-
Πλάκα μας κάνετε πάλι, μου φαίνεται. Στα παλιά μου τα παπούτσια η υποχρέωση. Το κεφάλι μου το θέλω και τη ζώνη τη φοράω. Επανάσταση κάνω εκεί που πρέπει.
-
Καταλαβαίνω την αντίθεσή σου με την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ αλλά δεν την αποδέχομαι για λόγους που ήδη αναφέρθηκαν. Επιπροσθέτως...
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Εννοείται ότι διαφωνώ ΠΛΗΡΩΣ με το σκεπτικό του νόμου και θεωρώ ότι είναι ανακόλουθος με το νομικό μας πολιτισμόΔυστυχώς φίλε μου, ο 'οδηγικός' μας πολιτισμός είναι αυτός που είναι ανακόλουθος με όλους τους 'άλλους' πολιτισμούς μας.
ΚΑΝΕΙΣ δεν ξέρει καλύτερα από μένα τί είναι καλό για μένα
Πολύ Σωστά!!! Μόνο που κατά ένα περίεργο τρόπο σ' αυτή την περίπτωση ΔΕΝ ξέρεις (όχι εσύ, όποιος αρνείται να βάλει ζώνη) τι είναι καλύτερο για σένα. Πες μου ΕΝΑ σοβαρό λόγο για να μη φορέσεις ζώνη. Αιτιάσεις περί οχλήσεως ή δυσφορίας δεν ευσταθούν και εν πάσει περιπτώσει ωχριούν μπροστά στις όποιες συνέπειες.
Οι επεμβάσεις του Κράτους στη ζωή μας δεν έχουν όρια και καλό είναι να ορθολογικοποιούμε τις επιλογές του και να τις κρίνουμε βάσει ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΩΝ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ
Και πάλι πολύ σωστά. Και η αρχή των προσπαθειών ορθολογικοποίησης ξεκινάει από τη ζώνη;
Το να θέλω να σκοτωθώ δεν έρχεται σε αντίθεση με την ελευθερία των άλλων.
Το παρατηρώ όλο και πιο συχνά τελευταία. Γιατί έχει δημιουργηθεί η πεποίθηση ότι η αναφορά ακραίων δηλώσεων ή παραδειγμάτων ισχυροποιεί τα όποια επιχειρήματα χρησιμοποιείτε. Φυσικά και ΔΕ θέλεις να σκοτωθείς. Οπότε;
-
Πολύ Σωστά!!! Μόνο που κατά ένα περίεργο τρόπο σ' αυτή την περίπτωση ΔΕΝ ξέρεις (όχι εσύ, όποιος αρνείται να βάλει ζώνη) τι είναι καλύτερο για σένα. Πες μου ΕΝΑ σοβαρό λόγο για να μη φορέσεις ζώνη. Αιτιάσεις περί οχλήσεως ή δυσφορίας δεν ευσταθούν και εν πάσει περιπτώσει ωχριούν μπροστά στις όποιες συνέπειες.
Κανένα...Εγώ δε βρίσκω κανένα, αλλά η γνώμη μου όπως και η δικιά σου δεν έχει καμία μεγαλύτερη αξία από του οιουδήποτε άλλου για τη ζωή του...Πες μου ΕΝΑ σοβαρό λόγο για να καπνίζεις... Δεν είδα να απαγορεύεται η κυκλοφορία καπνών...Δεν θα μας πει το Κράτος πως θα ζούμε για ένα πολύ απλό λόγο : Δεν υπάρχουν όρια και κάποτε θα έρθει η στιγμή που θα τρέχουμε από τις κρατικές επεμβάσεις στη ζωή μας...
Αν κάποιος μπορούσε να με διαβεβαιώσει ότι η υποχρεωτικότητα της ζώνης είναι το τελευταίο τέτοιου είδους μέτρο που παίρνεται, μαζί σας για την υποχρεωτικότητα...Αυτό το παιχνιδάκι όμως δεν έχει όρια και θα έρθει η στιγμή που κατ' επίκληση του συμφέροντος μου θα μου επιβάλλουν τρόπο ζωής...Και πάλι πολύ σωστά. Και η αρχή των προσπαθειών ορθολογικοποίησης ξεκινάει από τη ζώνη;
Αυτό πρέπει να το πω εγώ όπως καταλαβαίνεις...Αψηφούμε τη ζωή μας καθημερινά με τις 'ευλογίες του Κράτους'...Γιατί η ζώνη? Ούτε ένας δεν μου έχει απαντήσει στην 'πρότασή μοϋ' για απαγόρευση αλκοόλ και τσιγάρου και επιβλαβών για την υγεία τροφών (όχι στα λίπη κτλ)...Ξέρετε όλοι τις στατιστικές...Κυριολεκτικά θερίζουν, εκεί δeν σκέφτεστε το κοινωνικό κόστος?Έχετε σκεφτεί πόσες ανθρώπινες ζωές θα σώζονταν αν τα απαγορεύαμε όλα αυτά ή έστω τα μισά? Λοιπόν σε ρωτάω εκ νέου εγώ γιατί από τη ζώνη?
Το παρατηρώ όλο και πιο συχνά τελευταία. Γιατί έχει δημιουργηθεί η πεποίθηση ότι η αναφορά ακραίων δηλώσεων ή παραδειγμάτων ισχυροποιεί τα όποια επιχειρήματα χρησιμοποιείτε. Φυσικά και ΔΕ θέλεις να σκοτωθείς. Οπότε;
Λάθος...Οι αυτοκτονίες αποδεικνύουν το αντίθετο...Να σου υπενθυμίσω επίσης ότι η απόπειρα αυτοκτονίας ΔΕΝ είναi ποινικά κολάσιμη...Δεν θεωρείται ποινικά αξιόλογη αδικοπραγία...Τί έχεις να πεις για τους Μάρτυρες του Ιεχωβά που αρνούνται τις μεταγγίσεις? Να τους υποχρεώνουμε να κάνουν?Ακούγεται λογικό : τί είναι μια μεταγγισούλα μπροστά στη σίγουρη σωτηρία μιας ζωής...Κι όμως δεν μπορούμε να τους υποχρεώσουμε... Στη Γερμανία υποστηρίζεται ομοθύμως (όχι φυσκά για παιδιά που βρίσκονται υπό γονική επιμέλεια)...Εδώ υπάρχει και η άλλη άποψη (διαφωνώ φυσικά )... Γιατί δεν τους κάνουμε μετάγγιση με το ζόρι? Η απάντηση βρίσκεται στο προστατευόμενο έννομο αγαθό που δεν είναι φυσικά η μικροζημιά της μετάγγισης αλλά βρίσκεται στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την προσωπική ελευθερία που κρίνεται από το ποινικό δίκαιο άξια προστασίας όσο και η ανθρώπινη ζωή...Τα ακραία παραδείγματα που λες υπαρχουν γύρω σου και θα ήταν καλό για όλους να τα σεβαστείς...
Πλάκα μας κάνετε πάλι, μου φαίνεται. Στα παλιά μου τα παπούτσια η υποχρέωση. Το κεφάλι μου το θέλω και τη ζώνη τη φοράω. Επανάσταση κάνω εκεί που πρέπει.
Σε εμπόδισε κανένας να βάλεις ζώνη?
-
Σαφώς και υπέρ! είναι απλό το γιατί είναι υποχρεωτική η ζώνη. υποτίθεται(σ'αυτή τη χώρα μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε) ότι το κράτος πρέπει να είναι κράτος πρόνοιας, ΑΣΧΕΤΑ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΑ Η ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ.
έτσι λοιπόν σε υποχρεώνει να φοράς ζώνη ή κράνος. δε μπορεί όμως να σε υποχρεώσει να κοψεις το καπνισμα αμμεσα γιατι προκειται για εθιστικη ουσια. το ιδιο και το αλκοολ. αντιθετα ομως μπορει να αυξησει τον ειδικο φορο(ποτα,τσιγαρα,λοιπες βλαβερες ουσιες) πολυ ωστε να σε αποτρεψει να αγοραζεις μεγαλες ποσοτητες. αυτη νομιζω ειναι η διαφορα.
ας την φοραμε λοιπον γιατι δε δε χανουμε τιποτα αντιθετα μπορει να κερδισουμε τη ζωη μας μια μερα...
-
έτσι λοιπόν σε υποχρεώνει να φοράς ζώνη ή κράνος. δε μπορεί όμως να σε υποχρεώσει να κοψεις το καπνισμα αμμεσα γιατι προκειται για εθιστικη ουσια. το ιδιο και το αλκοολ. αντιθετα ομως μπορει να αυξησει τον ειδικο φορο(ποτα,τσιγαρα,λοιπες βλαβερες ουσιες) πολυ ωστε να σε αποτρεψει να αγοραζεις μεγαλες ποσοτητες. αυτη νομιζω ειναι η διαφορα.
Μπορεί να απαγορεύσει την κυκλοφορία στο εμπόριο των καπνών και αλκοόλ (βλ ποταπαγόρευση!) κατά το πρότυπο των ναρκωτικών...Ο όρος κράτος πρόνοιας ή κοινωνικό κράτος δικαίου είναι άλλο πράμα και δεν θα διαφωνήσω καθόλου ότι το Κράτος μας πρέπει να είναι Κράτος πρόνοιας...
ας την φοραμε λοιπον γιατι δε δε χανουμε τιποτα αντιθετα μπορει να κερδισουμε τη ζωη μας μια μερα...
Με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο αλλά σέβομαι και όποιον διαφωνεί και δεν θέλει να τη φοράει...Του 'επιτρέπω' να βάλει το κεφάλι του στον ντορβά
-
Foraw zoni PANTA!!!!! kai otan exw synepivates APAITW na forane zoni kai aytoi, eite to theloyn eite oxi, an den theloun, den mpenoun mesa sto amaksi!
den me noiazei an energw fasistika h oxi, alla san 'kyvernitis' tou oximatos moy, apaitw na pairnontai ta aparaitita metra asfaleias, opws o pilotos sto aeroplano leei stous epivates na forane tin zoni tous, etsi kai egw!
Den paizoune me ayta ta pragmata, pragmati tha mporousame na poume ton nomo gia ypoxreotiki xrisi tis zonis katapiestiko, fasistiko, h oti theloume, AS MIN IMASTAN ZWA, KAI KANENAS DEN THA MAS YPOXREONE!!! an eixame tin zwni san synidisi kai tin forousame panta, den tha mas ypoxreone kanenas nomos!
kai an agapite file esy theleis na skototheis, tote tapini mou apopsi, den exeis swas tas frenas, kai epivaletai afairesi tou diplomatos kai apagoreysi na ksanapiaseis timoni sta xeria sou!
h odigisi einai eythini, panw ap ola eythini! kai den paizoume me tis zwes kai tin swmatiki akaireotita twn allon. -
Νομος η Οχι...
Ζωνη ΠΑΝΤΑ!!!
Και οσο για το αν ειναι φασιστικος, αντιδημοκρατικος κτλ κτλ αυτος ο νομος... Τετοιοι που ειμαστε καλα μας κανουνε... Αν δεν ξερουμε εμεις οτι η ζωνη θα μας σωσει την ζωη.. τοτε ας μας το επιβαλουν με χρηματικο προστιμο, η καλυτερα με αφαιρεση διπλωματος...
Και για αυτους που υποστηριζουν οτι ο νομος αυτος ειναι φασιστικος, τοτε η επιβολη της Ελληνικης ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ να καταταγεσαι στον στρατο τι ειναι???
Και για να μην ξεχνιομαστε.... Δειτε το παρακατω σιτε....
10 δευτερολοπτα ειναι αυτα.... Θα μας ΣΩΣΟΥΝ ΟΛΟΥΣ!!!!
-
...Γιατί η ζώνη? Ούτε ένας δεν μου έχει απαντήσει στην 'πρότασή μοϋ' για απαγόρευση αλκοόλ και τσιγάρου και επιβλαβών για την υγεία τροφών (όχι στα λίπη κτλ)...Ξέρετε όλοι τις στατιστικές...Κυριολεκτικά θερίζουν, εκεί δeν σκέφτεστε το κοινωνικό κόστος?Έχετε σκεφτεί πόσες ανθρώπινες ζωές θα σώζονταν αν τα απαγορεύαμε όλα αυτά ή έστω τα μισά? Λοιπόν σε ρωτάω εκ νέου εγώ γιατί από τη ζώνη?Με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο αλλά σέβομαι και όποιον διαφωνεί και δεν θέλει να τη φοράει...Του 'επιτρέπω' να βάλει το κεφάλι του στον ντορβά
Μόνο που μη φορώντας ζώνη (η κράνος ο δικυκλιστής) βάζει και το δικό μας κεφάλι στο ντορβά, αφού θα κατηγορηθούμε για ανθρωποκτονία, έστω και εξ αμελείας. Και εάν δεν φταίγαμε μπορεί και να το ξεπερνούσαμε, κάποτε. Εάν όμως φταίγαμε, πως θα ζούσαμε ξέροντας ότι στην αμέλειά μας οφείλεται ο θάνατος κάποιου, έστω και αν θα μπορούσε να είχε σωθεί εάν φορούσε τη ζώνη του;
Αυτός που καπνίζει, πίνει, 'φτιάχνεται', επιδίδεται σε επικίνδυνα σπορ κλπ, ξέρει τι κάνει και είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του. Και δεν μας βάζει και εμάς σε κανένα κίνδυνο εάν τσακίσει κανένα δεκάκιλο παϊδάκια, εκτός βέβαια από το ότι θα μας τρέχουν τα σάλια.
Πράγματα χιλιοειπωμένα και ξεκάθαρα. -
Επειδή το θέμα αυτό είναι εντελώς γελοίο και πραγματικά απορώ πως κάθονται μερικοί και το συζητούν (δεν διάβασα καν όλες τις απαντήσεις), θα πω μόνο το εξής.
Ειδικά για σένα koutsan λέω να μην εφαρμόζεται ο νόμος για να ξεμπερδέψουμε μια ώρα νωρίτερα
-
Όπως έχω ξαναπεί και παλαιότερα σε άλλα θέματα 'είναι πολύ δύσκολο να αποδείξεις το αυτονόητο'.
-
Ο χρήστης Aerandir έγραψε:
εγω παντως δεν επιθυμω σε ενα τρακαρισμα που ειμαι υπευθυνος να σκοτωσω τον αλλον επειδη δε φορουσε ζωνη και μετα να το εχω και τυψεις μια ζωη. Δε με νοιαζει αν αυτος θελει να ζησει η να πεθανει, με νοιαζει εγω να τα εχω καλα με τη συνειδηση μου και να μην λεω στον αυτο μου 'ναι ομως αν φορουσε ζωνη..;'Συμφωνώ απόλυτα!!!
-
Αν κάποιος μπορούσε να με διαβεβαιώσει ότι η υποχρεωτικότητα της ζώνης είναι το τελευταίο τέτοιου είδους μέτρο που παίρνεται, μαζί σας για την υποχρεωτικότητα...Αυτό το παιχνιδάκι όμως δεν έχει όρια και θα έρθει η στιγμή που κατ' επίκληση του συμφέροντος μου θα μου επιβάλλουν τρόπο ζωής...
Υπεραπλουστευμένο μου φαίνεται. Κυνήγι μαγισσών
Αυτό πρέπει να το πω εγώ όπως καταλαβαίνεις...Αψηφούμε τη ζωή μας καθημερινά με τις 'ευλογίες του Κράτους'...Γιατί η ζώνη? Ούτε ένας δεν μου έχει απαντήσει στην 'πρότασή μοϋ' για απαγόρευση αλκοόλ και τσιγάρου και επιβλαβών για την υγεία τροφών (όχι στα λίπη κτλ)...Ξέρετε όλοι τις στατιστικές...Κυριολεκτικά θερίζουν, εκεί δeν σκέφτεστε το κοινωνικό κόστος?Έχετε σκεφτεί πόσες ανθρώπινες ζωές θα σώζονταν αν τα απαγορεύαμε όλα αυτά ή έστω τα μισά? Λοιπόν σε ρωτάω εκ νέου εγώ γιατί από τη ζώνη?
To αντιπαράδειγμα του καπνίσματος ή του αλκοόλ δεν είναι δόκιμο αφού είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Δεν υπάρχει άμεση σχέση αιτίου - αποτελέσματος. Επίσης, η επικινδυνότητα είναι διαφορετική. Μπορείς να πιεις αλκοόλ (1-2 ποτήρια) και δε θα πάθεις τίποτα. Το ίδιο και με το τσιγάρο. Μια φορά να μη βάλεις ζώνη μπορεί να αποβεί μοιραίο.
Λάθος...Οι αυτοκτονίες αποδεικνύουν το αντίθετο...Να σου υπενθυμίσω επίσης ότι η απόπειρα αυτοκτονίας ΔΕΝ είναi ποινικά κολάσιμη...Δεν θεωρείται ποινικά αξιόλογη αδικοπραγία...Τί έχεις να πεις για τους Μάρτυρες του Ιεχωβά που αρνούνται τις μεταγγίσεις? Να τους υποχρεώνουμε να κάνουν?Ακούγεται λογικό : τί είναι μια μεταγγισούλα μπροστά στη σίγουρη σωτηρία μιας ζωής...Κι όμως δεν μπορούμε να τους υποχρεώσουμε... Στη Γερμανία υποστηρίζεται ομοθύμως (όχι φυσκά για παιδιά που βρίσκονται υπό γονική επιμέλεια)...Εδώ υπάρχει και η άλλη άποψη (διαφωνώ φυσικά )... Γιατί δεν τους κάνουμε μετάγγιση με το ζόρι? Η απάντηση βρίσκεται στο προστατευόμενο έννομο αγαθό που δεν είναι φυσικά η μικροζημιά της μετάγγισης αλλά βρίσκεται στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την προσωπική ελευθερία που κρίνεται από το ποινικό δίκαιο άξια προστασίας όσο και η ανθρώπινη ζωή...Τα ακραία παραδείγματα που λες υπαρχουν γύρω σου και θα ήταν καλό για όλους να τα σεβαστείς...
Πού είδες την ασέβεια από μέρους μου. Είπα απλώς ότι θεωρώ λάθος την υποστήριξη επιχειρημάτων και θέσεων με την παράθεση ακραίων παραδειγμάτων. Δεν έχω δει μετά από κάποιο αυτοκινηστικό ατύχημα σημείωμα αυτοκτονίας Έχεις δει εσύ;
-
Ο χρήστης QuatroPower έγραψε:
Εναντιωνομαι ομως στα κολοστρουμφ που σε γραφουν για ζωνη στην γειτονια σου η πχ στο παραδρομμο της βουλιαγμενης γιατι πολυ απλα Εχουμε Πρελογικη Περιοδο και πρεπει να Μαζεψουμε!Οι ελενχοι πρεπει να γινονται σε ανοιχτους δρομμους οπου οι ταχυτητες ειναι υψηλοτερες και εκει πραγματικα η ζωνη σωζει.Κι όμως, παρακολούθησα πρόσφατα μια ομιλία περι ασφαλούς οδήγησης, του Ιαβέρη και είπε πως το 80% των σοβαρών ατυχημάτων γίνονται σε ακτίνα μερικών χιλιομέτρων από το σπίτι του οδηγού και με ταχύτητες κάτω των 60km/h. Ουσιαστικά αυτές (και μικρότερες) είναι οι ταχύτητες που διενεργούνται τα crash tests και όλοι έχουμε δει τι ζημιά γίνεται.
Βέβαια είναι αλήθεια πως οι έλεγχοι της αστυνομίας συνήθως στοχεύουν στο να 'μαζέψουν', όμως πρέπει να πραγματοποιούνται και σε τέτοιους δρόμους. Στον ανοιχτό δρόμο που οι ταχύτητες ξεπερνούν τα 100-120km/h η τύχη θα κάνει τη διαφορά και όχι τόσο η ζώνη... -
Είμαι κατά, όπως είμαι κατά όλων των απαγορεύσεων που θα μπορούσαν να αποφευχθούν. Για το μόνο που μπορώ να συμφωνήσω (και ίσως θα έπρεπε να μπει σαν επιλογή) είναι το να είναι υποχρεωτική η ζώνη για τους επιβάτες, με το σκεπτικό ότι ο οδηγός ειναι υπεύθυνος για τους επιβαίνοντες κι αν αυτός θέλει να σκοτωθεί πρόβλημά του, αλλά δεν έχει δικαίωμα να διακινδυνεύει τη ζωή των υπολοίπων στο αυτοκίνητό του.
Από εκεί και πέρα, όπως και στο μεθύσι, αν τρακάρεις και δε φοράς ζώνη και υπάρξει τραυματισμός σου, φταις δε φταις, να μη σε καλύπτει η ασφάλεια. Χωρίς ουσιαστικά λοιπόν να υπάρχει απαγόρευση, σε κάνει περισσότερο να σκεφτείς και να λάβεις σοβαρά υπόψη σου την υποχρέωσή σου (όχι απέναντι στον ΚΟΚ, αλλά στην ίδια τη ζωή σου).
-
Το θέμα όμως είναι ότι όλα αυτά που συζητάμε είναι θεωρητικά.Και στην θεωρία κάθε απαγόρευση δεν είναι σωστή.
Δεν ζούμε όμως σε κοινωνία αγγέλων!!
Και απο την στιγμή που η χρήση ζώνης έγινε υποχρεωτική -και άρχισαν να πέφτουν οι κλήσεις- οι πλειοψηφία υπάκουσε!
Ο κόσμος συμπεριφέρεται με βάση την ψυχολογία του όχλου παίδες, και όχι με βάση ιδεατές ιδεολογικές αντιλήψεις και αυτογνωσία!Είμαι υπέρ της υποχρεωτικής χρήσης της ζώνης,γιατι δεν θεωρώ οτι υπάρχει άλλος τρόπος να αποφύγεις τα χειρότερα!Και φυσικά δεν θα ήθελα ποτέ να εμπλακώ σε ατύχημα (φταίω δεν φταίω,που λέει και ο Πέτρος) και να ζω μια ζωή με τις τύψεις για μια ζωή που χάθηκε επειδή δεν φόραγε ζώνη!!
-
Φιλε αγαπητε
Αν ζουσες σ'ενα ερημονησι μονος σου ,ναι εκει θα ησουν ελευθερος και θα γλενταγες με 30 βαρελες κρασι και 5 αμπαρια τσιγαρα και κανενας δεν θα νοιαζοταν αν χρειαζεσαι νοσοκομειο η οτιδηποτε αλλο.
Απο την στιγμη που ζεις μαζι με αλλους εισαι υποχρεωμενος να δεχτεις για καθε ωρα και στιγμη της ζωης σου διαφορους περιορισμους.Αφου οποια δραστηριοτητα δικης σου μπλεκεται με δραστηριοτητες συνανθρωπων σου πρεπει να υπακους σε νομους και κανονες.
ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ πια και η ζωη σου ειναι δεμενη με την ζωη των αλλων γυρω σου. Μονο η σκεψη σου εχει πληρη ελευθερια με ολη τη σημασια της λεξης και χωρις γραφτους η αγραφτους κανονες.
Δεξου λοιπον τους νομους και για τη ζωνη και για τα ορια ταχυτητος κλπ.και ας εχουν 'ταπεινα ελατηρια' κατα τη γνωμη σου. -
Έχω την εντύπωση ότι μερικοί δεν κατάλαβαν ότι το θέμα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ αν πρέπει ή δεν πρέπει να φοράμε ζώνη,αλλά ΕΙΝΑΙ αν θα πρέπει να υποχρεωνόμαστε να φοράμε ζώνη. Ας σκέφτονται και λίγο 'βαθύτερα' πριν απαντήσουν...Και 'γώ δήλωσα κατά της υποχρέωσης να φοράμε ζώνη αλλά ΠΑΝΤΑ φοράω, πάντα πριν ξεκινήσω την κινητήρα.
DAP, το θέμα που θίγεις (ελευθερία) είναι τεράστιο και με πολλές προεκτάσεις. Δε νομίζω ότι και να το συζητήσουμε θα καταλήξουμε κάπου.Και επίτρεψέ μας να έχουμε μια έστω μικρή αίσθηση ή ψευδαίσθηση ελευθερίας.Μη μας το λές έτσι χύμα ότι δεν είμαστε ελεύθεροι...
-
Φανατικά Υπέρ!
-
Έχω την εντύπωση ότι μερικοί δεν κατάλαβαν ότι το θέμα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ αν πρέπει ή δεν πρέπει να φοράμε ζώνη,αλλά ΕΙΝΑΙ αν θα πρέπει να υποχρεωνόμαστε να φοράμε ζώνη. Ας σκέφτονται και λίγο 'βαθύτερα' πριν απαντήσουν...Και 'γώ δήλωσα κατά της υποχρέωσης να φοράμε ζώνη αλλά ΠΑΝΤΑ φοράω, πάντα πριν ξεκινήσω την κινητήρα.
ΑΚΡΙΒΩΣ...Μένω άναυδος με το ποσοστό άσχετων απαντήσεων από συνφορουμίστες...Η τα ελληνικά μου πάσχουν σφοδρά ή τα δικά τους...Προτάσεις να μην εφαρμοστεί ο νόμος για μένα (3 πουλάκια κάθονταν), ότι εγώ θελω να σκοτωθώ (από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλλα), άλλος ότι δεν είμαι έλευθερος αφού ζω σε μια κοινωνία! Δηλ επειδή ζώ σε κοινωνία δεν κατακρίνω τη νομοθετική πολιτική της?Όλοι οι νόμοι είναι υπεράνω κριτικής? Θα με τρελλάνετε? Αυτά απηχούν απόψεις της εποχής του Rousseau και της γαλλικής επανάστασης...Σήμερα ο νόμος ελέγχεται, εξ ου και τα Συνταγματικά δικαστήρια, εξ ου και οι ομάδες πίεσης. Κανείς σας δε διαφωνεί με νόμους? Yπαρχουν νόμοι που είναι στο απυρόβλητο? Και επειδή δέχομαι άλλες δεσμεύσεις που απορρέουν από την κοινωνική μου ζωή πρέπει να δεχτώ και αυτή αδιαμαρτύρητα?!!!
Το θέμα όμως είναι ότι όλα αυτά που συζητάμε είναι θεωρητικά.Και στην θεωρία κάθε απαγόρευση δεν είναι σωστή.
Φυσικά και είναι θεωρητικό, έτσι διαμορφώνεται ξέρεις σε πρώτη φάση ο νόμος στα γραφεία των νομικών συμβούλων του Υπουργείου, έχεις κάποια άλλη πρόταση? Και φυσικά και υπάρχουν απαγορεύσεις που είναι σωστές...Αλλοίμονο.Μα καλά για τί με περνάτε?Oύτε είπα ότι η υποχρεωτικότητα της ζώνης δεν βοήθησε στο να φοράνε περισσότεροι...Ξέρω να σας πω πολλά άλλα μέτρα που θα μειώσουν εγληματικότητα και θα σώσουν πολύτιμες ζωές αλλά θα τσιρίξετε όλοι...Γιατί όχι κάμερες ΠΑΝΤΟΥ?...Κανείς να μην μπορεί να κάνει τίποτα χωρίς να παρακολουθείται... θα δεχόσασταν σύστημα που θα εμποδίζει το αυτοκίνητο σας να παραβιάζει το τοπικό όριο ταχύτητας έστω και κάτά ένα χιλιόμετρο? Οι περισσότεροι θα πείτε όχι χοροπηδώντας, κάποιοι άλλοι πιο νομοταγείς σας από σας θα σας πουν εγκληματίες λέγοντας : 'Γιατί φίλε θες να πας πάνω από το όριο?Βάζεις σε κίνδυνο τη ζωή άλλων'
Τα πράγματα που εσείς έχετε ως δεδομένα στο μυαλό σας δεν μπορούν να τυγχάνουν κριτικής ενώ άλλα, τα οποία επίσης προέρχονται από νόμους, τα κατακρεουργείτε κατά βούληση...Ο καθένας από σας έχει τα πρσωπικά του όρια επεμβάσεως στη ζωή του και αν σας τα καταπατήσουν αύριο θα φωνάζετε ενώ μερικοί θα συμφωνούν πλήρως (Παράδειγμα : γιατί να μη δίνω τα προσωπικά μου δεδομένα έχω τίποτα να φοβηθώ, είμαι νομοταγής εγώ!!)...Αυτό που δεν καταλαβαίνετε είναι ότι ΑΛΛΟΙ έχουν ΑΛΛΑ όρια τα οποία είναι πιο στενά από τα δικά σας...Δεν είναι τρελλοί ούτε βλάκες αλλά πιο ευαίσθητοι και τους αρέσει να θέτουν υπό αμαφισβήτηση πράγματα που θεωρούνται δεδομένα = Βασική παράμετρος για την πρόοδο...
Κάποτε η έκτρωση ήταν φόνος ενός παιδιού και δεν είχε η μητέρα το δικαίωμα αυτοδιάθεσης του σώματός της. Σήμερα η έκτρωση θεωρείται ,σε όλες τις δυτικές δημοκρατίες,(πλην Ιρλανδίας) πρόοδος και δεδομένη...Αν ποτέ δεν είχε αμφισβητηθεί το ορθόν της απαγόρευσης ακόμα θα ήμασταν στις αρχές του αιώνα (σε επίπεδο κοινωνικής προόδου)Πού είδες την ασέβεια από μέρους μου. Είπα απλώς ότι θεωρώ λάθος την υποστήριξη επιχειρημάτων και θέσεων με την παράθεση ακραίων παραδειγμάτων. Δεν έχω δει μετά από κάποιο αυτοκινηστικό ατύχημα σημείωμα αυτοκτονίας Έχεις δει εσύ;
Αυτό τώρα τι σχέση έχει...Θεώρησες αυθαίρετα ότι δεν θέλω να πεθάνω εγώ ή ο οποιοσδήποτε άλλος...Η απάντηση λοιπόν είναι ΛΑΘΟΣ, υπάρχουν άνθρωποι που αυτοκτονούν (το λάθος είναι λογικό και δεν έχει σχέση με την κουβέντα μας)
Και για αυτους που υποστηριζουν οτι ο νομος αυτος ειναι φασιστικος, τοτε η επιβολη της Ελληνικης ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ να καταταγεσαι στον στρατο τι ειναι???
Φυσικά και είναι...Σε μερικά χρόνια που θα έχει καταργηθεί, όπως σχεδόν σε όλη την Ευρώπη, τα παιδιά μας θα διηγούνται με θαυμασμό : ' Ρε εμένα ο γέρος μου έζησε την υποχρεωτική θητεία...Άκου πράματα' Και μη χειρότερα...
-
Τώρα ανάγουμε την δια του νόμου υποχρέωση χρήση ζώνης και στα συνταγματικά δικαιώματα αν θεωρέις οτι ο νόμος αυτά στα θιγει δεν έχεις παρα να βρείς ένα δικηγόρο και να προσφύγεις στο συμβούλιο της Επικρατείας το οποίο και θα πρέπει να πείσεις για το δίκαιο του αιτήματος σου.
Πάντως εμένα δεν με έπεισες με τα επιχειρήματα σου τα οποία μου θυμίζουν αυτά των θιασωτων της οπλοχρησιάς στις ΗΠΑ. Ειδικά αυτό με τις κάμερες πραγματικά καταπληκτικό μονό που θα ήταν παράνομο λόγω νόμου περι προσωπικών δεδομένων. Πάλι το κράτος φρόντισε για την ελευθερία σου. Όταν κάποια μέρα θα επεμβαίνει στις ελευθερίες σου/μας να είσαι σίγουρος οτι κανένας δεν θα κάτσει με σταυρωμένα χέρια και πρώτη πρώτη η διακαστική εξουσία που με τον ένα με τον άλλο τρόπο ελέγχει την νομοθετική και την εκτελεστική εξουσία.
Υπέρ ή κατά της υποχρέωσης εκ του νόμου να φοράμε ζώνη?