-
Επειδη ακριβώς αυτό έτυχε να το συζητήσουμε πολύ πρόσφατα σε ένα άλλο θέμα , κάνω επικόλυση αυτό που είχα γράψει εκεί...
Απο το θέμα Grand Cherokee 5.7
Ο χρήστης jimmcom έγραψε:
Εδω που τα περισσότερα νέα άτομα έχουν ώς πρώτο αυτοκίνητο συνήθος κάτι με μεγάλη δύναμη, γιατί δεν έχουμε τόσα ατυχήματα;
Προσωπικά πιστεύω οτι είναι καθαρά θέμα ατόμου και παιδείας. Και εδώ οι νέοι τρέχουν, αλλά δεν είναι σύνηθες φαινόμενο όπως στην Ελλάδα. Προσωπικά πιστεύω οτι αν η ισχύς στα αυτοκίνητα δεν ήταν κάτι ασυνήθιστο, δεν θα γινόταν κατάχρηση.
Φιλικά,
ΔημήτρηςΓιατί Δημήτριε εκεί έχετε αυστηρότατη αστυνόμευση...φταίει και η παιδεία αλλά εδώ η τροχαία...
Σωστο αυτο που λεει ο elteo αλλα εκει Δημητρη εχετε και παρα πολλες πιστες μη το ξεχναμε αυτο.Χωματινες,οβαλ,ασφαλτινες τα παντα και σε ποσοτητες,συν οτι εχετε και καλυτερους δρομους.Ο παραδεισος του μηχανοκινητου ειναι η Αμερικη το πει και θα το ξαναπω.
Signomi gia ta greeklish.
Pragmati exoume megaliterh astinomeush kai iparxoun kai pistes. Omws apo tin allh toulaxiston edw den exw akousei atoma na 8ewroune autokinita megalis isxios ws epikindina. Proswpika 8elw na pisteuw oti ola 3ekinoun apo tin odigiki paidia. Exw tin ais8isi oti o mesos neos pou 8a tre3ei den exei skopo na paei se pista. Oso la8os kai na einai auto fisika.
Nomizw oti isws na exei na kanei me tin elipsi isxieos. I isxis sta autokinita, oi megaloi kivismoi , einai kati mi sini8ismeno ekei, ara kai pigi po8ou gia pollous.
Ena analogo paradigma pou mou erxetai sto mialo, isws omws kai oxi petiximeno. Edw uparxei i apagoreush potou se ilikies katw twn 21. OTan ftasei kapios se auth tin ilikia 8ewrei to poto kati to apagoreumeno, ara kai 'cool' na tou kanei kataxrisi. Pisteuw 8a gnorizete ti ginetai edw otan kapios ginei 21
O mesos Ellinas odigos episis exw tin ais8isi oti einai poli neurikos stin odigisi. Genika oi mesogiakoi odigoi. Nomizw oti den einai tixaio oti ta perissotera automata kivotia pouliountai stin voria Europh kai oxi sti Notia. To automato kivotio sini8os sinepagetai pio hremh odigisi.
Pisteuete oti an ta autokinita ekei apoktousan ola mazika mia au3isi isxios + 50 hp , 8a ipirxan perissotera atixima?
Sigoura me perissoterh astinomia kai kaliterous dromous 8a ipirxan ligotera atiximata, alla den einai paidia kai to na mporei o odigos na ektimisei oti o dromos einai asximis poiotitas ara den prepei na tre3ei?
Kai pros 8eou den prospa8w na pisw oti edw exoume kaliterous odigous. O ka8e odigos mporei na einai kalos i kakos. Apla kata tin tapini mou apopsh nomizw oti edw den exoume tin tash na apodi3oume oti eimaste Schumacher sto timoni (mia tash pou distixos iparxei se arketa atoma ekei ) kai auto o8ei tous neous se ligotera atiximata.
Filika me sevasmo,
Dimitris
Aπο το θεμα Ενεργητική/Παθητική ασφάλεια:
Ένα άλλο πρόβλημα που δυστηχώς παρατηρείται σε αυτοκίνητα με καλή ενεργητική ασφάλεια είναι οτι οι οδηγοί τους ωθούνται σε ακρότητες με αποτέλεσμα να έχουμε ατυχήματα με γρήγορα και καλά αυτοκίνητα.
Τι γνώμη θα είχατε για συστήματα που δεν θα επέτρεπαν την εκίνηση του αυτοκινήτου άν ο οδηγός είχε πολλές απλήρωτες κλήσεις για επικύνδηνη οδήγηση (όχι για παράνομο παρκάρισμα); (αυτό θα μπορούσε να γίνει με αυτόματο έλεγχο του οδηγού όταν μπαίνει στο αυτοκίνητο). Ένας τέτοιος οδηγός είναι άτομο υψηλού κινδήνου συνήθως. Ή αν δεν αρέσει ο έλεγχος κάθε οδηγού, τότε σε περίπτωση που ένας οδηγός έχει ήδη αρκετές κλήσεις , να γίνεται ενημέρωση στο computer του αυτοκινήτου του ωστε να μην ξεκινάει.
Συστήματα που θα έλεγχαν τον οδηγό κατα την οδήγηση ώστε σε περίπτωση που τον παίρνει ο ύπνος να μπορούν με ηχητικό σήμα να τον ξυπνήσουν;
Άν μπορούσαμε με παρόμοιους τρόπους να αυξήσουμε την ενεργητική ασφάλεια των αυτοκινήτων και γνωρίζαμε σίγουρα οτι θα μειωθούν τα ατυχήματα, αλλά για να επιτευχτεί αυτό θα έπρεπε να γίνεται έλεγχος οδηγού κάθε φορά , πόσοι θα συνηγορούσαν υπέρ μίας τέτοιας μεθόδου; (λαμβάνω υπόψη το γεγονός οτι αυτό κατα πολλούς στερεί την προσωπική ελευθερία)
Φιλικά,
Δημήτρης
Sto 2o μου ποστ άν και ίσως ακούγονται απλοικά κάποια ερωτήματά μου ,όποιος ενδιαφέρεται άς απαντήσει. θα ήταν καλό να δούμε πόσο θα συμβιβαζόμασταν με την ιδεα του περιορισμού της προσωπικής ελευθερίας άν ξέραμε οτι αυτό θα σώσει σίγουρα ζωές.
Φιλικά,
Δημήτρης -
Φίλε Δημήτρη, τα συστήματα ελέγχου του οδηγού που προτείνεις (και είναι εφικτά) δείχνουν το Μεγάλο Αδελφό σε όλο του το μεγαλείο. Αυτό που νομίζω ότι θα οδηγούσε σε δραματική μείωση των τροχαίων ατυχημάτων είναι η εκπαίδευση των οδηγών, σε συνδυασμό με αυστηρό έλεγχο βασικών κανόνων ασφαλείας. Προσωπικά θα δεχόμουν συστήματα στο αυτοκίνητό μου που να μην το αφήνουν να ξεκινήσει αν δεν είμαι δεμένος, η αν έχω πιει. Επίσης, συστήματα που πχ να κατεβάζουν τον κόφτη στις 2500 ( ) στροφές σε περίπτωση συνεχών αλλαγών λωρίδας με μεγάλη ταχύτητα, αυτό που προτείνεις για τον οδηγό που έχει υπνηλία κλπ. Αλλά βλέπουμε ότι όλα τα μέτρα που παίρνονται μέχρι σήμερα είναι είτε εισπρακτικά, είτε οδηγούν σε απόλυτο έλεγχο του πότε, που, πως και γιατί πας.
Και, τελικά, για τα υπερβολικά ατυχήματα στην Ελλάδα πιστεύω ότι δεν φταίει η έλλειψη οδηγικής παιδείας, αλλά το έλλειμμα Παιδείας.
Τα έχουμε ξαναπεί, αλλά, σε κάποια θέματα, πιστεύω ότι η επανάληψη δεν βλάπτει, αντιθέτως... -
Καλα, ειδα απο συνφορουμιστα το site http://www.wreckedexotics.com
και κολλησα ασχημα. Τι κανουν οι ανθρωποι???
Οδηγουν αμαξια πολλων εκατομμυριων και ιππων και κρατανε και το δρεπανι μαζι. Ουτε τα λεφτα, ουτε και τη ζωη τους σεβονται. Μερικες φωτο ειναι σοκαριστικες, αλλα ακομα πιο σοκαριστικες ειναι οι περιγραφες για τα ατυχηματα, που αρκετες φορες περιεχουν νεκρους (μου εχει κολλησει στο μυαλο η φωτο μιας 911 στην Γουατεμαλα που πηγε και την εριξε με τα χιλια σε τοιχο ο ιδιοκτητης και τελικα πεθανε ο καημενος ο σωματοφυλακας του που ηταν συνοδηγος και εκανε τη δουλεια του). -
Το βασικό πρόβλημα που υπάρχει κατά τη γνώμη μου είναι το γεγονός πως: Οι Έλληνες οδηγοί ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ, ΠΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ να οδηγούν σωστά.
-
ΦΟΒΕΡΟΣ φίλε luck.
ΕΓΡΑΨΕΣ....
Οι νεοέλληνες οδηγοί είναι ΚΑΡΑ-άσχετοι, και όχι μόνο τίποτα γριές αλλά και πολλοί 'μάγκες' πιτσιρικάδες και ακόμα περισσότεροι ψευτο-προσεχτικοί , ΚΑΡΑ-αργοί μεσήλικες οδηγοί!
Άλλοι παράγοντες είναι ο αποπνικτικός αραμπάς που λέγεται 'Ι.Χ. νεοέλληνα χρήστη'....δλδ το συνεχές κάπνισμα, όπως και η συνεχής κουβέντα στο κινητό είναι επιπλέον παράγοντες που δε πρέπει να ξεχνάμε...η κάκιστη νοοτροπία αυτής της αγένειας και του οδικού τσαμπουκά πάρα πολύ επίσης...
Να επιτέλους και κάποιος που δεν έχει παρωπίδες...
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
... νεαρός έφυγε από το δρόμο μόνος του και πέρασε με τούμπες ολόκληρο χωράφι, αφήνοντας ένα μωρό και τη δεύτερη γυναίκα του έγκυο στους γονείς του ( ; ).Επειδή είχα κατέβει για διήμερο κάτω είδα τον τόπο του ατυχήματος! Θέλει μεγάλη προσοχή στην οδήγηση!!!
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Ανοίγω αυτό το topic για να συζητήσουμε και να προβληματιστούμε ίσως για τα τροχαία ατυχήματα στην Ελλάδα.Η ενημέρωση μας για τα τροχαία είναι μόνο από την τηλεόραση, χωρίς να υπάρχει φορέας που να μελετά τα ατυχήματα και να εκδίδει στατιστικά και έρευνες.
Ενδεικτικά αναφέρω ότι το Σαββατοκύριακο είχαμε πέντε νεκρούς σε σιδηροδρομικές διαβάσεις ενώ την πέμπτη είχαμε δύο νεκρούς σε μετωπική ΙΧ με βυτιοφόρο μετά από προσπάθεια προσπέρασης του ΙΧ σε άλλο φορτηγό την ώρα που επικρατούσε ομίχλη
Μα φυσικά υπάρχει φορέας και δεν είναι άλλος από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία http://www.statistics.gr
-
ΛΟΙΠΟΝ......
Για το 2004
Νο 1 Νομός (αν έχεις τύχη διάβαινε) Φθιώτιδα (Τα ξέρετε.. πέταλο ... βάλτε και το ατύχημα στους Ολυμπιακούς Αγώνες....)Νο 2 Νομός Χαλκιδικής (δεν το ήξερα δεν το φανταζόμουν, οι ειδικοί κρούον τον κώδωνα ότι έρχεται πολύνεκρο...)
Νο 3 Νομός Βοιωιτίας (και εδώ προβληματισμός γιατί λέει... υπάρχουν μπαριέρες, υπάρχει καλή αστυνόμευση αλλά και πάλι τα ατυχήματα αυξάνονται)
Νο 4 Νομός Κορινθίας
Νο 5 Νομός Αιτωλοακαρνανίας
Νο 6 Νομός Ζακύνθου +62.5% (Φαντάζομαι λόγο προσωπικής αντιδικίας Χριστόδουλου με Χρυσόστομο πρέπει να έχει ρίξει κατάρες... )
Νο 7 Νομός Αττικής -
Ο χρήστης luck έγραψε:
Το βασικό πρόβλημα που υπάρχει κατά τη γνώμη μου είναι το γεγονός πως: Οι Έλληνες οδηγοί ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ, ΠΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ να οδηγούν σωστά.Είναι μία απο τις φράσεις που ο ΙΑΒΕΡΗΣ (Τάσσος Μαρκουϊζος) χρησιμοποιεί σε κάθε του διάλεξη για την πρόληψη των τροχαίων.
Και επειδή έτυχε πρίν απο λίγες ημέρες να είμαι στο ακροατήριο μιάς τέτοιας διάλεξης , ΠΡΟΤΡΕΠΩ τον καθένα μας να μήν χάσει την ευκαιρία να τον ακούσει !!!!!Αποστόλης.
-
Αν δεις τις απόψεις που εκφράζονται στο θέμα για την ταχύτητα στις ανοικτές καμπές...όλα δικαιολογούνται...
Ένας πολύ σημαντικός παράγοντας είναι και οι αποστάσεις ασφαλείας.
Πηγαίνεις με 120 και ο άλλος είναι κολλημένος από πίσω σου.
Αν φρενάρω απότομα, μ'έχει πάρει παραμάζωμα!.. -
Ναι, και φυσικά κι εσύ δεν διανοείσαι πλέον να αφήσεις απόσταση ασφαλείας από τον προπορευόμενο, διότι όλο και κάποιος θα θεωρήσει ότι πρόκειται για ελεύθερο χώρο & ευκαιρία για σφήνα!
-
Ο χρήστης aleng έγραψε:
Κοίτα εγώ έχω σπουδάσει συγκοινωνιολόγος, και ασχοληθεί ιδιαίτερα με την οδική ασφάλεια γι' αυτό να έχεις επιχειρήματα όταν διαλέγεσαι μαζί μουΑυτό δεν μου λέει τίποτα. Το 99.999999% των συγκοινωνιολόγων στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα λεγόμενα των καθηγητών των σχολών Πολιτικών Μηχανικών, είναι οι φοιτητές εκείνοι του τμήματος που είχαν τόσο χαμηλή βαθμολογία ώστε δε μπορούσαν να κάνουν τίποτα άλλο.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Κοίτα εγώ έχω σπουδάσει συγκοινωνιολόγος, και ασχοληθεί ιδιαίτερα με την οδική ασφάλεια γι' αυτό να έχεις επιχειρήματα όταν διαλέγεσαι μαζί μου
Αυτό δεν μου λέει τίποτα. Το 99.999999% των συγκοινωνιολόγων στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα λεγόμενα των καθηγητών των σχολών Πολιτικών Μηχανικών, είναι οι φοιτητές εκείνοι του τμήματος που είχαν τόσο χαμηλή βαθμολογία ώστε δε μπορούσαν να κάνουν τίποτα άλλο.
Για να πήρε πτυχίο σημαίνει ότι διάβασε και ασχολήθηκε με το θέμα του. Με τον τρόπο που το γράφεις τον υποτιμάς σε τεράστιο βαθμό..
-
Δες τι πάνε και εισηγούνται και υπογράφουν οι συγκοινωνιολόγοι στην Ελλάδα (βασικά, υπογράφουν ό,τι κοτσάνα τους πει ο κάθε λαμογιοδήμαρχος ή βρωμοκομματάρχης), δες πώς τα'χουν κάνει και κρίνε μόνος σου. Ρώτα επίσης και τον 224.v που είναι πολιτικός μηχανικός να σου πει.
-
Μόλις άκουσα ότι η Πασχαλίδου θα πάρει περίπου 200 εκατομμύρια λεφτά των Ελλήνων φορολογούμενων (αυτό με νοιάζει - αν ήταν από ιδιώτη, ας πάρει και όλο το Μπρουνέι) για να παρουσιάσει τη Eurovision.
Και μετά σκοτώνονται νέοι άνθρωποι (φορολογούμενοι κι αυτοί ) στους βομβαρδισμένους Ελληνικούς δρόμους. (edit: γιατί ξεμείναμε από λεφτά)
-
Εγώ για 80.000 ευρά είχα ακούσει...
-
Στο σύνολο
-
Οσο βγαζει η Βίσση σε μια μερα δηλαδη,σιγα μωρε..
-
Ο χρήστης apostolis έγραψε:
Το βασικό πρόβλημα που υπάρχει κατά τη γνώμη μου είναι το γεγονός πως: Οι Έλληνες οδηγοί ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ, ΠΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ να οδηγούν σωστά.
Είναι μία απο τις φράσεις που ο ΙΑΒΕΡΗΣ (Τάσσος Μαρκουϊζος) χρησιμοποιεί σε κάθε του διάλεξη για την πρόληψη των τροχαίων.
Και επειδή έτυχε πρίν απο λίγες ημέρες να είμαι στο ακροατήριο μιάς τέτοιας διάλεξης , ΠΡΟΤΡΕΠΩ τον καθένα μας να μήν χάσει την ευκαιρία να τον ακούσει !!!!!Αποστόλης.
Εδώ και μια εβδομάδα τηρώ αυστηρά τα όρια ταχύτητας μέσα στην Αττική... το τι μπινελίκια έχω ακούσει δεν περιγράφεται.........
Πήγα μια βόλτα στα Κιούρκα απο δευτερεύουσες οδούς και με προσπερασαν οι πάντες!!!!! Είναι πιο επικίνδυνο να τρακάρεις από ότι να πηγαίνεις με 120χλμ. Στην Δροσιά κοντά στο φανάρι του Διονύσου υπάρχει όριο 30 χλμ. ....
Τέλος αυτοί που σε περνούν εκτός από του να σε βρίζουν κάνουν και άλλλα απίθανα ... πχ τρελές προσπεράσεις από κάτι Matiz... σε κλείνουν εν ψυχρώ μετά την προσπέραση.... -
Δεν είπαμε να τηρούμε μέχρι κεραίας τα όρια, απλώς και ειδικά στην πόλη (όχι σε γρήγορους αυτοκινητοδρόμους) να μην τα ξεπερνάμε υπερβολικά. Όπως και να έχει, εφόσον είσαι στη δεξιά λωρίδα καραγκιόζηδες είναι αυτοί που κορνάρουν και κάνουν ταρζανιές, όχι εσύ. Αν και το πατάω λιγάκι παραπάνω όταν βρω την ευκαιρία, ΠΟΤΕ δεν έχω πιέσει οδηγό που οδηγεί αργά και δεξιά. ΠΟΤΕ!
ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ