-
Ο χρήστης Queensryche έγραψε:
Οσο για το XTRAIL και την επιλογη λογω χωρων...Ειναι γραφικο το επιχειρημα...Δεν παιρνουμε αυτοκινητα με βαση τη χωρητικοτητα...Υπαρχουν και οι κλουβες και οι 'καροτσες' γιαυτο το λογο...Τωρα για τους χωρους του land cruiser, δεν ξερω τι να πω δηλαδη...Μεσα στο discovery παιζεις μπαλα?
Καταρχήν πιστευω πως μαλλώνετε χωρίς λόγο. Ειναι φανερό πως ο ένας προσπαθεί να πείσει τον άλλο για το τι ειναι σωστό.
Επι του θέματος, οι χώροι ειναι ενα πολύ σοβαρό θέμα για να επιλέξει κανεις αυτοκίνητο, αν μάλιστα έχει παιδιά και πρέπει να κουβαλάει και όλη τους την προίκα. Αν πχ ενα αυτοκίνητο δεν χωράει ούτε τα μισά τι να κάνεις τις επιδόσεις, τις κοντές σχέσεις κλπ. Αλλωστε στα κριτήρια που θέτει ενας υποψήφιος αγοραστής είναι και αυτό, η θέση στην λίστα κριτηρίων του καθενός ειναι που αλλάζει (πχ και σε εμενα επαιξε το κριτήριο χώροι).
Σίγουρα πολλοί δεν ξέρουν τι ακριβως αγοράζουν, όπως ειπώθηκε και σίγουρα πολλοί αγοράζουν SUV ή 4Χ4 για το status. Ολες οι λεπτομέρειες του κάθε αυτοκινήτου δεν το κάνουν κακό ή καλό και σίγουρα δεν υπάρχει το τέλειο που πάει παντού με την ίδια άνεση.
Οσο για την αξία μεταπώλησης ίσως δεν ενδιαφέρει κάποιον που κρατάει το αυτοκίνητο μια ζωή ή εχει τόσα λεφτά που δεν τον ενδιαφέρει πόσα θα πάρει μετά. -
Προς discoman:
Σωστά όλα αυτα περί σύγκρισης με δεκαετία 80, συμφωνώ απόλυτα στον ευστοχο παραλληλισμό με τη φέτα καρπούζι, αλλά να σημειώσω περνάω αρκετούς μήνες το χρόνο στο εξωτερικό, και βλέπω τί θα πει πρόοδος σε τομείς που ειναι ανύπαρκτοι στην ελλάδα..
Να το πω αλλιώς: μπορεί ο ξένος να αγοράζει μισό αγγούρι και φέτα καρπόυζι, αλλά έχει υποδομή στη χώρα του, βιομηχανία, υλική παραγωγή.
Η ελληνική οικονομία βασίζεται στο εξής: αποτελείται από 2 άτομα..Ο ένας εισάγει προιόντα (αυτοκίνητα, κινητά, ρολόγια, παντελόνια, μπαρμπουνια μαδαγασκάρης) και ο άλλος έχει ακίνητα...Ο ένας παιρνει χρήμα από τη πώληση αυτοκινήτου, το οποίο θα το δώσει πίσω για το ενοικιό του...Πολυ χοντροκομμένο αλλα΄αντιπροσωπεύει την οικονομία μας..
Και αυτή η κατάσταση δρα εναντίον της φαντασίας και της περιέργειας...Εξ ου και η επιτυχια της καφετέριας γενικότερα από ανθρώπους που δεν ξέρουν τι γινεται και η βενζίνη μπαίνει σε υγρή μορφή και βγαίνει σε αέρια από ένα αυτοκίνητο...
Συμφωνώ σε όσα άλλα λες περί πολυεθνικών, απλά προσπάθησε να μην κλείνεις τα μάτια στο χάλι μας...Προς Θεού, δε θα γίνουμε ζομπι...Αλλά υπάρχει και η μέση λύση...Και αν σε ενοχλεί ο Καββαθάς και τα 'παπαγαλάκια' (αν λέγονται έτσι όσοι βλέπουν μπροστά τους, μέσα και ε΄ξω από την ελλάδα), τότε στην τελική γιατί διαβάζεις 4Τ που ασχολούνται ακριβώς με την αναπηρία της χώρας σε θέματα τεχνολογικά και γενικότερης κοινωνικής αδιαφορίας και οπισθοδρομικής νοοτροπίας... -
Ας προσπαθούμε να μην βγαίνουμε από το θέμα.....των SUV.
Ας μην προσπαθούμε να πείσουμε τους πάντες για την τελειότητα του μοντέλου που προτιμάμε. Όσο υπάρχουν πολλοί αγοραστές με διαφορετικές ανάγκες κλπ τόσο και οι εταρείες θα φτιάχνουν πολλά διαφορετικά αυτοκίνητα στοχεύοντας σε διαφορετικό κοινό. Αν εμείς θέλουμε να βάζουμε όλα τα SUV σε ένα καζάνι και με μερικά τζιπ μέσα τότε καλά να πάθουμε.... Δεν είναι ίδια ούτε τα αυτοκίνητα ούτε αυτοί που τα αγοράζουν....Περί GV καλό χρυσό για εκτός δρόμου αλλά έχει μόνο 2 διαφορικά, κανένα ελεγχόμενο και υστερεί στο δρόμο και σε χώρους αφού είναι και σχετικά μικρό σε εξωτερικές διαστάσεις.
Το RAV4 είναι μόνο 4,20μέτρα όσο κι ένα Golf δηλαδή οπότε είναι αναμενόμενο να υστερεί σε χώρους από άλλο αυτοκίνητο που είναι γύρω στα 4,50 μέτρα. Πλεονεκτεί όμως στην πόλη λόγω μεγέθους. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πάνε τέρμα πίσω τα καθίσματα για να χωρέσουν οι μετρίως ψηλοί. Σημασία βέβαια έχει να μην είναι απογειωμένα τα καθίσματα γιατί ακόμα κι εγώ μετρίου ύψους αισθάνθηκα σαν Φασούλας και ότι δεν χωράω κλπ. Με ενόχλησε λίγο ότι η πόρτα είναι πιο κοντά στο σώμα μου από όσο θα ήθελα αλλά για το μέγεθός του ο χώρος αποσκευών δεν έχει να ζηλέψει από κανένα άλλο. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
για το μέγεθός του ο χώρος αποσκευών δεν έχει να ζηλέψει από κανένα άλλο.Φυσικα αυτο οφειλεται στην τοποθετηση της ρεζερβας αλλιωσ θα ηταν λιγο σκουρα τα πραγματα
Εχουν γραφτει 16 σελιδες. Μηπως να καναμε μια προσπαθεια να συνοψιζαμε ολα τα σημαντικα τεχνικα θεματα για τα διαφορικα και για τα αλλα μερη που εχουν ιδιαιτερη σημασια για τα SUV και γενικα για την semi off road/off - road κινηση?
Απο'σο ξερω τα ελαστικα παιζουν πολυ μεγαλο ρολο στισ εκτος δρομου δυνατοτητες των τζιποειδων.
Επισης θα μπορουσε καποιος με πειρα να μας γραψει τι πρεπει να προσεχουμε οταν ειμαστε εκτος δρομου? -
Λοιπον παιδια σας ευχαριστω που ανταποκριθηκατε στα ερωτηματα μου!
Η δικη αποψη για το G.vitara 1.6 ειναι οτι ειναι ενα ποιοτικο αυτοκινητο(αν και εχω πατατηρησει καποιους τριγμους απο τα πισω πλαστικα) αλλα και σε τσεροκι που εχω μπει και αυτο ετριζε τελος παντων!Απο κατασκευη παντως ειναι πολυ καλο!Οσο για οδηγικες εντυπωσεις στο ταξιδι παταει καλα και για να πω την αληθεια τα ελαστικα bridgestone dueler (215 75 16)που εχει το δικο μου μου φαινονται καλα!σε στροφες γερνει ευκολα δεν ειναι οπως το ΡΑΒ που εχω οδηγησει σε 5πορτο.Απο οτι εχω ακουσει ομως το 5πορτο GV απο το 3πορτο (δικο μου)ειναι καλυτερο σε αυτο το θεμα λογω μεταξονιου!Σε χωμα τρελο δε το εχω χωσει αλλα σε λασπες και αμμο οπου βουλιαζα οι κοντες με βοηθησαν(δεν ειμαι και εμπειρος βλεπετε ακομη)επισης η πισω κινηση ειναι διασκεδαστικη αλλα η αναρτηση πισω ωρες ωρες μου φαινετε καπως ξερη, ατσαλη ιδιως σε γρυγορη οδηγηση εκτος!Μου τη σπαει το μπες βγες των πισω λογω 3πορτου αλλα μου αρεσουν τα κοντα,αυτο ειναι το τιμημα!Νομιζω παντως οτι στα χερια ενος καλου οδηγου ολα τα αυτοκινητα ειναι καλα,νομιζω δηλαδη οτι το software κανει ολη τη δουλεια,μενει απλα να ανταποκρινεται το οχημα.Τελος θα ηθελα να μου πειτε αν αυτα τα αυτοκινητα (τζιποειδη) εχουν καποιες ιδιαιτεροτητες σε σχεση με τα κοινα αλλα οικογενοιακα,οπως στην ποιοτητα στην αντοχη στο χρονο και σε μηχανικα μεροι π.χ τα σαζμαν ειναι επιρεπει σε 4κινητα λογω περισσοτερων τριβων? -
Ακομα μια ερωτηση, αφου ολοι εξυμνουν τισ κοντες σχεσεις του Forester X και την σπιρταδα του Forester XT δεν μπορει καποιος να αγορασει το Φορεστερ Χ και υστερα να το τουρμπισει? Ποσο θα το κοστισει περιπου? Θα αξιζει τον κοπο?
-
Προς discoman:Σωστά όλα αυτα περί σύγκρισης με δεκαετία 80, συμφωνώ απόλυτα στον ευστοχο παραλληλισμό με τη φέτα καρπούζι, αλλά να σημειώσω περνάω αρκετούς μήνες το χρόνο στο εξωτερικό, και βλέπω τί θα πει πρόοδος σε τομείς που ειναι ανύπαρκτοι στην ελλάδα..
Να το πω αλλιώς: μπορεί ο ξένος να αγοράζει μισό αγγούρι και φέτα καρπόυζι, αλλά έχει υποδομή στη χώρα του, βιομηχανία, υλική παραγωγή.
Η ελληνική οικονομία βασίζεται στο εξής: αποτελείται από 2 άτομα..Ο ένας εισάγει προιόντα (αυτοκίνητα, κινητά, ρολόγια, παντελόνια, μπαρμπουνια μαδαγασκάρης) και ο άλλος έχει ακίνητα...Ο ένας παιρνει χρήμα από τη πώληση αυτοκινήτου, το οποίο θα το δώσει πίσω για το ενοικιό του...Πολυ χοντροκομμένο αλλα΄αντιπροσωπεύει την οικονομία μας..
Και αυτή η κατάσταση δρα εναντίον της φαντασίας και της περιέργειας...Εξ ου και η επιτυχια της καφετέριας γενικότερα από ανθρώπους που δεν ξέρουν τι γινεται και η βενζίνη μπαίνει σε υγρή μορφή και βγαίνει σε αέρια από ένα αυτοκίνητο...
Συμφωνώ σε όσα άλλα λες περί πολυεθνικών, απλά προσπάθησε να μην κλείνεις τα μάτια στο χάλι μας...Προς Θεού, δε θα γίνουμε ζομπι...Αλλά υπάρχει και η μέση λύση...Και αν σε ενοχλεί ο Καββαθάς και τα 'παπαγαλάκια' (αν λέγονται έτσι όσοι βλέπουν μπροστά τους, μέσα και ε΄ξω από την ελλάδα), τότε στην τελική γιατί διαβάζεις 4Τ που ασχολούνται ακριβώς με την αναπηρία της χώρας σε θέματα τεχνολογικά και γενικότερης κοινωνικής αδιαφορίας και οπισθοδρομικής νοοτροπίας...Exω αποθηκευμενους 4 τροχους απο το 70 και οταν χρειαστω μια πληροφορια ερχομαι σε αυτους γιατι εχω εμπιστοσυνη στο περιοδικο και τις μετρησεις του . Καλες οι αποψεις του ΒΟSS αλλα να βλεπουμε και τηνπροοδο .Σημερα μια πελλατισα μου ειπε . Εμεις στα δωδεκανησα μεχρι το 44 που δωθηκαν στην ελλαδα πεινουσαμε και υποφεραμε και ο εγγονος μου πεταει τα αθλητικα του σε ενα μηνα επειδη τα βαρεθηκε. Πρεπει να καταλαβουμε οτι εμεις αυτο που εχουμε ειναι ηλιος θαλλασα και αυτο ειναι βιομηχανια . Εξξαλου οι εταιροι μας εχουν αποφασισει για αυτο πριν πολλα χρονια .Οπως καθε αυτοκινητο ταιριαζει και σε καποιον ετσι και σε μας .Δεν ειναι κακο. Οι οικονομια της χωρας ειναι αυτη την στιγμη μεσα στις καλυτερες και με τους καλυτερους ρυθμους αναπτυξης .Ειμα στε σε καλο δρομο τα τελευταια χρονια και θα παμε και πιο καλα .Τωρα τελευταια λιγο με την ακριβεια και το ευρο πανε να μας κανουν ευρωπαιους [ πειναω ] αλλα δεν θα το καταφερουν τελικα γιατι ο ελληνας ειναι αλλη κλιμακα και οχι αυτη που αναφερεις και και σε αυτο βοηθησε και το περιοδικο .
-
Προς aerandir: Πολύ σωστή η ερώτηση αλλά η απάντηση φανταζομαι οτι εχει να κανει με
- την αντοχή του συστήματος μετάδωσης του Χ σε επιπλέον ίππους (δεν εχει το ιδιο κιβωτιο με το ΧΤ)
- την αντοχή των κοντων σχεσεων σε τουρμπισμενο μοτερ οταν ανεβαινουν τα χλμ και οι σαλ
και κυριοτερα - το γεγονος οτι οι κοντες ειναι για χαμηλες στροφες και αργα περασματα, και εκει υστερουν ολα τα τουρμπο..αρα μηπως χασει τελικα το 'πειραγμενο' συνολο στα εκτος δρομου κομματια σε σχεση με το απλο Χ
Αν και βεβαια τα κοντα του Χ δεν ειναι και τοσο κοντα..40% πιο κοντα ειναι οταν π.χ. το γραντ βιταρα εχει 80% πιο κοντα...
Προς discoman: To μονο σίγουρο ειναι οτι ευτυχως υπάρχουν ανθρωποι που βλεπουν το ποτηρι μισοαδειο και αλλοι μισογεματο...Και λεω ευτυχως, γιατι καλο ειναι να υπενθυμιζει πραγματα ο ενας στον αλλον. Επί του προκειμένου, δε μπορώ να μη σχολιασω οτι κοιτας επιφανειακα και βραχυπροθεμα (απο δω και μπρος δλδ) τα πραγματα και δε βλεπεις πχ τους αλβανους που αφου μας φανε τα σχολεια, σε λιγο θα αρχισουν να μας τρωνε και πιο κυριλε δουλειες, και οχι μονο της οικοδομης. Ο λογος? Η ελλειψη ενδιαφεροντος, το 'ελαμωρετωρα'και ενα σωρο αλλα που κανουμε πως δεν τα βλεπουμε...Δε προχωραω αλλο γιατι θα μας πεταξουν εξω απο το θεμα SUV...
Καταλαβαινω και συμφωνω (!!!) με οσα παραθετεις, απλα σε καλω να βλεπεις και την οψη της γκρίνιας...Δεν αρμοζει στον ελληνα η μοιρολατρεια του 'ειμαστε μονο για τουρισμο και τερμα'..Ασε που και αυτο, ,μετρια το κανουμε, παιρνουμε β κατηγορια τουριστων και συν τοις αλλοις καθε χρονο αδειαζει η χωρα (την οποια παραλληλα κακοποιούν αισθητικα καποιοι συμπατριωτες μας)... -
Ok Aσ ξαναμπουμε στο θεμα >Ερωτηση ? Αν το ΜΤΣΟΥΜΠΙSHI OUTLADER EINAI SUV τοτε το ΜΙΤSΟΥΜΠΙSHI PININ TI EINAI ? ΕΡΩΤΗΣΗ 2 ? ΟΚΙΝΗΤΗΡΑΣ ΤΟΥ ΧΤΡΑΙL MΗΠΩΣ ΕΧΕΙ 19,2 ΚΙΛΑ ΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΟΡΕΣΤΕΡ 18,8?
-
Λοιπον παιδια σας ευχαριστω που ανταποκριθηκατε στα ερωτηματα μου!
Η δικη αποψη για το G.vitara 1.6 ειναι οτι ειναι ενα ποιοτικο αυτοκινητο(αν και εχω πατατηρησει καποιους τριγμους απο τα πισω πλαστικα) αλλα και σε τσεροκι που εχω μπει και αυτο ετριζε τελος παντων!Απο κατασκευη παντως ειναι πολυ καλο!Οσο για οδηγικες εντυπωσεις στο ταξιδι παταει καλα και για να πω την αληθεια τα ελαστικα bridgestone dueler (215 75 16)που εχει το δικο μου μου φαινονται καλα!σε στροφες γερνει ευκολα δεν ειναι οπως το ΡΑΒ που εχω οδηγησει σε 5πορτο.Απο οτι εχω ακουσει ομως το 5πορτο GV απο το 3πορτο (δικο μου)ειναι καλυτερο σε αυτο το θεμα λογω μεταξονιου!Σε χωμα τρελο δε το εχω χωσει αλλα σε λασπες και αμμο οπου βουλιαζα οι κοντες με βοηθησαν(δεν ειμαι και εμπειρος βλεπετε ακομη)επισης η πισω κινηση ειναι διασκεδαστικη αλλα η αναρτηση πισω ωρες ωρες μου φαινετε καπως ξερη, ατσαλη ιδιως σε γρυγορη οδηγηση εκτος!Μου τη σπαει το μπες βγες των πισω λογω 3πορτου αλλα μου αρεσουν τα κοντα,αυτο ειναι το τιμημα!Νομιζω παντως οτι στα χερια ενος καλου οδηγου ολα τα αυτοκινητα ειναι καλα,νομιζω δηλαδη οτι το software κανει ολη τη δουλεια,μενει απλα να ανταποκρινεται το οχημα.Τελος θα ηθελα να μου πειτε αν αυτα τα αυτοκινητα (τζιποειδη) εχουν καποιες ιδιαιτεροτητες σε σχεση με τα κοινα αλλα οικογενοιακα,οπως στην ποιοτητα στην αντοχη στο χρονο και σε μηχανικα μεροι π.χ τα σαζμαν ειναι επιρεπει σε 4κινητα λογω περισσοτερων τριβων? -
Προς aerandir: Πολύ σωστή η ερώτηση αλλά η απάντηση φανταζομαι οτι εχει να κανει με- την αντοχή του συστήματος μετάδωσης του Χ σε επιπλέον ίππους (δεν εχει το ιδιο κιβωτιο με το ΧΤ)
- την αντοχή των κοντων σχεσεων σε τουρμπισμενο μοτερ οταν ανεβαινουν τα χλμ και οι σαλ
και κυριοτερα - το γεγονος οτι οι κοντες ειναι για χαμηλες στροφες και αργα περασματα, και εκει υστερουν ολα τα τουρμπο..αρα μηπως χασει τελικα το 'πειραγμενο' συνολο στα εκτος δρομου κομματια σε σχεση με το απλο Χ
Αν και βεβαια τα κοντα του Χ δεν ειναι και τοσο κοντα..40% πιο κοντα ειναι οταν π.χ. το γραντ βιταρα εχει 80% πιο κοντα...
Δες τι σκέφτομαι :
-
λογικά το turbo 'ξυπνάει' πάνω από ορισμένες στροφές έτσι δεν είναι? Μήπως όμως μέχρι εκείνες τις στροφές μπορούν οι κοντές να δουλέψουν κανονικά? (το λεω αυτο με βαση το σκεπτικο οτι μεχρι να 'ξυπνησει' το turbo το αυτοκινητο θα συμπεριφερεται οπως το απλο forester X) aφού εσύ είπες ότι ούτως η άλλως οι κοντές χρησιμεύουν σε χαμηλές σχέσεις.
-
δε φαντάζομαι κανεις να πηγαίνει με πάνω από 40-50km/η και να έχει ακόμα τις κοντές σχέσεις και όχι τις κανονικές. Όπως επίσης και να χρησιμοποιεί το κοντό κιβώτιο όταν οι στροφές είναι ψιλά.
-
to 3 νομιζω οτι το απαντω με τα προηγουμενα 2.
αν ειμαι καπου λαθος, διορθωστε με
-
Ο χρήστης discoman έγραψε:
Ok Aσ ξαναμπουμε στο θεμα >Ερωτηση ? Αν το ΜΤΣΟΥΜΠΙSHI OUTLADER EINAI SUV τοτε το ΜΙΤSΟΥΜΠΙSHI PININ TI EINAI ? ΕΡΩΤΗΣΗ 2 ? ΟΚΙΝΗΤΗΡΑΣ ΤΟΥ ΧΤΡΑΙL MΗΠΩΣ ΕΧΕΙ 19,2 ΚΙΛΑ ΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΟΡΕΣΤΕΡ 18,8?-
To pinin εχει εξαιρετικο συστημα 4Χ4 με προσανατολισμο για σκληρη εκτος δρομου χρηση και οχι για ειδικες διαδρομες (βλ. φορεστερ). Ο ανασταλτικος παραγοντας ειναι το αυτοφερομενο πλαισιο, το οποιο στα χαρτια ειναι πιο ευπαθες απο ενα ανεξαρτητο (βλ. βιταρα και ολα τα σοβαρα μεγαλα). Αρα το outlander ειναι καθαροαιμο SUV πατημενο χωμα, το φορεστερ εχει θεωρητικα καλυτερη συμπεριφορα τοσο εντος οσο και εκτος δρομου (βλ. 2 LSD εναντι ενος, κοντες στο Χ) απο το outlander ενω το pinin υπερεχει ξεξαθαρα εκτος δρομου. Δεν θα το ελεγα suv παντως, παρα το πλαισιο του...
-
Καταρχην η ρομη μετριεται σε κιλαΕΠΙμετρο και οχι σκετα κιλα. Κατα δευτερον η διαφορα που αναφερεις ειναι λαθος κατα τους 4Τ..19,6 kgm εχει το XTRAIL...Εστω και ετσι,η διαφορα ειναι αστεια (και αμφιβαλλω αν θα την επιβεβαιωνει ενα δυναμομετρο..ευκολα μπορει να βγει το αντιθετο αποτελεσμα) και επιπλεον το σουμπαρου παραδοσιακα ως μποξερ δινει το μαξιμουν πιο χαμηλα (3600 αντι για 4000)...Επισης πρεπει να συκγρινει κανεις και κλιμακωση κιβωτιου και προφανως να τα οδηγησει γιατι τετοια διαφορα στα χαρτια, φαινεται πολυ-πολυ δυσκολα στην πραξη καθως παιζουν (χρηση, σχεση στο κιβωτιο, κλιμακωση)Το φορεστερ παντως δινει εντυπωση 8βαλβιδου σε λειτουργια και τροπο αποδοσης...Μετα τις 4500 κανει θορυβο....Το μοτερ του φορεστερ υπερεχει εκτος ασφαλτου λογω τραβηγματος πιο χαμηλα...Υποψιαζομαι οτι το ιδιο συμβαινει και στις ρεπριζ...Εχε υποψη σου οτι το ιδιο μοτερ με το φορεστερ φοραει και το λεγκασυ, μονο που εχει 138 ιππους και 19,1 ροπη..Ομως εμφανως η χαρτογραφηση στο φορεστερ ειναι πιο καταλληλη για το τυπο του αυτοκινητου καθοτι θελουμε ροπη χαμηλα, ενω οι διαφορες 1-1.5kgm ειναι αμελητεες...
Προς Aerandir:
Eιναι πολυ δυσκολο να ελεγξει κανεις το πως θα κραταει ενα μοτερ 'πριν' το τουρμπο...Επιπλεον, οι κοντες του Χ δεν ειναι και τοσο κοντες οπως εγραψα, και ευκολα περνανε τα 80-90 χλμ.... -
-
Συμφωνώ για το Pinin, είναι πιο off road από τα άλλα SUV αλλά και πιο on road από Vitara κλπ. Για μένα είναι ο χρυσός συνδύασμός και το μόνο που του λείπει είναι χώροι λόγω διαστάσεων. Υπάρχουν περιπτώσεις που το λιγότερο προηγμένο Vitara να πλεονεκτεί εκτός δρόμου λόγω παραδοσιακής ανάρτησης....
Η ροπή εκτός από μέγιστη τιμή έχει και κατανομή στην καμπύλη που είναι δύσκολο να εξετάσουμε-συγκρίνουμε. Επίσης όπως αναφέρθηκε παίζουν ρόλο οι σχέσεις υποπολλαπλασιασμού (κιβώτια, διαφορικά, ρόδες) που καθορίζουν τί ροπή φτάνει στο δρόμο και τρίτο και ίσως και σπουδαιότερο, σημαντικό ρόλο στο τί μπορεί να κάνει η ροπή είναι και το βάρος του αυτοκινήτου.
Τα σύγχρονα turbo είναι καλά στις χαμηλές στροφές εμφανίζοντας τη μέγιστη ροπή σε πολύ χαμηλές στροφές (πολύ περισσότερη ροπή σε στροφές χαμηλότερες των ατμοσφαιρικών). Ίσως στη Subaru έχοντας την μεγάλη ροπή του turbo από χαμηλές στροφές να έκριναν ότι δεν χρειάζονται οι κοντές για παραπέρα αύξηση της ροπής προσθέτοντας και το βάρος του επιπλέον κιβωτίου.... Αν πχ το turbo έχει στις ίδιες πχ 2000 στροφές 45% παραπάνω ροπή από το ατμοσφαιρικό στέλνει την ίδια ροπή στις ρόδες και δεν υστερεί! Βέβαια το κοντό βοηθάει το συμπλέκτη σε πολύ αργά ξεκινήματα σε ανηφόρα ή με βάρκα κλπ.
-
Την διαφορα μεταξυ καθαροαιμων 4χ4 και SUV την κανουν ουσιαστηκα 3 πραγματα.
1)αναρτηση(εμπρος και πισω)
2)μεταδοση (δυνατοτητα υποπ/σμου των σχεσεων,μπλοκε.κ.α)
3)υψος οχηματος απο το εδαφος
Ολες οι υπολειπες διαφορες εχουν δευτε/σα σημασια.
Το pinin καλο αλλα αφηνει ερωτηματικα η διαταξη της εμπρος αναρτησης που μοιαζει με οχημα δρομου(τα διπλα ψαλιδια θα ηταν καλυτερη λυση).
Οσο για το αν το αυτοφερομενο ή τυπου σκαλας σασι στα 4χ4 ειναι καλυτερη επιλογη την απαντηση την εδωσαν οι ρωσοι στην δεκαετια του 70΄οταν κατασκευσαν το NIVA με ενισχυμενο αυτ/μενο σασι(νομιζω την αντοχη του στην σκληρη χρηση την εχει αποδηξει)πρακτικα δεν υπαρχει διαφορα,οπως και η χρηση πισω ελατηριων αντι των κλασικων φυλλων σουστας, οι αλλοι κατασκευαστες αυτα τα ανακαλυψαν προσφατα...!!! -
Ο χρήστης discoman έγραψε:
Για station υπερυψωμενο(Forester) επειδη εχει δυο LSD ειναι ασυμφορη αγορα και τι θα πουλησεις μετα ,Τα μεταχειρισμενα 2 3 ετων πουλιουνται 15000 το πολυ και ποιος θα το παρει πολυ λιγοι ζητουν μεταχειρισμενο φορεστερ .το ΧΤΡΑΙΛ TO RUV EINAI ΣΑΦΩΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ KAI META THN AΓΟΡΑ [Θα σου ημουν ευγνωμων αν με πληροφορουσες για το που μπορω να βρω Forester 2 ετων με 15000 το πολυ....
Ας σοβαρευτουμε ρε παιδια.Το θεμα 'αγορα SUV'ανοιξε για να βοηθηθουν οι υποψηφιοι αγοραστες SUV(συνεχως αυξανονται)στην αγορα τους.Φανταζεστε ο καθενας μας να ηταν υπερμαχος της επιλογης του με απολυτα κριτηρια και παρωπιδες?Μπαχαλο θα γινοταν.
-
μπορει καποιος να μου δωσει τιμες ρεμπριζ για να καταλαβω τι θα γινεται σε προσπερασματα στην εθνικη για τα πιο κατω αυτοκινητα;
cherokee 3,7
RAV-4
forester x
forester xt
maverick 2,3
maverick 3,0 -
....κάτσε μια στιγμή στο τσεπάκι μου το έχω....
Δύσκολα μας βάζεις... τουλάχιστον πες για τι ακριβώς ενδιαφέρεσαι... πχ 70-110, 100-140 ή πόσο. Βοηθάει να είναι νούμερο που το συνηθίζουν στα τεστ... Αλλιώς δε βγάζεις άκρη. Πιο βοηθητικό ίσως, και πιο πιθανό να το μάθεις εδώ θα είναι εντυπώσεις ανθρώπων που έχουν οδηγήσει περισσότερα από ένα.... -
Ο χρήστης alexism έγραψε:
μπορει καποιος να μου δωσει τιμες ρεμπριζ για να καταλαβω τι θα γινεται σε προσπερασματα στην εθνικη για τα πιο κατω αυτοκινητα;cherokee 3,7
RAV-4
forester x
forester xt
maverick 2,3
maverick 3,0Φίλε μου, σε διαβεβαιώ οτι όταν με το καλό αγοράσεις 4κίνητο, όποιο από τα παραπάνω και να πάρεις, άν πραγματικά το παίρνεις για τις δυνατότητές του έξω από τη εθνική, θα αλλάξεις και δεν θα σε απασχολούν καθόλου οι επιταχύνσεις, οι ρεπρίζ και άλλα τέτοια ποταπά, αλλά θα ψάχνεσαι για αναρτήσεις και ψηλώματα, Μ/Τ λάστιχα, λάσπες, εκδρομές στο πουθενά κλπ κλπ. Σε διαβεβαιώ πως σε μένα και την οικογένειά μου ένα ανάλογο αυτοκίνητο (PININ 2.0 GDI), μας άλλαξε τη ζωή.......
Σημ. Πρίν από αυτό είχα πάντα γρήγορα αυτοκίνητα, χαμηλωμένα με 'μπλοκαδούρες' κλπ (το τελευταίο ALFA 2.0 TS) και όμως τα ξεπέρασα. -
Να'μαι ξανά εδώ. Είδα και το 'νέο' Maverick 2.3. Τιμές 'με το κλειδί' 33.422 για το Leather και 32122 για το Sport.
++1000 € για ηλιοροφή.Τέρμα το κουμπάκι on/off για την τετρακίνηση. Λιγο και το τονίζω ΛΙΓΟ καλυτερο εσωτερικό και ένα θεωρητικά τουλάχιστον καλύτερο μοτέρ. Δεν υπάρχουν μπλοκέ,ούτε κεντρικό διαφορικό ούτε κοντές.
Θα το σύγκρινα λοιπόν με το X-Trail μονο που το δεύτερο έχει κουμπάκι για on/off χ4 και επιπλέον είναι πολύ μα πολύ καλύτερο στο εσωτερικό και στους χώρους και ποιότητα κατασκευής.Συνηθίζω πριν αγοράσω ένα αυτοκίνητο να τσεκάρω πόσο 'τακτοποιημένη' είναι η μηχανή. Δηλαδή εαν κρέμονται καλώδια, εαν έχει παντού κολλητικές ταινίες που ξεκολάνε, γυμνά καλώδια κτλ. Και εδώ υπερτερεί ο Γιαπωνέζος (και ο Γερμανός φυσικά).
Μάλλον η Ford θέλει άλλη μια έκδοση για να έρθει στα ίσα με τον ανταγωνισμό.
-
Ο χρήστης alexism έγραψε:
μπορει καποιος να μου δωσει τιμες ρεμπριζ για να καταλαβω τι θα γινεται σε προσπερασματα στην εθνικη για τα πιο κατω αυτοκινητα;cherokee 3,7
RAV-4
forester x
forester xt
maverick 2,3
maverick 3,0Honda CR-V & Toyota RAV-4
Η αίσθησή μου βέβαια απο το Forester X ήταν ότι πηγαινε καλύτερα απο το RAV αλλά αυτό είναι θέμα στησίματος και εκεί η Subaru είναι ΠΡΩΤΗ.Αλλιώς φυσικά το Forester XT
Αγορά SUV!