-
Ο χρήστης xristos69 έγραψε:
Xristos69 μαλλον δεν διαβαζεις τι γραφω, ο οδηγος φορουσε ζωνη, η συνοδηγος δεν φορουσε. Οπως και εγω φοραω παντα. Οπως και ο καθε σωστος και εξυπνος 'κοντρακιας', του οποιου το αυτοκινητο ειναι παντα καλοσυντηρημενο, εχει παντα ολα τα χαρτια του, την προσοχη του στον δρομο, δεν οδηγαει πιωμενος, ξερει που ειναι τα ορια του και του αυτοκινητου του κλπ κλπ. Αλλα επειδη δεν ειμαι λογικος και ωριμος κατ'εσε οποτε δεν εχει νοημα να συζητας μαζι μου.
Δηλαδή αυτός που έπεσε στον γκρεμό έστω και αν φορούσε ζώνη ήξερε τα όρια του όταν φουντάριζε ύστερα απο κόντρα στις στροφές? Φαντάσου να μην τα ήξερε δηλαδή τα όριά του!! Καλά που δεν πήρε μαζί του και κάναν ανυποψίαστο χριστιανό δηλαδή.
Δεν μπορώ να καταλάβω σε ποιό ποστ μου αποκάλεσα εσένα προσωπικά παράλογο και ανώριμο!!!! Μήπως εσύ δεν διαβάζεις τι γράφω????
Εκτός αν ταυτίζεις τον εαυτό σου με αυτούς που κάνουν 'ανοίγματα' σε στροφές στο Σούνιο και μετά πέφτουν στον γκρεμό!!! Ε αυτούς ποιός δεν θα τους χαρακτήριζε ανόητους??? Εγληματικά ανόητους θα πρόσθετα!!!Όσο για την συζήτηση που κάνουμε, πάντα έτσι γίνεται στα forums. Γράφεις κάτι για να το διαβάσουν όλοι. Αλλιώς επι προσωπικού υπάρχουν και τα PM.
Αυτος που επεσε στο γκρεμο δεν ξερω τι ηταν (καθως τον πετυχαν στον δρομο, κοινως αγννωστος που ακολουθησε), δεν ξερω γιατι επεσε στο γκρεμο (απο την στιγμη που αλλοι δεν ακολουθησν ενω πηγαιναν το ιδιο γρηγορα).
Και ναι, μπορει να με βρεις να κυνηγιεμαι καπου προς Σουνιο μερια (αργα το βραδυ καθημερινες χωρις αλλα αυτοκινητα στον δρομο), αλλα δεν εχω σκοπο να πεσω σε κανενα γκρεμο και δεν παω ποτε παραπανω απο οσο ξερω οτι μπορω να παω μονο και μονο για να προλαβω καποιον αλλο.Υπολοιποι:
Ρε παιδια δεν καταλαβαινετε τι γραφω...Η αφηγηση ειναι απο αλλον, δεν ημουν εγω εκει. Τα 'παιδια' ειναι η παρεα μου που παμε μαζι βολτες. Το Octavia ηταν καποιος αγνωστος που ειδε την ολη φαση και ακολυθησε την παρεα μου. To Octavia ηταν που επεσε στον γκρεμο, και η παρεα εκατσε να τον μαζεψει. Η συνοδηγος στο Octavia ηταν που δεν φοραγε ζωνη.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
αλλα δεν εχω σκοπο να πεσω σε κανενα γκρεμοΚανείς δεν οδηγάει με σκοπό να πέσει σε γκρεμό. Η επιπολαιότητα της στιγμής (και όχι μόνο της στιγμής, πολλοί οδηγούν μονίμως επικίνδυνα) και η υπερεκτίμηση των δυνατοτήτων οδηγού οχήματος είναι ο λόγος που πολλοί 'αγοράζουν' γκρεμούς και χωράφια. Και πάλι τονίζω δεν αναφέρομαι σε σένα αλλα πχ στον οδηγό του octavia στην συγκεκριμένη περίπτωση και στον φίλο σου που αυτή τη φορά στάθηκε τυχερός.θα μπορούσε να ήταν αυτός στον γκρεμό.Κι ας είναι ο καλύτερος οδηγός. όλοι (οδηγοί-οχήματα) έχουν τα όριά τους και όσο καλά τιμόνια και να είναι.Ο καλύτερος οδηγός όλων των εποχών (προστ) σκοτώθηκε σε ατύχημα. Κάποιοι άλλοι, δεύτεροι σε αξία δεν έχουν βγεί απο πίστα.Αλλα όταν κάποιος οταν προκαλεί την τύχη του, συμφωνα με το νόμο των πιθανοτήτων, κάτι θα πάθει. Και ρε γαμώτο δεν θέλω να κάνω την βόλτα μου στο Σούνιο και να μου έρθει πάνω μου απο το πουθενά κανένα octavia με τον οδηγαρά που έτυχε εκείνη τη στιγμή να έχει την 'άτυχη στιγμή του'
-
Ρε παίδες ο kacey αφηγήθηκε μια ιστορία!!Δεν την υιοθέτησε ούτε την υποστήριξε!Με κεντρικό σημείο το ότι η συνοδηγός ΔΕΝ ΦΟΡΟΥΣΕ ζωνη!
Για να υποστηρίξει την ανάγκη να φοράμε ζώνη!!
Μην του την πέφτετε άδικα!! Μην μπερδεύετε το στυλ της αφήγησης με την άποψη!!!
Συγγνώμη kacey που παρεμβαίνω αλλά το κάνω γιατι η συζήτηση σε αυτό το θέμα είναι όντως ενδιαφέρουσα και δεν έχει νόημα να χαλάσει για μια παρεξήγηση!
Και πάλι συγγνωμη από όλους για την παρέμβαση!!
-
Kouk δεν πειραζει, βγαινουν συμπερασματα και ετσι
Xristos69, εχεις δικιο στα περισσοτερα εκτος απο ενα. Αμα παρω τηλεφωνο τον Prost και του πω οτι ειναι νεκρος μαλλον θα εκπλαγει ο καημενος...
Απο κει και περα, για να μην με παρεξηγειτε, να πω τα εξης για να κλεισει αυτο το θεμα.
Ετσι οπως τα λες εχεις δικιο και ειμαι μαζι σου, απλα δεν ισχυουν για μενα. Αυτο γιατι
α) τον δρομο θα τον ξερω, θα τον εχω κανει παρα πολλες φορες και θα ξερω στην καθε στροφη με ποσα μπορω να μπω με ασφαλεια μεν, γρηγορα δε.β) ΔΕΝ θα μπω με παραπανω μονο και μονο για να προλαβω καποιον, που σε συνδυασμο με το α) κανει την πιθανοτητα ατυχηματος (για μενα προσωπικα) πολυ πολυ μικρη και μονο σε περιπτωση που συμβει κατι εκτακτο (πχ ιπποποταμος να περναει τον δρομο...)
γ) στους δρομους/ωρες/μερες που τα κανουμε αυτα, ΣΠΑΝΙΟΤΑΤΑ πετυχαινουμε αλλο αυτοκινητο. Ειδικα στη διαδρομη Π Φωκαια-Σουνιο ειναι ζητημα αν θα πετυχουμε εστω και ΕΝΑ αυτοκινητο τις ωρες που παμε
δ) αυτες τις σπανιες στιγμες που θα βρουμε αλλο αυτοκινητο στο δρομο, δεν θα περασουμε απο διπλα του με οσα. Παντα βλεπεις φωτα στον δρομο (πχ στο Σουνιο ΔΕΝ γινεται να πηγαινει καποιος χωρις φωτα γιατι πολυ απλα δεν θα βλεπει 1 μετρο μπροστα του) οποτε ξερουμε απο πριν οτι ερχεται αυτοκινητο και ΠΑΝΤΑ κοβουμε.
ε) τωρα που μπηκαμε και στον 21ο αιωνα, εχουμε εξελιχθει κιολας . αυτος απο την παρεα που παει πρωτος θα ξερει απαραιτητα τον δρομο, και μεταξυ μας εχουμε και PMR οπου μπορει ο μπροστα να ειδοποιει για αυτοκινητα, εκτακτα στον δρομο κλπ κλπ
Θελω να πιστευω οτι (εγω και αυτοι που ξερω και εμπιστευομαι, το τι κανουν αλλοι το γνωρισουμε πολυ καλα...) μπορουμε να κανουμε το παιχνιδι μας χωρις να προκαλουμε την τυχη μας, χωρις να περνουμε αναιτια ρισκα, χωρις να ενοχλουμε αλλους στο δρομο
-
Κανένας δεν την 'έπεσε' στον kacey. Σχολιάστηκε η ιστοριούλα και η περιγραφή της. Απλά, ο kacey το πήρε στην αρχή (λίγο) προσωπικά.
-
Θέλω να μου πει κάποιοs σε ποια ελληνική σειρά οι ηθοποιοί φοράνε ζώνη ;
Ποιοs Έλληναs βουλευτήs εκτόs τον κ. Σταθάκη φοράει ζώνη ;
Ποιοs αστυνομικόs σε περιπολικό ;
Δεν θα μπορούσαν μερικοί από τις 'φίρμες' του τραγουδιού και της τηλεόρασης να κάνουν ένα σποτάκι και να παίζεται δωρεάν στα κανάλια μήπως πιστεί έστω και ένας νεάρτενταλ να το κάνει;
Περιμένω απαντήσεις . -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Kouk δεν πειραζει, βγαινουν συμπερασματα και ετσιXristos69, εχεις δικιο στα περισσοτερα εκτος απο ενα. Αμα παρω τηλεφωνο τον Prost και του πω οτι ειναι νεκρος μαλλον θα εκπλαγει ο καημενος...
ΧΑΧΑΧΑΧΑ τον Σενα ήθελα να πω
-
Παιδες αμα δειτε τα σποτακια που δειχνουν στην αγγλικη TV για ζωνη, drink driving αλλα και αλλα (πχ για καρκινο απο το καπνισμα που δειχνουν κοσμο που πεθαινει...) θα μαυριζε η ψυχη σας αλλα αμεσως θα περναγε το μηνυμα...
Δυστυχως δεν μπορω να τα βρω στο νετ να δειτε τι εστι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ εκστρετεια ενημερωσης/ευαισθητοποιησης... -
Εγω θυμάμαι το σοκ με αυτό που το αυτοκίνητο διαλύει τον αφηρημένο πεζό που κοιτάει από την λάθος μεριά την ώρα που πάει να περάσει τον δρόμο.
-
Ο χρήστης jm000 έγραψε:
Η γνωμη μου ειναι, οτι οχι μονο θα πρεπει να ειναι υποχρεωτικη η χρηση ζωνης, αλλα οι ασφαλιστηκες εταιριες θα πρεπει να μην καλυπτουν σωματικές βλαβες αν ο εμπλεκόμενος δεν φορα ζωνη, και για να πω κατι σκληροτερο, αν απο ενα ατυχημα υπαρχει νεκρός που δεν φορουσε ζωνη, και υπαιτιος για το ατυχημα ειναι ο αλλος οδηγός, ο υπαιτιος ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΟΔΗΓΟΥ Η ΤΟΥ ΕΠΙΒΑΤΗ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΑΝ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΦΟΡΟΥΣΑΝ ΖΩΝΗ! .....
....αυτη ειναι η γνωμη μου και συγνωμη αν ειναι λιγο σκληρη.Κατά την ταπεινή μου άποψη είναι πολύ σωστό αυτό που προτείνεις και θα έπρεπε να εφαρμόζεται. Κακά τα ψέματα, είναι-δεν είναι υποχρεωτικό, όλοι ξέρουμε με την υπάρχουσα αστυνόμευση ατην Ελλάδα τι πιθανότητες υπάρχουν να μας 'γράψουν' και να πληρώσουε πρόστιμο. Δεν αρκεί η απειλή του προστίμου (η οποία και δεν έχει νόημα αν για τον άλλο δεν είναι τίποτα τα Χ ευρώ που θα πληρώσει ή έχει 'μέσο' για να σβήσει το πρόστιμο). Αν δε θεωρείς σημαντική την πιθανότητα είτε να εμπλακείς σε ατύχημα πηγαίνοντας π.χ. από το σπίτι σου στο video club είτε να σε σταματήσουν για έλεγχο και βαριέσαι βάλεις ζώνη, κανένας νόμος δε μπορεί να σε αποτρέψει από το περιτό ρίσκο. Το πρόβλημα ξεκινάει από τη σωστή παιδεία. Έχω σωθεί από σίγουρο τραυματισμό (η χειρότερα...) σε τούμπα με το cabrio ενός φίλου επειδή φορούσα ζώνη (κι εγώ και ο ίδιος, που οδηγούσε νομίζοντας ότι το 320i είναι παιχνιδάκι ακόμα και σε βρεγμένη [ελληνική] άσφαλτο - διαφορετικά τα μυαλά μας μπορεί να διακοσμούσαν το δρόμο προς το Πόρτο Ράφτη) όχι επειδή φοβόμουν τυχόν πρόστιμο, αλλά απλούστατα επειδή έτσι έχω συνηθήσει και χωρίς τη ζώνη νοιώθω ...γυμνός!
-
Θεωρώ υποχρέωσή μου να καταθέσω κι εγώ την άποψή μου για ένα θέμα που με έχει απασχολήσει πολύ.
Εντάξει, αυτονόητο είναι ότι η ζώνη σώζει ζωές κλπ, κλπ. Όποιος δεν φοράει ζώνη είναι κατά τη γνώμη μου βλάκας κι αυτό περιλαμβάνει και εμένα αρκετές φορές.
**Όμως μέχρι το σημείο που δεχόμαστε ότι η απώλεια της σωματικής μας ακεραιότητας (ή και της ζωής μας) δεν επηρεάζει άμεσα κανέναν άλλο, το κράτος δεν πρέπει να έχει το δικαίωμα να μας επιβάλλει τη χρήση ζώνης. **Το αν θα ζήσουμε και πώς είναι δική μας απόφαση.
Αυτή είναι και η βάση πάνω στην οποία πρέπει να γίνει η συζήτηση. Ξεκινάμε δηλαδή από το τι ταιριάζει με το πνεύμα της Δημοκρατίας μας και μετά πάμε στο επόμενο στάδιο που είναι πώς θα πειστεί ο κόσμος να φοράει ζώνη. Η διαδικασία δεν-το-καταλαβαίνουν-άρα-το-επιβάλλω παραπέμπει σε άλλα καθεστώτα.
Νομίζω ότι η συζήτηση χρειάζεται απλά μία ιεράρχηση προτεραιοτήτων. Ο σκοπός (μείωση θανάτων) αγιάζει τα μέσα (υπερπροστατευτισμός σε σημείο στέρησης βασικών ελευθεριών); Δεν νομίζω.
-
Συμφωνω απολυτα με τον νεο φιλο μας...
-
Είναι ίσως το μοναδικό μέτρο του κράτους με τη δικαιολογία/ σκοπό (ό,τι προτιμάει ο καθένας) ότι μας προστατεύσει και με το οποίο συμφωνώ απόλυτα.
Καταλαβαίνω τη λογική 'ενήλικοι είμαστε, σώας τας φρένας έχουμε, είναι επιλογή μας πώς θα διαθέσουμε τη ζωή μας', αλλά πόσοι επιλέγουν συνειδητά να μη φορέσουν ζώνη, αποδεχόμενοι την πιθανότητα να σκοτωθούν; Νομίζω ελάχιστοι.
Οι περισσότεροι έχουν (έχουμε) την πεποίθηση ότι 'μόνο στους άλλους συμβαίνουν αυτά'. Έλα, όμως που συμβαίνουν και σε εμάς και μάλιστα εκεί που δεν το περιμένεις! Αν είναι να 'πας', ας πας τουλάχιστον με κάποιο άλλο τρόπο και όχι από τροχαίο. -
Ο χρήστης real_leo έγραψε:
Εντάξει, αυτονόητο είναι ότι η ζώνη σώζει ζωές κλπ, κλπ. Όποιος δεν φοράει ζώνη είναι κατά τη γνώμη μου βλάκας κι αυτό περιλαμβάνει και εμένα αρκετές φορές.
συμφωνουμε απολυτα μεχρι εδω....
]**Όμως μέχρι το σημείο που δεχόμαστε ότι η απώλεια της σωματικής μας ακεραιότητας (ή και της ζωής μας) δεν επηρεάζει άμεσα κανέναν άλλο, το κράτος δεν πρέπει να έχει το δικαίωμα να μας επιβάλλει τη χρήση ζώνης. **Το αν θα ζήσουμε και πώς είναι δική μας απόφαση.
ΕΝΣΤΑΣΙΣ!!!!
δΕΝ ΤΟ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΕΤΣΙ ΑΒΑΣΑΝΙΣΤΑ ΑΥΤΟ.Τουλαχιστον εγω.
Και εξηγουμαι με το πιο απλο 'φτηνο' και τιποτενιο παραδειγμα.
Εστω οτι εγω στο ονομα της δημοκρατιας η των προσωπικων μου επιλογων για το πως θα ζησω δεν φοραω τη ζωνη οχι γιατι με ενοχλει η αμφισβητω οτι σωζει ζωες αλλα επειδη νοιωθω οτι καταπαταται καποιο βασικο δικαιωμα μου.
Σε τροχαιο ατυχημα τραυματιζομαι βαρυτατα με καποια κρανιοεγκεφαλικη κακωση που θα ειχε αποφευχθει αν φορουσα τη ζωνη και μενω φυτο.
Επιλογη μου??Ναι.
Δημοκρατικο η οποιοδηποτε αλλο δικαιωμα μου που πηγαζει απο την επιλογη μου αυτη??OXI
Με την εννοια οτι:
Θα πιασω ενα κρεββατι καποιας εντατικης για καποιο διαστημα και θα το στερησω απο καποιον αλλον που δεν ειχε δικαιωμα επιλογης(π.χ.καρδικο επεισοδιο).Ως εκ τουτου η επιλογη μου να μη φοραω ζωνη στερει το δικαιωμα καποιου αλλου στη ζωη.*Θα απασχολησω και καποια ατομα απο το προσωπικο του νοσοκομειου που θα μπορουσαν να περιθαλψουν τον αλλον.**
Λογω της επιλογης μου αυτης θα επιβαρυνθει το ασφαλιστικο μου ταμειο με νοσηλεια φαρμακα προωρη αναπηρικη συνταξη κλπ κλπ και φυσικα θα μετακυλισει το κοστος στον προ'υ'πολογισμο αρα σε ολους οσους φορολογουνται και τα εξοδα αυτα απο καπου θα λειψουν (βελτιωση δρομων,σχολειων κλπ κλπ)***
Η ψυχικη οδυνη η αγωνια των δικων μου ανθρωπων τα εξοδα που θα κανουν επειδη εγω επελεξα να μη φοραω ζωνη επειδη μου επιβληθηκε ειναι φυσικα ενα αλλο πολυ μεγαλο κεφαλαιο που δε χρειαζεται αναλυση,το καταλαβαινουμε η το φανταζομαστε ολοι......
Βλεπεις λοιπον οτι η επιλογη μου να μη φοραω ζωνη επειδη μου επιβληθηκε δια νομου καθε αλλο παρα δημοκρατικη πραξη ειναι???
Η διαδικασία δεν-το-καταλαβαίνουν-άρα-το-επιβάλλω παραπέμπει σε άλλα καθεστώτα.
Νομίζω ότι η συζήτηση χρειάζεται απλά μία ιεράρχηση προτεραιοτήτων. Ο σκοπός (μείωση θανάτων) αγιάζει τα μέσα (υπερπροστατευτισμός σε σημείο στέρησης βασικών ελευθεριών); Δεν νομίζω.
Aκομα θυμαμαι τις κραυγες καποιων πολιτικων και εφημεριδων εκει γυρω στα τελη της δεκαετιας του 70 οταν εγινε υποχρωτικη η τοποθετηση ζωνων ασφαλειας στα αυτοκινητα οτι το μετρο αυτο παρθηκε για να τα κονομησει ταχα αδερφος υπουργου.
Και καποιοι ηλιθιοι το αναπαρηγαγαν αβασανιστα.
Αντε πεισε εσυ τον Ελληνα που απο τη φυση του ειναι απειθαρχος(στην Ελλαδα φυσικα γιατι εξω απο τη χωρα αστα...ΚΟΤΑ ΛΕΙΡΑΤΗ γινεται) και καχυποπτος με 10.000 σποτ την ωρα οτι η ζωνη σωζει...
Και ειμαστε τοσο ηλιθιοι που μονο απο προστιμο και χωροφυλακα καταλαβαινουμε γιαυτο και η επιβολη του οποιουδηποτε νομου και οχι η συνειδητοποιηση εφαρμοζεται στην Ελλαδα. -
...äåí õðÜñ÷ïõí íüìïé êáé ðáñáíüìïé åßíáé ôï áõôïíüçôï
ç æþíç áðïôåëåß ìÝñïò ôïõ áõôïêéíÞôïõ êáé üðùò üëá óå Ýíá áõôïêßíçôï ðñÝðåé íá ÷ñçóéìïðïéÞôáé ãéá áõôü ðïõ ó÷åäéÜóôçêåÔÅËÏÓ
-
Μα τι λέτε τώρα όχι μόνο η ζώνη δεν πρέπει να είναι υποχρεωτικά αλλά ακόμα και τα φρένα πρέπει να ξηλωθούν από τα αμάξια!!! Αν θέλω να σταματήσω σταματάω πάνω σε ένα τοίχο. Αν τον γκρεμίσω εγώ πλερώνω και κάνω ότι θέλω. Αν τώρα χτυπήσω είναι δικαίωμα μου. Όσο για τους πεζούς ε ας κάνουν ανισόπεδες διαβάσεις εγώ θα σας τα λέω όλα;!!!!!
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με την εκ του νόμου επιβολή της υποχρέωσης να φοράμε ζώνη...Φυσικά αυτό αφορά ΜΟΝΟ ενηλίκους και έχοντας σώας τας φρένας που μπορούν να αποφασίσουν για τη διάθεση της ζωής τους αυτοβούλως...Εννοείται ότι διαφωνώ ΠΛΗΡΩΣ με το σκεπτικό του νόμου και θεωρώ ότι είναι ανακόλουθος με το νομικό μας πολιτισμό...Ενδεικτικά αναφέρω ότι αν έχω ιατρική γνωμάτευςση που μου λέει ότι αν δεν κάνω εγχείρηση σκωληκοειδίτιδας εντός 5 ημερών θα πεθάνω 100% μπορώ να επιλέξω να μην την κάνω φεύγοντας από το νοσοκομείο...Μπορώ να καπνίζω ΟΣΟ θέλω και 8 πακέτα τη μέρα όπως και να πίνω αλκοόλ ΟΣΟ θέλω, τόσο που να πεθάνω σε 6 μήνες...Μπορώ να κάνω δεκάδες επικίνδυνα σπορ χωρίς να παίρνω τις προφυλάξεις που συνιστούνε οι ειδικοί κτλ κτλ...Προς τι η υποχρέωση να φοράω ζώνη?...και γιατί μόνο αυτή και το κράνος?...Την υποτίμηση εκ μέρους του Κράτους της νοημοσύνης μου δεν την ανέχομαι...Επιλέγω πως θα διαθέσω τη σωματική μου ακεραιότητα καταναλώνοντας δεκάδες επικίνδυνα προϊόντα και κάνοντας πολλά άλλα εξαιρετικά επικίνδυνα εγχειρήματα... ΜΟΝΟ ό,τι θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των άλλων να απαγορεύεται...Το επιχείρημα για τα ναρκωτικά ισχύει αλλά είναι άλλη κουβέντα...Grosso modo και για τα ναρκωτικά που απευθύνονται σε ενηλίκους είμαι υπέρ της απελευθέρωσης (λίγο σχηματικά και πρόχειρα το λέω αλλά επί της αρχής αυτή είναι η άποψη μου, αλλά το συζητάω )
Φυσικά τα ανωτέρω δεν έχουν καμία σχέση με την καμπάνια που πρέπει να γίνεται με όλα τα μέσα ώστε η ζώνη (και πολλά άλλα) να καταστεί συνείδηση
Ενημερώνουμε τους άλλους, δεν τους καθρορίζουμε τη ζωή τους-Στην περιπτωση που σκασεις πανω μου με καμια 100αρα, θελω να ζησεις και να σε σκησω στο δικαστηριο.
-Αν γουσταρεις να δοσεις τελος στη ζωη σου, υπαρχουν κ αλλοι οπως ανεφερες τροποι....
-
Πρόσφατα με σταματήσανε για τυπικό Έλενχο κοντά στο χωριό μου. Με πλησιάζει ο αστυνομικός, ανοίγω το παράθυρο,( πρέπει να ομολογήσω ότι ήταν ευγενέστατος) κ μου λέει. . ΟΧΙ κύριε, δε φοράω τη ζώνη μου για να είμαι νομοταγης, αλλά για είμαι ΑΣΦΑΛΗΣ. Δε φοράω τη ζώνη μου επειδή μου το επιβάλει ο νόμος σας, αλλά επειδή έχω τη στοιχειώδη λογική να σέβομαι τη ζωή μου, κ τη ζωή των υπολοίπων που κινούνται στο δρόμο. Και τη ζωή των υπολοίπων επειδή υπάρχει η πιθανότητα, αν τρακάρω με κάποιον κ δε φοράω ζώνη, υπάρχει περίπτωση να πεταχτώ έξω από το παράθυρο, να πέσω στο παρμπρίζ του κ να τον σκοτώσω. Κάντε κύριοι μια δυνατή καμπανιά υπέρ της ζώνης, δημιουργήστε οδηγούς με συνείδηση, και όχι ζώα τα οποία δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι τη ζώνη δε τη φοράνε για να γλιτώσουν μια κλίση κ τότε θα δείτε ότι όλοι αυτοί οι νόμοι ΙΣΩΣ σας είναι παντελώς άχρηστοι. Αλλά ξέχασα, ζούμε στη χώρα που ο οποιαδήποτε παίρνει ένα δίπλωμα μέσα σένα φεγγάρι, και μετά επιστρατεύουμε όλα τα μέσα, κάμερες, κλήσεις, μαύρα κουτιά, αστυνομικούς να στήνουν καραούλι σε κάθε στροφή, για να ΕΠΙΒΑΛΟΥΜΕ πλέον στον επικίνδυνο αυτό βλάκα (κ βάζω κ τον εαυτό μου μέσα ,γιατί κ εγώ εδώ πείρα δίπλωμα, με παρκάρισμα κ οπισθογωνια) κ δημόσιο κίνδυνο οδηγό τα στοιχειώδη πράγματα τα οποία πρέπει να λαμβάνει υπόψη του κατά την οδήγηση. Στην ψηφοφορία ψήφισα υπέρ,μονο και μονο επειδή κάποιος ο οποίος δε φοράει ζώνη αποτελεί κίνδυνο κ για τη ζωή των άλλων οι οποίοι κινούνται στο δρόμο.k φυσικα με τη προϋπόθεση ότι ο νομος αυτος, συνοδεύεται από μια πολιτική η οποία δεν τον καθιστά, το μοναδικο k πρωτεύον κινητρο για τον οδηγο να φοραει ζωνη.κ για μενα προσωπικα τουλαχιστον σε καμια περιπτωση δεν αποτελει κινητρο για να φορεσω ζωνη το οτι θα πληρωσω χ ευρω αν δεν το κανω.
-
Σχεδόν όλοι όσοι είναι κατά της υποχρεωτικής χρήσης της ζώνης χρησιμοποιούν ως επιχείρημα το ότι είναι δικαίωμα τους η επιλογή του αν θα ζήσουν ή όχι και το ότι το κράτος δεν έχει το δικαίωμα να τους το επιβάλλει. Κάποιοι επιχείρησαν να τους αντικρούσουν λέγοντας ότι η χρήση ζώνης δεν επηρεάζει αποκλειστικά αυτόν που (δεν) την φοράει. Εγώ με τη σειρά μου θα σταθώ στο αν το κράτος πρέπει να μας υποχρεώνει να φοράμε ζώνη, ακόμα κι αν αυτό αφορά την προσωπική μας ασφάλεια.
Σκεφθείτε το κράτος να μην μας υποχρέωνε να πληρώνουμε εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία με το σκεπτικό να έχουμε ιατροφαρμακευτική κάλυψη και να πάρουμε σύνταξη κάποια στιγμή (μην αναφερθεί κανείς στην ποιότητα της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης και στο ύψος των συντάξεων γιατί αυτό είναι ένα άλλο θέμα). Οι μισοί Έλληνες, λόγω έλλειψης προνοητικότητας, θα πέθαιναν (εντός κι εκτός εισαγωγικών) από τις αρρώστειες και την πείνα λόγω έλλειψης προνοητικότητας και μη αποταμίευσης χρημάτων. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι το κράτος οφείλει σε κάποιες περιπτώσεις να μας επιβάλλει κανόνες που αφορούν αποκλειστικά την προσωπική μας ζωή. -
Προσωπικά για εμένα ένα πρόστιμο για αυτούς που δε φοράνε ζώνη θα ήταν καλό να υπάρχει. Αυτό όμως θα ήταν πραγματικά κάτι το οποίο, εντέλει, δεν θα είχε καμία ουσία αν οι οδηγοί στους οποίους δίδεται το δίπλωμα κ κυκλοφορούν στους δημόσιους δρόμους είναι πραγματική οδηγοί. συνειδητοποιημένοι, υπεύθυνοι, κ ενημερωμένοι. Δεν είμαι τελείως κατά του να υπάρχει αυτός ο νόμος, αλλά όχι με τον τρόπο τον οποίο υπάρχει τώρα. όπου αποτελεί το μοναδικό κίνητρο για έναν οδηγό να φοράει ζώνη. Δηλαδή μέσα σε όλα αυτά που μας προσφέρει η ζώνη ασφαλείας, αυτοί βρήκαν να μας πουν ότι πρέπει να φοράς ζώνη επειδή αν δε φορέσεις θα πληρώσεις χ ευρω? (και ωραία, τα πληρώνεις. πείτε ότι το πόσο είναι π.χ 84 ευρω, για ένα μεροκαματιάρη που βγάζει 25-30 ευρω τη μέρα, είναι πραγματικα κάπως τσουχτερό. κ θα το σκεφτεί αν δεν θα τη ξανά φορέσει. Για έναν όμως που βγάζει 100 κ άνω ευρω τη μέρα? Τι έγινε? σου λέει, εντάξει, δε γ****** κ να με γράψουν κ καμία φορά? τι έγινε. ο λεφτάς δηλαδή που δεν θα το νοιάζει αν δώσει 84 ευρω δεν έχει ζωή? δε θα τη χάσει?). Δεν είδα ποτέ αστυνομικούς να έχουν στήσει μπλόκο, να σταματούν όλους αυτούς οι οποίοι δε χρησιμοποιούν ζώνη να τους ενημερώνουν για την ασφάλεια που τους προσφέρει, να τους υποδεικνύουν να τη φορέσουν, κ να τους υποχρεώσουν ναι, να τη φορέσουν εκείνη τη στιγμή, όχι όμως να τους κόψουν μια κλήση κ μετά να τους αφήσουν να φύγουν έτσι χωρίς κ πάλι να φορέσουν τη ζώνη τους. Δεν είδα ποτέ να μοιράζονται φυλλάδια ενημέρωσης τα οποία να αναφέρονται στο γιατί πρέπει ένας οδηγός να φοράει ζώνη. Dεν είδα ποτέ το κράτος να συνεργάζεται με τα μ.μ.ε κ να οργανώσει μια ολόκληρη καμπάνια με διαφημιστικά υπέρ της ζώνης κ του κράνους. κ ξέρουμε πόσο μεγάλη δύναμη έχουν τα μ.μ.ε. μη ξεχνάμε ότι μέσα σε μια εβδομάδα κατάφεραν το 80% των ελλήνων να μη τρώει απτις τρελές αγελάδες, χωρίς κανένας πολίτης να καταβάλει το παραμικρό ευρω. Μήπως τελικά δεν ενδιαφέρονται κ τόσο πολύ για τη ζωή μας? προσωπικά πιστεύω ότι αν εφαρμόζονταν όλα αυτά, κ τόσα άλλα, αν πραγματικά γινόταν μια προσπάθεια ενημερώσεις για τη ζώνη και το κράνος, ο συγκεκριμένος νόμος θα καθιστοταν από μόνος του όχι άχρηστος, αλλά σχεδόν αχρείαστος.
Υπέρ ή κατά της υποχρέωσης εκ του νόμου να φοράμε ζώνη?