-
Τωρα που γραφουμε στο pc,επηρεαζονται τα ματια μας.Γιατι δεν βγαινει ενας νομος να μας προστατεψει απο αυτη την απερισκεψια μας;Αν χαλασουν τα ματια μας,θα πληρωνει το κρατος την νοσηλεια μας...
Οταν κανουμε θαλασσιο σκι,μπορει να τραυματιστουμε.Πρεπει οπωσδηποτε να βγει ενας νομος να το απαγορεψει.Αυτη η απερισκεψια μας,θα κοστισει πολλα στο κρατος...
Τελικα,αφου ειμαστε ηλιθιοι,απερισκεπτοι και πρεπει οι αλλοι να μας προστατευουν,ας μας κλειδωσουν στο σπιτι μας,να μας βγαζουν βολτα 2 ωρες την ημερα και ετσι θα εχουμε ασφαλεια και θα ειμαστε μια χαρα...
-
Ο χρήστης dourou έγραψε:
Οποιος θεωρεί δικαίωμά του να μην φορά την ζώνη του ή .............Είναι άλλωστε εν γένει ΦΑΣΙΣΤΑΣ.Ελπίζω να έχει να κάνει με τη μη εφαρμογή των νόμων η παραπάνω διαπίστωσή σου, και όχι με την επιλογή μου να ρισκάρω το κεφάλι μου παραπάνω απ' όσο είναι 'γενικά αποδεκτό'!
Επειδή δεν ............. ή ότι άλλο, δεν μπορεί να βάζει σε μπελάδες τον άλλο ούτε να ζημιώνει το συστημα (αφήνοντας πίσω του ορφανά, ασφαλιστικά έξοδα κλπ).
Το έχουμε συζητήσει ήδη αυτό από τις πρώτες σελίδες του θέματος. Η αιτιολογία πίσω από το νόμο για τη ζώνη ΔΕΝ είναι η προστασία τρίτων. Διάβασε σχετικά post του koutsan, πιο πάνω, και θα καταλάβεις γιατί. Υπάρχουν πολλά ρίσκα που μπορώ να πάρω παίζοντας το κεφάλι μου κορώνα-γράμματα, στα οποία αν κάτι μου κάτσει στραβά, το κράτος θα χάσει έναν ακόμα φορολογούμενο πολίτη, τα παιδιά μου τη μητέρα τους, ο άλλος που θα με δει μέσα στα αίματα θα έχει εφιάλτες, κλπ. Το πιο απλό παράδειγμα είναι όλα τα εν δυνάμει επικύνδυνα σπορ (π.χ. κάποιος έχασε τη ζωή του προ μερικών εβδομάδων προσπαθώντας να κατακτήσει μια ψηλή βουνοκορφή). Δικαιούται το κράτος, με βάση την παραπάνω δικαιολογία της 'ζημιάς στο σύστημα' να θέσει σε εφαρμογή μια σειρά νόμων που να απαγορεύουν τα ρίσκα, με όλες τις προεκτάσεις που μπορεί να έχει κάτι τέτοιο στον τρόπο ζωής και την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας του κάθε πολίτη;
Αυτά όσον αφορά τη θεωρία, διότι στην πράξη το 'τίμημα' από την υποχρεωτική χρήση ζώνης είναι αμελητέο σε σχέση με το αντίστοιχο μιας ενδεχόμενης απαγόρεψης π.χ. του σκι (το φέρνω ως παράδειγμα μια και αναφέρθηκε πιο πάνω). Θα μπορούσαν εξάλου οι ζώνες να ήταν αυτόματες σε όλα τα αυτοκίνητα, όπως ήδη είναι σε πολλά μοντέλα στο Αμέρικα, και τότε δε θα είχαμε να πούμε και πολλά επί του θέματος!
Πάντως η ουσία της συζήτησης πιστεύω πως είναι αφενός μεν το μέχρι που δικαιούται να φτάσει το χέρι του νόμου για να με προστατέψει από την πιθανότητα να 'πάω αδιάβαστος/η' και αφετέρου (και πιο σημαντικό κατά τη γνώμη μου) το αν θα έπρεπε να γεμίζει το κράτος τα ταμεία του επειδή εγώ ρισκάρω τη ζωή μου κατά τρόπο 'μη αποδεκτό'.
Οι νόμοι είναι για να προστατεύουν τους άλλους από εσένα. Όχι το αντίστροφο!!!!
ΤΕΛΟΣΤο αντίστροφο είναι 'να προστατεύουν εσένα από τους άλλους'. Αν θεωρήσουμε ότι ο νόμος για τη ζώνη τέθηκε για να σε προστατεύει από αυτούς που μπορεί να σε εμβολίσουν, τότε βάση του παραπάνω θα πρέπει και εσύ να διαφωνείς με το νόμο αυτό! Πλάκα κάνω, κατάλαβα πως το εννοείς!
Aλλά τι είναι πιο πιθανό να αποβεί μοιραίο για τους άλλους; Να μη φοράω εγώ ζώνη, ή να προσπαθώ ν' ανάψω τσιγάρο οδηγώντας στα στενά της πόλης, να παίζω με το ραδιο-CD, να παρακολουθώ τον 'πισινό' μου από τον κεντρικό καθρέφτη, να οδηγώ με το ένα μάτι στην πινακίδα με το '40' και το άλλο στο κοντέρ μήπως ξεπεράσω το όριο, κλπ...
-
Ο χρήστης Spiros19 έγραψε:
Ok, κρατω τις ευχες σου για το αφεντικο μου,
.................
Αυτα, φιλικα, χωρις κανενα κομπλεξ (απο μερους μου) και... Καλη δουλεια, χωρις να δημιουργεις προβληματα σε υφισταμενους σου...Όταν τελειώσεις με την εξεταστική σου ξαναδιάβασε τα προηγούμενα post μου. Υποπτεύομαι ότι τώρα έχεις άλλα πράγματα στο μυαλό σου και τα έχεις μπλέξει λίγο...
Καλά ξεμπερδέματα!
-
Νομιζω οτι οι περισσοτεροι δεν φοραν ζωνη απο αντιδραση στο νομο και οχι επειδη βαριουνται να κανουν μια κινηση που δειαρκει 1-2 secs η νιωθουν αβολα! Ειμαι πολυ περιεργος να δω την αντιδραση οσων τωρα γκρινιζουν για τις ζωνες αν το κρατος εβγαζε ενα νομο συμφωνα με τον οποιο απαγορευοταν η οποιαδηποτε χρηση ζωνης.
Τοτε θα εσερναν 100 επιχειρηματα για να αποδειξουν πως η ζωνη οντως σωζει ζωες και πως το κρατος θελει να μας βγαλει απο τη μεση.παραπανω αναφερθηκαν κατι παραδειγματα περι σκι, ορειβασιας κλπ.
Εχετε δει κανενα ορειβατη να πηγαινει με λουστριν παπουτσι για ορειβασια?
Να μην εχει 2 και 3 σκοινια εφεδρικα? να μην φοραει κρανος και καταλληλη ενδυση? εχετε δει κανενα να πηγαινει για σκι με τα πεδυλα δεμενα με σπαγγο στα ποδια του και οχι τοπο8ετημενα σε καταλληλες μποτες ? αυτα δεν ειναι μετρα ασφαλειας σαν τη ζωνη?Φιλικα, Βαγγελης
-
Ο χρήστης Aerandir έγραψε:
Νομιζω οτι οι περισσοτεροι δεν φοραν ζωνη απο αντιδραση στο νομο και οχι επειδη βαριουνται να κανουν μια κινηση που δειαρκει 1-2 secs η νιωθουν αβολα! Ειμαι πολυ περιεργος να δω την αντιδραση οσων τωρα γκρινιζουν για τις ζωνες αν το κρατος εβγαζε ενα νομο συμφωνα με τον οποιο απαγορευοταν η οποιαδηποτε χρηση ζωνης.
Τοτε θα εσερναν 100 επιχειρηματα για να αποδειξουν πως η ζωνη οντως σωζει ζωες και πως το κρατος θελει να μας βγαλει απο τη μεση.παραπανω αναφερθηκαν κατι παραδειγματα περι σκι, ορειβασιας κλπ.
Εχετε δει κανενα ορειβατη να πηγαινει με λουστριν παπουτσι για ορειβασια?
Να μην εχει 2 και 3 σκοινια εφεδρικα? να μην φοραει κρανος και καταλληλη ενδυση? εχετε δει κανενα να πηγαινει για σκι με τα πεδυλα δεμενα με σπαγγο στα ποδια του και οχι τοπο8ετημενα σε καταλληλες μποτες ? αυτα δεν ειναι μετρα ασφαλειας σαν τη ζωνη?Φιλικα, Βαγγελης
Για χιλιοστη φορα,το θεμα αφορα την επιβολη των μετρων προστασιας,οχι αν ειναι απαραιτητα...
-
Ο χρήστης tsoukas77 έγραψε:
Για χιλιοστη φορα,το θεμα αφορα την επιβολη των μετρων προστασιας,οχι αν ειναι απαραιτητα...
δλδ εσενα σε ενοχλει αν κατι που θα το κανεις ουτως η αλλως για το καλο σου, σου το επιβαλλουν κιολας?
-
Αν αντι για χρηματικο προστιμο υπηρχε ως ποινη π.χ. 'εθελοντικη'εργασια στον δημο,υποχρεωτικα μαθηματα κυκλοφοριακης αγωγης ή κατι αλλο πιστευετε οτι θα ηταν καλυτερα ;
-
Ο χρήστης Michelle έγραψε:
Ελπίζω να έχει να κάνει με τη μη εφαρμογή των νόμων η παραπάνω διαπίστωσή σου, και όχι με την επιλογή μου να ρισκάρω το κεφάλι μου παραπάνω απ' όσο είναι 'γενικά αποδεκτό'!
Έχει να κάνει με την επιδεικτική άρνηση να συμμορφωθεί κάποιος σε απλές διατάξεις που τον προστατεύουν. Στην πραγματικότητα είμαι φανατικός του κινδύνου και ουκ ολίγες φορές κινδύνεψα να χάσω την ζωή μου με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Παρεμπιπτόντως κάνω και θαλάσσιο και αλπικό σκι και τα θεωρώ ΠΟΛΥ ΑΣΦΑΛΗ αθλήματα.
Παρότι έχω οδηγήει στο όριο της πρόσφυσης σε ταχύτητες που ο μέσος άνθρωπος θα έχανε την μπάλα δεν κυκλοφορώ ποτέ χωρίς ζώνη. κράνος για οτιδήποτε πάνω από 100m το φοράω.
Ηλιθιότητες όπως παρκάρισμα στις ράμπες για ΑΜΕΑ, σταμάτημα στο φανάρι ΜΕΤΑ το φανάρι απείθια σε ζώνη και κράνος, μόνο χειρότερη κάνουν την ζωή μας! Για τσιγάρο κινητό ραδιο CD κλπ επαυξάνω.με βάση την παραπάνω δικαιολογία της 'ζημιάς στο σύστημα' να θέσει σε εφαρμογή μια σειρά νόμων που να απαγορεύουν τα ρίσκα, με όλες τις προεκτάσεις που μπορεί να έχει κάτι τέτοιο στον τρόπο ζωής και την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας του κάθε πολίτη;
Προφανώς το εννοώ όπως και εσύ ως προέκταση ΗΘΙΚΗ και όχι ως νομική λογική. Παραυτά οι νόμοι αυτοί θεσπίστηκαν διότι δεν ήθελαν οι νομοθέτες μας να μείνουν πίσω στην επιβολή των διεθνών νόμων και όχι για μας (για να το τραβήξω από τα μαλλιά!!!).
Ο μη αποδεκτός τρόπος είναι η μελανιά που προκλήθηκε στην κοπέλα που κάποιος χτύπησε σταματώντας πάνω στην διάβαση(μετά που χτύπησε την κοπέλα!) και όχι πτώση σε ορειβασία ή ότι άλλο...
Ακόμα και με την γνώση που έχω στο θαλάσσιο σκι (κάνω πολλά χρόνια) το σωσίβιο το φοράω. Όχι επειδή θα μου χρειαστεί ποτέ (κατ'εμέ) αλλά επειδή δεν υπάρχει λόγος να εκθέσω τον εαυτό μου σε κίνδυνο ενώ υπάρχει το σωσίβιο... -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Αν αντι για χρηματικο προστιμο υπηρχε ως ποινη π.χ. 'εθελοντικη'εργασια στον δημο,υποχρεωτικα μαθηματα κυκλοφοριακης αγωγης ή κατι αλλο πιστευετε οτι θα ηταν καλυτερα ;Τα Χ ευρώ που είναι το πρόστιμο δεν έχουν την ίδια αξία για όλους - το πόσο θα σε 'πονέσει' η τιμωρία εξαρτάται από το πόσο εύκολα τα βγάζεις. Αυτά που προτείνεις όμως (όπως π.χ. και οι μη εξαγοράσιμοι βαθμοί ποινής στο δίπλωμα, ή η αφαίρεση του διπλώματος για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα σε βαρύτερα παραπτώματα) έχουν την ίδια 'βαρύτητα' για όλους. Επομένως είμαι υπέρ.
Στην πράξη τώρα, είμαι σίγουρη ότι θα έπαιζαν λαδώματα προκειμένου να γλυτώσει ο τάδε μεγαλοεπιχειρηματίας την (υποτιμιτική κατά τη γνώμη του) τιμωρία αυτού του είδους (εργασία στο δήμο ή τα μαθήματα κυκλ. αγωγής).
-
Ο χρήστης dourou έγραψε:
Ακόμα και με την γνώση που έχω στο θαλάσσιο σκι (κάνω πολλά χρόνια) το σωσίβιο το φοράω. Όχι επειδή θα μου χρειαστεί ποτέ (κατ'εμέ) αλλά επειδή δεν υπάρχει λόγος να εκθέσω τον εαυτό μου σε κίνδυνο ενώ υπάρχει το σωσίβιο...
Σου απάντησα στο pm πριν διαβάσω την πιο πάνω δημοσίευσή σου και δεν είδα ότι ασχολείσαι με το σκι! Κατά τ΄άλλα η πιο πάνω πρότασή σου δείχνει πως θα έπρεπε να έχουμε μάθει να σκεφτόμαστε όλοι σε ό,τι αφορά τη ζώνη & το κράνος. Όχι πάντως για να αποφύγουμε τυχόν πρόστιμο.
-
Ο χρήστης Aerandir έγραψε:
δλδ εσενα σε ενοχλει αν κατι που θα το κανεις ουτως η αλλως για το καλο σου, σου το επιβαλλουν κιολας?
Aerandir, το λέει και η υπογραφή σου ότι είσαι κατά του νόμου! '...mine is the right to be wrong' δε λες;!!
Χωρίς πλάκα τώρα (το 'πιασες το υπονοούμενο! ), **φυσικά **και με ενοχλεί να μου **επιβάλλουν **κάτι που εγώ προσωπικά θα το έκανα, για το καλό μου - π.χ. εκτός από τη ζώνη, να πλένω τα δόντια μου πριν πάω για ύπνο, να κρατάω ομπρέλα όταν βρέχει, να βάζω αντιηλιακό στον ήλιο, ΑΛΛΙΩΣ... να πληρώνω πρόστιμο στο κράτος (επειδή δεν ξέρω το συμφέρον μου)! Μπορεί να πάει πολύ μακριά το βαλιτσάκι με το 'συμφέρον' και το 'πριν από σας για σας'.
-
Aerandir, το λέει και η υπογραφή σου ότι είσαι κατά του νόμου! '...mine is the right to be wrong' δε λες;!!
Χωρίς πλάκα τώρα (το 'πιασες το υπονοούμενο! ), **φυσικά **και με ενοχλεί να μου **επιβάλλουν **κάτι που εγώ προσωπικά θα το έκανα, για το καλό μου - π.χ. εκτός από τη ζώνη, να πλένω τα δόντια μου πριν πάω για ύπνο, να κρατάω ομπρέλα όταν βρέχει, να βάζω αντιηλιακό στον ήλιο, ΑΛΛΙΩΣ... να πληρώνω πρόστιμο στο κράτος (επειδή δεν ξέρω το συμφέρον μου)! Μπορεί να πάει πολύ μακριά το βαλιτσάκι με το 'συμφέρον' και το 'πριν από σας για σας'.
Τωρα που το σκεφτομαι σαν να χεις δικαιο
-
Ο χρήστης tsoukas77 έγραψε:
Νομίζεις ότι θα το καταλάβει κανείς ακόμα και αν το πεις 1023 φορές;
Μου φαίνεται ότι κάποιοι προσπαθούν να δικαιολογηθούν γιατί υπακούουν στο νόμο, απαιτώντας να ισχύει για όλους, ακόμα και γι'αυτούς που δεν τον χρειάζονται. Δεν πρόκειται να βγει άκρη απ'αυτό το θέμα...
-
Ο χρήστης dienekes έγραψε:
Μου φαίνεται ότι κάποιοι προσπαθούν να δικαιολογηθούν γιατί υπακούουν στο νόμο, απαιτώντας να ισχύει για όλους, ακόμα και γι'αυτούς που δεν τον χρειάζονται. Δεν πρόκειται να βγει άκρη απ'αυτό το θέμα...
**Έλεος...**
-
Σε κάποιους που αναφέρθηκαν σε 'Δημοκρατία' και 'Φασισμό', αφιερώνω το παρακάτω (παρεμπιπτόντως, Φασισμός είναι ορισμός που αναφέρεται στον Ιταλικό Εθνικισμό του Μεσοπολέμου, η ακριβής έκφραση είναι 'Ολοκληρωτισμός', αυτό από το οποίο πάσχετε):
Tell me the truth and I'll admit
To my guilt
If you'll try to understand
But is that blood that's on your hand
From your democracyYou're no different to me
You're no different
No different to me -
Μπορεί να πάει πολύ μακριά το βαλιτσάκι με το 'συμφέρον' και το 'πριν από σας για σας'.Akribos. To thema einai pos i ipoxreotiki xrisi zonis den to pigainei makria.
Eimai enantion se otidipote periorizei to dikaioma tis autodiathesis gia auton akribos ton logo-fovo. To ofelos omos apo tin iparxi autou tou nomou einai profanes kai pio simantiko... Ara eimai iper!
Ean kai efoson iparxei kati to optio periorizei tis eleutheries mou gia kati pio epousiodes (i gia kati me to opoio eimai antithetos) bebaios kai tha antidraso.PS. sorry gia ta greeklish - eimai se internetcafe
-
Οι τοποθετήσεις του nickolas είναι σαφώς μετρημένες, θέτουν το ζήτημα στη σωστή του βάση και το γεγονός ότι καταλήγει σε διαφορετικό συμπέρασμα απο εμένα δεν έχει καμιά σημασία...Έχουμε ένα κλικ διαφορά στην τελική λύση που σε ό,τι με αφορά μπορεί υπό συνθήκες να αλλάξει προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση...Το βασικό είναι να αντιλαμβανόμαστε πού είναι το πρόβλημα με την οιαδήποτε 'υποχρεωτικότητα' (πολύ περισσότερο όταν δεν υπάρχουν άμεσες συνέπειες σε τρίτους) και όχι να κραυγάζουμε συνθήματα που χρησιμοποιούνται για νουθεσία 10χρονων παιδιών...Τα συνθήματα απευθύνονται εκ των πραγμάτων σε ηλίθιους καθώς συμπυκνώνουν μια τεράστια συζήτηση σε μία και μόνη φράση προς εύκολη κατανάλωση-κατάποση και αναπαραγωγή ....Όλα τα πράγματα έχουν 2 όψεις και μετά την ηλικία των 14 καλό θα είναι να αρχίσουμε να τις βλέπουμε και τις 2 αντί να κρώζουμε προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση...
Τώρα σε αυτό που έγραψε ο nickolas ότι σίγουρα το ισοζύγιο μεταξύ της μικρής 'καταπίεσης' της ζώνης και το κέρδος μιας ζωής το ισοζύγιο είναι σίγουρα θετικό θα ήθελα να παραθέσω ένα παράδειγμα που το ίδιο το δίκαιο (αν και de facto συντηρητικό καθώς πάντα έπεται και ποτέ δεν προηγείται ) έχει διαφορετική άποψη :
Στο ποινικό δίκαιο υπάρχουν κάποιοι λόγοι που αποκλείουν τον άδικο χαρακτήρα μιας πράξης, ένας από αυτούς είναι η κατάσταση ανάγκης Πχ κάποιος που σπάει την πόρτα ενός φλεγόμενου δωματίου για να σώσει έναν άνθρωπο που είναι μέσα δεν διαπράττει φθορά ξένης ιδιοκτησίας γιατί (μεταξύ άλλων) το έννομο αγαθό που προσβάλλεται (περιουσία) είναι σημαντικά κατώτερο από το σωζόμενο (ζωή). Πάμε τώρα στο εξής παράδειγμα : τραυματίας βαριά χρειάζεται επειγόντως αίμα αλλιώς θα πεθάνει και καθώς περαστικός που καλείται να δώσει αρνείται οι νοσοκόμοι τον πιάνουν με το ζόρι και του παίρνουν λίγο αίμα και σώζεται ο άνθρωπος.Αν και εδώ έχουμε πάλι τη σωτηρία μιας ζωής έναντι μιας ελάχιστης σωματικής βλάβης (ένα τσιμπηματάκι και λίγο αίμα) και μιας ελάχιστης 'καταπίεσης' (όπως και στη ζώνη )πράγμα για το οποίο όλοι θα λέγαμε ότι το ισοζύγιο είναι θετικό το δίκαιο δεν αναγνωρίζει κατάσταση ανάγκης και θεωρεί την πράξη των νοσοκόμων άδικη και ποινικά κολάσιμη...(είναι η αξία της μεταχείρισης που παίζει ρόλο και όχι το έννομο αγαθό αυτό καθ εαυτό)...
Δεν λέω ότι είναι άμεσα συγκρίσιμο με τη ζώνη αλλά το αναφέρω για να δείξω ότι τα πράγματα δεν είναι πάντα τόσο απλά όσο φαίνονται και αυτό το αναγνωρίζει ακόμα και το δίκαιο που είναι συντηρητικότατο και οπισθοδρομικό (φύσει και θέσει) και καλό θα ήταν να είμαστε πιο μπροστά από τις αξίες που εκφράζονται στη νομοθεσία μας...Αν δεν είμαστε εμείς μερικά βήματα μπροστά τότε και το δίκαιο θα παραμείνει για πάντα ένα απολίθωμα, καθώς ακολουθεί απλά την πρόοδο και ποτέ δεν ανοίγει το ίδιο δρόμους.... -
Koutsan
Ασχετα με το αν συμφωνώ ή όχι με το τελικό συμπέρασμα αυτών που γράφεις , δεν μπορώ παρά να εκφράσω το θαυμασμό μου για τον τρόπο που αντιμετωπίζεις τα πράγματα , τη ροή της σκέψης σου και την ικανότητά σου να την περνάς στο χαρτί ..... εεε στην οθόνη !!!!!
-
Για να το επιστρέψω στην υποχρεωτικότητα.
Ο νόμος δεν πρέπει να λαμβάνεται ως υποχρέωση από τον συνειδητοποιημένο πολίτη που ούτως ή άλλως θα φορέσει την ζώνη. Η υποχρέωση αφορά στον ανεύθυνο (μεσήλικα συνήθως) ο οποίος δεν φορά ζώνη γιατί είναι και καλά έμπειρος, και καλά απυρόβλητος και ασφαλής!!! sic (αλλά τυφλός από το ένα μάτι και ολίγον κουφος... ).
Η τιμολόγηση και οικονομική επιβολή έχει αξία. Όποιος μπορεί να πληρώσει 300 € (π.χ.) πρόστιμο χωρίς να ιδρώσει το αυτί του μπορεί να πληρώσει και νοσηλεία στην ΜΕΘ του Υγεία ή του Ιατρικού Κέντρου.
Δεν κινδυνεύει όσο ο άγνωστος 22άρης γκαζιάρης και ο 50άρης μπαμπάς που θα μεταφερθούν σε εφημερεύον νοσοκομείο με μαθητευόμενους μόνο (απεργία γαρ) και θα πεθάνουν από εσωτερική αιμοραγία στον διάδρομο ... περιμένοντας τον Γκοντό! Η επιβολή σε αυτούς που τελούν υπό πλάνην ασφαλείας έχει κάθε νόημα. Ας μην ξεχνάμε ότι η οδηγική (και περιβαλλοντική και οικολογική και ζωοφιλική και πολιτισμική κλπ) συνείδηση σπανίζει, εξ ου και απορρέει η επιβολή από το κράτος της απλής λογικής.
Με το ίδιο σκεπτικό θα μπορούσαμε να αναιρέσουμε την υποχρεωτική παρακολούθηση 9 ετών στα σχολεία και να επαφίεται η παιδεία στην κρίση των γονέων και των παιδιών. Βλέπετε το οξύμωρο. Ο λαός είναι σαν τα παιδάκια. Οι γονείς σαν την αστυνομία. Το κράτος, κράτος. -
Ο χρήστης dourou έγραψε:
Με το ίδιο σκεπτικό θα μπορούσαμε να αναιρέσουμε την υποχρεωτική παρακολούθηση 9 ετών στα σχολεία και να επαφίεται η παιδεία στην κρίση των γονέων και των παιδιών. Βλέπετε το οξύμωρο. Ο λαός είναι σαν τα παιδάκια. Οι γονείς σαν την αστυνομία. Το κράτος, κράτος.Φίλε dourou έθιξες ένα μεγάλο θέμα. Θα έπρεπε να είναι υποχρεωτική η παρακολούθηση του κρατικού σχολείου? Ο όρος 'κρατικό σχολείο' πάντως δεν μου κάθεται πολύ καλά.
Υπέρ ή κατά της υποχρέωσης εκ του νόμου να φοράμε ζώνη?