-
Στο Toledo, ο διακόπτης έχει δύο θέσεις: Στη μία ανάβει το πίσω φώς μόνο, στην άλλη ανάβουν και τα μπροστά και το πίσω. Δέν μπορείς να ανάψεις μόνο τα μπροστά αν θέλεις.
Στο Santa Fe υπάρχουν δύο ξεχωριστοί διακόπτες.
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Υπάρχουν και τα αεροβόλα. Τι στο καλό μόνο οι Αμερικάνοι μπορούν να οδηγούν με το ένα χέρι και να σημαδεύουν ταυτόχρονα κρατώντας ένα Μ16 π.χ. με το άλλο;Drive-by shooting με M16?
Πάρε κανα Ingram MAC-10 ή κανα Uzi καλύτερα
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
Η απάντηση είναι απλή. Το **επιβάλει ο νόμος **σε πολλές χώρες. Ο οποίος προβλέπει την χρήση των σε δυσμενείς συνθήκες κατα την κρίση του οδηγού (δηλαδή, διαλέγεις αν θέλεις τους εμπρός φανους η και τους πίσω).
Καταπληκτική απάντηση, ευχαριστώ.
-
Στα Opel πάντως δεν μπορείς να ανάψεις τα ομίχλης (μπρος και πίσω) αν δεν έχεις ανάψει τουλάχιστον μικρή σκάλα. Είναι ανεξάρτητα μεταξύ τους (μπρος&πίσω), ενώ δεν σε αφήνει να τα ενεργοποιήσεις όταν έχεις το φωτισμό στον αυτόματο, παρά θέλει να το πας πρώτα με το χέρι στη μικρή σκάλα τουλάχιστον και μέτα να μπουν τα ομίχλης...
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Και στα Κρητικά στροφιλίκια οι λακούβες κι οι σκατζόχοιροι.Βάλε και τους λαγούς μέσα! Πώς θα κυνηγήσεις λαγό χωρίς προβολείς
και φώτα ομίχλης;Εγώ τα χρησιμοποιώ παντού και πάντα τα προβολάκια. Κι αν σας ενοχλήσουν ποτέ, κάντε και σ'εμένα μήνυση.
Νομίζω πως θες να πεις ότι σου είναι συχνά χρήσιμοι,επειδή φωτίζουν καλά το δρόμο.Από αυτήν την άποψη,είναι όντως χρήσιμοι,προσέχοντας βέβαια να μην ενοχλούμε.
Πάντως,έτσι όπως το λες,ακούγεται προκλητικό..Υπάρχουν και τα αεροβόλα. Τι στο καλό μόνο οι Αμερικάνοι μπορούν να οδηγούν με το ένα χέρι και να σημαδεύουν ταυτόχρονα κρατώντας ένα Μ16 π.χ. με το άλλο;
Μπρε κουμπάρε αρχίνισες τσι μπαλωθιές;
-
Να σας πω κι εγω τι κανω σε οσους εχουν αναμενους προβολεις ομιχλης?
Καταρχην να πω οτι οχι ολα τα προβολακια ειναι ενοχλητικα, απλα καποια ειναι μεγαλυτερα και πιο εντονα.
Λοιπον, σε οδηγο που με ακολουθει, του αναβοσβηνω το πισω φως ομιχλης μερικες φορες. Αν δε χαμπαριαζει, τον αφηνω να προσπερασει και μετα τον παω καροτσακι απο πισω του με τα 'μεγαλα' για οσο το δυνατον μεγαλυτερο διαστημα μπορω. Εννοω δηλαδη, οτι εαν υπαρχει κυκλοφορια αυτοκινητων απο το αντιθετο ρευμα δεν το κανω αυτο.
Σε οδηγο που απλα ερχεται απο το αντιθετο ρευμα, αναβοσβηνω τα προβολακια και αν δεν χαμπαριασει, παλι αναβω τα μεγαλα. Φυσικα εννοειται παλι, οτι εαν τον ακολουθουν αλλα αυτοκινητα δεν το κανω αυτο.
Το σκεπτικο μου ειναι απλο.
Αφου εσυ προσωπικα ΑΔΙΑΦΟΡΕΙΣ ΕΝΤΕΛΩΣ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ, κι εγω θα σου κανω το ιδιο ακριβως. Αφου εσυ νομιζεις οτι ο δρομος ειναι κτημα σου και κανεις το κομματι σου, για ποιο λογο εγω να σε σεβαστω.
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Να σας πω κι εγω τι κανω σε οσους εχουν αναμενους προβολεις ομιχλης?Καταρχην να πω οτι οχι ολα τα προβολακια ειναι ενοχλητικα, απλα καποια ειναι μεγαλυτερα και πιο εντονα.
Λοιπον, σε οδηγο που με ακολουθει, του αναβοσβηνω το πισω φως ομιχλης μερικες φορες. Αν δε χαμπαριαζει, τον αφηνω να προσπερασει και μετα τον παω καροτσακι απο πισω του με τα 'μεγαλα' για οσο το δυνατον μεγαλυτερο διαστημα μπορω. Εννοω δηλαδη, οτι εαν υπαρχει κυκλοφορια αυτοκινητων απο το αντιθετο ρευμα δεν το κανω αυτο.
Σε οδηγο που απλα ερχεται απο το αντιθετο ρευμα, αναβοσβηνω τα προβολακια και αν δεν χαμπαριασει, παλι αναβω τα μεγαλα. Φυσικα εννοειται παλι, οτι εαν τον ακολουθουν αλλα αυτοκινητα δεν το κανω αυτο.
Αφου εσυ προσωπικα ΑΔΙΑΦΟΡΕΙΣ ΕΝΤΕΛΩΣ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ, κι εγω θα σου κανω το ιδιο ακριβως. Αφου εσυ νομιζεις οτι ο δρομος ειναι κτημα σου και κανεις το κομματι σου, για ποιο λογο εγω να σε σεβαστω.
Εννοείς ότι δεν σε διαπνέει κάποια εκδικητική διάθεση, ή κάτι τέτοιο, έτσι; Ναι, εντάξει, είναι σαφές...
Δυο παρατηρήσεις μόνο:
-
Πρόσεχε, επειδή σε άλλο thread έμαθα ότι πρόσφατα παντρεύτηκες κιόλας (παρεμπιπτόντως, τις ευχές μου! ), δεν ξέρεις ποτέ σε ποιον θα πέσεις. Τι θα κάνεις αν αυτός που τον 'πας καροτσάκι' φρενάρει απότομα και κατέβει με καμιά καραμπίνα;
-
Φαντάζομαι δε σου πέρασε καθόλου από το μυαλό ότι κάποιος μπορεί να είχε αναμένα τα προβολάκια ή τη μεγάλη σκάλα και να τα ξέχασε, ενώ μπορεί και να μην καταλαβαίνει τα σινιάλα σου.
-
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Να σας πω κι εγω τι κανω σε οσους εχουν αναμενους προβολεις ομιχλης?Καταρχην να πω οτι οχι ολα τα προβολακια ειναι ενοχλητικα, απλα καποια ειναι μεγαλυτερα και πιο εντονα.
Λοιπον, σε οδηγο που με ακολουθει, του αναβοσβηνω το πισω φως ομιχλης μερικες φορες. Αν δε χαμπαριαζει, τον αφηνω να προσπερασει και μετα τον παω καροτσακι απο πισω του με τα 'μεγαλα' για οσο το δυνατον μεγαλυτερο διαστημα μπορω. ....
Αν δεις ενα μπλε Ibiza ή ένα Saab 93 ανθρακί με 19αρες ζάντες καλύτερα μην το κάνεις γιατί δεν ξέρεις ποιος θα βγει απο μέσα....
-
Ο χρήστης dienekes έγραψε:
Καταρχην να πω οτι οχι ολα τα προβολακια ειναι ενοχλητικα, απλα καποια ειναι μεγαλυτερα και πιο εντονα.
Εννοείς ότι δεν σε διαπνέει κάποια εκδικητική διάθεση, ή κάτι τέτοιο, έτσι; Ναι, εντάξει, είναι σαφές...
Δυο παρατηρήσεις μόνο:
-
Πρόσεχε, επειδή σε άλλο thread έμαθα ότι πρόσφατα παντρεύτηκες κιόλας (παρεμπιπτόντως, τις ευχές μου! ), δεν ξέρεις ποτέ σε ποιον θα πέσεις. Τι θα κάνεις αν αυτός που τον 'πας καροτσάκι' φρενάρει απότομα και κατέβει με καμιά καραμπίνα;
-
Φαντάζομαι δε σου πέρασε καθόλου από το μυαλό ότι κάποιος μπορεί να είχε αναμένα τα προβολάκια ή τη μεγάλη σκάλα και να τα ξέχασε, ενώ μπορεί και να μην καταλαβαίνει τα σινιάλα σου.
Κοιταξε φιλε μου, οδηγος με καραμπινα μπορει να τυχει σε οποιονδηποτε. Ειναι σαν να λες 'αν ειναι να μου γινει ατυχημα να σκοτωθω καλυτερα να εχω το αμαξι μονιμα στο γκαραζ.'
Επιδη μου εχει τυχει 2 φορες να τους πηγαινω καριτσακι, αυτοι μου αναβουν αλαρμ, χαμηλωνουν ταχυτητα και στο τελος σταματησαν.
Σταματησα κι εγω και χωρις πολλα πολλα, τους ειπα πανω κατω αυτα που σας εγραψα. Σας πληροφορω οτι ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ειχαν μαυρα μεσανυχτα για το τι ειναι αυτα τα φωτακια, και οτι... ετσι απλα τα αναβανΟ ενας μαλιστα μου ειπε 'καλα ρε φιλε στο τελος θα σκοτωθω επειδη αναψα τα φωτα?'
'Κοιταξε να δεις, επειδη κι εγω περναω πολλες ωρες στους δρομους και ειμαι πολυ κουρασμενος, δεν εχω καμμια διαθεση να σκοτωσω ΚΑΝΕΝΑ. Εαν ομως ειναι να σκοτωθει ενας απο τους δυο μας, εε τοτε σιγνωμη αλλα καλυτερα εσυ.' Αυτη ηταν η απαντηση μου και ο ανθρωποε δεν ειπε τιποτα. -
-
Ο χρήστης sado έγραψε:
Λοιπον, σε οδηγο που με ακολουθει, του αναβοσβηνω το πισω φως ομιχλης μερικες φορες. Αν δε χαμπαριαζει, τον αφηνω να προσπερασει και μετα τον παω καροτσακι απο πισω του με τα 'μεγαλα' για οσο το δυνατον μεγαλυτερο διαστημα μπορω. ....
Αν δεις ενα μπλε Ibiza ή ένα Saab 93 ανθρακί με 19αρες ζάντες καλύτερα μην το κάνεις γιατί δεν ξέρεις ποιος θα βγει απο μέσα....
Ποιος θα βγει?
-
Ο χρήστης sado έγραψε:
Αν δεις ενα μπλε Ibiza ή ένα Saab 93 ανθρακί με 19αρες ζάντες καλύτερα μην το κάνεις γιατί δεν ξέρεις ποιος θα βγει απο μέσα....Απορία: Στις Ελληνικές πίστες (...) το κυκλοφορείς με 19άρες ζάντες, φίλε sado, ή κάπου στο εξωτερικό όπου οι λέξεις 'σαμαράκι', 'λακούβα', 'μπάλωμα' κλπ είναι άγνωστες?
Ρωτάω διότι υποπτεύομαι πως οι ζάντες σου δεν είναι 'μαμά', ενώ ακόμα και τα θηρία του WRC στα ασφάλτινα ράλι 18άρες φοράνε και πάνε όπως πάνε... Ελπίζω να συγχωρείς την περιέργειά μου.
-
Ο χρήστης panoscorfu έγραψε:
προσφατα παρατηρησα οτι στο αυτοκινητο μου τα φωτα φεγκουν λιγο ψηλα ετσι απο την μεσαια σκαλα που τα ειχα ριθμισμενα τα εβαλα να κοιτανε οσο ποιο χαμηλα γινεται αλλα και παλι νωμιζω οτι ειναι ψηλα αφηστε που οταν βαλω ατομα στο πισω καθησμα εκει ειναι που η κατασταση γινεται εντελως τραγικη.Οταν το πειρα το αμαξι τα φωτα εδειχναν μιαχαρα και οταν τα εβαζα να κοιτανε ψηλα. Δεν ξερω απο τιεγινε αυτο αλλα φανταζομαι απο καποια λακουβα. το περιεργο ομως ειναι οτι και τα δυο κητανε ψηλα. μηπως ξερει κανεις αν μπορω να τα φτοιαξω μονος μου η πρεπει να παω συνεργιο. οχι τιποτα αλλα δεν γουσταρω να πηγενω συνεργιο για ψυλου πηδημα αλλα και ουτε να κυκλοφορω και να ενωχλω τους αλλους.Ρε παιδια μηπως ξερει κανεις κατι και για εμενα;
-
Ο χρήστης panoscorfu έγραψε:
προσφατα παρατηρησα οτι στο αυτοκινητο μου τα φωτα φεγκουν λιγο ψηλα ετσι απο την μεσαια σκαλα που τα ειχα ριθμισμενα τα εβαλα να κοιτανε οσο ποιο χαμηλα γινεται αλλα και παλι νωμιζω οτι ειναι ψηλα αφηστε που οταν βαλω ατομα στο πισω καθησμα εκει ειναι που η κατασταση γινεται εντελως τραγικη.Οταν το πειρα το αμαξι τα φωτα εδειχναν μιαχαρα και οταν τα εβαζα να κοιτανε ψηλα. Δεν ξερω απο τιεγινε αυτο αλλα φανταζομαι απο καποια λακουβα. το περιεργο ομως ειναι οτι και τα δυο κητανε ψηλα. μηπως ξερει κανεις αν μπορω να τα φτοιαξω μονος μου η πρεπει να παω συνεργιο. οχι τιποτα αλλα δεν γουσταρω να πηγενω συνεργιο για ψυλου πηδημα αλλα και ουτε να κυκλοφορω και να ενωχλω τους αλλους.
Ρε παιδια μηπως ξερει κανεις κατι και για εμενα;
Αν αγοράσεις καινούριο αυτοκίνητο το πρόβλημα θα λυθεί αμέσως!
-
Δεν είναι δύσκολο να ρυθμίσεις τα φώτα. Στα περισσότερα αυτοκίνήτα είναι απλά δυο βίδες που συγκρατούν τον φανάρι. Αυτό όμως που σίγουρα δεν έχεις είναι την κλίμακα για να τα ρυθμίσεις. Οπότε πέρασε από ένα συνεργείο και θα στο κάνουν αμέσως.
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Απορία: Στις Ελληνικές πίστες (...) το κυκλοφορείς με 19άρες ζάντες, φίλε sado, ή κάπου στο εξωτερικό όπου οι λέξεις 'σαμαράκι', 'λακούβα', 'μπάλωμα' κλπ είναι άγνωστες?Ρωτάω διότι υποπτεύομαι πως οι ζάντες σου δεν είναι 'μαμά', ενώ ακόμα και τα θηρία του WRC στα ασφάλτινα ράλι 18άρες φοράνε και πάνε όπως πάνε... Ελπίζω να συγχωρείς την περιέργειά μου.
Φυσικά και το αμάξι είναι στην Ευρώπη (Αγγλία) μόνο ένας ανώμαλος θα έβαζε 235/35/19 στην Ελλάδα...
-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Δεν είναι δύσκολο να ρυθμίσεις τα φώτα. Στα περισσότερα αυτοκίνήτα είναι απλά δυο βίδες που συγκρατούν τον φανάρι. Αυτό όμως που σίγουρα δεν έχεις είναι την κλίμακα για να τα ρυθμίσεις. Οπότε πέρασε από ένα συνεργείο και θα στο κάνουν αμέσως.Στο manual θα λέει κάτι του στύλ: 'Παρκάρουμε το αυτοκίνητο μπροστά απο ένα τοίχο σε απόσταση 1 μέτρου και το ύψος του αριστερού προβολέα πρέπει να είναι 55cm και του δεξιού 60cm'.
Αν έχεις το manual και δεν το έχεις πετάξει μπορείς να το κάνεις μόνος σου. Αλλιώς αγοράζεις καινούριο αυτοκίνητο
-
EMMANOYHL έγραψε:
Υπάρχουν και τα αεροβόλα. Τι στο καλό μόνο οι Αμερικάνοι μπορούν να οδηγούν με το ένα χέρι και να σημαδεύουν ταυτόχρονα κρατώντας ένα Μ16 π.χ. με το άλλο;Drive-by shooting με M16?
Πάρε κανα Ingram MAC-10 ή κανα Uzi καλύτερα
Λοιπον μαγκες τα πολλα λογια ειναι φτωχεια, η λυση του EMMANOYHL κ του dog80 ειναι απλη κ διεξοδικη! Κ για να μην νομιζετε οτι αυτα συμβαινουν μονο στο Ελλαντος δειτε τι εχουν γραψει οι Offspring επι του θεματος:
'Hey man you know, i'm really ok
The gun in my hand will tell you the same
But when I'm in my car
Don't give me no crap
Cause the slightest thing and I just might snap
When I go driving I stay in my lane
But getting cut off makes me insane
I open the glove box
Reach inside
I'm gonna wreck this fucker's ride
I guess I got a bad habit
Of blowin' away
Yeah I got a bad habit
And it ain't goin' away Yeah
Well they say the road's a dangerous place
If you flip me off I'm the danfer you'll face
You drive on my ass
Your foot's on the gas
And your next breath is your last
Drivers are rude
Such attitudes
But when I show my piece
Complaints cease
Something's odd
I feel like I'm God
You stupid dumbshit goddam motherfucker'
Ααχ, τι μου θυμησατε... -
Ο χρήστης ping of death έγραψε:
Λοιπον μαγκες τα πολλα λογια ειναι φτωχεια, η λυση του EMMANOYHL κ του dog80 ειναι απλη κ διεξοδικη!
Δέν είπα οτι συμφωνώ με το road rage. Απλά είπα οτι ένα M16 δέν είναι πρακτικό για αυτή τη χρήση.
-
Ο χρήστης dienekes έγραψε:
Η απάντηση είναι απλή. Το **επιβάλει ο νόμος **σε πολλές χώρες. Ο οποίος προβλέπει την χρήση των σε δυσμενείς συνθήκες κατα την κρίση του οδηγού (δηλαδή, διαλέγεις αν θέλεις τους εμπρός φανους η και τους πίσω).
Καταπληκτική απάντηση, ευχαριστώ.
Δυσμενείς = ομίχλη, κτλ. Όχι λακούβες!
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Λοιπον μαγκες τα πολλα λογια ειναι φτωχεια, η λυση του EMMANOYHL κ του dog80 ειναι απλη κ διεξοδικη!
Δέν είπα οτι συμφωνώ με το road rage. Απλά είπα οτι ένα M16 δέν είναι πρακτικό για αυτή τη χρήση.
Βρε παιδιά πλάκα έκανα!!! Αν είναι δυνατόν να λύνουμε τις διαφορές μας ή να συνετίζουμε τους ανεγκέφαλους με αυτό τον τρόπο!!!!
Μην μου βάζετε ιδέες.
ΦΩΤΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕ!