-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
ililias
Το είχα γράψει πριν κάνα χρόνο. Βενζινάδικα επί της Αγ.Δημητρίου (elin-aegean νομίζω, δεν θυμάμαι με ποια σειρά) με απόσταση 50 μέτρων, διαφορά 20 λεπτών...ο ένας π.χ. 0,82 ο άλλος 1,02...και μας νοιάζει η τιμή του αργού; Σοβαροί να είμαστε...0.975 ο ένας 1.17 ο άλλος σήμερα το πρωΐ
Δεν είναι για γέλια. Όταν υπάρχει έστω κι ένας τρόμπας που αγοράζει με 1,17 πώς να λειτουργήσει η αγορά... ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ, ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ!!!
-
Η διαφορά των 20 λεπτών σταθερή πάντως... μπορεί να τα έχει ο ίδιος για να κάνει τον πρώτο να φαίνετε πολύ φτηνό αλλά να τα πέρνει και από τον 'ανέμελο'
-
Δεν έχω δεί κανέναν να βάζει στο 'ακριβό'
-
Σήμερα στη **λεωφόρο Αθηνών **στο ρεύμα προς Κόρινθο. Aegean πριν τον Καρέλια 0,979. Shell αμέσως μετά την ανισόπεδη της Θηβών, δηλ κανά χιλιόμετρο πιο κάτω, 1,159 Να τους χαιρόμαστε και να μας χαιρόμαστε..
-
Όταν έκανα αυτό το post είχα την μικρή ελπίδα ότι θα επιτρέπονταν η ελεύθερη κίνηση των πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη...
Οι αντιπροσωπείες δεν είχαν στους καταλόγους μοντέλλα με αντίστοιχους κινητήρες...Όμως η στιγμή έφτασε και επιτέλους έκανα παραγγελία το πρώτο μου DIESEL!
Ένα μικρό και χαριτωμένο Panda 1.3Multijet...
Και σαν να μην έφτανε αυτό ο συνεργάτης μου έκανε παραγγελία μαζί με εμένα το Panda 1.3Multijet 4x4...
Το μόνο κακό είναι ότι παράδοση θα γίνει μέσα Οκτώβρη, αλλά τι να κάνουμε,θα περιμένουμε.Πάντως από φίλους που έχουν Diesel κανένας δεν τους είπε τίποτα για την κίνηση μέσα στον αστικό κύκλο παρόλο που ο ένας είχε φάει κλήση για ταχύτητα και όπως είναι λογικό του κάνανε έλεγχο μαζί με την κλήση...
Δεν σκοπεύω πάντως να χαραμίσω το αμαξάκι κινώντας το μέσα στην πόλη. Οπότε το θεωρώ λίγο απίθανο να φάω κλήση για κίνηση πετρελαιοκίνητου στη Θεσσαλονικη. Το πήρα για να πηγαίνω παντού και να το χαίρομαι με τα ελάχιστα δυνατά καύσιμα που μπορεί να κάψει ένα όχημα...
Πήρε κανενας άλλος κάποιο Diesel να μας πει τι και πώς;
-
Ο χρήστης Puntofato έγραψε:
Όταν έκανα αυτό το post είχα την μικρή ελπίδα ότι θα επιτρέπονταν η ελεύθερη κίνηση των πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη...
Οι αντιπροσωπείες δεν είχαν στους καταλόγους μοντέλλα με αντίστοιχους κινητήρες...Όμως η στιγμή έφτασε και επιτέλους έκανα παραγγελία το πρώτο μου DIESEL!
Πάντως από φίλους που έχουν Diesel κανένας δεν τους είπε τίποτα για την κίνηση μέσα στον αστικό κύκλο παρόλο που ο ένας είχε φάει κλήση για ταχύτητα και όπως είναι λογικό του κάνανε έλεγχο μαζί με την κλήση...
Δεν σκοπεύω πάντως να χαραμίσω το αμαξάκι κινώντας το μέσα στην πόλη. Οπότε το θεωρώ λίγο απίθανο να φάω κλήση για κίνηση πετρελαιοκίνητου στη Θεσσαλονικη. Το πήρα για να πηγαίνω παντού και να το χαίρομαι με τα ελάχιστα δυνατά καύσιμα που μπορεί να κάψει ένα όχημα...
ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟ..είμαι σίγουρος θα σε αποζημιώσει..και ποιός ξέρει μέχρι τον Οκτώβριο ΙΣΩΣ επιτελους ακούσουμε επίσημα την εξαγελλία της άρσης...
και εγώ είμαι πολύ κοντα στην απόκτησ 4Χ4 ντίζελ....από ότι ακούω και εγώ δεν έχει φάει κανείς κλήση για πετρελαιοκίνηση ή αν έχει φάει είναι της τάξης των 35-50 ευρώ και για άλλη αιτιολογία..(πχ κόλπό ότι ξέχασες την άδεια αυτοκινήτου..για να το κρύψεις οπότε σε γράφουν για αυτό το λόγο......)
κράτα μας Πάντως ενήμερους..τουλάχιστον μέχρι να έρθει το ΠΑΝΤΑ για το πως την γλιτώνουν οι φίλοι σου....
-
Ένα μικρό και χαριτωμένο Panda 1.3Multijet...
Και σαν να μην έφτανε αυτό ο συνεργάτης μου έκανε παραγγελία μαζί με εμένα το Panda 1.3Multijet 4x4...
Το μόνο κακό είναι ότι παράδοση θα γίνει μέσα Οκτώβρη, αλλά τι να κάνουμε,θα περιμένουμε.Πάντως από φίλους που έχουν Diesel κανένας δεν τους είπε τίποτα για την κίνηση μέσα στον αστικό κύκλο παρόλο που ο ένας είχε φάει κλήση για ταχύτητα και όπως είναι λογικό του κάνανε έλεγχο μαζί με την κλήση...
Ελα μωρε τωρα... ειδικα εντος Θεσ/νικης το κινεις ανετα. Μια γρηγορη ματια αμα ριξεις πλεον στο τι κυκλοφορει... θα εκπλαγεις απο τον αριθμο των Diesel και μαλιστα με ντοπιες πινακιδες
Παντως και εγω οταν ερθει ο καιρος θα το εξετασω σοβαρα το diesel, αδιαφορωντας πληρως για το τι κανει και λεει ο Σουφλιας.
Παντως πριν 2 βδομαδες ειχε περασει ενα Panda Multijet απο διπλα μου... δεν το καταλαβα οτι ηταν Diesel, παρα μονο οταν φανηκε το σηματακι του. Ουτε καπνια, ουτε κροταλισματα... τιποτα....
-
Παιδιά το ξέρω ότι κυκλοφορούν πολλά και τα έχω δει.Για να πάρω πινακίδες πρέπει να κάνω ΥΔ ότι κατοικώ εκτός Θεσσαλονίκης(ούτως ή άλλως έχω σπίτι και εκτός οπότε είμαι καλυμμένος). Το στραβάδι μην πετύχω...
Τα λεφτά του θα τα βγάλει το αυτοκινητάκι στα 5 χρόνια σύμφωνα με τα χιλιόμετρα που υπολογίζω να κάνω (τουλάχιστον 400χμ κάθε Σαβ/κο). Για την πόλη δεν καίγομαι κιόλας μιας και είναι καλύτερα να μην παίρνεις αυτοκίνητο στο κέντρο...
Το θέμα είναι ότι αν κάποιος θέλει ένα μικρό αμαξάκι για να μην πληρώνει τέλη, ασφάλειες και άλλα κερατιάτικα και επίσης να έχει αξιοπρεπείς επιδόσεις είναι μία ΤΕΛΕΙΑ επιλογή. Συγκριτικά οι βενζινοκίνητες εκδόσεις του είναι απλά αξιοθρήνητες(θα μπορούσαν να βάλουν τον 1,2 16V 80hp που ούτως ή άλλως τον είχαν και να σαρώσουν τον ανταγωνισμό).
Οι πιο κοντινές εκδόσεις σε μικρά Diesel που είδα ήταν από τη Seat αλλά ήταν 1.4(πιο πολλά τέλη και ασφάλεια) και το χειρότερο ήταν 3κύλινδρα συνολάκια οπότε αποκλείστηκαν στον τελικό...
-
Η καλύτερη κίνηση είδικα για Panda
Στην Ιταλία κυκλοφορούσαν πολλά τέτοια
:inlove:
Πραγματικά κουκλάκια κρίμα που δεν έρχεται Ελλάδα και πως να έρθει αφού βγαίνει μόνο με Diesel... -
Παιδιά το ξέρω ότι κυκλοφορούν πολλά και τα έχω δει.Για να πάρω πινακίδες πρέπει να κάνω ΥΔ ότι κατοικώ εκτός Θεσσαλονίκης(ούτως ή άλλως έχω σπίτι και εκτός οπότε είμαι καλυμμένος). Το στραβάδι μην πετύχω...Τα λεφτά του θα τα βγάλει το αυτοκινητάκι στα 5 χρόνια σύμφωνα με τα χιλιόμετρα που υπολογίζω να κάνω (τουλάχιστον 400χμ κάθε Σαβ/κο). Για την πόλη δεν καίγομαι κιόλας μιας και είναι καλύτερα να μην παίρνεις αυτοκίνητο στο κέντρο...
Το θέμα είναι ότι αν κάποιος θέλει ένα μικρό αμαξάκι για να μην πληρώνει τέλη, ασφάλειες και άλλα κερατιάτικα και επίσης να έχει αξιοπρεπείς επιδόσεις είναι μία ΤΕΛΕΙΑ επιλογή. Συγκριτικά οι βενζινοκίνητες εκδόσεις του είναι απλά αξιοθρήνητες(θα μπορούσαν να βάλουν τον 1,2 16V 80hp που ούτως ή άλλως τον είχαν και να σαρώσουν τον ανταγωνισμό).
Οι πιο κοντινές εκδόσεις σε μικρά Diesel που είδα ήταν από τη Seat αλλά ήταν 1.4(πιο πολλά τέλη και ασφάλεια) και το χειρότερο ήταν 3κύλινδρα συνολάκια οπότε αποκλείστηκαν στον τελικό...
Ερρρμμμ, απο οσο γνωριζω δεν υπογραφεις καμια υπευθυνη δηλωση πως κατοικεις εκτος, αλλα οτι γνωριζεις τις συνεπειες του νομου αμα σε πιασουν εντος απαγορευμενης ζωνης...
Επισης, βγηκε νεα εκδοση του Panda.... 1400cc με 95 αλογα... Δεν τις παρακολουθεις τις εξελιξεις μου φαινεται.
-
Ο πωλητής μου είπε με τα χαρτιά που θα του πάω σε λίγες μέρες οπωσδήποτε να έχω και την δήλωση αυτή αλλιώς πινακίδες δεν έχει.
Κάτι παραπάνω θα ξέρει....Για το 1.4 το έχω δει σε φωτό αλλά δεν έχει έρθει τίποτα τέτοιο εδώ και ούτε το είδα σε επίσημη σελίδα ούτε καν στην Πολωνία όπου και κατασκευάζεται. Πιστεύω θα είναι τέλειο κόντρα στον ανταγωνισμό γιατί σε όσα τεστ έχω δει το 1.2 είναι απλά άθλιο από επιδόσεις...Απλά για μένα δεν υπήρχε λόγος να βγάζουν το 1.2 8V από τη στιγμή που υπήρχε το 16V το είχαν έτοιμο και δεν θα χρειάζονταν εξέλιξη.
Επίσης αυτό που είδα και διάβασα είναι ότι προκειμένου να αντέξει τη ροπή του Diesel το κιβώτιο, του κόψαν άλογα! Αντί να φτιάξουν ένα καινούργιο κιβώτιο του κόψαν άλογα!
Το Grande που φορά την ίδια μηχανή, έχει 75 αντί 70 του δικού μου.Βγαίνει και 90 βέβαια αλλά δεν έχει σημασία...Φτάνει τόσο για το Panda όμως...
Ας μας πει και κανας άλλος που αγόρασε και κυκλοφορεί Diesel τις εντυπώσεις του... -
Το ότι η Fiat διαφημίζει πλέον τους diesel κινητητρες της και το γεγονός ότι η Toyota φέρνει το Υaris και σε πετρέλαιο λέει κάτι;;;
-
Ο πωλητής μου είπε με τα χαρτιά που θα του πάω σε λίγες μέρες οπωσδήποτε να έχω και την δήλωση αυτή αλλιώς πινακίδες δεν έχει.
Κάτι παραπάνω θα ξέρει....Φτάνει τόσο για το Panda όμως...
Ας μας πει και κανας άλλος που αγόρασε και κυκλοφορεί Diesel τις εντυπώσεις του...Χρειάζεται δήλωση για μόνιμη κατοικία, κάποιες Υπηρεσίες του Υπουργείου (υπάλληλοι) ζητάνε και λογαριασμό ΔΕΗ στο όνομα σου...
Επίσης, καλό θα είναι να 'δώσεις' για κανενα 'καφέ' στον αρμόδιο υπάλληλο να μην σφραγίσει την άδεια με την απαγόρευση για κυκλοφορία σε Θεσ/κη...Αναμένω κι εγώ τις εντυπώσεις ατόμων με ντίζελ ΙΧ που κυκλοφορούν στις 2 μεγαλουπόλεις......
PS: Απ' ότι τελικά φαίνεται ΔΕΝ θα γίνει καμμία θετική ανακοίνωση για την άρση της πετρελαιοκίνησης αυτόν τον χειμώνα.......
από άνοιξη και...βλέπουμε... τα ξέρουμε αυτά .... -
Δυστυχώς τα νεα ΔΕΝ είναι ευχάριστα...:
Απόστασμα από άρθρο του ΕΘΝΟΥΣ της 23ης Αυγούστου..
.............
Oριστικό «όχι» στην πετρελαιοκίνηση
Oριστικό «όχι» στην πετρελαιοκίνηση λέει το YΠEXΩΔE, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με τα αιωρούμενα σωματίδια που αναδεικνύεται σε πραγματικό εφιάλτη για την Aθήνα και τις άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.Tο υπουργείο βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις υπηρεσίες της Eυρωπαϊκής Eνωσης για το θέμα της αντιμετώπισης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και έχει ενημερώσει τόσο για την κατάσταση στην πρωτεύουσα όσο και στις άλλες μεγάλες πόλεις, στο πλαίσιο της κατάρτισης επιχειρησιακών προγραμμάτων για όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.
Στέλεχος του υπουργείου δήλωσε χθες στο «Eθνος» πως από το φθινόπωρο θα υπάρξουν εξελίξεις στον τομέα της αντιμετώπισης του νέφους και πρέπει να αναμένεται η λήψη μέτρων.
Tο YΠEXΩΔE αναγνωρίζει πως το πρόβλημα των αιωρουμένων σωματιδίων δεν οφείλεται μόνο σε φυσικά αίτια (όπως ήταν η «γραμμή» μέχρι σήμερα), αλλά σε ανθρωπογενείς πηγές και στα καύσιμα.
Eπισημαίνεται, ωστόσο, πως η ίδια η EE δεν έχει καταλήξει στον τρόπο αντιμετώπισης του συγκεκριμένου ρύπου και αναμένεται η έκδοση οδηγίας για τα αιωρούμενα σωματίδια μικρής διαμέτρου (PM2,5)
........
το άρθρο αναφέρεται στην ατμοσφαιρική ρύπανση -
Ο χρήστης ollram έγραψε:
Δυστυχώς τα νεα ΔΕΝ είναι ευχάριστα...:Απόστασμα από άρθρο του ΕΘΝΟΥΣ της 23ης Αυγούστου..
.............
Oριστικό «όχι» στην πετρελαιοκίνηση
Oριστικό «όχι» στην πετρελαιοκίνηση λέει το YΠEXΩΔE, σε **μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με τα αιωρούμενα σωματίδια **που αναδεικνύεται σε πραγματικό εφιάλτη για την Aθήνα και τις άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.Tο υπουργείο βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις υπηρεσίες της Eυρωπαϊκής Eνωσης για το θέμα της αντιμετώπισης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και έχει ενημερώσει τόσο για την κατάσταση στην πρωτεύουσα όσο και στις άλλες μεγάλες πόλεις, στο πλαίσιο της κατάρτισης επιχειρησιακών προγραμμάτων για όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.
Στέλεχος του υπουργείου δήλωσε χθες στο «Eθνος» πως από το φθινόπωρο θα υπάρξουν εξελίξεις στον τομέα της αντιμετώπισης του νέφους και πρέπει να αναμένεται η λήψη μέτρων.
Tο YΠEXΩΔE αναγνωρίζει πως το πρόβλημα των αιωρουμένων σωματιδίων δεν οφείλεται μόνο σε φυσικά αίτια (όπως ήταν η «γραμμή» μέχρι σήμερα), αλλά σε ανθρωπογενείς πηγές και στα καύσιμα.
Eπισημαίνεται, ωστόσο, πως η ίδια η EE δεν έχει καταλήξει στον τρόπο αντιμετώπισης του συγκεκριμένου ρύπου και αναμένεται η έκδοση οδηγίας για τα αιωρούμενα σωματίδια μικρής διαμέτρου (PM2,5)
........
το άρθρο αναφέρεται στην ατμοσφαιρική ρύπανσηΜέχρι σήμερα δηλαδή το 'χει αντιμετωπίσει
-
Το κύριο πρόβλημα είναι οικονομικό και όχι περιβαντολλογικό. Ειδικά για ένα υπουργείο που κατά τη διάρκεια των έργων των Ολυμπιακών αγώνων είχε μετατρέψει την Αθήνα σε Λαχώρη όσον αφορά τα αιρωρούμενα σωματίδια σκόνης.
Το πρόβλημα είναι ότι τα diesel καίνε 30% λιγότερα σε λίτρα ανα 100 χιλιόμετρα (και αυτό είναι λιγότεροι φόροι) συν το γεγονός ότι με τις 2 φορολογίες για το πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης θα γίνουμε η μόνη χώρα που θα καίει στα χαρτιά 2000+ λίτρα θέρμανση ανά οικογένεια.
Για τα PM2,5 το πρόβλημα τεχνικά δεν είναι άλυτο (ηλεκτροστατικά φίλτρα θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα). Άλλωστε η τάση για μείωση της συμπίεσης στο 17,5~18:1 στα diesel ίσως να μειώσει και το πρόβλημα των υπερλεπτόκοκκων σωματιδίων αλλά δεν θα το εξαλείψει.
-
Χωρίς να ψάξω πολύ βλέπω στο δίκτυο βρήκα:
Στο Παρίσι (όπου από ανέκαθεν αγόραζαν Diesel και παλαιότερης τεχνολογίας) υπάρχει επίσημη σελίδα για την ρύπανση της ατμόσφαιρας και τα μέσα πληροφορούν τον κόσμο αν υπερβούν τα όρια...
Στην σελίδα φυσικά αναφέρει ότι γενικά τα όρια είναι κάτω από αυτά που έχουν ορίσει σαν κανονικά.
Αυτοί πώς τα καταφέρνουν και όλοι σχεδόν έχουν πετρελαιοκίνητα και ταυτόχρονα δεν έχουν και ρύπανση;
Μήπως τελικά πρέπει να φέρουν συμβούλους από εκεί για να σταματήσει αυτό το κακό και η κοροϊδία, μιας και αυτοί είναι επικίνδυνα άσχετοι;Τώρα πάντως που ήρθε το φυσικό αέριο και ο κόσμος αλλάζει τα συστήματα θέρμανσης πρέπει να βελτιώθεί η κατάσταση, αν και πάλι και εκεί δεν υπάρχει αρκετή πληροφόρηση με αποτέλεσμα να γίνονται σπατάλες.
-
Προσοχή τον τελευταίο καιρό άρχισαν και σταματάνε και ελέγχουν για πετρελαιοκίνητα στην περιοχή Θεσ/νίκης . Το πήραν είδηση ότι γέμισε ο τόπος . Κυρίως σταματάνε μεγάλα και τζιπ
-
Ο χρήστης giouris3 έγραψε:
Προσοχή τον τελευταίο καιρό άρχισαν και σταματάνε και ελέγχουν για πετρελαιοκίνητα στην περιοχή Θεσ/νίκης . Το πήραν είδηση ότι γέμισε ο τόπος . Κυρίως σταματάνε μεγάλα και τζιπέχεις μάθει για πρόστιμα???? κανένα παράδειγμα??
-
Ο χρήστης giouris3 έγραψε:
Προσοχή τον τελευταίο καιρό άρχισαν και σταματάνε και ελέγχουν για πετρελαιοκίνητα στην περιοχή Θεσ/νίκης . Το πήραν είδηση ότι γέμισε ο τόπος . Κυρίως σταματάνε μεγάλα και τζιπΑκόμα καλύτερα, μήπως ξέρεις σε ποιες περιοχές έγιναν αυτοί οι έλεγχοι;
Δεν μπορεί να έγιναν σε Εγνατία και Τσιμισκή πχ...
Πετρέλαιο! Τι θα γίνει επιτέλους;