-
Ο χρήστης cctop έγραψε:
Εαν ορθά απαγορεύται η πετρελαιοκίνηση νομίζω οτι τότε πρέπει να ζητήσουμε να απαγορευτούν τα Diesel TAXI στην Αθήνα, αφού τουλάχιστον τα μισά αυτοκίνητα στο κέντρο είναι TAXI
Επίσης να απαγορευτούν και τα χιλιάδες ντίζελ mercedes και Τζιπόγκες των αλβανών και άλλων λαθρομεταναστών που κυκλοφορούν στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη
όπως και πολλών ελλήνων ηλιθίων επιδειξιομανών επίσης....
μην το ξεχνάς αυτό..... -
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Στην Αμερική δεν υπάρχει πετρέλαιο θέρμανσης και οι τιμές αλλάζουν όπως στα βενζινάδικα.
Χρησιμοποιούν 'heating oil', **δεν είναι τόσο διαδεδομένο όσο εδώ **και όντως η τιμή του καθορίζεται ελεύθερα.
Δεν βρίσκεις εύκολα βενζινάδικο που να έχει ΚΑΙ ντίζελ (για το αμάξι).
-
ξέρει κάποιος πόσο είναι το πρόστιμο αν σε πιάσουν με diesel στην Αθήνα? Και αν υπάρχει και άλλη ποινή? (π.χ. πινακίδες ή αφαίρεση διπλώματος?)
-
Ένα πολύ ενδιαφέρον video σχετικά με το πετρέλαιο από το caranddriver: http://carvideos.caranddriver.com/?bcpid=627028702&bclid=987743769&bctid=1399285897
Χονδρικά λέει ότι υπάρχει έλλειμα παραγωγής diesel και για αυτό η τιμή του είναι ακριβότερη της βενζίνης ενώ παλαιά ήταν φθηνότερο.
Τα Αμερικανικά διυλιστήρια βγάζουν πολύ λιγότερο diesel σε σχέση με τα Ευρωπαικά εκ κατασκευής και αυτό είναι κάτι δύσκολο να αλλάξει μιας και έχει να δημιουργηθεί νέα εγκατάσταση στις ΗΠΑ από το 79!
Μάλιστα τα Ευρωπαικά διυλιστήρια, παρά το ότι έχουν σχεδιαστεί για να μεγιστοποιούν την παραγωγή diesel, καταλήγουν με πλεόνασμα βενζίνης το οποίο πουλάμε στις ΗΠΑ.edit: Το link διορθώθηκε.
-
Ο χρήστης cctop έγραψε:
Εαν ορθά απαγορεύται η πετρελαιοκίνηση νομίζω οτι τότε πρέπει να ζητήσουμε να απαγορευτούν τα Diesel TAXI στην Αθήνα, αφού τουλάχιστον τα μισά αυτοκίνητα στο κέντρο είναι TAXI
Επίσης να απαγορευτούν και τα χιλιάδες ντίζελ mercedes και Τζιπόγκες των αλβανών και άλλων λαθρομεταναστών που κυκλοφορούν στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη :x
Όχι γιατί έτσι θα γίνουμε ρατσιστές...
-
Από το AUTOTRITI:
'Ψηφίστηκε χθες το βράδυ η άρση της απαγόρευσης της πετρελαιοκίνησης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Παράλληλα μειώνονται οι συντελεστές του τέλους ταξινόμησης στα αυτοκίνητα με κινητήρες diesel νέας τεχνολογίας με αποτέλεσμα να πέσουν οι τιμές τους μέχρι 7.000 €.'
http://www.autotriti.gr/news/preview_ne ... A_ID=68856' target='_blank
Καλό μήνα λέω εγώ
-
Πρωταπριλιάτικο ή ισχύει???
(αν και για πρωταπριλιάτικο μου κάνει....)
http://www.autotriti.gr/news/preview_news.asp?CATEGORY_id=75&NEWS_DATA_ID=68856
-
Ο χρήστης MichalisCorsa έγραψε:
Πρωταπριλιάτικο ή ισχύει???(αν και για πρωταπριλιάτικο μου κάνει....)
http://www.autotriti.gr/news/preview_news.asp?CATEGORY_id=75&NEWS_DATA_ID=68856
Πρωταπριλιάτικο σίγουρα. Αν δεν έγραφε για το -25% μπορεί και να το πιστεύανε κάποιοι. Ετσι κάνει μπαμ από μακριά....
-
Δηλαδή ... χθες το βράδυ οι γνωστοί ... 300 επαγγελματίες 'σκεπτόμενοι τάχα! άεργοι' ... εν μέσω χιλιάδων ανοιχτών και άλυτων θεμάτων και εκκρεμοτήτων ξαφνικά απέκτησαν νοημοσύνη και γνώσεις και ψήφισαν υπέρ της πετρελαιοκίνησης ...
Αντε βρε ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ και του χρόνου τέτοια μέρα ... 'έκπτωση 50% στα υβριδικά αυτοκίνητα με κουπόνια απο το Υπουργείο Συγκοινωνιών ...' -
Καλό το πρωταπριλιάτικο.
Τι θα γίνει όταν σε λίγο κυκλοφορίσουν τα υβριδικά πετελαιοκίνητα με προδιαγραφές euro5 και euro6; Θα είναι και αυτά απαγορευμένα; -
Μακάρι να ήταν αλήθεια...
-
το αστειο παντως της εφημεριδας ηταν επιεικως κρυο...
ηταν προφανες οτι το δημοσιευμα δεν ανταποκρινοταν στην αληθεια.
οι δηθεν δημοσιογραφοι αντι να αναδειξουν τα ωφελη στον καταναλωτη απο την πετρελαιοκινηση,και να πιεσουν για την απελευθερωση της ,πουλανε δηθεν εξυπνα δηθεν αστεια πρωτοσελιδα.
οσο για τους πολιτικους κοιμουνται τον υπνο του δικαιου.
ας ελπισουμε οτι καποτε θα ξυπνησουν.(αν και προσωπικα δεν ειμαι αισιοδοξος) -
Εχω ένα φίλο που έχει ένα Χ3 diesel . Ζει στην Ρόδο . Πρόκειται να μετοικαμίσει για 1 χρόνο στην Αθήνα. τι κάνει με το αμάξι του ? Η κίνηση με ΙΧ DIESEL εντός του Λεκανοπεδίου ελέγχεται ?.Έχει κάποιος εμπειρία ? Τι πολιτική ακολουθεί η τροχαία ? Εφαρμόζεται το γράμμα του νόμου ? Το πουλάει και παίρνει Βενζίνη ?
π
-
Ο χρήστης PAPANIK1 έγραψε:
Εχω ένα φίλο που έχει ένα Χ3 diesel . Ζει στην Ρόδο . Πρόκειται να μετοικαμίσει για 1 χρόνο στην Αθήνα. τι κάνει με το αμάξι του ? Η κίνηση με ΙΧ DIESEL εντός του Λεκανοπεδίου ελέγχεται ?.Έχει κάποιος εμπειρία ? Τι πολιτική ακολουθεί η τροχαία ? Εφαρμόζεται το γράμμα του νόμου ? Το πουλάει και παίρνει Βενζίνη ?π
Απο αντιπροσωπεια μου ειπαν οτι αν εχεις καποιο λογ/μο ΔΕΗ εκτος Αθηνων (Παλληνη - Κιατο κλπ) μπορεις να βγαλεις diesel στην Αττική. Δεν απαγορευεται η διελευση αλλα η κατοχη απο μονιμους κατοικους.
-
δε νομιζω οτι επιτρεπεται η διελευση, αν ηταν ετσι, οι μισοι με diesel θα κυκλοφορουσαμε.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
δε νομιζω οτι επιτρεπεται η διελευση, αν ηταν ετσι, οι μισοι με diesel θα κυκλοφορουσαμε.Την επόμενη φορά που θα γεμίσεις, κοίταξε πόσο κάνει η απλή αμόλυβδη και πόσο το πετρέλαιο.
-
νταξ, το 1/3
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
δε νομιζω οτι επιτρεπεται η διελευση, αν ηταν ετσι, οι μισοι με diesel θα κυκλοφορουσαμε.
Την επόμενη φορά που θα γεμίσεις, κοίταξε πόσο κάνει η απλή αμόλυβδη και πόσο το πετρέλαιο.
αλλά έχει τη διπλάσια αυτονομία,που σημαίνει ότι είναι σα να πληρώνεις την αμόλυβδη 0,55
Κατά τη λογική σου οι Ευρωπαίοι είναι οπισθοδρομικοί -
To ερώτημα είναι αν το φέρνει στην Αθήνα εν γνώση των συνεπειών του ανόητου νόμου. Ο νόμος λέει ότι 17 χιλ από τήν Αθήνα δεν επιτρέπονται ΙΧ diesel. Θεώρητικά επιτρέπονται μόνο στην Αττική οδό και Εθνική και αποκλειστικά transit διέλευση. Η αστυνομία ελέγχει ?Εχει κάποιοςανάλογη δυσάρεστη εμπερία? (από τον ήχο της μηχανής είναι δύσκολο να το καταλάβεις)
-
Δεν έχει διπλάσια αυτονομία Μάκη και πλέον πρέπει να κάνεις πάρα πολλά χιλιόμετρα για να συμφέρει. Με 10-15.000 χλμ το χρόνο μπαίνεις μέσα, μόνο κάτι Astra 1.3D που είναι ελάχιστα ακριβότερα από τα αντίστοιχα βενζινοκίνητα συμφέρουν.
Πετρέλαιο! Τι θα γίνει επιτέλους;