-
Μήπως γνωρίζετε πόσο εύκολα μπορεί να καταστραφεί η αντλία πετρελαίου από κακό καύσιμο? Γιατί άκουσα για τιμές της τάξης των 3000
-
Πολύ δύσκολα. Αλλά πολύ εύκολα μπορεί να απορυθμιστεί λόγω του κακού καυσίμου, με αποτέλεσμα τα μαύρα ντουμάνια που βλέπουμε.
Και το συνεργείο του Μαστρο - Μήτσου αδυνατεί να φέρει τον εξοπλισμό που είναι απαραίτητος για την επισκευή, λόγω κόστους...Ένα σέρβις κάθε 30.000 - 60.000 χλμ ... Άντε μετά να βγάλεις το κόστος του εξοπλισμού του συνεργείου ...
Είμαστε λίγοι στο Ελλάντα. Ολόκληρη η χώρα, μια Ευρωπαϊκή πόλη. Κι όσο οι περισσότεροι συνεχίζουμε να μαζευόμαστε σε δυο - τρεις πόλεις, τόσο θα χειροτερεύουν τα πράγματα. Θα περίμενα, πάντως, από εμάς εδώ μέσα, να καταλαβαίνουμε ότι απαγόρευση σε Αθήνα - Θεσ/νίκη σημαίνει απαγόρευση στα 3/4α της Ελλάδας, αφού η μισή είναι μόνιμα εκεί και το 1/4ο ... μπαινοβγαίνει.
Α, ξέχασα, έχω πετρελαιοκίνητο φορτηγάκι τελευταίας τεχνολογίας και του βάζω πετρέλαιο μόνον από το καλύτερο πρατήριο που έχω μπορέσει να βρω. Ο μόνος λόγος που δεν πήρα βενζίνη είναι η μεταπώληση, αφού το επί πλέον κόστος αγοράς δεν θα αποσβεστεί ποτέ (με τα χιλιόμετρα που κάνω) από τη λίγο μικρότερη κατανάλωση... -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Θα περίμενα, πάντως, από εμάς εδώ μέσα, να καταλαβαίνουμε ότι απαγόρευση σε Αθήνα - Θεσ/νίκη σημαίνει απαγόρευση στα 3/4α της Ελλάδας, αφού η μισή είναι μόνιμα εκεί και το 1/4ο ... μπαινοβγαίνει.Α, γεια σου!!!
Επειδή ως γνωστόν η άποψη ειναι σαν την ....... , κι όλοι εχουν από μια, διαβαζω εδω μεσα (αλλά κι ακούω εξω), τερατα καθε μερα και μαλιστα από μη ειδικους, που ακουσαν, τους είπαν, εμαθαν, διαβασαν, αλλά στην ουσια δεν πολυκαταλαβαν (ή και δεν πολυθελουν να καταλάβουν) ποια ειναι η αλήθεια...
Δεν ξερω αν τελικα ειναι καλή η πετρελαιοκινηση (για τον οδηγό μαλλον καλή ειναι ΑΛΛΑ δεν ειναι αυτος το πρόβλημά μας), γιατι κι εγω στα τυφλά το ψάχνω αφου δεν ειμαι ειδικος, ομως αφοριστικες ή συνωμοσιολογικες απόψεις (πιθανά ο ενας υπουργος να ειναι επίορκος και να τα παίρνει - ειμαστε ΤΟΣΟΟΟ σιγουροι ότι δε συμβαινει το ιδιο και με τον άλλο; ), υπέρ της μιας ή της άλλης γνώμης, μου χτυπάνε πολύ ασχημα.
Ειδικά οταν ξεχνουν ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ (κι ελληνικες ιδιαιτερότητες), όπως αυτή που ανεφερες...
-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Μαλιστα, τι να πει κανεις...Ειμαστε ο μονος λαος στην Ευρωπη που εχουμε ξεφυγει απο το σιωπηρο δολοφονο..
Εν μέρει, έχουν δίκαιο γιατί αναφέρονται στην απίθανη Ελληνική πραγματικότητα. Το ντίζελ συμφέρει βέβαια αν γράψεις στα π το περιβάλλον και κυκλοφορείς με κακο-συντηρημένο κινητήρα...
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
Μαλιστα, τι να πει κανεις...
Ειμαστε ο μονος λαος στην Ευρωπη που εχουμε ξεφυγει απο το σιωπηρο δολοφονο..
Εν μέρει, έχουν δίκαιο γιατί αναφέρονται στην απίθανη Ελληνική πραγματικότητα. Το ντίζελ συμφέρει βέβαια αν γράψεις στα π το περιβάλλον και κυκλοφορείς με κακο-συντηρημένο κινητήρα...
Κοιτα για τα συγχρονα diesel τουλαχιστον (Euro IV) δε νομιζω οτι μπορουν αυτα που λενε να σταθουν ως επιχειρημα.
Μονο εδω στην Ελλαδα εχουμε τετοιους προβληματισμους. Στις περισσοτερες ευρωπαικες χωρες σχεδον 1 στα 2 αυτοκινητα που πωλειται ειναι diesel. Και δε νομιζω να πασχουν απο περιβαλλοντικη συνειδηση.Τωρα η συντηρηση και η ποιοτητα των καυσιμων ειναι ενα θεμα αλλα και παλι δεν φταιει η τεχνολογια των diesel για αυτο αλλα οι ανεπαρκεις μηχανισμοι ελεγχου.
-
Δεν νομίζω ότι καινούργιο diesel θα αντέξει για πολύ κακής ποιότητας καυσιμο.
Μάλλον θα σου μείνει το μπέκ ή η αντλία στο χέρι. -
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
Το ντίζελ συμφέρει βέβαια αν γράψεις στα π το περιβάλλονΗ πιο σωστή παρατήρηση που γράφτηκε στο θέμα.
Το χαμηλής περιεκτικότητας πετρέλαιο σε θείο στοιχίζει περισσότερο από τη βενζίνη στο διυλιστήριο αλλά επιδοτείται για να είναι φθηνότερο στο βενζινάδικο.
Περιμένετε να δείτε πόσο θα στοιχίζουν τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα όταν εφοδιαστούν με φίλτρα και τεχνολογία για να είναι πραγματικά καθαρά τα καυσαέρια τους. Μπορεί να μην εφαρμοστεί το μέτρο γιατί θα πέσουν πολύ οι πωλήσεις των πετρελαιοκίνητων.
Από τη μια μεριά ξοδεύονται χρήματα για τη καταπολέμηση των ρύπων στις πόλεις που έχουν πρόβλημα, δηλαδή σε όλες σχεδόν τις ελληνικές πόλεις και από την άλλη ΕΠΙΔΟΤΕΙΤΑΙ το πετρέλαιο να είναι φθηνότερο από τη βενζίνη.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Η πιο σωστή παρατήρηση που γράφτηκε στο θέμα.
Το χαμηλής περιεκτικότητας πετρέλαιο σε θείο στοιχίζει περισσότερο από τη βενζίνη στο διυλιστήριο αλλά επιδοτείται για να είναι φθηνότερο στο βενζινάδικο.
Περιμένετε να δείτε πόσο θα στοιχίζουν τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα όταν εφοδιαστούν με φίλτρα και τεχνολογία για να είναι πραγματικά καθαρά τα καυσαέρια τους. Μπορεί να μην εφαρμοστεί το μέτρο γιατί θα πέσουν πολύ οι πωλήσεις των πετρελαιοκίνητων.
Έχεις δει τιμές; Υπάρχουν αρκετά μοντέλα με DPF, είσαι σίγουρος ότι ΤΟΣΟ πιο ακριβά;
Από τη μια μεριά ξοδεύονται χρήματα για τη καταπολέμηση των ρύπων στις πόλεις που έχουν πρόβλημα, δηλαδή σε όλες σχεδόν τις ελληνικές πόλεις και από την άλλη ΕΠΙΔΟΤΕΙΤΑΙ το πετρέλαιο να είναι φθηνότερο από τη βενζίνη.
Που το είδες αυτό; ίδια τιμή έχουν σχεδόν και σε ορισμένες χώρες -Αγγλία- το πετρέλαιο είναι πιο ακριβό από τη αμόλυβδη.
Όσο για το ότι ξοδεύονται χρήματα στις πόλεις που έχουν πρόβλημα...
-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Μαλιστα, τι να πει κανεις...
Ειμαστε ο μονος λαος στην Ευρωπη που εχουμε ξεφυγει απο το σιωπηρο δολοφονο..
Κοιτα για τα συγχρονα diesel τουλαχιστον (Euro IV) δε νομιζω οτι μπορουν αυτα που λενε να σταθουν ως επιχειρημα.
Μονο εδω στην Ελλαδα εχουμε τετοιους προβληματισμους. Στις περισσοτερες ευρωπαικες χωρες σχεδον 1 στα 2 αυτοκινητα που πωλειται ειναι diesel. Και δε νομιζω να πασχουν απο περιβαλλοντικη συνειδηση.Τωρα η συντηρηση και η ποιοτητα των καυσιμων ειναι ενα θεμα αλλα και παλι δεν φταιει η τεχνολογια των diesel για αυτο αλλα οι ανεπαρκεις μηχανισμοι ελεγχου.
Αυτό που σας διαφεύγει κύριοι είναι ότι στην Ευρώπη δεν χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητά τους,πάρα μόνο το Σαββατοκύριακο!Κινούνται με αξιόλογα μέσα μεταφοράς τις εργάσιμες ημέρες.Κατά την άποψή μου,η χρήση diesel στη χώρα μας,έτσι όπως είναι δομημένη,θα είναι καταστροφική.Έχω την εντύπωση (διορθώστε με αν κάνω λάθος),ότι σε αστικό περιβάλλον,τόσα πολλά Ι.Χ δεν κινούνται πουθενά στον κόσμο.Έχω επισκευθεί την Πράγα,τη Λουμπλιάνα,το Άμστερνταμ,το Μόναχο και δεν υπήρχαν αυτοκίνητα στο κέντρο!
Κατά συνέπεια,προσωπικά τάσσομαι κατά της άρσης της απαγόρευσης,αν και θα ήθελα πολύ ένα Terios II D4-D... -
Το Μιλάνο το έχεις επισκεφτεί?
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Έχεις δει τιμές; Υπάρχουν αρκετά μοντέλα με DPF, είσαι σίγουρος ότι ΤΟΣΟ πιο ακριβά;
Είναι πιο ακριβά, περίμενε να βάλουν φίλτρα σ' όλα τα μοντέλα να δεις τιμές (μερικά μοντέλα μειώνουν τους ρύπους πολύ δύσκολα).
Το θέμα είναι ότι το πετρέλαιο συμφέρει όταν δεν υπάρχουν αυστηρές προδιαγραφές για τους εκπεμπόμενους ρύπους, στα καράβια και στα μεγάλα φορτηγά - εκτός πόλεως.
Που το είδες αυτό; ίδια τιμή έχουν σχεδόν και σε ορισμένες χώρες -Αγγλία- το πετρέλαιο είναι πιο ακριβό από τη αμόλυβδη.
Μόνο στην Αγγλία δεν έχει λιγότερους φόρους το πετρέλαιο. Στις περισσότερες χώρες 'επιδοτείται'.
Λεφτά ξοδεύονται για τη μείωση των ρύπων ακόμα και στην Ελλάδα, άλλα άμεσα άλλα έμμεσα. Μπορεί να μην έχουν αποτέλεσμα τα προγράμματα και οι ρύποι να αυξάνονται αλλά τα λεφτά ξοδεύονται. Είναι τουλάχιστον αστείο να γίνεται προσπάθεια για μείωση των ρύπων στις πόλεις και από την άλλη να φορολογείται το πετρέλαιο λιγότερο από τη βενζίνη.
-
Από το in.gr
Απορρίπτει οριστικά το ΥΠΕΧΩΔΕ την πετρελαιοκίνηση Ι.Χ. σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Κλείνει το θέμα της πετρελαιοκίνησης Ι.Χ. σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς, επικαλούμενος το πρόβλημα της ρύπανσης. Μάλιστα, το υπουργείο ετοιμάζει «σαφάρι» ελέγχων σε λεωφορεία, ταξί και φορτηγά που κινούνται με πετρέλαιο.
Στο στόχαστρο μπαίνουν σε πρώτη φάση τα φορτηγά, όλα τα κρατικά αυτοκίνητα, ταξί και λεωφορεία, ενώ θα τεθεί και θέμα για την επανεξέτατη της λειτουργίας όλου του συστήματος ελέγχου των καυσαερίων.
Υπηρεσιακός παράγοντας του ΥΠΕΧΩΔΕ σημειώνει στα Νέα του Σαββάτου ότι οι μελέτες που έχει στα χέρια του ο υπουργός Γ.Σουφλιάς καθιστούν επιτακτική την άμεση εφαρμογή σκληρών μέτρων.
«Μέτρα για τη μείωση εκπομπών αιωρούμενων σωματιδίων θα έπρεπε να είχαν ληφθεί από το 2001» σημειώνει ο ίδιος παράγοντας
Σύμφωνα με τις μελέτες, τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη οι τιμές των αιωρούμενων σωματιδίων ξεπερνούν το ανώτατο όριο περισσότερες από 100 ημέρες τον χρόνο, ενώ η ευρωπαϊκή Oδηγία θέτει ως όριο υπέρβασης τις 35 ημέρες.
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=244
-
ΒΑΝ ΗΙΜ!!!
-
Ο χρήστης jarjap έγραψε:
Μάλιστα, το υπουργείο ετοιμάζει «σαφάρι» ελέγχων σε λεωφορεία, ταξί και φορτηγά που κινούνται με πετρέλαιο.Στο στόχαστρο μπαίνουν σε πρώτη φάση τα φορτηγά, όλα τα κρατικά αυτοκίνητα, ταξί και λεωφορεία, ενώ θα τεθεί και θέμα για την επανεξέτατη της λειτουργίας όλου του συστήματος ελέγχου των καυσαερίων.
Μακάρι να μην το κάνουν με στόχο την είσπραξη προστίμων αλλά την πραγματική καταπολέμιση του προβλήματος των κακορυθμισμένων/κακοσυντηρημένων ντίζελ που ντουμανιάζουν το σύμπαν....
Λέτε ν'αλλάξει τίποτα, ή θα είναι σαν τα πρατήρια που λαδώνουν ... εεεε, θέλω να πω, πληρώνουν ... το κράτος και συνεχίζουν να νοθεύουν τα καύσιμα χωρίς ποτέ να μπαίνει λουκέτο;:
-
Εγώ έχω μια απορία...
Το PSA παρουσιάσε πριν λίγο καιρό υβριδικά diesel....τα υβριδικά όμως μπαίνουν ελεύθερα στον δακτύλιο και γενικότερα απολαμβάνουν διάφορα προνόμια δηλαδή....αυτό
κάποια μέρα θα κυκλοφορεί ελεύθερα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη?
Εν πάσει περιπτώσει ελπίζω τα μέτρα να ληφθούν και να είνα αυστηρότατα....
Λέτε να μείνει η Θεσσαλονίκη χωρίς αστικά λεωφορεία Όλα καπνίζουν ( άρα παράγουν εμφανέστατα σωματίδια ) Ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ είχε πεί οτι το φυσικό αέριο δεν αφορά τον ΟΑΣΘ λέτε να αναγκαστεί να αποσύρει τα ολοκαίνουργια πλην καπνίζοντα λεωφορεία του
Για να δούμε -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Εγώ έχω μια απορία...
Το PSA παρουσιάσε πριν λίγο καιρό υβριδικά diesel....τα υβριδικά όμως μπαίνουν ελεύθερα στον δακτύλιο και γενικότερα απολαμβάνουν διάφορα προνόμια δηλαδή....Μου άρεσε πολύ η ιδέα της PSA. Ήταν το επόμενο βήμα.
Το κακό είναι ότι γράφουν στο site τους αυτό:
PSA Peugeot Citroën could market its Hybride HDi vehicles as early as 2010. However, their introduction rests on making this technology available at an affordable price. Today, the price gap between a Hybride HDi model and a comparable diesel HDi model is still too wide and would have to be halved to make diesel hybrid vehicles accessible to most consumers.
Αν το ερμηνεύω σωστά, αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσαν να τα λανσάρουν από το 2010 και μετά, αλλά μάλλον θα αργήσουν περισσότερο! Κρίμα...
-
Ναι, γιατί οι Γάλλοι (Renault - PSA) ότι οι καταναλωτές είναι έτοιμοι να πληρώσουν...τίποτα για την υβριδική τεχνολογία...
...και νομίζω ότι είναι αλήθεια! Δύσκολο το marketing σε τέτοια θέματα...
-
Σωστός ο αιδεσιμωτατος αν και εγώ το έβαλα σαν ρητορικό ερώτημα το εν λόγω όχημα....
-
http://ta-nea.dolnet.gr/print_article.php?e=A&f=18541&m=N24&aa=1
Με λίγα λόγια τα Diesel επιβαρύνουν το φαινόμενο του θερμοκυπίουΚαι όπως λέει ο Ελληνικός λαός...
Την στραβή ψ@λί......... οι τρίχες την μποδίζουν -
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=252
Ναι με επιφυλάξεις λέει το ΑΠΘ
Πετρέλαιο! Τι θα γίνει επιτέλους;