-
Φανταστείτε να μην είχε ένα Ibiza, αλλά καμία Porsche
'Τυχερός' με το Ibiza
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Κοίτα ότι έτρεχε, αν βάλεις 10 άτομα άνω τον 50 να με δουν ενώ πηγαίνω με 80-90 χλμ θα σου πουν ότι πάω μαμαιώντας, λόγω τις εξάτμισης, κανείς δνε πάει να δικαιολογήση τον οδηγό του Ίμπιζα, αλλά ξέρεις όταν οι αυτόπτες μάρτυρες βλέπουν Ίμπιζα να κάνει λγο βαβούρα, να αλλάζει και κανα 2 λωρίδες και να το οδηγεί 24 χρονος, δεν θέλει και πολύ να αρχίσουν τα δικά τους! Θες δε θες υπάρχει κοινωνικός ρατσισμός στο θέμα!Τα στερεότυπα είναι κακό πράγμα καθώς μέσα από γενικεύσεις πάντα κάποιοι αδικούνται, αλλά στην περίπτωση μας υπάρχει μια απολύτως δικαιολογημένη αγανάκτηση εναντίων αυτών που οδηγούν αυτοκίνητα με εξατμίσεις που έχουν φτιαχτεί επίτηδες ώστε να κάνουν θόρυβο πολύ πάνω από τα επιτρεπτά όρια σύμφωνα με τον νόμο (και τα νεύρα των πολιτών).
Δεν αντιλέγω ότι σίγουρα υπάρχουν αρκετοί που για τους δικούς τους (απαράδεκτους κατά την γνώμη μου) λόγους έχουν επιλέξει να τοποθετήσουν εξάτμιση που κάνει θόρυβο, χωρίς να οδηγούν επιθετικά. Τέτοιοι οδηγοί είναι απλή ενόχληση, κατακριτέα, φυσικά, αλλά ασφαλώς δεν μπορούμε να τους χαρακτηρίσουμε ως επικίνδυνους.
Παρόλα αυτά, είναι αναμφισβήτητο γεγονός, ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ατόμων που επιλέγουν να ενοχλούν με την εξάτμιση τους είναι άτομα που οδηγούν επιθετικά, συνήθως με πολλές αναίτιες αλλαγές λωρίδας στον δρόμο, ιδιαίτερα μέσα σε πυκνή κίνηση. Το προφίλ αναγνωρίζεται σχετικά εύκολα καθώς υπάρχει έντονος μιμητισμός στην κατηγορία:
Άρρεν μέχρι 35 ετών το πολύ (αν και υπάρχουν αρκετοί μεγαλύτεροι που παλιμπαιδίζουν), αυτοκίνητο χαμηλωμένο, συνήθως κάποιο φθηνό hatchback, φιμέ τζάμια, μπουρί που κάνει θόρυβο ακόμα και στο ρελαντί, οργανάκια στο ταμπλό, τάπα βενζίνης αεροπορικού τύπου, αναμμένα φώτα ομίχλης στην Αθήνα την νύχτα (ενίοτε με σβηστά τα φώτα πορείας). Σε πιο προχωρημένες καταστάσεις, έχουμε body kit, αυτοκόλλητα χορηγών / too fast too furious / street racing is not a crime, subwoofer που ξυπνάει πεθαμένους, , σιδερώστρες, πιτσιλιστίρια νέον, αγωνιστικά bucket, roll bar κλπ.
Όποτε πετυχαίνω τέτοια περίπτωση στον δρόμο, υποθέτω ότι ο οδηγός θα κάνει μ@λ@κία, και σπάνια πέφτω έξω. Ορισμένες φορές εκπλήσσομαι ευχάριστα, αλλά τις περισσότερες φορές, true to their name, τέτοιοι οδηγοί απλώς αποδεικνύουν γιατί υπάρχει προκατάληψη εναντίων τους. Δεν είναι ότι πάντα τρέχουν με μεγάλη ταχύτητα σε έρημους δρόμους. Το κύριο πρόβλημα είναι ότι αδυνατούν να αποδεχτούν το ότι ένας δρόμος έχει πολύ κίνηση και συνεπώς πρέπει να οδηγούν πιο αργά από ότι θα ήθελαν. Είναι τα άτομα που στην πυκνή ροή της Συγγρού θα επιχειρήσουν να κινηθούν με 110 όταν όλοι οι άλλοι σε όλες τις λωρίδες κινούνται με 70. Είναι τα άτομα που, ενώ η Ποσειδώνος έχει σταθερή ροή με 60, θα προσπαθήσουν με συνεχείς σφήνες να πάνε με 90. Είναι αυτοί που το μεσημέρι στο ποτάμι θα κάνουν ταρζανιές για να κερδίσουν λίγα μέτρα όταν όλοι πάνε καρότσι με 45. Είναι αυτοί που θεωρούν ότι η απόσταση των 10 μέτρων που έχεις αφήσει από τον μπροστινό σου οδηγώντας με 120 χλμ στον αυτοκινητόδρομο είναι αρκετή για να χωθούν και να κερδίσουν μια θέση στον ήλιο. Είναι αυτοί που, αρκετά συχνά δυστυχώς, βρίσκονται σκαρφαλωμένοι σε κάποιο κράσπεδο, ή πάνω σε κάποια άτυχη κοπέλα που απλώς περίμενε το λεωφορείο…
-
Αληθεια εχεις δει πολλες φορες να κυνηγανε αυτους του τυπους που κανουνε τις σφηνες κλπ και να τους κοβουνε κληση(εις)???
Οχι αντι γι αυτο ψαχνουμε το ευκολο σημειο να στησουμε το χωνι να τσιμπησουμε καμια 10ρια κλησεις για ταχυτητα...
Μακαρι να τσιμπουσανε ολους αυτους τους εξυπνους που κανουνε σφηνες και τις περισσοτερες φορες ειναι υπαιτιοι για ατυχηματα...
Αλλα εκει προυποθετει κυνηγι, περιορισμενο αριθμο κλησεων κλπ.....
Κοινως ειναι μπελας και το οργανο δεν θα μπει στην διαδικασια να ασχοληθει..Το προβλημα δεν ειναι το ποσο τρεχεις αλλα το ΠΩΣ τρεχεις...
Αν κανεις σφηνες το πρωι με 60 στην Κηφησιας εισαι πολυ πιο επικυνδινος απο το να τρεχεις 2 το βραδυ με 110 στο Φαρο... -
Και η κοπέλα εξέπνευσε, άρα τρεις οι νεκροι!!!!
Πέραν του ορίου των 500Κ πληρώνει ο οδηγός από τσέπη του.... Μια στο εκατομμύριο το αμάξι να μην ήταν στο ονομά του και να μην ήταν πληρωμένο το επασφάλιστρο νέου οδηγού (αν ήταν όντως σε τέτοια ηλικία που έπρεπε να έχει επαασφάλιστρο). θα μείνει ξεκρέμαστος στην ασφαλιστική!!!!!Στην Ελλάδα βέβαια για ψάξτε να δείτε τι αποζημιώσεις έχουν πάρει/ αν έχουν πάρει από τα κάτωθι τροχαία!!!!
Νταλίκα Vs Κτελ σε Τέμπη και Αγ. Κωνσταντίνο
ΚΤΕΛ Θεσ/νίκης στη γέφυρα έξω άπό τα Μάλγαρα
ΠΑΟΚτζηδες στα Τέμπη -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Μια στο εκατομμύριο το αμάξι να μην ήταν στο ονομά του και να μην ήταν πληρωμένο το επασφάλιστρο νέου οδηγού (αν ήταν όντως σε τέτοια ηλικία που έπρεπε να έχει επαασφάλιστρο). θα μείνει ξεκρέμαστος στην ασφαλιστική!!!!!Κάπου πήρε τ'άυτί μου οτι ήταν 25 οπότε αν όντως ήταν τόσο και είχε και δίπλωμα για πάνω από έναν χρόνο δεν θεωρείται νέος οδηγός. Αλλά και να ήταν νέος οδηγός και να μην είχε πληρωθεί το επασφάλιστρο αρκεί εντος 10 ημερών από την ημερομηνία του ατυχήματος να καταβάλει στην εταιρία του το διπλάσιο από το επασφάλιστρο νέου οδηγού που δεν είχε καταβάλει όσο καιρό ήταν ασφαλισμένος στην ίδια εταιρία και οι 3οι θα πρέπει να αποζημιωθούν κανονικά από τον Ασφαλιστή.
-
Λοιπόν, για να ξεκαθαρίσουμε κάτι... Η Συγγρού είναι από τους ελάχιστους δρόμους στην Αθήνα που μπορεί να τελικιάσει οτιδήποτε, από πατίνι, μέχρι διαστημικό λεωφορείο. Και ο λόγος είναι η κατηφόρα, που είναι αρκετά μεγαλύτερη απ' ότι φαίνεται. Ξεκινώντας από την Πάντειο, ας πούμε, ανετα μέχρι την Αμφιθέας θα μπορούσε το Ιμπιζάκι να φτάσει και να ξεπεράσει τα 150 κατά πολύ μάλιστα, κάτω βέβαια από ΚΣ. Μιλάμε για 2-3 χιλιόμετρα κατηφόρας.
Από την άλλη είναι σίγουρο ότι υπάρχει η προκατάληψη του στυλ 'είναι μικρός, με σπορτιφ χάτσμπακ, εξάτμιση και πάει με +10 από την ροή=τρέχει ιλιγγιωδώς', πράγμα που έζησα και εγώ όταν είχα τρακάρει με μεθυσμένο τον περασμένο Νοέμβρη (υπάρχει αντίστοιχο thread). Λίγο πριν είχα περάσει μια θείτσα με μια Μερσεντες, που πήγαινε με 40. Εγώ με 60-70. Όταν σταμάτησε να χαζέψει το συμβάν, της ζήτησα να καταθέσει, αν χρειαστεί, σαν μάρτυρας, ότι ο άλλος παραβίασε στοπ. 'όχι αγόρι μου, δεν θα καταθέσω, επειδή έτρεχες' ήταν η απάντησή της.
Τα συμπεράσματα δικά σας...
-
Taurus τραγικο αυτο με τη θειτσα...
Οσο και να μη συμπαθω τα 'φτιαγμενα' και να κραζω το θορυβο, οταν ενα παιδακι με ενα ραλλι, (χωρις να τρεχει) χτυπησε εναν ηλιθιο πεζο που βουτηξε μπροστα του χωρις λογο και αιτια, προφανως και πηρα το μερος του!(του ραλλουχου)
Δηλαδη ημαρτον, επειδη ο αλλος ειναι καγκουρας πχ, να παει φυλακη... Ωραια λογικη η θειτσα!
-
Ο χρήστης karabouzouklis έγραψε:
Δηλαδη ημαρτον, επειδη ο αλλος ειναι **καγκουρας **πχ, να παει φυλακη... Ωραια λογικη η θειτσα!
Tώρα να παρεξηγηθώ..?
-
To π.χ. Γιαυτο το εβαλα μετα
Παντως ο 'δικος μου' με το ραλλι ηταν ψιλο-καγκουρας! Στο αμαξι δηλαδη, το παιδακι μια χαρα ηταν ντυμενος και το ολο στυλ.. Με εβαλε σε σκεψεις μηπως δεν ηταν δικο του!
-
Πόσο θα πληρώσουν αυτοί με τις μελαμίνες στα Τέμπη που σκοτώσανε τόσα παιδάκια ξέρει κανείς?
Εγώ πάλι πιστεύω ότι η ασφαλιστική θα καλύψη μέχρι τις 500.000, τι πάει να πει συνηπευθυνότητα, γι'αυτό την ακριβοπληρώνω την ασφαλιστική αν γίνει το κακό και φταίω να πληρώσει, αν δεν φταίω τι να την κάνω? Αφού πληρώνει ο άλλος! Δεν το πιάνω, για όταν φταίω δεν με καλύπτει?
-
Εγώ πάλι πιστεύω ότι η ασφαλιστική θα καλύψη μέχρι τις 500.000,
τι πάει να πει συνηπευθυνότητα, γι'αυτό την ακριβοπληρώνω την
ασφαλιστική αν γίνει το κακό και φταίω να πληρώσει, αν δεν φταίω
τι να την κάνω? Αφού πληρώνει ο άλλος! Δεν το πιάνω, για όταν
φταίω δεν με καλύπτει?Για τα όρια κάλυψης αστικής ευθύνης
Τα όρια έχουν αναπροσαρμοστεί τρείς φορές από τότε που έχω δίπλωμα (1986) και ποιός
ξέρει πόσες πρίν. Ο λόγος που αναπροσαρμόστηκαν ήταν - εκτός από σύγκλιση με την
κοινότητα - το ότι δεν κάλυπταν ούτε το ένα δέκατο από τις οφειλές.Τώρα που έφτασαν στο 'αστρονομικό' ποσό των 500.000 πάλι ίσα φτάνουν για πρόκληση
μόνιμης ανικανότητας. Ανάλογα με το παράπτωμα, σε καλύπτουν ή όχι. Συνήθως αν
προξενήσεις τετραπληγία σε ένα άτομο δεν φτάνουν γιατί το εν' λόγω άτομο χρειάζεται
24ωρη φροντίδα ολόκληρη την υπόλοιπη ζωή του.Συνυπευθυνότητα
Μπορεί να καταλογιστεί συνυπευθυνότητα σε πολλές περιπτώσεις, όπως
- αν οδηγούσες μεθυσμένος/μαστουρωμένος
- αν είχες περάσει το όριο ταχύτητας (ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΟ ΑΥΤΟ)
- αν τα λάστιχά σου ήταν εμφανώς τελειωμένα
- αν δεν είχες περάσει ΚΤΕΟ το αυτοκίνητο (ανεξαρτήτως αν είχες περάσει συνεργείο), SOS!
- αν είχες πειράξει το αυτοκίνητο (νίτρο, αδήλωτη μηχανή = κάηκες)
- αν δεν είχες πληρώσει το επασφάλιστρο νέου οδηγού
- αν οδηγούσες αποδεδειγμένα συνεχόμενα πάνω από κάποιες ώρες χωρίς ξεκούραση (!)
Συνυπευθυνότητα καταλογίζεται και στον παθόντα (!!!). Δηλαδή αν τρακάρουμε και
φταίω εγώ αλλά εσύ σπάσεις το κεφάλι σου επειδή ΔΕΝ ΦΟΡΟΥΣΕΣ ΖΩΝΗ, δύσκολα θα
πάρεις όλα τα χρήματα που θα αναλογούσαν (πάλι προσέξτε το αυτό).Παράδειγμα 1
Στον τύπο που παρέσυρε τον αγρότη στην Ε.Ο στην Λάρισσα (θάνατος, προσέξτε ο αγρότης
περασε ΠΕΖΟΣ την Ε.Ο) εκδικάστηκαν πρωτοδίκως 200.000 μείον 100.000 γιατί ο τύπος
πέρασε την Ε.Ο πεζός. Εδώ υπήρξε συνυπευθυνότητα του παθόντα.Παράδειγμα 2
Το 1993, γυρνώντας ΠΕΖΟΙ από πάρτυ, ένας @#*&^@# στρατιωτικός πιωμένος ανέβηκε στο
πεζοδρόμιο, χτύπησε μια κοπέλλα που είχαμε μαζί. Αφαιρέθηκαν σπλήνα, νεφρός και
ποιός ξέρει τί άλλο που δεν έμαθα. Ο τύπος ακόμα πληρώνει (16 χρόνια μετά).Πάλι δεν θέλω να γίνω κυνικός αλλά αν είναι να τρέχετε σώνει και καλά,
κάντε το καλύτερα στην Ε.Ο και όχι στην πόλη, γιατί αν εμπλακεί πεζός είναι
δύσκολα τα πράγματα. Φυσικά η πιθανότητα να σκοτωθείτε στην Ε.Ο μεγαλώνει
αλλά αυτό είναι κάτι που ζυγιάζεις έτσι κι αλλιώς. -
Καλά όλα αυτά που λές αλλά
Όταν είσαι μεθυσμένος καλά κάνουν και δεν σε καλύπτουν -τι φταίω εγώ που με τράκαρες να μην πληρωθώ βέβαια δεν ξέρω! - αν ισχύουν αυτά που λές παραπάνω για όρια ταχύτητας κλπ, γιατί δεν στα δίνουν γραπτός όταν ασφαλίζεσαι, και τέλος μου λες σου βγάζουν συνηπευθυνότητα όταν τρέχεις ας πούμε και σκοτώσεις άνθρωπο, ή μάλλον ας το πάμε αλλού κατεβαίνω με 130 τη μεσογείων και πάω και διπλώνομαι σε κολόνα και την ρίχνω κιόλας, δεν θα με καλύψουν 100 %? Ας θεωρήσουμε ότι έχω και μικτή! Την ευθύνη την έχω 100%
Δεν μπορώ να καταλάβω τι ενοείς συνυπευθηνότητα, όταν φταίω 100%
-
Καλά όλα αυτά που λές αλλάΌταν είσαι μεθυσμένος καλά κάνουν και δεν σε καλύπτουν -τι φταίω εγώ που με τράκαρες να μην πληρωθώ βέβαια δεν ξέρω! - αν ισχύουν αυτά που λές παραπάνω για όρια ταχύτητας κλπ, γιατί δεν στα δίνουν γραπτός όταν ασφαλίζεσαι, και τέλος μου λες σου βγάζουν συνηπευθυνότητα όταν τρέχεις ας πούμε και σκοτώσεις άνθρωπο, ή μάλλον ας το πάμε αλλού κατεβαίνω με 130 τη μεσογείων και πάω και διπλώνομαι σε κολόνα και την ρίχνω κιόλας, δεν θα με καλύψουν 100 %? Ας θεωρήσουμε ότι έχω και μικτή! Την ευθύνη την έχω 100%
Δεν μπορώ να καταλάβω τι ενοείς συνυπευθηνότητα, όταν φταίω 100%
Σε περίπτωση που ασφαλισμένος της προκαλέσει ατύχημα με δική του υπαιτιότητα, η ασφαλιστική πληρώνει κανονικά τη ζημιά που έχει προκληθεί σε τρίτους, απλά μετά στρέφεται εναντίον του ασφαλισμένου της.
-
ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΠΡΗΞΑΤΕ...
ΘΑ ΣΑΣ ΤΑ ΜΕΤΑΦΡΑΣΩ ΣΕ ΑΠΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΗΔΗ...1.Ανοίξτε το συμβόλαιό σας (ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ) που σας το δίνουν ΜΟΝΟ ΤΗΝ
ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ2. Πάτε στο κεφάλαιο 'ΟΡΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΑΠΟ
ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ' - Είναι κοινό & υποχρεωτικό (Ν.2496/97)3. Δείτε το άρθρο 5
Μιλά για το ανώτατο όριο (100000 και 500000) και ότι αν δικαστικά καταλογιστεί
μεγαλύτερο ποσό, η ασφαλιστική το διεκδικεί ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ.4. Δείτε το άρθρο 7
Στην παρ.1 λέει ότι ΑΝ ΑΛΛΑΞΕΙΣ κάτι στο όχημά σου που προκαλεί μεταβολή
στον υπολογισμό των ασφαλίστρων (βελτίωση, nitro κλπ) πρέπει να το
γνωστόποιήσεις στην ασφαλιστική
Στην παρ.5 λέει ότι αν δεν το κάνεις και προκληθεί ατύχημα (το λέει σεμνά
'ασφαλιστική περίπτωση') ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΣΑ μειώνονται ανάλογα με το επασφάλιστρο
που θα σου επεβαλόταν3. Δείτε το άρθρο 9: ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ
Περιληπτικά λέει ότι δεν σε καλύπτει (αστικές ευθύνες) όταν-
Παρ.1 - Κάνεις κάτι επιτηδες (εδώ καταλογίζεται ο δόλος ΑΝ ΕΤΡΕΧΕΣ ΠΟΛΥ).
-
Παρ.2,3,4,5 - Κάνεις κάτι σε εορταστική παρέλαση (!), σε πόλεμο, ή μέσα σε
διαδήλωση, απεργία, περίπτωση ραδιενέργειας, τυφώνα, σεισμού, ηφαιστίου
και το σημαντικότερο χώρου φυλασσόμενης στάθμευσης !!!! -
Παρ.7 - Αν είσαι κάτω από 23 ή έχεις λιγότερο από ΕΤΟΣ δίπλωμα χωρίς
να έχεις πληρώσει επασφάλιστρα 60% - ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΝ 1ο ΧΡΟΝΟ ΑΚΟΜΗ
ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ 'μικρά' ΕΠΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ, αυτά καλύπτουν μόνο τις
ζημιές σου απο συνυπευθυνότητα, όχι αστική ευθύνη -
Παρ.8 - Αν είσαι πιωμένος/μαστουρωμένος (προφανές)
και το σημαντικότερο
- Παρ.17 - ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΣΗΜΙΕΣ ΟΤΑΝ ΚΙΝΕΙΣΤΕ ΕΠΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟΥ Η ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥ.
Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις
Βάση του Ν.489/76 η ασφαλιστική έχει διαίωμα αναγωγής κατά του οδηγού του
αυτοκινήτου και του λήπτη της ασφάλισης - ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΕ ΚΑΙ ΛΙΓΑΚΙ
-
-
Η υπερβολικη ταχυτητα θεωρειται δόλος;
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Η υπερβολικη ταχυτητα θεωρειται δόλος;Θα ανοίξω νέο thread να μεταφέρουμε την συζήτηση, δεν έχει νόημα
εδώ να μουτζουρώνουμε το post.Κάποιος νομικός ας μπεί στο αντίστοιχο thread να διορθώσει:
Ιδού: http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.p ... 867#709867 -
Αυστηρότερα μέτρα για την οδική ασφάλεια ανακοίνωσε η Κομισιόν
Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ συντήρηση των οδικών δικτύων, οι αποτελεσματικότεροι καθρέφτες στα βαρέα οχήματα και ο εξοπλισμός όλων των νέων αυτοκινήτων με φώτα ημέρας είναι μερικές από τις προτάσεις που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με στόχο την αύξηση της οδικής ασφάλειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Σύμφωνα με τον αρμόδιο Επίτροπο, Ζακ Μπαρό, με τις κατάλληλες υποδομές σώζονται 600 ζωές το χρόνο από τροχαία ατυχήματα.
Σημειώνεται ότι τα μέτρα που προτείνει η Επιτροπή, αφού υιοθετηθούν από τα 25 κράτη μέλη και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, θα είναι δεσμευτικά για όλα τα κράτη μέλη και θα πρέπει να τα εφαρμόσουν στα μεγάλα οδικά τους δίκτυα. Σε ό,τι αφορά στα δευτερεύοντα οδικά δίκτυα, τα κράτη μέλη θα αποφασίσουν αν θα τα εφαρμόσουν ή όχι
Από το 2001, χρονιά κατά την οποία σημειώθηκαν 50.400 θάνατοι από οδικά δυστυχήματα, η οδική ασφάλεια στην ΕΕ βελτιώνεται σταδιακά. -
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Αυστηρότερα μέτρα για την οδική ασφάλεια ανακοίνωσε η ΚομισιόνΗ ΚΑΛΥΤΕΡΗ συντήρηση των οδικών δικτύων, οι αποτελεσματικότεροι καθρέφτες στα βαρέα οχήματα και ο εξοπλισμός όλων των νέων αυτοκινήτων με φώτα ημέρας είναι μερικές από τις προτάσεις που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή....
Εννοεί να μένουν τα φώτα μονίμως αναμμένα; Λίγο υπερβολικό δεν είναι αυτό εδώ με τόσο ήλιο;
Πάντως με υποψία συννεφιάς τα ανάβω, αλλά όχι και μεσημέρι χωρίς σύννεφο σε ακτίνα 150 km. -
στην ιταλια που μενω,τα φωτα στην ε8νικη ειναι υποχρεωτικα χρονια τωρα..αλλα...οποτε ειμαι στην autostrada βλεπω συνεχεια και εργα συντηρησης στο δρομο..ας υπο8εσουμε οτι γινεται κατι τετοιο και στην ελλαδα και εγω ειμαι ε8νικη χωρις φωτα και μου κοβουν προστιμο για αυτο το λογο..προφανως δεν 8α εχω το δικαιωμα να μην το πληρωσω απαιτωντας πρωτα απο το κρατος μου να ακολου8ησει πρωτο αυτο τις εντολες της εε φτιαχνοντας τους δρομους,σωστα?
-
Φυσικα και εχεις το δικαιωμα.
Επισης θα προσθεσεις στο δικαστηριο οτι εισαι οδηγαρα και εχεις αμαξαρα και αρα οι νομοι δεν πρεπει να ισχυουν για εσενα,και παραλληλα θα τους πεις να πανε να πιασουνε αυτους που πουλανε ναρκωτικα στα σχολεία αντι να ασχολουνται με εσενα.
ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ