-
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
Το Opel Cadett το αυγό, αυτό δεν έχει το στόμιο του ρεζερβουάρ στην πίσω δεξιά κολόνα; Πίσω από την πορτούλα που μοιάζει με αεραγωγό;Σωστός! Εκεί βρισκόταν η τάπα του. Δεν ξέρω αν αναφέρθηκε, αλλά το πιό αστείο αυτοκίνητο κατα τη γνώμη μου ήταν το φίατ Τοπολίνο. Πολύ tiny, μακάρι να βγει ξανά ανάλογό του υπερ-υπερ-μικρό!!!
-
Θελω να αναφερθω σε μια παρατηρηση του moderator νωριτερα οτι το θεμα ξεφυγε και θα καταληξει στο γνωστο σημειο.
Ειναι δυνατον;Η συζητηση μπορει να παει οπου να'ναι,αναλογα με την ροη των τοποθετησεων.Θα σταματαμε μια συζητηση επειδη μπορει να ξεφυγε απο το θεμα;Ειναι στο χερι των συνομιλητων να επανελθουν στο θεμα,μονο αν το θελουν.Δεν θα κατευθυνουμε τις συζητησεις μας.
Απαραδεκτο...
[Απαράδεκτοι είναι όσοι καταφέρνουν να γυρνάνε τα θέματα στον Ιταλογερμανικό πόλεμο. Η παραπάνω ήταν απλά άλλη μία διαπίστωση πάνω σ'αυτό. Όπου και να πάει αλλού το θέμα δεν έχω κανένα μα κανένα πρόβλημα. Ευχαριστώ] [moderator]
-
Νομίζω μετά από κάποιο καιρό θα πρέπει να βγάλουμε και μια λίστα με τα TOP 10 αστεία χαρακτηριστικά!
-
Ο χρήστης tifosaros έγραψε:
Το Opel Cadett το αυγό, αυτό δεν έχει το στόμιο του ρεζερβουάρ στην πίσω δεξιά κολόνα; Πίσω από την πορτούλα που μοιάζει με αεραγωγό;
Σωστός! Εκεί βρισκόταν η τάπα του. Δεν ξέρω αν αναφέρθηκε, αλλά το πιό αστείο αυτοκίνητο κατα τη γνώμη μου ήταν το φίατ Τοπολίνο. Πολύ tiny, μακάρι να βγει ξανά ανάλογό του υπερ-υπερ-μικρό!!!
Και που να έβλεπες κάτι BMW που κυκλοφορούσαν το 1963, μόλις 600 κυβικούλια μηχανή μάλλον 2χρονη και στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου.
-
Γιατί το πρώτο civic το θυμάστε?
-
Ο χρήστης takiskoym έγραψε:
Και που να έβλεπες κάτι BMW που κυκλοφορούσαν το 1963, μόλις 600 κυβικούλια μηχανή μάλλον 2χρονη και στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου.
Nα τα'βλεπες ομως πως τα πηγαιναν στις 'πιστες' του τοτε ο Π.Κανελλακης και ο συγχωρεμενος ο Σταυρος ο Ζαλμας.Αραγε υπαρχει κανενα τετοιο πουθενα ?
-
Και που να έβλεπες κάτι BMW που κυκλοφορούσαν το 1963, μόλις 600 κυβικούλια μηχανή μάλλον 2χρονη και στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου.(Ασχετο με το θέμα αλλά εν μπορούσα να αντισταθώ ) Ο παππούς μου είχε GOGOMOBIL. Φοβερή εμπειρία!
-
Α ο Νασος μου θυμησε και εκεινα τα απιθανα Attica-Κωνσταντινιδης νομιζω οτι τα λεγανε.Να σας πω λιγα οσα μπορει το μυαλο μου να θυμηθει.
Θεσεις δυο ,μπροστα και πισω.Απο πανω σχεδον ολο γυαλι (θεα απεριοριστος)που ανοιγε στο πλαι για να βγη ο πισω επιβατης.Θυρα μια που ανοιγε απο μπροστα συμπαρασυροντας το τιμονι!!!Οι πισω ροδουλες σχεδον κολλημενες.Τεχνικα χαρακτηριστικα δεν γνωριζω αλλα μη περιμενετε για καμια V12.Υ.Γ. Αν εχετε κανενα παππου στην οικογενεια για ρωτηστε,ησαν αρκετα δημοφιλη πριν ......χρονια.
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
...Ένα αστείο χαρακτηριστικό: η εξωτερική σχεδίαση του Fiat Multipla!...Το αυτοκίνητο-περίπτερο-κοτέτσι της γιαγιάς Ντακ για όσους θυμούνται!
-
Για καθήστε ρε παιδιά, δεν είναι αστείο σουλούπι του Audi ΤΤ Coupe? που είναι σαν κονσέρβα της Zwan και σου θυμιζει κάτι κουρδιστά παιχνίδια? και αυτό το λέω γιατί η Audi κατά το παρελθόν είχε το fine line της Γερμανικής σχολής.
-
...και αυτό το λέω γιατί η Audi κατά το παρελθόν είχε το fine line της Γερμανικής σχολής.Φαντάσου οι υπόλοιποι δηλαδή τι line είχαν...
-
Ο χρήστης AlfaRomeo έγραψε:
...και αυτό το λέω γιατί η Audi κατά το παρελθόν είχε το fine line της Γερμανικής σχολής.
Φαντάσου οι υπόλοιποι δηλαδή τι line είχαν...
-
Ο χρήστης AlfaRomeo έγραψε:
...και αυτό το λέω γιατί η Audi κατά το παρελθόν είχε το fine line της Γερμανικής σχολής.
Φαντάσου οι υπόλοιποι δηλαδή τι line είχαν...
Κοίταξε, AlfaRomeo, αν έχουν κάτι να περιφανεύονται οι Ιταλοί είναι το Italdesign. Ναι! Απο πλευράς σουλουπιών έχουν πάρει τα σώβρακα όλων! Αλλά και όλα τα έμπορικά αυτοκίνητα που έχουν εμφανιστεί ΄προέρχονται απο ιταλούς σχεδιαστές. Κλασικό παράδειγμα το Golf. Δημιουργία του Τζουτζιάρο δεν είναι?
-
Ο χρήστης tsoukas77 έγραψε:
Οι καθαριστηρες της GTV,οι οποιοι δεν σηκωνονται αν δεν ανοιξει το καπω.Για να πλυνεις το παρμπριζ,πρεπει να ανοιξεις το καπω,αλλα αν ανοιξεις το καπω,δεν βλεπεις το παρμπριζ για να το πλυνεις!!!Οι υαλοκαθαριστήρες της C5 οι οποίοι για να σηκωθούν δεν ξέρω...
Δοκίμασα με κλειστό καπώ, βρίσκει. Δοκίμασα με ανοιχτό, βρίσκει.
Χειρόφρενο που πιάνει μπροστά! Φρενάρει καλά όμως! Ακόμα δεν κατάφερα ούτε να μπλοκάρω τα μπροστινά εν κινήσει, ούτε ένιωσα να πιάνει το ABS. Λες να πιάνει και ΑΒS?
-
Made in Greece εργονομία, σε Ρώσικο γήπεδο...
Lada 1200S, ή κάτι ακόμα παλιότερο το είχε ένας πολυτεχνίτης (κι ερημοσπίτης) στην Κιντέττα. Σε διάφορες ηλεκτρικές διαλήψεις που πάθαινε το αυτοκίνητο το επισκεύαζε όπως τον βόλευε. Ως αποτέλεσμα τα φώτα άνοιγαν με το μοχλό των υαλοκαθαριστήρων, ο οποίος δούλευε με την κόρνα, η οποία ήταν στο δεξί φλας που άνοιγε με το αλάρμ, το οποίο ήταν στους προβολείς που δούλευαν με τα μεσαία, τα οποία ανοίγαν με τα μικρά, τα οποία μόνα τους απλά δεν άνοιγαν, και άλλα τέτοια.
Που λέτε μια μέρα το πρωί δεν το βρίσκει. Πάει για το μαγαζί με τα πόδια, και 500 μέτρα μετά νά'σου το αμάξι!!! Το είχαν κλέψει, αλλά με τέτοιο αντικλεπτικό μέσα στη νύχτα δεν πήγαν μακριά!!
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Nα τα'βλεπες ομως πως τα πηγαιναν στις 'πιστες' του τοτε ο Π.Κανελλακης και ο συγχωρεμενος ο Σταυρος ο Ζαλμας.Αραγε υπαρχει κανενα τετοιο πουθενα ?
Τι πως πηγαίνανε? Ισα-ίσα που δεν πηγαίνανε, πούρου-πρού-πρού ήτανε. Κλασομπανιέρες Γερμανικής κατασκευής φίλε μου. Απορώ πως η BMW τα έβγαλε στην αγορά, και μετά τα εξαφάνισε σαν ποτέ να μην υπήρξαν! Τώρα για τους ραλίστες μας μάλλον με NSU ΤΤ, DKW και SAAB έτρεχαν. Εκεί ναί! ήταν καινοτομία, ήταν μικρά αυτοκίνητα με τρελλές επιδόσεις!
-
Από τα περίεργα ως αστεία σουλούπια το Renault Megane με το κοφτό πίσω τζάμι. Μου θυμίζει τόσο το Citroen Ami όσο και το Ford Anglia. Πάντως οι Γάλλοι έχουν παράδοση τόσο στα περίεργα σουλούπια με κλασικά παραδείγματα απο το Citroen DS μέχρι και το Renault Twingo.
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Για τα κορδόνια των ZX όντως!! Κλασική βλακεία σε όλα![list:sfmi0x6s]. [/list:u:sfmi0x6s][list:sfmi0x6s]Το ΖΧ κλασικη βλακεια ΣΕ ΟΛΑ?????[/list:u:sfmi0x6s][list:sfmi0x6s]Ισα ισα ρε παιδια, αν ειναι ενα αμαξι που εβγαλε την citroen απ το βουρκο αυτο ειναι το ΖΧ.Ενα απ τα ποιο πετυχημενα χατσμπακ της τελευταιας δεκαετιας.Αριστη οδικη συμπεριφα με ΑΠΛΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ (αυτο λεει παρα πολλα.........και ειμαι και λατρης της αποδοσης μεσα απο απλες κατασκευες) μηχανικα με το κυρος και την αξιοπιστια της peugeot και φτηνα ανταλλακτικα.Τωρα αν εσεις το κρινετε απ τα.........κορδονακια στο καπω [/list:u:sfmi0x6s]
-
Πρόσεχε τι λές και πως το λες, γιατί σε βλέπω να σε κατηγορούν για πρόθεση έναρξης διαμάχης...
-
Απο τις Γερμανικές καινοτομίες, ο Θεός να τις κάνει, ήταν απο την μεν Δυτ.Γρεμανία (West Germany) τα DAF Variomatic. Εκεί ήταν το γέλιο της αρκούδας, ειδικά όταν το σύστημα, το variomatic ντέ, δεν δούλευε σωστά και το αυτοκίνητο πίγαινε μόνο προς τα πίσω. Στη δε Ανατολική Γερμανία (Eastern Germany ή DDR), βγάζανε, όλοι θα τα θυμάστε, τα Wartbourg. Συμπαθητικά αυτοκίνητα με τις τρικύλινδρες μηχανές, με 3 μπουζί, 3 πολλαπλασιαστές και 3 σέτ πλατίνες. Και όμως πηγαίνανε!
Παράξενα ή αστεία χαρακτηριστικά αυτοκινήτων