-
Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με την εκ του νόμου επιβολή της υποχρέωσης να φοράμε ζώνη...Φυσικά αυτό αφορά ΜΟΝΟ ενηλίκους και έχοντας σώας τας φρένας που μπορούν να αποφασίσουν για τη διάθεση της ζωής τους αυτοβούλως...Εννοείται ότι διαφωνώ ΠΛΗΡΩΣ με το σκεπτικό του νόμου και θεωρώ ότι είναι ανακόλουθος με το νομικό μας πολιτισμό...Ενδεικτικά αναφέρω ότι αν έχω ιατρική γνωμάτευςση που μου λέει ότι αν δεν κάνω εγχείρηση σκωληκοειδίτιδας εντός 5 ημερών θα πεθάνω 100% μπορώ να επιλέξω να μην την κάνω φεύγοντας από το νοσοκομείο...Μπορώ να καπνίζω ΟΣΟ θέλω και 8 πακέτα τη μέρα όπως και να πίνω αλκοόλ ΟΣΟ θέλω, τόσο που να πεθάνω σε 6 μήνες...Μπορώ να κάνω δεκάδες επικίνδυνα σπορ χωρίς να παίρνω τις προφυλάξεις που συνιστούνε οι ειδικοί κτλ κτλ...Προς τι η υποχρέωση να φοράω ζώνη?...και γιατί μόνο αυτή και το κράνος?...Την υποτίμηση εκ μέρους του Κράτους της νοημοσύνης μου δεν την ανέχομαι...Επιλέγω πως θα διαθέσω τη σωματική μου ακεραιότητα καταναλώνοντας δεκάδες επικίνδυνα προϊόντα και κάνοντας πολλά άλλα εξαιρετικά επικίνδυνα εγχειρήματα... ΜΟΝΟ ό,τι θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των άλλων να απαγορεύεται...Το επιχείρημα για τα ναρκωτικά ισχύει αλλά είναι άλλη κουβέντα...Grosso modo και για τα ναρκωτικά που απευθύνονται σε ενηλίκους είμαι υπέρ της απελευθέρωσης (λίγο σχηματικά και πρόχειρα το λέω αλλά επί της αρχής αυτή είναι η άποψη μου, αλλά το συζητάω )
Φυσικά τα ανωτέρω δεν έχουν καμία σχέση με την καμπάνια που πρέπει να γίνεται με όλα τα μέσα ώστε η ζώνη (και πολλά άλλα) να καταστεί συνείδηση
Ενημερώνουμε τους άλλους, δεν τους καθρορίζουμε τη ζωή τους -
Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με την εκ του νόμου επιβολή της υποχρέωσης να φοράμε ζώνη...Φυσικά αυτό αφορά ΜΟΝΟ ενηλίκους και έχοντας σώας τας φρένας που μπορούν να αποφασίσουν για τη διάθεση της ζωής τους αυτοβούλως...Εννοείται ότι διαφωνώ ΠΛΗΡΩΣ με το σκεπτικό του νόμου και θεωρώ ότι είναι ανακόλουθος με το νομικό μας πολιτισμό...Ενδεικτικά αναφέρω ότι αν έχω ιατρική γνωμάτευςση που μου λέει ότι αν δεν κάνω εγχείρηση σκωληκοειδίτιδας εντός 5 ημερών θα πεθάνω 100% μπορώ να επιλέξω να μην την κάνω φεύγοντας από το νοσοκομείο...Μπορώ να καπνίζω ΟΣΟ θέλω και 8 πακέτα τη μέρα όπως και να πίνω αλκοόλ ΟΣΟ θέλω, τόσο που να πεθάνω σε 6 μήνες...Μπορώ να κάνω δεκάδες επικίνδυνα σπορ χωρίς να παίρνω τις προφυλάξεις που συνιστούνε οι ειδικοί κτλ κτλ...Προς τι η υποχρέωση να φοράω ζώνη?...και γιατί μόνο αυτή και το κράνος?...Την υποτίμηση εκ μέρους του Κράτους της νοημοσύνης μου δεν την ανέχομαι...Επιλέγω πως θα διαθέσω τη σωματική μου ακεραιότητα καταναλώνοντας δεκάδες επικίνδυνα προϊόντα και κάνοντας πολλά άλλα εξαιρετικά επικίνδυνα εγχειρήματα... ΜΟΝΟ ό,τι θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των άλλων να απαγορεύεται...Το επιχείρημα για τα ναρκωτικά ισχύει αλλά είναι άλλη κουβέντα...Grosso modo και για τα ναρκωτικά που απευθύνονται σε ενηλίκους είμαι υπέρ της απελευθέρωσης (λίγο σχηματικά και πρόχειρα το λέω αλλά επί της αρχής αυτή είναι η άποψη μου, αλλά το συζητάω )
Φυσικά τα ανωτέρω δεν έχουν καμία σχέση με την καμπάνια που πρέπει να γίνεται με όλα τα μέσα ώστε η ζώνη (και πολλά άλλα) να καταστεί συνείδηση
Όλοι όμως οι τραυματισμοί και οι θάνατοι που θα οφειλόταν στη ζώνη, τα πληρώνουμε ΟΛΟΙ στα ασφαλιστικά ταμεία και όχι μόνο ο 'σώας τα φρένας'.
-
Σκεψου ποσοι απο τους δικους σου και φιλους θα λυπηθουν αν σε χασουν!
Θα σκεφτεσαι ετσι οπως τωρα, οταν θα εχεις να ζησεις την υποληπη ζωη σου στο κρεββατι η να εισαι σαν τον Κουασιμοδο;
ΥΓ. κανεις πλακα τωρα, ετσι;
Σπιρος -
Συμφωνώ με τη λογική του koutsan ,αλλά, γνωρίζοντας ότι πάρα πολλοί φοράνε ζώνη μόνο για να μη τους γράψουν, συμφωνώ ότι πρέπει να είναι υποχρεωτική η ζώνη. Δηλαδή ας 'καταπιεστούμε' και λίγο, αν αυτό πρόκειται να σώσει πολλές ζωές. Αν υπήρχε πιο αναπτυγμένη συνείδηση, τότε, ναι, θα ήταν περιττός και λάθος ο νόμος για τη ζώνη. Και άλλωστε, αν κάποιος θέλει να σκοτωθεί, υπάρχουν πολλοί τρόποι και όχι μόνο η οδήγηση χωρίς ζώνη.
-
Θα το ξαναγράψω: από τη στιγμή που εμπλακείς σε θανατηφόρο τροχαίο, φταις δεν φταις έχεις μπλεξίματα με την ελληνική δικαιοσύνη, όπου πρέπει να αποδείξεις την αθωότητά σου (στα τροχαία κάπως έτσι είναι η συμπεριφορά των δικαστών και το έχω διαπιστώσει ως μάρτυρας σε θανατηφόρο τροχαίο)
-
Υπερ της ζωνης ΔΑΓΚΩΤΟ!!!
Εκτος του οτι σωζει ζωες σε ατυχηματα με μεγαλες ταχυτητες, σε ατυχηματα με μικρες ταχυτητες, καποιος που δεν φοραει μπορει να παθει χιλια δυο πραγματα, απο ενα απλο σπασιμο μεχρι και πολυ χειροτερα. -
Ξέρεις αγαπητέ μου οτι αν πάθεις κάτι επειδή δεν φορούσες ζώνη θα σε πληρώνω και εγώ? Ξέρεις πόσο κοστίζουν στο κράτος ( και κατ' επέκταση σε μενα και σε σένα ) οι θάνατοι και οι αναπηρίες από τα τροχαία?Ξέρεις τι σημαίνει για την κοινωνία ένας 22χρονος να γίνεται τετραπληγικός επειδή δεν φορούσε κράνος? Υποθέτω οτι αγνοείς τα νούμερα και τις κοινωνικές προεκτάσεις του θέματος τροχαία ατυχήματα όπως αγνοείς και το πόσο θα κοστίζε η απεξάρτηση σου απο αλκόολ ή ναρκωτικά αν κάποια μέρα αποφασίσεις οτι αυτά σε βλάπτουν( δεν λέω οτι θα χρειαστείς κάτι τέτοιο για να μην παρεξηγούμαστε )? Προσωπικά δεν με πειράζει να κάνεις οτι θες αρκεί να είσαι σωστός οδηγός αν όμως γίνει η στραβή και τραυματιστείς ( εσύ δεν έφταιγες εφταιγε ο άλλος ) γιατί δεν φορούσες ζώνη τότε το κόστος το πληρώνω εγώ αλλά και εσύ που για μια ζωή θα είσαι στο αν φορύσα εκείνη την ρημάδα την ζώνη...
Ευτυχώς ο νομοθέτης οφείλει να έχει την σοφία να προστατεύει τόσο εσένα από τα λάθη σου όσο και την κοινωνία πάλι από τα λάθη σου/της.
Πώς θα σου φαινότανε αν οι ασφαλιστικές εταιρείες αποφάσιζαν να μην αποζημιώνουν σωματικές βλάβες επειδή δεν φορούσες ζώνη? Ανήκουστο, ακραίος καπιταλισμός πεστο όπως θες θα σου απαντούσανε οτι τραυματίστηκες γιατί εσύ το ήθελες ( έχοντας 'σώας τας φρενας' )και άρα δεν σε πληρώνω κύριε!
Βέβαια θεωρώ βλακώδες να φοράμε ζώνη για να μην πάρουμε κλήση όπως βλακώδες είναι να κανουμε bunjee jumping χωρίς να έχουμε δεθεί...Αλλά αυτό είναι extreme sport (sic) ενώ η οδήγηση είναι καθημερινότητα.
Και κάτι ακόμα αερόσακος και ζώνη πάνε πακέτο είτε το λέει ο νομοθέτης είτε όχι γιατί αλλιώς οι αέροσακοι μπορεί ( αντίθετα με αυτό που σας είπε ο πωλητής στην έκθεση για τα μαγικά μπαλόνια που προστατεύουν ) σκοτώσουν...
Φοράω ζώνη παντού και πάντα ακόμα και όταν παρκάρω... -
Σκεψου ποσοι απο τους δικους σου και φιλους θα λυπηθουν αν σε χασουν!
Θα σκεφτεσαι ετσι οπως τωρα, οταν θα εχεις να ζησεις την υποληπη ζωη σου στο κρεββατι η να εισαι σαν τον Κουασιμοδο;Άσχετο το ένα με το άλλο...Μιλάω για την πολιτική του Κράτους, κοινώς θεσμικά...Εγώ φοράω πλέον πάντα ζώνη αλλά σέβομαι όποιον δεν θέλει...Δεν μπορώ να τον υποχρεώσω, τον υποτιμώ θεωρόντας ότι εγώ ξέρω και αυτός όχι...Λυπάμαι αλλά η μεγαλύτερη καταπίεση έχει προέλθει από καθεστώτα πυ θεωρούσαν ότι αυτοί ξέρουν τί είναι καλό για τους άλλους (σε προσωπικό επίπεδο φυσικά )...ΚΑΝΕΙΣ δεν ξέρει καλύτερα από μένα τί είναι καλό για μένα...Εγώ αποφασίζω εφόσον δεν επιβαρύνω τους άλλους...
ΥΓ. κανεις πλακα τωρα, ετσι;
Φυσικά όχι...
Όλοι όμως οι τραυματισμοί και οι θάνατοι που θα οφειλόταν στη ζώνη, τα πληρώνουμε ΟΛΟΙ στα ασφαλιστικά ταμεία και όχι μόνο ο 'σώας τα φρένας'.
Υποθέτω ότι θες να απαγορευτεί κάθε τι που επιβαρύνει τα ταμεία, πχ κάπνισμα, αλκοόλ, γιατί όχι και τα δίκυκλα που έχουν εξαιρετικά αυξημένο ποσοστό σε ατυχήματα, ε δεν θα πληρώνω εγώ τον κάθε μηχανόβιο που σκοτώνεται!!...Έτσι δεν είναι?
Προσοχή στη λογική που χρησιμοποιείται, μπορεί να δώσει αποτελέσματα που δεν φαντάζεστε και αν μου πείτε ότι όλα έχουν όρια θα απαντήσω ότι τα όρια πρέπει να τίθενται με αντικειμενικά κριτήρια και όχι με συναισθηματική φόρτιση και αυθαίρετα...Οι επεμβάσεις του Κράτους στη ζωή μας δεν έχουν όρια και καλό είναι να ορθολογικοποιούμε τις επιλογές του και να τις κρίνουμε βάσει ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΩΝ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ ...Ξαναρωτάω γιατί όχι απαγόρευση στο κάπνισμα κτλ κτλ, πλήρης απαγόρευση λοιπόν?...Αν μου πείτε ναι απαγόρευση σε όλα οκ (διαφωνώ φυσικά ), αν μου λέτε ναι σε αυτό, όχι στο άλλο θέλω κριτήρια σαφή αντικειμενικά και εύκολα προσδιορίσιμα και συγκεκριμενοποιήσιμα στο κείμενο του νόμου βάσει των οποίων θα προβούμε σε διαχωρισμούς....
Φιλικά -
Ξέρεις αγαπητέ μου οτι αν πάθεις κάτι επειδή δεν φορούσες ζώνη θα σε πληρώνω και εγώ? Ξέρεις πόσο κοστίζουν στο κράτος ( και κατ' επέκταση σε μενα και σε σένα ) οι θάνατοι και οι αναπηρίες από τα τροχαία?Ξέρεις τι σημαίνει για την κοινωνία ένας 22χρονος να γίνεται τετραπληγικός επειδή δεν φορούσε κράνος? Υποθέτω οτι αγνοείς τα νούμερα και τις κοινωνικές προεκτάσεις του θέματος τροχαία ατυχήματα όπως αγνοείς και το πόσο θα κοστίζε η απεξάρτηση σου απο αλκόολ ή ναρκωτικά αν κάποια μέρα αποφασίσεις οτι αυτά σε βλάπτουν( δεν λέω οτι θα χρειαστείς κάτι τέτοιο για να μην παρεξηγούμαστε )? Προσωπικά δεν με πειράζει να κάνεις οτι θες αρκεί να είσαι σωστός οδηγός αν όμως γίνει η στραβή και τραυματιστείς ( εσύ δεν έφταιγες εφταιγε ο άλλος ) γιατί δεν φορούσες ζώνη τότε το κόστος το πληρώνω εγώ αλλά και εσύ που για μια ζωή θα είσαι στο αν φορύσα εκείνη την ρημάδα την ζώνη...
Μήπως θες να κόψω το κάπνισμα για να μη με πληρώνεις? Ο καρκίνος που θα πάθω πιθανότατα θα σε επιβαρύνει αρκετά αλλά θα πρότεινες να απαγορευτεί η καλλιέργια καπνών?Μήπως να κάνω και υγιεινή διατροφή και να τρώω μετρημένα γιατί θα πάθει η καρδιά μου και οι εγχειρήσεις ανοιχτής καρδιάς κοστίζουν υπέρογκα...Ε μη σε επιβαρύνω πολύ, θα κάνω το παν για να ζήσω όπως θες εσύ για να μην πληρώνουν τα ταμεία!!Φιλικά στα λέω όλα αλλά μη μου φέρνετε σαν επιχειρήματα το κοινωνικό κόστος γιατί θα πάμε ΠΟΛΥ μακριά...
-
Δε ξέρω για εσάς, αλλά εγώ προσωπικά πρώτα φοράω ζώνη και μετά γυρίζω το κλειδί. Η ζώνη μου δίνει την αίσθηση της ασφάλειας.
Βέβαια ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του και τη ζωή του, οπότε μάλλον είναι προσωπική επιλογή το αν θα φορέσεις ζώνη ή όχι.
Πριν καιρό είχα ακούσει ότι θα παίρνει κλήση όποιος μιλάει με το συνοδηγό του ή καπνίζει μέσα στο αυτοκίνητο
Αυτό δε το καταλαβαίνω.. -
Φίλε Koutsan συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.
Ο νόμος είναι άκρως φασιστικός.
Και αυτά περι οικονομικών μου φαίνονται δικαιολογίες.
Η αρχή της δημοκρατίας είναι οτι έχω κάθε ελευθερία αρκεί να μην έρχεται σε αντίθεση με την ελευθερία του άλλου.
Το να θέλω να σκοτωθώ δεν έρχεται σε αντίθεση με την ελευθερία των άλλων.Ούτε απειλώ τη ζωή κανενός.
Και αν θέλουν να είναι εξασφαλισμένοι και οι άλλοι για τα νοσοκομεία κτλ που λέτε ας υπάρχει η εξής μέθοδος.
Οταν ασφαλιζόμαστε σε κάποιο ταμείο (άν θέλουμε και όχι με το ζόρι όπως ισχύει) θα υπογράφουμε διάφορες υποχρεώσεις στις οποιές μεταξύ άλλων θα είναι και η ζώνη ασφαλείας.Αν τραυματιστούμε χωρίς να φοράμε ζώνη θα πληρώνουμε έξοδα νοσηλείας. -
Όχι δεν θέλω να κόψεις το κάπνισμα είναι επιλογή σου να καπνίζεις όπως και δική μου να μην καπνίζω αλλά θεωρώ οτι ένα μέρος -το μεγαλύτερο- της -υψηλής και συνεχώς αυξανόμενης- φορολογίας του καπνού πρέπει να πηγαίνει στη χρηματοδότηση των ταμείων που πληρώνουν τους καπνιστές. Ανταποδοτικότητα.
Το κοινωνικό κόστος είναι ένας παράγοντας γιατί ζούμε σε κοινωνίες οι οποίες μας προσφέρουν και στις οποίες προσφέρουμε αν εσύ αδιαφορείς δικαίωμα σου δημοκρατία έχουμε.Πάντο όσο μακριά θές δεν με πολυενδιαφέρει. -
Οταν ασφαλιζόμαστε σε κάποιο ταμείο (άν θέλουμε και όχι με το ζόρι όπως ισχύει) θα υπογράφουμε διάφορες υποχρεώσεις στις οποιές μεταξύ άλλων θα είναι και η ζώνη ασφαλείας.Αν τραυματιστούμε χωρίς να φοράμε ζώνη θα πληρώνουμε έξοδα νοσηλείας.
Άμα υπάρχουν τόσα πολλά λεφτά....
-
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
Φίλε Koutsan συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.
Ο νόμος είναι άκρως φασιστικός.
Και αυτά περι οικονομικών μου φαίνονται δικαιολογίες.
Η αρχή της δημοκρατίας είναι οτι έχω κάθε ελευθερία αρκεί να μην έρχεται σε αντίθεση με την ελευθερία του άλλου.
Το να θέλω να σκοτωθώ δεν έρχεται σε αντίθεση με την ελευθερία των άλλων.Ούτε απειλώ τη ζωή κανενός.Αν περάσεις με κόκκινο χωρίς να φοράς ζώνη, πέσεις επάνω μου και σκοτωθείς, θα έχω εμπλακεί σε θανατηφόρο τροχαίο χωρίς να φταίω σε τίποτα. Δεν έρχεται σε αντίθεση με την ελευθερία μου αυτό; δεν θα τρέχω σε ανακριτικά τροχαίες, δικαστήρια κλπ κλπ για να αποδείξω ότι πέρασες με κόκκινο και ότι δεν φορούσες ζώνη;
Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να σκοτωθείς
-
εγω παντως δεν επιθυμω σε ενα τρακαρισμα που ειμαι υπευθυνος να σκοτωσω τον αλλον επειδη δε φορουσε ζωνη και μετα να το εχω και τυψεις μια ζωη. Δε με νοιαζει αν αυτος θελει να ζησει η να πεθανει, με νοιαζει εγω να τα εχω καλα με τη συνειδηση μου και να μην λεω στον αυτο μου 'ναι ομως αν φορουσε ζωνη..;'
Οι περισσοτεροι νομιζουν οτι αν πεθανουν η οχι ειναι καθαρα δικη τους υποθεση και δεν σκεφτονται τους γυρω τους.(γονεις, παιδια, συζηγους, φιλους κλπ) -
Ειμαι υπερ του νομου να φοραμε ζωνες. Η μαλ...α συμβαινει σε ανυποπτο χρονο πολλες φορες και τοτε θα χτυπας το κεφαλι σου που δεν εκανες ενα τσικ να την βαλεις, ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΗΔΗ ΣΠΑΣΕΙ. Εναντιωνομαι ομως στα κολοστρουμφ που σε γραφουν για ζωνη στην γειτονια σου η πχ στο παραδρομμο της βουλιαγμενης γιατι πολυ απλα Εχουμε Πρελογικη Περιοδο και πρεπει να Μαζεψουμε!Οι ελενχοι πρεπει να γινονται σε ανοιχτους δρομμους οπου οι ταχυτητες ειναι υψηλοτερες και εκει πραγματικα η ζωνη σωζει.
-
Όχι δεν θέλω να κόψεις το κάπνισμα είναι επιλογή σου να καπνίζεις όπως και δική μου να μην καπνίζω αλλά θεωρώ οτι ένα μέρος -το μεγαλύτερο- της -υψηλής και συνεχώς αυξανόμενης- φορολογίας του καπνού πρέπει να πηγαίνει στη χρηματοδότηση των ταμείων που πληρώνουν τους καπνιστές. Ανταποδοτικότητα
Συμφωνώ απόλυτα
Οταν ασφαλιζόμαστε σε κάποιο ταμείο (άν θέλουμε και όχι με το ζόρι όπως ισχύει) θα υπογράφουμε διάφορες υποχρεώσεις στις οποιές μεταξύ άλλων θα είναι και η ζώνη ασφαλείας.Αν τραυματιστούμε χωρίς να φοράμε ζώνη θα πληρώνουμε έξοδα νοσηλείας.
Συμφωνώ. Εδώ όμως είναι ιδιώτες και σου λένε αν θες υπογράφεις αν δεν θες όχι. Ο φορέας κρατικής εξουσίας όμως σου ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ...Θες να σε υποχρεώνουν να πληρώνεις για τις βλάβες που έχεις πάθει λόγω του ότι δεν φορούσες ζώνη και να μην έχεις αξιώσεις από τις ασφαλιστικές?Βεβαίως...Αλλά όχι υποχρεωτικότητα...Θέλω επιλογές στη ζωή μου (έστω και σε κάποιο βαθμό απατηλές) και όχι κηδεμόνα...
Αν περάσεις με κόκκινο χωρίς να φοράς ζώνη, πέσεις επάνω μου και σκοτωθείς, θα έχω εμπλακεί σε θανατηφόρο τροχαίο χωρίς να φταίω σε τίποτα. Δεν έρχεται σε αντίθεση με την ελευθερία μου αυτό; δεν θα τρέχω σε ανακριτικά τροχαίες, δικαστήρια κλπ κλπ για να αποδείξω ότι πέρασες με κόκκινο και ότι δεν φορούσες ζώνη;
Νομίζω ότι καταλαβαίνεις ότι δεν είναι επιχείρημα αυτό...Αν δεν φταις ΚΑΘΟΛΟΥ θα αθωωθείς από το δικαστήριο και αν δεν αθωθείς θα φταίνε οι δικαστές ή το δικαστικό μας σύστημα...Δεν διορθώνουμε τα κακώς κείμενα του δικαστικού μας συστήματος ασκώντας νομοθετική πολιτική για την πρόληψη των ατυχημάτων!!!!...Στα δικαστήρια, ανακριτικά τροχαίες, θα τρέχεις έτσι κι αλλιώς και αν δεν φταις θα φύγεις...Αν καταδικαστείς χωρίς να φταις σε τίποτα δεν θα σε σώσει ο νόμος για την υποχρεωτικότητα της ζώνης!! Αν ψέγεις τον τρόπο που απονέμεται η δικαιοσύνη στην Ελλάδα δεκτό...Αν ελπίζεις να τον διορθώσεις με το ανωτέρω μέτρο απλά κάνεις λάθος κατά την ταπεινή μου άποψη...
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Νομίζω ότι καταλαβαίνεις ότι δεν είναι επιχείρημα αυτό...Αν δεν φταις ΚΑΘΟΛΟΥ θα αθωωθείς από το δικαστήριο και αν δεν αθωθείς θα φταίνε οι δικαστές ή το δικαστικό μας σύστημα...Δεν διορθώνουμε τα κακώς κείμενα του δικαστικού μας συστήματος ασκώντας νομοθετική πολιτική για την πρόληψη των ατυχημάτων!!!!...Στα δικαστήρια, ανακριτικά τροχαίες, θα τρέχεις έτσι κι αλλιώς και αν δεν φταις θα φύγεις...Αν καταδικαστείς χωρίς να φταις σε τίποτα δεν θα σε σώσει ο νόμος για την υποχρεωτικότητα της ζώνης!! Αν ψέγεις τον τρόπο που απονέμεται η δικαιοσύνη στην Ελλάδα δεκτό...Αν ελπίζεις να τον διορθώσεις με το ανωτέρω μέτρο απλά κάνεις λάθος κατά την ταπεινή μου άποψη...
Αλλιώς θα τρέχεις αν υπάρχει νεκρός, αλλιώς τραυματίας, αλλιώς αν υπάρχουν μόνο υλικές ζημιές. Επειδή υπάρχει έστω και μία πιθανότητα να στερηθώ την ελευθερία μου από ανευθυνότητα, άγνοια, αμέλεια, 'ελευθερία' άλλου, (ή ότι άλλο θες) ΝΑΙ θα τον υποχρεώνω να φοράει ζώνη.
Και τι γίνεται στην περίπτωση που προκαλέσω εγώ τροχαίο και φταίω, αλλά αν φορούσε ζώνη θα είχε σωθεί;
Υπέρ ή κατά της υποχρέωσης εκ του νόμου να φοράμε ζώνη?