-
Παραχωρώ προτεραιότητα σε πεζούς όταν προηγούνται και όταν κρίνω ότι έχουν ανάγκη (πχ ηλικιωμένοι, γυναίκες με καροτσάκι με μωρό, κλπ). Μου τη σπάνε αφάνταστα οι άνθρωποι που θα περάσουν λεωφόρο διπλής κυκλοφορίας πέντε βήματα από τη διάβαση! Τσαντίζομαι και μπορεί αν είμαι νευριασμένος να πω καμιά κουβέντα αλλά τουλάχιστον δεν τους πατάω
Όσον αφορά την προτεραιότητα, τη δίνω πάντα όπου τη δικαιούνται κι ας τρώω από πίσω μου βρισίδι. Όταν δω πορτοκαλί κόβω ταχύτητα, εκτός κι αν εκ των πραγμάτων δεν γίνεται να σταματήσω, έτσι; Επίσης προσπαθώ να μην κλείνω διασταυρώσεις σε μεγάλη κίνηση και ποτέ μα ποτέ μα ποτέ δεν διπλο/τριπλό/whateverπαρκάρω ούτε σταματάω για να αφήσω συνεπιβάτη ή να πάρω άνθρωπο με τα alarm. -
Δεν είμαι καθόλου ευγενικός πίσω από το τιμόνι με τις εξής
κατηγορίεςα. Οδηγούς Ταξί
β. Οδηγούς ΜΜΜ
γ. Τροχονομούς που κλείνουν τη κυκλοφορία για να περάσει
η 2η ξαδέλφη του μπατζανάκι της πρώην συζύγου του βουλεύτη
Καλοχαιρέτα με το βουλευτικό αμάξι που θέλει να πάει στην
Λαική....δ. Με οδηγούς που κινούνται με 20 km/h στη μεσαία λωρίδα της
Βασιλίσσης Σοφίας για να δούνε το μέγαρο μουσικήςε. Με οδηγούς που για να παρκάρουν το Smart θέλουν χώρο
Maybachστ. Με εμένα τον ίδιο όταν κάνω βλακείες.
ζ. Με τους ηλίθιους (και ηλίθιες) που στο φανάρι κοιτούν το μακιγιάζ
και περιμένουμε όλοι ενώ το φανάρι έχει ήδη γίνει κίτρινο (από πράσινο)η. Με το πελάτη του ταξί που αποφασίζει να κατέβει τη στιγμή που ανά-
βει το φανάρι πράσινο.θ. Με τους τροχαίους που έχουν κλείσει τη πρόσβαση στην Πέτρου
Κόκκαλη και από το Λυκαβηττό στο ΕΜΠ πρέπει να περάσεις ή από το
Hilton ή μπροστά από το Αγλαία Κυριακού. Και όλα αυτά για να παρκάρουν
οι μεγαλόσχημοι τις Merc και τις ΒΜW (σιγά μην το κάνουν για την
ασφάλεια των Αμερικάνων)ι. Με τις εταιρίες καυσίμων που με τα 100+ μας δουλεύουν κανονικά
και μας πουλάνε με 1 Ευρώ βενζίνη που θα έπρεπε να μας πουλάνε με
0.70 του Ευρώ (100 δραχμές καπέλλο για να έχω βενζίνη χωρίς νερό
και μούργα όπως θα έπρεπε αυτό μου κάθεται στο στομάχι).ια. Τον κάθε υπάλληλο του Δημοσίου που έχει ελεύθερο για το δακτύλιο
όταν οι υπόλοιποι πρέπει σαν τους μαλάκες να κινούμεθα στην Αθήνα
μόνον τις μισές μέρες του χρόνου.ιβ. Όταν παιρνώ σαμαράκια από σικ συνοικίες και βέβαια με τη νέα μου
κόρνα ειδικά στις 02.00 το πρωί ξυπνάω 10 οικοδομικά τετράγωνα (κάτι
σαν σφυρίχτρα καραβίου μου στοίχησε κάτι παραπάνω αλλά τα 140 db
τα πιάνω ο πούστης. Μόνον που θα μου μείνει κουσούρι στα αυτιά).ιγ. Όταν στην Εθνική βλέπω όρια των 50 και 60 σε ευθεία με 2 λωρίδες
και νησίδα ή βλέπω ακόμα τη πινακίδα εκτέλεσης έργων σε σημείο που
τα έργα έχουν τελειώσει εδώ και 10 χρόνια.ιδ. Με τους φορτηγατζήδες που προσπερνούν αλλούς συναδέλφους τους
στο κομμάτι του Αγ. Κων/νου θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές όλων μας.ιε. Με τον κοιμισμένο τροχαίο που με γράφει για παράβαση για ορίου
ταχύτητας όταν δεν έχει σταματήσει το φορτηγό που στο σημείο εκείνο
με προσπερνούσε και δικαιλογείται ότι 'εσύ πήγαινες πιο αργά από αυτόν
και μπορούσα να σε σταματήσω.....'ιστ. Τους τροχαίους σε Θεσσαλονική, Τρίκαλα, Ιωάννινα που όταν
βλέπουν αυτοκίνητο με Αθηναϊκές πινακίδες εξετάζουν ακόμα και
αν ο οδηγός ειναι φρεσκοξυρισμένος και κόβουν πρόστιμα ενώ από
δίπλα ο ντόπιος κινείται χωρίς πινακίδες (το είδα και αυτό) ανενόχλητος.ιζ. Με τους αρμόδιους που έχουν αποφασίσει για Λεωφοριοδρομούς στην
Ιπποκράτους και Χαρ. Τρικούπη και τις 2 λωρίδες τις μετέτρεψαν σε 1
με αποτέλεσμα την απίστευτη ταλαιπωρία αυτών που πρέπει να κινηθούν
στις οδούς αυτές.ιη. Τους πεζούς που χωρίς να κοιτάξουν διασχίζουν το δρόμο όποτε
τους καπνίσει και σχεδόν ποτέ σε διαβάσεις.ιθ. Με τους κάθε λογής ζητιάνους, Κορεατό-Πακιστανο-Ινδο-
Κινεζό-Αλβανό-Πολυκοσμικούς πωλητές που σε κάθε φανάρι προσπαθούν
να σε πείσουν να πάρεις από αυτούς χαρτομάντηλα και αν δεν το κάνεις
δίνουν και μία στο αμάξι (λες και πρέπει να τους δώσω πάντα λεφτά).κ. Με την αστυνομία που επιτρέπει σε ορισμένους δουλέμπορους να
εκμεταλεύονται παιδάκια στα φανάρια...κα. Με τις μαλακίες ορισμένων 'αρμοδίων' που για αυτούς φταίει μόνον
η υπερβολική ταχύτητα για τους νεκρούς στους δρόμους και μας ενημερώ
νουν από το ράδιο να πάμε αργά όταν αυτοί κινούνται με 120 χιλιόμετρα
στην Βασ. Σοφίας και Κηφισίας και οι δρόμοι που μας έχουν φτιάξει
είναι για καλιτεχνικό πατινάζ όταν βρέχει..... -
christos.dimou,
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
christos.dimou,Είσαι τυχερός μένεις στη Θεσσαλονική....
Αλιμονό σε μας που μεχρί σημέρα για 20000 χιλιόμετρα έχω αλλάξει
2 φορές σετ αμορτισέρ στο ΦΙΑΤ για τους καλούς δρόμους που
φτιάχνουν. Που τον περιφεριακό τον πληρώνω χρυσό (ενώ για εσάς
είναι δωρεάν ακόμα), και όποτε έχω ανεβεί Θεσσαλονική με Αθηναϊκές
πινακίδες έχω ακούσει τα εξ αμάξης....Τώρα όχι οτι εσείς είστε και πολύ καλύτερα (αυτή η Αριστοτέλους και
η Τσιμισκή ειδικά το μεσημέρι θυμίζουν Κηφησίας και Βασ. Σοφίας από
κίνηση χωρίς να φτάνουν στο επίπεδο της Πατησίων...) αλλά τουλάχιστον
δεν έχετε δακτύλιο, έχετε και τη Χαλκιδική ρε αδελφέ που ξεσκάτε.
Εμείς που πρέπει να έρθουμε μέχρι εκεί (600+ χιλιόμετρα) τι να πούμε.Ααα όσο για την Ολυμπιάδα... Να την παίρνατε 1000 φορές... Θέλετε
και τη Βούλη να την πάρετε παιδιά ... Πάρτε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες
πάρτετα όλα και μετά τα ξαναλέμε το πόσο η Ελλάδα δεν είναι μόνον
Αθήνα......ΥΣ. Πόλλα ακούγονται για μετά την Ολυμπιάδα. Τα πράγματα μόνον θα
χειροτερεύσουν καθώς τα έργα θα μείνουν μισά και χρήματα δεν θα
υπάρχουν.ΥΣ. (2) Οι φόροι που πληρώνουμε όλοι (και ως επί το πλείστον αυτοί που
μένουν στην Αθήνα άμμεσα ή έμμεσα) πρέπει να χρησιμοποιούνται για
έργα υποδομής και όχι βιτρίνας (τι να το κάνω το γήπεδο Baseball?)
και όσο να σου φαίνεται παράξενο περισσότερο με εξοργίζει εμένα η απί-
στευτη ταλαιπωρία που έχω τα 4 τελευταία χρόνια με το ράβε ξήλωνε
(πεζογέφυρα που παραδόθηκε στη κυκλοφορία το 2001 καταδεφίζεται
το 2003 για να φτιαχτεί άλλη του Calatrava.....). -
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Είσαι τυχερός μένεις στη Θεσσαλονική....Να συμπληρώσω και έναν ακόμα λόγο: Η πίστα των Σερρών απέχει μόλις μια ώρα από τη Θεσσαλονίκη!
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Είσαι τυχερός μένεις στη Θεσσαλονική....
Να συμπληρώσω και έναν ακόμα λόγο: Η πίστα των Σερρών απέχει μόλις μια ώρα από τη Θεσσαλονίκη!
-
Εγώ ταιριάζω με τον Sirgus μόνο που δεν κορνάρω αντίθετα κάνω σινιάλο με τα φώτα. Κορνάρω μόνο σε πεζές ωραίες γυναίκες
-
Δεν είμαι καθόλου ευγενικός πίσω από το τιμόνι με τις εξής
κατηγορίεςα. Οδηγούς Ταξί
β. Οδηγούς ΜΜΜ
γ. Τροχονομούς που κλείνουν τη κυκλοφορία για να περάσει
η 2η ξαδέλφη του μπατζανάκι της πρώην συζύγου του βουλεύτη
Καλοχαιρέτα με το βουλευτικό αμάξι που θέλει να πάει στην
Λαική....δ. Με οδηγούς που κινούνται με 20 km/h στη μεσαία λωρίδα της
Βασιλίσσης Σοφίας για να δούνε το μέγαρο μουσικήςε. Με οδηγούς που για να παρκάρουν το Smart θέλουν χώρο
Maybachστ. Με εμένα τον ίδιο όταν κάνω βλακείες.
ζ. Με τους ηλίθιους (και ηλίθιες) που στο φανάρι κοιτούν το μακιγιάζ
και περιμένουμε όλοι ενώ το φανάρι έχει ήδη γίνει κίτρινο (από πράσινο)η. Με το πελάτη του ταξί που αποφασίζει να κατέβει τη στιγμή που ανά-
βει το φανάρι πράσινο.θ. Με τους τροχαίους που έχουν κλείσει τη πρόσβαση στην Πέτρου
Κόκκαλη και από το Λυκαβηττό στο ΕΜΠ πρέπει να περάσεις ή από το
Hilton ή μπροστά από το Αγλαία Κυριακού. Και όλα αυτά για να παρκάρουν
οι μεγαλόσχημοι τις Merc και τις ΒΜW (σιγά μην το κάνουν για την
ασφάλεια των Αμερικάνων)ι. Με τις εταιρίες καυσίμων που με τα 100+ μας δουλεύουν κανονικά
και μας πουλάνε με 1 Ευρώ βενζίνη που θα έπρεπε να μας πουλάνε με
0.70 του Ευρώ (100 δραχμές καπέλλο για να έχω βενζίνη χωρίς νερό
και μούργα όπως θα έπρεπε αυτό μου κάθεται στο στομάχι).ια. Τον κάθε υπάλληλο του Δημοσίου που έχει ελεύθερο για το δακτύλιο
όταν οι υπόλοιποι πρέπει σαν τους μαλάκες να κινούμεθα στην Αθήνα
μόνον τις μισές μέρες του χρόνου.ιβ. Όταν παιρνώ σαμαράκια από σικ συνοικίες και βέβαια με τη νέα μου
κόρνα ειδικά στις 02.00 το πρωί ξυπνάω 10 οικοδομικά τετράγωνα (κάτι
σαν σφυρίχτρα καραβίου μου στοίχησε κάτι παραπάνω αλλά τα 140 db
τα πιάνω ο πούστης. Μόνον που θα μου μείνει κουσούρι στα αυτιά).ιγ. Όταν στην Εθνική βλέπω όρια των 50 και 60 σε ευθεία με 2 λωρίδες
και νησίδα ή βλέπω ακόμα τη πινακίδα εκτέλεσης έργων σε σημείο που
τα έργα έχουν τελειώσει εδώ και 10 χρόνια.ιδ. Με τους φορτηγατζήδες που προσπερνούν αλλούς συναδέλφους τους
στο κομμάτι του Αγ. Κων/νου θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές όλων μας.ιε. Με τον κοιμισμένο τροχαίο που με γράφει για παράβαση για ορίου
ταχύτητας όταν δεν έχει σταματήσει το φορτηγό που στο σημείο εκείνο
με προσπερνούσε και δικαιλογείται ότι 'εσύ πήγαινες πιο αργά από αυτόν
και μπορούσα να σε σταματήσω.....'ιστ. Τους τροχαίους σε Θεσσαλονική, Τρίκαλα, Ιωάννινα που όταν
δίπλα ο ντόπιος κινείται χωρίς πινακίδες (το είδα και αυτό) ανενόχλητος.ιζ. Με τους αρμόδιους που έχουν αποφασίσει για Λεωφοριοδρομούς στην
Ιπποκράτους και Χαρ. Τρικούπη και τις 2 λωρίδες τις μετέτρεψαν σε 1
με αποτέλεσμα την απίστευτη ταλαιπωρία αυτών που πρέπει να κινηθούν
στις οδούς αυτές.ιη. Τους πεζούς που χωρίς να κοιτάξουν διασχίζουν το δρόμο όποτε
τους καπνίσει και σχεδόν ποτέ σε διαβάσεις.ιθ. Με τους κάθε λογής ζητιάνους, Κορεατό-Πακιστανο-Ινδο-
Κινεζό-Αλβανό-Πολυκοσμικούς πωλητές που σε κάθε φανάρι προσπαθούν
να σε πείσουν να πάρεις από αυτούς χαρτομάντηλα και αν δεν το κάνεις
δίνουν και μία στο αμάξι (λες και πρέπει να τους δώσω πάντα λεφτά).κ. Με την αστυνομία που επιτρέπει σε ορισμένους δουλέμπορους να
εκμεταλεύονται παιδάκια στα φανάρια...κα. Με τις μαλακίες ορισμένων 'αρμοδίων' που για αυτούς φταίει μόνον
η υπερβολική ταχύτητα για τους νεκρούς στους δρόμους και μας ενημερώ
νουν από το ράδιο να πάμε αργά όταν αυτοί κινούνται με 120 χιλιόμετρα
στην Βασ. Σοφίας και Κηφισίας και οι δρόμοι που μας έχουν φτιάξει
είναι για καλιτεχνικό πατινάζ όταν βρέχει.....Βλέπω είσαι ευγενικός μόνο με 2-3 ανθρώπους στην Ελλάδα !
-
Γενικά, είμαι ευγενικός πίσω από το τιμόνι. Πού και πού μόνο αν βρίσω, σχεδόν ποτέ δεν κορνάρω.
Αυτά για την ώρα. Όταν μεγαλώσω κι άλλο και αρχίσω να αγχώνομαι πιό πολύ στην καθημερινότητά μου και βιάζομαι, ίσως να παραξενέψω κι εγώ...
-
Καλησπέρα σε όλους!
**Θεωρώ ότι δεν είμαι καθόλου καλός οδηγός! **Μετά από 15 χρόνια οδήγησης στην Ελλάδα δεν έχω κάνει τις εξής απλές και βασικές παραδοχές:
-
Το 90% των οδηγών στην Ελλάδα είναι/μετατρέπονται/αναγκάζονται/νουθετούνται να είναι - είμαστε - γαϊδούρια. Η δε οδήγηση στην Αθήνα είναι από πολύ δύσκολη εως απαγορευτική (κάνει ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ κακό στα νεύρα μας και στην ψυχική μας υγεία)!
-
Η αστυνόμευση στους δρόμους έχει ως επί το πλείστον κατεύθυνση φοροεισπρακτική και όχι εκ-παιδευτική και αποτρεπτική!
-
Οι δρόμοι που χρησιμοποιούμε είναι κατά την μεγαλύτερη πλειοψηφία τους 'καρόδρομοι' και εντελώς ακατάλληλοι για νορμάλ οχήματα (εξαιρούνται SUVs, τζιπ, κ.α. βαρέως τύπου).
Ακόμα, υστερώ ΦΑΝΕΡΑ σε σχέση με άλλους συν-οδηγούς μου γιατί:
-
Δεν έχω μέχρι σήμερα κατανοήσει γιατί η πλειονότης των οδηγών πληρώνει στην βασική τιμή των οχημάτων τους την ύπαρξη αυτών των εντελών άχρηστων μαρκουτσιών που ονομάζονται Δείκτες Πορείας (φλας).
-
Δεν έχω μέχρι σήμερα κατανοήσει ότι η επικοινωνία μέσω όχι χυδαίας χειρονομίας (του τύπου : 'Μα πως πας αριστερά/δεξιά συνέχεια βρε φίλε'), με τον μπροστινό/πισινό/δίπλα οδηγό άλλου οχήματος που κάνει βλακείες, μπορεί να οδηγήσει σε προπηλακισμό, βρίσιμο, χειροδικία και χτύπημα του εαυτού μου και αυτοκινήτου μου (σσ. μου έτυχε κι αυτό πρόσφατα !).
-
Δεν έχω μέχρι σήμερα κατανοήσει γιατί οι υπάληλλοι των διοδίων όλης της χώρας (εκτός της Αττικής Οδού) είναι από φανερά αδιάφοροι απέναντι στους οδηγούς που εκτός των άλλων πληρώνουν και τους μισθούς τους (γιατί αυτή είναι η αλήθεια) εως αγενέστατοι (πολλάκις έχουν και παρεούλα μέσα στο κιόσκι και ενώ συνομιλούν σου δίνουν και το χαρτάκι για να περάσεις τα διόδια)!
-
Δεν έχω μέχρι σήμερα κατανοήσει γιατί οι Τροχαίοι της Εθνικής Οδού, την στήνουν στα διόδια ή σε 'πονηρά' σημεία (κλασικό τριγωνάκι/νησίδα πλησίον της Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, περιοχή Μαλακάσας για όσους γνωρίζουν) και δεν αλωνίζουν τους Εθνικούς δρόμους με τα παν-γρήγορα Skoda Octavia RS, κ.α. ώστε να κυνηγήσουν και να πιάσουν όσους πάνε - όχι με 140 και 150 στην αριστερή - αλλά αυτούς που πάνε 180 πατημένα και προσπερνάνε ΑΚΟΥΣΟΝ - ΑΚΟΥΣΟΝ από την Λ.Ε.Α. και από Zebra Crossing διασταύρωσης !!!!!!!!!!!!
-
Δεν έχω μέχρι σήμερα κατανοήσει γιατί τα πρόστιμα πρέπει να είναι πρόστιμα καρατόμησης και να δίνονται μια φορά στα χίλια χρόνια και να μην είναι μικρά προστιμάκια - αλλά επαναλαμβανόμενα - που θα πέφτουν όπου χρειάζεται !
Το χειρότερο δε όλων με την περίπτωσή μου είναι ότι:
Νομίζω ότι όλα τα παραπάνω είναι η μειοψηφία και ότι όλα αλλάζουν. Νομίζω δηλαδή αρκετές φορές ότι τα πράγματα καλυτερεύουν. Καλυτερεύουν όμως ή ζω σε ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ????**Σημείωση: **Εχθές που ταξίδευα στην Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, με την οικογένειά μου, αισθάνθηκα ότι μας έβαζα σε κίνδυνο οδηγώντας στην δεξιά με 100-110. Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί το σκηνικό, έχεις περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης στην αριστερή πατημένος (δεν το κάνω/δεν το συνιστώ με συνεπιβάτες και με γεμάτο τον δρόμο και ούτως ή άλλως ΠΟΤΕ πατημένος) παρά στη δεξιά με 100. Από την αριστερή δεν έχουν από που να σε προσπεράσουν ενώ από την δεξιά, υπάρχει και δεξιότερα (βλ. Λ.Ε.Α.)!
Φιλικά,
-
-
Είσαι τυχερός μένεις στη Θεσσαλονική....
Να συμπληρώσω και έναν ακόμα λόγο: Η πίστα των Σερρών απέχει μόλις μια ώρα από τη Θεσσαλονίκη!
Ρέ παιδιά, εσείς θά μέ κάνετε νά νοιώθω...'μπουρζουάς'!!!
Κόφτε κάτι βρέ!!! -
Νά πώ καί εγώ όμως κάτι πάνω στό θέμα.
Σχεδόν ποτέ μου δέν έχω μαλλώσει μέ κάποιον οδηγό ή πεζό πού βρέθηκε στόν δρόμο μου.Οδηγώ πάντα ήρεμα,παραχωρώ προτεραιότητα σέ άλλους σχετικά εύκολα(ειδικά άν είναι γυναίκα )καί έχω νά πατήσω κόρνα από τό....1985!!!
Αλλά,ΔΕΝ οδηγώ ποτέ μου στό κέντρο τής Θεσσαλονίκης όταν έχει κίνηση.Αυτός είναι ο σημαντικότερος παράγωντας τής οδηγικής μου ηρεμίας.Δεν ξέρω πώς θά συμπεριφερόμουνα άν,εικοσιπέντε μέρες τόν μήνα καί δώδεκα μήνες τόν χρόνο,ήμουνα υποχρεωμένος νά οδηγώ τρείς μέ τέσσερις ώρες μέσα στήν κίνηση.
Επίσεις πιστεύω ότι όλοι ανεξαιρέτως οι οδηγοί,πού οδηγούν μέ τά νεύρα στήν 'τσίτα',διαπληκτίζωνται,μουντζώνουν,μπινελικιάζουν καί πλακώνουν στό ξύλο τούς 'άλλους',άν ζούσαν σέ ρυθμούς 'επαρχίας',θά γινώντουσαν....αρνάκια!!! -
ιστ. Τους τροχαίους σε Θεσσαλονική, Τρίκαλα, Ιωάννινα που όταν
δίπλα ο ντόπιος κινείται χωρίς πινακίδες (το είδα και αυτό) ανενόχλητος.αν ο ντόπιος είχε άσπρο transit με επιγραφή από super market στο πλάι ξέρω ποιος είναι
Τώρα όχι οτι εσείς είστε και πολύ καλύτερα (αυτή η **Αριστοτέλους **και η Τσιμισκή ειδικά το μεσημέρι θυμίζουν Κηφησίας και Βασ. Σοφίας από κίνηση
Δεν ξέρω από Κηφησίας, αλλά η Αριστοτέλους είναι πεζόδρομος με μουράτες καφετέριες! Προσωπικά πιστεύω ότι έχει πολύ ωραία κίνηση!
-
Ο χρήστης catalyst έγραψε:
δίπλα ο ντόπιος κινείται χωρίς πινακίδες (το είδα και αυτό) ανενόχλητος.αν ο ντόπιος είχε άσπρο transit με επιγραφή από super market στο πλάι ξέρω ποιος είναι
Κρύβε λόγια,κρύβε λόγια!!!
Δημήτρη...Μάτσα!!! -
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
Εγώ έχω παρατηρήσει ότι περνώντας τα χρόνια ( ωριμάζουμε - μαθαίνουμε ) αλλάζω προς το σωστότερο. Τώρα πιά σταματώ πάντα στους πεζούς , παραχωρώ προταιρεότητα .κλπ .........και ότι άλλο χαρακτηρίζει την οδηγική ευγένεια.
Βέβαια άνθρωπος είμαι και τα συναισθήματα της στιγμής επηρεάζουν το οδήγημα μου ( άγχος - βιασύνη - νεύρα ) αλλά όλο και λιγοστεύουν αυτές οι στιγμές.
Λίγο χαλάρωμα μας βοηθάει όχι μόνο να οδηγούμε καλύτερα αλλά και να αντιμετωπίζουμε ψυχραιμότερα τους άλλους οδηγούς.Μουσική ;;........
Ταμαμ φιλε Βασιλη.
Νομιζω οτι η μουσικη συντροφια κατα την οδηγηση σε χαλαρωνει απο την νευρικοτητα χωρις να μετριαζει την προσοχη σου.Και ετσι αρκετοι γλυτωνουν τα'Γαλλικα'μετα των αναλογων χειρονομιων.
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Εγώ έχω παρατηρήσει ότι περνώντας τα χρόνια ( ωριμάζουμε - μαθαίνουμε ) αλλάζω προς το σωστότερο. Τώρα πιά σταματώ πάντα στους πεζούς , παραχωρώ προταιρεότητα .κλπ .........και ότι άλλο χαρακτηρίζει την οδηγική ευγένεια.
Βέβαια άνθρωπος είμαι και τα συναισθήματα της στιγμής επηρεάζουν το οδήγημα μου ( άγχος - βιασύνη - νεύρα ) αλλά όλο και λιγοστεύουν αυτές οι στιγμές.
Λίγο χαλάρωμα μας βοηθάει όχι μόνο να οδηγούμε καλύτερα αλλά και να αντιμετωπίζουμε ψυχραιμότερα τους άλλους οδηγούς.Μουσική ;;........
Ταμαμ φιλε Βασιλη.
Νομιζω οτι η μουσικη συντροφια κατα την οδηγηση σε χαλαρωνει απο την νευρικοτητα χωρις να μετριαζει την προσοχη σου.Και ετσι αρκετοι γλυτωνουν τα'Γαλλικα'μετα των αναλογων χειρονομιων.
Πάντως αν μιλάμε για 'μπουμ-τσσσσ-μπουμ-τσσσσ-μπουμ', δουλεύει και αντίστροφα!! Ήταν ένας κόπανος που με πήγαινε φανάρι-φανάρι το πρωί... μου έσπασε τα νεύρα (και είχα και κλειστά παράθυρα και τη δική μου μουσική!). Ε, εντάξει, τι να του πω κιόλας - και πώς να το ακούσει;!...
-
Καταλάβατε, τώρα, γιατί γίνονται αυτά που γίνονται όταν οι οδηγοί της Αθήνας ξαμολιούνται στους δρόμους της επαρχίας;
Ο μόνος τρόπος να τους αντιμετωπίσεις είναι να τους σπάσεις τα νεύρα, απαντώντας τους πονηρά, αθώα κι ευγενικά κάθε φορά που σε προκαλούν. Αλλά για να γίνει αυτό, πρέπει να έλθουν σε απόσταση 'βολής'.
Αυτό το σύστημα δουλεύει υπέροχα όταν οδηγείς στην Αθήνα και βοηθάει ώστε να περάσεις μια ευχάριστη ώρα (η και περισσότερο) μέσα στην κίνηση.ΥΓ. Αυτό το θέμα, όπως εξελίσσεται, θα κολλούσε πολύ ωραία με το 'οδήγηση στην Αθήνα....'
-
Ο χρήστης catalyst έγραψε:
Τώρα όχι οτι εσείς είστε και πολύ καλύτερα (αυτή η **Αριστοτέλους **και η Τσιμισκή ειδικά το μεσημέρι θυμίζουν Κηφησίας και Βασ. Σοφίας από κίνηση
Δεν ξέρω από Κηφησίας, αλλά η Αριστοτέλους είναι πεζόδρομος με μουράτες καφετέριες! Προσωπικά πιστεύω ότι έχει πολύ ωραία κίνηση!
Τη τελευταία φορά που πήγα Θεσσαλονική ήταν το 2001 τον Ιούλιο.
Βασικά θυμάμαι 2 δρόμους αυτός που ανεβαίνει προς τα Βόρεια (Τούμπα
κλπ) και αυτός που κατεβαίνει. Στο δρόμο που ανέβαινε με αυτοκίνητο από
Ξενοδοχείο στο νότιο μέρος για το ΑΠΘ (κάπου 2 χιλιόμετρα απόσταση)
ήθελα το λιγότερο 35 λεπτά. Ευτηχώς το Α/C δούλευε γιατί η υγρασία ήταν
το κάτι άλλο......Για το όχημα που λες δεν ξέρω, ξέρω ένα VW Golf II Gti. Ακόμα αυτό
το στυλ που βλέπω στην επαρχία με το κάλυμμα από φυμέ γυαλί στην
επαρχία είναι νόμιμο ή παράνομο.... Γιατί το βράδυ δεν μπορείς να
δεις τίποτα από τη πινακίδα του Κίτσου ή του Μήτσου.....Εδώ πήγαν να μου βάλουν πρόστιμο γιατί είχε καεί το ένα λαμπάκι
της πινακίδας και δεν φαινόταν καλά το νούμερο (αυτό στα Ιωάννινα
κινούμενοι προς Αθήνα στο ύψος του Πανεπιστημίου..... -
Όταν οδηγώ αφοσιώνομαι απόλυτα. Προσέχω πάρα πολύ ό,τι έχει σχέση με την οδήγηση, κοιτάω κοντά και μακριά, εμπρός και πίσω και προσπαθώ να προβλέψω τις κινήσεις των άλλων ώστε να λάβω εγκαίρως τα σχετικά αντίμετρα (αλλαγή λωρίδας...). Η συμπεριφορά μου εξαρτάται αρκετά από τα κέφια μου... και από το πώς κρίνω τον άλλο. Αν μου φανεί επιθετικός και τσαμπουκάς δεν του χαρίζομαι (βοηθάει να έχεις σαράβαλο και ο άλλος κάτι καινούργιο και ακριβό). Για αυτό και δυσκολεύω όσους χρησιμοποιούν την βοηθητική λωρίδα ή όσους νομίζουν ότι θα μου χωθούν ενώ φαίνεται ότι ξέρουν ότι μόνο η δική μου λωρίδα στρίβει. Από την άλλη αφήνω συχνά να μπουν από στενό ειδικά όταν ξέρω ότι κανένας άλλον δεν θα τον αφήσει. Σε ενοποιήσεις λωρίδων ασκώ την τακτική φερμουάρ, αφήνω να μπει από την άλλη λωρίδα ένας μόνο.
Γενικά βγάζω φλάς εγκαίρως και δεν το θεωρώ υποχρέωση των άλλων να με αφήσουν, δεν κάνω σφήνες, δεν σταματάω πάνω στη διάβαση αλλά φροντίζω να μην χωρέσουν κάτι παπάκια με 2 άτομα και 7 σκιά μπροστά μου. Δεν κλείνω σταυροδρόμια και δείχνω την ευγνωμοσύνη μου σε όποιον με βοηθήσει. Προσπαθώ να βοηθήσω τα λεωφορεία και τρόλλευ αλλά όχι τα ταξί.
Στην εθνική προσπαθώ να είμαι όσο γίνεται δεξιά ακόμα και αν είναι να αλλάξω μια ή και δύο λωρίδες πολύ σύντομα, έτσι περνάει και η ώρα στις βαρετές ευθείες. Αν όμως η άσφαλτος σε άλλη λωρίδα είναι καλύτερη την προτιμώ! Προσπαθώ να κρατάω τις αποστάσεις τις οποίες και χρησιμοποιώ για ομαλοποίηση της κυκλοφορίας (για περισσότερα για την κίνηση και πολύ καλές θεωρίες αξίζει να διαβάσετε εκεί: http://www.eskimo.com/~billb/amateur/tr ... ffic1.html ). Αυτοί που συνήθως μπαίνουν μπροστά μου ξανά φεύγουν με πρώτη ευκαιρία οπότε δεν με ενοχλούν!
Ομολογώ ότι δεν είμαι δεξιά αλλά αριστερά με 50+ στην Βουλιαγμένης αφού έχω πειστεί μετά από πολλά πειράματα ότι έτσι έχω την υψηλότερη μέση ταχύτητα με τήν λιγότερη προσπάθεια και άγχος (τις λιγότερες αλλαγές λωρίδων και φρεναρίσματα)! Δοκιμάστε το και θα δείτε!
Δεν βρίζω παρά μόνο από μέσα μου, δεν χειρονομώ και δεν χειροδικώ. Αν μπορούσα όμως να είχα αυτοκίνητο με προφυλαχτήρες από φελιζόλ και τεράστια μαλακά λάστιχα ευχαρίστως θα έσπρωχνα ή και θα πατούσα μερικά από τα άλλα αυτοκίνητα προς πραδειγματισμό!
Κορνάρω αρκετά (την ημέρα, όχι τη νύχτα οπότε ανάβω φώτα), στιγμιαία όμως προειδοποιητικά για κάποιους που τους βλέπω να κινούνται πολύ 'ανέμελα' και που δεν με έχουν αντιληφθεί (βασικά αν δω ότι πάνε να πέσουν σε άλλους ή σε μηχανάκια πριν τους φτάσω τότε κορνάρω προληπτικά καλού κακού!) Στην Αγγλία όμως δεν κορνάριζα ποτέ γιατί δεν χρειαζόταν!
Προτιμώ οι πεζοί να περνούν από διαβάσεις όταν αυτές υπάρχουν και προσπαθώ να κάνω την άποψή μου αυτή αντιληπτή στους αδιάφορους πεζούς! Μερικές φορές τους επαναφέρω σε εγρήγορση πανικοβάλλοντάς τους μπλοκάροντας στιγμιαία τους τροχούς μου!Σε καμία όμως περίπτωση δεν περνάω με κόκκινο (προσπαθώ να σταματάω και στο πορτοκαλί) και δεν παρκάρω κάπου που ξέρω ότι δημιουργώ πρόβλημα.
Ακολουθεί ψυχιατρική ανάλυση! (ξεκαθαρίζω ότι δεν διαθέτω τα σωστά επιστημονικά εφόδια)
Η συμπεριφορά μου στο τιμόνι είναι γενικά διαφορετική από αυτήν στην υπόλοιπη ζωή μου. Έχω προσέξει ότι γίνομαι πιο απαιτητικός από τους άλλους και πιο ανταγωνιστικός και μερικές φορές πιο επιθετικός. Θα μπορούσα να πω ότι η συμπεριφορά μου είναι αρκετά ανώμαλη-αστάθμιστη ίσως και απρόβλεπτη για τον εξωτερικό παρατηρητή (πότε ευγενής, πότε επιθετικός μπορεί σε διάστημα δευτερολέπτων) με κάποια χαρακτηριστικά vigilante!
Τα στοιχεία κακής μου συμπεριφοράς ελαττώνονται όταν λιγοστεύει η κίνηση. Στην επαρχία σε μη τουριστική εποχή είμαι γενικά πιο ευγενής. Έτσι πχ στην Αθήνα τον 15αύγουστο ηρεμώ χαλαρώνω και είμαι πολύ πιο ήρεμος και ευγενικός.
Γενικά η έλλειψη ζωτικού χώρου προκαλεί μια αίσθηση απειλής και απαιτεί εγρήγορση και άμυνα για την επιβίωση! Έτσι μάλλον εξηγείται η αλλαγή συμπεριφοράς μας στο τιμόνι! -
Η συμπεριφορά στο δρόμο βελτιώνεται πάρα πολύ αν κάνετε μερικούς γύρους σε μια πίστα. Τότε καταλαβαίνεις τη ματαιότητα του ανταγωνισμού με άλλους οδηγούς στο δρόμο και σου φεύγει εντελώς η παρόρμηση να 'αποδείξεις' το ο,τιδήποτε. Όταν κάποιος σε 'αδικήσει' στο δρόμο κλείνοντάς σε ή προσπερνώντας σε με επικίνδυνο τρόπο αρκεί να κάνεις τη σκέψη 'να σε δούμε εσένα στα Μέγαρα' και σου φεύγει ως δια μαγείας κάθε εκνευρισμός.
Αλήθεια είναι, σας μιλάω εκ πείρας!
Αυτοκριτική: Πόσο ευγενικοί είμαστε πίσω από το τιμόνι;