-
Αφού μπαίνεις σέ πίστα,γιατί δέν δοκιμάζεις νά τό 'δέσεις' μέ μπάρες;
Τό δικό μου(φτωχό πλήν τίμιο)καντετάκι εικοσαετίας,δέν κάνει ούτε 'τσίκ'!!! -
Ο χρήστης gsyro έγραψε:
Συμφωνοι Vasilios, απλά μην ξεχνάς ότι ανέφερα σασσί starlet.
Τα σύγχρονα πλαίσια είναι εώς και 400% πιο άκαμπτα και δε καταλαβαίνουνε και πολλά ακόμα και σε συνθήκες πίστας.
Όμως ένα πιο παλιό αυτοκίνητο (και πόσο μάλλον γιαπωνέζικο πάλιό...) καταπονείται από συνεχείς στρεβλώσεις τόσο σε στρίψιμο όσο και σε φρενάρισμα (και φυσικά σε επιτάχυνση αν έχει τόση δύναμη!) ειδικά σε συνθήκες πίστας.Αν μιλάς για το παλιό, πισωκίνητο Starlet, τότε μπορεί να γίνει πολύ ενδιαφέρον και διασκεδαστικό αυτοκίνητο 'πίστας'. Και για χώμα, επίσης!
-
Όχι παιδιά, για το ep91 μιλάω, το δέσιμο με μπάρες είναι η μόνη λύση αλλά έλα που η μαμά πριν 5 χρόνια το πήρε 5d ...
Δε λέω ο σκοπός αγιάζει τα μέσα αλλά η γνώμη μου για αυτό το αμάξι είναι μία, τον αράπη και αν τον πλένεις...
οπότε υπομονή μέχρι να έρθει κανά σωστό τετράτροχο και τις ξέρω τις λύσεις -
Ο χρήστης gsyro έγραψε:
Όχι παιδιά, για το ep91 μιλάω, το δέσιμο με μπάρες είναι η μόνη λύση αλλά έλα που η μαμά πριν 5 χρόνια το πήρε 5d ...
Δε λέω ο σκοπός αγιάζει τα μέσα αλλά η γνώμη μου για αυτό το αμάξι είναι μία, τον αράπη και αν τον πλένεις...
οπότε υπομονή μέχρι να έρθει κανά σωστό τετράτροχο και τις ξέρω τις λύσειςΈχω οδηγήσει κατά κόρον δύο τέτοια αυτοκίνητα, ένα του θείου μου και ένα της εταιρείας.
Μιλάμε για ένα αυτοκίνητο που προσδιορίζει την ιδέα της 'τιμιότητας'. Κλασσικό γιαπωνέζικο. Δε σπάει, δε χαλάει, δε στρίβει! Το εταιρικό αυτοκίνητο έχει 300.000 χιλιόμετρα και ακόμα δεν έχει αλλάξει συμπλέκτη!
Για κόλπα όμως δεν κάνει, η μόνη του σοβαρή συμμετοχή στην υπόθεσή μας, θα ήταν να κουβαλάει τα λάστιχα των άλλων! (και να είναι το μόνο πιθανώς που θα μείνει ζωντανό στο τέλος )
Τώρα αν έχεις κουράγιο και λεφτά να το φτιάξεις (π.χ. τροπέτο από Starlet turbo, κλπ), τότε όλα καλά!
-
Μία άλλη λύση (αρκετά ακραία όμως) είναι να το ράψεις. Η ακαμψία θα αυξηθεί πάρα πολύ!
Έχω και εγώ εμπειρία από παλιό ιαπωνικό. Ήταν όμως πιο εξεζητημένο μοντέλο. Γνωρίζει κανείς σαν το Mazda 616 Capella;
Ήταν το παλιό του πατέρα μου. Πρόκειται για την 4θυρη έκδοση του Mazda RX-2 των 120-130 ίππων (για το 1976 μιλάμε...) αλλά με παλινδρομικό κινητήρα 1600cc. Μερικές φωτογραφίες του αυτοκινήτου μπορείτε να βρείτε στη σελίδα που έχω φτιάξει:http://clubs.pathfinder.gr/Sideways/205668?album=70079
Το δικό μας βέβαια δεν είχε τη δύναμη του RX-2. Αυτό όμως που θέλω να σημειώσω είναι ότι το πήρα στα χέρια μου με 300000km και το αυτοκίνητο είχε άριστη ακαμψία (άφηνε καλύτερη εντύπωση από το Almera του '96).
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι 'καθείς όπου ετάχθει'...
Ήξεραν και οι Ιάπωνες να φτιάχνουν άκαμπτα πλαίσια. Απλά στα (χωρίς παρεξήγηση...) 'κοινά' μοντέλα δεν υπήρχε η ανάγκη για κάτι τέτοιο, ειδικά αν λάβουμε υπόψη μας και το κράτημα που μπορούσαν να προσφέρουν τα λάστιχα της εποχής (οι 15άρες ήταν εξωτική διάσταση...)Αν κάποιος από εσάς (παλιός...) έχει το τεύχος του '72 που παρουσιάζει το RX-2 Capella, θα ήμουν υπόχρεως αν μπορούσε σε ένα σύντομο μήνυμα να επιβεβαιώσει τις πολύ καλές εντυπώσεις μου για την ισορροπία αυτού του αυτοκινήτου στο όριο.
Θα ήθελα πολύ να μπω με αυτό το αυτοκίνητο στα Μέγαρα (το αυτοκίνητο δεν έχει καμία εμφανισιακή μετατροπή.Είναι όμοιο με το πράσινο 4θυρο μίας από τις φωτογραφίες του link.) αλλά έχει αποσυρθεί καιρό από την κυκλοφορία και η επανένταξή του θα είναι δύσκολή...
-
Ο χρήστης Vasilios έγραψε:
Τώρα αν έχεις κουράγιο και λεφτά να το φτιάξεις (π.χ. τροπέτο από Starlet turbo, κλπ), τότε όλα καλά!Τι ακριβώς εννοείς λέγοντας 'τροπέτο'; Όλο το σύστημα του turbo;
Σόρρυ, είμαι λίγο άσχετος με την ορολογία... -
Ο χρήστης sanidas έγραψε:
Τι ακριβώς εννοείς λέγοντας 'τροπέτο'; Όλο το σύστημα του turbo;
Σόρρυ, είμαι λίγο άσχετος με την ορολογία...Κινητήρα/μετάδοση, προφανώς, αλλά θα χρειαστούν και φρένα. Συνήθως τροπέτο ονομάζεται ένα 'κομμάτι' (π.χ. όλο το μπροστινό μέρος) από τρακαρισμένο.
-
Ώπα παιδιά ξεφύγαμε.
Δεν θέλω και δεν ενδιαφέρομαι να ρίξω λεφτά στο στάρλετ. Είναι πεταμένα λεφτά ούτως ή άλλως. Το να κάνεις turbo 130+ ps ένα αυτοκίνητο μπροστοκίνητο που είναι πιο φαρδύ (5mm) πίσω, μπροστά έχει λιγότερο απο 0.5 μοίρες caster ενω η camber είναι σχεδόν 0 !!! το θεωρώ εγκληματικό. πρέπει να κάνεις ολόκληρη μετατροπή σε wide track με έκκεντρα top-mounts κτλ... αλλά και πάλι σε περιορίζει ο άκαμπτος πίσω και μετά έχεις στήσιμο έτοιμο να σου πάρει το κεφάλι στο παραμικρό λάθος.
Το θέμα είναι η πίστα. Σημειώνω παρόμοια φαινόμενα με το σασσί του στάρλετ έχουνε παρατηρηθεί (σε μικρότερη κλίμακα) σε πολιτικό 106 rallye 1.3 με gpN bilstein και 250 lb ελατήρια. βέβαια απο θέμα δεσίματος έχει μόνο μπάρα ψαλιδιών.
Το ράψιμο είναι η πιο σωστή λύση πριν τις μπάρες αλλά μετά το παντρεύεσαι γιατί άντε να το πάς σε φανοποιό να δει αν έχει τρακάρει. θα του πέσουνε τα μαλλιά.ΥΓ. Και όντως το αυτοκίνητο είναι μόνο για να κουβαλάει λάστιχα
απλά αυτό έχω οπότε με αυτό τρέχω. -
Ο χρήστης gsyro έγραψε:
Σημειώνω παρόμοια φαινόμενα με το σασσί του στάρλετ έχουνε παρατηρηθεί (σε μικρότερη κλίμακα) σε πολιτικό 106 rallye 1.3 με gpN bilstein και 250 lb ελατήρια. βέβαια απο θέμα δεσίματος έχει μόνο μπάρα ψαλιδιών.Υπάρχει ένας μύθος ότι το σασσί των 106 είναι καλό από άποψης στρεπτικής ακαμψίας. Αυτό δεν ισχύει ούτε καν για το 16V. Οποιαδήποτε δε σύγκριση με σημερινά σουπερμίνι είναι εκτός πραγματικότητας.
-
Ο χρήστης sanidas έγραψε:
Τώρα αν έχεις κουράγιο και λεφτά να το φτιάξεις (π.χ. τροπέτο από Starlet turbo, κλπ), τότε όλα καλά!
Τι ακριβώς εννοείς λέγοντας 'τροπέτο'; Όλο το σύστημα του turbo;
Σόρρυ, είμαι λίγο άσχετος με την ορολογία...Αυτό πού εμείς λέμε 'μούρη'.
-
Τόν Μάρτιο υπάρχουν διαθέσιμες οι ημερομηνίες 13-14 καί 6-7 πού είναι οι εκλογές όμως.
Αν υπάρχει κάποιος γιά τίς 13-14 εγώ είμαι μέσα.
Περιμένω συμετοχές!!! -
Επίσεις στίς 25 Μαρτίου κατά πάσα πιθανότητα θά είμαστε στήν πίστα τών Σερρών,μαζί μέ τό T.R.F. καί τό 'όπλο' τους!!!
-
Ο χρήστης Vasilios έγραψε:
Σημειώνω παρόμοια φαινόμενα με το σασσί του στάρλετ έχουνε παρατηρηθεί (σε μικρότερη κλίμακα) σε πολιτικό 106 rallye 1.3 με gpN bilstein και 250 lb ελατήρια. βέβαια απο θέμα δεσίματος έχει μόνο μπάρα ψαλιδιών.
Υπάρχει ένας μύθος ότι το σασσί των 106 είναι καλό από άποψης στρεπτικής ακαμψίας. Αυτό δεν ισχύει ούτε καν για το 16V. Οποιαδήποτε δε σύγκριση με σημερινά σουπερμίνι είναι εκτός πραγματικότητας.
Αν και ισως να μην θεωρηθω ο πιο αντικειμενικος ανθρωπος για να απαντησω σ'αυτο, θα προσπαθησω να ειμαι (και πιστευω οτι θα ειμαι), οσο γινεται...
Οντως, τα περιοδικα εγραφαν παντου και παντα για το τρομερο ακαμπτο πλαισιο των 106. Κατι τετοιο δεν ισχυει στο βαθμο που το ελεγαν, και μαλλον τα θεϊκα σχολια οφειλονταν περισσοτερο στην πολυ καλη γεωμετρια. Η περιπτωση του 16v του οποιου ειμαι κατοχος, δεν διαφερει σχεδον καθολου απο τις αλλες περιπτωσεις των γρηγορων 106 (το λεω επειδη τα διαχωρησε ο φιλος Vasilios). Μιλαμε για το ιδιο πλαισιο σχεδον.
Συγκριτικά ομως με τα αλλα πλαισια της εποχης, αυτο του 106 ηταν απο τα καλυτερα, ειδικα σε καποια σημεια. Στα σουπερ μινι αυτο που θεωρω οτι ειχε πολυ καλο πλαισιο εκεινη την περιοδο ηταν το Polo (π.χ. 16v), το οποιο ομως ηταν και αρκετα μεταγενεστερο απο το 106, και αρκετα βαρυτερο (με οτι αυτο συνεπαγεται στις ελευθεριες που εχουν οι μηχανικοι). Και φυσικα, δεν ειχε να επιτελεσει ποτε το δυσκολο εργο της περισσειας δυναμης και ροπης του κινητηρα.
Τα σημερινα σουπερμινι ζυγιζουν κι αυτα κατα πολυ παραπανω απο τα 106. Ετσι, εχουν την φυσικη ικανοτητα να ειναι πιο ακαμπτα σε καποιες περιπτωσεις (π.χ. fiesta). Ομως.. οταν λεμε supermini τι εννοουμε? Μιλαμε για το μεγεθος μονο ή και για την συγκεκριμενη κατηγορια των γρηγορων μικρων..? Γιατι αν κανουμε λογο για επιδοσεις και τη δυσκολια του εργου που εχει να επιτελεσει το καθε πλαισιο, τοτε σε πολυ λιγες περιπτωσεις μπορει να γινει συγκριση κατα την αποψη μου.
Το 106 μπορει να μην διεθετε το ΠΙΟ ΑΚΑΜΠΤΟ πλαισιο της κατηγοριας, παντως ειναι αρκετα στιβαρο ωστε να μπορει ακομα και σε εργοστασιακη μορφη να ανταπεξελθει σε χρηση πιστας, και ειδικα σε συγκριση με αντιστοιχα μοντελα (κανενα θνητο αυτοκινητο δε θα βγει 'ατσαλακωτο' απο πολυωρη δοκιμασια υπο αυτες τις συνθηκες).
Δε θα ηθελα τα παραπανω να εκληφθουν σαν αποψη ενος λατρη του 106 που θελει να το υπερασπιστει. Νομιζω οτι αυτη ειναι η πραγματικοτητα, με τα αρνητικα της και τα θετικά της.
Τελος, με συγχωρειτε για την παρενθεση στο θεμα του topic.
-
Hunter, τί έγινε ? Τελείωσε το κυνήγι κι είπαμε να κυνηγήσουμε χρόνους τώρα ? - υπολόγισε και μένα μέσα για 13-14 Μαρτίου (ή όποια άλλη ημερομηνία αποφασιστεί), θα χαρώ να τα ξαναπούμε.
(Μάνος, άσπρο 106R -> θαυμάζω ακόμη τις φωτογραφίες σου που μου έστειλες, περιμένω να βρεθούμε ν' ανταποδώσω...) -
Αντε βρέ Μάνο.Πού χάθηκες βρέ;
Λοιπών πάμε στίς 13-14,καί καπάκι καί στίς 25 πού θά ανέβουν οι γνωστοί καί μή εξερεταίοι 'ταρίφες'(T.R.F.)μέ τό καινούριο όπλο τούς.
Τί λές; -
Γι'αυτά που είπε ο Νικόλας πιο πάνω:
Καταρχάς να σε βλέπουμε συχνότερα! Ωραία η παρέμβαση και χρήσιμη, καθώς το Rallye είναι η επιλογή πολλών για αυτοκίνητο θα μπαίνει τακτικά και στην πίστα.
Από μεριάς μου νομίζω έγινε κατανοητό τοις πάσει ότι δεν προσπάθησα να μειώσω την αξία του Rallye, ενός αυτοκινήτου που συμπαθώ εξάλλου πάρα πολύ.
Το σασί του 106 πάντως είναι αρκετά παλιό, ας μη μας διαφεύγει αυτό. Το γεγονός δε της μειωμένης ακαμψίας δεν εμπόδισε και στο παρελθόν άλλα αυτοκίνητα να είναι κορυφαία και στο δρόμο και στις πίστες.
Δηλαδή το point είναι, μην μασάτε με την ακαμψία, που σε πολλές περιπτώσεις έχει στόχο την ασφάλεια και όχι την οδική συμπεριφορά (εξ'ού και το βάρος, σωστός ο Νίκος πάλι). Θα πρέπει να συντρέχουν και άλλοι (πολλοί!) παράγοντες για να είναι πετυχημένο το αυτοκίνητο και όταν ο δρόμος στρίβει.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
[...] πού θά ανέβουν οι γνωστοί καί μή εξερεταίοι 'ταρίφες' (T.R.F.) μέ τό καινούριο όπλο τούς.Αυτό τώρα εμπεριέχει κάποια ειρωνεία για τους χρόνους που προβλέπεται να γράψουμε;;;;
Ου να χαθείς ρε! και σε είχα και σε εκτίμηση μετά τα καλοκαιρινά σλογκανάκια!
-
Μα τόν Τουτάτη!!!
Είναι...αυτός!!!!
Ηλία,άν μέ τό αγωνιστικό σας,δέν γράψετε κάτω από 1:20:00,δέν περνάτε στό qualification!!!Υ.Γ. Μάνο,θά ανέβουμε τήν Κυριακή,έτσι;
Υ.Γ.2 Αντε καί κανένας ακόμα παιδιά!!!(Στάθη ακούς;;; )
-
Προσοχή, ακολουθεί thead hijack.
Επειδή σας βλέπω κεφάτους για events θα σας πω τον πόνο μου. Ψάχνω Σαλονικιό που να έχει τουτού και να έχει όρεξη να πάμε να... γράψουμε το Θερμαϊκού Λέω να είμαι το βράδυ Σαλόνικα για να πάμε αύριο το πρωί με την ησυχία μας να δούμε τις διαδρομές και το μεσημέρι να γυρίσουμε.
Για να μη χαλάω και το θέμα της πίστας ας συνενοηθούμε με pm.
-
Hunter, είμαι μέσα για 13-14
Θα μιλήσουμε γύρω στις 11-12 για περαιτέρω συννενόηση
Λάστιχα θα έχεις αυτή τη φορά ή πάλι ως επιβάτης θα την δεις ? :lol:
Πάμε Πίστα(Νο.3)