Ο χρήστης elvor έγραψε:
Είμαι και εγώ στο δίλημα μεταξύ Rav4, Forester XT και Outlander. Οι τιμές που παίζουν είναι 34.771, 34.890 και 31.500 αντίστοιχα. Βρίσκομαι στην φάση του test drive. Με αποσχολεί το θέμα της ανταπόκρισης του service για την Subaru και την Mitsubishi στην Θεσ/νίκη. Θα μπορούσε κάποιος να μου πει τις εντυπώσεις του;
Φιλε elvor μεταξυ των 3 ημουν περισυ και εγω.Αντιγραφω απο παλαιοτερη δημοσιευση μου το 'συγκριτικο'που ειχα κανει
'...Ψαχνοντας λοιπον για αυτοκινητο και διαβαζοντας το παραπανω τεστ,οντας κολλημενος με τους 4τροχους και δειχνοντας εμπιστοσυνη στα γραφομενα τους (που τα εξηγουν αναλυτικα απο τεχνικης αποψεως και δε λενε 'αυτο ειναι πιο καλο απο το αλλο' κτλ.και τελειωσαν)απερριψα κατευθειαν τα αυτοκινητα με τα 2 διαφορικα και εμεινα να επιλεξω(στα λεφτα που ειχα)αναμεσα σε:(RAV4,Forester,Outlander).
Τα πηρα ενα-ενα.(Τα οδηγησα και τα 3)
1)Σε οτι αφορα την αποσταση απο το εδαφος το Subaru εχει 19 εκ.,το Mitsubishi 19.5 και το Toyota 20 αν δεν κανω λαθος.Τα πρωτα 2 φερνουν πιο πολυ σε υπερυψωμενα station wagon ενω το RAV σε τζιποειδες.
2)Σε χωρους υπερτερει το Outlander με διαφορα,μετα Forester,RAV με μικρες διαφορες μεταξυ τους.
3)Σε ποιοτητα η ιαπωνικη καταγωγη και των 3ων δεν αφηνει περιθωρια αμφισβητησης.
4)Σε ορατοτητα υπερτερει επισης το Outlander.
5)Σε ενεργητικη και παθητικη ασφαλεια δεν πιστευω οτι εχουν καποια σημαντικη διαφορα μεταξυ τους.(δες τιμες ρεπριζ στο προηγουμενο)
Αναφερθηκα σε αυτα γιατι αυτα τα στοιχεια ειχες γραψει οτι σε ενδιαφερουν αν θυμαμαι καλα.
Απο κει και περα να αναφερω τα μειονεκτηματα τους.
Outlander:απουσια πισω μπλοκε διαφορικου,ελλειψη κοντων σχεσεων,λιγοτερος χωρος αποσκευων.
Forester:μοναδικο μειονεκτημα η ελλειψη χωρων και η εξωτερικη εμφανιση(σχετικο αυτο παντα)
RAV4:ελλειψη χωρων,ελλειψη κοντων σχεσεων,πιο ψηλο,κλισεις στις στροφες αρκετα πιο εντονες απο τα αλλα 2,δεν μου ενεπνεε ασφαλεια στις υψηλες ταχυτητες και τιμη πιο ακριβη (2000Ε) χωρις κατι επιπλεον.Μαλιστα το καλοκαιρι δεν ειχε ουτε κλιματισμο(ειχε απλο air-condition)ουτε καποια αλλα καλουδια που ειχε το Outlander(ζαντες κτλ.).Τωρα τα χει με το face-lift.
Επομενως κατεληξα αναμεσα σε Forester-Outlander.Αν και το συγκριτικο βγαζει καλυτερο το Forester πηρα το Outlander για λογους που ανεφερα σε αλλη δημοσιευση
Θα ηταν χρησιμο επειδη εχεις ρωτησει κιολας να πω οτι στο περιοδικο αναφερει και καποιες τιμες ανταλλακτικων για τα 2 αυτοκινητα.
Λοιπον.(Οι πρωτες τιμες αφορουν το Mitsubishi Outlander)
Συμπλεκτης σετ 302-505
Αμορτισερ(4) 395-897
Τακακια(εμπρος φρενων) 91-171
Ενδεικτικα βλεπεις τη διαφορα(σχεδον 100% πιο ακριβη η Subaru)
Εγγυηση 3 χρονια το Subaru,7 χρονια με απειρα χιλιομετρα το Outlander.
Σε συνδυασμο και με την αριστη τιμη που μου πηραν το Honda Civic VTi δεν νομιζω να πω τιποτα αλλο σχετικα με τη επιλογη μου.Εξακολουθω να λεω πως αν ηταν πιο ομορφο το Forester και πιο νεανικο θα το παιρνα παρα τους περιορισμενους χωρους και το αυξημενο κοστος ανταλλακτικων-σερβις.Οταν δινεις 30000+ για να παρεις αυτοκινητο σημαινει πως αυτα μπαινουν σε 'δευτερη' μοιρα.
Σου εξηγησα ολο το σκεπτικο της αγορας SUV που ηθελα να κανω.
1)ΚΑτεληξα στα αυτοκινητα που συμφωνα με τις προδιαγραφες τους ειχαν τις περισσοτερες εκτος δρομου δυνατοτητες σε συνδυασμο με αριστα χαρακτηριστικα στην ασφαλτο και
2)Τα ξεψαχνισα μεταξυ τους
Να παραθεσω καποια στοιχεια ακομη απο το συγκριτικο.
'η υπαρξη κοντων σχεσεων στο Forester μπορει να θεωρηθει ενα επιπλεον πλεονεκτημα σε μια κρισιμη εκτος δρομου στιγμη ή κατα τη ρυμουλκηση.Το μπλοκε πισω διαφορικο,απεναντιας,μπορει απλως να κανει τη διαφορα μεταξυ κινησης και ακινητοποιησης!'
'Η ανεση της αναρτησης του Outlander προσφερει ανωτερη ποιοτητα κυλισης,ενω η συγχρονη σχεδιαση της(γονατα ΜακΦερσον εμπρος,πολλαπλοι συνδεσμοι πισω) αποτελει το εχεγγυο μιας κατα βαση ουδετερης οδικης συμπεριφορας.'
'Ακρως θετικο σημειο και των 2 αυτοκινητων το ABS,συνεισφεροντας στη σιγουρια που εμπνεουν στην κινηση με γοργους ρυθμους σε πατημενο χωματοδρομο'.
'Οπτικα τουλαχιστον το Outlander κερδιζει τις εντυπωσεις στον τομεα της απτης ποιοτητας,καθως τοσο τα υλικα οσο και η συναρμολογηση τους φαινονται αριστα'
'Με οπλο τον ακτυπητο συνδυασμο πλαισιου-αναρτησεων,το Subaru αναρριχαται στην κορυφη της κατηγοριας απο την οποια δυσκολα μπορει
να αποπεμθει.'
'To Outlander αποτελει μια σοβαρη εναλλακτικη λυση για αυτους που θα εκτιμησουν το συνδυασμο εργονομιας,χωρων,ποιοτητας και ανεσης.'