-
Εγω λεω χωρις πλακα...να βγουμε στους δρομους!!
Πιστευω οτι στην Ελλαδα για να σε ακουσουν...μονο με διαδηλωση γινετε!!!
Ας το οργανωσουν ΟΛΑ τα club...και παραλληλα να πουμε και για την πιστα στο Ελληνικο!!!
-
Ο χρήστης Nikos147 έγραψε:
Εγω λεω χωρις πλακα...να βγουμε στους δρομους!!Πιστευω οτι στην Ελλαδα για να σε ακουσουν...μονο με διαδηλωση γινετε!!!
Ας το οργανωσουν ΟΛΑ τα club...και παραλληλα να πουμε και για την πιστα στο Ελληνικο!!!
Καλημέρα.
Πολύ καλή ιδέα τη βρίσκω...
-
Επειδή η γνώσεις από νομικά είναι 0 η υπουργική απόφαση είναι νόμος; Γιατί όλο το σκηνικό από ότι έχω διαβάσει βασίζεται σε μία υπουργική απόφαση και δεν αναφάιρεται κάν στον κ.ο.κ.
-
κάθε νόμος και κάθε υπουργική απόφαση μπορεί να αλλάξει αν πας στο Συμβουλειο της επικρατείας.
Ετσι πήρανε το Λαφκα....
Γι αυτό επιμένω...
Γιατι τα περιοδικά δε παιρνουν την πρωτοβουλία για να γίνουν ΗΡΩΕΣ
-
Στην Πάτρα εχώ δει αρκετά Panda Μultijet.
Επίσης ειναι λάθος να νομίζεται οτι τα συνεργεία δεν τα ξέρουν τα μοτερ
Τα περισσότερα επαγγελματικά FIAT Doblo, Punto Van, Corsa Van είναι Diesel με τους ίδιους κινητήρες
-
Μιας και είμαι πλέον κάτοχος ενός Panda Multijet σας πληροφορώ ότι σχετικά με την συντήρηση του οχήματος δεν απαιτείται τίποτα παρά λάδια και φίλτρα (20000χλμ Λάδια και 60000χλμ φίλτρο πετρελαίου). Δεν έχει ιμάντα χρονισμού οπότε δεν υπάρχει το άγχος του ιμάντα και κατα συνέπεια ρουλεμάν και τρέχα γύρευε. Μπορείς να το συντηρήσεις και μόνος σου χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις, σε αντίθεση με τις βενζινοκίνητες εκδόσεις που έχουν και θέλουν προσοχή...
-
Στην Πατρα επιτρεπεται η πετρελαιοκινηση. ΜΟΝΟ στο ΚΕΝΤΡΟ της Αθηνας και της Θεσσαλονικης απαγορευεται. Στoν Ασπροπυργο ας πουμε...η στη Πυλαια ενδεχομενως να επιτρεπεται. Απλα αν σε πιασουν στο κεντρο σε σκιζουν!
Τωρα...στον ΚΟΚ πρεπει λογικα να γραφεται οτι απαγορευεται η πετρελοκινηση στα κεντρα τον Αθηνων και Θεσσαλονικης...αλλα η υπουργικη αποφαση ειναι νομος!
Ο Σουφλιας ειχε πει οτι δε θα επιτρεψει την πετρελαιοκινηση στην Αθηνα!
Τι μπορουμε να κανουμε;;
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Περιεργο να φερνουν μικρο diesel...που ουσιαστικα μονο κατοικος μεγαλης πολης μπορει να παρειΑυτό ακριβώς εννοώ!!
Τι σχεση εχει αυτο; Γιατι στην επαρχια δε μπορουν να παρουν diesel?
Σαφώς και μπορούν.Δεν ξέρω κανέναν όμως που να παίρνει 1000άρη ντίζελ,σε κανένα χωριό.Επίσης για Πάτρα ή άλλες μεγάλες πόλεις,σαφώς και υπάρχει έρεισμα,αλλά δε νομίζω -κατά τη γνώμη μου πάντα- να γίνεται αυτή η κίνηση για αυτές τις αγορές.Ο στόχος είναι οι δύο μεγάλες αγορές,Αθήνας και Θεσ/κης.(Εγώ προσωπικά στην Πάτρα και στην Τρίπολη που ξέρω δεν έχω δει ποτέ μικρό αμάξι πόλης σε ντίζελ.Εξάλλου πολλοί έχουν και κτήματα οπότε μπορούν και παίρνουν αγροτικά ή δεν ξέρω τι άλλο.)
Γι' αυτό είπα ότι με 'πονηρεύει' αυτή η κίνηση τώρα... -
Ναι αλλα πρωτα θα δωσει το ΟΚ η πολητεια...και μετα θα ερθουν τα μοντελα! Το να γινει αντιστροφα...δε διχνει οτι υπαρχει θεληση απο την πολητεια να αρει την απαγορευση της πετρελαιοκινησης! Απλα διχνει ενα λανσαρισμα μικρου diesel στην αγορα...για αγορες που επιτρεπεται το diesel...don't get your hopes up!
-
Ο χρήστης Nikos147 έγραψε:
ΜΟΝΟ στο ΚΕΝΤΡΟ της Αθηνας και της Θεσσαλονικης απαγορευεται.Τι εννοείς;; Μπορώ να χρησιμοποιώ ντήζελ πχ στην Παλλήνη;;;
-
και στο Σούνιο
-
Πώς οριοθετείται η περιοχή;
-
Ελευσίνα-Αγ. Στέφανος-Βάρκιζα + ΑΟ -και καλά λόγω αεροδρομίου-
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
ΜΟΝΟ στο ΚΕΝΤΡΟ της Αθηνας και της Θεσσαλονικης απαγορευεται.
Τι εννοείς;; Μπορώ να χρησιμοποιώ ντήζελ πχ στην Παλλήνη;;;
Διαβαστε λιγο αυτο...
'Πετρελαιοκίνηση: τι ισχύει
Στις περιφέρειες Αθηνών-Θεσσαλονίκης, εδώ και 23 χρόνια, απαγορεύεται η κυκλοφορία των πετρελαιοκίνητων, ιδιωτικών, επιβατικών αυτοκινήτων και ελαφρών φορτηγών ως 3,5 τόνους. Οι ισχύουσες σημερινές διατάξεις έχουν καθοριστεί με την υπουργική απόφαση Β–27660 /712 (ΦΕΚ 519 Β, 12-08-1992). Σε αυτές αναφέρονται τα όρια εντός των οποίων ισχύει η απαγόρευση και τα οποία, στην Αθήνα, είναι τα εξής: Ελευσίνα –Μαγούλα –Φυλή –Αχαρνές –Θρακομακεδόνες –Βαρυμπόμπη –Κρυονέρι -Άγιος Στέφανος –Άνοιξη –Σταμάτα –Ροδόπολη –Διόνυσος –Πικέρμι –Σπάτα –Κορωπί –Βάρη –Βάρκιζα. Oι επιπτώσεις για όποιον εντοπιστεί να κινείται με πετρελαιοκίνητο μέσα στην απαγορευμένη ζώνη είναι η αφαίρεση της άδειας οδήγησης και της άδειας κυκλοφορίας του αυτοκινήτου για ένα μήνα, καθώς και διοικητικό πρόστιμο 150 περίπου ευρώ.
O διωγμός των πετρελαιοκίνητων συμπληρώνεται από τα εξής οξύμωρα σχήματα: η παράβαση αυτή δε συμπεριλαμβάνεται στον Κ.Ο.Κ., ενώ δεδομένου ότι η διέλευση των αυτοκινήτων με πετρελαιοκινητήρα επιτρέπεται στην Αττική οδό, μπορεί κάποιος να πάει στο αεροδρόμιο με ένα τέτοιο όχημα, αλλά δεν μπορεί, για παράδειγμα, να το οδηγήσει ως το λιμάνι του Πειραιά για να το βάλει σε καράβι για τις Κυκλάδες ή τα Δωδεκάνησα.
Εξαιρέσεις: επιτρέπεται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη η κυκλοφορία πετρελαιοκίνητων ταξί, λεωφορείων, βαρέων φορτηγών και στρατιωτικών οχημάτων, καθώς και ιδιωτικών φορτηγών κάτω των 4 τόνων, των οποίων οι ιδιοκτήτες έχουν άδεια παραγωγού ή πωλητή σε λαϊκές αγορές και μεταφέρουν προϊόντα. Και γι’ αυτά όμως τα αυτοκίνητα υπάρχουν προϋποθέσεις ηλικίας και τεχνολογίας, που καθορίστηκαν από την απόφαση 25543/1207 (ΦΕΚ 577 Β, 18-05-2001).
29/9/2005'
-
εγω νόμιζα οτι στην παραλιακή ή στον Κηφισό δεν είχες πρόβλημα για να πηγαίνεις στο Λιμάνι...
Καποτε μου το ειχε πει καποιος αυτό που ειχε πετρελαιο στο Κορωπι
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
εγω νόμιζα οτι στην παραλιακή ή στον Κηφισό δεν είχες πρόβλημα για να πηγαίνεις στο Λιμάνι...Καποτε μου το ειχε πει καποιος αυτό που ειχε πετρελαιο στο Κορωπι
Πες μου αν έχεις ακούσει κανέναν να τον γράψανε......
οι πιθανότητες είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΕΣ, είδικά όταν έχεις αμάξι κυρίως για ΠΣΚ.... -
Για την αγορά diesel αυτοκινήτου πρέπει να είσαι κάτοικος επαρχίας και πως αποδεικνύεται αυτό;
Φαντάζομαι ότι η αγορά και οι πινακίδες πρέπει να είναι επαρχίας ή χρειάζεται και κάτι άλλο;
Αν κυκλοφορείς diesel αυτοκίνητο στην Αθήνα τι σου κάνουν; μπορείς να ισχυριστείς ότι έισαι κάτοικος επαρχίας και κατέβηκες κέντρο για ψώνια ή απαγορεύεται γενικώς και πρέπει να κατέβεις με άλλο αυτοκίνητο; -
-
Ευχαριστώ πολύ.. μιας και το search του site είναι ανύπαρκτο...
Πάντως αν κατάλαβα καλά δεν σε εμποδίζει να αγοράσεις ένα πετρελαιοκίνητο από επαρχία.. έτσι δεν είναι; Το αν θα το κυκλοφορείς κιόλας είναι θέμα ρίσκου...
Το θέμα όμως είναι πως το αγοράζεις αν είσαι κάτοικος Αθηνών; -
Τι θα πει πώς το αγοράζεις. Πας στην αντιπροσωπεία, το παραγγέλνεις, πληρώνεις και το παίρνεις. Απλά σε βάζουνε να υπογράψεις δήλωση ότι γνωρίζεις ότι δεν πρέπει να το κυκλοφορείς Αθήνα - Θεσσαλονίκη, και το γράφει και πάνω στην άδεια κυκλοφορίας. Μπορείς να το αγοράσεις από οποιαδήποτε αντιπροσωπεία της Ελλάδας φυσικά συμπεριλαμβανομένων και αυτών σε Αθήνα Θεσσαλονίκη.
Πετρέλαιο! Τι θα γίνει επιτέλους;