-
Ενταξει μωρε θα παρω ενα.... καλεμακι και θα φερω το phillips 963 sacd και το jvc 77 dvdA για να ακουσουμε τι διαολο παιζουν τα καινουργια φορμα απο σχετικα φτηνα μηχανηματα.
Θελω να κανω και μια ερωτηση σε ολους σας:
ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΑΞΙΖΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ Η ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ???
ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΜΕ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΣΑΣ ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΦΥΓΕΙ Η ΜΑΓΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΧΟ ΤΟΥ????(Εγω οχι... ) -
Ο χρήστης MDVQ έγραψε:
ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΜΕ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΣΑΣ ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΦΥΓΕΙ Η ΜΑΓΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΧΟ ΤΟΥ????(Εγω οχι... )Ναι αλλά ευτυχώς μου φεύγει η μαγκιά και με λιγότερο ακριβά! Μάλλον ισχύει ό,τι και στα κρασιά. Από τα πολύ φτηνά στα μέτρια υπάρχει μεγάλη διαφορά σε γεύση και μικρή σε τιμή. Από τα μέτρια στα καλούτσικα υπάρχει μεγαλύτερη διαφορά σε τιμή αλλά μικρότερη σε γεύση. Από τα καλά στα πολύ καλά η διαφορά τιμής μεγαλώνει ενώ η διαφορά σε γεύση είναι πιο δύσκολο να γίνει αντιληπτή. Από τα πολύ καλά στα εξαιρετικά η τιμή ξεφεύγει εκθετικά και ελάχιστοι είναι πια σε θέση να καταλάβουν τη διαφορά.
Βασικά οι διαφορές έχουν αναλογική αύξηση αλλά οι τιμές ακολουθούν εκθετική πορεία ή απλά ακολουθούν το νόμο της αγοράς. Πχ λίγοι μπορούν να αγοράσουν Lamborghini. Αν ήταν πιο φτηνή τότε θα την έπαιρναν πολλοί οπότε δεν θα την έπαιρναν οι λίγοι που μπορούν να δώσουν περισσότερα....θα έπαιρναν κάτι άλλο! Είναι λοιπόν και επιλογή του κατασκευαστή να προσφέρει το πιο καλό του κατασκεύασμα σε τιμή τέτοια που οι αγοραστές να είναι λίγοι. Αλλιώς θα έπρεπε να φτιάξει και άλλο ακόμα καλύτερο μοντέλο. Οι τιμές λοιπόν μάλλον δεν πάνε φτηνιάρικο, φτηνό, μέτριο, ακριβούτσικο κλπ αλλά αντίθετα. Αρχίζουν από το καλύτερό τους που είναι πανάκριβο και μετά κατεβάζουν τιμή ανάλογα με την επίδοση σε σχέση με το καλύτερό τους αλλά και τον ανταγωνισμό.
Άρα ισχύει το ότι υπάρχουν διαφορές αλλά ισχύει και το ότι μας δουλεύουν... Βασικά όσο πιο πολλά δίνεις νομίζω ότι τόσο πιο πολύ σε δουλεύουν! Αυτό δε σημαίνει ότι δεν παίρνεις καλύτερο μηχάνημα και ήχο δίνοντας περισσότερα λεφτά αλλά καλό και φρόνιμο θεωρώ να δίνεις ό,τι μπορείς να δώσεις και όχι παραπάνω και να προσπαθείς να παίρνεις ό,τι καλύτερο για τα λεφτά που διαθέτεις αλλά μόνον εφόσον η διαφορά είναι αντιληπτή και αξίζει για σένα τα παραπάνω λεφτά. -
Σωστοί οι προηγούμενοι. Να και η δική μου άποψη.
Στις χαμηλές κατηγορίες τιμής, διαφορά στην τιμή < διαφορά στην απόδοση.
Στις μεσαίες κατηγορίες τιμής, διαφορά στην τιμή = διαφορά στην απόδοση.
Στις μεγάλες κατηγορίες τιμής (Hi-End?) διαφορά στην τιμή > διαφορά στην απόδοση.
Ουσιαστικά όσο ανεβαίνουμε κατηγορία, τόσο περισσότερα λεφτά πρέπει να δίνουμε για να καταλαβαίνουμε αντίστοιχη διαφορά. Από ένα σημείο και μετά δε, ο ρυθμός αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο. Δηλαδή για μια διαφορά 1% στην απόδοση πρέπει να πληρώσουμε 100% παραπάνω.
Από την άλλη βέβαια, δε θίξαμε το θέμα της εγκατάστασης. Κάποιοι λένε ότι ένα καλό σύστημα αποτελείται κατά το 10% από μηχανήματα και κατά 90% από εγκατάσταση. Αυτό ίσως είναι κάπως ακραίο, αλλά σίγουρα ενδεικτικό του πόσο σημαντικό είναι το καλό στήσιμο ενός συστήματος.
Κοινώς, ένα ακριβό σύστημα μπορεί πολύ εύκολα να ακούγεται χάλια.
Ενα φτηνό σύστημα μπορεί με λίγη προσοχή να ακουστεί αξιοπρεπώς. -
Σε κουβεντα να βρισκομαστε...
Ωραια.... συμφωνω και γω μαζι σας στο θεωριτικο μερος .
Στην πραξη τωρα ....ποιος μπορει να καταλαβει αυτο το 1-5% της διαφορας που αξιζει να πληρωσουμε(και οταν φτανουμε σε αυτα τα επιπεδα ηδη μιλαμε για αριστα μηχανηματα!)?????
Και επειδη εδω δεν εχουμε με χειροπιαστες αποδειξεις(ενας γυρος με το ενα η το αλλο λαστιχο μπορει να τον καταγραψει το χρονομετρο και να μπορουμε να μιλαμε με ασφαλεια για το πιο γρηγορο λαστιχο πχ, ενω βεβαια η ΑΙΣΘΗΣΗ που μπορει να προσφερει ενα λαστιχο μπορει μονο να περιγραφει και αυτο θα ειναι υποκειμενικο) εδω ειναι που κολλαω εγω.
Αρα μονο τα αυτια μας????? -
Ο χρήστης MDVQ έγραψε:
Αρα μονο τα αυτια μας?????Ναι, τα αυτιά σου αλλά και η τσέπη σου. Αν αυτό το 1-5% που αντιλαμβάνονται τα αυτιά σου το θες τόσο πολύ που να διατίθεσαι να πληρώσεις αυτά που χρειάζονται τότε απλά δεν υπάρχει πρόβλημα, το παίρνεις και τέρμα.
Αν δεν ακούς τη διαφορά δεν το παίρνεις και τέρμα γιατί τότε είσαι κορόιδο.
Αν την ακούς αλλά δεν θέλεις να διαθέσεις τα λεφτά πάλι δεν το παίρνεις, καμιά δυσκολία.
Το πρόβλημα είναι όταν ακούς και δεν έχεις τα λεφτά αλλά το θέλεις και ψάχνεσαι...τότε αρχίζεις να σκέφτεσαι μήπως να βελτιώσω κάτι άλλο από αυτά που έχω με λιγότερα λεφτά, μήπως να μην τρώω, να μην πάω διακοπές κλπ για να μαζέψω λεφτά κλπ..... Τότε είσαι αχόρταγος, άπληστος, ακόρεστος, δεν συνειδητοποιείς τα όριά σου και τις δυνατότητές σου και πλέον πάσχεις από αναβαθμισίτιδα οπότε χρήζεις βοήθεια..... Πρακτικά είσαι μόνος σου και η μόνη ευχή που σου δίνω είναι να προσπαθήσεις να μεταπέσεις σε μια από τις προηγούμενες καταστάσεις! -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
η μόνη ευχή που σου δίνω είναι να προσπαθήσεις να μεταπέσεις σε μια από τις προηγούμενες καταστάσεις!Ευχαριστω.....
Το αυτο ευχομαι και δ' υμας -
Και μην ξεχνάτε την τεράστια επιστήμη της ψυχακουστικής (για άλλη μία φορά).
Θυμηθείτε τη θεμελιώδη αρχή: αν μπορείτε να το δείτε, τότε ακούγεται καλύτερα!
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Και μην ξεχνάτε την τεράστια επιστήμη της ψυχακουστικής (για άλλη μία φορά).Εχεις απολυτο δικιο και δεν σου κρυβω οτι εχω κανει σε αυτο το θεμα τοσο μεγαλη γκαφα που ντρεπομαι να την πω δημοσια
Οταν συναντηθουμε για το.... mega test θα σου το πω για να γελας και να κλαις μαζι!!!!! -
Γιατι δεν βοηθατε λιγο ρε παιδια και στο Car Audio?Αφου ειστε γνωστες.
HELP!!!! -
Να εισαι σιγουρος φιλε μου οτι οποιος ξερει βοηθαει
Αρα.....δεν ξερουμε
Δεν εχω ασχοληθει σοβαρα με το car audio και διαβαζω και γω το τοπικ για να μαθαινω.
Αυτοι που ξερουν (Νικολας πχ) κανουν οτι μπορουν!!!!!!
Εδω στο home hi-fi που το παλευω τοσα χρονια ακομα ασχετο θεωρω τον εαυτο μου -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Το πρόβλημα είναι όταν ακούς και δεν έχεις τα λεφτά αλλά το θέλεις και ψάχνεσαι...τότε αρχίζεις να σκέφτεσαι μήπως να βελτιώσω κάτι άλλο από αυτά που έχω με λιγότερα λεφτά, μήπως να μην τρώω, να μην πάω διακοπές κλπ για να μαζέψω λεφτά κλπ.....Αχ αυτό το κόστος ευκαιρίας τι κάνει...
Κάποτε είχαμε αποφασίσει με ένα φίλο μου να μην κοιμόμαστε πλέον της μίας ώρας κάθε βράδυ, γιατί σε αυτές τις ώρες μπορούσαμε να κάνουμε πιο παραγωγικά πράγματα. Και πράγματι, εκείνο το καλοκαίρι βγάλαμε τις ομορφότερες μουσικές που έχουμε γράψει ποτέ...
Κάποια στιγμή αργότερα όμως πάθαμε υπερκόπωση...
Για άλλη μια φορά, παν μέτρον άριστον. Είναι πολύ δύσκολο να λες 'μέχρι εδώ είναι τα όριά μου, και θα κρατηθώ να μην κάνω κάτι παραπάνω'. Δυστυχώς, ο άνθρωπος είναι γενικά αχόρταγος και πάντα αναζητά κάτι καλύτερο...
-
xairetw to forum.
Exw hdh allaksei to prwto zeygos hxeivn kai h diafora htan entypwsiakh.
to systhma mou twra einai Yamaha DSP-A5 (8a to ksaposteilw to xrepi pou 8a mou paei )
Tannoy sensys DC-2 kai anaba8mismeno DVD 963(software-to hardware akoma antexei, poso akoma?).
prwta mou hxeia htan ta infinity alpha 40 (isws gnwrizete to eleeina mpaso 50 ths seiras apo to plaisio- to 40 paizei kai mousikh)
h allagh hxeiwn apotelese to prwto mou shock. Pragmatika kamia sxesh. Shmeiwteo oti sta periodika den exoun panw apo 1/2 monada diafora. Allazontas ta kalwdia apo apla (100drx/m ths plakas) se ligo kalytera (supra diplokalwdiwshs- twisted pairs, 7 euros/m) eida megales diafores.
O filos spyros exei dikio oti stis (ypereyais8htes) kornes to kalwdio den kanei diafora. Sta koutia omws to reyma einai ths takshs twn 2-3 A arketa syxna wste na allazei thn eikona ths mousikhs ena kalwdio.
osoi mporoun na dia8esoun ton xrono toys kalo einai na akousoun se kapoio 'swsto' katasthma diafores syn8eseis- eidika prin agorasoun kati.
Sthn hxoekfrash opou akousa arketa setup (me phgh to entelws apaixto marantz 8500 universal) gia na dialeksw enisxyth mou emeine h entypwsh oti oi ybridikoi enisxytes exoun 'eu8rausto' hxo . se akribotera apo to diko mou hxeia fainetai na 'strwnei' h katastash.
kalws h kakws ena setup katw apo 3-4K den akougetai! apo 'kei kai panw to syzhtame.
Ontas akoma foithths dystyxws den mporw na anaba8mizw me tous ry8mous pou 8a h8ela . -
Ακόμα ζαχαρώνεις εκείνα τα WAMM, ε;
-
Ο χρήστης dourou έγραψε:
xairetw to forum.Καλώς τον!
to systhma mou twra einai Yamaha DSP-A5 (8a to ksaposteilw to xrepi pou 8a mou paei )
Αν φτάσεις στο σημείο να το πουλήσεις το χρέπι, ενδιαφέρομαι εγώ.
Tannoy sensys DC-2 kai anaba8mismeno DVD 963(software-to hardware akoma antexei, poso akoma?).
Ontas akoma foithths dystyxws den mporw na anaba8mizw me tous ry8mous pou 8a h8ela .
Είσαι φοιτητής με Tannoy Sensys DC-2 και μας τη λες κι από πάνω? Εγώ τα ζαχαρώνω 1 χρόνο τώρα, αλλά ξέρω ότι μέχρι το 2007 δε θα μπορέσω να πάρω τίποτα.
Αν θες γράφε με ελληνικούς χαρακτήρες, είναι πιο ευανάγνωστα (και εντός των κανόνων του forum).
Με όλη την καλή διάθεση, Νικόλας! (ακούς εκεί DC-2...)
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Ακόμα ζαχαρώνεις εκείνα τα WAMM, ε;Εγώ προσωπικά θέλω τα Vandersteen 5. Είμαι ολιγαρκής...
http://www.vandersteen.com/pages/M5lit.html -
ρε παιδια δεν θελω να την πω σε κανεναν. εχω ακούσει καποια συστήματα και εκφραζω μια απλή γνώμη. Το high-end (για φοιτητικο ηχοσυστημα) ειναι η κύρια κεφαλαίου στη ζωή μου. Επιασα δουλειά με κύριο στόχο το άθλημα του οικιακού ήχου. Ελλείψει μεγάρου είναι ανάγκη στα Χανιά.
Ήδη ζαχαρώνω για τέλη αυγούστου Arcam diva 90... ταιριάζει τέλεια με τα DC-2. Τα οποία χωρίς να με χαλάνε δεν τα συνιστώ για όλους. τα έχω ακούσει να κάνουν απίστευτα 'χουνέρια' σε ενισχυτές. Ο arcam εχει υπερβολικά αποθέματα ρεύματος και έτσι μπορει και ανταποκρίνεται σε απαιτητικό πρόγραμμα (το 1812 σε DDD ηχογράφηση της Deutche grammophon με τα κανονια του σουηδικού πυροβολικού να σκίζουν Mid και Woofer όσο πάει).
Όσο για το ΧΡΕΠΙ DSP A-5 κατάφερε να μου κάψει το 1 tweeter στα αλφα 40 και με τα Sensys χάνει το αριστερό κανάλι κάθε τόσο. Ασε που δεν είναι και δυνατός...
Τώρα θα πάρω και Palm Zire θα του βάλω Omni remote και θα έχω universal remote που 'τα σπαει'.Δύο είναι τα ηχεία που ζαχαρώνω για 2010-2015:
Avantgarde Trio
Magnepan 20.1Και για να μην ξεχνιόμαστε ποτέ δεν πάμε σε Β&Ο. Είναι το C3 pluriel του ήχου...
P.S. Σορρυ για τα φραγκοχιώτικα το πήρα χαμπάρι όταν είχα τελειώσει το post και δεν είχα κουραγιο να το ξαναρχίσω!
-
ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΜΕ DC-2, και μάλιστα δεν είναι των γονιών του? Σιγα τα αυγά
ΆΚου εμένα. Σπουδαζω και εγώ μακριά από τους γονείς μου και έχω:
Sony STR-DB840S
Philips 963SA & Pioneer DV-717 (kapote ekane 300.000drx)
Infinity Alpha 40 L-R
Infinity Alpha 20 Surround
B&W CC6 s2 Center
Energy EXL-S10 sub
Samsung 21'' gia tv
kai...
Microsoft X-BOX
Nintendo Gamecube
PC me RADEON 9700PRO
Doryforiko DEKTH Hauppauge
Piato 1 metro Nokia
KLP KLP KLP!!!και δεν τα θεωρώ τίποτα σουδαίο, αν κάνεις οικονομία μπορείς να φιάξεις πολύ καλυτερο σύστημα.
Όταν πάρω τον SANYO Z2 θα σας πώ εντυπώσεις....
-
Σιγα που δε θα εμπαινες εδω Γιωργο!!!
-
Βρε, βρε. Καλώς τον Παύλο
geo μην κωλοχαίρεσαι με μηχανήματα που έχεις πάρει κοψοτιμής.
τουλάχιστον μην τα προβάλλεις όπως ο γύφτος το χρυσό (βλ. 717) του δοντιΠαντως συμφωνώ ότι δεν είναι και κανά σπουδαίο πραμα το καλό ηχοσύστημα. Ετσι δεν είναι μωρέ κοπέλια??
είναι κανείς εδώ που να έχει δει διαφορά στον ήχο με την αναβάθμιση λογισμικού στο 963? εγω 8α ημουν ψεύτη να πω πως κατάλαβα κάτι. -
Ο χρήστης dourou έγραψε:
είναι κανείς εδώ που να έχει δει διαφορά στον ήχο με την αναβάθμιση λογισμικού στο 963? εγω 8α ημουν ψεύτη να πω πως κατάλαβα κάτι.
Μα νομιζω οτι η αναβαθμιση εχει να κανει μονο με το να παιζει τα copy protect και οχι με τον ηχο...Δεν ειναι ετσι????
Home Hi-Fi