), αλλά δεν τα βγάλαμε μαζί τα λεφτά, οπότε...
Σημείωση: δεν 'στραβώνουν' όλα τα προβολάκια ομίχλης, και σε κάποια σημεία της πόλης είναι απαραίτητα (σε περιοχές με έργα ας πούμε). Να τα ανάβεις 'για ομορφιά' βέβαια, όπως και τα μπλε λαμπάκια, μου θυμίζει μαϊμού που βάφει τα χείλη της.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Σαφώς και είναι πιο αδύναμα αφού πρόκειται για επιπλέον καλύμματα!!!
Στο ΤΕΙ είχαμε μάλιστα κάνει αντίστοιχα πειράματα, όπου ακόμα και το πιο διαφανές, λεπτό, καθαρό γυαλί φιλτράριζε έστω και λίγο την ένταση του φωτός που διερχόταν από αυτό!
Κάναμε δοκιμή μετρώντας την ένταση του ηλιακού φωτός μια ηλιόλουστη μέρα, και μετά στις ακριβώς ίδιες συνθήκες βάλαμε ένα απλό τζάμι (διαφανές) μπροστά. Η ένταση μει΄'ωθηκε κατά 10-15%!!!!Δυσκολεύομαι να το πιστέψω.....10-15% μείωση στο ορατό φάσμα?
Όχι στο ορατό φάσμα.
Το τζάμι ήταν εντελώς διαφανές, οπότε δεν περιόριζε συχνότητες ακτινοβολίας (ορατό φάσμα), όπως κάνουν τα χρωματιστά τζάμια. Όλα τα χρώματα πέρναγαν κανονικά.Απλά μείωνε την ένταση του φωτός. Είχε πάχος περίπου σαν τζάμι σε πόρτα αυτοκινήτου. Το ακριβές μέγεθος δεν το θυμάμαι, αλλά ήταν αυτής της τάξεως. (αν ψάξω πολύυυυυυ καλά στην αποθήκη μπορώ να βρώ και την άσκηση... )
-
Ο χρήστης 993cc Man έγραψε:
By the way μπλε λεντάκια στους πιτσιλητήρες είναι ΜΑΣΤ για κάθε ΑΣΧΕΤΟ ΚΑΡΑΠΕΤΣΟ, ΚΑΡΑΒΛΑΧΟ κλπ. Δεν υπάρχει πιο ελεεινό και βάρβαρο πράγμα από αυτά.
Τουλάχιστον δεν είναι **και **επικίνδυνα όπως τα μπλε προφυλακτικά....
Μια φορά πάντως είναι παράνομα για χρήση σε δρόμο. Και μάλιστα το λέει και ο κατασκευαστής στην συσκευασία...
-
Ο χρήστης dienekes έγραψε:
δεν 'στραβώνουν' όλα τα προβολάκια ομίχλης, και σε κάποια σημεία της πόλης είναι απαραίτητα (σε περιοχές με έργα ας πούμε). Να τα ανάβεις 'για ομορφιά' βέβαια, όπως και τα μπλε λαμπάκια, μου θυμίζει μαϊμού που βάφει τα χείλη της.Καλό!
Πάντως αυτό για τα έργα ίσως θα πρέπει να το εξηγήσεις λίγο - δηλαδή τί το ιδιαίτερο έχουν και χρειάζονται **οπωσδήποτε **φώτα ΟΜΙΧΛΗΣ?!.... Και πότε θεωρείς ότι πρέπει να τα ανάβουμε? Όταν εντοπίσουμε μπροστά μας έργα? Διότι αν ναι, σημαίνει ότι τα έργα τα είδαμε και χωρίς προβολείς ομίχλης, οπότε αυτοί **δεν **είναι απαραίτητοι.
Πάντως, πολύ ομίχλη στην Ελλάδα, ρε παιδί μου!.......
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
δεν 'στραβώνουν' όλα τα προβολάκια ομίχλης, και σε κάποια σημεία της πόλης είναι απαραίτητα (σε περιοχές με έργα ας πούμε). Να τα ανάβεις 'για ομορφιά' βέβαια, όπως και τα μπλε λαμπάκια, μου θυμίζει μαϊμού που βάφει τα χείλη της.
Καλό!
Πάντως αυτό για τα έργα ίσως θα πρέπει να το εξηγήσεις λίγο - δηλαδή τί το ιδιαίτερο έχουν και χρειάζονται **οπωσδήποτε **φώτα ΟΜΙΧΛΗΣ?!.... Και πότε θεωρείς ότι πρέπει να τα ανάβουμε? Όταν εντοπίσουμε μπροστά μας έργα? Διότι αν ναι, σημαίνει ότι τα έργα τα είδαμε και χωρίς προβολείς ομίχλης, οπότε αυτοί **δεν **είναι απαραίτητοι.
Πάντως, πολύ ομίχλη στην Ελλάδα, ρε παιδί μου!.......
Τα φώτα ομίχλης φωτίζουν προς τα κάτω, ακριβώς μπροστά απο τη μούρη του αυτοκινήτου, οπότε είναι ιδανικά για να βλέπεις τις λακούβες ευκολότερα!
-
Οι εγκαταστάσεις για τα αυτοκίνητα που ανεβοκατεβαίνουν με τη μουσική είναι αρκετά ακριβές και πιάνουν μεγάλο χώρο από το χώρο αποσκευών ενώ προσθέτουν και βάρος με συμπιεστή, σωλήνες κλπ κλπ. Το πιο εντυπωσιακό είναι αυτό που όχι μόνο ανεβοκατεβαίνει καγκουροειδώς αλλά και που κάνει και άλματα πάνω από 1 μέτρο στον άερα βατραχοειδώς....ζωώδεις καταστάσεις για ανάλογους ιδιοκτήτες....που προσφέρουν όμως θέαμα.... όπως και οι μαιμούδες άλλωστε....
Δεν ξέρω αν θέλω να τους συμβουλέψω να μην είναι στο αυτοκίνητο που πηδάει ή να το κρατήσω μυστικό...... χεχεχε!Τα φώτα ομίχλης εκτός από την ομίχλη και την ισχυρή βροχή είναι πολύ βολικά για να βλέπεις κοντά σου και πιο δεξιά αριστερά από τα μεσαία όπως πχ σε δρόμους με φουρκέτες αλλά και μέσα στην πόλη ανάμεσα από παρκαρισμένα αυτοκίνητα για ζώα και παιδάκια ή σε σταυροδρόμια καθώς και αν παρκάρεις δίπλα σε τοίχο.
Έπίσης κάτι που έχω προσέξει είναι ότι τα σύγχρονα αυτοκίνητα ενώ έχουν πολύ καλά μεσαία έχουν πολύ πιο ελεγχόμενη αλλά και περιορισμένη δέσμη προβολέων από τα παλιά....χωρίς πλάτος υποθέτω για να τυφλωνουν λιγότερο. Ειδικά με προβολείς σε στροφή δε βλέπεις στα πλάγια καθόλου, πρακτικά δεν βλέπεις τη στροφή, πρέπει να βάλεις μεσαία και μετά πάλι μεγάλα ενώ στρίβεις....(μιλάω για άδειο επαρχιακό που θέλεις να βλέπεις μακριά και για ζώα ή άλλα εμπόδια). Εφόσον λοιπόν τα μεσαία είναι σβηστά όταν έχει προβολείς μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις το κενό να το καλύπτουν τα φώτα ομίχλης. Νομίζω μάλιστα ότι ο ΚΟΚ επιτρέπει τη χρήση τους και σε οφιοειδής δρόμους.
Τα παραπάνω βέβαια δεν είναι δικαιολογίες για την ενοχλητική και άχρηστη χρήση των φώτων ομίχλης τα οποία μάλιστα ενοχλούν περισσότερο τους οδηγούς χαμηλών roadsters. -
Οι προβολείς ομίχλης όταν είναι σωστά ρυθμισμένοι φωτίζουν σε μικρές αποστάσεις (άλλωστε *υποτίθεται *πως έχει ομίχλη...) και περιφερειακά, ενώ είναι παράλληλοι σχεδόν με το έδαφος.
Αν είναι αρύθμιστοι είτε που φέγγουν πολύ χαμηλά και δεν παρέχουν τίποτα στον οδηγό, είτε πολύ ψηλά, οπότε δεν παρέχουν τίποτα στον οδηγό, στραβώνουν και τον απέναντι αποπάνω...
Μάλιστα είναι πολύ ευκολότερο να στραβώσουν τον απέναντι, πρώτον επειδή φέγγουν περιφερειακά και όχι τόσο ευθεία όσο τα κανονικά, και δεύτερον επειδή έχουν μικρή κλίση και δεν ρυθμίζονται από το εσωτερικό του αυτοκινήτου σαν τα μεσαία/μεγάλα στα νέα αυτοκίνητα, οπότε μόλις ο 'μουράτος' φορτώσει την παρέα (3 άτομα πίσω) με την 'σούζα' που σηκώνεται το αμάξι είναι πιθανότερο να στραβώσει τον απέναντι από ότι τα μεσαία.
Σε ΑΔΕΙΟ δρόμο με πολλές στροφές όντως (και σωστά) επιτρέπεται η χρήση τους. Αν βέβαια έρθει άλλος από απέναντι οφείλουμε να τα σβήνουμε μέχρι να φύγει, ακριβώς όπως και με τους μεγάλους προβολείς.
-
Προσωπικά όταν είμαι σε γειτονιές, και δη σε μονόδρομους ανάβω τη νύχτα τους προβολείς ομίχλης, γιατί βοηθούν να βλέπω κάτω από τα παρκαρισμένα, βλέπω καλύτερα τους πεζούς και τις πιθανές τους κινήσεις, ελέγχω καλύτερα στις διασταυρώσεις (κυρίως για παιδιά με ποδήλατα) και φαίνομαι και καλύτερα από όσους έρχονται απο τον κάθετο δρόμο.
Όμως μόνο σε μονόδρομο για να μην στραβώνω τους απέναντι. (Φυσικά και σε έρημο δρόμο χωρίς κανέναν από απέναντι).
-
Ο χρήστης dienekes έγραψε:
Σημείωση: δεν 'στραβώνουν' όλα τα προβολάκια ομίχλης, και σε κάποια σημεία της πόλης είναι απαραίτητα (σε περιοχές με έργα ας πούμε). Να τα ανάβεις 'για ομορφιά' βέβαια, όπως και τα μπλε λαμπάκια, μου θυμίζει μαϊμού που βάφει τα χείλη της.
Κι εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί είναι πρόβλημα τα προβολάκια. Από τότε που έμαθα ότι απαγορεύεται η άσκοπη χρήση τους δεν τα ανάβω. Όμως όταν κινούμαι νύχτα σε στενά με προεξέχοντα κακοπαρκαρισμένα μηχανάκια ή με λακούβες που αν δεν κόψεις σου διαλύουν τις αναρτήσεις, με βολεύει πολύ το φως τους.
Και όντως δεν νομίζω ότι στραβώνουν τον απέναντι τα φώτα αυτά. ΠΟΛΥ χειρότερα είναι τα φώτα πορείας που ρυθμίζονται από αγοράς μέχρι πώλησης του αυτοκινήτου στην πιο ψηλή σκάλα (τα δικά μου είναι μια θέση χαμηλότερα από το ανώτερο σημείο, όχι γιατί τα προτιμώ εκεί, αλλά επειδή δεν ενοχλούν). -
Σ'αυτό το θέμα με τα προβολάκια, θα πρέπει νομίζω να κυριαρχεί η εφαρμογή του πνεύματος του νόμου. Τώρα που το σκέφτομαι, σε όλα τα πράγματα θα έπρεπε να ισχύει αυτό!
Προσωπικά με ενοχλούν απίστευτα τα φώτα από τις μηχανές, καθώς είναι τοποθετημένα ψηλά και χτυπάνε απευθείας στους καθρέφτες όταν είναι πίσω σου. Όταν τα ανάβουν δηλαδή.
Δεν μπορώ ειλικρινά να καταλάβω γιατί δεν έχει γίνει κάτι από τους κατασκευαστές να βελτιώσουν αυτή την κατάσταση. Εξάλλου υπάρχουν κάποιες μοτοσυκλέτες που έχουν τα φώτα τοποθετημένα χαμηλά, όπως και τα περισσότερα scooter.
-
Πριν 1 ώρα πήγαινα από Μεταμόρφωση προς Βαρυμπόπη ο δρόμος μετά την γέφυρα που περνά πάνω απ' την εθνική είναι χωρίς φωτισμό με στροφές και αρκετά επικίνδυνος. Διασταυρώθηκα με τρία αυτοκίνητα τα οποία είχαν αναμένα μόνο τα 'προβολάκια' και τα θέσεως το ένα κόκκινα και τα άλλα δύο μπλε.
Εγώ ήμουν με την μεσαία σκάλα και δεν μπορώ να πώ ότι οδηγούσα άνετα με αυτές τις συνθήκες φωτισμού. Αυτοί πως βλέπανε ρε παιδιά εξηγήστε μου σας παρακαλώ.
ΦΩΤΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕ!