-
Με γειά σου!!!! Καλοτάξιδο!!!!
Δώσε μας κυβισμό και έκδοση να σου πούμε και άλλα... -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Με γειά σου!!!! Καλοτάξιδο!!!!
Δώσε μας κυβισμό και έκδοση να σου πούμε και άλλα...Είναι το Jeep Cherokee Sport 3.7L .
Προτίμησα το μεταχειρισμένο αφενός λόγω του ότι έτσι κι αλλιώς έχουμε facelift se 1 μήνα οπότε το καινούργιο θα έχανε αυτόματα πολύ απο την αξία του. Αφετέρου είναι 10 μηνών με 10.000 Χλμ. Ουσιαστικά είναι σαν καινούργιο!!Στην πορεία και ενώ ήμουν έτοιμος να αποφασίσω, συνειδητοποίησα ότι αυτό ήταν το αυτοκίνητο που ήθελα απο την αρχή! Οταν το οδήγησα και είδα πώς πάει, και όταν το βρήκα σε καλή τιμή, δεν το άφησα!!
Ομολογώ όμως ότι ήταν μια διαδικασία χρονοβόρα αλλά τρομερά ενδιαφέρουσα. Στην πορεία έμαθα πολλά πράγματα. Ελπίζω να το λασπώσω αρκετά! Εχω στο νου μου διαδρομές που θέλω να κάνω και μου έχουν μείνει 'στο μάτι' που λένε επειδή με το προηγούμενο αυτοκίνητό μου περνούσα απο μακριά.
Πάντως τα περισσότερα απο τα αυτοκίνητα που οδήγησα είχαν πολλά καλά στοιχεία. Η επόμενη επιλογή μου σήμερα θα ήταν ή το KIA ή το Maverick/Tribute. Μάλλον όμως το KIA ....
-
Μπράβο. Είναι η καλύτερη έκδοση γιατί έχει το καλό σύστημα τετρακίνησης και όχι το απλο της 2.4. Όσο για την έκδοση sport είναι η χρυσή τομή γιατί δεν είναι η απλούστατη χωρίς τις περιττές πολυτέλειες της Limited.
Τι τιμή κατάφερες? Αν είσαι κάτω από τα 32Κ είσαι αρχηγός.EDIT:
Υ.Γ.Αυτή είναι η χιλιοστή μου δημοσίευση! -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Μπράβο. Είναι η καλύτερη έκδοση γιατί έχει το καλό σύστημα τετρακίνησης και όχι το απλο της 2.4. Όσο για την έκδοση sport είναι η χρυσή τομή γιατί δεν είναι η απλούστατη χωρίς τις περιττές πολυτέλειες της Limited.
Τι τιμή κατάφερες? Αν είσαι κάτω από τα 32Κ είσαι αρχηγός.EDIT:
Υ.Γ.Αυτή είναι η χιλιοστή μου δημοσίευση!Καλοταξιδο !!!
Και εγω θεωρω οτι στην κατηγορια SUV εως 40.000ευρω 1ο ειναι το Τσεροκι 3.7 και 2ο το Μαβερικ 3.0 ...μετα τα Χ τρειλ Ραβ. Forester και λοιπα....
-
Ξανά ευχαριστώ. Σήμερα το λάσπωσα για τα καλά. Το test drive για τις δυνατότητες δεν περιλάμβανε ιδιαίτερες κλίσεις και ανηφοροκατηφόρες αλλά νεροφαγώματα, αυλάκια ξερών χειμάρων, χώμα, παραλία με κροκάλες, και άμμο. Σε ένα νεροφάγωμα κατάλαβα που χρειάζονται τα αργά και η ροπή..... Κατα τ'άλλα λέω να αλλάξω λάστιχα προληπτικά. Ψιλογλυστράνε στην βρεγμένη άσφαλτο.
Το αμάξι δεν παίζεται και κυρίως 'ΔΕΝ ΤΡΙΖΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ'!Στο δρόμο με 170 έχω θόρυβο αλλά κοιτώντας την κατανάλωση αφήνω το πόδι απο το γκάζι και σταματάει και ο θόρυβος
Το αυτοκίνητο γενικά παίρνει κλίσεις αλλά έχοντας το στο 4χ4 κρατάει πολύ καλά. Βέβαια η γυνάικα μου δεν άντεξε τα μπαντιλίκια - σε ελεγχόμενη περιοχή - για πάνω απο 1 λεπτό. Κατέβηκε και εγώ συνέχισα για ώρα.
Σκυλί μαύρο η Cheroka. Οσο πιέζεις αντέχει. Δεν μπορώ να πω τι θα έκαναν άλλα αυτοκίνητα στο σημερινό test αλλά εγώ έδωσα ένα άριστα σήμερα στους αμερικάνους. Ολα στο εσωτερικό είναι στιβαρά και καλοφτιαγμένα. Καταλαβαίνεις ότι απο πίσω υπάρχει ολόκληρη φιλοσοφία σχετικά με την κατασκευή του αυτοκινήτου. Αλλωστε υπάρχει συχνή αναφορά και στο manual το οποίο παρεπιπτόντως είναι καταπληκτικό.
-
καλοριζικο και καλο λασπωμα.θα ηθελες να μας πεις την τιμη που το αγορασες?
-
Ο χρήστης giatros έγραψε:
καλοριζικο και καλο λασπωμα.θα ηθελες να μας πεις την τιμη που το αγορασες?Επειδή όταν πρόκειται για μεταχειρισμένο, και ειδικά με ανταλλαγή του διμού σου αυτοκινήτου, είναι κάπως σχετικα΄τα πράγματα, θα προτιμούσα να μην αναφερθώ...
-
Ο χρήστης vasdaris έγραψε:
Στο δρόμο με 170 έχω θόρυβο αλλά κοιτώντας την κατανάλωση αφήνω το πόδι απο το γκάζι και σταματάει και ο θόρυβος
Αυτό με την κατανάλωση είναι μεγάλο μείον στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Αλλά δεν πειράζει. Δεν μπορείς να τα έχεις και όλα.
Πάντως κάνε μας μια αναφορά κάποια στιγμή για την κατανάλωση. Είναι όντως τόση υψηλή, ή μήπως με συγκρατημένους ρυθμούς συγκρατιέται και αυτή??? -
Η κατανάλωση χθές που το πήγα στο βουνό με 4χ4 και αργά και ζόρισμα γενικότερα μετα βίας έπεσε κάτω απο τα 17Lt/100Km. Γενικά ΚΑΙΕΙ. Δεν ξέρω πως θα πήγαινε το μικρότερο 2.4 αλλά μου είπανε ότι επειδή θα ζοριζότανε ο κινητήρας μπορέι σε κάποιες φάσεις να έκαιγε και περισσότερο απο τον 3.7.
Πάντως είναι το μοναδικό μειονέκτημα. Σύμφωνα με τα περιοδικά η μέση κατανάλωση στα υπόλοιπα είναι γύρω στα 13-14 Lt /100Km. Τι να κάνουμε...
Παντως οι δυνατότητες εκτός είναι εντυπωσιακές. Μάλλον είχε δίκιο ο discoman οτι εαν δεις τι μπορέις να κάνεις με το αυτοκίνητο εκτός πορώνεσαι. Μονο σε λάσπες δεν το έβαλα γιατί αφενός δεν υπήρχαν αφετέρου δεν έχω καλά λάστιχα, εξοπλισμό και κάποιο δεύτερο αυτοκινητο ομι γένοιτο...
-
Ο χρήστης vasdaris έγραψε:
Η κατανάλωση χθές που το πήγα στο βουνό με 4χ4 και αργά και ζόρισμα γενικότερα μετα βίας έπεσε κάτω απο τα 17Lt/100Km. Γενικά ΚΑΙΕΙ. Δεν ξέρω πως θα πήγαινε το μικρότερο 2.4 αλλά μου είπανε ότι επειδή θα ζοριζότανε ο κινητήρας μπορέι σε κάποιες φάσεις να έκαιγε και περισσότερο απο τον 3.7.Για τέτοιες συνθήκες σου έκαψε σχετικά λίγο. Στον αυτοκινητόδρομο με 'ελαφρύ' πόδι που κυμαίνεται η κατανάλωση?
-
Καλορίζικο και καλά χώματα
-
Καλοριζικο φιλαρακι , γενικα ολα τα suv καινε απο τι εχω ακουσει .
-
Ο χρήστης alexism έγραψε:
μπορει καποιος να μου δωσει τιμες ρεμπριζ για να καταλαβω τι θα γινεται σε προσπερασματα στην εθνικη για τα πιο κατω αυτοκινητα;cherokee 3,7
RAV-4
forester x
forester xt
maverick 2,3
maverick 3,0Ειχα αναφερθει σε προηγουμενη σελιδα στις ρεπριζ καποιων μοντελων.Αντιγραφω:
'Οσο για την ενεργητικη ασφαλεια νομιζω οτι ειναι χρησιμο να αντιπαραθεσω τις πιο ενδεικτικες τιμες ρεπριζ για τα αυτοκινητα.Για το Outlander παιρνω τα στοιχεια απο το τευχος 394(7/03)των 4τροχων επισης.
1)Με 3η: Outlander____Forester___RAV4____X-Trail___Maverick
30-50______4.0________ 4.1______4.5______4.3_______ 4.6
50-80______6.2_________5.8______5.9______6.7 _______6.8
80-110_____6.3_________6.3______6.2______6.8________7.42)Με 4η:
40-60______5.9_________6.2______5.8______6.2________6.1
80-110_____9.8_________8.7______9.1______11.0_______11.0
120-140____7.7_________7.7______7.2_______8.3_______9.63)Με 5η:
50-70______7.7_________8.0_______7.5_______8.8______7.9
80-110_____12.7________13.0______13.2______16.0_____14.7
120-140____12.2________10.6______11.0______15.0_____15.9Πιστευω βγαινουν καποια συμπερασματα ως και προς την ευκολια προσπερασης αλλα και δυναμης κινητηρα.
Ελπιζω να σου φανουν χρησιμα'Επισης να ξανααναφερθω σε κατι που συνεχιζουν καποιοι να νομιζουν πως δεν ειναι ετσι.Το Outlander **εχει **3 διαφορικα και μπλοκε διαφορικο-το κεντρικο.**Το πισω δεν ειναι μπλοκε **και εντελει ειναι η διαφορα του απο το συστημα 4κινησης του Forester.
Το ξαναγραφω επειδη καποιοι επιμενουν οτι δεν εχει κανενα μπλοκε οποτε 'δεν ειναι υπολογισιμος εχθρος'... -
Ο χρήστης elvor έγραψε:
Είμαι και εγώ στο δίλημα μεταξύ Rav4, Forester XT και Outlander. Οι τιμές που παίζουν είναι 34.771, 34.890 και 31.500 αντίστοιχα. Βρίσκομαι στην φάση του test drive. Με αποσχολεί το θέμα της ανταπόκρισης του service για την Subaru και την Mitsubishi στην Θεσ/νίκη. Θα μπορούσε κάποιος να μου πει τις εντυπώσεις του;Φιλε elvor μεταξυ των 3 ημουν περισυ και εγω.Αντιγραφω απο παλαιοτερη δημοσιευση μου το 'συγκριτικο'που ειχα κανει
'...Ψαχνοντας λοιπον για αυτοκινητο και διαβαζοντας το παραπανω τεστ,οντας κολλημενος με τους 4τροχους και δειχνοντας εμπιστοσυνη στα γραφομενα τους (που τα εξηγουν αναλυτικα απο τεχνικης αποψεως και δε λενε 'αυτο ειναι πιο καλο απο το αλλο' κτλ.και τελειωσαν)απερριψα κατευθειαν τα αυτοκινητα με τα 2 διαφορικα και εμεινα να επιλεξω(στα λεφτα που ειχα)αναμεσα σε:(RAV4,Forester,Outlander).
Τα πηρα ενα-ενα.(Τα οδηγησα και τα 3)
1)Σε οτι αφορα την αποσταση απο το εδαφος το Subaru εχει 19 εκ.,το Mitsubishi 19.5 και το Toyota 20 αν δεν κανω λαθος.Τα πρωτα 2 φερνουν πιο πολυ σε υπερυψωμενα station wagon ενω το RAV σε τζιποειδες.
2)Σε χωρους υπερτερει το Outlander με διαφορα,μετα Forester,RAV με μικρες διαφορες μεταξυ τους.
3)Σε ποιοτητα η ιαπωνικη καταγωγη και των 3ων δεν αφηνει περιθωρια αμφισβητησης.
4)Σε ορατοτητα υπερτερει επισης το Outlander.
5)Σε ενεργητικη και παθητικη ασφαλεια δεν πιστευω οτι εχουν καποια σημαντικη διαφορα μεταξυ τους.(δες τιμες ρεπριζ στο προηγουμενο)
Αναφερθηκα σε αυτα γιατι αυτα τα στοιχεια ειχες γραψει οτι σε ενδιαφερουν αν θυμαμαι καλα.
Απο κει και περα να αναφερω τα μειονεκτηματα τους.
Outlander:απουσια πισω μπλοκε διαφορικου,ελλειψη κοντων σχεσεων,λιγοτερος χωρος αποσκευων.
Forester:μοναδικο μειονεκτημα η ελλειψη χωρων και η εξωτερικη εμφανιση(σχετικο αυτο παντα)
RAV4:ελλειψη χωρων,ελλειψη κοντων σχεσεων,πιο ψηλο,κλισεις στις στροφες αρκετα πιο εντονες απο τα αλλα 2,δεν μου ενεπνεε ασφαλεια στις υψηλες ταχυτητες και τιμη πιο ακριβη (2000Ε) χωρις κατι επιπλεον.Μαλιστα το καλοκαιρι δεν ειχε ουτε κλιματισμο(ειχε απλο air-condition)ουτε καποια αλλα καλουδια που ειχε το Outlander(ζαντες κτλ.).Τωρα τα χει με το face-lift.
Επομενως κατεληξα αναμεσα σε Forester-Outlander.Αν και το συγκριτικο βγαζει καλυτερο το Forester πηρα το Outlander για λογους που ανεφερα σε αλλη δημοσιευση
Θα ηταν χρησιμο επειδη εχεις ρωτησει κιολας να πω οτι στο περιοδικο αναφερει και καποιες τιμες ανταλλακτικων για τα 2 αυτοκινητα.
Λοιπον.(Οι πρωτες τιμες αφορουν το Mitsubishi Outlander)
Συμπλεκτης σετ 302-505
Αμορτισερ(4) 395-897
Τακακια(εμπρος φρενων) 91-171
Ενδεικτικα βλεπεις τη διαφορα(σχεδον 100% πιο ακριβη η Subaru)
Εγγυηση 3 χρονια το Subaru,7 χρονια με απειρα χιλιομετρα το Outlander.
Σε συνδυασμο και με την αριστη τιμη που μου πηραν το Honda Civic VTi δεν νομιζω να πω τιποτα αλλο σχετικα με τη επιλογη μου.Εξακολουθω να λεω πως αν ηταν πιο ομορφο το Forester και πιο νεανικο θα το παιρνα παρα τους περιορισμενους χωρους και το αυξημενο κοστος ανταλλακτικων-σερβις.Οταν δινεις 30000+ για να παρεις αυτοκινητο σημαινει πως αυτα μπαινουν σε 'δευτερη' μοιρα.
Σου εξηγησα ολο το σκεπτικο της αγορας SUV που ηθελα να κανω.
1)ΚΑτεληξα στα αυτοκινητα που συμφωνα με τις προδιαγραφες τους ειχαν τις περισσοτερες εκτος δρομου δυνατοτητες σε συνδυασμο με αριστα χαρακτηριστικα στην ασφαλτο και
2)Τα ξεψαχνισα μεταξυ τουςΝα παραθεσω καποια στοιχεια ακομη απο το συγκριτικο.
'η υπαρξη κοντων σχεσεων στο Forester μπορει να θεωρηθει ενα επιπλεον πλεονεκτημα σε μια κρισιμη εκτος δρομου στιγμη ή κατα τη ρυμουλκηση.Το μπλοκε πισω διαφορικο,απεναντιας,μπορει απλως να κανει τη διαφορα μεταξυ κινησης και ακινητοποιησης!'
'Η ανεση της αναρτησης του Outlander προσφερει ανωτερη ποιοτητα κυλισης,ενω η συγχρονη σχεδιαση της(γονατα ΜακΦερσον εμπρος,πολλαπλοι συνδεσμοι πισω) αποτελει το εχεγγυο μιας κατα βαση ουδετερης οδικης συμπεριφορας.'
'Ακρως θετικο σημειο και των 2 αυτοκινητων το ABS,συνεισφεροντας στη σιγουρια που εμπνεουν στην κινηση με γοργους ρυθμους σε πατημενο χωματοδρομο'.
'Οπτικα τουλαχιστον το Outlander κερδιζει τις εντυπωσεις στον τομεα της απτης ποιοτητας,καθως τοσο τα υλικα οσο και η συναρμολογηση τους φαινονται αριστα'
'Με οπλο τον ακτυπητο συνδυασμο πλαισιου-αναρτησεων,το Subaru αναρριχαται στην κορυφη της κατηγοριας απο την οποια δυσκολα μπορει
να αποπεμθει.'
'To Outlander αποτελει μια σοβαρη εναλλακτικη λυση για αυτους που θα εκτιμησουν το συνδυασμο εργονομιας,χωρων,ποιοτητας και ανεσης.' -
Καλημέρα παιδιά
Ενδιαφέρομαι και εγώ για την αγορά ενός SUV. Παρακολουθώ το topic καιρό. Μου κάνει εντύπωση που δεν αναφέρεται το HONDA CRV. Σε πρόσφατο τεστ το έβγαλαν πρώτο. Ξέρεται κάτι αρνητικό…………
-
Ο χρήστης 307cc έγραψε:
Καλημέρα παιδιάΕνδιαφέρομαι και εγώ για την αγορά ενός SUV. Παρακολουθώ το topic καιρό. Μου κάνει εντύπωση που δεν αναφέρεται το HONDA CRV. Σε πρόσφατο τεστ το έβγαλαν πρώτο. Ξέρεται κάτι αρνητικό…………
Το μόνο αλλά σημαντικό του μειονέκτημα , είναι η 'απαράδεκτή' του τετρακίνηση . Πάντως είναι θέμα προτεραιοτήτων . Καλά τα tests αλλά ... οι βαθμολογίες δίνονται σαν μέσος όρος πραγμάτων άσχετων με τετρακίνητες απαιτήσεις .
-
Ο χρήστης 307cc έγραψε:
Καλημέρα παιδιάΕνδιαφέρομαι και εγώ για την αγορά ενός SUV. Παρακολουθώ το topic καιρό. Μου κάνει εντύπωση που δεν αναφέρεται το HONDA CRV. Σε πρόσφατο τεστ το έβγαλαν πρώτο. Ξέρεται κάτι αρνητικό…………
Αν είχε τρία διαφορικά θα ήταν αρχηγός!!!!!!
Το θέμα είναι αν και κατά πόσον χρειάζεται κάποιος τόσο καλή τετρακίνηση.
Αν όχι, τότε το CRV είναι το καλύτερο ειδικά στην περίπτωση που οι χώροι και η πρακτικότητα είναι το ζητούμενο. Επίσης έχει την μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος (205mm). -
Εδώ θα πρόσθετα και το πλεονέκτημα του κινητήρα! Σε λίγο καιρό περιμένουμε το νέο μοντέλο το οποίο δεν γνωρίζω εαν θα αλλάξει κάτι στην τετρακίνηση ή εαν είναι απλό facelift...
Παρεπιπτόντως, το πρώτο 'μικρό' service του Cherokee 127
-
[quote='vasdaris']Εδώ θα πρόσθετα και το πλεονέκτημα του κινητήρα! Σε λίγο καιρό περιμένουμε το νέο μοντέλο το οποίο δεν γνωρίζω εαν θα αλλάξει κάτι στην τετρακίνηση ή εαν είναι απλό facelift...
Παρεπιπτόντως, το πρώτο 'μικρό' service του Cherokee 127
-
Καλημέρα
Θα ήθελα τα φώτα σας ......!!!!!!! Σ΄ ένα άρθρο για το ΚΙΑ Sportage 2.0 χωρίς το ESP, διάβασα ότι σε περίπτωση που χαθεί η πρόσφυση - σε στροφή πχ -, εμπλέκεται η τετρακίνηση και δεν αφήνει να φύγει από τον δρόμο. Κάτι ανάλογο κάνει και το ESP. Ποιά η διαφορά τους ???? Χρειάζεται στο συγκεκριμένο SUV και το ESP ??????
Αγορά SUV!