-
Ο χρήστης Puntofato έγραψε:
Έχετε παρατηρήσει πόσο συχνά οι οδηγοί διαφόρων οχημάτων δεν ανάβουν τα φώτα που πρέπει και όταν πρέπει;Π.χ. βράδυ και κυκλοφορούν χωρίς φώτα ή με τις ψείρες (τα μικρά) από οδηγούς ΙΧ μέχρι και επαγγελματίες. Το χειρότερο είναι οι οδηγοί δικύκλων που χωρίς φώτα είναι δύσκολα αντιληπτοί από ΙΧ-δες(Διασταυρώσεις πχ)
Βροχή, ο ουρανός σκοτεινιάζει, δεν βλέπεις τίποτα και τα φώτα είναι ΖΩΤΙΚΗΣ σημασίας. Μερικοί ανάβουν τις ψείρες πάλι. ΜΑ είναι τόσο δύσκολο να αντιληφθεί κάποιος οτι με τις ψείρες **ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΔΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ!!!!!! **Τόσο ........(βάλτε ό,τι θέλετε) είναι!
Το πιο ηλίθιο φυσικά είναι ψείρες με προβολάκια ομίχλης.Βασικά δεν καταλαβαίνω ποια η σημασία των μικρών φώτων. Προφανώς ο κατασκευαστής τα βάζει σε περίπτωση που σταματήσεις στην άκρη του δρόμου να έχεις φώτα χωρίς να μπερδεύεις ή να στραβώνεις αυτούς που έρχονται. Δεν τα βάζει για να τα ανάβεις ενώ το αμάξι κινείται γιατί από την μία δεν εξυπηρετεί τον οδηγό σε τίποτα(δεν φωτίζουν καθόλου) από την άλλη δεν σε βλέπουν οι απέναντι και δεν γίνεται αντιληπτό αν το αμάξι κινείται ή είναι σταματημένο. Ειδικά κάτι χρώματα που είναι ίδια με το χρώμα του δρόμου.
Εντύπωση προκαλεί φυσικά η τροχαία που κοιμάται(πότε δεν το έκανε;). Από μπροστά τους να περάσεις χωρίς φώτα δεν σε σταματάνε(ίσως περιμένουν εντολή για τι πράγμα να γράψουν κάθε φορά!)
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΒΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΦΩΤΑ(ΜΕΣΑΙΑ) ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΥΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ ΗΣΥΧΟ;
Δοξα τον θεο, δεν ειμαι ο μονος που ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΟ με αυτην την κατασταση
Ειναι τρομερο, ειδικα απο μερικους συνηθως ταριφες, που με σχεδον απολυτο σκοτος ΑΚΟΜΑ δεν αναβουν την μεσαια σκαλα
Ευτυχως που δεν επιτρεπεται η οπλοφορια, γιατι πραγματικα δεν ξερω τι θα εκανα
ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΤΗΝ ΒΛΑΚΕΙΑ!!!! -
Ο χρήστης After έγραψε:
ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΤΗΝ ΒΛΑΚΕΙΑ!!!!Καλό είναι ωστόσο να την συνηθίσεις.
-
Χαχαχαχααχ να είστε καλά με κάνατε και γέλασα
Το μυστικό είναι να τον προσπεράσεις να ανάψεις τα δικά σου φώτα ομίχλης και στο επόμενο φανάρι να τον ρωτήσεις αν βοηθάς να βλέπει καλύτερα το δρόμο με τα φώτα που άναψες
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΤΗΝ ΒΛΑΚΕΙΑ!!!!
Καλό είναι ωστόσο να την συνηθίσεις.
Μονο με υπνωτικα χαπια ισως μπορεσω να μεινω αμετοχος
Οσο θα χανονται ηλιθια ζωες στην ασφαλτο, τοσο και εγω θα φουντωνω -
Χτες ένιωσα πως δεν βρισκόμουν στην Ελλάδα...
Στο δρόμο από Καλαμάτα - Κυπαρισσία αργά το βράδυ, δεν συνάντησα κανένα ζώο και όλοι έκαναν έγκαιρα αλλαγή σκάλας στα φώτα...
Κανένας με ενοχλητικά και κακοριθμισμένα, κανένας με xenon, κανένας με ομίχλης, κανένας με θέσης...
Μωρέ μπράβο... -
Μήπως κοιμόσουν και όλα αυτά τα είδες στον ύπνο σου;
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Μήπως κοιμόσουν και όλα αυτά τα είδες στον ύπνο σου;Πράγματι, φαινόταν σαν όνειρο... Ωραιότερη διαδρομή νύχτα δεν έχω ξανακάνει...
Και ήμουνα και καμιά 10αριά χλμ μόνη μου τελείως... -
Έμαθαν ότι θα πήγαινες εσύ Κυπαρισσία και κρύφτηκαν όλοι! :shifty:
Δεν μπορώ να καταλάβω τη νέα ''μόδα'' ορισμένων να κυκλοφορούν τη νύχτα μέσα στην πόλη χωρίς φώτα.
-
Ο χρήστης chazlp1989 έγραψε:
κανένας με xenon,Τα xenon ενοχλούν το βράδυ?
-
Ο χρήστης kostakis έγραψε:
κανένας με xenon,
Τα xenon ενοχλούν το βράδυ?
αναλόγως τα xenon...
-
Ο χρήστης kostakis έγραψε:
κανένας με xenon,
Μερικές φορές πολύ... ειδικά αν οι κλίσεις του δρόμου είναι τέτοιες που να σε χτυπάνε στα μάτια. Όπως και να το κάνουμε όσο καλύτερα βλέπει ο οδηγός του αυτοκινήτου που είναι εξοπλισμένο με xenon τόσο περισσότερο τυφλώνεται ο οδηγός αυτού που τα αντικρίζει.
Δε σχολιάζω καν το αν είναι κακορυθμισμένα...
Απ' τη στιγμή που είναι νόμιμα όμως απλά τα συνηθίζει κανείς.
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
κανένας με xenon,
Μερικές φορές πολύ... ειδικά αν οι κλίσεις του δρόμου είναι τέτοιες που να σε χτυπάνε στα μάτια. Όπως και να το κάνουμε όσο καλύτερα βλέπει ο οδηγός του αυτοκινήτου που είναι εξοπλισμένο με xenon τόσο περισσότερο τυφλώνεται ο οδηγός αυτού που τα αντικρίζει.
Δε σχολιάζω καν το αν είναι κακορυθμισμένα...
Απ' τη στιγμή που είναι νόμιμα όμως απλά τα συνηθίζει κανείς.
Πρόσθεσε και τα χρωματιστά...
-
Πρόσθεσε και τα λερωμένα! Σήμερα με ακολουθούσε Porsche Cayenne με πολύ λερωμένα φανάρια και xenon. Κόντεψα να τυφλωθώ...
Και εντάξει, όταν κινούμαστε έβαζα τον κεντρικό καθρέφτη στο σκοτεινό, αλλά όταν σταματούσαμε μου ερχόταν το ένα φανάρι από τον ένα καθρέφτη και το άλλο από τον άλλον, stereo τύφλα μιλάμε...
-
Δεν παλέυεται νυχτα, miata και απο πίσω SUVλάκης... Με γυαλιά ηλίου ίσως...
-
Ο χρήστης pjathan έγραψε:
Δεν μπορώ να καταλάβω τη νέα ''μόδα'' ορισμένων να κυκλοφορούν τη νύχτα μέσα στην πόλη χωρίς φώτα.Το γαμάτο είναι ότι αν τους πεις ότι δεν έχουν αναμένα τα φώτα, στραβομουτσουνιάζουν κιόλας
Προχθες είδα και το απίστευτο...βανάκι στην κορίνθου-πατρών (στο ρεύμα προς κόρινθο) με προβολάκια και στάθμευσης αναμένα στις 1 το βράδυ, εγώ σε ανηφορικό κομμάτι (κι αυτός το ίδιο-κάτι σα να ανεβαίνουμε και οι 2 λόφο ας πούμε όπου κι εγώ κι αυτός αναγκαστικά αλληλοτυφλωνόμαστε με τα φώτα μας) και μου κάνει εκνευρισμένος 'φωτάκια'**ΡΕ ΦΙΛΕ!!!!ΠΩΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΡΟΒΟΛΑΚΙΑ ΣΤΗΝ **(μη χωρισμένη) **ΕΘΝΙΚΗ **(που λέει ο λόγος) ΟΔΟ?
Τι μαλακία βαράει τον κόσμο ώρες-ώρες?
Ή μήπως: πόση μαλακία μπορεί να έχει βαρέσει κάποιος πριν βγει στο δρόμο? -
Ο χρήστης gmantz έγραψε:
Δεν παλέυεται νυχτα, miata και απο πίσω SUVλάκης... Με γυαλιά ηλίου ίσως...Μια χαρά παλεύεται αν δεν είναι τέτοιος. Έχουν κάτσει διάφοροι από πίσω μου, και μπορώ να σου πω ότι τα καθαρά και καλορυθμισμένα xenon δεν ενοχλούν καθόλου. Είναι τόσο συγκεντρωμένη η δέσμη που αν δεν είναι ο καθρέφτης σου ακριβώς στο κέντρο της, δεν ενοχλεί. Αλλά δυστυχώς καθαρά και καλορυθμισμένα άντε να τα βρεις...
-
gmantz έγραψε:
Δεν παλέυεται νυχτα, miata και απο πίσω SUVλάκης... Με γυαλιά ηλίου ίσως...ειμαι χθες βραδυ με το mx5 και ερχεται απο πισω μου cherokee με αναμμενους τους προβολεις ομιχλης...
του αναβω 2-3 φορες το πισω φως ομιχλης μηπως και τα κλεισει πριν με στραβωσει περισσοτερο και αυτος σβηνει τα φωτα πορειας και αφηνει ανοιχτους τους προβολεις ομιχλης -
Ο χρήστης nimer έγραψε:
και αυτος σβηνει τα φωτα πορειας και αφηνει ανοιχτους τους προβολεις ομιχλης!!!!
Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει!
Οι άνθρωποι έχουν ομίχλη στον εγκέφαλο. Δεν εξηγείται αλλιώς!
-
Ο χρήστης nimer έγραψε:
gmantz έγραψε:
Δεν παλέυεται νυχτα, miata και απο πίσω SUVλάκης... Με γυαλιά ηλίου ίσως...ειμαι χθες βραδυ με το mx5 και ερχεται απο πισω μου cherokee με αναμμενους τους προβολεις ομιχλης...
του αναβω 2-3 φορες το πισω φως ομιχλης μηπως και τα κλεισει πριν με στραβωσει περισσοτερο και αυτος σβηνει τα φωτα πορειας και αφηνει ανοιχτους τους προβολεις ομιχληςΓιατί, ήξερε από που σβήνουν?
-
Προχτες το βραδυ στη Βουλιαγμενης ειναι ενας πισω μου με αναμμενα τα μεγαλα φωτα. Του επαιξα δυο τρεις φορες τα δικα μου πισω ομιχλης, τιποτα, περιμενα λιγο, του τα ξαναπαιξα, τιποτα, ευτυχως μετα απο λιγο εστριψα .
ΦΩΤΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕ!