-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
πιστευω ανετα οτι το subaru μου πεταει απο πισω απιστευτους ρυπους σε σχεση με το yaris ακομα και εαν ειχε chip φορεμενο.
Σίγουρα πετάει απείρως λιγότερα βλαβερά για τον άνθρωπο και τα άλλα ζωα μικροσωματίδια και NOx. CO2 πολύ παραπάνω αλλά αυτό είναι αδρανές αέριο...
Αδρανές αέριο που συμβάλλει όμως τα μέγιστα στο υπ'αριθμόν ένα πρόβλημα του πλανήτη την τρύπα του όζοντος και το φαινόμενο του θερμοκηπίου.
-
Το τελευταίο πρόβλημα είναι αυτό, σύμφωνα με πολλούς επιστήμονες. Το νούμερο ένα είναι ο καρκίνος που θα πάθουμε άμεσα...
-
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
Θέλω να δω τα μούτρα τους, όταν σαν μεγάλο-άσχετοι, έχοντας αγοράσει πετρέλαιο για οικονομία, θα πηγαίνουν να βάλουν υγραεριο για περισσότεροι οικονομία!
Χα! Ως γνωστών πληρώνουμε πολλα για να κάνουμε οικονομία.Τι εννοείς;
οτι το πετρελαιο δεν εχει οικονομια στο καυσιμο σε σχεση με την βενζίνη;ή οτι μπαινει υγραεριο στα πετρελαιοκινητα;
παντως τιποτα δεν κινειται τζάμπα
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Θέλω να δω τα μούτρα τους, όταν σαν μεγάλο-άσχετοι, έχοντας αγοράσει πετρέλαιο για οικονομία, θα πηγαίνουν να βάλουν υγραεριο για περισσότεροι οικονομία!
Χα! Ως γνωστών πληρώνουμε πολλα για να κάνουμε οικονομία.Τι εννοείς;
οτι το πετρελαιο δεν εχει οικονομια στο καυσιμο σε σχεση με την βενζίνη;ή οτι μπαινει υγραεριο στα πετρελαιοκινητα;
παντως τιποτα δεν κινειται τζάμπα
Αυτο που λέω είναι ότι οκ... Οι περισσότεροι είναι άσχετοι -και καλα κάνουν- και χαλάνε ένα σορό λεφτά εκει που δεν πρέπει.
Πόσοι έτρεξαν να βάλουν υγραεριο για οικονομία, την στιγμη που κάνουν ελάχιστα χιλιόμετρα; Ποτε τους δεν θα κάνουν απόσβεση.
Άλλοι τόσοι, αν Οχι περισσότεροι, θα κάνουν το ίδιο και με το πετρέλαιο.
Θα χαλάσουν ένα σορο λεφτά στον βωμό της οικονομίας, με αποτέλεσμα να μην αποσβεσουν ποτε την διάφορα. -
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
Αυτο που λέω είναι ότι οκ... Οι περισσότεροι είναι άσχετοι -και καλα κάνουν- και χαλάνε ένα σορό λεφτά εκει που δεν πρέπει.
Πόσοι έτρεξαν να βάλουν υγραεριο για οικονομία, την στιγμη που κάνουν ελάχιστα χιλιόμετρα; Ποτε τους δεν θα κάνουν απόσβεση.
Άλλοι τόσοι, αν Οχι περισσότεροι, θα κάνουν το ίδιο και με το πετρέλαιο.
Θα χαλάσουν ένα σορο λεφτά στον βωμό της οικονομίας, με αποτέλεσμα να μην αποσβεσουν ποτε την διάφορα.σ'αυτο δεν εχεις κι αδικο...
οτι ειναι της μοδός...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Το τελευταίο πρόβλημα είναι αυτό, σύμφωνα με πολλούς επιστήμονες. Το νούμερο ένα είναι ο καρκίνος που θα πάθουμε άμεσα...αμεσα; εχεις καρκινο σημερα; γιατι κυκλοφορουν ηδη πολλα και παλια diesel
ερχεται το τελος το 2012 οντως. θα βγουν αληθινες οι προφητειες
εκατομμυρια καρκινοι σε ολη την ευρωπη, κατι σαν το μεγαλο λιμο
κι ακομα δεν εχουμε δει τιποτα (ικε)
-
Εγώ μένω σε προάστιο. Βοήθειά σας με την απελευθέρωση...
-
κι οι ρυποι ειναι κατι στασιμο. μενουν εκει που εκπεμπονται. δεν μετακινουνται, δεν φυσαει αερας. υποθετω επισης οτι δεν κατεβαινεις καν στο κεντρο γιατι κυκλοφορουν ταξι diesel.
θα πεθανουμε...
κατι αλλο, απο θερμανση πως παμε; ξυλα; υγραεριο; κλιματιστικο; δεν πιστευω να βαζεις πετρελαιο θερμανσης
-
Ο χρήστης junior gt έγραψε:
πιστευω ανετα οτι το subaru μου πεταει απο πισω απιστευτους ρυπους σε σχεση με το yaris ακομα και εαν ειχε chip φορεμενο.
Σίγουρα πετάει απείρως λιγότερα βλαβερά για τον άνθρωπο και τα άλλα ζωα μικροσωματίδια και NOx. CO2 πολύ παραπάνω αλλά αυτό είναι αδρανές αέριο...
Αδρανές αέριο που συμβάλλει όμως τα μέγιστα στο υπ'αριθμόν ένα πρόβλημα του πλανήτη την τρύπα του όζοντος και το φαινόμενο του θερμοκηπίου.
Το κατά πόσον οι ανθρώπινες δραστηριότητες επιβαρύνουν μέσω της επιρροής τους των κλιματολογικών επιδράσεων στους ανθρώπους και τα οικοσυστήματα είναι κάτι πολύ σχετικό. Αυτό με το όζον πρώτη φορά το ακούω, ανέλυσέ το λίγο αν θες.
Το πρόβλημα με τους κινητήρες ντίζελ είναι τα σωματίδια αιθάλης που παράγουν, πολύ επικίνδυνος ρύπος με άμεσες βλαβερές συνέπειες. Το πρόβλημα αυτό είναι πρακτικά ασήμαντο αν μιλάμε πχ για ανοιχτό ύπαιθρο ή για θαλάσσιες μεταφορές αλλά σε περιοχές με ιδιάζουσα γεωγραφία όπως το λεκανοπέδιο της Αθήνας δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα.
Πρόβλημα το οποίο επιδεινώνεται με την χρήση κακής ποιότητας καυσίμου και με ελλιπή έλεγχο της σωστής λειτουργίας των κινητήρων.
Δεν είναι το μόνο πρόβλημα στο σύμπαν η χρήση ντίζελ στην Αθήνα, με τις συνθήκες όμως που γίνεται η απελευθέρωση δεν παύει να είναι κάτι το προκλητικά επιβλαβές, ασχέτως αν ο περισσότερος κόσμος το επικροτεί επειδή του δίνεται η αφορμή να αισθανθεί πιο έξυπνος υπό την επίφαση της όποιας οικονομίας θα κάνει (μετά την απόσβεση..)
-
ΙΚΕ το ότι όμως στο εξωτερικο επιτρέπουν και κυκλοφορούν σε μεγαλύτερα ποσοστα τα πετρελαιοκίνητα πως εξηγείτε? Μοδα? Κακή έρευνα?
Τοσο καιρό μου φαινόταν σαν να ήμασταν οι μοναδικοι 'έξυπνοι' Ευρωπαιοι που τα είχαμε αποκλεισμένα απο Αθηνα/Θεσσαλονίκη. -
Σε ποιά σοβαρή χώρα του εξωτερικού επιτρέπονται ντίζελ σε τόσο πυκνοκατοικημένες πόλεις με τις ατμοσφαιρικές συνθήκες που δημιουργεί το ανάγλυφο της Αθήνας? Και με έλεγχο ανάλογο των ελληνικών σε καύσιμα και οχήματα?
Προσωπικά δεν έχω υπ'όψιν μου καμία.
Τόσο καιρό ήμασταν η μόνη ευρωπαϊκή χώρα με τέτοια απαγόρευση επειδή ήμασταν η μόνη ευρωπαϊκή χώρα με το συγκεκριμένο πρόβλημα και τις συγκεκριμένες συνθήκες στις 2 αυτές πόλεις (ειδικά στην Αθήνα).
Ακόμα και σε πόλεις της Ευρώπης που επιτρέπονται τα ντίζελ χωρίς να ισχύουν όσα ισχύουν στην Αθήνα δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει πρόβλημα. Σε ένα φανάρι στη Ρώμη πχ η μυρωδιά από την αιθάλη είναι αντιληπτή ίσως και ενοχλητική. Απλά λόγω διαμόρφωσης είναι πολύ μικρότερο το πρόβλημα και οι συνέπειές του.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Σε ποιά σοβαρή χώρα του εξωτερικού επιτρέπονται ντίζελ σε τόσο πυκνοκατοικημένες πόλεις με τις ατμοσφαιρικές συνθήκες που δημιουργεί το ανάγλυφο της Αθήνας? Και με έλεγχο ανάλογο των ελληνικών σε καύσιμα και οχήματα?πες μας αν ξερεις σε ποια σοβαρη χωρα του εξωτερικού ΔΕΝ επιτρέπονται ντίζελ σε τόσο πυκνοκατοικημένες πόλεις
-
Δεν γνωρίζω καμία σοβαρή χώρα του εξωτερικού που να έχει τις γεωγραφικές συνθήκες, το κλίμα και την διαμόρφωση της Αθήνας αλλά και ταυτόχρονα έλεγχο σε οχήματα και καύσιμα όπως στην Ελλάδα.
-
Στο εξωτερικό πάντως υπάρχουν έντονες συζητήσεις για περιορισμό της ντιζελοκίνησης στα κέντρα των πόλεων, παρ' ότι αυτά δεν έχουν καμία σχέση με τα δικά μας. Δεν είναι τυχαίο ότι η Θεσ/νίκη ήταν μέχρι πρότινος (δεν γνωρίζω αν είναι ακόμα) η πιο επιβαρρυμένη πόλη με μικροσωματίδια της ΕΕ (των 15). Φαντάσου τώρα με την απελευθέρωση...
-
Αυτο αναρωτιέμαι και εγω διοτι το συναντησα σε Ρωμη, Παρίσι και Βρυξέλλες. Και δεν νομίζω ότι εχουν καλυτερες κλιματολογικές συνθήκες απο την Αθηνα.
Προσωπικά ήμουν αρνητικος και επιφυλακτικος στην απελευθερωση αλλα και γενικά στην πετρελαιοκίνηση ... και μαλλον θα παραμείνω! -
Στο εξωτερικό υπάρχουν έντονες συζητήσεις για τον περιορισμό της οποιασδήποτε είδους κίνησης στα κέντρα των πόλεων. Τα μικροσωματίδια είναι απείρως σημαντικότερο πρόβλημα στην Ελλάδα από τις περισσότερες αν όχι όλες Ευρωπαϊκές πόλεις.
-
Σωστά, πλέον οι συζητήσεις είναι για απαγόρευση όλων των οχημάτων μη μηδενικών εκπομπών ρύπων. Αυτά βέβαια μεταθέτουν το πρόβλημα σε άλλο σημείο (στο σημείο παραγωγής ρεύματος), αλλά αυτή είναι άλλη συζήτηση. Πάντως όλοι παραδέχονται ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι τα πετρελαιοκίνητα στις πόλεις, αλλά αν είναι να ισχύσει απαγόρευση την προτιμούν καθολική.
-
Δεν είναι όλα το ίδιο. Η πετρελαιοκίνηση είναι πρακτικά ασήμαντο πρόβλημα στη Στοκχόλμη πχ αλλά στην Αθήνα είναι σημαντικότατο. Μη τα βάζετε όλα στο ίδιο τσουβάλι.
-
Αναφερόμουν σε όσα έχω διαβάσει για τέτοια σχέδια στο Λονδίνο και σε μια πόλη της Γερμανίας (αλλα δεν θυμάμαι ποιά), για να είμαι πιο συγκεκριμένος στα γραφόμενά μου. Έχω την εντύπωση ότι και οι Γάλλοι κάνουν παρόμοιες σκέψεις αλλά ο Μιράζ ξέρει περισσότερα επ' αυτού.
-
οποτε αν αποφασίσουν πετρελαιοαπαγορευση, σε... 20 χρονια θα ακολουθησουμε κι εμεις
προλαβαινουμε να αλλάξουμε αλλο ενα αυτοκίνητο λοιπον πριν παρουμε τελικα ηλεκτροκίνητο
Πετρέλαιο! Τι θα γίνει επιτέλους;