-
Ο χρήστης ollram έγραψε:
Tα φιλτρα δεν κανουν τιποτα.Συμφωνα με ερευνα που εγινε στην ευρωπη,οι ιδιοκτητες αρχιζουν αμεσα την ανταλλαγη πληροφοριων 'DIY πως να βγαλετε τον πνίχτη' κτλ και ακυρωνονται τα παντα....
τι ακριβώς 'ακυρώνεται'?? όπως λες??
Ακυρωνονται τα οφελη απο τα φιλτρα,αφου αυτα καταργουνται απο ενα σημαντικότατο μερος των αγοραστων.
Αυτο βρηκαν σε ερευνα που εψαξαν να δουν γιατι η προοδος στα φιλτρα δεν συμβαδίζει με αντιστοιχα αποτελεσματα στην μολυνση. -
Ο χρήστης Puntofato έγραψε:
Και πάλι πώς γίνεται να ΜΗΝ κυκλοφορούν τόσα DIESEL στις πόλεις μας και είμαστε πρωταθλητές στην ρύπανση σε όλη την Ευρώπη;ΑΡΑ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΙΔΙΑ!
Άλλες είναι οι πηγές τους τις οποίες πρέπει να καταπολεμήσουν και να αφήσουν τα χαζά για τα αυτοκίνητα!
Η πετρελαιοκίνηση απαγορεύεται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη λόγω περιβαλλοντολογικής ευαισθησίας αλλά (όπως διάβασα πρόσφατα) επιτρέπεται η χρήση του PET COKE ως καύσιμο σε ασβεστοποιίες κοντά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Το PET COKE είναι ανεπιθύμητο προϊόν διύλισης του πετρελαίου (μπορεί να χαρακτηριστεί ως απόβλητο) αλλά εμείς το εισάγουμε από άλλες χώρες που δεν το θέλουν.
Δεν είναι καύσιμο, είναι απόβλητο γιατί:
[list:23vge07y]Θερμογόνος δύναμη 8.500 kcal/kg
Άνθρακας 75-90%
Θείο 4,22-7,6%
Υδροχλώριο, Υδράργυρος και πτητικές οργαν. ενώσεις - πολυκυκλικοί υδρογ. στοιχεία μη διαθέσιμα.
Βαρέα Μέταλλα: κυρίως νικέλιο και βανάδιο αλλά μπορεί να περιέχει και μόλυβδο, χρώμιο, μολυβδένιο, ψευδάργυρο, κάδμιο και θάλιο (σε ποσότητες συγκρίσιμες ή μεγαλύτερες από αστικά απορρίματα).[/list:u:23vge07y]Δυστυχώς η νομοθεσία δεν το θεωρεί απόβλητο και χρησιμοποιείται σαν καύσιμο σε ασβεστοποιίες που επιβαρύνουν ιδιαίτερα το περιβάλλον.
Τα παραπάνω στοιχεία τα αντέγραψα από το Τεχνογράφημα, άρθρο επιμέλειας Μαρ. Χειρακάκη, ΧΜ.
Να απαγορεύεται η πετρελαιοκίνηση στις δύο 'μολυσμένες' πόλεις μας αλλά το να χρησιμοποιούμε PET COKE είναι απαράδεκτο.
-
Απ' ότι φαινέται από το 2008 και μετά η άρση της Πετρελαιοκίνησης σε
Αθήνα....http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=244
και με τα ήδη 'υπάρχοντα' ΙΧ που κυκλοφορούν....'παράνομα'...τι θα γίνει???Γιατί εγώ σκέφτομαι για αγορά άμεσα μπορούν οι νόμοι να έχουν αναδρομική ισχύ..???
-
Ο χρήστης ollram έγραψε:
Προσοχή τον τελευταίο καιρό άρχισαν και σταματάνε και ελέγχουν για πετρελαιοκίνητα στην περιοχή Θεσ/νίκης . Το πήραν είδηση ότι γέμισε ο τόπος . Κυρίως σταματάνε μεγάλα και τζιπ
έχεις μάθει για πρόστιμα???? κανένα παράδειγμα??
Γνωστός με mercedes 200cdi και ένας φίλος του με cherokee την πάτησαν . 150 ευρώ και δικαστήριο για αφαίρεση πινακίδων αδειας μέχρι 3 μήνες . Στην Βασιλίσης όλγας απόγευμα
-
Αφαιρεση πινακιδων και αδειας μεχρι 3 μηνες,μετα τους 3 μηνες δηλαδη τι κανεις;Περιμενεις να σε πιασουν παλι;
-
320d με πινακίδες φρέσκες-φρέσκες Θεσσαλονικιές, απέναντι από την ΕΤ3 σε σημείο όπου το παρκάρισμα απαγορεύεται και έχει μόνιμη αστυνομική δύναμη! Εύγε!!!
-
Ο χρήστης giouris3 έγραψε:
Προσοχή τον τελευταίο καιρό άρχισαν και σταματάνε και ελέγχουν για πετρελαιοκίνητα στην περιοχή Θεσ/νίκης . Το πήραν είδηση ότι γέμισε ο τόπος . Κυρίως σταματάνε μεγάλα και τζιπ
έχεις μάθει για πρόστιμα???? κανένα παράδειγμα??
Γνωστός με mercedes 200cdi και ένας φίλος του με cherokee την πάτησαν . 150 ευρώ και δικαστήριο για αφαίρεση πινακίδων αδειας μέχρι 3 μήνες . Στην Βασιλίσης όλγας απόγευμα
Τελικά βγήκανε στους δρόμους να μαζέψουν κανενα ψιλό....
Απ' ότι είχα ακούσει τα μέτρα ειχαν ατονήσει... δεν παίρνανε διπλώματα!!
αυτό είναι παράνομο μιας και η ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΚΙΝΗΣΗ οπως έχει αναφερθει εδώ (σε προηγούμενα μυνήματα) δεν υπάρχει στον ΚΟΚ......
Είναι παράβαση Υπουργικής απόφασης ΟΧΙ ΚΟΚ.....
Τα 150 ευρώ είναι σωστά...τελικά κάποιοι άλλοι λένε ότι δεν έχουν μαζί άδεια οχήματος..οπότε ..τρώνε μόνο για έλειψη άδειας....
-
Επαγγελματικο van transit connect μπορουμε να παρουμε με εδρα Αθηνα???
-
Άρα για να βγάλουμε ένα συμπέρασμα ένα από τα επικίνδυνα σημεία είναι η Βασ. Όλγας. Μπλόκο όμως τους κάνανε ή είχαν παρκάρει παράνομα και με την ευκαιρία τους πιάσαν;
Για την ΕΤ3 έχω έναν μηχανικό γνωστό που έχει μια 200CDI κάθε μέρα πηγαίνει με αυτοκίνητο και δεν τον έχουν πετύχει...Προς Τούμπα και Πυλαία ξέρει κανείς αν έχουν σταματήσει κανέναν;
Αλήθεια τα NAVARA που έχει γεμίσει ο τόπος επιτρέπονται στο κέντρο;
Γιατί με την ίδια ηλίθια απαγόρευση ούτε μικρά επαγγελματικά επιτρέπονται...
Ξέρει κανείς; -
Ο χρήστης Puntofato έγραψε:
Άρα για να βγάλουμε ένα συμπέρασμα ένα από τα επικίνδυνα σημεία είναι η Βασ. Όλγας. Μπλόκο όμως τους κάνανε ή είχαν παρκάρει παράνομα και με την ευκαιρία τους πιάσαν;
Για την ΕΤ3 έχω έναν μηχανικό γνωστό που έχει μια 200CDI κάθε μέρα πηγαίνει με αυτοκίνητο και δεν τον έχουν πετύχει...Προς Τούμπα και Πυλαία ξέρει κανείς αν έχουν σταματήσει κανέναν;
Ξέρει κανείς;Όχι!! Μπλόκο στην όλγας;;;; Σε καμμία περίπτωση δεν ήταν μπλοκο.
Πολλές φορες έχω δει να σταματάνε στην πιάτσα των ταξι Τσιμησκή-Nαυαρίνου, νομίζω για έλεγχο καυσαερίων -
Ο χρήστης rocsta έγραψε:
Ξέρει κανείς;Όχι!! Μπλόκο στην όλγας;;;; Σε καμμία περίπτωση δεν ήταν μπλοκο.
Πολλές φορες έχω δει να σταματάνε στην πιάτσα των ταξι Τσιμησκή-Nαυαρίνου, νομίζω για έλεγχο καυσαερίωνκαλό θα είναι να μάθουμε περισσότερα στοιχεία.....
ανάμενουμε.. -
Εγώ πάλι επιμένω:
Τα navara και τα ιδιού τύπου φορτηγάκια που έχει πλυμμηρίσει ο τόπος τα επιτρέπουν να μπαίνουν στις πόλεις ή όχι.
Γιατί ένα τέτοιο με 150 ή όσα λέει άλογα, βγάζει πολύ περισσότερα καυσαέρια από το Panda-κι που περιμένω εγώ. Οι οικολόγοι πρέπει να ξεσηκωθούν!
Για να ξέρουμε τι λέμε δηλαδή... -
Στο κάτω μέρος του γηπέδου της Τούμπας (στάση του 12, πάνω στο τσάκισμα που κάνει η Μικράς Ασίας), σταματάνε για καυσαέρια πολλά πρωινά μέχρι περίπου τις 11:00. Αν σε σταματήσουν με πετρελαιοκίνητα, σίγουρα θα τα τσιμπήσεις τα ευρουλάκια.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Το κύριο πρόβλημα είναι οικονομικό και όχι περιβαντολλογικό. Ειδικά για ένα υπουργείο που κατά τη διάρκεια των έργων των Ολυμπιακών αγώνων είχε μετατρέψει την Αθήνα σε Λαχώρη όσον αφορά τα αιρωρούμενα σωματίδια σκόνης.Το πρόβλημα είναι ότι τα diesel καίνε 30% λιγότερα σε λίτρα ανα 100 χιλιόμετρα (και αυτό είναι λιγότεροι φόροι)...
Ναι αλλά τα λιγότερα καύσιμα σημαίνουν και λιγότερες εισαγωγές. Τα οικονομικά οφέλη από αυτό είναι ιδιαίτερα μακροπρόθεσμα και γι' αυτό ως επιχείρημα δεν έχει μεγάλη βαρύτητα;
Προτιμούνται τα έσοδα των φόρων εδώ και τώρα και ας αυξάνει με μεγάλο ρυθμό το έλλειμα (εξαγωγών-εισαγωγών);
-
Οικονομικό είναι το πρόβλημα αλλά φυσικά ΟΧΙ γιατί θα μειωθεί η κατανάλωση. Αν αυξηθούν (κι άλλο) οι ρύποι σε πολύ μεγαλύτερα από τα επιτρεπτά όρια, τότε θα χρειαστεί καλύτερο πετρέλαιο θέρμανσης (πιο ακριβό), περισσότεροι δρόμοι για να μειωθεί το μποτιλιάρισμα και να επιβληθούν κυρώσεις σε εργοστάσια που ρυπαίνουν καίγοντας μαζούτ, PET COKE, κλπ. Είναι φθηνότερη η απαγόρευση της πετρελαιοκίνησης παρά η μείωση των ρύπων από άλλες πηγές.
-
Καλησπέρα παιδια σε όλους...είναι το πρώτο ποστ μου και θελω να σας καλοσορίσω όλους....
Θέλω να ρωτήσω για αυτό που μου είπε υπέυθυνα ο ιδιοκτήτης μια πολ μεγάλης αντιπροσωπείας OPEL στην αθήνα οτι εαν σε 'πιάσουν' με Diesel στον ΝΟΜΟ ΑΤΤΙΚΗΣ τότε η ποινή ειναι ένα πρόστιμο που δεν θυμόταν και η ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ του αυτοκινήτου.
Ξερετε τίποτα σχετικο?
-
Ο χρήστης dioptra999 έγραψε:
Καλησπέρα παιδια σε όλους...είναι το πρώτο ποστ μου και θελω να σας καλοσορίσω όλους....Θέλω να ρωτήσω για αυτό που μου είπε υπέυθυνα ο ιδιοκτήτης μια πολ μεγάλης αντιπροσωπείας OPEL στην αθήνα οτι εαν σε 'πιάσουν' με Diesel στον ΝΟΜΟ ΑΤΤΙΚΗΣ τότε η ποινή ειναι ένα πρόστιμο που δεν θυμόταν και η ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ του αυτοκινήτου.
Ξερετε τίποτα σχετικο?
Στην Ελλάδα δεν προβλέπεται κατάσχεση οχήματος σε καμία περίπτωση
παράβασης, εκτός της λαθρεμπορίας όπου το αυτοκίνητο πάει 'πακέτο'
με το περιεχόμενο (είτε είναι αντικείμενα, είτε ναρκωτικά ή βουλγάρες).
Κοινώς παπαριές σου λένε.
ΠΟΥ θα βγάλεις την άδεια (νομό)? -
Απ' όσο ξέρω στην Αθήνα δεν μπορεί να βεβαιώσει κάποιος αστυνομικός παράβαση που κυκλοφορείς με diesel. Βέβαια δεν είμαι απόλυτα σίγουρος, μην σε πάρω και στο λαιμό μου.
-
Ο χρήστης zardoz έγραψε:
Στην Ελλάδα δεν προβλέπεται κατάσχεση οχήματος σε καμία περίπτωση
παράβασης, εκτός της λαθρεμπορίας όπου το αυτοκίνητο πάει 'πακέτο'
με το περιεχόμενο (είτε είναι αντικείμενα, είτε ναρκωτικά ή βουλγάρες).
Κοινώς παπαριές σου λένε.
ΠΟΥ θα βγάλεις την άδεια (νομό)?Κατ'αρχην υπάρχει σπίτι στο Αργος, νομός Αργολίδας αλλα δεν μπορείς να το αγοράσεις με μόνιμη κατοικία στην Αττικη και πινακίδες Αργους?
Εχω νεα:
ρωτάω σχεδόν όποιον ξερω και εχω καταλήξει στα εξής:
α)δεν επιβάλεται καμία κατασχεση
β)εχει πρόστιμο περίπου 300-400 εαν θελει ο τροχαίος...και δεν δεν πιστεψει ότι δεν είσαι αθηναίος 9πινακίδες αργους θα έχεις)
γ)μονο στον δακτύλιο θα έχεις ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ πρόβλημα! -
Ο χρήστης dioptra999 έγραψε:
Εχω νεα:
ρωτάω σχεδόν όποιον ξερω και εχω καταλήξει στα εξής:
α)δεν επιβάλεται καμία κατασχεση
β)εχει πρόστιμο περίπου 300-400 εαν θελει ο τροχαίος...και δεν δεν πιστεψει ότι δεν είσαι αθηναίος 9πινακίδες αργους θα έχεις)
γ)μονο στον δακτύλιο θα έχεις ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ πρόβλημα!Λοιπόν, σχετικά με το πρόστιμο, το ψάχνω και εγώ γιατί είμαι πολύ κοντα στην αγορά ντίζελ ΙΧ
- δεν υπάρχει κατάσχεση
- Οι τροχαία δεν ενδιαφέρεται και πολύ, εκτός αν πέσεις σε ..στραβόξυλο. βέβαια ανά πάσα στιγμή αυτό μπορεί να αλλάξει..
- καλό θα είναι η άδεια που θα βγεί να μην έχει σφραγίδα απαγόρευσης πάνω (το κανονίζεις αν θέλεις...)
- έχω ακούσει καποιον με πρόστιμο 50 ευρώ...και κάποιον άλλο να αναφέρει 150 ευρώ και 3 μήνες αφαίρεση διπλώματος & αδείας σε Θεσ/κη..
- προσπαθώ να βρω κάποιον που ανέφερε (εδω στο φόρουμ) ότι αθωώθηκε κάποιος άλλος σε δικαστήριο (ψάξε νωρίτερα και διάβασε όλα τα μηνύματα, θα σου φανούν πολύ χρήσιμα)
- Τροχαίος από το τμήμα Ελευσίνας ανέφερε ότι δεν τους ενδιαφέρει και δεν θέλουν να γίνει ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΜΑ τα πρόστιμα για πετρελαιοκίνηση.....
αναμένω και εγώ μέσω αυτου του φόρουμ ...να μάθω περισσότερα.....
Πετρέλαιο! Τι θα γίνει επιτέλους;