-
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Αλλα αυτοκίνητα (Fabia) έχουν χειρολαβή και στον οδηγό! (προφανώς για τους Αγγλους συνοδηγούς) εκεί τους συμφέρει να βάζουν και στις δύο πλευρές
Το ιδιο και το Peugeot 307 SW. Δεν μπορουσα να καταλαβω τι στην ευχη τη θελανε! Η ερμηνεια για τα δεξιοτιμονα μου φαινεται αρκετα καλη.
Το ωραιο ειναι που βλεπεις καποιους οδηγους με το χερι κρεμασμενο στη χειρολαβη και απορεις...Κρεμάνε το χέρι στην χειρολαβή τώρα που κάνει κρύο!
Το καλοκαίρι θα ανοίξουν το παράθυρο και θα κρατάνε την οροφή! -
Mitsubishi (Lancer?) φιλου ετους 1978-80 περιπου: Βγαζεις το κλειδι και ο κινητηρας δεν σβηνει!!!
Αυτό συμβαίνει και στο Punto SX 75 της οικογένειας μου(το οδηγούν 5 άτομα)!!!
Tο ανακάλυψα κατά λάθος μια μέρα. Μάλλον η μίζα τα παίζει -
Ο χρήστης TakisB έγραψε:
Κρεμάνε το χέρι στην χειρολαβή τώρα που κάνει κρύο!
Το καλοκαίρι θα ανοίξουν το παράθυρο και θα κρατάνε την οροφή!... Για να μην τους φύγει!!!
-
χαχαχα
και στις 3 Alfasud που ειχα, τα χειρηστηρια της θερμανσεως, μετακινουνται μονα τους προς στην ζεστη, οταν τρεχεις με μια καπως υψηλωτερη ταχυτητα!(δεν λεω σε τι ταχυτητα ειναι στην θεση ζεστη στο μαχιμουμ!)χαχα
Σπιρος -
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
...Τώρα γιατί δεν έβαζαν 12V 2W αντί 24V 4W θα μου πείτε εσείς!!!...
Για να μην καίγονται κάθε μέρα.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
...Τώρα γιατί δεν έβαζαν 12V 2W αντί 24V 4W θα μου πείτε εσείς!!!...
Για να μην καίγονται κάθε μέρα.
Σωστά...όντως έτσι είναι...
Αλλά μόλις το είδα μου φάνηκε απίστευτα κουφό λαμπάκι 24 V !!
Τότε να είναι και όλα τα όργανα 24 V !!!
-
Λοιπόν έχουμε και λέμε, πρώτο αμάξι του πατέρα μου ένα Willy's μοντέλο 40 κάτι, του 2ου παγκοσμίου.Επίσης αυτό που πρωτο έμαθα οδήγηση.. Αρχίζω να θυμάμαι, αν και θα ξεχάσω πολλά.. Κουμπί για την μεγάλη σκάλα κάπου κάτω απο τον συμπλέκτη, διακόπτης για τα φώτα πορείας κάπου στο ταμπλό, ένα διακόπτης με 2 σκάλες που τον τράβαγες προς τα έξω, μοναδικοί διακόπτες στο τιμόνι αυτοί των φλάς. Για τους υαλοκαθαριστήρες είχες μπροστά απο κάθε παράθυρο 1 μοτεράκι που άνοιγες έναν διακόπτη (εννοείτε ανεξάρτητοι υαλοκαθαριστήρες) Φώτισμός για το ταμπλό ήταν 2 λαμπάκια σε ένα στρογγυλό θάλαμο που προεξείχαν απο αυτό με μία εγκοπή που άφηνε να βγεί το φώς και φώτιζε τα κοντέρ κ.τ.λ. ένα ενιαίο πίσω κάθισμα με 2 μικρά ντουλαπάκια πάνω απο τις πίσω ρόδες που είχαν ένα χαμένο 'ανεξάρτητο' κλειδί Ρεζερβουάρ κάτω απο το κάθισμα του οδηγού το οποίο απλά το σήκωνες για να βάλεις. Α,, θερμανση δεν είχες, (εμφανίστηκε νομίζω σε κάτι μοντέλα του Βιετναμ ) το καλοκάρι όμως απλά αφαιρούσες όλη την οροφή και αν ήθελες έριχνες και όλο το μπαρπρίζ κάτω πάνω στο καπώ, οπότε αυτομάτος ήσουν σε μια μοτοσυκλέτα με 4 τροχούς(χλίδα ε?) Τώρα το πώς ξαναέβαζες σκελετό οροφής και την πάνινι οροφή είναι άλλη ιστορία.. Το καπώ άνοιγε απασφαλίζοντας 4 ελαστικές ασφάλειες πάνω σε αυτό,επίσης όταν είχε μαζί με την οροφή το χειμώνα και πόρτες, για να τις ανοίξεις, έβαζες μέσω ενώς ανοίγματος το χέρι απο μέσα και απλά τράβαγες ένα χερούλι.. Α, χειρόφρνο είχε κανονικό. 4 σουστόφυλα για ανάρτηση. Α, είχε και κόρνα, μάλλον εκ μετατροπής και χειρόφρενο κανονικά στην θέση του... Τέλος απο ότι θυμάμαι το κοντέρ έγραφε Km/4ac. Κάτι θα παραλείπω, αλλά δεν βαριέσαι..
Φανταστείτε οτι ενα παλιό Renault 14 της μάνας μου με την κόρνα στο αριστερό διακόπτη, ήταν ένα απλό πταίσμα.. -
AMC Concorde του 1982, 3.800 cc, 6κίλυνδρο σε σειρά, αυτόματο, είχε - δεν είχε 100 άλογα για τα 2000 κιλά του και ο διακόπτης της μεγάλης σκάλας στο πάτωμα, να τον πατάς για να ανοίξουν τα φώτα! Πάντως, στα 4 χρόνια που το είχα, δεν χάλασε!
-
Όπως σε όλα τα αυτοκίνητα έτσι και στο CX υπήρχαν λαμπάκια για διάφορες λειτουργίες...
Μου είπανε ότι έχει και λαμπάκια που ανάβουν όταν δεν δουλεύουν τα παραπάνω λαμπάκια!
Ίσως ισχύει και για άλλα αυτοκίνητα αλλά μου φάνηκε αστείο!Και για τα 2α λαμπάκια? Δεν έβαλαν 3α?
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
AMC Concorde του 1982, 3.800 cc, 6κίλυνδρο σε σειρά, αυτόματο, είχε - δεν είχε 100 άλογα για τα 2000 κιλά του και ο διακόπτης της μεγάλης σκάλας στο πάτωμα, να τον πατάς για να ανοίξουν τα φώτα! Πάντως, στα 4 χρόνια που το είχα, δεν χάλασε!http://www.geocities.com/motorcity/speedway/8399/concord.html
Καλα μιλαμε που το θυμυθηκες αυτο. Μην μου πεις οτι το ειχες στην Ελλαδα. Ο διακοπτης ηταν στο αριστερο μερος μια και το αριστερο ποδι δεν εκανε τιποτα με το αυτοματο κιβωτιο μπορουσε να αναβει τους προβολεις. Επισης ηταν και τετρακινητο.
Νικος
-
Ο χρήστης apostolis έγραψε:
η μπαταρια στις BMW που ειναι πισω. δεν ειναι παρα3ενο αλλα το αστειο ειναι που ειχα βρει τους γονεις μου να την ψαχνουν για ωρα μεχρι να ερ8ει η οδικη ασφαλεια(ή μεχρι να παω εγω σπιτι-κλασσικα ο πατερας κουρασμενος απο τη δουλεια 3εχναει τα φωτα ανοιχτα στο γκαραζ, ουτε ο προειδοποιητικος ηχος δεν του λεει τιποτα).. βρηκα τον πατερα μου χωμενο μες στην μηχανη κ τη μητερα μου να ψαχνει το βιβλιαρακι(κι αυτη πανω απο τη μηχανη).. ειχα ρι3ει απιστευτο γελιο
Σίγουρα , αναφέρεσαι σε BMW καινούργια (Ε4..) .
Το γέλιο έπεφτε με άσχετους οδηγούς όταν ανοίγαν το εμπρός καπώ του
Σκαραβαίου και .......έλειπε η μηχανή ,
στο ίδιο αυτοκίνητο όμως το γέλιο μέχρι δακρύων (και βάλε ) έπεφτε
όταν έψαχνε κάποιος (λέμε τώρα ....) να βρεί την Μπαταρία ......Ας το βάλουμε σαν διαγωνισμό γνώσεων !!!!!!!!!!!!!
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ???????Αποστόλης.
Στο πίσω κάθισμα! χε χε
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Όπως σε όλα τα αυτοκίνητα έτσι και στο CX υπήρχαν λαμπάκια για διάφορες λειτουργίες...CX συνέχεια....
Είχε τόσο δυνατή υποβοήθηση το τιμόνι, που αν το κρατούσες με στριμένους τους τροχούς σε στάση και το άφηνες, επανερχόταν μόνο του στην ευθεία, χωρίς να κινείται το αυτοκίνητο!!!! (CX 2400 Pallas). Επίσης όποιος έχει παράπονο από την αίσθηση που μεταφέρει το τιμόνι του, πρέπει να βρεί ένα CX και να ζητήσει μια μικρή βόλτα. Θα γυρίσει τρέχοντας στο δικό του και θα νομίζει ότι έχει σύστημα διεύθυνσης από την Ferrari του Schumi! Η εντύπωση που έδινε αυτό το αυτοκίνητο ήταν ότι στρίβεις το τιμόνι ενώ το αυτοκίνητο είναι πάνω σε γρύλλους! -
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
AMC Concorde του 1982, 3.800 cc, 6κίλυνδρο σε σειρά, αυτόματο, είχε - δεν είχε 100 άλογα για τα 2000 κιλά του και ο διακόπτης της μεγάλης σκάλας στο πάτωμα, να τον πατάς για να ανοίξουν τα φώτα! Πάντως, στα 4 χρόνια που το είχα, δεν χάλασε!
http://www.geocities.com/motorcity/speedway/8399/concord.html
Καλα μιλαμε που το θυμυθηκες αυτο. Μην μου πεις οτι το ειχες στην Ελλαδα. Ο διακοπτης ηταν στο αριστερο μερος μια και το αριστερο ποδι δεν εκανε τιποτα με το αυτοματο κιβωτιο μπορουσε να αναβει τους προβολεις. Επισης ηταν και τετρακινητο.
Νικος
Το είχα στην Ελλάδα, αγορασμένο από τύπο που το έφερε από Αμερική, δηλωμένο στον ΟΔΔΥ σαν 1.600 cc! Πετύχαμε ένα καταπληκτικό χρώμα κόκκινο - χρυσό και το βάψαμε (μετά από 'φίλημα' που προήλθε από γυναίκα που τρόμαξε τόσο πολύ βλέποντάς με να βγαίνω με τις πάντες από στροφή σε χωματόδρομο, που άφησε το τιμόνι κι έκλεισε με τα χέρια τα μάτια της - τι μου θύμησες τώρα... ). Είχα μάλιστα βρει σε μάντρα στην Αθήνα πόρτα οδηγού, με 7.000 δρχ.
Το απίστευτο είναι πως ακόμα κυκλοφορεί, το έχει τεντάς στον Πύργο, με μηχανή Opel που του ταίριαξε γάντι και αλλαγμένο πίσω καπό, από άλλο Αμερικάνικο, που επίσης ταίριαξε γάντι. Στο πλάι γράφει 'Τέντες ο Βασίλης'
Ήταν, πάντως, πιό όμορφο από αυτό της φωτογραφίας (μετά το βάψιμο), με διαφορετικά φανάρια και μάσκα - ίσως μεταγενέστερο μοντέλο. Και, το δικό μου τουλάχιστον, όχι τετρακίνητο. -
Ο χρήστης jig έγραψε:
η μπαταρια στις BMW που ειναι πισω. δεν ειναι παρα3ενο αλλα το αστειο ειναι που ειχα βρει τους γονεις μου να την ψαχνουν για ωρα μεχρι να ερ8ει η οδικη ασφαλεια(ή μεχρι να παω εγω σπιτι-κλασσικα ο πατερας κουρασμενος απο τη δουλεια 3εχναει τα φωτα ανοιχτα στο γκαραζ, ουτε ο προειδοποιητικος ηχος δεν του λεει τιποτα).. βρηκα τον πατερα μου χωμενο μες στην μηχανη κ τη μητερα μου να ψαχνει το βιβλιαρακι(κι αυτη πανω απο τη μηχανη).. ειχα ρι3ει απιστευτο γελιο
Σίγουρα , αναφέρεσαι σε BMW καινούργια (Ε4..) .
Το γέλιο έπεφτε με άσχετους οδηγούς όταν ανοίγαν το εμπρός καπώ του
Σκαραβαίου και .......έλειπε η μηχανή ,
στο ίδιο αυτοκίνητο όμως το γέλιο μέχρι δακρύων (και βάλε ) έπεφτε
όταν έψαχνε κάποιος (λέμε τώρα ....) να βρεί την Μπαταρία ......Ας το βάλουμε σαν διαγωνισμό γνώσεων !!!!!!!!!!!!!
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ???????Αποστόλης.
Στο πίσω κάθισμα! χε χε
NSU 1,2 C '67 (Φεβρουάριος ) του πατέρα μου: η μπαταρία πίσω από την πλάτη του πίσω καθίσματος, κάτω από την εταζέρα. Εάν δεν ήξερες, ΑΔΥΝΑΤΟΝ να την βρείς.
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Τα Citroen ΒΧ το χειρόφρενο τους πιάνει εμπρός.
Είχα πάρει την ΒΧ του θείου μου και τραβάω χειρόφρενο σε μια ωραία στροφή χωρίς να ξέρω οτι 'πιάνει' εμπρός και..... ακόμα φέρνω σβούρες!Kαι στη C5!
Απο όσο γνωρίζω όλες οι Citroen με υδροπνευματική έχουν το χειρφρενο να εφαρμόζει στους εμπρός τροχούς. Για τις DS, GS, GSA, BX, Xantia & C5 είμαι σίγουρος αφού το έχω δει. Τώρα μένει η CX και η Xm αλλά γιατί να μην ισχύει ο κανόνας ?
-
Ο χρήστης scientist έγραψε:
Είχα πάρει την ΒΧ του θείου μου και τραβάω χειρόφρενο σε μια ωραία στροφή χωρίς να ξέρω οτι 'πιάνει' εμπρός και..... ακόμα φέρνω σβούρες!Kαι στη C5!
Απο όσο γνωρίζω όλες οι Citroen με υδροπνευματική έχουν το χειρφρενο να εφαρμόζει στους εμπρός τροχούς. Για τις DS, GS, GSA, BX, Xantia & C5 είμαι σίγουρος αφού το έχω δει. Τώρα μένει η CX και η Xm αλλά γιατί να μην ισχύει ο κανόνας ?
Και στα 2cv,ami κλπ κλπ πιάνει μπροστά
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Προσπαθώ να ΄σε φανταστώ μέσα στον πανικό, όταν κατάλαβες οτι ΄κάτι λάθος έκανες. Η μέγιστη ήτα.
-
Ο χρήστης deggman έγραψε:
Προσπαθώ να ΄σε φανταστώ μέσα στον πανικό, όταν κατάλαβες οτι ΄κάτι λάθος έκανες. Η μέγιστη ήτα.
? ?
-
Ο χρήστης deggman έγραψε:
Mην το γελάς γιατί έχω ακούσει για πιτσιρικά που πήρε την άρτι παραδοθείσα Xantia του πατέρα του (πριν κάτι χρόνια) και την κόλλησε σε κολώνα επειδή ήθελε να 'κάνει χειρόφρενο' στη στροφή...
Ο άσχετος. Πόσο ξύλο ήθελα να του δώσω όταν μου το είπαν...
-
Προσπαθώ να φανταστω την αισθηση της απορείας -εκπληξεις -πανικού . Ουτε σε εχθρό μου θα είθελα να συμβεί κατι τέτοιο.
Παράξενα ή αστεία χαρακτηριστικά αυτοκινήτων