-
ειναι καθαρα θεμα υπολογισμων:
ποσα χλμ κανεις το χρονο και ποσα χρονια θα κρατησεις το αυτοκινητο, καθως προς το παρον στην Ελλαδα τα diesel δεν εχουν την ιδια μεταπωληση με τα βενζινοκινητα (καθαρα λογω ζητησης)
-
Χτες είχα παρόμοια συζήτηση με ταξιτζήδες και αυτοί συζητούσαν για το υβριδικό γιατί με αμόλυβδη 1,10 και πετρέλαιο 1,30, η διαφορά στη κατανάλωση είναι πια μικρή και το πετρελαιοκίνητο αμάξι ακριβό.
-
περιεργο, γιατι μη ξεχναμε οτι το πετρελαιο εχει και πιο φθηνη συντηρηση.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Χτες είχα παρόμοια συζήτηση με ταξιτζήδες και αυτοί συζητούσαν για το υβριδικό γιατί με αμόλυβδη 1,10 και πετρέλαιο 1,30, η διαφορά στη κατανάλωση είναι πια μικρή και το πετρελαιοκίνητο αμάξι ακριβό.Ένα 4κύλινδρο πετρελαιοκίνητο έχει κατανάλωση περίπου 5-6λτ/100κμ στη πόλη. Σχεδόν τη μισή κατανάλωση ενός βενζινοκίνητου.
Το πετρελαιοκίνητο παραμένει ΣΑΦΩΣ οικονομικότερο...και αν υπολογίσουμε και τη συντήρηση που λέει ο Σπύρος...τη χάνουμε τη μπάλα...
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Δεν έχει διπλάσια αυτονομία Μάκη και πλέον πρέπει να κάνεις πάρα πολλά χιλιόμετρα για να συμφέρει. Με 10-15.000 χλμ το χρόνο μπαίνεις μέσα, μόνο κάτι Astra 1.3D που είναι ελάχιστα ακριβότερα από τα αντίστοιχα βενζινοκίνητα συμφέρουν.TDI, die kraftvolle Sparformel
Starkes Drehmoment, geschmeidige Laufruhe, sparsam im Verbrauch. Unsere TDI Aggregate starten mit einem neuen 66 kW TDI Motor, der schon ab 1800 U/min stolze 210 Newtonmeter entwickelt. Seine Höchstgeschwindigkeit beträgt 176 km/h. Sein durchschnittlicher Verbrauch bei Einhaltung der Euro-4-Norm: nur 5,0 - 5,1 Liter Diesel auf 100 Kilometer (CO2-Emission: 132 - 135 g/km). Noch agiler, noch kraftvoller - der 2,0 Liter TDI mit 125 kW leistet 350 Nm bei 2000 U/min. Seine Höchstgeschwindigkeit mit Schaltgetriebe liegt bei 220 km/h, bereits nach 8,2 Sekunden erreicht er eine Fahrgeschwindigkeit von 100 km/h. (Kraftstoffverbrauch: 5,9 - 6,4 l/100 km; CO2-Emission: 156 - 169 g/km)** -
To Golf GT σε σχέση με το TDI (και τα δύο με 170 άλογα) έχουν €5.620 ευρώ διαφορά. Σύμφωνα με το κατασκευαστή οι καταναλώσεις είναι: 5,9/7,2/9,6 και 4,8/5,9/7,8.
Για να ευνοήσω ΠΟΛΥ το ντίζελ, ας πούμε ότι η διαφορά στη κατανάλωση είναι διπλάσια από την εργοστασιακή (δηλ. 3,6 λτρ/100χλμ). Με το ακριβότερο πετρέλαιο και τους τόκους από τα παραπάνω λεφτά που δίνεις μπροστά (και θα τα πάρεις πίσω σιγά-σιγά), τη μεγαλύτερη ασφάλεια και τα μεγαλύτερα τέλη κυκλοφορίας πρέπει να κάνεις 250.000 χλμ. Το κέρδος από το πετρελαιοκίνητο θα το δεις μετά.
Αν κάνεις 50.000 χλμ το χρόνο και κρατάς τα αμάξια 10 χρόνια, θα έχεις κέρδος με το TDI.
-
αν απελευθερωθει η πετρελαιοκινηση θα αυξηθει η ασφαλεια στους ελληνικους δρομους γιατι λογω της ροπης προσπερνουν πολυ πιο γρηγορα απο τα αντιστοιχου κυβισμου ατμοσφαιρικα βενζινοκινητα
-
Μη συγκρίνεις ροπές γιατί οι πετρελαιοκινητήρες είναι αργόστροφοι και έχουν διαφορετικές σχέσεις, γίνεται περίπλοκο αν θέλεις να ξέρεις τη ροπή στο τροχό. Είναι πιο εύκολο να συγκρίνεις ιπποδυνάμεις. Ίδιες ιπποδυνάμεις έχουν παρόμοιες επιδόσεις.
-
Ο χρήστης johnaudi έγραψε:
αν απελευθερωθει η πετρελαιοκινηση θα αυξηθει η ασφαλεια στους ελληνικους δρομους γιατι λογω της ροπης προσπερνουν πολυ πιο γρηγορα απο τα αντιστοιχου κυβισμου ατμοσφαιρικα βενζινοκινηταΑυτό εξαρτάται κι απ το πόσο βλάκας είναι κάποιος.
ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ φοβούνται με 100km/h να κατεβάσουν τρίτη και βλέπω κάφρους με 5η και 110 να είναι μισή μερα στο αντίθετο ρεύμα κι αν είναι δυνατόν απ το απέναντι πεζοδρόμιο που λέει ο λόγος .
Δε σκοτώνει το αυτοκίνητο αλλά η ηληθιότητα. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
To Golf GT σε σχέση με το TDI (και τα δύο με 170 άλογα) έχουν €5.620 ευρώ διαφορά. Σύμφωνα με το κατασκευαστή οι καταναλώσεις είναι: 5,9/7,2/9,6 και 4,8/5,9/7,8.Για να ευνοήσω ΠΟΛΥ το ντίζελ, ας πούμε ότι η διαφορά στη κατανάλωση είναι διπλάσια από την εργοστασιακή (δηλ. 3,6 λτρ/100χλμ). Με το ακριβότερο πετρέλαιο και τους τόκους από τα παραπάνω λεφτά που δίνεις μπροστά (και θα τα πάρεις πίσω σιγά-σιγά), τη μεγαλύτερη ασφάλεια και τα μεγαλύτερα τέλη κυκλοφορίας πρέπει να κάνεις 250.000 χλμ. Το κέρδος από το πετρελαιοκίνητο θα το δεις μετά.
Αν κάνεις 50.000 χλμ το χρόνο και κρατάς τα αμάξια 10 χρόνια, θα έχεις κέρδος με το TDI.
Τα στοιχεία είναι απ το επίσημο Γερμανικό site και αφορά το Golf.
Το diesel κίνησης κατά μέσο όρο κοστίζει 1,15.
Που το είδες εσύ 1,30?
Ιδια τιμή με την αμόλυβδη έχει.
Εκτός κι αν ψάχνεις τα ακριβότερα πρατήρια για να αποδείξεις λογιστικά το αντίθετο.
Σχεδόν όλοι μα ΟΛΟΙ φορτώνουν τα αυτοκίνητα με εξοπλισμό χλίδας,οπότε καταλαβαίνεις ότι η διαφορά τιμής σε πρακτικό επίπεδο είναι απόλυτα λογική και εφικτά αποδεκτή για το μέσο καταναλωτή.
Απλά ο έλληνάρας έμαθε να πλΕρώνει για ότι βγάζει το μάτι του γείτονα κι όχι για πράγματα που εξοικονομούν χρήμα και γενικά για ότι δεν φαίνετε.
Απ την άλλη,ένα καινουριο αμάξι και δη diesel θα το κρατήσω τουλάχιστον 15-20 χρόνια,σε σύγκριση με το μέσο έλληνα που ανέβηκε το επίπεδο διαβίωσης και τα αλλάζει σαν τα πουκάμισα κάθε 3 ετία.
Τα 300άρια που πληρώνει κάθε μηνα για 3 ή 5 χρόνια και τούμπαλιν απ την αρχή με την αγορά νέου κοκ (δηλ συνέχεια στην πρίζα) του έρχεται ποιό οικονομικά απ το συντηρήσει σωστά το αυτοκίνητο σε έναν σωστό συνεργείο.140 άλογα πετρελαιοκινητήρας.
Αν πετύχεις κατανάλωση με αντίστοιχο βενζινοκίνητο της τάξης του +30% εγώ αναθεωρώ.
Πολύ φοβάμαι ότι είναι 50-50Radstand - mm 2578
Länge / Breite / Höhe - mm 4572 / 1769 / 1455-1490
Spurweite vorn / hinten - mm 1539 / 1528
Fahrleistungen und Verbrauch
Höchstgeschwindigkeit - km/h 207
Beschleunigung 0-100 km/h - s 9,7
Innerorts - l/100km 7,0*
Außerorts - l/100km 4,7*
Kombiniert - l/100 km 5,5*
CO2- Emission - g/km 145*
Garantie 2 Jahre ohne Kilometerbegrenzung, 3 Jahre auf Lack, 12 Jahre gegen Karosseriedurchrostung, Lebenslange Mobilitätsgarantie
Typklasseneinstufung - HP/VK/TK 17 / 22 / 23
Serviceintervall bis zu max. 30.000 km oder max. 2 Jahre
Fahrwerk
Antrieb auf die Vorderräder
Getriebe Sechsgang-Schaltgetriebe
Bremsen - vorn Ø mm innenbelüftete Scheibenbremsen 288
Reifen 195/65R15 91V
Räder 6J x15
Gewichte
Kraftstoffbehälter - l 55,0
Leergewicht (inkl. Fahrer 75 kg) - kg 1425 - 1615 *
Zul. Gesamtgewicht - kg 2010
Zuladung - kg 660 - 470 *
Zul. Achslast vorn / hinten - kg 1100 / 1150
Karosserie
Sitzbank aufgestellt - l 580
Luftwiderstandsbeiwert - cw 0,30
Motor
Leistung - kW (PS) min-1 103 (140) / 4000
Emissionsklasse EU4
Kraftstoff - Oktan Diesel 49 Cetan
Bauart 4-Zylinder-Reihen-Dieselmotor 2 OHC 4 Ventile / Zylinder, Turboaufladung VTG, Ladeluftkühler
Hubraum - cm³ 1968
Bohrung / Hub - mm 81,0 / 95,5
Max. Drehmoment - Nm/min-1 320 / 1750 - 2500http://www.skoda.de/index.php?typ=Combi&niv=0&motor=2%252C0%2BTDI-PD%2B103%2BkW&adaten=1
Και μιλάμε για σχετικά μεγάλο αμάξι σαν το OCTAVIA COMBI
-
με μια γρηγορη αναζητηση, για ενα Golf 140 ιππων, οι μεσες τιμες καταναλωσης απο το spritmonitor ειναι:
diesel: 6.45
petrol: 8.03οι μεσες τιμες για την Αττικη ειναι αυτες τις μερες ειναι:
diesel: 1.168
petrol: 1.089αν κανεις 15000/χρονο θα θελεις:
diesel: 1130ευρω
petrol: 1311ευρωαν κανεις 30000/χρονο θα θελεις:
diesel: 2260ευρω
petrol: 2622ευρωοποιος δε βαριεται μπορει να κανει τους υπολοιπους υπολογισμους για εξοδα συντηρησης κτλ κτλ!
στην Ελλαδα παντως, με το diesel να ειναι 2λιτρο και το αλλο 1400, μονο απο τη διαφορα των τελων κυκλοφοριας εξανεμιζεται το πλεονεκτημα του diesel.
ενω φυσικα το πετρελαιοκινητο κοστιζει και αισθητα περισσοτερο απο το βενζινοκινητο:
GOLF 2.0 TDI GT SPORT 140PS 5D, 27.050 ευρω
GOLF 1.4 TSI GT SPORT 140PS 5D, 21.600 ευρω -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
petrol: 8.03Mόνο ως σοβαρές δεν μπορώ να εκλάβω τις παραπάνω μετρήσεις του κάθε κάγκουρα που προσπαθεί να αποδείξει οτι η γη είναι επίπεδη.
Τα πράγματα είναι απλά.
Με ένα τεπόζιτο σε diesel κάνω την διαδρομή Λιτόχωρο-Αθήνα (425km) και Αθήνα-Λιτόχωρο (+425km) ΑΝΕΤΑ και έχω και πετρέλαιο στο τεπόζιτο για Σαλόνικα.
Δοκιμάστε το με βενζινοκίνητο (σας δίνω και αβάντζο να πάτε με σβηστό μοτέρ!!!) και το ξανασυζητάμε.... -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
petrol: 8.03Mόνο ως σοβαρές δεν μπορώ να εκλάβω τις παραπάνω μετρήσεις του κάθε κάγκουρα που προσπαθεί να αποδείξει οτι η γη είναι επίπεδη.
Τα πράγματα είναι απλά.
Με ένα τεπόζιτο σε diesel κάνω την διαδρομή Λιτόχωρο-Αθήνα (425km) και Αθήνα-Λιτόχωρο (+425km) ΑΝΕΤΑ και έχω και πετρέλαιο στο τεπόζιτο για Σαλόνικα.
Δοκιμάστε το με βενζινοκίνητο (σας δίνω και αβάντζο να πάτε με σβηστό μοτέρ!!!) και το ξανασυζητάμε....μη τα ισοπεδωνεις....
οσοι καγουρες εχουν βενζινη, αλλοι τοσοι (ή λιγοτεροι) εχουν πετρελαιο...
οι τιμες αυτες βγηκαν απο το μ.ο. 50+ αυτοκινητων για καθε κατηγορια, εξασφαλιζοντας οτι οι καγκουρες δε θα παιξουν σημαντικο ρολο στο αποτελεσμα.
μη ξεχνας οτι οι τιμες αυτες αφορουν το συγκεκριμενο αυτοκινητο. Μπορει σε αλλα οι διαφορες να ειναι μεγαλυτερες ή μικροτερες.δεν λες σε τι αυτοκινητα αναφερεσαι. Ελπιζω να μην ειναι 60 ιππων το ενα και 200 το αλλο ε?
-
Για δεύτερη φορά είμαι στην φάση αναζήτησης καινούργιου αυτοκινήτου.
Μετά την τράμπα που έκανα το Panda Multijet(50000χλμ σε λιγότερο από 16μήνες) με τον αδερφό μου για το παλιό Punto Gt μου κακοφαίνεται πάρα πολύ που με ένα τεπόζιτο βγάζω με το ζόρι 550χλμ μέχρι το λαμπάκι. Ή καλύτερα 505χλμ με 42ευρώ βενζίνη έναντι 30ευρώ και 650-700χλμ που έβγαζε το μικρό. Και αυτό με οικονομική κυρίως οδήγηση! Φυσικά το GT το ξαναπήρα με σκοπό να το σουλουπώσω και να το διώξω...Δεν μπορώ να το κρατήσω με τέτοια κατανάλωση!
Το Grande που σκέφτομαι με ένα τεπόζιτο μπορεί να βγάλει από 800+χλμ.Χαλάλι τα λεφτά που θα δώσω για να το πάρω. Αύριο μεθαύριο που τα καύσιμα θα κοστίζουν πολύ παραπάνω η διαφορά για τα χλμ που θέλω να κάνω καθε Σ/Κ θα είναι ακόμη πιο μεγάλη...
Με 1000χλμ που κάνω περίπου κάθε Σ/Κ αν πάρω το Grande με τα 120 θέλω 80λίτρα βενζίνη έναντι 50λίτρα diesel το Grande με τα 90άλογα . Άρα κάθε μήνα θέλω 320λίτρα βενζίνη έναντι 200λίτρα πετρέλαιο ή 3201,08=345ευρώ έναντι 2001,15=230ευρώ. Δηλαδή 115ευρώ το μήνα διαφορά στα λεφτά που πετάω...Στους 5 μήνες έχω βγάλει την διαφορά στα λεφτά. 16000το diesel 15500 το βενζινοκίνητο.Να είχαν και κανένα Multijet για test drive εδώ...
-
Ποιος σου εγγυάται ότι θα εξακολουθήσει η ίδια φορολογική πολιτική έναντι του πετρελαίου και των πετρελαιοκίνητων?
Το έχω ξαναγράψει μου φαίνεται, αλλά θα το ξαναπώ. Εδώ τα diesel πληρώνουν σχεδόν διπλάσιους φόρους, και για να σε συμφέρει το diesel πρέπει να κάνεις πάνω απο 25,000χλμ το χρόνο.
Πάντως αν κάνεις 4000χλμ το μήνα, πιστέυω ότι είσαι σε αυτούς που πάνε βουρ για πετρέλαιο.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Τα πράγματα είναι απλά.
Δοκιμάστε το με βενζινοκίνητο (σας δίνω και αβάντζο να πάτε με σβηστό μοτέρ!!!) και το ξανασυζητάμε....μη τα ισοπεδωνεις....
οσοι καγουρες εχουν βενζινη, αλλοι τοσοι (ή λιγοτεροι) εχουν πετρελαιο...
οι τιμες αυτες βγηκαν απο το μ.ο. 50+ αυτοκινητων για καθε κατηγορια, εξασφαλιζοντας οτι οι καγκουρες δε θα παιξουν σημαντικο ρολο στο αποτελεσμα.
μη ξεχνας οτι οι τιμες αυτες αφορουν το συγκεκριμενο αυτοκινητο. Μπορει σε αλλα οι διαφορες να ειναι μεγαλυτερες ή μικροτερες.δεν λες σε τι αυτοκινητα αναφερεσαι. Ελπιζω να μην ειναι 60 ιππων το ενα και 200 το αλλο ε?
Εγώ τα ισωπεδώνω ρε Σπύρο?
Είναι δυνατόν να μιλάμε για 1,5 λίτρο ΜΟΝΟ διαφορά ειδικά σήμερα στην εποχή του common rail?
Σκέψου το και μόνος σου.
Απλή λογική είναι και επειδή ασχολούμαι ΑΜΕΣΑ με το αντικείμενο θα μου επιτρέψεις όχι μόνο να διατηρώ τις όποιες επιφυλάξεις αλλά να μουντζώνω ευθέως τον κάθε τυχοδιώκτη του νετ αλλά και του όποιου έντυπου μέσου καθώς δεν υπάρχει πλέον αμερόληπτη ειδησεογραφία και μηΤη μεγαλύτερη πίπα την έχουν οι ιάπωνες στον τομέα αυτό και ξέρουν πολύ καλά ότι αν απελευθερωθεί στην ελλάδα το diesel θα πεινάσει πολύς κοσμάκης με τα δήθεν τεχνολογικά ιπαωνικά θαύματα.
Οπως επίσης πίσω από τρανταχτά ονόματα εισαγωγέων (μη λέμε ονόματα τώρα ) είναι αμεσα συνδεδεμένα με τα πολιτικά και οικονομικά δρώμενα του κ@λοχανείου που θέλει να λέγεται ευρωπαικό κράτος.Οπότε ας κρατήσουν τις απόψεις τους για τους αφελείς
-
@ Puntofato
Συγκρίνεις διαφορετικά αυτοκίνητα. Με το φτηνότερο 95άρι πρέπει να συγκρίνεις το οποίο είναι αρκετά φτηνότερο (και ελάχιστα ταχύτερο) από το ντίζελ. Με (μόνο) 2 χιλιάρικα διαφορά δεν είναι πολύ ακριβότερο, έχει λιγότερα τέλη κυκλοφορίας και κάποιος που κάνει πάρα πολλά χιλιόμετρα, σε αρκετά χρόνια θα έχει κέρδος. Με 10-15.000 χλμ το χρόνο δεν συμφέρει.@ G60
Τα μικρά αμάξια δεν έχουν μεγάλες διαφορές στη κατανάλωση όσο τα τεράστια (φορτηγά) SUV. Εκεί οι καλοί κινητήρες είναι οι πετρελαιοκινητήρες.
Όσοι γράφουμε καταναλώσεις βενζινοκίνητων μεροληπτούμε;
Εγώ καίω 7,1-7,5 λτρ/100χλμ (πήγαινε-έλα) Καϊμακτσαλάν. Γνωστός με HRV και ίδιο κινητήρα καίει 9 λτρ/100χλμ - ας μην έπαιρνε ψηλό τούβλο που καίει πολύ. Έλα πίσω μου με πετρελαιοκίνητο (με ίδιους ρυθμούς, όχι ψοφίμι) και θα δεις αν θα έχεις μεγαλύτερη διαφορά από 2 λτρ/100χλμ.Για τα υβριδικά, πάρε υπόψη σου τα ασφάλιστρα, τέλη κυκλοφορίας και τους τόκους από τα παραπάνω λεφτά που δίνεις κατά την αγορά σε σχέση με το υβριδικό σιβίκ για 5 χρόνια, κίνηση κυρίως στη πόλη και 10-15.000 χλμ το χρόνο και βρες πετρελαιοκίνητο (με ίδιες επιδόσεις και εξοπλισμό) που να συμφέρει.
Φίλος μου που αγόρασε πριν μερικά χρόνια Βίτο βενζίνη είναι πολύ ευχαριστημένος που δεν έκανε το λάθος να πάρει πετρέλαιο γιατί έχει καλύτερο εξοπλισμό (a/c, βαμμένοι προφυλακτήρες και καθρέφτες) ΠΟΛΥ πιο γρήγορο και ήταν 1.000.000 δρχ φτηνότερο από το πετρέλαιο. Με μόνο 8.000 χλμ το χρόνο (επαγγελματικό, έχει κι άλλο αμάξι) θα ήταν τραγικό να οδηγάει το βρωμερό, ΑΡΓΟ, ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟ και ΧΩΡΙΣ A/C πετρελαιοκίνητο. Φυσικά δεν μπορούσε να το συγκρίνει με γρήγορο πετρελαιοκίνητο με ίδιο εξοπλισμό και επιδόσεις - η τιμή ήταν απαγορευτική.
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Τα πράγματα είναι απλά.
οσοι καγουρες εχουν βενζινη, αλλ οι τοσοι (ή λιγοτεροι) εχουν πετρελαιο...
Εγώ τα ισωπεδώνω ρε Σπύρο?
Είναι δυνατόν να μιλάμε για 1,5 λίτρο ΜΟΝΟ διαφορά ειδικά σήμερα στην εποχή του common rail?
Σκέψου το και μόνος σου.
Απλή λογική είναι και επειδή ασχολούμαι ΑΜΕΣΑ με το αντικείμενο θα μου επιτρέψεις όχι μόνο να διατηρώ τις όποιες επιφυλάξεις αλλά να μουντζώνω ευθέως τον κάθε τυχοδιώκτη του νετ αλλά και του όποιου έντυπου μέσου καθώς δεν υπάρχει πλέον αμερόληπτη ειδησεογραφία και μηΤη μεγαλύτερη πίπα την έχουν οι ιάπωνες στον τομέα αυτό και ξέρουν πολύ καλά ότι αν απελευθερωθεί στην ελλάδα το diesel θα πεινάσει πολύς κοσμάκης με τα δήθεν τεχνολογικά ιπαωνικά θαύματα.
Οπως επίσης πίσω από τρανταχτά ονόματα εισαγωγέων (μη λέμε ονόματα τώρα ) είναι αμεσα συνδεδεμένα με τα πολιτικά και οικονομικά δρώμενα του κ@λοχανείου που θέλει να λέγεται ευρωπαικό κράτος.Οπότε ας κρατήσουν τις απόψεις τους για τους αφελείς
εσυ μιλας θεωρητικα, εγω λεω τι συμβαινει στην ΠΡΑΞΗ.
στο site αυτο γραφουν κατοχοι αυτοκινητων, δες και μονος σου να βγαλεις τα συμπερασματα σου...
-
Κάτι σαν την ερευνα αξιοπιστίας του auto triti ή τα αυθαίρετα κι ανξέλενκτα γκάλοπ του νετ
Καλά δεν πειράζει,έχω εμπειρία ιδίοις όμασι,εμπειστευτείτε τους ειδικούς -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Κάτι σαν την ερευνα αξιοπιστίας του auto triti ή τα αυθαίρετα κι ανξέλενκτα γκάλοπ του νετ
Καλά δεν πειράζει,έχω εμπειρία ιδίοις όμασι,εμπειστευτείτε τους ειδικούςαν μπηκες στο site και διαβαζοντας το, εβγαλες αυτο το συμπερασμα, οκ δεν εχω να πω τιποτε αλλο.
δε μας ειπες ομως με τι αυτοκινητα εβγαλες εσυ τα συμπερασματα σου?
Πετρέλαιο! Τι θα γίνει επιτέλους;