-
θελω να αλλαξω μπουζι στο Ignis sport και λεω να μη βαλω τα μαμα και να δοκιμασω με suzuki sport.
Τα μαμα ειναι ιριδιου αλλα δε γνωριζω ποσο ψυχρα.Το manual προτεινει για ιριδιου τους εξης τυπους:
NGK IFR6E11, IFR6J11 (ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ), DENSO SK16PR-A11 ή αλλο ισοδύναμο.Τα μπουζι που δινει η suzuki sport ειναι 7αρια και 8αρια με κωδικο IFR6J11 (αυτο που συνιστα το manual δηλαδη):
http://www.suzukisport.com/ss_racing/gt ... spark.htmlενας ηλεκτρολογος φιλος που δουλευε στην αντιπροσωπεια μου ειπε να βαλω τα 7αρια.
Να τα βαλω ή θα εχω προβληματα για καθημερινη χρηση? υπαρχει περιπτωση να εχω αρυθμιες στο ρελαντι ή να αργει να ζεσταθει το μοτερ?
Τα μανισια ειναι πιο θερμα απο τα 7αρια της suzuki sport? π.χ. 6αρια?
Παντως θα βαλω και μπουζοκαλωδια και γειωσεις suzuki sport...
-
καμιά γνωμη?
-
Ο χρήστης vdub έγραψε:
VW GOLF 1 CABRIO 1,6 καρμπιρατερ του 1988To αυτοκίνητό σου φοράει τα W7DC.
Υπάρχει σε αντιστοιχία και σε ίτριουμ αλλά πρέπει να κοιτάξω τον κατάλογο να σου πω.
Αν φοράει ηλεκτρονική ανάφλεξη μπορείς να βάλεις και τα τριάκιδα W7DTC (εκει είναι και η διαφορά εφαρμογής σε αυτά τα μοτέρ),αν φοράει πλατίνα αυστηρώς μονη ακίδα. -
στο Ignis Sport φοραω NGK 6aria και η suzuki sport δινει 7αρια και 8αρια.
http://www.suzukisport.com/ss_racing/gt ... spark.html- αξιζει να βαλω τα 7αρια ή δε θα δω καποια διαφορα σε αποδοση?
- τα 7αρια ειναι πιο ψυχρα απο τα μανισια μου οποτε μηπως μου προκαλεσουν προβλημα οταν βαζω μπρος το μοτερ τη χειμερινη περιοδο?
- μπορει να κανουν ζημια στα πιστονια?
- ενας με swift sport (φοραμε τα ιδια μπουζι μαμα)εστειλε e-mail στη suzuki sport και του ειπαν οτι κρατανε για 15000 χλμ μονο..! ειναι δυνατον, οταν τα μαμα ιριδιου κρατανε συμφωνα με τη suzuki 75000χλμ??? κατι δε κολαει στην ολη ιστορια...
-
Τα ψυχρότερα μπουζί πιθανόν να προσφέρουν προστασία απο προανάφλεξη μετά απο σκληρή χρήση. Κοινώς, αν δεν κάνεις 20+ γύρους συνεχόμενα στην πίστα δέν πρόκειται να σε βοηθήσουν σε τίποτα, ίσα ίσα κακό θα κάνουν.
Βέβαια έχει τύχει να χρησιμοποιήσω μπουζί με διαφορά ένα νούμερο στην ψυχρότητα λόγω έλλειψης του σωστού και δέν μπορώ να πώ οτι είδα κάποια διαφορά στην απόδωση.
-
Τα απλά NGK για το σιβίκ μου είναι 6άρια (κανονική χρήση). Αυτά που συνιστούν σε ιριδίου NGK είναι 5άρια - πιο ζεστά. Αυτά έχω (5άρια ιριδίου) και δουλεύουν μια χαρά.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Τα ψυχρότερα μπουζί πιθανόν να προσφέρουν προστασία απο προανάφλεξη μετά απο σκληρή χρήση. Κοινώς, αν δεν κάνεις 20+ γύρους συνεχόμενα στην πίστα δέν πρόκειται να σε βοηθήσουν σε τίποτα, ίσα ίσα κακό θα κάνουν.Βέβαια έχει τύχει να χρησιμοποιήσω μπουζί με διαφορά ένα νούμερο στην ψυχρότητα λόγω έλλειψης του σωστού και δέν μπορώ να πώ οτι είδα κάποια διαφορά στην απόδωση.
Και μισό λεπτό full τούρμπισμα να κάνεις, η θερμοκρασία θα ανέβει στο όριο, δεν χρειάζεται να είσαι στην πίστα. Γενικά συστήνεται να μπαίνει ένα βαθμός πιό κρύο μπουζί για κάθε 50-60 άλογα αναβάθμισης. Σε μαμά κινητήρα δεν κάνουν και τίποτα ιδιαίτερο, πλην ομαλότερης λειτουργίας.
Στον 1242 μου πάντως έβαλα 8άρια ιριδίου από 6άρια μαμά και δεν είχα πρόβλημα, στα κρύα του χειμώνα έπαιρνε με την μία.
-
Το πρόβλημα στα κρύα μπουζί είναι το μποτιλιάρισμα - μαυρίζει το μπουζί. Στη κίνηση σε πόλη το μπουζί είναι πολύ κρύο και δεν μπορεί να κάψει και να καθαρίσει τα κατάλοιπα της καύσης από πάνω του.
-
Στο seicento μου αλλαζω μπουζι κα8ε 20.000χλμ.
Το αμαξι κανει 800 χλμ την εβδομαδα,τα 600 σε εθνικη
Τα μπουζι που προτεινει η ngk ειναι με κωδικο BCPR6E.
Eγω πηρα κατα λαθος τα BCPR7ES.
Ειναι ποιο ψυχρα να φανταστω?
Να τα βαλω?
Ειναι 1100 κυβικα -
Ο χρήστης pilotos έγραψε:
Στο seicento μου αλλαζω μπουζι κα8ε 20.000χλμ.
Το αμαξι κανει 800 χλμ την εβδομαδα,τα 600 σε εθνικη
Τα μπουζι που προτεινει η ngk ειναι με κωδικο BCPR6E.
Eγω πηρα κατα λαθος τα BCPR7ES.
Ειναι ποιο ψυχρα να φανταστω?
Να τα βαλω?
Ειναι 1100 κυβικαΣυνήθως στα μπουζί που προτείνει ο κατασκευαστής μπορείς να ανέβεις ή να κατέβεις ένα νούμερο (όχι παραπάνω) ώστε να ταιριάζει καλύτερα στις συνθήκες που κινείται το αμάξι. Το ψυχρό μπουζί σου ταιριάζει περισσότερο σε κίνηση στην εθνική παρά σε μποτιλιάρισμα.
Το νούμερο του μπουζί αφορά αποκλειστικά τη θερμοκρασία που δουλεύει το μπουζί και τίποτε άλλο. Αν είναι πολύ θερμό προκαλεί προανάφλεξη ή καταστρέφεται και αν είναι πολύ ψυχρό μαυρίζει στο ρελαντί.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Το πρόβλημα στα κρύα μπουζί είναι το μποτιλιάρισμα - μαυρίζει το μπουζί. Στη κίνηση σε πόλη το μπουζί είναι πολύ κρύο και δεν μπορεί να κάψει και να καθαρίσει τα κατάλοιπα της καύσης από πάνω του.Σε αυτη την περιπτωση καθε ποτε αλλαζουμε μπουζι?
Καθε 20.000χλμ καλα ειναι? Η απλα να τα κοιταω καθε 10.000 και πραττω αναλογα... -
θα κάνω μλκια ερώτηση και μη βαράτε.
τα καρυδάκια για μπουζί που είναι 14,16,21mm έχουν διαφορετική διάμετρο ή μόνο μεγαλύτερο εσωτερικό ύψος?
pls be gentle -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
θα κάνω μλκια ερώτηση και μη βαράτε.
τα καρυδάκια για μπουζί που είναι 14,16,21mm έχουν διαφορετική διάμετρο ή μόνο μεγαλύτερο εσωτερικό ύψος?
pls be gentleΗ εσωτερική διάμετρος είναι ίδια με ένα απλό καρυδάκι. Αυτό που αλλάζει είναι φυσικά το μεγαλύτερο ύψος, το οτι έχει εσωτερικά ένα λάστιχο που σφηνώνει το μπουζί για να το τραβήξεις έξω και τέλος, η εξωτερική διάμετρος η οποία είναι μικρότερη ωστε να χωράει στην τρυπα που συνήθως είναι στενή.
Μιά φορά θυμάμαι πήγα να αλλάξω μπουζί σε ένα MX-5 και ακόμα και το πιό στενό μπουζόκλειδο δέν χώραγε. Τελικά αναγκάστηκα να φάω το κλειδί εξωτερικά με τον τροχό για να χωρέσει
-
ναι το ξλερω για τη διαφορά απλά καρυδάκια απο μπουζόκλειδο
αλλά αν δεις εδώ http://www.toolnet.gr/eshop/home.php?cat=20102090 πχ
έχει μπουζόκλειδα διαφόρων μεγεθών. αυτό ρωτάω μεταξύ μπουζόκλειδων μόνο
λογικά υπέθετα οτι απλά αντιστοιχούσαν σε διαφορετική διάμετρο αλλά και μια γνώμη απο σχετικούς δεν βλάπτει. -
Τα 3 πρώτα κακώς τα αναφέρει σαν μπουζόκλειδα. Είναι καρυδάκια για αερόκλειδο μίας ίντσας (φορτηγήσιο).
ΕΔΙΤ: Αν παραγγείλεις κάτι απο κεί πρόσεξε το drive. 1/2' είναι για τις στάνταρ καστάνιες 3/8' είναι για τις μικρές και τα 3/4' και 1' είναι για τις φορτηγήσιες.
-
λοιπον ερωτησεις.
- το εργοστασιο βαζει μπουζι πλατινας που απο οτι εχω δει πρεπει να κοστιζουν 4 ευρω το ενα στην αντιπροσωπεια. απο ebay τσιμπαω ngk ιριδιου με 8.5 ευρω περιπου το ενα. ο κατασκευαστης λεει ανα 30.000 αλλαγη, τα ιριδιου λενε αν 60.000. οποτε αν τα βαλεις κατω, ειανι το ιδιο οικονομικα. τι βαζω απο τα δυο και γιατι;
- το βιβλιαρακι του αυτοκινητου αναφερει οτι το διακενο του μπουζι ''πρεπει'' να ειναι 1.0mm . η ngk δινει ομως 1.3. η Bosch 1.0 και το haynes 1.3. τι κανουμε σε αυτη την περιπτωση; αν για παραδειγμα αγορασω τα ιριδιου που μαλλον θα ειναι 1.3 , θα πρεπει να τα κατεβασω στο 1.0;
suggestions?
-
Εάν δεν υπάρχει γνωστό πρόβλημα με την εργοστασιακή επιλογή αγοράζεις τα πλατίνας αλλά όχι από την αντιπροσωπεία στα μισά λεφτά και τα αλλάζεις κανονικά. Έτσι δεν αλλάζεις κάτι και δεν μπλέκεσαι σε διλήμματα!
Εκτός αν στο ίδιο μοντέλο η εταιρεία έχει φορέσει αργότερα άλλα μπουζί με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής οπότε τότε βάζεις τέτοια που πάλι αγοράζεις εκτός. (αυτό ισχύει στο δικό μου, βάζοντας τα 'ενισχυμένα' μπουζί που έβαζαν σε νεότερα χρειάζονται αλλαγή σπανιότερα).
Βέβαια αν δεν κάνεις πάρα πολλά χλμ και δεν έχεις πάρα πολλούς κυλίνδρους δεν αξίζει να κάνεις την αγορά μόνο για αυτό... καλό είναι να το συνδυάσεις με λάδια, φίλτρα κλπ ώστε να έρθουν όλα μαζί σε ένα πακέτο με ένα μεταφορικό έξοδο. Εκτός αν τα παίρνεις από μαγαζί εύκολα και όχι μέσω παραγγελίας. -
υπαρχει περιπτωση ενα μπουζι να καψει πολλαπλασιαστη;;
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
υπαρχει περιπτωση ενα μπουζι να καψει πολλαπλασιαστη;;Ναι αν έχει μεγάλη ωμική αντίσταση εκ κατασκευής ή από αστοχία
-
+1
Ο πολλαπλασιαστής ταλαιπωρείται επίσης αν αποσυνδέσεις τα μπουζί και γυρίζεις τη μίζα.
Κανονικά ο πολλαπλασιαστής είναι 'γειωμένος' με τα μπουζί, δηλαδή το ρεύμα που παράγει πηγαίνει με σπινθήρα στη γείωση.
Μπουζί