-
Ο χρήστης xtrail έγραψε:
Αποκλείεται να μπήκε χιόνι και να αναψε το ABS . Συνήθως ανάβει αν μπει μικρος κόκκος από χώμα, άμμο.
Σίγουρα τα ηλεκτρονικά είναι πιο ευκολα να χαλάσουν και συμφωνώ με τα περισσότερα μηχανικά, αλλά δυστυχώς εκει βαδίζουμε.Εμένα πιό πιθανό μου φαίνεται να συμβεί με χιόνι. Μπαίνοντας ανάμεσα στον αισθητήρα και στα δοντάκια που βρίσκονται στο κινούμενο μέρος του τροχού. Δύσκολο αλλά όχι απίθανο.
Τα ηλεκτρονικά είναι καλά όταν συνοδεύονται με μικρότερο κόστος (αντί των αντίστοιχων μηχανικών). Επίσης είναι καλύτερα από το να μην έχεις καθόλου. Αν πχ ένα 4χ4 έχει απλό διαφορικό σε έναν άξονα, πειράζει να είναι ελέγχει την ολίσθηση ηλεκτρονικά?
-
Θα ηθελα να θεσω ενα ερωτημα στον φιλο που ψαχνει την αγορα.
Για ποιους λογους θα δαπανουσε 2000-2500 Ε παραπανω για το X-Trail.
αντι των Forester,Outlander.
Θεωρω πως σε μια αγορα πρεπει να κοιταμε και το value for money.
Επειδη ακριβως το ιδιο ψαξιμο εκανα κι εγω και απο οτι ειδα δεν εχεις υπερβολικες απαιτησεις δεν υπαρχει περιπτωση αυτα τα 2 αυτοκινητα να μην σε καλυψουν.Νομιζω πως αδικα ψαχνεις περαιτερω.Βαλτα στη ζυγαρια και αποφασισε με τα - και τα + τους.Εχεις εμπλακει σε λεπτομερειες που αμφιβαλλω αν θα σου χρειαστουν ποτε.
Καλη επιλογη.Να τονισω ακομη οτι η Mitsubishi δινει εγγυηση 7 χρονια με ΑΠΕΙΡΑ χιλιομετρα και οχι 100000 km οπως αλλοι.Αρα ξερουν τι πουλανε μαλλον... -
To ESP θεωρώ ότι είναι θέμα χρόνου να γίνει standard σε όλα τα αυτοκίνητα. Επειδή το έχω στο αυτοκίνητό μου , πιστεύω ότι είναι πολύ χρήσιμο.
To X-Trail χωρίς το ESP+ θεωρώ ότι τελικά θα έχει μειωμένες δυνατότητες. Υπ'όψην ότι δεν έχει κανένα άλλο σύστημα για να σε βοηθήσει να βγείς απο μια λίγο δύσκολη κατάσταση...
Σχετικά με τα ηλεκτρονικά βοηθήματα συμφωνώ ότι στην εποχή που διανύουμε δεν μπορούμε να τα απαξιώνουμε. Υπάρχει πλέον μεγάλη τεχνογνωσία στο συγκεκριμένο θέμα απο τις Εταιρίες. Το ζήτημα είναι να μειώνεται το κόστος και να αυξάνεται η ασφάλεια και όχι να είναι ένας μοχλός αύξησης κερδών και μόνο.
Το αν μπηκε χιόνι ή άμμος σε έναν αισθητήρα και 'χάλασε' εμένα δε μου λεει τίποτα. Αντίστοιχα θα μπορούσαμε να αναφερθούσε σε περιπτώσεις όπου κάποιο 'μηχανικό' σύστημα βγήκε εκτός λόγω κάποιων διαφορετικών προβλημάτων.... -
Αναζητώντας θέματα/δοκιμές ασφαλείας πάντως κατέληξα στο 'ασφαλές' συμπέρασμα ότι το Cherokee υπολείπεται ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ σε θέματα ασφαλείας ενώ προηγούνται τα: Forester & Maverick.
Γενικότερα φαίνεται ότι ούτε το RAV έχει καλές επιδόσεις σε αυτό τον τομέα. Ικανοποιητική ασφάλεια έχει και το X-Trail.To Forester έχει μάλιστα σημαντικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τον ανταγωνισμό του...
-
Ο χρήστης vasdaris έγραψε:
Το αν μπηκε χιόνι ή άμμος σε έναν αισθητήρα και 'χάλασε' εμένα δε μου λεει τίποτα. Αντίστοιχα θα μπορούσαμε να αναφερθούσε σε περιπτώσεις όπου κάποιο 'μηχανικό' σύστημα βγήκε εκτός λόγω κάποιων διαφορετικών προβλημάτων....Ναι μόνο που τα μηχανικά συστήματα θέλουν κάτι περισσότερο από χιόνι, άμμο, υγρασία, βραχυκύκλωμα, οξειδωμένη επαφή, σπρωγμένη επαφή κλπ για να βγούν εκτός!
Δεν λέω ότι δεν είναι χρήσιμα αλλά κάποιες μηχανικές λύσεις παραμένουν πιο αξιόπιστες και ανθεκτικές στα δύσκολα. -
Ο χρήστης anemar έγραψε:
Για ποιους λογους θα δαπανουσε 2000-2500 Ε παραπανω για το X-Trail. αντι των Forester,Outlander.
Εχεις εμπλακει σε λεπτομερειες που αμφιβαλλω αν θα σου χρειαστουν ποτε.Το θέμα επιλογής είναι τελικά θέμα γούστου και προτεραιοτήτων, για μερικούς οι λεπτομέρειες ή κάποιες ειδικές λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά. Και εγώ αμφιβάλλω αν θα μου χρειαστούν κάποιες ικανότητες αλλά αν μπορώ να τις έχω χωρίς μεγάλη θυσία το προτιμώ. Και μου τη δίνει αν κάποιο που θα ήθελα δεν έχει κάποιες δυνατότητες που έχει το άλλο....
Οι λεπτομέρειες που μετράνε για μένα είναι οι εκτός δρόμου ικανότητες μόνο όμως όταν συνδυάζονται με ικανότητα ταξιδίου με άνεση (=ποιότητα κύλισης, επιδόσεις και χώροι). Η αξιοπιστία είναι + το βάρος είναι -. Έτσι στο μυαλό μου τα έχω τοποθετήσει ιεραρχικά κάπως έτσι:Subaru Forester μέτριας εμφάνισης, μέτριοι χώροι, μπλοκέ πίσω, κοντές, ειδική ξεχωριστή κατηγορία
Nissan Terrano ΙΙ βαρύ, diesel, καλό 4Χ4 αλλά για ταξίδια?
Mitsubishi Pajero Pinin με κοντές, πίσω μπλοκέ και κεντρικό που μπλοκάρει υστερεί μόνο σε άρθρωση από καθαρόαιμο και λίγο στο δρόμο, αν είχε χώρους ο καλύτερος συνδυασμός!
Nissan Xtrail μου αρέσει, έχει χώρους επιλέγεις 4Χ4 μόνο αν το θές και μπλοκάρει κεντρικό (όχι στο ταμπλώ στη μέση...αν και έχει ντουλαπάκι και ο οδηγός) με τα ηλεκτρονικά έχει και λειτουργία μπλοκέ....περίπου! Καλύτερα το νέο diesel 2,2 με 136 άλογα.
Ford Maverick πιο συντηρητική εμφάνιση και μπλοκάρει κεντρικό
Mazda Tribute ίδιο με το προηγούμενο λίγο ασχημότερο
Mitsubishi Outlander πιο lifestyle, μόνιμη τετρακίνηση, χώροι αλλά τίποτα άλλο
Toyota Rav4 ζωηρό μικρό απέξω αλλά και από μέσα, τα μοντέλα με ηλιοροφή δεν έχουν πίσω μπλοκέ αλλά ηλεκτρονικά
Jeep Cherokee διαθέτει ομορφιά, χώρους, κοντές και ικανότητες αλλά ζυγίζει πολύ άρα και καίει και δεν το θεωρώ αξιόπιστο....
Suzuki G Vitara μέτριοι χώροι, μέτρια άνεση, κοντές, μόνο μπλοκέ 4Χ4 όχι για άσφαλτο.
Daihatsu Terios μέτρια εμφάνιση, μπλοκέ πίσω και μπλοκάρει κεντρικό αλλά δεν χωράω, πολύ στενό
Lada Niva φινίρισμα κλπ γιοκ, χώροι γιοκ, ευκολίες γιοκ, ταξίδια γιόκ, επιδόσεις πάπαλα....4Χ4 θεϊκό! Αναμένεται το νέο μοντέλο.
Suzuki Jimny πολύ μικρό και απλό
Honda CRV προσθιοκίνητο ζωηρό με χώρους...που αν σπινάρει σπρώχνει και τις πίσω ρόδες...όπως και το HRV.
Τα υπόλοιπα εκτός ότι είναι πανάκριβα απορρίπτονται λόγω βάρους! -
Εμένα όπως έχω πεί, αφενός μου αρέσει όλο το 'μπλέξιμο' της αναζήτησης αφετέρου θεωρώ ότι όταν δίνεις αυτού του επιπέδου τα χρήματα δεν πρέπει να δεχτείς τίποτα λιγότερο απο το καλύτερο στις συνθήκες που ορίζεις.
Για μένα πχ θα ήταν απαράδεκτο να κολλήσω σε άμμο στην παραλία και να με τραβάνε άλλοι, όσο απαράδεκτο θα ήταν να μην μπορώ να προσπεράσω με κάποια ασφάλεια. Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι όλοι πρέπει να αγοράζουν το ίδιο αυτοκίνητο. Οι προδιαγραφές και οι προτεραιότητες του καθενός δημιουργούν την ιδανική επιλογή...
Παρεπιπτόντως, κυκλοφορεί σε λίγο το νέο Ford Maverick/Mazda Tribute με 2.3Lt kai 150+ hp αλλά μάλλον με μόνιμη 'αυτόματη' τετρακίνηση. Είδωμεν. Τουλάχιστον μέχρι να πουλήσω το αυτοκίνητό μου έχω χρόνο για αναζήτηση.
-
Σχετικά με το 'δίνω λεφτά' άρα παίρνω το καλύτερο. Σίγουρα τα λεφτά δεν είναι και λίγα. Ίσως συμβατικό (όχι 4Χ4) πράγματι να παίρνεις ενα που να είναι και το ασφαλέστερο της αγοράς. Πχ αν είχα λεφτά για αγορά και συντήρηση μάλλον θα έπαινα το Landcruiser. Από την άλλη πάλι μπορεί να έχεις όλα τα καλούδια σε εξοπλισμό και πάλι να κολλήσεις. Δεν σημαίνει ότι αυτά θα σε σώσουν, απλά σε βοηθουν να πας πιο μακριά και αν είσαι συνετός και εμπειρος ξεπερνάς πολλά, αλλά αν πας στα όρια όλα κολλάνε κάπου. Συνέχισε την ερευνα, κακό δεν κάνει. Να ξέρεις πως περισσότεροι σιγουρια νιώθεις όχι με μπλοκέ, κοντες κλπ αλλά με την παρέα που θα σε βοηθησει στην δύσκολη στιγμή, δεν θα σε κοροιδέψει και θα σε μάθει.
Και λέω ένα τελευταίο, πριν αγοράσω το Xtrail δεν είχα ιδέα από εκτος δρόμου και όταν το αγόρασα το πήρα για να μπορώ να βγω από καταστάσεις που το χαμηλό θα με 'αφηνε'. Σιγά σιγά είδα πως είναι να πηγαίνεις σε βόλτες στο βουνό σε δύσκολες καταστάσεις (χιονι, λάσπη, νεροφαγώματα) και τώρα θα ήθελα ένα αυτοκίνητο που να μην το λυπάμαι όσο αυτό. -
Ο χρήστης xtrail έγραψε:
Σιγά σιγά είδα πως είναι να πηγαίνεις σε βόλτες στο βουνό σε δύσκολες καταστάσεις (χιονι, λάσπη, νεροφαγώματα) και τώρα θα ήθελα ένα αυτοκίνητο που να μην το λυπάμαι όσο αυτό.Ακριβώς αυτό φοβάμαι και εγώ μήπως μου αρέσουν οι άγριες βόλτες και τελικά δεν αρκεί το απλό SUV ή το λυπάσαι. Για το λόγο αυτό θα δοκιμάσω μερικές βόλτες με φίλο που πρόσφατα αγόρασε παλιό Range Rover και βρήκε νέο χόμπυ!
Αν δω ότι με ενθουσιάζει τόσο οι ιεραρχίες μου θα αλλάξουν ανάλογα! -
Γιαυτον ακριβως το λογο που περιγραφετε,οτι δηλαδη οι περισσοτεροι λυπομαστε το SUV και θα προτιμουσαμε ενα καθαροαιμο 4χ4 για να παμε οπουδηποτε 'δυσκολα',λεω οτι πρεπει να κοιταμε και το value for money και να καταληξουμε σε ενα αυτοκινητο που να συνδυαζει κυριως τα καλα χαρακτηριστικα στην ασφαλτο και επειτα να ψαξουμε τις εξεζητημενες off road δυνατοτητες.
Γιατι να δωσω 3000 παραπανω χωρις να παρω κατι επιπλεον που να δικαιολογει τη διαφορα.Εκτος αν πιστευετε οτι το X-Trail μπορει να παει πιο μακρια απο το Forester.
Εγω(αποψη μου ειναι) θα παιρνα ή Outlander(οπως κ πηρα) ή Forester.Στα 30-31000 κ τα 2 με full εξοπλισμο.
Απο εκει και περα αν ηταν να φτασω τις 35000 θα δινα 40000 να παρω το Forester το XT και να 'ανεβω' κατηγορια. -
Ο χρήστης vasdaris έγραψε:
Για μένα πχ θα ήταν απαράδεκτο να κολλήσω σε άμμο στην παραλία και να με τραβάνε άλλοι, όσο απαράδεκτο θα ήταν να μην μπορώ να προσπεράσω με κάποια ασφάλεια. Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι όλοι πρέπει να αγοράζουν το ίδιο αυτοκίνητο. Οι προδιαγραφές και οι προτεραιότητες του καθενός δημιουργούν την ιδανική επιλογή...Τα παραπάνω αναφέρονται κυρίως στις επιλογές που έχεις για να ξεπεράσεις μια δυσκολία παρά στο αν θα κολλήσεις κάπου (το οποίο το θεωρώ λογικο)...
Συμφωνώ απόλυτα ότι το Νο1 εργαλέιο είναι η παρέα!!
-
Επανερχομαι!!!Ελπιζω να μην κουρασω.
Λοιπον καταρχην να διορθωσω ενα λαθος μου τραγικο!!!
Το Outlander ΔΙΑΘΕΤΕΙ μπλοκε διαφορικο(το μεσαιο)με συνεκτικο πολυδισκο συμπλεκτη.Το πισω δεν ειναι.Απλως ειχα μπερδεψει καποιες εννοιες,αν και ο φιλος boxer ανεφερε καπου οτι εχει μπλοκε το Outlander.Αυτα προς αποφυγην παρεξηγησεων.
Παμε παρακατω.Σας παραπεμπω στο test των 4τροχων στο τευχος 385(10/02).Συγκρινονται τα Ford Maverick 2.0,Honda CRV,Nissan X-Trail,Subaru Forester X,RAV4.
Τα συμπερασματα του test:(Το Outlander το προσθεσα εγω,οπου γνωριζα τα αντιστοιχα δεδομενα συγκρισης)
1)RAV4,Forester,Outlander διαθετουν μονιμη μεταδοση της κινησης και στους 4 τροχους μεσω 3 διαφορικων,εκ των οποιων τα πισω ειναι μπλοκε τυπου Torsen για το RAV4,πολυδισκου συμπλεκτη για το Forester,ενω του Outlander ειναι ελευθερο το πισω.Τα υπολοιπα αυτοκινητα ειναι κατα βαση προσθιοκινητα στα οποια αυτοματα μεταφερεται ποσοστο της ροπης στον πισω αξονα μολις σπιναρουν οι εμπρος τροχοι.Τα X-Trail k Maverick εχουν ηλεκτρονικα συστηματα που 'υποκαθιστουν' το κεντρικο μπλοκε διαφορικο.
2)Τα συστηματα με 3 διαφορικα(Forester,RAV4,Outlander)ειναι σε θεση να μεταβαλλουν-θεωρητικα τουλαχιστον-την κατανομη ροπης μεταξυ εμπρος και πισω αξονα απο 100-0% μεχρι 0-100%,ενω αντιθετα η αντιστοιχη κατανομη των X-Trail,Maverick,CRV με 2 διαφορικα δεν ξεπερνα σε καμια περιπτωση το 50-50%.Στη θεωρια ολα αυτα παντα.
3)Στο δια ταυτα:'Σε αυτο το σημειο θα αναρωτηθουμε για μια ακομη φορα το λογο που οι περισσοτεροι κατασκευαστες εμμενουν στη χρηση 2 μονο διαφορικων,εξαντλωντας τη φαια ουσια τους στην ευρεση ηχηρων ονοματων και μαρκετινιστικων τρικ που προσπαθουν να παρουσιασουν τις φθηνοτερες αυτες ηλεκτρονικες λυσεις ως ο,τι πιο συγχρονο,αποτελεσματικο και καλο.Η αληθεια ειναι,βεβαια,πολυ σκληρη.
Τα αυτοκινητα που χρησιμοποιουν την κλασικη,απλη και προπαντων μηχανικη μεθοδο των 3 διαφορικων βρισκονται σε δικη τους κατηγορια.'γραφουν οι 4τροχοι.
4)για το ESP+ του X-Trail:'Εν κατακλειδι,θα λεγαμε οτι το ESP+ αποτελει ενα καλο εργαλειο στα χερια του αμηυτου,το οποιο θα αποτρεψει τη βυθιση των τροχων σε αμμο ή λασπη απο τη αλογιστη χρηση του πενταλ γκαζιου,αλλα μεχρι εκει.
Το ESP+ δε θα προσδωσει τιποτε παραπανω στις εκτος δρομου δυνατοτητες του X-Trail ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ περιπτωση ΔΕ θα αντικαταστησει αντιστοιχες διαταξεις διαφορικων περιορισμενης ολισθησης.
Τα ιδια περιπου ισχυουν και για την ασφαλτο,οπου το ESP+ θα βρει περιορισμενο ευρος εφαρμογης,που κατα τη γνωμη μας δεν αρκει για να δικαιολογησει το επιπλεον κοστος αγορας.'γραφουν οι 4τροχοι.Οσο για την ενεργητικη ασφαλεια νομιζω οτι ειναι χρησιμο να αντιπαραθεσω τις πιο ενδεικτικες τιμες ρεπριζ για τα αυτοκινητα.Για το Outlander παιρνω τα στοιχεια απο το τευχος 394(7/03)των 4τροχων επισης.
1)Με 3η: Outlander____Forester___RAV4____X-Trail___Maverick
30-50______4.0________ 4.1______4.5______4.3_______ 4.6
50-80______6.2_________5.8______5.9______6.7 _______6.8
80-110_____6.3_________6.3______6.2______6.8________7.42)Με 4η:
40-60______5.9_________6.2______5.8______6.2________6.1
80-110_____9.8_________8.7______9.1______11.0_______11.0
120-140____7.7_________7.7______7.2_______8.3_______9.63)Με 5η:
50-70______7.7_________8.0_______7.5_______8.8______7.9
80-110_____12.7________13.0______13.2______16.0_____14.7
120-140____12.2________10.6______11.0______15.0_____15.9Πιστευω βγαινουν καποια συμπερασματα ως και προς την ευκολια προσπερασης αλλα και δυναμης κινητηρα.
Ελπιζω να σου φανουν χρησιμα -
Συνεχιζω ακαθεκτος.Ψαχνοντας λοιπον για αυτοκινητο και διαβαζοντας το παραπανω τεστ,οντας κολλημενος με τους 4τροχους και δειχνοντας εμπιστοσυνη στα γραφομενα τους (που τα εξηγουν αναλυτικα απο τεχνικης αποψεως και δε λενε 'αυτο ειναι πιο καλο απο το αλλο' κτλ.και τελειωσαν)απερριψα κατευθειαν τα αυτοκινητα με τα 2 διαφορικα και εμεινα να επιλεξω(στα λεφτα που ειχα)αναμεσα σε:(RAV4,Forester,Outlander).
Τα πηρα ενα-ενα.(Τα οδηγησα και τα 3)
1)Σε οτι αφορα την αποσταση απο το εδαφος το Subaru εχει 19 εκ.,το Mitsubishi 19.5 και το Toyota 20 αν δεν κανω λαθος.Τα πρωτα 2 φερνουν πιο πολυ σε υπερυψωμενα station wagon ενω το RAV σε τζιποειδες.
2)Σε χωρους υπερτερει το Outlander με διαφορα,μετα Forester,RAV με μικρες διαφορες μεταξυ τους.
3)Σε ποιοτητα η ιαπωνικη καταγωγη και των 3ων δεν αφηνει περιθωρια αμφισβητησης.
4)Σε ορατοτητα υπερτερει επισης το Outlander.
5)Σε ενεργητικη και παθητικη ασφαλεια δεν πιστευω οτι εχουν καποια σημαντικη διαφορα μεταξυ τους.(δες τιμες ρεπριζ στο προηγουμενο)
Αναφερθηκα σε αυτα γιατι αυτα τα στοιχεια ειχες γραψει οτι σε ενδιαφερουν αν θυμαμαι καλα.
Απο κει και περα να αναφερω τα μειονεκτηματα τους.
Outlander:απουσια πισω μπλοκε διαφορικου,ελλειψη κοντων σχεσεων,λιγοτερος χωρος αποσκευων.
Forester:μοναδικο μειονεκτημα η ελλειψη χωρων και η εξωτερικη εμφανιση(σχετικο αυτο παντα)
RAV4:ελλειψη χωρων,ελλειψη κοντων σχεσεων,πιο ψηλο,κλισεις στις στροφες αρκετα πιο εντονες απο τα αλλα 2,δεν μου ενεπνεε ασφαλεια στις υψηλες ταχυτητες και τιμη πιο ακριβη (2000Ε) χωρις κατι επιπλεον.Μαλιστα το καλοκαιρι δεν ειχε ουτε κλιματισμο(ειχε απλο air-condition)ουτε καποια αλλα καλουδια που ειχε το Outlander(ζαντες κτλ.).Τωρα τα χει με το face-lift.
Επομενως κατεληξα αναμεσα σε Forester-Outlander.Αν και το συγκριτικο βγαζει καλυτερο το Forester πηρα το Outlander για λογους που ανεφερα σε αλλη δημοσιευση
Θα ηταν χρησιμο επειδη εχεις ρωτησει κιολας να πω οτι στο περιοδικο αναφερει και καποιες τιμες ανταλλακτικων για τα 2 αυτοκινητα.
Λοιπον.(Οι πρωτες τιμες αφορουν το Mitsubishi Outlander)
Συμπλεκτης σετ 302-505
Αμορτισερ(4) 395-897
Τακακια(εμπρος φρενων) 91-171
Ενδεικτικα βλεπεις τη διαφορα(σχεδον 100% πιο ακριβη η Subaru)
Εγγυηση 3 χρονια το Subaru,7 χρονια με απειρα χιλιομετρα το Outlander.
Σε συνδυασμο και με την αριστη τιμη που μου πηραν το Honda Civic VTi δεν νομιζω να πω τιποτα αλλο σχετικα με τη επιλογη μου.Εξακολουθω να λεω πως αν ηταν πιο ομορφο το Forester και πιο νεανικο θα το παιρνα παρα τους περιορισμενους χωρους και το αυξημενο κοστος ανταλλακτικων-σερβις.Οταν δινεις 30000+ για να παρεις αυτοκινητο σημαινει πως αυτα μπαινουν σε 'δευτερη' μοιρα.
Σου εξηγησα ολο το σκεπτικο της αγορας SUV που ηθελα να κανω.
1)ΚΑτεληξα στα αυτοκινητα που συμφωνα με τις προδιαγραφες τους ειχαν τις περισσοτερες εκτος δρομου δυνατοτητες σε συνδυασμο με αριστα χαρακτηριστικα στην ασφαλτο και
2)Τα ξεψαχνισα μεταξυ τουςΝα παραθεσω καποια στοιχεια ακομη απο το συγκριτικο.
'η υπαρξη κοντων σχεσεων στο Forester μπορει να θεωρηθει ενα επιπλεον πλεονεκτημα σε μια κρισιμη εκτος δρομου στιγμη ή κατα τη ρυμουλκηση.Το μπλοκε πισω διαφορικο,απεναντιας,μπορει απλως να κανει τη διαφορα μεταξυ κινησης και ακινητοποιησης!'
'Η ανεση της αναρτησης του Outlander προσφερει ανωτερη ποιοτητα κυλισης,ενω η συγχρονη σχεδιαση της(γονατα ΜακΦερσον εμπρος,πολλαπλοι συνδεσμοι πισω) αποτελει το εχεγγυο μιας κατα βαση ουδετερης οδικης συμπεριφορας.'
'Ακρως θετικο σημειο και των 2 αυτοκινητων το ABS,συνεισφεροντας στη σιγουρια που εμπνεουν στην κινηση με γοργους ρυθμους σε πατημενο χωματοδρομο'.
'Οπτικα τουλαχιστον το Outlander κερδιζει τις εντυπωσεις στον τομεα της απτης ποιοτητας,καθως τοσο τα υλικα οσο και η συναρμολογηση τους φαινονται αριστα'
'Με οπλο τον ακτυπητο συνδυασμο πλαισιου-αναρτησεων,το Subaru αναρριχαται στην κορυφη της κατηγοριας απο την οποια δυσκολα μπορει
να αποπεμθει.'
'To Outlander αποτελει μια σοβαρη εναλλακτικη λυση για αυτους που θα εκτιμησουν το συνδυασμο εργονομιας,χωρων,ποιοτητας και ανεσης.' -
Ολοκληρωνοντας(οπως λενε και οι πολιτικοι στα παραθυρα καθε μερα-μας επρηξαν)
1.Subaru Forester
2.Mitsubishi Outlander
3.Toyota RAV4Την καταταξη αυτη την στοιχειοθετησα με τα προηγουμενα που ανεφερα.
Περιμενω και τις αποψεις αλλων τεκμηριωμενα.
Ειναι ωραιο να ζαλιζουμε καποιον λεγοντας του παρε αυτο,παρε εκεινο,παρε το αλλο αλλα να του λεμε και γιατι να το κανει.
Με ολα τα προηγουμενα δικαιολογω και την ερωτηση μου 'γιατι να δωσω 3-4000 Ε(με το ESP+) παραπανω για να παρω το X-Trail.'[Δειτε συστημα 4κινησης,ρεπριζ(μεγαλες διαφορες),τιμες] -
Ο χρήστης anemar έγραψε:
Ολοκληρωνοντας(οπως λενε και οι πολιτικοι στα παραθυρα καθε μερα-μας επρηξαν)
1.Subaru Forester
2.Mitsubishi Outlander
3.Toyota RAV4Την καταταξη αυτη την στοιχειοθετησα με τα προηγουμενα που ανεφερα.
Περιμενω και τις αποψεις αλλων τεκμηριωμενα.
Ειναι ωραιο να ζαλιζουμε καποιον λεγοντας του παρε αυτο,παρε εκεινο,παρε το αλλο αλλα να του λεμε και γιατι να το κανει.
Με ολα τα προηγουμενα δικαιολογω και την ερωτηση μου 'γιατι να δωσω 3-4000 Ε(με το ESP+) παραπανω για να παρω το X-Trail.'[Δειτε συστημα 4κινησης,ρεπριζ(μεγαλες διαφορες),τιμες]Σαφώς και είναι η πιο ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη άποψη.!!!!!
-
Ο χρήστης anemar έγραψε:
Συνεχιζω ακαθεκτος.Ψαχνοντας λοιπον για αυτοκινητο και διαβαζοντας το παραπανω τεστ,οντας κολλημενος με τους 4τροχους και δειχνοντας εμπιστοσυνη στα γραφομενα τους (που τα εξηγουν αναλυτικα απο τεχνικης αποψεως και δε λενε 'αυτο ειναι πιο καλο απο το αλλο' κτλ.και τελειωσαν)απερριψα κατευθειαν τα αυτοκινητα με τα 2 διαφορικα και εμεινα να επιλεξω(στα λεφτα που ειχα)αναμεσα σε:(RAV4,Forester,Outlander).Αφού λοιπόν ήταν επιθυμία σου να απορρίψεις όλα τα μοντέλα που έχουν δύο διαφορικά και προχωράς σε θέματα υποκειμενικών απόψεων δεν σημαίνει ότι η επιλογή σου είναι για όλους και η πιο ενδεδειγμένη. Θα ήταν προτιμότερο απλά να παραθέσεις τα στοιχεία και να αφήσεις τον υποψήφιο/ους αγοραστές να κάνουν τις επιλογές τους χωρίς να προκαταβάλονται. Όσον αφορά το ESP+ συμφωνώ απόλυτα με τον φίλο vasdari ότι είναι απαραίτητο και τείνει να καθιερωθεί σαν βασικός εξοπλισμός. Εξάλλου πόσα μοντέλα της κατηγορίας που συζητάμε το έχουν σαν βασικό εξοπλισμό ή σαν option; 1 ή 2 μεταξύ 1.800-2.000 κ.ε. Είναι όμως στοιχείο του βασικού εξοπλισμού σχεδόν σε όλα τα SUV της ανώτερης κλάσης. Άρα να θεωρήσουμε ότι και εκεί το ESP είναι περιττό; Σίγουρα δίνει περαιτέρω δυνατότητες στο SUV που το έχει. Όμως μάλλον για ακόμα μία φορά δείχνει να επιβεβαιώνεται η ρήση 'όσα δεν πιάνει η αλεπού...'
-
Υπήρχε ολίγη προκατάληψη και μερικά σημεία είχαν ελλείψεις ή ήταν λίγο άδικες ή με κάποιες απόψεις δε συμφωνώ αλλά σε γενικές γραμμές χρησιμότατη η ενημέρωση του anemar και προσωπικά τον ευχαριστώ!
Έχω μπερδευτεί με τα 50-50 και 0-100 100-0 των κεντρικών διαφορικών διαφόρων οχημάτων....
Το κεντρικό διαφορικό του Outlander υπάρχει αλλά δεν είναι μπλοκέ με την έννοια επιλογή 100% εμπλοκής που σημαίνει ότι ό,τι πάει εμπρός πάει και πίσω. Αυτό είναι 50-50 έτσι δεν είναι? Αυτό κάνουν και τα Vitara τα Jimny που μάλλον δεν έχουν κεντρικό διαφορικό αφού μόνο ως μπλοκαρισμένη υφίσταται η τετρακίνησή τους? Το 0-100 ή 100-0 μου φαίνεται για πιο κακό αν σημαίνει ότι το 100 πάει εκεί που σπινάρει και το 0 στην καλή μεριά! Είναι έτσι ή όχι και γιατί? Τυχόν συγκρίσεις με άλλα κεντρικά διαφορικά πχ Forester...Απορία: Τα X-trail και Μaverick αν έχουν μόνο 2 διαφορικά πως επιτυγχάνουν την λειτουργία 4Χ4 χωρίς εμπλοκή (περίπου 50-50 που κατεπιλογή διαθέτουν). Ή έχουν τρίτο διαφορικό ή στη λετιουργία 4Χ4 λειτουργούν όπως το CRV και δεν είναι συνεχώς 4Χ4 οπότε το έχουν αποκρύψει (για μένα αυτό λέγεται ότι κοινώς μας δουλεύουν) αφού μέχρι τώρα δεν το είχα καταλάβει και που μάλλον αυτό πρέπει να συμβαίνει ή κάτι βασικό δεν έχω καταλάβει!
Αν όντως έχουν μόνο 2 διαφορικά αναπροσαρμόζω την κατάταξή μου που είχα πιο πριν και το Outlander πάει πριν από αυτά!
-
Ο χρήστης spiros_k έγραψε:
Συνεχιζω ακαθεκτος.Ψαχνοντας λοιπον για αυτοκινητο και διαβαζοντας το παραπανω τεστ,οντας κολλημενος με τους 4τροχους και δειχνοντας εμπιστοσυνη στα γραφομενα τους (που τα εξηγουν αναλυτικα απο τεχνικης αποψεως και δε λενε 'αυτο ειναι πιο καλο απο το αλλο' κτλ.και τελειωσαν)απερριψα κατευθειαν τα αυτοκινητα με τα 2 διαφορικα και εμεινα να επιλεξω(στα λεφτα που ειχα)αναμεσα σε:(RAV4,Forester,Outlander).
Αφού λοιπόν ήταν επιθυμία σου να απορρίψεις όλα τα μοντέλα που έχουν δύο διαφορικά και προχωράς σε θέματα υποκειμενικών απόψεων δεν σημαίνει ότι η επιλογή σου είναι για όλους και η πιο ενδεδειγμένη. Θα ήταν προτιμότερο απλά να παραθέσεις τα στοιχεία και να αφήσεις τον υποψήφιο/ους αγοραστές να κάνουν τις επιλογές τους χωρίς να προκαταβάλονται. Όσον αφορά το ESP+ συμφωνώ απόλυτα με τον φίλο vasdari ότι είναι απαραίτητο και τείνει να καθιερωθεί σαν βασικός εξοπλισμός. Εξάλλου πόσα μοντέλα της κατηγορίας που συζητάμε το έχουν σαν βασικό εξοπλισμό ή σαν option; 1 ή 2 μεταξύ 1.800-2.000 κ.ε. Είναι όμως στοιχείο του βασικού εξοπλισμού σχεδόν σε όλα τα SUV της ανώτερης κλάσης. Άρα να θεωρήσουμε ότι και εκεί το ESP είναι περιττό; Σίγουρα δίνει περαιτέρω δυνατότητες στο SUV που το έχει. Όμως μάλλον για ακόμα μία φορά δείχνει να επιβεβαιώνεται η ρήση 'όσα δεν πιάνει η αλεπού...'
Μαλλον δεν διαβασες καλα αυτα που εγραψα.Να ξεκαθαρισω οτι τα μετεφερα αυτουσια απο τους 4τροχους οποτε ειναι κρισεις ειδικων δημοσιογραφων του χωρου και οχι δικες μου 'αυθαιρετες'.
Αν λοιπον διαβαζες καλα θα εβλεπες οτι το ESP+ στην περιπτωση του X-Trail υποτιθεται οτι παιζει το ρολο του κεντρικου μπλοκε διαφορικου που διαθετουν τα μοντελα Forester,RAV4,Outlander ενω αυτο ΟΧΙ.Και γραφουν, οι ειδικοι παντα,οτι σε ΚΑΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΙΑ περιπτωση δεν μπορει το ηλεκτρονικο ESP να συγκριθει με το μηχανικο μπλοκε διαφορικο και να παιξει τον ιδιο ρολο.Προφανως βαρεθηκες να διαβασεις ολοκληρη τη δημοσιευση.Επισης αναφερουν οτι:Τα μοντελα με πραγματικη τετρακινηση(3 διαφορικα)ειναι σε αλλη κατηγορια.Να μην γραψω αυτα που διαβασα?Σε ενοχλησαν?
Και εγω συμφωνω οτι το ESP ειναι καλο και βοηθαει στον περιορισμο της ολισθησης των τροχων.Αλλα μη συγκρινουμε ανομοια πραγματα.Φυσικα και θα ηθελα να εχω και ESP αλλα πρωτα απο ολα με ενδιαφερει να εχω πραγματικη τετρακινηση.Ως πραγματικη τετρακινηση θεωρειται απο τους ειδικους του χωρου αυτη που αποτελειται απο 3 διαφορικα.Τετοια διαθετουν επαναλαμβανω τα Forester,Outlander,RAV4.Και τα 3 εχουν μπλοκε το μεσαιο ενω οπως εγραψα τα RAV και Forester εχουν και το πισω.Τα χει γραψει και ο φιλος boxer2003 που φαινεται γνωστης.Το ESP+ δεν μπορει εκ θαυματος να το βαφτισουμε ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΜΠΛΟΚΕ ΔΙΑΦΟΡΙΚΟ.
Σε καμια περιπτωση δεν θεωρω την δικη μου επιλογη ως την ενδεδειγμενη για αλλους.Εγραψα οτι ανεφερα το σκεπτικο της επιλογης μου ωστε να βοηθησω μελλοντικους αγοραστες,γιατι θεωρω οτι εψαξα καλα την αγορα.
Και αυτο φαινεται απο το γεγονος οτι θεωρω ως καλυτερο το Forester.Αφου ειναι τι να κανω?Να μην το πω?Να μην πω σε εναν φιλο που ενδιαφερεται για το X-Trail οτι δεν εχει τις ρεπριζ που εχουν τα RAV,Outlander,Forester και εχει διαφορες που φτανουν και τα 5 δευτερολεπτα????Να μην πω για τις εκτος δρομου δυνατοτητες που οι ειδικοι λενε οτι τα αυτοκινητα με 3 διαφορικα ειναι σε αλλη κατηγορια?
Οπως βλεπεις λοιπον η αλεπου δε χρειαζεται να προσπαθησει να φτασει καπου...... -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Υπήρχε ολίγη προκατάληψη και μερικά σημεία είχαν ελλείψεις ή ήταν λίγο άδικες ή με κάποιες απόψεις δε συμφωνώ αλλά σε γενικές γραμμές χρησιμότατη η ενημέρωση του anemar και προσωπικά τον ευχαριστώ!Έχω μπερδευτεί με τα 50-50 και 0-100 100-0 των κεντρικών διαφορικών διαφόρων οχημάτων....
Το κεντρικό διαφορικό του Outlander υπάρχει αλλά δεν είναι μπλοκέ με την έννοια επιλογή 100% εμπλοκής που σημαίνει ότι ό,τι πάει εμπρός πάει και πίσω. Αυτό είναι 50-50 έτσι δεν είναι? Αυτό κάνουν και τα Vitara τα Jimny που μάλλον δεν έχουν κεντρικό διαφορικό αφού μόνο ως μπλοκαρισμένη υφίσταται η τετρακίνησή τους? Το 0-100 ή 100-0 μου φαίνεται για πιο κακό αν σημαίνει ότι το 100 πάει εκεί που σπινάρει και το 0 στην καλή μεριά! Είναι έτσι ή όχι και γιατί? Τυχόν συγκρίσεις με άλλα κεντρικά διαφορικά πχ Forester...Απορία: Τα X-trail και Μaverick αν έχουν μόνο 2 διαφορικά πως επιτυγχάνουν την λειτουργία 4Χ4 χωρίς εμπλοκή (περίπου 50-50 που κατεπιλογή διαθέτουν). Ή έχουν τρίτο διαφορικό ή στη λετιουργία 4Χ4 λειτουργούν όπως το CRV και δεν είναι συνεχώς 4Χ4 οπότε το έχουν αποκρύψει (για μένα αυτό λέγεται ότι κοινώς μας δουλεύουν) αφού μέχρι τώρα δεν το είχα καταλάβει και που μάλλον αυτό πρέπει να συμβαίνει ή κάτι βασικό δεν έχω καταλάβει!
Αν όντως έχουν μόνο 2 διαφορικά αναπροσαρμόζω την κατάταξή μου που είχα πιο πριν και το Outlander πάει πριν από αυτά!
Το κεντρικο διαφορικο του Outlander ειναι μπλοκε.Ο περιορισμος της ολισθησης γινεται με πολυδισκο συνεκτικο συμπλεκτη και θεωρητικα μεταφερεται η ροπη 100-0 και 0-100.Να θυμισω οτι ειναι η τετρακινηση που διαθετει το Lancer EVO VII WRC χωρις το πισω διαφορικο να ειναι μπλοκε.Νομιζω οτι ετσι ειναι και το κεντρικο του Forester(με συνεκτικο συμπλεκτη δηλαδη)
Οσον αφορα την απορια σου.Δυστυχως ειναι ετσι οπως καταλαβες τωρα.Διαθετουν 2 διαφορικα,ειναι κατα βαση προσθιοκινητα και οταν χαθει η προσφυση στους εμπρος τροχους τοτε επεμβαινει αυτοματα η 4κινηση.Συγχρονως διαθετουν ηλεκτρονικη εμπλοκη την οποια 'πασαρουν' ως 3ο μεσαιο μπλοκε διαφορικο....(βλεπε μαρκετινιστικα τρικ που λενε οι 4τροχοι....)
Με την ηλεκτρονικη εμπλοκη μπορουν να κλειδωσουν μεχρι 57-43 αποτι γραφουν οι ΕΙΔΙΚΟΙ στους 4τροχους,στην περιπτωση του X-Trail.Τονιζουν ομως περιγραφοντας 4 συγκεκριμενες δοκιμασιες που υπεβαλαν το X-Trail οτι αυτη η ηλεκτονικη εμπλοκη σε καμια περιπτωση δεν συγκρινεται με την μηχανικη εμπλοκη του διαφορικου και σε καμια περιπτωση δεν προσφερει επιπλεον δυνατοτητες off-road.
Απλως του χαριζει το πλεονεκτημα σε συγκριση με αυτοκινητα τυπου CRV που δεν διαθετουν ουτε ηλεκτρονικη εμπλοκη παρα μονο 2 διαφορικα.
Χωρις την εμπλοκη ειναι σαν το CRV και τα αλλα οχηματα με παρομοιο συστημα.Μονιμη συνεχη τετρακινηση εχουν ΜΟΝΟ αυτα με 3 διαφορικα.
Δυστυχως ή ευτυχως αυτη ειναι η πραγματικοτητα οπως την περιγραφουν οι ειδικοι δημοσιογραφοι.Για το αληθες των γραφομενων μου δεν εχετε παρα να ανατρεξετε στο τευχος το οποιο σας ειπα οτι εχει το συγκριτικο.Δεν εγραψα πραγματα που μου κατεβηκαν απο το μυαλο.Απλως ειδα οτι πολλοι (και εγω)ειχαμε καποια πραγματα μπερδεμενα στο μυαλο μας. -
Στο δια ταυτα:'Σε αυτο το σημειο θα αναρωτηθουμε για μια ακομη φορα το λογο που οι περισσοτεροι κατασκευαστες εμμενουν στη χρηση 2 μονο διαφορικων,εξαντλωντας τη φαια ουσια τους στην ευρεση ηχηρων ονοματων και μαρκετινιστικων τρικ που προσπαθουν να παρουσιασουν τις φθηνοτερες αυτες ηλεκτρονικες λυσεις ως ο,τι πιο συγχρονο,αποτελεσματικο και καλο.Η αληθεια ειναι,βεβαια,πολυ σκληρη.
Τα αυτοκινητα που χρησιμοποιουν την κλασικη,απλη και προπαντων μηχανικη μεθοδο των 3 διαφορικων βρισκονται σε δικη τους κατηγορια.'ΓΡΑΦΟΥΝ οι 4τροχοι.
4)για το ESP+ του X-Trail:'Εν κατακλειδι,θα λεγαμε οτι το ESP+ αποτελει ενα καλο εργαλειο στα χερια του αμηυτου,το οποιο θα αποτρεψει τη βυθιση των τροχων σε αμμο ή λασπη απο τη αλογιστη χρηση του πενταλ γκαζιου,αλλα μεχρι εκει.
Το ESP+ δε θα προσδωσει τιποτε παραπανω στις εκτος δρομου δυνατοτητες του X-Trail ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ περιπτωση ΔΕ θα αντικαταστησει αντιστοιχες διαταξεις διαφορικων περιορισμενης ολισθησης.
Τα ιδια περιπου ισχυουν και για την ασφαλτο,οπου το ESP+ θα βρει περιορισμενο ευρος εφαρμογης,που κατα τη γνωμη μας δεν αρκει για να δικαιολογησει το επιπλεον κοστος αγορας.'ΓΡΑΦΟΥΝ οι 4τροχοι.Οσο για την ενεργητικη ασφαλεια νομιζω οτι ειναι χρησιμο να αντιπαραθεσω τις πιο ενδεικτικες τιμες ρεπριζ για τα αυτοκινητα.Για το Outlander παιρνω τα στοιχεια απο το τευχος 394(7/03)των 4τροχων επισης.
1)Με 3η: Outlander____Forester___RAV4____X-Trail___Maverick
30-50______4.0________ 4.1______4.5______4.3_______ 4.6
50-80______6.2_________5.8______5.9______6.7 _______6.8
80-110_____6.3_________6.3______6.2______6.8________7.42)Με 4η:
40-60______5.9_________6.2______5.8______6.2________6.1
80-110_____9.8_________8.7______9.1______11.0_______11.0
120-140____7.7_________7.7______7.2_______8.3_______9.63)Με 5η:
50-70______7.7_________8.0_______7.5_______8.8______7.9
80-110_____12.7________13.0______13.2______16.0_____14.7
120-140____12.2________10.6______11.0______15.0_____15.9Η διαφορα σε ολες μα ολες τις τιμες εινα φανερη.
Προσεξτε αυτες που δινουν ως πιο συχνες και ενδεικτικες.
80-110 με 5η:Outlander 12.7,Forester 13.0,RAV 13.2 και X-Trail.....16.0!
80-110 με 4η:Forester 8.7,RAV 9.1,Outlander 9.8 kai X-Trail..11.0!
Ισως αυτο για καποιους να λεγεται ενεργητικη ασφαλεια ισως για καποιους αλλους να λεγεται λεπτομερεια....Ας το κρινει ο καθενας οπως νομιζει.
Σε καμια μα καμια περιπτωση δεν καταφερομαι εναντιον του X-Trail.Εχει κορυφαια ποιοτητα,αξιοπιστια,παθητικη ασφαλεια αλλα υστερει κατα τη γνωμη μου αλλα και κατα τη γνωμη των 4τροχων σε εκτος δρομου δυνατοτητες και ενεργητικη ασφαλεια.Παντα εν συγκρισει με τα 3 ¨καθαροαιμα¨SUV.Να μην ξεχναμε παντα και τα 3-4000 Ευρουλακια παραπανω.
Αγορά SUV!