-
Εκτός και έαν έχει σκοπο να το λασπώσει λιγο.... τότε Vitara
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Εκτός και έαν έχει σκοπο να το λασπώσει λιγο.... τότε Vitaraη το Forester με τα κοντα
-
Έχει κανένας εμπειρία ή έστω άποψη για την σειρά M (W163) 1998-2005?
Η ιδέα είναι ότι ίσως (ίσως λέμε) να μπορέσω να έχω πρόσβαση σε καλομεταχειρισμένη Μ 320 σε τιμή σημαντικά ως πολύ σημαντικά χαμηλότερη από την τρέχουσα στην αγορά των μεταχειρισμένων!!
Μελέτησα λίγο στο διαδίκτυο και φαίνεται ότι λόγω κατασκευής στην Alabama-USA η ποιότητα συναρμογής και υλικών υστερεί σε σχέση με τις άλλες Mercedes που φτιάχνονται στην Ευρώπη ενώ υπάρχουν και κάμποσα συνήθη προβλήματα. Πόσο άσχημα είναι τα πράματα στα ευρωπαϊκά Μ? (κάποια έχουν φτιαχτεί στην Αυστρία από την Steyer ξέρει κανείς πώς το καταλαβαίνουμε?)
Πόσο αξιόλογο είναι στο δρόμο και πόσο εκτός δρόμου (με λάστιχα mud terrain). Διαθέτει 3 διαφορικά όλα ελεύθερα αλλά με το ειδικό σύστημα 4ETS που φρενάρει ό,τι σπινάρει και κοντές με σχέση 2,64:1.
Πόσο προβλέπεται να είναι η συνήθης κατανάλωση σε πόλη και ταξίδι με τα κανονικά δρομίσια 225 ως 255 λάστιχα?
Πόσο ικανοί είναι οι μάστορες στην Ελλάδα και πόσο εύκολα το συντηρείς με λογικό κόστος (εκτός επίσημης αντιπροσωπείας προφανώς). Ο κινητήρας είναι αρκετά συνηθισμένος και από τα άλλα μοντέλα....
Το αυτόματο κιβώτιο είναι 5 σχέσεων αλλά δεν ξέρω αν είναι αυτό με την σειριακή λειτουργία ή όχι. Η εταιρεία έχει καλή φήμη για τα αυτόματά της. Ισχύει αυτό και για τα δύο?
Ευχαριστώ.
[η δημοσίευση αυτή έχει μπει και στο Mercedes forum. Αν οι mods το θεωρούν λάθος ας σβήσουν όποιο νομίζουν] -
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Εκτός και έαν έχει σκοπο να το λασπώσει λιγο.... τότε VitaraTΟ VITARA ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ SUV
-
Ο χρήστης iliasraver έγραψε:
Εκτός και έαν έχει σκοπο να το λασπώσει λιγο.... τότε Vitara
TΟ VITARA ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ SUV
Επειδή έχει κοντές σχέσεις δεν είναι SUV?
Ανεξάρτητη ανάρτηση σε όλους τους τροχούς, ενιαίο πλαίσιο σαν επιβατικό και όχι τύπου σκάλας.
Εμένα για SUV μου κάνει. Με αυτή τη λογική και το forester δεν είναι SUV... -
Τι είναι SUV δηλαδή?
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Τι είναι SUV δηλαδή?Έλα μου ντε...
-
exactly
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Τι είναι SUV δηλαδή?μία πίτα τυλιγμένη σε λαδόκολλα με διάφορα καλούδια μέσα.
-
Δεν είναι Γιάννης ειναι Γιαννάκης
-
Στο Αμέρικα με το ορο SUV νοούνται πάσης φύσεως εκτός δρόμου οχήματα. Στη Ευρώπη και ειδικότερα εδώ τα λέμε τζιπάκια, 4χ4, 4wd κοκ και έχει επικρατήσει με τον ορο SUV, και μιας και μας αρέσει να φτιάχνουμε 1500 κατηγορίες αυτοκινήτων, να αποκαλούμε τα ημίαιμα εκτος δρόμου οχήματα αυτα που έχουν δηλαδή αρκετό ασφάλτινο χαρακτήρα.
Λανθασμένα ή όχι who cares? αφου συννενούμαστε εντέλειΠχ Ενα gvitara μαμα λοιπόν ειναι suv, τουμπανιασμένο ειναι τζιπάκι...
-
Για μένα άν έχει σασί είναι τζίπ, αν δέν έχει είναι SUV.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Για μένα άν έχει σασί είναι τζίπ, αν δέν έχει είναι SUV.αυτό:
είναι SUV δηλάδη και όχι τζίπ?
Μην κάνετε αφορισμούς, δεν έχουν νόημα.
-
Αν δεν κάνω λάθος το Cherokee έχει σασί
-
Κάνεις λάθος, αυτοφερόμενο πλαίσιο έχει
Πάρε άλλο ένα με αυτοφερόμενο:
Το συμπέρασμα πιστευω είναι πως σημασία έχει το αποτέλεσμα, όχι οι αφορισμοί και οι κανόνες.
-
Δεν υπάρχει ανθρωπος που να αγόρασε RAV4 και να μην κοιταξε και Grand Vitara... και το αντίστροφο
-
και CRV
-
Το παλιο GrandCherokee (αυτό δεν είναι στη φωτογραφία;) έχει σασί-πλαίσιο σκάλας. Το τελευταίο δεν είμαι σίγουρος νομίζω αυτοφερόμενο. Το ίδιο και το απλό Cherokee (το νέο μοντέλο, το παλιό είχε σκάλα), έχει αυτοφερόμενο και νομίζω πως ήταν το πρώτο της Jeep με τέτοιο πλαίσιο...Λογικά όμως στο μέλλον όλα θα έχουν αυτοφερόμενο.
Σημασία δεν εχει το σασί, αλλά η ελευθερία άρθρωσης της ανάρτησης και η μετάδοση. Επίσης το ύψος και οι ράμπες. Αυτά μπορείς να τα έχεις και με αυτοφερόμενο... Πχ δείτε τις ικανότητες εκτός δρόμου του Niva. Κλασικό αυτοφερόμενο (παραδόξως, αρκετά άκαμπτο για την ηλικία σχεδίασής του...). Τώρα μην ακούσω πως και το Niva είναι SUVλάκι...Μια βόλτα θα σας πείσει για το αντίθετο! The hard way! -
Αυτοφερόμενο έχει το Grand Cherokee που έβαλα.
-
Ο χρήστης vasdaris έγραψε:
(Απεστάλη Φλεβάρης 2004)Φιλικά,
αγγελος.
ΥΓ.
Δεν ξέρω εαν κουράζω με όλη τη 'φλυαρία' μου.Ελπίζω ότι όλες αυτές οι γραμμές θα βοηθήσουν και άλλους στην απόφασή τους σε κάποια επόμενη στιγμή.Άγγελε, σου μιλώ από το μέλλον! (2014)
Όχι, δεν κουράζεις, αλλά βοηθάς άλλους στην απόφασή τους.
Αγορά SUV!